-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δυστυχώς εγώ βλέπω οτι πολλοί προτιμούν το λουκέτο απο το να βγουν ίσα για 1-2 χρονιές..
Κανεις δεν κλεινει επειδη προβλεπει να βγει ισα για 1-2 χρονιες,κλεινει γιατι περισυ μπηκε μεσα και για τις επομενες χρονιες οι προβλεψεις ειναι πολυ χειροτερες
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...δυστυχώς εγώ βλέπω οτι πολλοί προτιμούν το λουκέτο απο το να βγουν ίσα για 1-2 χρονιές....Δυστυχώς;;;
Θα ήσουν το ίδιο άνετος να προτείνεις σε όλους τους ΔΥ να δουλέψουν για 1-2 χρόνια χωρίς να πληρώνονται;
Στους ΙΥ;
Αλλά για τους 'άλλους' δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν το κάνουν, έ;Συνεχίζουμε το ίδιο τροπάρι. Όταν εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος επιχειρηματικότητας από αυτή τη γωνιά του κόσμου να δω τι θα κάνουμε...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει στην αγορα,δεν μιλαμε απλως για διορθωση απο την υπερβολη,μιλαμε για καθιζηση,φυσικα οι μοναδικοι που δεν εχουν θιχτει(οι ΔΥ) **προγραμματιζουν απεργιες ενω το κρατος ετοιμαζει για αυτους αυξησεις απο 2,6% και άνω **...καλά μιλάμε για φοβερές αυξήσεις, ένα 20άρι το μήνα ήταν πέρσι .Κάτι λιγότερο από ένα ευρώ τη μέρα.Στο περίπου, 3 κιλά φέτα και επειδή κατέχεις πολύ καλά τα οικονομικά , θα γνωρίζεις πόσο έχει μειωθεί το πραγματικό εισόδημα -όλων μας, όχι μόνο των ΔΥ- τα τελευταία 10-15 χρόνια. Τε σπα.
Όσο για αυτούς που τόσο χρόνια κινούνταν στη λογική 'ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας', τώρα που πιθανό να στερεύουν οι κρουνοί που τους έκαναν...επιχειρηματίες, θα έλεγα καμια κουβέντα αλλά άσε καλύτερα
Δυστυχώς την πληρώνουν και οι φουκαράδες που δούλευαν με 'τρεις κι εξήντα' στις ...επιχειρήσεις τους. Αυτό όντως είναι δυσάρεστο. Πολύ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
δυστυχώς εγώ βλέπω οτι πολλοί προτιμούν το λουκέτο απο το να βγουν ίσα για 1-2 χρονιές..
Κανεις δεν κλεινει επειδη προβλεπει να βγει ισα για 1-2 χρονιες,κλεινει γιατι περισυ μπηκε μεσα και για τις επομενες χρονιες οι προβλεψεις ειναι πολυ χειροτερες
Αυτό που λέει ο Tiger σύν οτι όσο παραμένει ανοιχτή μια επιχείρηση έχει διάφορες υποχρεώσεις που πρεπει να πληρωθούν. ΙΚΑ, εφορία, επιμελητήρια, αδειες λειτουργίας και δέν συμμαζεύεται.
...καλά μιλάμε για φοβερές αυξήσεις, ένα 20άρι το μήνα ήταν πέρσι .Κάτι λιγότερο από ένα ευρώ τη μέρα.Στο περίπου, 3 κιλά φέτα και επειδή κατέχεις πολύ καλά τα οικονομικά , θα γνωρίζεις πόσο έχει μειωθεί το πραγματικό εισόδημα -όλων μας, όχι μόνο των ΔΥ- τα τελευταία 10-15 χρόνια. Τε σπα.
Τους κακομοίρηδες Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι που θα πάρουν μειώσεις αντί για αυξήσεις και με τον κίνδυνο να χάσουν ανα πάσα στιγμή τη δουλειά τους τί να πούν?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τους κακομοίρηδες Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι που θα πάρουν μειώσεις αντί για αυξήσεις και με τον κίνδυνο να χάσουν ανα πάσα στιγμή τη δουλειά τους τί να πούν?
Ότι έλεγαν και πριν την κρίση : Να 'βρίζουν' τους ΔΥ.
