-
Ενδιαφέρον κείμενο που βρήκα στο διαδίκτυο:
*Η μεταναστευτική πολιτική μιας μη δημοκρατικής χώρας
Έχω ξαναγράψει πως είναι οι διαδικασίες στις κατ' εμέ πολιτισμένες και κατά πολλούς άλλους Έλληνες «φασιστικές» χώρες: Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).Εκεί μου ζήτησαν:
1.) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
2.) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα 'κυνηγημένος' στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3.) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4.) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ενοικιαστής να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).
Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες: Στην Ελλάδα, ποιος από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Λάκης
ΠΗΓΗ*
Όπως Ελλάντα ε?
-
κατάλοιπα του φράνκο χουντικοί ισπανοί
-
Δεν είμαι ειδικός αλλά φένονται υπερβολικά τα μέτρα. Ίσως και να μπήκαν μετα την τρομοκρατική επίθεση το 2004 (?)..
-
Καθόλου υπερβολικά, ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του έτσι πρέπει να κάνει, έλεγχο!
Όχι όπως στο Ελλαδιστάν 'μπάτε σκύλοι αλέστε ......'
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καθόλου υπερβολικά, ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του έτσι πρέπει να κάνει, έλεγχο!Όχι όπως στο Ελλαδιστάν 'μπάτε σκύλοι αλέστε ......'
Για πες μας τότε πως λειτουργεί και το σύστημα στη Γερμανία.
Πόσο πολύ έλεγχο κάνουν για να μπορεί κάποιος να εργάζεται στη Γερμανία;
Πόσα χαρτιά κ' έλεγχοι χρειάζονται για να πάρει σύνταξη ένας κάτοικος της ΕΕ;
Επίσης πόσοι έλεγχοι χρειάζονται για να παίρνει επίδομα ανεργίας; Το οποίο, ΕΕΠ, είναι ψηλότερο από το βασικό μισθό της Ελλάδας και είναι εφόρου ζωής ε; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καθόλου υπερβολικά, ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του έτσι πρέπει να κάνει, έλεγχο!
Όχι όπως στο Ελλαδιστάν 'μπάτε σκύλοι αλέστε ......'
Για πες μας τότε πως λειτουργεί και το σύστημα στη Γερμανία.
Πόσο πολύ έλεγχο κάνουν για να μπορεί κάποιος να εργάζεται στη Γερμανία;
Πόσα χαρτιά κ' έλεγχοι χρειάζονται για να πάρει σύνταξη ένας κάτοικος της ΕΕ;
Επίσης πόσοι έλεγχοι χρειάζονται για να παίρνει επίδομα ανεργίας; Το οποίο, ΕΕΠ, είναι ψηλότερο από το βασικό μισθό της Ελλάδας και είναι εφόρου ζωής ε;Περιληπτικά να σου πω (για μετανάστες εκτός ΕΕ) διότι δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες:
α) Υποχρεωτική γνώση Γερμανικής γλώσσας (σε επίπεδο επικοινωνίας). Γράφεσαι σε σχολείο (ανεξαρτήτως ηλικίας), παρακολουθείς 8μηνα μαθήματα και παίρνεις πιστοποίηση γνώσης γλώσσας.
β) Εγγραφή στο μητρώο ανέργων. Το επίδομα ποικίλει ανάλογα με τους μήνες εργασίας πρίν (στη Γερμανία), από 1100 έως και 1800 ευρώ (έγγαμος με τουλάχιστον 5ετή εργασία συνεχόμενη πρίν).
γ) Υποχρεωτική φοίτηση σε σχολή τέχνης, μετά τα (α) & (β). Χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό εδώ, δε έχει το 'απ'όλα κάνω'. Πωλητής σε κατάστημα να πας χρειάζεται να έχεις ειδικό certificat πωλητή από σχολή, τουλάχιστον 6μηνη.
δ) Σε περίπτωση που βρεθεί μη δηλωμένος μετανάστης, άμεση απέλαση στη χώρα του (εντός 10 ημερών!). Σε περίπτωση δε που συλληφθεί να εργάζεται - παράνομα βέβαια -, συλαμβάνεται και ο εργοδότης και πληρώνει πρόστιμο.
Δεν θεοποιώ την κατάσταση εδώ, προσωρινός είμαι κι εγώ αλλά όταν λέμε 'ΚΡΑΤΟΣ', εδώ η λέξη έχει πραγματική έννοια.
Δεν θέλεις να ξέρεις τι παθαίνει ο ελεύθερος επαγγελματίας που κλέβει την εφορία απροκάλυπτα (διότι όλοι παντού κλέβουν) και πιάνεται στη δαγκάνα της.....
-
Δεν μιλάμε για μετανάστες εκτός ΕΕ.
