-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Με τα νομικά δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.Μπορούμε να οργανώσουμε μια διαδήλωση με μισό εκατομμύριο κόσμο; Τότε και μόνο τότε θα το ξανασκεφτούν πριν προχωρήσουν.
Όπως π.χ. και με το άρθρο 16;;
We are screwed!
-
Τι έχεις να πεις για κάποιον με 5 ή 3 ή 2 εκατομμύρια καταθέσεις (νόμιμες και πλήρως αποδείξιμες ως προς την προέλευση) ο οποίος έχει εισόδημα Ο ( μηδέν ) και τις μασάει. Αυτόν πόσο θα τον φορολογήσουμε για τα 'εισοδήματά' του ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι έχεις να πεις για κάποιον με 5 ή 3 ή 2 εκατομμύρια καταθέσεις (νόμιμες και πλήρως αποδείξιμες ως προς την προέλευση) ο οποίος έχει εισόδημα Ο ( μηδέν ) και τις μασάει. Αυτόν πόσο θα τον φορολογήσουμε για τα 'εισοδήματά' του ?Αυτός 'τεκμηρίωσε' και φορολογήθηκε για τα εισοδήματά του σε παλαιότερα έτη. Θα τον φροντίσω όμως με το φόρο επί των καταθέσεων, τον οποίο θα κλιμακώσω ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης. Ας πούμε 30% επί του τόκου για κάθε ευρώ κατάθεσης πάνω από το 1 εκατομμύριο.
Άσχετο, αλλά μέτρο της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών πάντως είναι το πιο ανεκδιήγητο μέτρο που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Οι άνθρωποι φορολογούν και τον αέρα!
-
edit
φιλικα το λεω
Σεμνά λίγο στις εκφράσεις. [mod drdino]
-
Έγινε συγχώνευση διασπασμένου θέματος από το BMW υποφόρουμ. H συνέχεια εδώ.
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Ιδού λοιπόν τι αποφάσισε δυστυχώς το Συμβούλιο της Επικρατείας σε μια σχετικά πρόσφατη απόφασή του το έτος 1997 (2612/1997) για τα τεκμήρια:
*
Επειδή, με το άρθρο 5 του Ν.Δ. 3323/1995, όπως ίσχυε κατά το κρινόμενο έτος μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 5 του Ν.1828/1989 (Φ. 2) και στη συνέχεια, ως προς ορισμένες διατάξεις του, με το άρθρο 1 παρ. 1-9 του Ν. 1882/1990 (Φ. 43), θεσπίσθηκε σύστημα προσδιορισμού του εισοδήματος των φυσικών προσώπων βάσει της δαπάνης διαβιώσεώς τους, όταν η δαπάνη αυτή είναι ανώτερη από το συνολικό καθαρό εισόδημα των κατηγοριών Αέως ΣΤ
...... Επειδή, το θεσπιθέν με τις ανωτέρω διατάξεις σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος των φυσικών προσώπων, αποβλέπον στην σύλληψη φορολογητέας ύλης που διαφεύγει τον φόρο, στηρίζεται σε τεκμήρια των οποίων η βάση και τα συμπεράσματα ανταποκρίνονται προς τα δεδομένα της κοινής πείρας, εξ απόψεως ιδίως του ύψους των τεκμαιρομένων δαπανών και του ποσοστού συμμετοχής των στον οικογενειακό προϋπολογισμό, και, επομένως, είναι σύστημα ανεκτό από το Σύνταγμα προς εξακρίβωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων. Διότι επιτάσσων ο συνταγματικός νομοθέτης, όπως οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη αναλόγως της φοροδοτικής των ικανότητος, παρέχει ταυτοχρόνως ευρεία ευχέρεια στο νομοθέτη προς επιλογή του καταλλήλου φορολογικού συστήματος για την εξακρίβωση της φοροδοτικής ικανότητος των φορολογουμένων και την επιβάρυνση αυτών αναλόγως των δυνάμεών των. Συνεπώς, οι ανωτέρω διατάξεις δεν αντίκεινται στις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1 και 5 και 78 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι *μ
αυτές δεν επιβάλλεται υποχρέωση καταβολής φόρου επί πλασματικού εισοδήματος, αλλά καθιερώνεται ειδική μέθοδος εξευρέσεως του πραγματικού εισοδήματος των φορολογουμένων**. Κατ
ακολουθίαν ο λόγος αναιρέσεως ότι το διοικητικό εφετείο έπρεπε να κρίνει αντισυνταγματικές τις ανωτέρω διατάξεις, που εφηρμόσθησαν στην περίπτωση του αναιρεσείοντος, λόγω αντιθέσεώς τους προς τις προαναφερθείσες συνταγματικές διατάξεις, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος.Τι να πω τώρα... αν υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που να συμφωνεί με την κρίση ότι 'μ` αυτές δεν επιβάλλεται υποχρέωση καταβολής φόρου επί πλασματικού εισοδήματος, αλλά καθιερώνεται ειδική μέθοδος εξευρέσεως του πραγματικού εισοδήματος των φορολογουμένων', ας έλθει να μας το πει.
