Ωραία τα είπατε. Τι μένει, να δέσουμε μια πέτρα να πάμε να πέσουμε στη θάλασσα;
Μόνο η Ελλάδα χρεώνει τα παιδιά της και τα εγγόνια της; το 95% των άλλων ευρωπαικών χωρων έχει σταθερά έλλειμα τ και μόνο λόγω ευρωζώνης με τεχνάσματα το έχουν ρίξει κάτω απο το όριο του 3% (επι του ΑΕΠ) μετά το 2000
Ο Έλληνας έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ στην ευρώπη, και που να βγούμε. Για κάντε υπέρθεση μια φορά με το ανεπίσημο ΑΕΠ (απο την παραοικονομία) στο οποίο είμαστε πρώτοι με διαφόρά να δούμε μετά αν πεινάει ο έλληνας και που βρίσκεται στην ευρώπη.
Τίποτα δεν πάει καλα; Βάλτε το κεφάλι μέσα και δουλεύετε. Στη δουλειά μου δουλεουμε σαν τα σκυλιά (τμήμα μεγάλης πολυεθνικής στο χώρο ΙΤ). Έχουμε αύξηση προσωπικού 300% τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε βγεί 1οι σταθερά σχεδόν σε όλα τα metrics στην Ευρώπη και απο δουλειές δεν προλαβαίνουμε. Με φραπέ και κωλοβάρεμα, η με 8 ώρες σε στύλ ρυθμό δημοσίου, απλά στον κόσμο που ζούμε δεν βγαίνει παιδιά, τι να κάνουμε.
Σπούδασα το χ αντικείμενο και δεν βρίσκω δουλειά; Να πας να βρείς άλλη η να μάθεις κάτι πιο ανταγωνιστικό. Εγώ δηλαδή αν δεν έβρισκα δουλειά ως καθηγητής σε σχολείο έπρεπε να κλαίγομαι όλη μέρα; Κάτσε διάβασε, κάνε κανα μεταπτυχιακό, μάθε υπολογιστές, κάνε κάτι αλλα γίνε ανταγωνιστικός. Οι εταιρίες ψάχνουν για ανθρώπους ικανούς να δουλέψουν και πάντα θα το κάνουν, αλλά δεν ανέχονται κανέναν να κολωβαράει όπως είχαν μάθει οι γονείς μας στο δημόσιο.
Μη σταματάς να ενημερώνεσαι, να διαβάζεις, να κάνεις κανα σεμινάριο, μεταπτυχιακό, κάτι... Πήγαινε χτύπα μετά πόρτες και πές μου ο ιδιώτης για πόσο θα προτιμά τον άχρηστο ΄γνωστό' ή συγγενή που του βουλιάζει την παραγωγικότητα. Γίνε απαραίτητος και αστέρι στη δουλειά σου, και άσε να μιλάνε για απολύσεις
Μπορείτε να δώσετε ότι χαρακτηρισμούς θέλετε στα παραπάνω, αλλά λυπάμαι είναι αλήθεια, ακόμα και αν μερικές φορές κάποιοι δεν θέλουν να τη δούν. Ούτε μετοχές έχω σε καμια πολυεθνική, ενας απλός μισθωτός είμαι, αλλά ζω σε αυτόν τον κόσμο τον ελληνικό και εγω , και όπου δούλεψα πραγματικά, αργά η γρήγορα επέπλευσα απο τη σαβούρα που κοίταγε να με καπελώσει.Μην υποτιμάτε έτσι τον ευατό σας και μην τον αναλώνετε στη γκρίνια και την απόρριψη. Αμα βλέπεις κάτι στραβό, αντί να χοδέψεις 10 λετπά να γράψεις στο forum πόσο άσχημο και κακό και επιβλαβές είναι, δώσε 1 λεπτό κ αι κάνε ότι περνάει απο το χέρι σου να το αλλάξεις.