Μιλάμε για πολίτες ΕΕ.Ακόμα και για τους εκτός ΕΕ που γράφεις, με την Ισπανία που περιέγραφες ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Κανένας έλεγχος ποινικών μητρώων, δικαστικών υποθέσεων κ.ο.κ.Για τους εντός ΕΕ (από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση για το δήθεν μπουρδέλλο ελλάδα με τους βούλγαρους και ανέφερες το παράδειγμα Ισπανίας ως 'σωστή χώρα' εν εντιθέσει με το μπουρδέλλο ελλάδα, μη ξεχνιόμαστε) η Γερμανία θέλει πολύ λιγότερα έγγραφα απ' ότι η Ελλάδα.
Και για εργασία, και επίδομα ανεργίας. Μήπως η Γερμανία είναι περισσότερο μπουρδέλλο από ελλάδα;
Όχι βέβαια, αν και οι Γερμανοί έχουν άλλη άποψη για το ζήτημα του ταμείου ανεργίας, και διαμαρτύρονταν που μαζεύονται όλα τα ρεμάλια της Ευρώπης για να παίρνουν ικανοποιητικότατους μισθούς και να ζουν άνετα στη φθηνή Γερμανία .Απλώς το ανέφερα ως ένδειξη του ότι η παράθεση μέτρων ελέγχου δεν είναι και τόσο κριτήριο. Αλλού είναι τα θέματα.
Για τη φοροδιαφυγή, καλό θα ήταν και οι Γερμανοί να αφήσουν τις καραμέλλες του κρατικου τους ελέγχου γιατί 'τα Λίχτενσταιν' δεν είναι άγνωστα. Ούτε τα πανέμορφα εμβάσματα μερικλών δις. στη Brooks Brothers δυο μέρες πριν την ανακοίνωση της πτώχευσης, ούτε ... πολλά άλλα.
Τέσπα, καλά κουμάσια είναι και για λόγου τους, ασχέτως αν εδώ εμείς ακούμε Γερμανία και νομίζουμε ότι είναι ο παράδεισος της εννόμου τάξεως και απαστράπτουσας οικονομίας.Τουλάχιστον βέβαια αυτοί όταν 'αποφασίζουν' να πιάσουν και κανέναν (βλ. διευθύνοντα Deutsche Post) τον στέλνουν. Εδώ οι αντίστοιχες θέσεις έχουν ισχυρότερη κι από τη βουλευτική ασυλία
-
Εχω πεί ότι στα σωστά καπιταλιστικα κράτη η διαφθορά επιτρέπεται μόνο στην κορυφή της πυραμίδας, εκεί που γίνονται όλες οι σοβαρές συναλλαγες Όταν φτάσει σε σύγκρουση συμφερόντων, τότε συνήθως αποκαλύπτονται τεράστια σκάνδαλα, και οι εμπλεκόμενοι θυσιάζονται για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα. Όταν μπλέξεις με τέτοιες φάμπρικες ως CEO πχ, είσαι έτοιμος να ρισκάρεις, είναι κάτι που το αποδέχεσαι a priori.
Απ την αλλη, οι απλοί πολίτες οφείλουν να είναι απόλυτα νομοταγείς.Ε, στα δικά μας μπουρδέλα, δεν το χουμε δεχτεί αυτό, απαιτούμε κι εμείς μερίδιο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχω πεί ότι στα σωστά καπιταλιστικα κράτη η διαφθορά επιτρέπεται μόνο στην κορυφή της πυραμίδας, εκεί που γίνονται όλες οι σοβαρές συναλλαγες Όταν φτάσει σε σύγκρουση συμφερόντων, τότε συνήθως αποκαλύπτονται τεράστια σκάνδαλα, και οι εμπλεκόμενοι θυσιάζονται για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα. Όταν μπλέξεις με τέτοιες φάμπρικες ως CEO πχ, είσαι έτοιμος να ρισκάρεις, είναι κάτι που το αποδέχεσαι a priori.
Απ την αλλη, οι απλοί πολίτες οφείλουν να είναι απόλυτα νομοταγείς.Ε, στα δικά μας μπουρδέλα, δεν το χουμε δεχτεί αυτό, απαιτούμε κι εμείς μερίδιο
σ'στοοοος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να προσθεσω στον ευστοχο συλλογισμο σου οτι γι' αυτο χαλιομαστε τοσο πολυ οταν ο διπλανος μας αποδειχτει απατεωνας/διεφθαρμενος ή βγαλει 5 φραγκα παραπανω απο μας ή απλα πιασει μια καλυτερη δουλεια: δεν ειναι οτι αγανακτουμε στ' αληθεια με την παρανομια, τη διαφθορα, τη φοροδιαφυγη, την αναξιοκρατια, ειναι οτι δεν καταφεραμε κι εμεις κατι αντιστοιχο Απο την αλλη, αμα παρανομος, διεφθαρμενος, φοροδιαφευγων (ή φοροαποφευγων-Βουλγαρακης ), βραβευμενος οντας μετριος, αποδειχτει κανας μεγαλοσχημος, κανουμε τουμπεκι ψιλοκομμενο, μη σου πω τον υπερψηφιζουμε κιολας , γιατι αυτος, ετσι κι αλλιως, ειναι way out of our league και (καπου βαθια μεσα μας ) role model
-
Ψιλο Ο.Τ., αλλά από τα λίγα νέα που έμαθα αυτές τις μέρες.