Το θέμα, κατά την άποψή μου, δεν είναι ότι, technically speaking, 'οι σχετικές διατάξεις δεν επιβάλλουν υποχρέωση καταβολής φόρου επί πλασματικού εισοδήματος αλλά καθιερώουν ειδική μέθοδος εξευρέσεως του πραγματικού εισοδήματος' [οπότε δε μπορούν να κριθούν ως αντισυνταγματικές], αλλά ότι η 'ειδική μέθοδος' (τρομάρα της...) βασίζεται σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ και ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και με 'δεδομένα της κοινής πείρας' τη σήμερον ημέρα - κάτι το οποίο μπορεί πολύ εύκολα ν' αποδειχθεί.
Δεν ξέρω αν αυτό δίνει νομικό πάτημα κατά της μεθόδου και της κλίμακας που χρησιμοποιείται με βάση τα κυβικά όμως θα έπρεπε ο πολίτης να έχει άμυνα απέναντι σε υποθέσεις για το ποιο 'πρέπει' να είναι το ετήσιο εισόδημά του.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τι έχεις να πεις για κάποιον με 5 ή 3 ή 2 εκατομμύρια καταθέσεις (νόμιμες και πλήρως αποδείξιμες ως προς την προέλευση) ο οποίος έχει εισόδημα Ο ( μηδέν ) και τις μασάει. Αυτόν πόσο θα τον φορολογήσουμε για τα 'εισοδήματά' του ?
Αυτός 'τεκμηρίωσε' και φορολογήθηκε για τα εισοδήματά του σε παλαιότερα έτη. Θα τον φροντίσω όμως με το φόρο επί των καταθέσεων, τον οποίο θα κλιμακώσω ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης. Ας πούμε 30% επί του τόκου για κάθε ευρώ κατάθεσης πάνω από το 1 εκατομμύριο.
Άσχετο, αλλά μέτρο της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών πάντως είναι το πιο ανεκδιήγητο μέτρο που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Οι άνθρωποι φορολογούν και τον αέρα!
Δε σου φτάνει που τα έχεις φορολογήσει πριν (εργασία, κληρονομιά + απλοί τόκοι 10% ) θες κι άλλο ε ? ...Θα τα ράψω κι εγώ στο στρώμα
Δε σε ρώτησα αυτό όμως...Η ερώτηση είναι σε σχέση με τα τεκμήρια...Κάποιος με 5 εκατομ. ευρώ καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα κλπ μια Ferrari την έχει για πλάκα, όπως και ένα μικρό σκάφος ή (και) μια πισίνα...Έχει όμως εισόδημα 0 (μηδέν), τι σκ@τ@ τεκμήρια θα του πεις αφού περίπου με το 10% των καταθέσεών του αγοράζει και συντηρεί τη Ferrari για καμιά 5ετία και του μένουν και 4.5 εκατομ. ευρώ για πασσατέμπο...Θα τους πεις κοίτα έχεις Χ,Ψ αγαθά άρα έχεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ εισόδημα
Ε δεν έχω κύριεΔεν είναι παράλογο, ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε μικρότερες κλίμακες με μικρότερες καταθέσεις και με εισοδήματα μικρά και όχι 0...Έχω αρκετούς φίλους υπαλλήλους των 30 k το χρόνο οι οποίοι μόλις κληρονομήσουν θα βρεθούν από τη 1 μέρα στην άλλη με 2-3 εκατομμύρια (και παραπάνω) περιουσία...Σε αυτούς τι θα του πεις ? Πως έχεις Porsche και 10 μέτρα φουσκωτό με 30 k το χρόνο ? Πολύ, πολύ εύκολα είναι η απάντηση
Καλά για το φόρο υπεραξίας μιλάμε ότι είναι για φοβερά γέλια...
