-
Για τελευταία φορά θα προσπαθήσω να γράψω στο θέμα και να πω ότι κυνηγάτε μάγισσες....
Το πρόβλημα,αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς,δεν είναι ο ενικός ή ο πληθυντικός της έκφρασης,το μεγάλο πορτ μπαγκάζ του Οκτάβια,τα φρένα που βγάζουν μάτια για μια φορά, το γυρολόγιο των Μεγάρων κ.ά
Το πρόβλημα είναι η αποδοχή της επιλογής!
'Ξέρω ότι έχω καλό αμάξι,όμως,ο γείτονας,ο συνφορουμάς και ο συνάδελφος στη δουλειά το ξέρουν?
Να δεις που δεν θα το ξέρουν,γιατί είναι τυφλωμένοι από το παρελθόν της εταιρείας.....τότε που έβγαζε χάρβαλα,για κάτι καημένους που δεν είχαν ούτε κλειστό παππούτσι να φορέσουν,και έβαζαν πέδιλα με κάλτσες για να ζεστάνουν τα πόδια τους το Χειμώνα'Μην μου πείτε φίλοι Σκοντίστι ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει συμπεριφορές απαξιωτικές του τύπου:
'-Kαι γιατί δεν πήρες Πόλο,είπαμε?' (ερώτηση που απευθύνεται προς τον ευτυχή κάτοχο Φάμπια,λογικό να του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι )'-Τί αυτοκίνητο είπαμε ότι έχεις?
-Σκόντα Οκτάβια! (λέγει υπερήφανα,και δικαίως,ο ιδιοκτήτης)
-Ά,καλά... (με το συγκταβατικό τρόπο που σκοτώνει...)''-Πόσο το αγόρασες αυτό?
-30000 ευρώ..
-Είσαι καλά ρε?...γιατί δεν πήρες Α4?
-Μα το Σουπέρμπ είναι πιο μεγάλο και πιο δυνατό...(λϊγο νευριασμένος)
-Τέλος πάντων,να είσαι καλά να το χαίρεσαι...'Είναι μετά να μην γίνεσαι Σκονταλιμπάν?
Είναι σαν την καψούρα του Ιταλού να αποδείξει ότι το τουτούνι του δεν χαλάει,και του Ιάπωνα ότι στρίβει...Καλά όλα αυτά φίλοι,αλλά σε ένα φόρουμ δεν είναι λογικά..
Να στήνονται καυγάδες,να απειλείται η συνέχεια μιας συλλογής 27 χρόνων,να εκτοξεύονται εκατέρωθεν απειλές και ύβρεις,να εξυφαίνονται αστήρικτες συνομωσίες......και όλα αυτά γιατί?
Επειδή ένας συντάκτης δεν συμφωνεί με την άποψή μας,αλλά με την άποψη του κόσμου για τα Σκόντα (....λέμε εμείς τώρα!)Φίλοι Σκοντίστι μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας και τα αυτοκίνητά σας υιοθετώντας 'μικροαστικές' συμπεριφορές...
Κάτι τέτοιο πήγαν να κάνουν και οι Αλφίστι προ ολίγου καιρού,και τότε τους κράξατε,τώρα γιατί? -
Γιατρέ άψογη η τοποθέτηση σου.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
................
Καλά όλα αυτά φίλοι,αλλά σε ένα φόρουμ δεν είναι λογικά..
Να στήνονται καυγάδες,να απειλείται η συνέχεια μιας συλλογής 27 χρόνων,να εκτοξεύονται εκατέρωθεν απειλές και ύβρεις,να εξυφαίνονται αστήρικτες συνομωσίες......και όλα αυτά γιατί?
Επειδή ένας συντάκτης δεν συμφωνεί με την άποψή μας,αλλά με την άποψη του κόσμου για τα Σκόντα (....λέμε εμείς τώρα!)γιατι η διαφορα ειναι -οπως εχουνε πει και αλλοι τοσες φορες- οτι ο κυριος αυτος ειναι οπως εγραψες κι εσυ συντακτης ενος περιοδικου εξειδικευμενου στο αυτοκινητο.
