-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Γιατι ζητας απο τους καταναλωτες να μην επικεντρωθουν στην τιμη (το ονομαζεις μαλιστα ευκολη λυση) και δε το 'ζητας' απο την εταιρια?
Εγω αν ημουν στο τιμονι της Ρενο στην Ελλαδα, θα ηθελα να γεμισουν οι δρομοι με ενα τοσο καλο αυτοκινητο, αν μη τι αλλο θα ειναι και κραχτης για τις υπολοιπες εκδοσεις! Θα το πουλουσα ακομη και με οριακο κερδος!
Αυτό δε κάνουν οι περισσότερες εταιρείες;
Ακραίο παράδειγμα η Ζ4 Μ...Τιμή σκάνδαλο...Kαι πρεπει η Ρενο να ακολουθησει την πολιτικη της BMW ή την πολιτικη της Ford, VW?
Mηπως ξαφνικα αποκτησαμε και αλλον 'premioum' κατασκευαστη?
Ενταξει βεβαια ο καθενας πουλαει οσο θελει και η αγορα του δειχνει αν εχει δικιο ή οχι.
Ομως το αρχικο ερωτημα παραμενει: Γιατι η τιμη στο εξωτερικο ειναι ανταγωνιστικη και εδω οχι? Ειναι ξεκαθαρο οτι δεν μιλαμε για ενα ακριβο αυτοκινητο, αλλα για ενα αυτοκινητο που η εδω αντιπ/πια αποφασισε να πουλησει σε εξωφρενικη τμη.
Ειπαμε, οι πωλησεις θα δειξουν ποιος εχει δικιο ή οχι.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Γιατι ζητας απο τους καταναλωτες να μην επικεντρωθουν στην τιμη (το ονομαζεις μαλιστα ευκολη λυση) και δε το 'ζητας' απο την εταιρια?
Εγω αν ημουν στο τιμονι της Ρενο στην Ελλαδα, θα ηθελα να γεμισουν οι δρομοι με ενα τοσο καλο αυτοκινητο, αν μη τι αλλο θα ειναι και κραχτης για τις υπολοιπες εκδοσεις! Θα το πουλουσα ακομη και με οριακο κερδος!
Αυτό δε κάνουν οι περισσότερες εταιρείες;
Ακραίο παράδειγμα η Ζ4 Μ...Τιμή σκάνδαλο...80K για την Ζ4Μ προσωπικά μου φαίνονται νορμάλ..
-
και η Ε46 Μ3 νομίζω κάπου εκεί κάνει (έκανε). Άλλωστε συζητάμε για 3.2, BMW & M (ειδικά τα δύο τελευταία ανεβάζουν την τιμή )
Με το Clio RS ποια η σχέση;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Καί τα δύο κινούνται κάτω απο τόν ίδιο Ηλιο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καί τα δύο κινούνται κάτω απο τόν ίδιο Ηλιο.
Ναι, έχουν και McPherson μπροστά
-
Μερικές φορές από κάποια παραδείγματα μου πετάγονται τα μάτια...
Clio με Ζ4Μ Έχουν και τα δύο τιμόνι και 4 ρόδες!!! -
Ρε παιδια αν εχει βαση αυτο με τις 32000 Ευρω,τοτε ζητω που καηκαμε
Χαιρομαι που προλαβα το 182 εναντι 24500 Ευρω..... (τα ιδια ειναι πανω κατω σε επιδοσεις-με το νεο να υπερεχει σε στροφιλικι ομως)
Αν κ κατι μου λεει οτι η τιμη θα ξεκιναει απο τα 2700 Ευρω (θεωρω ομως τα 26κ ως λογικη τιμη κ τα 27 τσιμπημενη)
Παντως δεν μου φαινεται λογικο η ρενω να απαξιωσει το ιδιο της το προϊον....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδια αν εχει βαση αυτο με τις 32000 Ευρω,τοτε ζητω που καηκαμε
Χαιρομαι που προλαβα το 182 εναντι 24500 Ευρω..... (τα ιδια ειναι πανω κατω σε επιδοσεις-με το νεο να υπερεχει σε στροφιλικι ομως)
Αν κ κατι μου λεει οτι η τιμη θα ξεκιναει απο τα 2700 Ευρω (θεωρω ομως τα 26κ ως λογικη τιμη κ τα 27 τσιμπημενη)
Παντως δεν μου φαινεται λογικο η ρενω να απαξιωσει το ιδιο της το προϊον....Αν το δικό σου είχε 24,5 χιλιάρικα, τότε με την τιμολογιακή πολιτική της MAVA, 2 χιλιάρικα παραπάνω θα ήταν λογικά, αλλά με τα 32 χιλιάρικα, μάλλον κάποιοι πολύ 'πιστοί' θα το προτιμήσουν. Προσωπικά (και αν θεωρήσουμε πως ισχύει η φήμη των 32 χιλιάδων...), θα ΄δινα άλλα 3 χιλιάρικα για το 'καλό' Megane, που είναι και πολύ καλύτερο αυτοκίνητο ...