10% απλά στην υπεραξία : ούτε όριο από πιο σημείο και πάνω (είτε βγάλω 1000 ευρώ υπεραξία, είτε 500.000 10% θα είναι), ούτε συμψηψισμό ζημιών (θα καταγράφω αλλεπάλληλα -20 k, -15 k, -10 k και μόλις κάνω +1 k θα έρχεται και θα μου λέει ξέρετε βγάλατε κέρδος παρακαλώ πληρώστε ), ούτε μείωση-εξαφάνιση του φόρου στη διακράτηση (θα πουλάει ο άλλος μετά από 10 χρόνια και θα του φορολογούνε την υπεραξία!! ), διάτρητο το σύστημα για όλους τους 'μεγάλους' που θα τον γλυτώσουν και θα πληρώνουν οι μικροί, η υπεραξία από τα αμοιβαία δεν φορολογείται!, η υπεραξία από τα παράγωγα εξ όσων είδα δεν φορολογείται (ποιός θα παίζει τα μεγάλα χαρτιά ευθέως, μέσω παραγώγων θα το κάνουν και αντίο φόρος υπεραξίας),διάλεξαν και τη σωστή περίοδο...
Μάλλον το παιδάκι κάποιου από το επιτελείο θα το έριξε ως πρόταση και θα κοιτάχτηκαν οι σύμβουλοι με τον Αλογοσκούφη και θα είπαν 'Και δεν το βάζουμε?' -
Ας του φορολογούν τους τόκους κι ας έχει Ferrari.
Όπως γνωρίζεις πάντως, εισοδήματα από κληρονομιές, τυχερά παιχνίδια (νόμιμα) και άλλες παρόμοιες ουρανοκατέβατες πηγές κέρδους είναι φορολογήσιμα ούτως ή άλλως με συντελεστές κατά την απόκτησή τους (δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις γονικές παροχές, αν δηλαδή είναι αφορολόγητες ανεξαρτήτως αξίας). Το πρόβλημα ποιο είναι; -
Φυσικά και φορολογούνται και για τέτοιες μιλάμε φυσικά...
Το πρόβλημα είναι με το τεκμήριο...
Ferrari = εισόδημα πχ 100.000 ευρώ το χρόνο σύμφωνα με το όποιο τεκμήριο...Ο τύπος με την κληρονομιά των 2 εκατομ έχει όμως εισόδημα, ως υπάλληλος, 30 k το χρόνο...Πως θα του πεις να πληρώσει φόρο για 100 k κάθε χρόνο για 10 χρόνια που θα κρατήσει το αυτοκίνητο...
Η Ferrari αγοράστηκε και συντηρείται με την κληρονομιά για όσα χρόνια θες και ο άλλος συνεχίζει κατά τα λοιπά τη ζωή του..Τι τεκμήρια και τρίχες κατσαρές θα του πεις... -
Αμα έχει τόσα χρήματα ας κάνει και μια offshore εταιρία και τα δικαιολογεί όλα μέσω αυτής...
Εξάλλου είναι μια κίνηση που και οι ίδιοι οι πολιτικοί (υπο)στηρίζουν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και φορολογούνται και για τέτοιες μιλάμε φυσικά...Το πρόβλημα είναι με το τεκμήριο...