Έτσι θα αμβλυνθούν τα προβλήματά τους...Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να κάνουν βέβαια αλλά αυτό είναι το πιο ...ανέξοδο. -
Σε μερικους μηνες κανεις δεν θα εχει ορεξη να βρισει κανεναν...πλην αυτων που τωρα σφαζονται να μας κυβερνησουν μπας και προλαβουν μιζα απο τους πολεμικους εξοπλισμους
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ότι έλεγαν και πριν την κρίση : Να 'βρίζουν' τους ΔΥ.
Έτσι θα αμβλυνθούν τα προβλήματά τους...Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να κάνουν βέβαια αλλά αυτό είναι το πιο ...ανέξοδο.Τους καημενους τους Δ.Υ. Μια ζωη αδικιμενοι ειναι και κακοπληρωμένοι σε σχεση με τα τοσα πολλα που μας προσφέρουν... και ιδιαιτερα σε σχεση με τον Ιδιωτικο τομέα
Μαλλον θα πρεπει να απολυσουμε καμποσους απο αυτους που καθονται και ξυνονται , ωστε να μας περισεψουν λεφτα και να μπορεσουμε να πληρωσουμε καλυτερα αυτους που πραγματικά εργαζονται.
Ουπς ... Ζητω ταπεινα συγνωμη .... ξεχασα το καθεστως μονιμοτητας με καθε τροπο και καθε κοστος... ανεξαρτητως της αξιας και της χρησιμοτητας ενος Δ.Υ. -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Τους καημενους τους Δ.Υ. Μια ζωη αδικιμενοι ειναι και κακοπληρωμένοι σε σχεση με τα τοσα πολλα που μας προσφέρουν... και ιδιαιτερα σε σχεση με τον Ιδιωτικο τομέα
Μαλλον θα πρεπει να απολυσουμε καμποσους απο αυτους που καθονται και ξυνονται , ωστε να μας περισεψουν λεφτα και να μπορεσουμε να πληρωσουμε καλυτερα αυτους που πραγματικά εργαζονται.
Ουπς ... Ζητω ταπεινα συγνωμη .... ξεχασα το καθεστως μονιμοτητας με καθε τροπο και καθε κοστος... ανεξαρτητως της αξιας και της χρησιμοτητας ενος Δ.Υ.για τις αυξήσεις : σε ποσοστό (μέσω των ΣΣ ) είναι μεγαλύτερες στον Ι.Τ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ψίχουλα.
για τη μονιμότητα : μην τα λες σ' εμένα. Πες τα σε αυτούς που (πιθανόν να ) ψηφίζεις , που σε έχουν φλομώσει στο ψέμα όταν σου λένε περί σύνδεσης μισθού με παραγωγικότητα, περί άρσης της μονιμότητας, περί του 'για κάθε ένα που προσλαμβάνεται θα φεύγουν δύο', περί της πάταξης του τέρατος της γραφειοκρατίας, περί κράτους στρατηγείου και άλλες τέτοιες πίπες.
Μπάι δε γουέι εκείνος ο καλός ο άνθρωπος ο Χηνοφώτης μπας και ξέρεις πόσους είχε προσλάβει στην ΠΥ πέρσι την άνοιξη? Δε μπορεί, κάποιο γνωστό θα είχες και συ και δε μιλάμε για εποχικούς ...Ε, στην αστυνομία δε θα είχε κάνει τα ίδια και 'χειρότερα' ? -
Τους καημενους τους Δ.Υ. Μια ζωη αδικιμενοι ειναι και κακοπληρωμένοι σε σχεση με τα τοσα πολλα που μας προσφέρουν... και ιδιαιτερα σε σχεση με τον Ιδιωτικο τομέα
Τσουβάλιασμα με το κιλό .... Αλλά έτσι έμαθες να λες έτσι λες!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τσουβάλιασμα με το κιλό .... Αλλά έτσι έμαθες να λες έτσι λες!
Τα αλλα που εγραφα πιο κατω , για το να κρατησουμε αυτους που πραγματικα δουλευουν και να τους πληρωσουμε και παραπανω αν το αξιζουν, αλλά να διωξουμε αυτους που ξηνονται γιατι δεν τα εκανες quote ?
Δεν βολευε ?
