-
Eίπαμε, αναλόγως του μοντέλου. Ορισμένα παραδίδονται με 100.000€+++ στον 'τεμπέλη'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eίπαμε, αναλόγως του μοντέλου. Ορισμένα παραδίδονται με 100.000€+++ στον 'τεμπέλη'.Το καλύτερο όμως είναι ότι και να μην έρθουν με γεμάτο τον 'τεμπέλη', αν καταφέρεις να τα αγοράσεις, θα μπορείς να τα συντηρείς ακόμα κι αν δε βγάζεις 8.000 το ...μήνα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
>>Και εγώ πιστεύω ότι τα τεκμήρια που θα μπουν θα είναι (όπως είπαν) ορθολογιστικά.Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τους παλιούς πίνακες.Δεν μπορεί το Sorento 3.5 των 29.000 ευρώ να έχει τεκμήριο 90.000 ευρώ.Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?
Η απάντηση είναι απλή και είναι ΟΧΙ...Γιατί ? Γιατί έχω εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο και μπορώ να αγοράσω και να συντηρώ Cayenne για 5-6 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...Το ίδιο σε διάφορες εκδοχές μπορεί να συμβεί με ουκ ολίγα παραδείγματα, μερικά εκ των οποίων ανέφερα σε προηγούμενες σελίδες...Τι θα μου πει λοιπόν ? Ότι έχω εισόδημα 30k ? Λυπάμαι πολύ αλλά έχω πολύ απλά μόνο 6
Θα ήθελα να μου δείξεις τον τρόπο να συντηρήσω Cayenne με εισόδημα 6.000 ευρώ.
Παραθέτω τα ετήσια έξοδα ενός Cayenne 3.6 από προσωπική πείρα:
Εχουμε και λέμε βενζίνες για 15.000 χλμ το χρόνο (εγώ κάνω 40.000χλμ ) με τιμή 1,2 και μέση κατανάλωση 15l/100 ....................................2.700 ευρώ
Τέλη κυκλοφορίας ...............................................580
Ασφάλιστρα .....................................................3.100
Μέσος όρος σέρβις κατ έτος .....................................750
Πάρκιγκ (προαιρετικό).........................................3.000
λάστιχα (1 σετ ανά 45.000χλμ) ανά έτος .....................300Περιμένω οδηγίες για την μείωση του κόστους χρήσης
kόστος κατά sv2 10430
-3000 αφού πάρκινκ υπάρχει και αν δεν υπάρχει δεν βλέπω πως σχετίζεται με τα κριτήρια επιβολής τεκμηρίου
-3100 απο ασφάλεια (προφανώς μεικτή) +1000 για 'απλή' ασφάλεια
κόστος κατά wannabe 5330
δηλ μείωση 48% για το ίδιο αυτοκίνητο με την ίδια χρήση. θα έχω -48% στο τεκμήριο μου? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
>>Και εγώ πιστεύω ότι τα τεκμήρια που θα μπουν θα είναι (όπως είπαν) ορθολογιστικά.Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τους παλιούς πίνακες.Δεν μπορεί το Sorento 3.5 των 29.000 ευρώ να έχει τεκμήριο 90.000 ευρώ.
Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?
Η απάντηση είναι απλή και είναι ΟΧΙ...Γιατί ? Γιατί έχω εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο και μπορώ να αγοράσω και να συντηρώ Cayenne για 5-6 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...Το ίδιο σε διάφορες εκδοχές μπορεί να συμβεί με ουκ ολίγα παραδείγματα, μερικά εκ των οποίων ανέφερα σε προηγούμενες σελίδες...Τι θα μου πει λοιπόν ? Ότι έχω εισόδημα 30k ? Λυπάμαι πολύ αλλά έχω πολύ απλά μόνο 6
Θα ήθελα να μου δείξεις τον τρόπο να συντηρήσω Cayenne με εισόδημα 6.000 ευρώ.