Ferrari = εισόδημα πχ 100.000 ευρώ το χρόνο σύμφωνα με το όποιο τεκμήριο...Ο τύπος με την κληρονομιά των 2 εκατομ έχει όμως εισόδημα, ως υπάλληλος, 30 k το χρόνο...Πως θα του πεις να πληρώσει φόρο για 100 k κάθε χρόνο για 10 χρόνια που θα κρατήσει το αυτοκίνητο...
Η Ferrari αγοράστηκε και συντηρείται με την κληρονομιά για όσα χρόνια θες και ο άλλος συνεχίζει κατά τα λοιπά τη ζωή του..Τι τεκμήρια και τρίχες κατσαρές θα του πεις...Δεν νομίζω να τον πιάνουν τα τεκμήρια.
Ο συγκεκριμένος με τα 2 εκ. θα έχει τόκους (πχ με 6%) 120.000 ευρώ το χρόνο, συν το μισθό του θα έχει κάπου 150.000. Λογικά θα καλύπτει τα τεκμήρια χωρίς να φορολογείται παραπάνω. -
Επιμένετε να δίνετε φοροτεχνικές συμβουλές ενώ το πρόβλημα είναι στα ΤΕΚΜΗΡΙΑ ως μέτρο άσκησης φορλογικής πολιτικής
Άσε τα 2-3 εκατομ. και κάντα κληρονομιά 150 k και ο κληρονόμος είναι μισθωτός των 12 k το χρόνο...Με τα 150 παίρνει ή όχι την 325 και τη συντηρεί εύκολα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?...Πανεύκολα είναι η απάντηση και συνεχίζει να βγάζει 12 k το χρόνο και να ζει όπως πριν...Τι τεκμήριο θα του βάλεις αυτουνού που είναι υπαλληλάκος κάπου και παίρνει 12 k το χρόνο...Ή μήπως θέλεις να τον τιμωρήσεις που τα 150 δεν τα έκανε αυτό που εσύ θες αλλά αγόρασε 325 ?
Στοχεύστε στο θέμα που είναι το παράλογο (ή το δίκαιο κατά μερικούς) του τεκμηρίου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Ferrari αγοράστηκε και συντηρείται με την κληρονομιά για όσα χρόνια θες και ο άλλος συνεχίζει κατά τα λοιπά τη ζωή του..Τι τεκμήρια και τρίχες κατσαρές θα του πεις...Δεν νομίζω να τον πιάνουν τα τεκμήρια.
Ο συγκεκριμένος με τα 2 εκ. θα έχει τόκους (πχ με 6%) 120.000 ευρώ το χρόνο, συν το μισθό του θα έχει κάπου 150.000. Λογικά θα καλύπτει τα τεκμήρια χωρίς να φορολογείται παραπάνω.Δηλ., για να δικαιολογείς την κατοχή Ferrari στην μπανανία, θα πρέπει να έχεις εισόδημα περί τα 300.000 ευρώ ετησίως ...
Έτσι, έτσι να παταχθεί η πλουτοκρατία ΤΩΡΑ !! -
Μα οι ίδιοι οι πολιτικοί σου απαντούν (μέσω ενεργειών που έχουν προβεί οι ίδιοι) πως για να δικαιολογήσεις αυτά τα τεκμήρια, πρέπει να υιοθετήσεις άλλες μεθόδους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο συγκεκριμένος με τα 2 εκ. θα έχει τόκους (πχ με 6%) 120.000 ευρώ το χρόνο, συν το μισθό του θα έχει κάπου 150.000. Λογικά θα καλύπτει τα τεκμήρια χωρίς να φορολογείται παραπάνω.Μάνο σε παρακαλώ μη μου λες ό,τι να ΄ναι...
