-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
(πολλά απο αυτά ευγενική προσφορά των συνδικαληστών)
Τι εννοείς ακριβώς; Εγω είχα την εντύπωση πως το τελευταίο προπύργιο πριν την απόλυτη ισοπέδωση είναι η προσπάθεια των όποιων λίγων συνδικαλιστικών φορέων.
Ποιος άλλος χάρισε οτιδήποτε εκτός απο μας τους ίδιους που έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια το όποιο κεκτημένο;είναι λάθος μέρος να ανοίξουμε αυτή τη κουβέντα. οπότε συνοπτικά θα πω οτι βλέπω όλες τις συνδικαλίστικες παρατάξεις να έχουν κομματική καθοδήγηση και όλες τις συνδικαλιστικές προσπάθειες να εξαντλούνται σε ζητήματα-αιτήματα ουσιαστικά ανούσια που τελικά μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των απολαβών (όχι μόνο αμοιβών)
για να δώσω μια αντιστοιχία, θεωρώ οτι είναι σαν τους συνδέσμους των οπαδών. Δημιουργούνται απο 'αγάπη' για την ομάδα, και προσφέρουν υπηρεσίες στην διοίκηση ή οποιον δίνει περισσότερα
ΥΓ. Για απάντηση ας ανοίξουμε νέο τοπικ ή ας μεταφερθεί σε κάποιο συναφές.
-
Ο χρήστης dpets έγραψε:
Απλά πράγματα: υποχρεωτική αναγραφή ΑΦΜ σε κάθε συναλλαγή ανω των Χ ευρώ. Καταργηση των μετρητών για μεγαλες συναλλαγες π.χ., να παω με μια τσαντα εικοσαρικα και να αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Να δοθούν κίνητρα για την χρήση νεων τρόπων πληρωμης ηλεκτρονικά πορτοφολια, χρεωστικές (debit) καρτες κ.α.
AYTH είναι η λύση και είναι εφικτή. Διασταύρωση όλων των εσόδων και εξόδων ηλεκτρονικά. Την γνωρίζουν την λύση αλλά απλά αδιαφορούν.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το δικό σου σκετπικό ότι είτε πρέπει να βγάζουν αρκετά (πόσα δηλαδή θεωρείς ότι είναι αρκετά) είτε πρέπει να έχουν περιουσία.Αρκετά = όσα χάλασες για το σχολείο. Αν το παιδί σου πηγαίνει 5η δημοτικού στη Γεννάδειο σχολή όπου τα δίδακτρα της 5ης δημοτικού είναι 3000ευρώ το έτος, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις (είτε από μισθοδοσία είτε με άλλο τρόπο) 3000ευρώ. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
Ποιός είναι αυτός που θα πεί ότι μέχρι 2000 είναι καλά από 2000 μέχρι 3000 είναι αρκετά και από 3000 και πάνω είναι πολλά ;;;;;
Με ποιά κριτήρια ;;;
Στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδωτικό ή τόλμησες να κάνεις παιδί και προσέλαβες baby sitter, άρα είσαι στα 3000+ και μην τολμήσεις να δηλώσεις λιγότερα....
Αυτό είναι κριτήριο δηλαδή ;;;;Μα εφόσον ΟΝΤΩΣ χάλασες Χ ευρώ για δίδακτρα, αυτό αποτελεί τεκμήριο ότι είχες να διαθέσεις αυτά τα Χ ευρώ. Τόσο απλό. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Το αν δεν έπρεπε να χρειάζονται οι ιδιωτικοί σταθμοί/σχολεία είναι ένα θέμα ΑΛΛΑ άσχετο με το που βρίσκεις τα λεφτά από τη στιγμή που στέλνεις το παιδί σου εκεί!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το δικό σου σκετπικό ότι είτε πρέπει να βγάζουν αρκετά (πόσα δηλαδή θεωρείς ότι είναι αρκετά) είτε πρέπει να έχουν περιουσία.