Παραθέτω τα ετήσια έξοδα ενός Cayenne 3.6 από προσωπική πείρα:
Εχουμε και λέμε βενζίνες για 15.000 χλμ το χρόνο (εγώ κάνω 40.000χλμ ) με τιμή 1,2 και μέση κατανάλωση 15l/100 ....................................2.700 ευρώ
Ασφάλιστρα .....................................................3.100
Μέσος όρος σέρβις κατ έτος .....................................750
Πάρκιγκ (προαιρετικό).........................................3.000
λάστιχα (1 σετ ανά 45.000χλμ) ανά έτος .....................300Περιμένω οδηγίες για την μείωση του κόστους χρήσης
kόστος κατά sv2 10430
-3000 αφού πάρκινκ υπάρχει και αν δεν υπάρχει δεν βλέπω πως σχετίζεται με τα κριτήρια επιβολής τεκμηρίου
-3100 απο ασφάλεια (προφανώς μεικτή) +1000 για 'απλή' ασφάλεια
κόστος κατά wannabe 5330
δηλ μείωση 48% για το ίδιο αυτοκίνητο με την ίδια χρήση. θα έχω -48% στο τεκμήριο μου?Κόστος συντήρισης Τάσου
Ασφάλιστρα .....................................................2500 (βρήκα πιο φθηνά)- Σέρβις δεν κάνω, γιατί δεν γουστάρω να την κινώ. Την πήρα να την βλέπω. Γούστο μου και
καπέλο μου δεν είναι; Κι αν την πάω δυο τρία χλμ, θα μου πληρώσει την βενζίνη η παρέα μου.
Εχω ήδη φορολογηθεί και για την τελευταία δεκάρα που ξόδεψα για να την αποκτήσω. Κι αν τα έκλεψα να με πάτε φυλακή.
Αλήθεια, αμα νοικιάζω μια καγιεν δεν τρέχει τσάι φαντάζομαι ε;
- Σέρβις δεν κάνω, γιατί δεν γουστάρω να την κινώ. Την πήρα να την βλέπω. Γούστο μου και
-
Τρέχει, τρέχει
ΠΟΛ. 1207/1991 'Διευκρινίζεται ότι η οικεία τεκμαρτή δαπάνη εκτός από τον κύριο βαρύνει και τον κάτοχο των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ή των αυτοκινήτων μικτής χρήσης, εφόσον η κατοχή αυτή του αυτοκινήτου είναι μεγάλου χρονικού διαστήματος και οπωσδήποτε πάνω από ένα μήνα. Έτσι βαρύνει και τους ενοικιαστές αυτού του είδους αυτοκινήτων είτε η ενοικίαση είναι απλή είτε είναι κατά το σύστημα LEASING'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα με τα τεκμήρια και με τον τρόπο σκέψης όσων τα υποστηρίζουν είναι πως επιτρέπουν και νομιμοποιούν την αδικία σε βάρος ενός Χ% των φορολογούμενων, που είναι ειλικρινείς (εκτός και αν πιστεύει κανείς πως ΟΛΟΙ φοροδιαφεύγουν...), για να πιάσουν (και αν... διότι όποιος έχει λόγο βρίσκει και τρόπο...) το (100-Χ)% των φορολογούμενων, που είναι ανειλικρινείς. Και αυτό, η ενοχοποίηση των αθώων, είναι από πολιτική, ηθική και νομική πλευρά τεράστιο σφάλμα, που δε δικαιολογεί οποιοδήποτε κέρδος.Αυτό είναι πράγματι πολύ λυπηρό. Δυστυχώς όλες οι συναλλαγές μας με το δημόσιο είναι δομημένες με αυτή ακριβώς τη λογική. Θεωρώντας δηλαδή ότι ο πολίτης είναι a priori ανειλικρινής μέχρι να αποδείξει το αντίθετο. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί το (100-Χ)% των πολιτών που όντως είναι ανειλικρινείς, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ποσοστό μη αμελητέο. Οπότε η δημόσια διοίκηση δεν οργανώνεται με σκοπό τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του Χ%, αλλά προς την ελαχιστοποίηση της εξηπηρέτησης του (100-Χ)%.
-
Όσο λογικό είναι το 'πόθεν έσχες' (='ξόδεψες Χ ευρώ για κάποιο περιουσιακό στοιχείο? κανένα πρόβλημα, απλά δείξε μας ότι τα έβγαλες/κληρονόμησες/κλπ με νόμιμο τρόπο') τόσο παράλογο είναι το 'τεκμήριο διαβίωσης' (='έχεις το τάδε αγαθό? ασχέτως από τη χρήση που του κάνεις, πρέπει να έχεις το τάδε εισόδημα για να ταιριάζει το προφίλ σου με αυτό που εμείς θεωρούμε λογικό προφίλ κατόχου του συγκεκριμένου αγαθού').