Αυτό δεν είναι επιχείρημα γιατί εγώ δεν θα τα βάλω στον τόκο αλλά θα τα έχω σπίτι ή θα τα έχω στο απλό ταμιευτήριο ή θα τα εχω σε αμοιβαία και θα γράφω απώλειες -1% , -5 % το χρόνο ή δεν θα τα κάνω αμέσως μετρητά αλλά θα πουλήσω 1 οικόπεδο ίσα για να αγοράσω το αγαθό και μετά θα πουλάω 1 οικόπεδο κάθε 2 χρόνια για να το συντηρώ...=> εισόδημα ελάχιστο ή ή ή...Μην ψάχνεις πλάγιους τρόπους θα σου βρω απαντήσεις..Ευθέως σου φαίνονται λογικά και δίκαια τα τεκμήρια ?
-
To ερώτημά σου, ξερό, έχει μια απάντηση: όχι, δεν είναι λογικά και δίκαια τα τεκμήρια. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Όπως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες ανισότητες στη φορολογική επιβάρυνση μεταξύ μισθωτών/συνταξιούχων και Ε.Ε.-επιχειρήσεων. Ένα αίσχος είναι η κατάσταση στην Ελλάδα (και αλλού ενδεχομένως).
-
Σχετικά με τις δημοσιεύσεις από το BMW forum και για τα μέλη που δεν εννοούν να καταλάβουν πόσο άδικο και εξωφρενικό είναι το σύστημα των τεκμηρίων, παραθέτω ξανά την επιστολή που έστειλα στον Υπουργό Οικονομικών αμέσως μόλις πληροφορήθηκα τα σχετικά, και που προτείνω σε όλους σας να στείλετε παρόμοιες επιστολές:
'Η αγανάκτησή μου ήταν τόση ώστε έστειλα επώνυμη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποίησα και στο κόμμα της Ν.Δ., και όπου τους τα λέω αναλυτικά και αποκαλυπτικά. Ένα μικρό απόσπασμα:
*Δείχνοντας επαναλαμβάνω εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις σας περί σταθερής πολιτικής αλλά και στις ανακοινώσεις σας ότι η οικονομία βαίνει καλώς, προέβην στην αγορά το έτος 2007 ενός πολυμορφικού επταθέσιου αυτοκινήτου, τύπου Ford S-Max, κυβισμού 2.520 κ. εκ., αντί τιμήματος 31.714 €. Το αυτοκίνητο αυτό αγόρασα κύριε Υπουργέ, με οικονομίες ολόκληρης δεκαετίας, όχι για να διάγω πολυτελή βίο, αλλά για να μπορώ να μεταφέρω την οικογένεια μου με ασφάλεια στους ούτως ή άλλως επικίνδυνους δρόμους της πατρίδας μας. Είμαι ήδη πατέρας δύο παιδιών, και με την σύζυγό μου εξ αρχής σκοπεύαμε να φέρουμε στη ζωή άλλα δύο, επειδή αγαπάμε τα παιδιά και επειδή με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την πατρίδα μας τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οικονομική άνοδο.
**Επειδή λοιπόν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αλλάζουμε αυτοκίνητο μόλις μια φορά κάθε δεκαετία, **προέβημεν στην ανταλλαγή του προηγούμενου μοναδικού αυτοκινήτου μας, ενός Fiat Punto 1.400 κ.εκ., ηλικίας κατά το 2007, 11 ετών, με το προαναφερόμενο πολυμορφικό αυτοκίνητο. Εάν ρίξετε μια ματιά στην αγορά αυτοκινήτου κύριε Υπουργέ, θα δείτε ότι τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου ξεκινούν από κυβισμούς 2.000 κ. εκ. και άνω, και φυσικά δεν έχουν σχέση με πολυτελείς λιμουζίνες, αλλά σκοπό έχουν την πρακτική μεταφορά πολύτεκνων οικογενειών, όπως φιλοδοξούμε να καταστούμε και εμείς.
Με μέγιστη θλίψη και απογοήτευση λοιπόν, όταν διάβασα την συνέντευξή σας περί επαναφοράς των «τεκμηρίων», αντιλήφθηκα ότι αυτό το αυτοκίνητό μας, έχει τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ποσού 49.500 €!!!