Αρκετά = όσα χάλασες για το σχολείο. Αν το παιδί σου πηγαίνει 5η δημοτικού στη Γεννάδειο σχολή όπου τα δίδακτρα της 5ης δημοτικού είναι 3000ευρώ το έτος, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις (είτε από μισθοδοσία είτε με άλλο τρόπο) 3000ευρώ. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
Mα το θέμα δεν είναι το ποσό για τα δίδακτρα που έδωσες, ούτως ή άλλως υπάρχουν διάφορα σχολεία για όλες τις τσέπες, αλλά ένα αυθαίρετο νούμερο που κάποιος υπολογίζει και θεωρεί ότι αυτό πρέπει να έχεις σαν ετήσιο εισόδημα για να μπορείς να στέλνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το δικό σου σκετπικό ότι είτε πρέπει να βγάζουν αρκετά (πόσα δηλαδή θεωρείς ότι είναι αρκετά) είτε πρέπει να έχουν περιουσία.
Αρκετά = όσα χάλασες για το σχολείο. Αν το παιδί σου πηγαίνει 5η δημοτικού στη Γεννάδειο σχολή όπου τα δίδακτρα της 5ης δημοτικού είναι 3000ευρώ το έτος, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις (είτε από μισθοδοσία είτε με άλλο τρόπο) 3000ευρώ. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
Mα το θέμα δεν είναι το ποσό για τα δίδακτρα που έδωσες, ούτως ή άλλως υπάρχουν διάφορα σχολεία για όλες τις τσέπες, αλλά ένα αυθαίρετο νούμερο που κάποιος υπολογίζει και θεωρεί ότι αυτό πρέπει να έχεις σαν ετήσιο εισόδημα για να μπορείς να στέλνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό.
Σε αυτο συμφωνούμε! Αν το τεκμήριο για το ιδιωτικό σχολείο προσπαθεί να λάβει υπ' όψιν τα γενικότερα έξοδα διαβίωσης κάποιου είμαι κάθετα αντίθετος, όπως δλδ και με τα παλιά τεκμήρια αυτοκινήτων.
Αυτό που (μάλλον) με βρίσκει σύμφωνο είναι να λαμβάνεται υπ' όψιν το πραγματικό ποσό που διατίθεται ως δίδακτρα, το πραγματικά ελάχιστο ποσό συντήρησης αυτοκινήτου (ελάχιστο service κατ' έτος, ελάχιστη ασφάλεια, κτλ).Άρα μάλλον δε διαφωνούσαμε, σωστά;
-
Άρα μάλλον δε διαφωνούσαμε, σωστά;Συμφωνούμε «επί της αρχής»...
-
Να υποθέσω ότι αν προκριθεί τελικά τεκμήριο που να βασίζεται στα 'ελάχιστα έξοδα συντήρησης ΙΧ' θα καταργηθεί και η σχιζοφρενική ρύθμιση που λέει ότι ασχέτως αν δεν φορολογείται με βάση το 'τεκμήριο διαβίωσης λόγω ΙΧ' αυτός που έχει αμάξι με κινητήρα π.χ. 3.7 λίτρα και εργοστασιακή αξία
-
Δηλαδη αυος που ξοδευει χρημα , με αποτελεσμα να δινει εργασια σε συμπολιτες του πρεπει να πληρωνει και προστιμο ...
ΔΕΝ φθανει δηλαδη το 19% του ΦΠΑ και ολοι οι αλλοι δασμοι φοροι κ.λ.π που αφορουν την χρηση κ καταναλωση ως φορολογηση , θελουμε και αλλα χαρατσια ...
-
Οι μισθωτοί δεν ξοδεύουν χρήμα;
-
O Αδεσμευτος Τυπος του Ριζου εχει την λυση παντως για τα νεα μετρα
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Con ... 17/9_h.jpg' target='_blankΧαμηλα ,διπλα απο τα αθλητικα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι μισθωτοί δεν ξοδεύουν χρήμα;Oι μισθωτοί εργάζονται φίλε μου. Άρα ό,τι εργασία δίνουν ξοδεύοντας την πέρνουν πίσω με τη δικιά τους εργασία.
Δε δίνουν πουθενά εργασία δηλαδή, κατάλαβες? -
Να σου μιλησω τωρα για κεφαλαια και υπεραξιες, αξια εργασιας και ποσο αμοιβης ή θα χασω τα λογια μου; Μαλλον το δευτερο...