αν ειναι η γνωμη του 'ειδικου' αυτου να ειναι ιδια με της γυναικας του -KOSTAS-,
τουλαχιστον να βγει και να το γραψει ελευθερα, ωστε να αξιολογηθει οπως πρεπει.
οχι να λεει 'ποιος χρειαζεται χωρους' και 'πιο γρηγορο απο το λεον χρειαζεσαι μονο αμα εισαι κοντρακιας'.εδω ειναι το forum του περιοδικου αυτου, εδω καταθετω την αποψη μου.
ουτε μικροαστικο κομπλεξ ουτε τιποτα αλλο. (λες? τι γιατρος εισαι?? ) -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Για τελευταία φορά θα προσπαθήσω να γράψω στο θέμα και να πω ότι κυνηγάτε μάγισσες....Το πρόβλημα,αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς,δεν είναι ο ενικός ή ο πληθυντικός της έκφρασης,το μεγάλο πορτ μπαγκάζ του Οκτάβια,τα φρένα που βγάζουν μάτια για μια φορά, το γυρολόγιο των Μεγάρων κ.ά
Το πρόβλημα είναι η αποδοχή της επιλογής!
'Ξέρω ότι έχω καλό αμάξι,όμως,ο γείτονας,ο συνφορουμάς και ο συνάδελφος στη δουλειά το ξέρουν?
Να δεις που δεν θα το ξέρουν,γιατί είναι τυφλωμένοι από το παρελθόν της εταιρείας.....τότε που έβγαζε χάρβαλα,για κάτι καημένους που δεν είχαν ούτε κλειστό παππούτσι να φορέσουν,και έβαζαν πέδιλα με κάλτσες για να ζεστάνουν τα πόδια τους το Χειμώνα'Μην μου πείτε φίλοι Σκοντίστι ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει συμπεριφορές απαξιωτικές του τύπου:
'-Kαι γιατί δεν πήρες Πόλο,είπαμε?' (ερώτηση που απευθύνεται προς τον ευτυχή κάτοχο Φάμπια,λογικό να του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι )'-Τί αυτοκίνητο είπαμε ότι έχεις?
-Σκόντα Οκτάβια! (λέγει υπερήφανα,και δικαίως,ο ιδιοκτήτης)
-Ά,καλά... (με το συγκταβατικό τρόπο που σκοτώνει...)''-Πόσο το αγόρασες αυτό?
-30000 ευρώ..
-Είσαι καλά ρε?...γιατί δεν πήρες Α4?
-Μα το Σουπέρμπ είναι πιο μεγάλο και πιο δυνατό...(λϊγο νευριασμένος)
-Τέλος πάντων,να είσαι καλά να το χαίρεσαι...'Είναι μετά να μην γίνεσαι Σκονταλιμπάν?
Είναι σαν την καψούρα του Ιταλού να αποδείξει ότι το τουτούνι του δεν χαλάει,και του Ιάπωνα ότι στρίβει...Καλά όλα αυτά φίλοι,αλλά σε ένα φόρουμ δεν είναι λογικά..
Επειδή ένας συντάκτης δεν συμφωνεί με την άποψή μας,αλλά με την άποψη του κόσμου για τα Σκόντα (....λέμε εμείς τώρα!)Φίλοι Σκοντίστι μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας και τα αυτοκίνητά σας υιοθετώντας 'μικροαστικές' συμπεριφορές...
Κάτι τέτοιο πήγαν να κάνουν και οι Αλφίστι προ ολίγου καιρού,και τότε τους κράξατε,τώρα γιατί?Α-Ψ-Ο-Γ-Ο-Σ!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Γιατρέ άψογη η τοποθέτηση σου.Σωστός ο γιατρός !!
ΥΓ. Με αυτό το Σκονταλιμπάν .. πήγα να μείνω :lol:
-
Τσιλάκο μου, σωστά μίλησες για υπερβολική ταύτιση του ιδιοκτήτη με το αυτοκίνητο κλπ.
Η αντίρρηση μου εμένα δεν είναι αυτή.