Θεωρεις οτι οι Δ.Υ. ειναι αδικιμενοι σε σχεση με τους Ι.Υ. ? Να ακουσω κι αυτο δηλαδη ... -
για τις αυξήσεις : σε ποσοστό (μέσω των ΣΣ ) είναι μεγαλύτερες στον Ι.Τ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ψίχουλα.
για τη μονιμότητα : μην τα λες σ' εμένα. Πες τα σε αυτούς που (πιθανόν να ) ψηφίζεις , που σε έχουν φλομώσει στο ψέμα όταν σου λένε περί σύνδεσης μισθού με παραγωγικότητα, περί άρσης της μονιμότητας, περί του 'για κάθε ένα που προσλαμβάνεται θα φεύγουν δύο', περί της πάταξης του τέρατος της γραφειοκρατίας, περί κράτους στρατηγείου και άλλες τέτοιες πίπες.
Μπάι δε γουέι εκείνος ο καλός ο άνθρωπος ο Χηνοφώτης μπας και ξέρεις πόσους είχε προσλάβει στην ΠΥ πέρσι την άνοιξη? Δε μπορεί, κάποιο γνωστό θα είχες και συ και δε μιλάμε για εποχικούς ...Ε, στην αστυνομία δε θα είχε κάνει τα ίδια και 'χειρότερα' ?Ουτε τους μπλέ ουτε και τους πρασινους κοκκους ψηφιζω. Εχω ψηφισει και τους δυο στο παρελθον (πολύ παρελθον ομως) απο μια φορα , απογοητευτηκα απο τα χαλια τους και ηταν η τελευταια τους.
Κανενας γνωστος μου δεν δουλευει στο δημοσιο και κανενας δεν ζητησε να προσληφθει . Ισως να ετυχε ή ισως να ειναι η απεχθεια μου στα κοματόσκυλα κ δεν ειχα ποτε επαφες με τετοιους ανθρωπους.
Καταλαβαινεις πιστευω πόσο μεσα εχεις πέσει σε όλα Μεντιουμ, εχεις σκεφτει να γίνεις ? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Δεν θεοποιώ την κατάσταση εδώ, προσωρινός είμαι κι εγώ αλλά όταν λέμε 'ΚΡΑΤΟΣ', εδώ η λέξη έχει πραγματική έννοια.
Δεν θέλεις να ξέρεις τι παθαίνει ο ελεύθερος επαγγελματίας που κλέβει την εφορία απροκάλυπτα (διότι όλοι παντού κλέβουν) και πιάνεται στη δαγκάνα της.....
Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας/εξυπνάκιας αλλά όλα αυτά είναι η καλή πλευρά της γερμανίας. Αν θες να έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα, πέρνα καμια βόλτα απο γκέτο Φραγκφουρτης και Βερολίνου, να δείς εκει κράτος . Πολλοί δεν μιλάνε καθόλου γερμανικά ή τα ξέρουν ελάχιστα. Αν μπλέξεις δε με τπτ νεοναζι σε ανατολικό βερολίνο: μην κάνεις τον κόπο να πάρεις τηλ την polizei, κατα πάσα πιθανότητα σε χειρότερο θα σου βγεί
-
Τα αλλα που εγραφα πιο κατω , για το να κρατησουμε αυτους που πραγματικα δουλευουν και να τους πληρωσουμε και παραπανω αν το αξιζουν, αλλά να διωξουμε αυτους που ξηνονται γιατι δεν τα εκανες quote ?
Δεν βολευε ?Από την μια xesimo από την άλλη πασάλειμα το λέω εγώ αυτό.
Θεωρεις οτι οι Δ.Υ. ειναι αδικιμενοι σε σχεση με τους Ι.Υ. ? Να ακουσω κι αυτο δηλαδη ...
Oxι αλλά αφενός δεν έχουν ΤΙΣ αμοιβές που όλοι ΙΥ υπαινίσσονται αφετέρου η μονιμότητα όπως την εννοείς την έχει κάνει με ελαφρά εδώ και καιρό. Επίσης να σημειώσω ότι ξέρω πολλους ΙΥ εν ώρα εργασίας που τα ξύνουν εξίσου ή και καλύτερα από ΔΥ. Απλά δες πόσοι εδώ μέσα ενώ εργάζονται σερφάρουν ...