Κυριολεκτικά έχασα τον ύπνο μου, ανετράπη πλήρως όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός και προϋπολογισμός μας. Το εισόδημά μας κυμαίνεται, με ατελείωτες ώρες εργασίας, στις 25.000 € ετησίως, το οποίο φυσικά και δηλώνεται στην φορολογική οικογενειακή μας δήλωση. Για το εισόδημα αυτό καταβάλλουμε, και ακριβέστερα λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς μου, όπως γνωρίζετε, προκαταβάλλουμε τον ανάλογο φόρο. ...
...Κύριε Υπουργέ
Με τις ανακοινώσεις σας αυτές με κάνετε να νιώθω ότι μου υφαρπάσατε, μου κλέψατε στην κυριολεξία την ψήφο μου. Και όχι μόνο τη δική μου, αλλά και της συζύγου μου, των γονέων εμού και αυτής, και πολλών ακόμα συγγενών μου, οι οποίοι πείστηκαν από εμένα να ψηφίσουν το κόμμα σας στις πρόσφατες εκλογές.
Επειδή ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, νοιώθω έντονα προδομένος από τις ανακοινώσεις σας, με την επιστολή αυτή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ για την ανακολουθία και ασυνέπεια της πολιτικής σας, και σας καλώ να μην προχωρήσετε στην επαναφορά του απαρχαιωμένου και αναποτελεσματικού μέτρου των «τεκμηρίων» με βάση την κατοχή αυτοκινήτου.
Αλλιώς κύριε Υπουργέ, θα με απογοητεύσετε τα μέγιστα και ανεπανόρθωτα, κάτι που θα φανεί στις επόμενες εκλογές.
Με εκτίμηση και σεβασμό'
*Λοιπόν το αυτοκίνητο, με ανταλλαγή του Punto που είχα και με πώληση και της μηχανής 650 κ.εκ. που επίσης είχα, το αγόρασα άνετα αντί 32.000 € με το εισόδημα που έχω και δηλώνω. Από που και ως που συνάγεται τώρα ότι εγώ ντε και καλά θα έχω κάθε χρόνο εισόδημα 50.000 €, επειδή έχω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο 2.500 κ.εκ.; Θα μας τρελάνετε όταν μας λέτε ότι καλώς μπαίνουν τα τεκμήρια;
Το ξέρετε ότι με το τεκμήριο αυτό εγώ θα υποχρεωθώ του χρόνου να καταβάλω επιπλέον περί τις 12.000 € φόρο, δηλαδή το μισό πραγματικό εισόδημά μου, οπότε καταστρέφομαι; Πως θα ζήσω και θα μεγαλώσω τα δύο μου παιδιά; Και γιατί δηλαδή εξαιτίας του αυτοκινήτου να καταστραφεί το όνειρό μου για 3 ή 4 παιδιά; Είμαστε σοβαροί σε αυτή τη χώρα;
Και το ότι κάποιος είναι άνεργος (ηθελημένα) ή μισθωτός και έχει εισόδημα 10.000 € το χρόνο, καθιστά ένοχο δηλαδή αυτόν που έχει εισόδημα 25.000 € το χρόνο και αντί να μαζεύει σιγά σιγά για να πάρει ακίνητο, ήθελε να κάνει το κέφι του και να μεταφέρει την οικογένειά του με ασφάλεια με καινούριο αυτοκίνητο; Συνέταιρους στη τσέπη μας θα βάλουμε όλους τους άλλους; Ο καθένας ξοδεύει τα χρήματά του όπως θέλει και φυσικά δεν είναι ένοχος. Άκου να τιμωρούμαι επειδή επέλεξα να αγοράσω αυτοκίνητο 'μεγάλου' κυβισμού (αλήθεια με ποια κριτήρια ορίζουμε το 'μεγάλου');
Και δεν είναι ανήθικο ο Υπουργός να φτιάχνει off-shore εταιρείες με τις οποίες αγοράζει real estate εταιρείες στις οποίες έχει μεταβιβάσει τα ακίνητά του, για να ΑΠΟΦΥΓΕΙ (Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!) την καταβολή φόρου; Και να έρχεται να με κτυπάει στον τοίχο γιατί έχω αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ή γιατί το σπίτι μου είναι πάνω από ορισμένα τετραγωνικά; Και που ξέρετε εσείς από που βρήκα το σπίτι μου; Αν για παράδειγμα προέρχεται από συνεισφορά των γονέων που νόμιμα φορολογήθηκαν επί 30 χρόνια γι' αυτό;
Απλά ΝΤΡΟΠΗ!!