Δεν είναι καν το αν το Octavia είναι καλύτερο ή όχι του Leon.
Αν το συμπέρασμα και όλη η δοκιμή ήταν ακριβώς η ίδια με απλώς αντεστραμμένα τα αυτοκίνητα, το ίδιο θα επέμενα:Πώς αιτιολογείται, πώς τεκμηριώνεται η [όποια!] επιλογή σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου, που θέλει να λέγεται σοβαρό;
Το περιοδικό δεν είναι φόρουμ, δεν είναι καφενείο ούτε τραπέζι καφετέριας, που ο καθένας λέει τα δικά του, και η επιχειρηματολόγηση δεν θεωρείται sine qua non.
Σε ένα άρθρο, στο οποίο δοκιμάζονται προιόντα εκατομμυρίων, δεν μπορείς να καταλήγεις σε συμπέρασματα του τύπου 'γιατί έτσι μου [μας] αρέσει και δεν δίνουμε λόγο σε κανέναν'.
Διευκρίνιση:
Το συμπέρασμα προφανώς και θα είναι υποκειμενικό. Σε κάθε περίπτωση. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Και είναι μέγα σφάλμα να ζητά κανείς αντικειμενικότητα.
Αυτό που χρειάζεται είναι τεκμηρίωση της υποκειμενικής άποψης μέσω καθαρών κριτηρίων.Είναι η αισθητική το μέγιστο κριτηριό σου, ως περιοδικό;
Γράψτο!
Πες στους αναγνώστες σου, παιδιά μου αρέσει το χ αισθητικά περισσότερο.
Το ψ ναι είναι καλύτερο αυτοκίνητο αλλά επειδή για μας το αισθητικό κριτήριο έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα από όλα, επιλέγουμε το χ.
Αυτό θα ήταν τίμιο.Τίμιο δεν είναι να εγκωμιάζεις ως κριτήρια σου με κάθε ευκαιρία, χρόνο πίστας, αίσθηση χειριστηρίων, επιδόσεις [ως μέσο επίτευξης ασφάλειας και ευχαρίστησης], και να έρχεσαι με μία δοκιμή να τα απαξιώνεις όλα αυτά με τον πιο γελοίο τρόπο. Αυτό δεν λέγεται συνέπεια, δεν λέγεται σοβαρότητα.
Δεν εξετάζω το αν κρύβονται συμφέροντα ή όχι. Δεν έχω αποδείξεις για να μιλήσω για κάτι τέτοιο.
Μένω στο ίδιο το άρθρο.edit: Θα σεβόμουν απεριόριστα τον συντάκτη που θα έγραφε π.χ. : 'μου τη σπάει η χοντροκωλάρα του Octavia και για αυτό το λόγο θα έπελεγα το Leon' [τα ονόματα χάριν του παραδείγματος]. Κατόπιν τούτου, θα αντιμετώπιζα ανάλογα και το περιοδικό. Θα το θεωρούσα πάντως τίμιο.
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
Ας πάρουμε λοιπόν Λεόν γιατί σύμφωνα με το περιοδικό:Εχει λιγότερο ισχυρό κινητήρα από την Οκτάβια
Εχει χειρότερες επιδόσεις από την Οκτάβια
Εχει πιό άσχημο και λιγότερο ποιοτικό εσωτερικό από την Οκτάβια
Εχει χειρότερη άνεση στο δρόμο από την Οκτάβια.
Εχει φρενάρισμα από τα 120 μεγαλύτερο κατά 5 ολόκληρα μέτρα από την Οκτάβια.
Εχει μικρότερο χώρο αποσκευών από την Οκτάβια (για εταιρίες μεταφορών καλή είναι και η Οκτάβια)Και σε όλα αυτά προσθέστε ότι το Octavia 5RS είναι και πιό γρήγορο κατά 1+ sec στην πίστα ... !
Το ότι το νέο Leon TFSI θυμίζει πολυμορφικό ταπεράκι δεν το λέει κανείς...
