-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Συμφωνούμε οτι βγαίνει πανάκριβο με S-Tronic (τα έχουμε ξαναγράψει πιο πίσω), αλλά δεν γράφεις κάποιο λόγο που δεν είναι το καλύτερο για το αυτοκίνητο. Ούτε καταλαβαίνω οτι το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο. Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να αγοράσεις Α1 είναι το S-Tronic.συνυπολογίζοντας ότι στις προτεραιότητες μου ήταν η επιλογή ενός πολύ ποιοτικού αλλά συνάμα και οικονομικού αυτοκινήτου πόλεως για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν σε καταξιωμένα αυτοκίνητα πολυτελείας(γονείς), δεν συμφωνώ... Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι υποκειμενικά χειρότερο. Αν όμως ήταν να το πάρω για μένα, θα επέλεγα το 1,4DSG, θα έβαζα 18άρες ζάντες, S-Line πακέτο μέσα έξω και τα ζόρικα σπορ καθίσματα όπως και το ιδιαίτερο χρώμα που μπαίνουν μόνο με το S-Line πακέτο και δεν θα ενδιαφερόμουν για άλλα extra άνεσης και ευκολίας που έβαλα σε αυτό που πήρα για την μητέρα μου.
...όπως είπα είναι πολύ οικονομικότερο στην πραγματικότητα με τον μικρό, 86άρη, κινητήρα... επίσης το DSG με τις επτά ταχύτητες είναι πολύ άκομψο σε λειτουργία και καθόλου παιχνιδιάρικο... αντιθέτως, είναι ένα μπλέξιμο οι τόσες ταχύτητες εάν πρόκειται κανείς να το οδηγεί χειροκίνητα... εφόσον όμως οι περισσότεροι έχουν μονίμως D το DSG είναι άγιο αφού αφαιρεί κάθε περιττή ενασχόληση με το αυτοκίνητο για την μετακίνηση τους. Ο συμπλέκτης δε, δεν αφήνει περιθώρια σπορ ή σπορτίφ οδήγησης, παρά τις όποιες marketing υποθέσεις και δεσμεύσεις της Audi. Τέλος, δεν πιστεύω, μετά την σύντομη εμπειρία που είχα μαζί του, και όπως είδη ανέφερα πιο πάνω, ότι είναι αρκετά εξελιγμένο. Θα δούμε μυριάδες αναβαθμίσεις και τεχνικές βελτιώσεις του στο προσεχές μέλλον και μέχρι τότε θα περιμένω να δεσμευτώ με κάτι ανάλογο... άσε που το χειροκίνητο που έκανα βόλτα είναι μέλι γάλα το 5άρι κιβώτιο του... Έχουν αναφερθεί πάμπολλα αρνητικά σχόλια για το πως δουλεύουν τα DSG όταν πιέζονται, πόσο μάλλον σε μια τόσο απλή του έκδοση.
Κατά τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο, το συγκεκριμένο πακέτο κινητήρα κιβωτίου φαντάζει ιδανικό και πρέπει να είναι πολύ σβέλτο στην πράξη.... είπαμε όμως ότι το μικρό δεν διατίθεται με DSG οπότε άκυρη η όλη συζήτηση περί αυτού στην παρούσα φάση αφού έπρεπε να βάλω παραγγελία τώρα. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
συνυπολογίζοντας ότι στις προτεραιότητες μου ήταν η επιλογή ενός πολύ ποιοτικού αλλά συνάμα και οικονομικού αυτοκινήτου πόλεως για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν σε καταξιωμένα αυτοκίνητα πολυτελείας(γονείς), δεν συμφωνώ... Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι υποκειμενικά χειρότερο. Αν όμως ήταν να το πάρω για μένα, θα επέλεγα το 1,4DSG, θα έβαζα 18άρες ζάντες, S-Line πακέτο μέσα έξω και τα ζόρικα σπορ καθίσματα όπως και το ιδιαίτερο χρώμα που μπαίνουν μόνο με το S-Line πακέτο και δεν θα ενδιαφερόμουν για άλλα extra άνεσης και ευκολίας που έβαλα σε αυτό που πήρα για την μητέρα μου.
