-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Tribal πόλεμοι παντου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πανεύκολη η υπερστροφή σε 116; Ακόμα και στην Ελλάδα δεν το λες πανεύκολο αυτό.μα στην Ελλάδα ζούμε... σε οποιανδήποτε πλατεία της περιοχής μου σου κάνω τρελά πατιλίκια με το πλάι, γύρω γύρω την πλατεία για όση ώρα θέλεις!
Είχε φίλος μου την 316κομπακτ που ήταν ακόμη χειρότερη...
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Αυτο που δεν καταλαβαινω σε αυτο το forum είναι η εμπαθεια. Tribal πόλεμοι παντου. Βγάζει οτι βγάζει η Audi, το κοστολογεί όσο ο ανταγωνισμός, όποιος θέλει παίρνει, όποιος δεν θέλει διατυπώνει με επιχειρήματα την αντίρρησή του και δεν ψωνίζει.116 για να υπερστρέψει θέλει πολύ φθαρμένο λάστιχο, ESP on (δεν έχει σημασία) και πολύ γλιστερό οδόστρωμα. για πιο πολλά άλογα δεν νομίζω να υπαρχει ανθρωπος που να εχει οδηγήσει BMW και να μην ξέρει ότι και ζυγισμένα τέλεια είναι και σοφά αφημένη να υπερστρέφει ως trademark. Αν τώρα υπάρχει καποιος που έχει οδηγήσει polo και έστω την 116 (που την σιχαινομαι για πολλους λογους) και προτιμα το Polo
πια εμπάθεια ρε Τζόρτζη!? απλά λέω μια άλλη πλευρά του νομίσματος... η μπέμπες είναι φτιαγμένες για να στρίβουν με το πλάι κι αυτό κατά την γνώμη μου, ταπεινή, κομπλεξική, πες την όπως θες, δεν το κάνει ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο αλλά υπερστροφικό... το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι ουδέτερο στην συμπεριφορά του αλλά επίσης ότι το ζύγισμά του βοηθάει στην διασκέδαση κι όχι σε αποτελεσματικότητα αφού ο σκοπός της αυτοκίνησης είναι να κινείσαι μπροστά ή, τέλος πάντων, προς την κατεύθυνση που επιλέγεις χωρίς ανοίγει πορεία ο κώλος ή η μούρη...
τις γούσταρα τις μπέμπες πριν χρόνια, που ήμουν πιο της ζόρικης αλλά πλακατζίδικης οδήγησης... από τότε που όμως οδήγησα καλό τετρακίνητο, με το πρώτο μου να είναι κι ένα από τα δυο αυτοκίνητα πάνω στα οποία έμαθα να οδηγώ(πατζέρο), το Makinnen, που το είχα για ένα εξάμηνο περίπου στην διάθεσή μου, ξέχασα όλες τις υπόλοιπες επιλογές, όχι τόσο γιατί με βοηθούσε αλλά γιατί, πέρα από καλοστημένο, ήταν τόσο ουδέτερο που έκανα ότι ήθελα, όπου κι όποτε ήθελα.
αυτά. και ξεκόβω από την συζήτηση για να μην νομίσουν κι άλλοι ότι έχω εμπάθεια με κάποια συγκεκριμένη μάρκα... τρελό ψέμα όταν με γνωρίζει κάποιος πραγματικά... και αφότου δει όλα τα αυτοκίνητα που απέκτησα κι αγάπησα πραγματικά...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
πια εμπάθεια ρε Τζόρτζη!? απλά λέω μια άλλη πλευρά του νομίσματος... η μπέμπες είναι φτιαγμένες για να στρίβουν με το πλάι κι αυτό κατά την γνώμη μου, ταπεινή, κομπλεξική, πες την όπως θες, δεν το κάνει ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο αλλά υπερστροφικό...