Αρα γιά πιά αίσθηση μιλάμε ...??? Μάλλον το παραμύθι της αίσθησης του 'πραγματικού οδηγού' αποτελεί μιά καλή δικαιολογία έτσι ώστε να φωτογραφίζουμε τις καλές μας σχέσεις ή όχι με κάθε αντιπροσωπεία...
Και φυσικά είναι γνωστό ότι η ΒΙΑΜΑΡ είναι στον κόσμο της και δεν την ενδιαφέρουν τα περιοδικά του ειδικού τύπου και δεν δίνει εύκολα αυτοκίνητα ...! -
η συζητηση δε θα βγαλει πουθενα γιατι απ'οτι χαμπαριαζω κανεις δεν εχει αποφασισει τι θελει απο ενα περιοδικο...
στυγνα νουμερα? θεωριες για π.ο.????αυτα μπορει να μη συμβαδιζουν...
ας αποφασισει ο καθενας μονος του και οι θεωριες συνωμοσιας ας παραπεμφθουν στις καλενδες οταν θα ξερουμε τι θελουμε!
εντωμεταξυ πλακωνεται η οκταβια με το λεον στο τεστ τη στιγμη που οι γερμανοι εχουν τα γενια, εχουν και τα χτενια...
-
Πάντως αυτό που έχω να πω εγώ και δεν με ενδιαφέρει αν είναι άσχετο με το θέμα, είναι ότι το φόρουμ λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά…
Κρίμα. -
Ο χρήστης -KOSTAS- έγραψε:
Μα σα νοημων ανθρωπος και γνωστης καποιων πραγματων παραπανω, προσπαθεις ματαια να δωσεις μια εξηγηση στο γιατι να προσεγγισει το θεμα με αυτο τον τροπο.Εκει λοιπον σκεφτεσαι ή οτι τα 'αρπαζει' ( ) ή οτι δε γουσταρει τα Skoda ή οτι τον περασε καποια στιγμη καποιο Octavia σα σταματημενο και ειπε να παρει εκδικηση...
Κώστα μήπως αυτό έγινε με κανένα δημοσιογραφικό Mazda MPS που πήγαινε σαν τρελλο στην Ε.Ο. πρός Αγ. Στέφανο κάνοντας ηλίθιες σφήνες και ξαφνικά το έπεζε με το γκάζι από πίσω και μετά το καβάλησε από πάνω (αφήνοντας το κάτι αιώνες πίσω) ένα Οctavia 1.8T μπλέ σκούρο ...
Παντως καλό θα ήταν αυτοί που κυρήσσουν τα περί ασφαλούς και όχι χουλιγκάνικης οδήγησης στους δημόσιους δρόμους να οδηγούν πιό προσεκτικά και λιγότερο προκλητικά... Τότε ίσως δεχτούμε τις απόψεις τους και τις 'καλές' τους προθέσεις όποιες και εάν αυτές είναι...
P.S. Γιά το συμβάν υπήρχαν και μάρτυρες στο Octavia
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η συζητηση δε θα βγαλει πουθενα γιατι απ'οτι χαμπαριαζω κανεις δεν εχει αποφασισει τι θελει απο ενα περιοδικο...στυγνα νουμερα? θεωριες για π.ο.????αυτα μπορει να μη συμβαδιζουν...
ας αποφασισει ο καθενας μονος του και οι θεωριες συνωμοσιας ας παραπεμφθουν στις καλενδες οταν θα ξερουμε τι θελουμε!
εντωμεταξυ πλακωνεται η οκταβια με το λεον στο τεστ τη στιγμη που οι γερμανοι εχουν τα γενια, εχουν και τα χτενια...
Στην τελική αμα δεν σας αρέσει το περιοδικό και αυτά που γράφει μην το αγοράζετε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
η συζητηση δε θα βγαλει πουθενα γιατι απ'οτι χαμπαριαζω κανεις δεν εχει αποφασισει τι θελει απο ενα περιοδικο...
στυγνα νουμερα? θεωριες για π.ο.????αυτα μπορει να μη συμβαδιζουν...
Στην τελική αμα δεν σας αρέσει το περιοδικό και αυτά που γράφει μην το αγοράζετε...
