-
γεια σας!να ρωτησω κατι!εχω επαγγελματικο διπλωμα απο το 1999 δεν το ανανεωσα ποτε εως τωρα 2014!δεν οδηγησα ποτε επαγγελματικα!δεν παω για ΠΕΙ.στο διπλωμα μου προφανως απο λαθος γραφει οτι ολες οι κατηγοριες Β,Γ,και Δ ληγουν το 2037 οταν γινομαι 65 χρονων,αν δεν παω να το ανανεωσω το 2015 ισχυει το β ερασητεχνικο?
-
Ο χρήστης lampards έγραψε:
γεια σας!να ρωτησω κατι!εχω επαγγελματικο διπλωμα απο το 1999 δεν το ανανεωσα ποτε εως τωρα 2014!δεν οδηγησα ποτε επαγγελματικα!δεν παω για ΠΕΙ.στο διπλωμα μου προφανως απο λαθος γραφει οτι ολες οι κατηγοριες Β,Γ,και Δ ληγουν το 2037 οταν γινομαι 65 χρονων,αν δεν παω να το ανανεωσω το 2015 ισχυει το β ερασητεχνικο?Ναι, ισχύει, μην ανησυχείς. Για τις επαγγελματικές κατηγορίες έχεις πρόβλημα μόνο όταν σε πιάσουν να οδηγείς επαγγελματικό όχημα και δεν θα έχεις ανανεώσει το δίπλωμα.
-
Μια ερώτηση: Το 'ανταποδοτικό τέλος' των 3 ευρώ, υποτίθεται ότι μπορείς να το πληρώσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, σωστά; Ρώτησα στην τράπεζα και μου είπαν ότι δεν έχουν ιδέα. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία; Πώς ακριβώς το ζητάς;
-
Γεια σας συμφορουμήτες λοιπόν θέλω να βγάλω δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο μιας και έχω μια μικρή υπερτονία στα κάτω άκρα... αλλά είμαι εντελώς άσχετος δεν έχω μπει σε αυτοκίνητο για να οδηγήσω ..... θέλω αν γίνεται να μου πείτε κάποια πράγματα τι να προσέξω κλπ ....... είμαι νέος στο forum οπότε αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία συγχωρήστε με
ευχαριστώ.
-
Κι εγώ είμαι νέος οδηγός και έβγαλα δίπλωμα πριν 5 μήνες περίπου για μηχανικό κιβώτιο όμως. Υπερτονία δε γνωρίζω τι είναι και πως μπορεί να σε επηρεάσει στην οδήγηση οπότε αν θες εξήγησε επιγραμματικά. Ότι αφορά τα διαδικαστικά πάντως, τα σήματα είναι 3-4 μέρες διάβασμα και κυρίως διαρκώς επαναλαμβανόμενα online test προσομοίωσης. Υπάρχουν πολλά από ελληνικές σχολές οδηγών, και λογικά ο δάσκαλος θα σε παραπέμψει και σε αυτά. Ότι αφορά την οδήγηση δε μπορώ να σου πω κάτι τώρα, με την τριβή έρχεται και η άνεση. Στην αρχή ήμουν πολύ αγχωμένος, και έπρεπε να σκέφτομαι βήμα βήμα το κάθε τι που θα κάνω. Μετά από 3-4 μαθήματα αρχίζεις και είσαι ένα κλικ πιο άνετος, και όσο φυσικά περισσότερο οδηγείς, τόσο το καλύτερο. Ειδικά για νέο οδηγό, το αυτόματο πιστεύω θα είναι αρκετά πιο εύκολο, καθώς το πιο 'δύσκολο' κομμάτι που είναι το ξεκίνημα γίνεται αυτόματα χωρίς να αγχώνεσαι για το αν θα σου σβήσει, ειδικά σε ανηφόρες.
-
έιναι επειδή γεννήθηκα πρόορος στιε 35 εβδομάδες και 3 μέρες και δεν ανέπνευσα κατευθειαν έχω αδυναμία στα πόδια και στη βάδιση αλλά είμαι ελαφρύ περιστατικό και μπορώ να οδηγήσω ,,,, ευχαριστώ για την απάντηση
-
Ο χρήστης thanos1127 έγραψε:
Γεια σας συμφορουμήτες λοιπόν θέλω να βγάλω δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο μιας και έχω μια μικρή υπερτονία στα κάτω άκρα... αλλά είμαι εντελώς άσχετος δεν έχω μπει σε αυτοκίνητο για να οδηγήσω ..... θέλω αν γίνεται να μου πείτε κάποια πράγματα τι να προσέξω κλπ ....... είμαι νέος στο forum οπότε αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία συγχωρήστε μεευχαριστώ.