Όσον αφορά το αυτοκίνητο, το μόνο λογικό θα ήταν ένα 'πόθεν έσχες' για τα έξοδα συντήρησής του. Τίποτα παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνει κανείς και δε μπορούν να τσουβαλιαστούν.
-
Λοιπόν για τους φοιτητές χωρίς εισόδημα, αλλά με αυτοκίνητο.
Το Β' τμ. του ΣΤΕ με την 237/1985 απόφαση του έχει δεχτεί ότ ιη ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ενός αυτοκινήτου ΙΧ που ανήκει σε πρόσωπο που βαρύνει τον φορολογούμενο(π.χ. φοιτητής που διάγει το 24ο έτος της ηλικίας του) υπολογίζεται ως τεκμαρτή δαπάνη του φορολογούμενου(πατέρα) με την προυπόθεση ότι ο τελευταίος είχε το αυτοκινητο στη διάθεση του για τις όποιες ανάγκες του.(ΠΟΛ.1099/26-4-1991) -
Αγαπητοί συμπάσχοντες,
Η αδυναμία των κυβερνήσεων να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή γενικώς στην αγορά και η τραγική έλλειψη οργάνωσης,ελέγχου και προγραμματισμού των οικονομικών μεγεθών της χώρας,οδηγεί πάλι στην 'μεταρρύθμιση'της φορολόγησης με τεκμήριο στα αυτοκίνητα.
Αφησαν ενδιάμεσα τον κόσμο να αγοράσει ότι ήθελε η ότι μπορούσε να αγοράσει,με δανεισμό για αρκετά χρόνια οι περισσότεροι ,και ήλθαν με μια νέα βάση δεδομένων για να αρμέξουν...
Και προσπαθώντας να πιάσουν τα λαυράκια, θα βάλουν απλά σε μπελά και τρεχάματα αθώους πολίτες που προσπαθούν να προγραμματίσουν την ζωή τους,την περιουσία τους ,'οποια και αν είναι αυτή,τις επενδύσεις τους σε κινητά η ακίνητα μέσα σε αυτήν την
ψυχασθενική κατάσταση που διαμορφώνεται.
Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με τους πολίτες της-ιδιοκτήτες αυτοκινήτων-κάτι σαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι,αφού βέβαια στηθούν ενδιάμεσα οι κατάλληλες παγίδες.
Αντί να εξετασθούν οι συγκεκριμμένες περιπτώσεις των ατόμων που δηλώνουν χαμηλά ετήσια εισοδήματα αλλά κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα,κτυπάμε όλους και τελειώνουμε!!!
Απο την άλλη θέλουν λένε να προωθήσουν την Απόσυρση των πολύ παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων έτσι ώστε να αντικατασταθούν με καινούργια...για να τα χιλιοφορολογήσουν σε μεταγενέστερη φάση μέσω τεκμηρίων κλπ μέτρων! Σε διευκολύνω να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο και σε περιμένω στην γωνία! Κράτος δικαίου...
Αυτή υποτίθεται ότι ε'ιναι συμπεριφορά επιστημονικής προσέγγυσης εκλεγμένων κυβερνήσεων για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών τους!
Η κοροιδία βέβαια συνεχίζεται με τις δήθεν ήπιες προσαρμογές-σφαλιάρες.Ξεκινάμε δήθεν απο πολύ αυστηρά μ'ετρα ,έτσι ώστε να γίνουν με ανακούφιση δεκτά τα λιγότερο αυστηρά που πάντως έτσι και αλλοιώς θα φορολογούν επιπροσθέτως.Ετσι πολλοί περιμένουν την ανακοίνωση των μέτρων για να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για εύρεση γαιδουριών,αλόγων,δωρεών,offshore,για αποσύρσεις και πάσης φύσεως μέτρα αμύνης στην κυβερνητική φορο-λογική (?) επίθεση στούς κατέχοντες-όπως τους αρέσει να λένε με ανεξήγητο φθόνο-αυτοκίνητα.