Όλα τα καινούργια BMW έρχονται με υποστροφικές ρυθμίσεις από το εργοστάσιο. Περί ισορροπίας-κατανομών κ.λπ., δύσκολα θα βρεις πιο ζυγισμένα αυτοκίνητα στην αγορά...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
πια εμπάθεια ρε Τζόρτζη!? απλά λέω μια άλλη πλευρά του νομίσματος... η μπέμπες είναι φτιαγμένες για να στρίβουν με το πλάι κι αυτό κατά την γνώμη μου, ταπεινή, κομπλεξική, πες την όπως θες, δεν το κάνει ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο αλλά υπερστροφικό...
Όλα τα καινούργια BMW έρχονται με υποστροφικές ρυθμίσεις από το εργοστάσιο. Περί ισορροπίας-κατανομών κ.λπ., δύσκολα θα βρεις πιο ζυγισμένα αυτοκίνητα στην αγορά...
Συμφωνώ.
Η δική μου σε νορμάλ καταστάσεις είναι πάντα υποστροφική. Για να υπερστρέψει, θα πρέπει να το κάνεις εσύ , με τιμόνι και γκάζι.Και για να το κάνεις, ακόμη και στην 120i , θα πρέπει να είναι γλιστερός ο δρόμος και να έχεις μέσα 2η ταχύτητα, σε πιο μεγάλες ταχύτητες (3η και άνω..) δεν φτάνουν τα 170 άλογα για κόλπα... Στην 116, για να πας με το πλάι, θέλεις πλατεία με εντελώς γυαλισμένη άσφαλτο και να μπεις επί τούτου για πλάγιασμα υποθέτω...
-
Pai Mei είσαι πολύ γνώστης του αντικειμένου για να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο...
αυτό συμβαίνει στις μικρές ταχύτητες εισόδου κι όχι στο επόμενο φάσμα ταχύτητας κίνησης των εν λόγο οχημάτων... όταν περάσεις ένα threshold γίνονται, πολύ προοδευτικά μεν, υπερστροφικά...
ασυζητητή όμως έχουν καλό μοίρασμα βάρους... παρόλο που κι εδώ υπάρχουν άλλοι που προτιμάν να φορτίζουν τον άξωνα μετάδοσης της κίνησης επιπλέον... π.χ. Porsche και να βγάζουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα...
την πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πόσο γκάζι μπορείς να βάλεις μέσα στην στροφή με μια Carrera έπαθα σοκ... καμία σχέση με καμία Μ3.... που πρέπει να περιμένεις το apex ή να πλαγιολισθίσεις εξ αρχής κι απλά να το ζυγίσεις σωστά όσο μπορείς βάζοντας και λίγο γκάζι παραπάνω όσο ισιώνει η στροφή και το αυτοκίνητο...
τέλος πάντων... δεν μπορώ να εκφραστώ τώρα καθαρά... έχω τόσα σοβαρότερα στο μυαλό μου κι ενώ μου προσφέρει το εδώ κάποιες στιγμές χαλάρωσης δεν βλέπω να το τιμώ για πολύ ακόμη...
-
Όλα τα καινούργια BMW έρχονται με υποστροφικές ρυθμίσεις από το εργοστάσιο.Όλα τα αυτοκίνητα γενικώς θα συμπλήρωνα, όχι μόνο τα BMW.
-
Όλα τα καινούργια BMW έρχονται με υποστροφικές ρυθμίσεις από το εργοστάσιο. Περί ισορροπίας-κατανομών κ.λπ., δύσκολα θα βρεις πιο ζυγισμένα αυτοκίνητα στην αγορά...για την ιστορία δεν πρέπει να υπάρχει αμαξι -αυτή τη στιγμή και λίγα χρόνια πριν τουλάχιστον- που να εχει ρυθμιστεί ουδετερα ή υπερστροφικά απο το εργοστάσιο
όλα στήνονται με 2-3 μοιρες/g υποστροφή
το οτι μπορούν να υπερστρεψουν με χειρισμό είναι ελαφρώς διαφορετική ιστορία
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
αυτό συμβαίνει στις μικρές ταχύτητες εισόδου κι όχι στο επόμενο φάσμα ταχύτητας κίνησης των εν λόγο οχημάτων... όταν περάσεις ένα threshold γίνονται, πολύ προοδευτικά μεν, υπερστροφικά...