Δεν νομιζω πως παιζει να βγαλεις διπλωμα για Αυτοματο....Θα βγαλεις για κανονικο και μετα μπορεις να παρεις οτι θελεις...
ΥΓ : Αποτι λενε θα ψηφιστει νομος που θα υποχρεωνει τους παντες να κανουν επανεξεταση καθε λιγα χρονια. Επιτελους θα φυγουν αρκετοι απο τους δρομους.
-
οχι κατευθείαν γι αυτόματο θα βγάλω αυτό για το νόμο δε το ήξερα ... καιρός ήταν δεν είναι τυχαίο που είμαστε 1η χώρα αναλογικα του πληθυσμού στα τροχαία ατηχύματα
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Γεια σας συμφορουμήτες λοιπόν θέλω να βγάλω δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο μιας και έχω μια μικρή υπερτονία στα κάτω άκρα... αλλά είμαι εντελώς άσχετος δεν έχω μπει σε αυτοκίνητο για να οδηγήσω ..... θέλω αν γίνεται να μου πείτε κάποια πράγματα τι να προσέξω κλπ ....... είμαι νέος στο forum οπότε αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία συγχωρήστε με
ευχαριστώ.
Δεν νομιζω πως παιζει να βγαλεις διπλωμα για Αυτοματο....Θα βγαλεις για κανονικο και μετα μπορεις να παρεις οτι θελεις...
ΥΓ : Αποτι λενε θα ψηφιστει νομος που θα υποχρεωνει τους παντες να κανουν επανεξεταση καθε λιγα χρονια. Επιτελους θα φυγουν αρκετοι απο τους δρομους.
Είχα ρωτήσει πριν μερικούς μήνες το δάσκαλο οδήγησης και μου είπε ότι μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για αυτόματο.
-
Και δλδ αν τυχει καποιος να ΠΡΕΠΕΙ να οδηγησει χειροκινητο τοτε τι ? Αν ισχυει κατι τετοιο παντως δεν ειναι τυχαιο που συμβαινει στο Ελλαντα....Το σωστο θα ηταν χειροκινητο Και αυτοματο......
-
Αν πρέπει να οδηγήσει χειροκίνητο, τότε απλά δεν θα οδηγήσει καθώς το δίπλωμά του είναι μόνο για αυτόματο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν πρέπει να οδηγήσει χειροκίνητο, τότε απλά δεν θα οδηγήσει καθώς το δίπλωμά του είναι μόνο για αυτόματο.Με την ιδια λογικη οσοι οδηγουν χειροκινητο θα επρεπε να εχουν και διπλωμα για αυτοματο...Εστω οσοι γνωριζω που οδηγουν αυτοματο μετα απο χειροκινητο δεν εχουν 2 διπλωματα.
-
Αν πρέπει να οδηγήσει χειροκίνητο, τότε απλά δεν θα οδηγήσει καθώς το δίπλωμά του είναι μόνο για αυτόματο.Είναι το ίδιο με έναν οδηγό μηχανής, που έχει δίπλωμα για 125cc(ή όσο είναι δεν τα ξέρω ακριβώς). Αυτός τι θα κάνει αν 'ΠΡΕΠΕΙ' να οδηγήσει μια μηχανή 600cc; πολύ απλά δε θα την οδηγήσει.
-
Αν πρέπει να οδηγήσει χειροκίνητο, τότε απλά δεν θα οδηγήσει καθώς το δίπλωμά του είναι μόνο για αυτόματο.
Με την ιδια λογικη οσοι οδηγουν χειροκινητο θα επρεπε να εχουν και διπλωμα για αυτοματο...Εστω οσοι γνωριζω που οδηγουν αυτοματο μετα απο χειροκινητο δεν εχουν 2 διπλωματα.
Αν έχεις δίπλωμα για χειροκίνητο δε χρειάζεσαι επιπλέον δίπλωμα. Σου επιτρέπουν να οδηγήσεις αυτόματο με την κατανόηση ότι είναι πολύ απλούστερο για κάποιον που οδηγεί χειροκίνητο να περάσει στο αυτόματο. Το αντίστροφο φυσικά δε μπορεί να συμβεί καθώς η μετάβαση από το αυτόματο στο χειροκίνητο είναι δύσκολη και δε μπορεί να γίνει 'διαισθητικά' και μόνο για κάποιον που δεν έχει οδηγήσει ποτέ χειροκίνητο.
-
Εμ αν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα...