-
για τις αυξήσεις : σε ποσοστό (μέσω των ΣΣ ) είναι μεγαλύτερες στον Ι.Τ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ψίχουλα.
Μπάι δε γουέι εκείνος ο καλός ο άνθρωπος ο Χηνοφώτης μπας και ξέρεις πόσους είχε προσλάβει στην ΠΥ πέρσι την άνοιξη? Δε μπορεί, κάποιο γνωστό θα είχες και συ και δε μιλάμε για εποχικούς ...Ε, στην αστυνομία δε θα είχε κάνει τα ίδια και 'χειρότερα' ?Ουτε τους μπλέ ουτε και τους πρασινους κοκκους ψηφιζω. Εχω ψηφισει και τους δυο στο παρελθον (πολύ παρελθον ομως) απο μια φορα , απογοητευτηκα απο τα χαλια τους και ηταν η τελευταια τους.
Κανενας γνωστος μου δεν δουλευει στο δημοσιο και κανενας δεν ζητησε να προσληφθει . Ισως να ετυχε ή ισως να ειναι η απεχθεια μου στα κοματόσκυλα κ δεν ειχα ποτε επαφες με τετοιους ανθρωπους.
Καταλαβαινεις πιστευω πόσο μεσα εχεις πέσει σε όλα Μεντιουμ, εχεις σκεφτει να γίνεις?
Όχι, γιατί είμαι ΔΥ και κονομάω τρελά , δε μου χρειάζεται 2η δουλειά
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Δεν θεοποιώ την κατάσταση εδώ, προσωρινός είμαι κι εγώ αλλά όταν λέμε 'ΚΡΑΤΟΣ', εδώ η λέξη έχει πραγματική έννοια.
Δεν θέλεις να ξέρεις τι παθαίνει ο ελεύθερος επαγγελματίας που κλέβει την εφορία απροκάλυπτα (διότι όλοι παντού κλέβουν) και πιάνεται στη δαγκάνα της.....
Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας/εξυπνάκιας αλλά όλα αυτά είναι η καλή πλευρά της γερμανίας. Αν θες να έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα, πέρνα καμια βόλτα απο γκέτο Φραγκφουρτης και Βερολίνου, να δείς εκει κράτος . Πολλοί δεν μιλάνε καθόλου γερμανικά ή τα ξέρουν ελάχιστα. Αν μπλέξεις δε με τπτ νεοναζι σε ανατολικό βερολίνο: μην κάνεις τον κόπο να πάρεις τηλ την polizei, κατα πάσα πιθανότητα σε χειρότερο θα σου βγεί
Αυτά τα έχεις ζήσει ή είναι 'μου είπαν', 'έχω μάθει' κτλ??? Διότι εδώ στα Δυτικά Κρατίδια - όπου ζω - επ'ουδενί να συμβαίνει τέτοιο πράγμα......οι 'πρώην' Ανατολικοί δεν ξέρω
-
Δε μπορεί, κάποιο γνωστό θα είχες και συ και δε μιλάμε για εποχικούς ...Ε, στην αστυνομία δε θα είχε κάνει τα ίδια και 'χειρότερα' ?
Ουτε τους μπλέ ουτε και τους πρασινους κοκκους ψηφιζω.
Καταλαβαινεις πιστευω πόσο μεσα εχεις πέσει σε όλα Μεντιουμ, εχεις σκεφτει να γίνεις
?Όχι, γιατί είμαι ΔΥ και κονομάω τρελά , δε μου χρειάζεται 2η δουλειά
Δεν θεωρειται δευτερη δουλεια οταν δεν κανεις τιποτα στην πρωτη
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν βολευε ?Από την μια xesimo από την άλλη πασάλειμα το λέω εγώ αυτό.
Το ενα σου ξινιζει το αλλο σου βρομάει, το λέω εγω αυτό.