Υ.Γ.: α) γιατί πιστεύεις πως το 'νέο' υπερέχει στο στροφιλίκι;
β) (και πάλι προσωπικά...) με 'χαλάει' το γεγονός, πως το καινούριο έχει τόσο κοντό κιβώτιο (30,5 χλμ/1000σ.α.λ. δίνει η 6η του, κάτι που σημαίνει πως εκτός επαρχιακού δικτύου, θα 'ναι κάπως κουραστικό...) . -
Συμφωνα με αυτα που εχουμε διαβασει εως τωρα απο τα αφιερωματα των περιοδικων,το νεο υπερισχυει σε στροφιλικι γιατι σε επιδοσεις ειναι τα ιδια(~200 κιλα βαρυτερο το ΙΙΙ γαρ)
Διαφορετικη αναρτηση,με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα..Βεβαια δεν βαζω το χερι στη φωτια κ θα περιμενω αντιπαραθεση των 2(κατι διαβασα σε ενα Αγγλικο φορουμ για το top gear)
Το μεταξονιο εχει μεγαλωσει κατα 10 χιλ,εμπρος και πισω εχει φαρδυτερα μετατροχια,διπλες ραβδους στρεψης,ενισχυμενη ακαμψια etc etc....
Το κιβωτιο αυτο πολυ θα το γουσταρα παντως
-
Τι εννοείς διπλές ράβδους στρέψης?
-
Το νέο Clio Renault Sport έρχεται με νέας σχεδίασης σύστημα διπλών ράβδων στρέψης που αποτελείται από μέρη αλουμινίου με σκοπό το χαμηλό βάρος του. Αυτή η τεχνολογία εγγυάται ακρίβεια και τη βέλτιστη πρόσφυση σε όλες τις καταστάσεις.
Προερχόμενη από το Clio ΙΙΙ, η ανάρτηση αποτελείται από ενισχυμένη ράβδο στρέψης προγραμματιζόμενης κάμψης, σε συνδυασμό με σπειροειδή ελατήρια για να ταιριάξει με το νέο σύστημα διπλών ράβδων στρέψης για να μπορεί να εξασφαλίζει άμεση απόκριση και γρήγορο στρίψιμο ακόμη και υπό γωνία. Η ακαμψία της πίσω ανάρτησης επαναπροσδιορίστηκε κατά 25% χάρη σε μία αντιστρεπτική δοκό των 30mm (αύξηση 10mm). Το νέο concept, έχει μονοκόμματους άξονες με ενισχυμένα ρουλεμάν και έχει επιμηκυνθεί προκειμένου να φαρδύνει το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Η διάμετρός τους έχει αυξηθεί επίσης από 5mm ως 30mm (αντί 25mm στην περίπτωση του Clio III).
Η γέφυρα είναι ίδια όπως και στο Mégane Renault Sport και περιλαμβάνει εγκάρσια ενίσχυση για βελτιωμένη ακαμψία. Η εμπρός γέφυρα και η πίσω ανάρτηση είναι επίσης πιο δύσκαμπτα, όπως και οι μπροστινές αναρτήσεις από ελαστικούς συνδέσμους, απορροφώντας τους κραδασμούς.