-
@@ φοροδιαφυγή θα αντιμετωπίσουν με το τεκμήριο Έχω συγγενή που παίρνει τουλάχιστον 60-70.000 ευρώ το χρόνο (δεν ξέρω πόσα από αυτά δηλώνει ) και το αμάξι του είναι 1.400άρι 15ετίας γιατί δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα αυτοκίνητα. Προτιμάει διακοπές ανά την Ευρώπη με την οικογένειά του και ψώνια οποιουδήποτε τύπου
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Να σου μιλησω τωρα για κεφαλαια και υπεραξιες, αξια εργασιας και ποσο αμοιβης ή θα χασω τα λογια μου; Μαλλον το δευτερο...Mίλα εσύ και βλέπουμε μετά αν θα χάσεις το χρόνο σου.
-
Μα εφόσον ΟΝΤΩΣ χάλασες Χ ευρώ για δίδακτρα, αυτό αποτελεί τεκμήριο ότι είχες να διαθέσεις αυτά τα Χ ευρώ. Τόσο απλό. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Πέρυσι τελείωσα το σπίτι μου 165 τ.μ.για το οποίο δούλευα 10 χρόνια εγω και η γυναίκα μου. Το οικόπεδο το είχα πάρει απ΄τον πατέρα μου με γονική παροχή, (το είχε αγοράσει το 1975 μετα απο 20 χρόνια δουλειάς) και στέλνω την κόρη μου σε ιδιωτικό σχολείο, του οποίου τα δίδακτρα πληρώνουν οι γονείς μου και τα πεθερικά μου απο μισά....Αυτοκίνητο εχω ενα AUDI A3 1.8 του 1999 και η σύζυγος VW 1.2 του 2004......Την πούτσισα;;;;
-
Ναι.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Oι μισθωτοί εργάζονται φίλε μου. Άρα ό,τι εργασία δίνουν ξοδεύοντας την πέρνουν πίσω με τη δικιά τους εργασία.
Δε δίνουν πουθενά εργασία δηλαδή, κατάλαβες?Αν έπαιρναν πίσω σε χρήμα το αποτέλεσμα της εργασίας τους, θα ήταν αυτοί πλούσιοι και οι εργοδότες πάμπτωχοι.
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=3199185'
Οι κατηγορίες τεκμηρίων θα διαμορφώνονται ως εξής:
· Μέχρι 999 κ.ε. 1.300 ευρώ.
· 1.000 κ.ε. 1.500 ευρώ.
· 1.200 κ.ε. 2.000 ευρώ.
· 1.400 κ.ε. 2.200 ευρώ.
· 1.500 κ.ε. 2.250 ευρώ.
· 1.600 κ.ε. 2.450 ευρώ.
· 1.800 κ.ε. 2.650 ευρώ.
· 2.000 κ.ε. 3.450 ευρώ.
· 2.400 κ.ε. 3.800 ευρώ.
· 3.000 κ.ε. 4.000 ευρώ.
· 3.500 κ.ε. 4.400 ευρώ.
· 4.000 κ.ε. 6.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Oι μισθωτοί εργάζονται φίλε μου. Άρα ό,τι εργασία δίνουν ξοδεύοντας την πέρνουν πίσω με τη δικιά τους εργασία.
Δε δίνουν πουθενά εργασία δηλαδή, κατάλαβες?Αν έπαιρναν πίσω σε χρήμα το αποτέλεσμα της εργασίας τους, θα ήταν αυτοί πλούσιοι και οι εργοδότες πάμπτωχοι.
Σωστά, οι εργοδότες δεν δουλεύουν, ξύνουν τα @@ τους και περιμένουν να δουλέψει ο manosk για να βγάλουν αυτοί λεφτά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έπαιρναν πίσω σε χρήμα το αποτέλεσμα της εργασίας τους, θα ήταν αυτοί πλούσιοι και οι εργοδότες πάμπτωχοι.Ρε συ Μάνο ;;; Κρυφοκομμουνιστής σα να είσαι τελικά....!!!!
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!