...όπως είπα είναι πολύ οικονομικότερο στην πραγματικότητα με τον μικρό, 86άρη, κινητήρα... επίσης το DSG με τις επτά ταχύτητες είναι πολύ άκομψο σε λειτουργία και καθόλου παιχνιδιάρικο... αντιθέτως, είναι ένα μπλέξιμο οι τόσες ταχύτητες εάν πρόκειται κανείς να το οδηγεί χειροκίνητα... εφόσον όμως οι περισσότεροι έχουν μονίμως D το DSG είναι άγιο αφού αφαιρεί κάθε περιττή ενασχόληση με το αυτοκίνητο για την μετακίνηση τους. Ο συμπλέκτης δε, δεν αφήνει περιθώρια σπορ ή σπορτίφ οδήγησης, παρά τις όποιες marketing υποθέσεις και δεσμεύσεις της Audi. Τέλος, δεν πιστεύω, μετά την σύντομη εμπειρία που είχα μαζί του, και όπως είδη ανέφερα πιο πάνω, ότι είναι αρκετά εξελιγμένο. Θα δούμε μυριάδες αναβαθμίσεις και τεχνικές βελτιώσεις του στο προσεχές μέλλον και μέχρι τότε θα περιμένω να δεσμευτώ με κάτι ανάλογο... άσε που το χειροκίνητο που έκανα βόλτα είναι μέλι γάλα το 5άρι κιβώτιο του... Έχουν αναφερθεί πάμπολλα αρνητικά σχόλια για το πως δουλεύουν τα DSG όταν πιέζονται, πόσο μάλλον σε μια τόσο απλή του έκδοση.
Κατά τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο, το συγκεκριμένο πακέτο κινητήρα κιβωτίου φαντάζει ιδανικό και πρέπει να είναι πολύ σβέλτο στην πράξη.... είπαμε όμως ότι το μικρό δεν διατίθεται με DSG οπότε άκυρη η όλη συζήτηση περί αυτού στην παρούσα φάση αφού έπρεπε να βάλω παραγγελία τώρα.Έκανα bold στα σημεία που νομίζω οτι διαφέρουν οι απόψεις μας.
Περιγράφεις κάποια χαρακτηριστικά sport αυτοκινήτου, αλλά ξεχνάς οτι μιλάμε για το Α1.
Το Α1 δεν απευθύνεται σε κάποιον που έχει sport ανησυχίες και ούτε το 7αρι S-Tronic είναι φτιαγμένο για αυτό το σκοπό. Είναι πολύ γρήγορο, σίγουρα δε μπορεί να το ανταγωνιστεί το χειροκίνητο, αλλά τοποθετείται σε τέτοια αυτοκίνητα κυρίως για άνεση και οικονομία.
Αν μιλούσαμε για άλλο αυτοκίνητο θα σου έδινα δίκιο, αλλά για το Α1 το S-Tronic είναι τέλειο. Δέχομαι βέβαια τη γνώμη σου και θεωρώ βλακεία που δεν έβαλαν S-Tronic και στο 1.2. -
αμ εκεί είναι που δεν είναι ούτε κοντά στο τέλειο... στην άνεση. Είναι γεγονός ότι τα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια πάσχουν στην άνεση, στην ομαλότητα των αλλαγών, αφού δεν έχουν torque converter. Κανένας κατασκευαστής δεν τα χρησιμοποιεί για άνεση αλλά περισσότερο για σπορτίφ καταβολές, έτσι και η Audi, νομίζοντας ότι όλα της τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι σπορ, έβαλε το παρόν κιβώτιο σε αυτά. Κάνοντας οικονομία σε εξέλιξη, αφού δεν έχει άλλα να εξελίξει παράλληλα, δηλαδή άλλα κιβώτια που θα ήταν καταλληλότερα σε συγκεκριμένες χρήσεις... Η Mercedes-Benz και η BMW έχουν μπόλικα περισσότερα κιβώτια, ένα για κάθε εφαρμογή...
