-
Ο χρήστης dava έγραψε:
στα ποσα χλμ πρεπει να γινει καθαρισμος μπεκ??τωρα εχει 111,000??και κατι αλλο, κανει ενα πολυ ενοχλητικο θορυβο,νομιζω πυρακια ακουγεται ενας μεταλλικος θορυβος δε μπορω να τον περιγραψω,,πυρακια πρεπει να ναι,,αυτο πως γινεται να σταματησει??βοηθαει σε αυτο ο καθαρισμος μπεκ??
,η αλλαγη παραφλου και υγρα φρενων μεχρι ποσο μπορει να καθυστερησει απο το προβλεπομενο service??
και κατι τελευταιο οσον αφορα το ψυγειο ,πρεπει να γινει κατι αλλο εκτος απο την αλλαγη πραφλου..
ξερω λογοδιαροια....
cordoba sport 101εγώ με ίμπιζα 101, στα 180χλδ χιλιομετρα δεν έχω κάνει τίποτα από τα παραπάνω, μόνο μια φορά παραφλου
για το θόρυβο, περνα από μια σεατ να σου πουν τί είναι. Δε κοστίζει τίποτα! -
ok.
-
Τα πρωτα LEON 1.4 και κυριως 1.6 του 2000+κατι, τι καταναλωσεις εχουν περιπου?
Εψαξα λιγο αλλα δεμ μπορω να βρω κατι.. δεν ξερω καν την 'ονομασια' αυτου του μοντελου.. -
Καλημέρα!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής του leon 1.6 tdi ecomotive!
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις και γενικα γνώμες απο κατόχους ή απο κάποιους που το έχουν κάνει test drive!
Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και δυστυχώς δεν υπάρχει για test drive στην τοπική αντιπροσωπεία!!
Ευχαριστώ πολύ!!! -
μηπως ξερετε τι αναρτηση ειχε cordoba sport 2003??
επισης μηπως ξερετε το part num. της εργοστασιακης αναρτησης για cordoba sport και τη τιμη?? -
λογικά sachs θα φοράει.
εγώ στο δικό μου ίμπιζα σπορτ άλλαξα πριν λίγους μήνες εκτός σεατ βάζοντας πάλι sachs με κόστος 250 ευρώ -
ευχαριστω
-
Ο χρήστης giakar έγραψε:
Τα πρωτα LEON 1.4 και κυριως 1.6 του 2000+κατι, τι καταναλωσεις εχουν περιπου?
Εψαξα λιγο αλλα δεμ μπορω να βρω κατι.. δεν ξερω καν την 'ονομασια' αυτου του μοντελου..To 1,4 16V με normal οδήγημα μπορεί να πήγαινε και μέχρι 6,5 -6,8 πάντα βέβαια ανάλογα το στρώσιμο που είχε γίνει στο αυτοκίνητο! Για το 1,6 δεν γνωρίζω αλλά λογικά θα είναι κάπου εκεί και προς τα πάνω!
SEAT LEON 1M είναι η 'ονομασία' τους. -
ποιο απο αυτα προτεινετε για cordoba 2003 BBZ?
112.000 xlm*castrol 10w-40 magnatec
*motul 6100 10w-40 synergy+(ειδα οτι λεει technosynthese,τι διαφορα εχει απο τα συνθετικα?)
*aral 10w-40 -
Σου καίει λάδια;
Επειδή έχω αυτό το μοτέρ σε 2 αυτοκίνητα της οικογένειας, θα σου πρότεινα το Mobil 1 0W-40, 100% synthetic. Λίγο πιο ακριβό από τα κλασσικά ημισυνθετικά 10W-40 που βάζουν στα σέρβις, αλλά με αλλαγές κάθε 10.000 χλμ & σημαντικά οφέλη για τη λειτουργία του κινητήρα (χαμηλότερη κατανάλωση λιπαντικού, ομαλότερη λειτουργία, καλύτερο στροφάρισμα, ανώτερη προστασία & μακροζωία κινητήρα). Μη σου φανεί λεπτόρρευστο ως 0W-40, το συγκεκριμένο συμπεριφέρεται ως πιο παχύρρευστο, & σαφώς ανώτερο από τα διάφορα 10W-40 που μου έβαζαν στα σέρβις & τα κατανάλωνε πολύ πιο γρήγορα.
Μπορείς να το προμηθευτείς ο ίδιος (σε πολύ καλή τιμή) από εδώ:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
(η μεγάλη συσκευασία συμφέρει, θα σου μείνει & για τυχόν συμπλήρωμα). -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Σου καίει λάδια;
Επειδή έχω αυτό το μοτέρ σε 2 αυτοκίνητα της οικογένειας, θα σου πρότεινα το Mobil 1 0W-40, 100% synthetic. Λίγο πιο ακριβό από τα κλασσικά ημισυνθετικά 10W-40 που βάζουν στα σέρβις, αλλά με αλλαγές κάθε 10.000 χλμ & σημαντικά οφέλη για τη λειτουργία του κινητήρα (χαμηλότερη κατανάλωση λιπαντικού, ομαλότερη λειτουργία, καλύτερο στροφάρισμα, ανώτερη προστασία & μακροζωία κινητήρα). Μη σου φανεί λεπτόρρευστο ως 0W-40, το συγκεκριμένο συμπεριφέρεται ως πιο παχύρρευστο, & σαφώς ανώτερο από τα διάφορα 10W-40 που μου έβαζαν στα σέρβις & τα κατανάλωνε πολύ πιο γρήγορα.