Από την στιγμή που δικαιολογείται το πόθεν έσχες, τα τεκμήρια διαβίωσης είναι για τα πανυγήρια. Και για να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή, απλά ας φτιάξουν ελεγκτικούς μηχανισμούς που δεν λαδώνονται. Αμάν πια.
-
Αραγε κ.Αλογοσκουφη αμα παραδωσουμε τις πινακιδες ποσα τελη κυκλοφοριας θα χασει το κρατος;Eπισης ποσα θα χασουν οι ασφαλιστικες εταιριες απο τα ασφαλιστρα εφοσον δεν θα ειμαστε υποχρεωμενοι να τις πληρωνουμε μιας και δεν θα κυκλοφορει το οχημα;Θελετε μηπως να σας πω για τις αντιπροσωπειες αυτοκινητων ποσα λιγοτερα κερδη θα εχουν (εαν εχουν) λογω αποτομης και οδυνηρης πτωσης των πωλησεων; Οι τραπεζες βεβαιως θα ξεχασουν το προιον που λεγεται δανειο για αποκτηση αυτοκινητου.Αρα και αλλα χαμενα εσοδα του κρατους.Χμμ .. να σκεφτω και αλλα μηπως;Οπως παραδειγματος χαρη την λυση του leasing.Μηπως εννοειται οτι θα φορολογουμε για ενοικιαση ατοκινητου 5,000 κυβικων εφοσον δεν θα μου ανηκει;Βεβαια ουτε λογος για την αναξιοπιστια ενος κρατους που θελει και επενδυτες.Γιατι ξερετε κανεις δεν επενδυει ουτε 1 ευρω εαν δεν ειναι σιγουρος για την φορολογηση των κερδων του....Στην τελικη θα εισαστε χαμενοι γιατι απλα εισαστε αναξιοπιστοι και οπισδοδρομικοι.Καλη τυχη και καλο κουραγιο στην αντιπολιτευτικη σας καρριερα.
-
Ο χρήστης grkostis έγραψε:
Αραγε κ.Αλογοσκουφη αμα παραδωσουμε τις πινακιδες ποσα τελη κυκλοφοριας θα χασει το κρατος;Eπισης ποσα θα χασουν οι ασφαλιστικες εταιριες απο τα ασφαλιστρα εφοσον δεν θα ειμαστε υποχρεωμενοι να τις πληρωνουμε μιας και δεν θα κυκλοφορει το οχημα;Θελετε μηπως να σας πω για τις αντιπροσωπειες αυτοκινητων ποσα λιγοτερα κερδη θα εχουν (εαν εχουν) λογω αποτομης και οδυνηρης πτωσης των πωλησεων; Οι τραπεζες βεβαιως θα ξεχασουν το προιον που λεγεται δανειο για αποκτηση αυτοκινητου.Αρα και αλλα χαμενα εσοδα του κρατους.Χμμ .. να σκεφτω και αλλα μηπως;Οπως παραδειγματος χαρη την λυση του leasing.Μηπως εννοειται οτι θα φορολογουμε για ενοικιαση ατοκινητου 5,000 κυβικων εφοσον δεν θα μου ανηκει;Βεβαια ουτε λογος για την αναξιοπιστια ενος κρατους που θελει και επενδυτες.Γιατι ξερετε κανεις δεν επενδυει ουτε 1 ευρω εαν δεν ειναι σιγουρος για την φορολογηση των κερδων του....Στην τελικη θα εισαστε χαμενοι γιατι απλα εισαστε αναξιοπιστοι και οπισδοδρομικοι.Καλη τυχη και καλο κουραγιο στην μεταπολιτευτικης σας καρριερας.Επίσης να προσθέσω στο εύστοχο αυτό ποστ, και σε όσα είπα παραπάνω, ότι εγώ στην αγορά του αυτοκινήτου μου πλήρωσα ολόκληρες 10.000 € φόρους!! Πόσες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες € θα χάσει σε φόρους από αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Αλογοσκούφης, από το απόλυτο πάγωμα της αγοράς αυτοκινήτου που ήδη συμβαίνει; Ποιος θα αγοράσει αυτοκίνητο 'μεγάλου' κυβισμού πλέον, ποιος θα πάρει αυτοκίνητο στο παιδί του που σπουδάζει, ποιος θα πάρει δεύτερο αυτοκίνητο για τη σύζυγο; Μα είναι σοβαρός ένας τέτοιος Υπουργός, είναι σοβαρή Κυβέρνηση αυτή; Και μετά περιμένουν να προσελκύσουν επενδύσεις; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ;