Σωστά, και εάν δεν συμφωνούμε εκ των προτέρων να μην συζητάμε ...
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Μα σα νοημων ανθρωπος και γνωστης καποιων πραγματων παραπανω, προσπαθεις ματαια να δωσεις μια εξηγηση στο γιατι να προσεγγισει το θεμα με αυτο τον τροπο.
Εκει λοιπον σκεφτεσαι ή οτι τα 'αρπαζει' ( ) ή οτι δε γουσταρει τα Skoda ή οτι τον περασε καποια στιγμη καποιο Octavia σα σταματημενο και ειπε να παρει εκδικηση...
Κώστα μήπως αυτό έγινε με κανένα δημοσιογραφικό Mazda MPS που πήγαινε σαν τρελλο στην Ε.Ο. πρός Αγ. Στέφανο κάνοντας ηλίθιες σφήνες και ξαφνικά το έπεζε με το γκάζι από πίσω και μετά το καβάλησε από πάνω (αφήνοντας το κάτι αιώνες πίσω) ένα Οctavia 1.8T μπλέ σκούρο ...
Παντως καλό θα ήταν αυτοί που κυρήσσουν τα περί ασφαλούς και όχι χουλιγκάνικης οδήγησης στους δημόσιους δρόμους να οδηγούν πιό προσεκτικά και λιγότερο προκλητικά... Τότε ίσως δεχτούμε τις απόψεις τους και τις 'καλές' τους προθέσεις όποιες και εάν αυτές είναι...
εχει διττο νοημα αυτο το ποστ? ενα οτι οι δημοσιογραφοι θα πρεπει να προσεχουν πως οδηγουν και ενα οτι το οκταβια 1.8Τ με καλουδια πανω περνει το μαζντα 6 mps?
-
καλά ρε παιδιά,διαβάζετε αυτά που γράφετε?
το ένα αυτοκίνητο περνάει το άλλο?
δηλαδη τι έιναι?τα αυτοκίνητα πάνε μόνα τους?
Ο οδηγός κάνει το αυτοκίνητο,όχι το ανάποδο,υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.....
Το νόημα είναι ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρεπεί και να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Μα σα νοημων ανθρωπος και γνωστης καποιων πραγματων παραπανω, προσπαθεις ματαια να δωσεις μια εξηγηση στο γιατι να προσεγγισει το θεμα με αυτο τον τροπο.
Εκει λοιπον σκεφτεσαι ή οτι τα 'αρπαζει' ( ) ή οτι δε γουσταρει τα Skoda ή οτι τον περασε καποια στιγμη καποιο Octavia σα σταματημενο και ειπε να παρει εκδικηση...
εχει διττο νοημα αυτο το ποστ? ενα οτι οι δημοσιογραφοι θα πρεπει να προσεχουν πως οδηγουν και ενα οτι το οκταβια 1.8Τ με καλουδια πανω περνει το μαζντα 6 mps?
Ήταν απλά συμπλήρωμα στο σχόλιο του KOSTAS...! Τώρα από εκεί και πέρα ότι καταλαβαίνει ο καθένας ...!
Πάντως καλό είναι τα αυτοκίνητα δοκιμής που έχουν και αυτοκόλλητα περιοδικών επάνω να τα οδηγούν λιγότερο προκλητικά σε δημόσιους δρόμους (εφ' όσον κατι τέτοιο το έχουν κατακρίνει επανειλλημένα στο παρελθόν και όπως παιανίζουν κατά καιρούς ότι 'θεωρούν ανούσιες τις εχθροπραξίες των φαναριών') ...!
Αλήθεια μήπως είσαι δημοσιογράφος Ε.Τ. και θίχτηκες από το post ... !
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Πάντως καλό είναι τα αυτοκίνητα δοκιμής που έχουν και αυτοκόλλητα περιοδικών επάνω να τα οδηγούν λιγότερο προκλητικά σε δημόσιους δρόμους (εφ' όσον κατι τέτοιο το έχουν κατακρίνει επανειλλημένα στο παρελθόν και όπως παιανίζουν κατά καιρούς ότι 'θεωρούν ανούσιες τις εχθροπραξίες των φαναριών') ...!!