(η μεγάλη συσκευασία συμφέρει, θα σου μείνει & για τυχόν συμπλήρωμα).0/40 ειναι πολυ ψιλο..
αναμεσα σε 5/40 και 10/40 motul ποιο θα παιρνατε για ΒΒΖ?
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... .tpl&pop=0
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... lypage.tpl -
Πρόσφατα άλλαξα λάδια σε Leon δεύτερης γενιάς 1.6mpi 102ps.
Ζήτησα να μη βάλουν ημισυνθετικά αλλά συνθετικά και έβαλαν Castrol 5w/30.
Έχω όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο αμάξι στην Ελλάδα.
Κάποια παρατήρηση κανείς;
-
το manual σου τι προδιαγραφές λέει; Αν τις τηρεί μην φοβάσαι το ιξώδες.
-
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Καλημέρα!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής του leon 1.6 tdi ecomotive!
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις και γενικα γνώμες απο κατόχους ή απο κάποιους που το έχουν κάνει test drive!
Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και δυστυχώς δεν υπάρχει για test drive στην τοπική αντιπροσωπεία!!
Ευχαριστώ πολύ!!!έχω οδηγήσει το GOLF 1.6 tdi 105cv.Δεν είναι τίποτε ιδιαίτερος ο κινητήρας του.θέλει πολύ βύθισμα το γκάζι για να πάει λίγο γρήγορα.Άλλωστε το VW group δεν έχει και τους καλύτερους κινητήρες.Φαντάζομαι γιαυτό δεν καίει και πολύ.Αντίθετα ο 2.0 tdi είναι άλλο πράγμα.Γενικά στην κατηγορία 1.6 θα έλεγα ότι ο κινητήρας της OPEL είναι πάρα πολύ μπροστά.
-
Παιδια γεια σας. Αγορασα πριν 15 μερες ένα Ibiza FR με το dsg . Η απορια μου γεννηθηκε από έναν ηχο (rattling noise που λενε και οι αγγλοι) που ακουγεται ειδικα τωρα που εχω τα παραθυρα ανοιχτα , και ειδικα με χαμηλη ταχυτητα και φαινεται να προερχεται πισω από τη θεση του οδηγου. Καπου διαβασα ότι είναι το DSG που κανει αυτόν τον θορυβο. Πρεπει να ανησυχω? Εσεις τι λετε?
-
Ο χρήστης GreenDay έγραψε:
Παιδια γεια σας. Αγορασα πριν 15 μερες ένα Ibiza FR με το dsg . Η απορια μου γεννηθηκε από έναν ηχο (rattling noise που λενε και οι αγγλοι) που ακουγεται ειδικα τωρα που εχω τα παραθυρα ανοιχτα , και ειδικα με χαμηλη ταχυτητα και φαινεται να προερχεται πισω από τη θεση του οδηγου. Καπου διαβασα ότι είναι το DSG που κανει αυτόν τον θορυβο. Πρεπει να ανησυχω? Εσεις τι λετε?καλοταξιδο. φοβερο αμαξακι σε καταπληκτική τιμή
όλα ετσι κανουν, το dsg είναι.
εμπα κ στο seatclub.gr, έχει ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ κ για το ίμπιζα
υγ. τσεκαρε ΑΜΕΣΑ τα λάδια σου, να δεις ποσο εχει μεσα κ παρακολουθα αν σου καιει, κ ποσο! -
καλοταξιδο
ποσο πηγε τελικη τιμη?
-
Ευχαριστω παιδια. Πηγε με πινακιδες, και κατι δωρα(χρωμα,αισθητηρες παρκαρισματος,συναγερμος στο κλειδι, οδικη βοηθεια, φαρμακειο και εκπτωση στο σερβις) που εκανε η seat exelixi στα 17600 περιπου, αντι για 18000. Καπου εκει αν θυμαμαι καλα.
Διαβασα αυτα για το dsg και μου εκανε εντυπωση που το κανει αυτο. ΕΙναι μεν ενοχλητικο, αλλα καλυτερα να κροταλιζει μια ζωη και να μην χαλασει ποτε του :Ρ -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Σου καίει λάδια;
(η μεγάλη συσκευασία συμφέρει, θα σου μείνει & για τυχόν συμπλήρωμα).συμφωνω απολυτα..μακραν το ο-40 mobli 1 το καλυτερο λαδι για vw group.στο δικο μου fabia 16v 101 οτι λαδι εβαζα το καιγε τωρα με 0-40 στις 10.000χλμ καιει 500ml δλδ το μισο μπουκαλι που μου μενει απο την αλλαγη.και εχω και 214.000 xlm
-
Ο χρήστης GreenDay έγραψε:
Ευχαριστω παιδια. Πηγε με πινακιδες, και κατι δωρα(χρωμα,αισθητηρες παρκαρισματος,συναγερμος στο κλειδι, οδικη βοηθεια, φαρμακειο και εκπτωση στο σερβις) που εκανε η seat exelixi στα 17600 περιπου, αντι για 18000. Καπου εκει αν θυμαμαι καλα.Δηλαδη η τιμη που ειδα (17.000) σε ενα περιοδικο περισσοτερο κραχτης ειναι?
SEAT FORUM