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Αραγε κ.Αλογοσκουφη αμα παραδωσουμε τις πινακιδες ποσα τελη κυκλοφοριας θα χασει το κρατος;Eπισης ποσα θα χασουν οι ασφαλιστικες εταιριες απο τα ασφαλιστρα εφοσον δεν θα ειμαστε υποχρεωμενοι να τις πληρωνουμε μιας και δεν θα κυκλοφορει το οχημα;Θελετε μηπως να σας πω για τις αντιπροσωπειες αυτοκινητων ποσα λιγοτερα κερδη θα εχουν (εαν εχουν) λογω αποτομης και οδυνηρης πτωσης των πωλησεων; Οι τραπεζες βεβαιως θα ξεχασουν το προιον που λεγεται δανειο για αποκτηση αυτοκινητου.Αρα και αλλα χαμενα εσοδα του κρατους.Χμμ .. να σκεφτω και αλλα μηπως;Οπως παραδειγματος χαρη την λυση του leasing.Μηπως εννοειται οτι θα φορολογουμε για ενοικιαση ατοκινητου 5,000 κυβικων εφοσον δεν θα μου ανηκει;Βεβαια ουτε λογος για την αναξιοπιστια ενος κρατους που θελει και επενδυτες.Γιατι ξερετε κανεις δεν επενδυει ουτε 1 ευρω εαν δεν ειναι σιγουρος για την φορολογηση των κερδων του....Στην τελικη θα εισαστε χαμενοι γιατι απλα εισαστε αναξιοπιστοι και οπισδοδρομικοι.Καλη τυχη και καλο κουραγιο στην μεταπολιτευτικης σας καρριερας.
Επίσης να προσθέσω στο εύστοχο αυτό ποστ, και σε όσα είπα παραπάνω, ότι εγώ στην αγορά του αυτοκινήτου μου πλήρωσα ολόκληρες 10.000 € φόρους!! Πόσες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες € θα χάσει σε φόρους από αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Αλογοσκούφης, από το απόλυτο πάγωμα της αγοράς αυτοκινήτου που ήδη συμβαίνει; Ποιος θα αγοράσει αυτοκίνητο 'μεγάλου' κυβισμού πλέον, ποιος θα πάρει αυτοκίνητο στο παιδί του που σπουδάζει, ποιος θα πάρει δεύτερο αυτοκίνητο για τη σύζυγο; Μα είναι σοβαρός ένας τέτοιος Υπουργός, είναι σοβαρή Κυβέρνηση αυτή; Και μετά περιμένουν να προσελκύσουν επενδύσεις; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ;
Μπράβο σου πολύ ωραία τα εγραψες πριν αλλα δεν το κοβω να γίνετε τίποτα από ανθρώπους που εχουν αποτυχει παταγωδώς να τιθασεύουν τα Λαμόγια τους νόμιμους κλέφτες και να φέρουν επενδύσεις στη χώρα. Ετσι άμεσα επόμενος στόχος = μισθωτός κτλ οπου εχει και το καλύτερο κ@λ@ράκι = ξέσκισμα δλδ.
Είχα και εγώ κάποια αμυδρά εικόνα οτι ίσως κάτι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τοπο τελικά αλλά έπεσα εξω.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!