Τέλος, νομίζω ότι έφτασε η στιγμή συσπείρωσης μας για να σταματήσει άμεσα η παθητική στάση μας στο κάθε φορομπηχτικό μέτρο κάθε κυβέρνησης.Τι άλλο να περιμένουμε πλέον μετά και την αφαίμαξη μας απο την αύξηση του κόστους του πετρελαίου και της βενζίνης που μας φόρτωσαν στην πλάτη και υποστήκαμε σιωπηρά, επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αγορά και τις αχαλίνωτες τιμές της.
Μήπως ήλθε η ώρα να ιδρύσουμε ένα Ινστιτούτο Καταναλωτών Αυτοκινήτων ??? -
με προεδρο εσενα???
-
Φίλε, μάλλον απο το τέλος άρχισες...
-
ή μονο αυτο μου εμεινε...τα αλλα τα ξαναδιαβασα καμια 500αρια φορες σε αναλογα ποστς, εσενα προσωπικα σε θιγουνε τα τεκμηρια??τι αυτοκινητο εχεις ??τι ειδοσδημα δηλωνεις?για να δουμε...
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
ή μονο αυτο μου εμεινε...τα αλλα τα ξαναδιαβασα καμια 500αρια φορες σε αναλογα ποστς, εσενα προσωπικα σε θιγουνε τα τεκμηρια??τι αυτοκινητο εχεις ??τι ειδοσδημα δηλωνεις?για να δουμε...Αφού εχεις διαβάσει κι άλλους 500σιους ,κάνοντας φαντάζομαι τις ίδιες ερωτήσεις, ταχυδρόμησε ότι στοιχεία μας έχεις μαζέψει στον Αλογοσκούφη να τον βγάλεις κι απ' τον κόπο..
-
Γνωστός αγόρασε από τον ΟΔΔΥ όχημα με 5000cc για 4500€ .
Ναί ήταν παλιό και το χρησιμοποιεί μόνο λίγα ΠΣΚ το χρόνο κάνοντας το πολύ 1000 το χρόνο. Του κάνει μια αλλαγη λαδιών το χρόνο €80 , τις βενζίνες ~€200 και ασφάλεια €400.Γιατί ενώ του κοστίζει γύρω στα €600-700 το χρόνο πρέπει σώνει και καλά να έχει π.χ. €60.000 εισόδημα είναι κάτι που μόνο ο Αλογοσκούφης το ξέρει και οι άλλοι ανεγκέφαλοι που του κάνουν παρέα....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Λοιπόν για τους φοιτητές χωρίς εισόδημα, αλλά με αυτοκίνητο.
Το Β' τμ. του ΣΤΕ με την 237/1985 απόφαση του έχει δεχτεί ότ ιη ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ενός αυτοκινήτου ΙΧ που ανήκει σε πρόσωπο που βαρύνει τον φορολογούμενο(π.χ. φοιτητής που διάγει το 24ο έτος της ηλικίας του) υπολογίζεται ως τεκμαρτή δαπάνη του φορολογούμενου(πατέρα) με την προυπόθεση ότι ο τελευταίος είχε το αυτοκινητο στη διάθεση του για τις όποιες ανάγκες του.(ΠΟΛ.1099/26-4-1991)Δηλαδή αν το αυτ/το είναι στο όνομα του Περικλή που είναι φοιτητής, μένει με τους γονείς του και δεν έχει δικό του εισόδημα, η 'ετήσια τεκμαρτή δαπάνη' του αυτ/του προστίθεται σε αυτές του πατέρα του Περικλή, αν και μόνο αν ο Περικλής άφηνε το μπαμπά να το χρησιμοποιεί και αυτός (λες και μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος τρίτος!)....
Η ηλικία τι ρόλο παίζει? Υπάρχει όριο ηλικίας μετά το οποίο δε 'δικαιούσαι' να σπουδάζεις και να μένεις στο πατρικό σου?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γνωστός αγόρασε από τον ΟΔΔΥ όχημα με 5000cc για 4500€ .αγορά απo ΟΔΔΥ δίνει σημαντική μείωση στο τεκμήριο διαβίωσης. άμα ψάξεις στο σαιτ κάπου το λέει. τώρα με ποιο σκεπτικό όλα αυτά, μη με ρωτάς
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η ηλικία τι ρόλο παίζει? Υπάρχει όριο ηλικίας μετά το οποίο δε 'δικαιούσαι' να σπουδάζεις και να μένεις στο πατρικό σου?Μέχρι 25 ετών. Μετά π λο.