Ε καλα δεν ειναι και η πρωτη φορα τα τελευταια χρονια.....
Και το λα'ι'φ στα'ι'λ ειρωνευομαστε αλλα μετα (ω! του θαυματος) δωσαμε στον Αναστασιαδη μονιμη στηλη....Και τα περιοδικα που γραφουν για κοντρες λοιδωρουσαμε κοπτομενοι για την οδικη ασφαλεια αλλα μολις ειδαμε οτι πουλανε -voila!!- βαλαμε κι εμεις κατι παρομοιο......
Αν δουμε οτι πουλανε και αυτα που εχουν τουμπανιασμενα αμαξια διανθισμενα με βυζακια εξω θα βαλουμε κι εμεις....
Μαλλον το τευχος που κραταω στα χερια μου θα ειναι και το τελευταιο 'κομματι του συγχρονου Ελληνικου πολιτισμου'....
ΑΓΓΕΛΙΑ
Ψαχνω εναν παλιατζη για να ελευθερωσω τα ραφια του γκαραζ μου απο 330 περιπου τευχη τετοιου 'πολιτισμου'....
Ποσο εχει το κιλο το χαρτι ρε παιδια?? -
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Ήταν απλά συμπλήρωμα στο σχόλιο του KOSTA...! Τώρα από εκεί και πέρα ότι καταλαβαίνει ο καθένας ...!
Πάντως καλό είναι τα αυτοκίνητα δοκιμής που έχουν και αυτοκόλλητα περιοδικών επάνω να τα οδηγούν λιγότερο προκλητικά σε δημόσιους δρόμους (εφ' όσον κατι τέτοιο το έχουν κατακρίνει επανειλλημένα στο παρελθόν και όπως παιανίζουν κατά καιρούς ότι 'θεωρούν ανούσιες τις εχθροπραξίες των φαναριών') ...!
Αλήθεια μήπως είσαι δημοσιογράφος Ε.Τ. και εθίγεις από το post ... !
Το ατοπημα δεν ειναι να πλακωνεσαι στις σφηνες με ενα 'δημοσιογραφικο'.
Το ατοπημα ειναι να εχεις επανω τα αυτοκολλητα...
Παντως ειδες που ολα πληρωνονται;
Εκανες 'μαγκιες' στο MPS; παρε ξεφωνημα μετα στο περιοδικο.... -
Ο χρήστης -KOSTAS- έγραψε:
Το ατοπημα δεν ειναι να πλακωνεσαι στις σφηνες με ενα 'δημοσιογραφικο'.Το ατοπημα ειναι να εχεις επανω τα αυτοκολλητα...
Παντως ειδες που ολα πληρωνονται;
Εκανες 'μαγκιες' στο MPS; παρε ξεφωνημα μετα στο περιοδικο....ΑΚΡΙΒΩΩΩΣ ...!!!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
...Μαλλον το τευχος που κραταω στα χερια μου θα ειναι και το τελευταιο 'κομματι του συγχρονου Ελληνικου πολιτισμου'....ΑΓΓΕΛΙΑ
Ψαχνω εναν παλιατζη για να ελευθερωσω τα ραφια του γκαραζ μου απο 330 περιπου τευχη τετοιου 'πολιτισμου'....
Ποσο εχει το κιλο το χαρτι ρε παιδια??Επειδή και εγώ το ίδιο κατάλαβα με το πέρασμα των χρόνων, στον προβληματισμό αυτό, έδωσα τη λύση με την ανακύκλωση χαρτιού ...
-
Μπράβο παιδιά! Ετσι σας θέλω. Κρατήστε ψηλά την σημαία του αγώνα!
Σοβαρά μιλάτε για το ποιό αυτοκίνητο πέρασε ποιό στην Εθνική και αυτό το αναγάγετε σε κριτήριο ποιότητας του αυτοκινήτου?!
Εξαιρετικόν.
Ανακύκλωση παιδες. Ανακύκλωση! Είναι και trendy.
Περιοδικο 4τ: you must be joking!