Το σύστημα των διπλών ράβδων στρέψης εξασφαλίζει μία σημαντική μείωση των εγκάρσιων δυνάμεων που εφαρμόζονται, από την ροπή του κινητήρα- περιλαμβάνονται οι δυνάμεις που επιταχύνουν το αυτοκίνητο υπό γωνία. Ο άξονας οδήγησης νέου Clio Renault Sport και η μπροστινή ανάρτηση είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους από το σύστημα απόσβεσης, εν αντίθεση με την έως τώρα λειτουργία των γόνατων τύπου Mac Pherson που γνωρίζουμε στην οποία ο άξονας οδήγησης συνδέεται με το χαμηλότερο βραχίονας και τον άνω σύνδεσμο της ανάρτησης.
Η περιστροφή του τροχού γύρω από τον άξονά του εξασφαλίζεται από μια περιστρεφόμενη άρθρωση μεταξύ της πλήμνης (1) και του αλουμινένιου φορέα-γονάτου (2). Το όφσετ των στελεχών των αξόνων (η απόσταση μεταξύ του κέντρου του τροχού και η διατομή μεταξύ των περιστροφικών και των αξόνων οδήγησής) έχουν μειωθεί στα 34mm σε σύγκριση με τα 48mm στην περίπτωση της ανάρτησης τύπου MacPherson του Νέου Clio ΙΙΙ. Ο άξονας περιστροφής βρίσκεται στο αλουμινένιο ψαλίδι βάσης (3). Αποτρέπεται έτσι η περιστροφή από μια ράβδο (4) που συνδέει τα δύο μέρη μεταξύ τους.
~copy paste απο το ενημερωτικο φυλλαδιο της renault για το νεο Rs.... Οι εχοντες σχεση με τα τεχνικα μπορουν να μας το αναλυσουν περαιτερω.....
-
1 εικόνα = 1000 λέξεις
-
Το CAR Ιουλιου αναφερει οτι η εξελιξη του RS στοιχησε 29 εκατ. ευρω στην Renault. Και ρωταω: γιατι δεν εδιναν στον Mitsos Developments το 1600 να του εβαζε μια πιο σκληρη αναρτηση, 18αρες, προγραμμα/turbo, αντε και κανενα διαφορετικο προφυλακτηρα να τελειωνε εκει η υποθεση με 10-15 χιλ. ευρω? Βλακες οι Γαλλοι....
[Στην τιμη αναγραφουν: Δεν εχει ακομα καθοριστει, αλλα ελπιζουμε στα επιπεδα των 26.000 Ευρω]
-
Αν κατάλαβα καλά οι 'διπλές ράβδοι στρέψης' αναφέρονται στην ανεξάρτητη απο το γόνατο πλύμνη στους εμπρός τροχού.
Όλο το κειμενάκι πάντως μου δίνει την εντύπωση πως έχει φτιαχθεί απο αυτόματη μεταφραση απο τα γαλλικά, ή ο συντάκτης παίρνει ψυχοφάρμακα
-
Moνο hot hatch που δε θαναι σε διαστασεις και 20 κιλα βαρυτερο απο το παλιο Impreza GT.
Κραταω το 182 μου λοιπον...
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Moνο hot hatch που δε θαναι σε διαστασεις και 20 κιλα βαρυτερο απο το παλιο Impreza GT.Κραταω το 182 μου λοιπον...
Καί δέν κάνεις καί καθόλου άσχημα.
-
32.000 μόνοοοοοο!
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
32.000 μόνοοοοοο!
....Εφυγα για παραγγελιά ...(φραπέ γλυκό με γαλατάκι στο CAFE RENAULT)26.500 € τελικά για να τελειώσει η παραφιλολογία
-
οχι και τοσο ασχημα τελικα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οχι και τοσο ασχημα τελικαΑπό μία άποψη ναι.
Από την άλλη όμως...?
206 RC kai Ibiza Cupra πόσο στοιχίζουν???
Renault Clio RS 197