-
Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να διαβάζω τα ίδια ποστ.
Ναι, είναι άδικα τα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα, όπως και για τα σπίτια, όπως και οι αυξήσεις στα τέλη, οι αυξήσεις στα παντα, γενικά η έμμεση και άμεση αφαίμαξη των χαμηλών-μεσαίων εισοδημάτων. Απλά το αυτοκίνητο σας αγγίζει πιο πολύ γιατί όλοι έχουν 2-3 πια, και είμαστε και σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, οπότε λογικό να μας νοιάζει κάπως περισσότερο.
Αυτό που δε βλέπω αν έχετε καταλάβει μερικοί, είναι πως τα μέτρα που αφορούν το αυτοκίνητο δεν είναι αποκομμένα από τη γενικότερη άθλια οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δεν πρέπει να αντιπετωπισθούν ως τέτοια.
Θέλετε να αντιδράσετε? Αφήστε τις παπαριες για συλλόγους οδηγών (oxi-allous-forous-stis-rodes) και για ινστιτούτα καταναλωτών αυτοκινήτων (εξάλλου το αυτοκίνητο είναι κι αυτό απλώς ένα καταναλωτικό αγαθό και υπάρχει ήδη ινστιτούτο καταναλωτή) και, όσους από σας θίγουν τα μέτρα, κατεβείτε με τον υπόλοιπο κόσμο στους δρόμους να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας.
Αν εφαρμόζονταν πραγματικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και επιχειρήσεων, δε θα υπήρχε ανάγκη για όλα αυτά τα 'μέτρα' που μας θίγουν όλους. -
Ο χρήστης TAKISTASK έγραψε:
Αγαπητοί συμπάσχοντες,
Η αδυναμία των κυβερνήσεων να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή γενικώς στην αγορά και η τραγική έλλειψη οργάνωσης,ελέγχου και προγραμματισμού των οικονομικών μεγεθών της χώρας,οδηγεί πάλι στην 'μεταρρύθμιση'της φορολόγησης με τεκμήριο στα αυτοκίνητα.
Αφησαν ενδιάμεσα τον κόσμο να αγοράσει ότι ήθελε η ότι μπορούσε να αγοράσει,με δανεισμό για αρκετά χρόνια οι περισσότεροι ,και ήλθαν με μια νέα βάση δεδομένων για να αρμέξουν...
Και προσπαθώντας να πιάσουν τα λαυράκια, θα βάλουν απλά σε μπελά και τρεχάματα αθώους πολίτες που προσπαθούν να προγραμματίσουν την ζωή τους,την περιουσία τους ,'οποια και αν είναι αυτή,τις επενδύσεις τους σε κινητά η ακίνητα μέσα σε αυτήν την
ψυχασθενική κατάσταση που διαμορφώνεται.
Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με τους πολίτες της-ιδιοκτήτες αυτοκινήτων-κάτι σαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι,αφού βέβαια στηθούν ενδιάμεσα οι κατάλληλες παγίδες.
Αντί να εξετασθούν οι συγκεκριμμένες περιπτώσεις των ατόμων που δηλώνουν χαμηλά ετήσια εισοδήματα αλλά κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα,κτυπάμε όλους και τελειώνουμε!!!
Απο την άλλη θέλουν λένε να προωθήσουν την Απόσυρση των πολύ παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων έτσι ώστε να αντικατασταθούν με καινούργια...για να τα χιλιοφορολογήσουν σε μεταγενέστερη φάση μέσω τεκμηρίων κλπ μέτρων! Σε διευκολύνω να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο και σε περιμένω στην γωνία! Κράτος δικαίου...
Αυτή υποτίθεται ότι ε'ιναι συμπεριφορά επιστημονικής προσέγγυσης εκλεγμένων κυβερνήσεων για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών τους!