Yποστροφή-υπερστροφή δεν είναι μονοσήμαντες έννοιες, αλλά μη-γραμμικές εκδηλώσεις στο πεδίο της δυναμικής συμπεριφοράς, πολυπαραγοντικής συχνά αιτιολογίας και προέλευσης.
Στα BMW, ακόμα και στα Μ3 46, η υποστροφική γεωμετρία σημαίνει ότι αν δεν προβοκάρεις -π.χ. κατέβασμα-μπλοκάρισμα- θα έχεις πάντα υποστροφή εισόδου... Μπορείς να την εξουδετερώσεις με μούτρα μέσα ή με μπλοκάρισμα πίσω ή να την αποφύγεις με μικρότερη ταχύτητα εισόδου (αποσταθεροποίηση-φλικάρισμα ΔΕΝ δουλεύει, πιστεύω λόγω ζυγίσματος και μικρής μεταφοράς βάρους κατά τον διαμήκη άξονα)... Σε όσα BMW τυχαίνει να έχω οδηγήσει, η είσοδος με km/h σημαίνει πάντα initial understeer. Το τι θα συμβεί μετά την εισόδο είναι άλλο θέμα, εξαρτάται από το αν έχεις ελεγχόμενο διαφορικό, το τι γκάζι δίνεις, πόσο τιμόνι κ.λπ.
Για παράδειγμα, η 335 κάνει ό,τι να 'ναι, μπορεί να ξεκολλήσει, μπορεί να μείνει στον τόπο διαφορίζοντας, μπορεί να εναλλάσσεται η συμπεριφορά της μεταξύ των δύο καταστάσεων... στην Μ3 απλώς δίνεις γκάζι και ταξιδεύεις για την έξοδο, από ουδέτερα έως ελαφρώς υπερστροφικά (ή βαρέως αν γλιστράει πολύ)...
Ακόμα και το να δώσεις περισσότερο camber πίσω, για ένα ακόμα παράδειγμα του πόσο σύνθετες είναι αυτές οι καταστάσεις, στα λίγα km/h προκαλείται ευκολότερη υπερστροφή στο γκάζι, λόγω μικρότερων πλευρικών φορτίσεων, μικρότερης επιφάνειας επαφής του πέλματος, από κάποια km/h και πάνω όμως που η επιφάνεια αυξάνεται, μαζί της αυξάνεται και το grip.Άρα, τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όμως σε γενικές γραμμές οι υποστροφικές ρυθμίσεις στη γεωμετρία τους έχουν στόχο να είναι τα αυτοκίνητα φιλικά στους περισσότερους οδηγούς που μπορεί να τρομάζουν στην ιδέα της υπερστροφής... Προσωπικά και την Μ3 46 την προτιμώ όπως είναι, με αυτή τη μικρή αρχική υποστροφή, και θα πειραματιζόμουν με ρυθμίσεις προς το επιθετικότερο μόνο αφότου θα ένιωθα ήδη αρκετά εξοικειωμένος μαζί της.
-
Yποστροφή-υπερστροφή δεν είναι μονοσήμαντες έννοιες, αλλά μη-γραμμικές εκδηλώσεις στο πεδίο της δυναμικής συμπεριφοράς, πολυπαραγοντικής συχνά αιτιολογίας και προέλευσης.
Στα BMW, ακόμα και στα Μ3 46, η υποστροφική γεωμετρία σημαίνει ότι αν δεν προβοκάρεις -π.χ. κατέβασμα-μπλοκάρισμα- θα έχεις πάντα υποστροφή εισόδου... Μπορείς να την εξουδετερώσεις με μούτρα μέσα ή με μπλοκάρισμα πίσω ή να την αποφύγεις με μικρότερη ταχύτητα εισόδου (αποσταθεροποίηση-φλικάρισμα ΔΕΝ δουλεύει, πιστεύω λόγω ζυγίσματος και μικρής μεταφοράς βάρους κατά τον διαμήκη άξονα)... Σε όσα BMW τυχαίνει να έχω οδηγήσει, η είσοδος με km/h σημαίνει πάντα initial understeer. Το τι θα συμβεί μετά την εισόδο είναι άλλο θέμα, εξαρτάται από το αν έχεις ελεγχόμενο διαφορικό, το τι γκάζι δίνεις, πόσο τιμόνι κ.λπ.