Nokia 730 & Tapatalk
-
Εμ αν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα...Nokia 730 & Tapatalk
Στο Ελλαδισταν ΤΠΤ δεν ειναι αυτονοητο.....Εγω θεωρω πως Ολος ο κοσμος πρεπει να ξερει να οδηγαει πρωτα χειροκινητο και μετα αυτοματο γιατι σχεδον σιγουρα ακομα και αυτοματο να εχει καποιος καποια στιγμη θα χρειαστει να οδηγησει χειροκινητο οποτε η δεν θα το κανει επειδη δεν θα εχει διπλωμα και αρα μπορει να συμβει κατι κακο (πχ να πρεπει να παει καποιον στο νοσοκομειο - κατι που συμβαινει και δεν ειναι επιστημονικη φαντασια) η θα το κανει και παλι μπορει να συμβει κατι κακο (ατυχημα πχ). Για μενα εστω δεν βγαζει νοημα να υπαρχει διπλωμα απλα για αυτοματα αυτοκινητα.
-
Nokia 730 & Tapatalk
Στο Ελλαδισταν ΤΠΤ δεν ειναι αυτονοητο.....Εγω θεωρω πως Ολος ο κοσμος πρεπει να ξερει να οδηγαει πρωτα χειροκινητο και μετα αυτοματο γιατι σχεδον σιγουρα ακομα και αυτοματο να εχει καποιος καποια στιγμη θα χρειαστει να οδηγησει χειροκινητο οποτε η δεν θα το κανει επειδη δεν θα εχει διπλωμα και αρα μπορει να συμβει κατι κακο (πχ να πρεπει να παει καποιον στο νοσοκομειο - κατι που συμβαινει και δεν ειναι επιστημονικη φαντασια) η θα το κανει και παλι μπορει να συμβει κατι κακο (ατυχημα πχ). Για μενα εστω δεν βγαζει νοημα να υπαρχει διπλωμα απλα για αυτοματα αυτοκινητα.
Μπορείς να θεωρείς πως όποιος ταξιδευει με αεροπλάνο πρέπει να ξέρει και να το πιλοτάρει.
ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β’ ΑΥΤΟΜΑΤΟ
Η Κατηγορία Β Αυτόματο σας δίνει το δικαίωμα οδήγησης Επιβατικών αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έως 9 θέσεων μαζί με την θέση του οδηγού, και για αυτόματα φορτηγά έως 3500 κιλά μικτού βάρους, με δυνατότητα έλξης ρυμουλκούμενου μέχρι 750 κιλά (trailer – τροχόσπιτο κλπ).
http://tsompanakis.com/?page_id=4 -
Nokia 730 & Tapatalk
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τα μηχανάκια που σου είπα πιο πάνω. Δηλαδή όλοι οι οδηγοί δίκυκλων θα πρέπει να βγάλουν δίπλωμα για 1000αρα μηχανή με το σκεπτικό ότι κάποτε μπορει να χρειαστεί να την οδηγήσουν; Το ποσοστό αυτών που πηγαίνουν να βγάλουν δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο προφανώς είναι πολύ μικρό, αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να οδηγήσει χειροκίνητο θα τον βάλουμε με το στανιό;
-
Ο χρήστης tsabasid έγραψε:
Nokia 730 & Tapatalk
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τα μηχανάκια που σου είπα πιο πάνω. Δηλαδή όλοι οι οδηγοί δίκυκλων θα πρέπει να βγάλουν δίπλωμα για 1000αρα μηχανή με το σκεπτικό ότι κάποτε μπορει να χρειαστεί να την οδηγήσουν; Το ποσοστό αυτών που πηγαίνουν να βγάλουν δίπλωμα για αυτόματο αυτοκίνητο προφανώς είναι πολύ μικρό, αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να οδηγήσει χειροκίνητο θα τον βάλουμε με το στανιό;
Και αν καποια στιγμη αναγκαστει να οδηγησει με ταχυτητες και δημιουργησει καποιο ατυχημα τοτε τι? Νομιζω πως καποια πραγματα ειναι αυτονοητα, δεν ειναι οπως στην Αμερικη που οι ταχυτητες σε ολα τα 'ντοπια' αυτοκινητα πλυν εισαγωγης βρισκονται στο τιμονι οποτε ολοι μαθαινουν ετσι. Εδω πιστευω πως θα επρεπε καποιος να μαθαινει στο χειροκινητο πρωτα και μετα στο αυτοματο. Οσο για τα μηχανακια εκει αλλαζουν πολλα απο μεγεθος μεχρι ιπποδυναμη, ταχυτητα κτλ κτλ κτλ, νομιζω ολιγον ασχετο με τα αυτοκινητα.
-
Μα δε θα το οδηγήσει. Είναι πολύ απλό. Θα πάρει ταξί, ή αστικό ή μετρό ή το φίλο του τηλέφωνο να τον πάρει. Πως θα αναγκαστεί δηλαδή; Όπως και να χει έχουμε ξεφύγει. Το παιδί ρώτησε γενικές συμβουλές περί διπλώματος. Ας μείνουμε στο τι ισχύει.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