Η κοροιδία βέβαια συνεχίζεται με τις δήθεν ήπιες προσαρμογές-σφαλιάρες.Ξεκινάμε δήθεν απο πολύ αυστηρά μ'ετρα ,έτσι ώστε να γίνουν με ανακούφιση δεκτά τα λιγότερο αυστηρά που πάντως έτσι και αλλοιώς θα φορολογούν επιπροσθέτως.Ετσι πολλοί περιμένουν την ανακοίνωση των μέτρων για να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για εύρεση γαιδουριών,αλόγων,δωρεών,offshore,για αποσύρσεις και πάσης φύσεως μέτρα αμύνης στην κυβερνητική φορο-λογική (?) επίθεση στούς κατέχοντες-όπως τους αρέσει να λένε με ανεξήγητο φθόνο-αυτοκίνητα.
Τέλος, νομίζω ότι έφτασε η στιγμή συσπείρωσης μας για να σταματήσει άμεσα η παθητική στάση μας στο κάθε φορομπηχτικό μέτρο κάθε κυβέρνησης.Τι άλλο να περιμένουμε πλέον μετά και την αφαίμαξη μας απο την αύξηση του κόστους του πετρελαίου και της βενζίνης που μας φόρτωσαν στην πλάτη και υποστήκαμε σιωπηρά, επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αγορά και τις αχαλίνωτες τιμές της.
Μήπως ήλθε η ώρα να ιδρύσουμε ένα Ινστιτούτο Καταναλωτών Αυτοκινήτων ???Αυτό που λες, για την οργανωμένη αντίδραση, έχει ήδη ξεκινήσει. Αν διαβάσεις μερικές σελίδες πιο πίσω, θα δεις ότι έχει δρομολογηθεί η ίδρυση του 'Συλλόγου Οδηγών Ελλάδος', έχουμε ήδη φτιάξει σχέδιο Καταστατικού, με πρωταρχικό σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των οδηγών, δηλαδή των δικαιωμάτων όλων μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr/
Και μην αρχίσετε οι άλλοι ότι επαναλαμβάνομαι, διότι ο 'takistask' είναι νέο μέλος στο forum και διαφαίνεται από το σχόλιό του ότι προφανώς δεν το ξέρει.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να διαβάζω τα ίδια ποστ.
Ναι, είναι άδικα τα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα, όπως και για τα σπίτια, όπως και οι αυξήσεις στα τέλη, οι αυξήσεις στα παντα, γενικά η έμμεση και άμεση αφαίμαξη των χαμηλών-μεσαίων εισοδημάτων. Απλά το αυτοκίνητο σας αγγίζει πιο πολύ γιατί όλοι έχουν 2-3 πια, και είμαστε και σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, οπότε λογικό να μας νοιάζει κάπως περισσότερο.
Αυτό που δε βλέπω αν έχετε καταλάβει μερικοί, είναι πως τα μέτρα που αφορούν το αυτοκίνητο δεν είναι αποκομμένα από τη γενικότερη άθλια οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δεν πρέπει να αντιπετωπισθούν ως τέτοια.
Θέλετε να αντιδράσετε? Αφήστε τις παπαριες για συλλόγους οδηγών (oxi-allous-forous-stis-rodes) και για ινστιτούτα καταναλωτών αυτοκινήτων (εξάλλου το αυτοκίνητο είναι κι αυτό απλώς ένα καταναλωτικό αγαθό και υπάρχει ήδη ινστιτούτο καταναλωτή) και, όσους από σας θίγουν τα μέτρα, κατεβείτε με τον υπόλοιπο κόσμο στους δρόμους να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας.
Αν εφαρμόζονταν πραγματικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και επιχειρήσεων, δε θα υπήρχε ανάγκη για όλα αυτά τα 'μέτρα' που μας θίγουν όλους.Πέρα από το ότι δεν θα χρησιμοποιήσω το ύφος σου (π@π@ριές;; ), θα σου πω ότι πρώτον χωρίς οργανωμένη αντίδραση με νομική υπόσταση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, δεύτερον δεν συμφωνώ, όπως και πολλοί άλλοι με διαδηλώσεις και λοιπά γραφικά πλέον, διότι έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, και τρίτον ουδέποτε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες, χωρίς να προηγηθεί οργάνωση υπό τη σκέπη κάποιου συλλόγου, διότι οι οδηγοί δεν είναι συμπαγής κοινωνική ομάδα, αλλά προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και αυτόκλητα δεν τους ενώνει τίποτα.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!