Για παράδειγμα, η 335 κάνει ό,τι να 'ναι, μπορεί να ξεκολλήσει, μπορεί να μείνει στον τόπο διαφορίζοντας, μπορεί να εναλλάσσεται η συμπεριφορά της μεταξύ των δύο καταστάσεων... στην Μ3 απλώς δίνεις γκάζι και ταξιδεύεις για την έξοδο, από ουδέτερα έως ελαφρώς υπερστροφικά (ή βαρέως αν γλιστράει πολύ)...
Ακόμα και το να δώσεις περισσότερο camber πίσω, για ένα ακόμα παράδειγμα του πόσο σύνθετες είναι αυτές οι καταστάσεις, στα λίγα km/h προκαλείται ευκολότερη υπερστροφή στο γκάζι, λόγω μικρότερων πλευρικών φορτίσεων, μικρότερης επιφάνειας επαφής του πέλματος, από κάποια km/h και πάνω όμως που η επιφάνεια αυξάνεται, μαζί της αυξάνεται και το grip.Άρα, τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όμως σε γενικές γραμμές οι υποστροφικές ρυθμίσεις στη γεωμετρία τους έχουν στόχο να είναι τα αυτοκίνητα φιλικά στους περισσότερους οδηγούς που μπορεί να τρομάζουν στην ιδέα της υπερστροφής... Προσωπικά και την Μ3 46 την προτιμώ όπως είναι, με αυτή τη μικρή αρχική υποστροφή, και θα πειραματιζόμουν με ρυθμίσεις προς το επιθετικότερο μόνο αφότου θα ένιωθα ήδη αρκετά εξοικειωμένος μαζί της.
δεκτά και γνώριμα όλα αυτά...
για αυτό έχω ακούσει ότι η CSL δάγκωνε ε? διότι είχε εξ αρχής ήταν μάλλον ρυθμισμένη προς το επιθετικότερο...
-
http://www.auto24.gr/html/ent/595/ent.46595.asp
μακράν το ωραιότερο εσωτερικό της κατηγορίας...
ειδικά η τελευταία φωτογρ που είναι στο ανοικτό μπεζ...
βέβαια απ'εξω είναι σαν καραγκιοζάκη...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ειδικά η τελευταία φωτογρ που είναι στο ανοικτό μπεζ...ειναι απο το concept
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ειδικά η τελευταία φωτογρ που είναι στο ανοικτό μπεζ...
ειναι απο το concept
για κάποιο λόγο μου θυμίζει τα δωμάτια που στεγάζουν ,συμπαθέστατους κατ'τα άλλα τυπάδες,
που φορούν αυτό : -
Πολυ cool τυπος ο Justin στην διαφημιση του Α1
http://www.youtube.com/watch?v=wdH3vwgkrI8&NR=1
Youtube Video -
-
[
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://www.worldcarfans.com/110052626468/audi-a1-rolls-over-plays-dead-in-belgiumαυτη θα ειναι και η τυχη του στις πωλησεις !
-
Μη χάσεις...
Είναι επίδειξη της σοφιστικέ δομής του πλαισίου... έρχονται δύο τυπάκια, το ισιώνουν και συνεχίζει...
Αλλά που να τα ξέρετε εσείς αυτά...
-
παντως ντροπη να υπαρχει s μπροστοκουνητο
ας το ονομασουν αλλιως , qv ρε παιδι μου οχι gta
στο τελος θα γινουμε bmw
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως ντροπη να υπαρχει s μπροστοκουνητοας το ονομασουν αλλιως , QV ρε παιδι μου οχι **gta **
στο τελος θα γινουμε bmw
Κρυφοί πόθοι ε ? .......................σε καταλαβαινω
Audi A1