ΜΕΓΑΛΟ πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας ήδη άρχισε να στριμώχνεται. Μείωση ωραρίου λειτουργίας, και περισσότερα ρεπό στους εργαζόμενους, για αρχή.('Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε.'...? βρε για δες τι μας λένε οι mes amis... )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Να προσθεσω στον ευστοχο συλλογισμο σου οτι γι' αυτο χαλιομαστε τοσο πολυ οταν ο διπλανος μας αποδειχτει απατεωνας/διεφθαρμενος ή βγαλει 5 φραγκα παραπανω απο μας ή απλα πιασει μια καλυτερη δουλεια: δεν ειναι οτι αγανακτουμε στ' αληθεια με την παρανομια, τη διαφθορα, τη φοροδιαφυγη, την αναξιοκρατια, ειναι οτι δεν καταφεραμε κι εμεις κατι αντιστοιχο Απο την αλλη, αμα παρανομος, διεφθαρμενος, φοροδιαφευγων (ή φοροαποφευγων-Βουλγαρακης ), βραβευμενος οντας μετριος, αποδειχτει κανας μεγαλοσχημος, κανουμε τουμπεκι ψιλοκομμενο, μη σου πω τον υπερψηφιζουμε κιολας , γιατι αυτος, ετσι κι αλλιως, ειναι way out of our league και (καπου βαθια μεσα μας ) role model
Εκτός αυτού έχουμε κι ένα στοιχείο μαζοχισμού μεσα μας
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ψιλο Ο.Τ., αλλά από τα λίγα νέα που έμαθα αυτές τις μέρες.
ΜΕΓΑΛΟ πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας ήδη άρχισε να στριμώχνεται. Μείωση ωραρίου λειτουργίας, και περισσότερα ρεπό στους εργαζόμενους, για αρχή.('Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε.'...? βρε για δες τι μας λένε οι mes amis... )
Kάτσε να κάνουμε καμια παραγγελιούλα με Rafal και θα δεις πως θα μας αγαπήσουν
-
Όλοι έχουν ζόρια. Δυο φίλοι είναι χωρίς δουλειά - ο ένας ήταν διευθυντής και έκλεισε το υποκατάστημα της εταιρείας και ο άλλος προϊστάμενος που έκλεισαν το τμήμα του. Δεν πρόκειται να βρουν δουλειά σύντομα, αυτοί έχουν κάποια λεφτά και θα περάσουν, οι άλλοι που δούλευαν εκεί και με το μισθό πλήρωναν ενοίκια θα ζοριστούν πάρα πολύ.
Το καλό είναι ότι δεν δουλεύουν και αύριο το πρωί θα βρεθούμε για να βγάλουμε εισιτήρια για τους ac/dc.
(μετά θα πάνε στον οαεδ να κάνει ο ένας τα χαρτιά του) -
Δείτε τώρα ΑΛΤΕΡ με το Μάκη όπου επιβεβειώνει αυτά που έγραφα πρίν μερικές σελίδες για τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα σε σύγκριση με Γερμανία....
-
Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει στην αγορα,δεν μιλαμε απλως για διορθωση απο την υπερβολη,μιλαμε για καθιζηση,φυσικα οι μοναδικοι που δεν εχουν θιχτει(οι ΔΥ) προγραμματιζουν απεργιες ενω το κρατος ετοιμαζει για αυτους αυξησεις απο 2,6% και άνω
-
εγώ γιατί δεν βλέπω την καθίζηση που λες? τουλάχιστον όχι στις τιμές.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ γιατί δεν βλέπω την καθίζηση που λες? τουλάχιστον όχι στις τιμές.Οι τιμες σε καποιες περιπτωσεις και σε καποια μαγαζια εχουν πεσει...οχι τοσο οσο σε αλλες χωρες αλλα εχουν πεσει.
Το προβλημα ειναι οτι ο τζιρος μειωνεται ανεξαιρετως και αδιακριτως,ακομα και σε ειδη πρωτης ανάγκης οπως η βενζίνη σε λιγο θα κοψουμε και το νερο -
Καθίζηση; Σε τιμές; Στην Ελλάδα;
Ρεεεε, τώρα είναι η ευκαιρία να τα πιάσουμε!!! Μέχρι να επανέλθει η ισορροπία, έχουμε χρέος να καβατζώσουμε όσα περισσότερα γίνεται!
-
άρα δεν μιλάμε για διόρθωση, αλλά είμαστε ακόμα στο στάδιο της πίεσης για διόρθωση.
δυστυχώς εγώ βλέπω οτι πολλοί προτιμούν το λουκέτο απο το να βγουν ίσα για 1-2 χρονιές.
έχουμε γίνει 'όλα τα κιλά όλα τα λεφτά' τρομάρα στα μπατζάκια μας.
θα είναι reality check οι επόμενοι μήνες (ειδικά αν επιβεβαιωθεί το σενάριο με το τουριστικό κλάδο σε κατάρρρευση) γιατί την είδαμε σουπερ ουάου και δεν μας αγγίζει η κρίση και καλά.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;