Να παραμεινει η κατασταση ως εχει δηλαδη... αλλα να παρουν οι Δ.Υ. και γεναιες αυξησεις Ολα ισιωμα και αυτοι που ειναι σε ποστα που ξεσκιζονται στην δουλεια και αυτοι που πανε (οταν πάνε) και βαρανε μια καρτα και περιμενουν να περασει η μερα διαβαζοντας περιοδικά. Η πλάκα ειναι οτι τα ρεμαλια βαζουν χερι σε καποιους νεους που εχουν την διαθεση να δουλεψουν γιατι τους χαλανε την πιατσα. Και μην μου πεις δεν γινονται αυτα...Θεωρεις οτι οι Δ.Υ. ειναι αδικιμενοι σε σχεση με τους Ι.Υ. ? Να ακουσω κι αυτο δηλαδη ...
Oxι αλλά αφενός δεν έχουν ΤΙΣ αμοιβές που όλοι ΙΥ υπαινίσσονται αφετέρου η μονιμότητα όπως την εννοείς την έχει κάνει με ελαφρά εδώ και καιρό.** Επίσης να σημειώσω ότι ξέρω πολλους ΙΥ εν ώρα εργασίας που τα ξύνουν εξίσου ή και καλύτερα από ΔΥ. Απλά δες πόσοι εδώ μέσα ενώ εργάζονται σερφάρουν ... **
Το αν ξυνεται ή οχι ο Ι.Υ. ειναι προβλημα του αφεντικου του και μόνο. Σε κανεναν αλλο δεν πεφτει λογος παρα μονο σε αυτον που τον απασχολει και τον πληρωνει.
Το να ξυνονται καποιες χιλιαδες δημοσιων υπαλληλων χωρις να παραγουν εργο ειναι προβλημα της Ελληνικης οικονομιας και κατ επεκταση προβλημα των Ελληνων πολιτων που πληρωνουν ενα καρο εμεσους και αμεσους φορους για να συντηρηθει ο στρατος των Δ.Υ. που μαζι με τις οικογενειες τους καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο εκλογικα αποτελεσματα και που πολλές φορες πεφτει σε αγενεστατους και αδιαφορους υπαλληλους (ειδικα η παλαιας κοπης Δ.Υ. εχουν υφος βουλευτη) κ δεν εξυπηρετειται . Και κερατας και δαρμενος δηλαδη. -
Χωρίς να θέλω να απογοητευσω... αυτή την στιγμή υπάρχουν 1.050.000 Δημόσιοι υπάλληλοι...
Υπάρχουν επίσης άλλοι 500.000 που κάνουν την δουλειά που δεν κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σωστά,
δηλαδή φροντιστήρια... ιδιωτικοί ιατροί... και άλλα παρασιτικά επαγγέλματα...Εαν δεν υπάξει μέιωση μισθών κατα 20-30% και μείωση των ΔΥ στα 2/3 τουλάχιστον αυτή η χώρα
δεν προκειται να πάει μπροστά... τόσο απλά..Λόγω του άκρατου πληθωρισμού η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας έχει πέσει σε τραγικά
επίπεδα, είναι αδύνατο πια οι ελληνικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν διεθνώς και ταυτόχρονα
να υποστηρίζουν το απίστευτα μεγάλο και υποπαραγωγικό δημόσιο τομέα..Τόσο απλά... και όποιος μιλάει για αυξήσεις... είναι κουκουρούκου....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Χωρίς να θέλω να απογοητευσω... αυτή την στιγμή υπάρχουν 1.050.000 Δημόσιοι υπάλληλοι...
Υπάρχουν επίσης άλλοι 500.000 που κάνουν την δουλειά που δεν κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σωστά,
δηλαδή φροντιστήρια... ιδιωτικοί ιατροί... και άλλα παρασιτικά επαγγέλματα...Μην δινεις ιδεες και συ τωρα
Μην παραξενευτεις αν διαβασεις ως επιχειρημα οτι .... πάλι καλα να λέτε που δεν δουλευουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι γιατι αν δουλευαν και αυτοι δεν θα χρειαζοντουσαν τα παρασιτικα επαγγελματα οποτε θα χαμε 500000 ανεργους . Θα προτεινουν μαλιστα να σταματησουν να δουλευουν και οι υπόλοιποι ωστε να αυξηθει ο αριθμος των παρασιτικων επαγγελμάτων στο 1050000 . Ετσι θα λυθει και το προβλημα της ανεργιας ... όλα υπολογισμενα ειναι , μην ανυσηχεις -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εαν δεν υπάξει μέιωση μισθών κατα 20-30%
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;