τσπ
-
έτσι και η Audi, νομίζοντας ότι όλα της τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι σπορτσπ
-
Δεν είναι άνεση να μην καταλαβαίνεις πότε γίνονται οι αλλαγές και να μην έχεις κοπανήματα;
Ποιός μπορεί να κάνει τόσο ομαλές αλλαγές;
Δεν είναι άνεση να μην χρειάζεται να κάνεις αλλαγές;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πλεονέκτημα θα προσέθετε ένα αυτοματο με μετατροπέα ροπής σε σχέση με το S-Tronic στο Α1. -
Ειναι διαφορα νοοτροπιας μαλλον,πχ εγω προτιμαω πραγματικα να εχω ενα αυτοματο που κανει 3 δευτερολεπτα να αλλαξει ταχυτητα και κλοτσαει σα μηχανακι παρα το τελειοτερο χειροκινητο για οδηγηση στη πολη.
Καλοταξιδο και απο μενα -
Δεν είναι άνεση να μην καταλαβαίνεις πότε γίνονται οι αλλαγές και να μην έχεις κοπανήματα;
Ποιός μπορεί να κάνει τόσο ομαλές αλλαγές;
Δεν είναι άνεση να μην χρειάζεται να κάνεις αλλαγές;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πλεονέκτημα θα προσέθετε ένα αυτοματο με μετατροπέα ροπής σε σχέση με το S-Tronic στο Α1.ποίος ισχυρίζεται ότι δεν κλωτσάει?
...για δες μερικούς ιδιοκτήτες μετά τα πρώτα 15-20χιλιάδες χλμ και ρώτα τους... Επίσης προσπάθησε να παρκάρεις ομαλά με δαύτα και μετά σφύρα μου κλέφτικα
και το τελευταίο σου... εννοείται ότι χρειάζεται να κάνεις συνεχώς αλλαγές αν θες να οδηγείς 'σωστά' αφού πάει κατευθείαν στην μέγιστη ταχύτητα και το αυτοκίνητο κρεμάει... Δεν ξέρω τι έχει πιάσει τους πάντες με αυτά τα κιβώτια? Κ@λομπιλάλα? εκτός αν πέφτουμε πάλι στην ίδια κατηγορία αγοραστών με τους εντελώς άπειρους, που δηλαδή πρώτη φορά έπιασαν στα χέρια τους αυτόματο(και μάλλον αυτό είναι αφού στα περισσότερα αυτοκίνητα που έχει μπει είναι της χαμηλότερης κατηγορίας τιμής) και μην έχοντας άλλες σχετικές εμπειρίες, το βγάζουν θεικό...Εγώ το μόνο που το παραδέχομαι είναι η αμεσότητα και όταν αυτή συνδυάζεται με ένα σπορ αυτοκίνητο....
τέλος πάντων... διαφορές απόψεων και εμπειριών.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ειναι διαφορα νοοτροπιας μαλλον,πχ εγω προτιμαω πραγματικα να εχω ενα αυτοματο που κανει 3 δευτερολεπτα να αλλαξει ταχυτητα και κλοτσαει σα μηχανακι παρα το τελειοτερο χειροκινητο για οδηγηση στη πολη.
Καλοταξιδο και απο μεναευχαριστώ για τον καλό σου λόγο... ελπίζω να το χαρεί η μητέρα μου πρωτίστως γιατί για αυτήν προορίζεται.
Όσον αφορά στο άλλο σου σχόλιο... για μπες σε καμία ΜΒ να δεις κιβώτια σε αλλαγές και ομαλότητα όπως επίσης σε καμία έκδοση ζόρικη με τα torque converter να κλειδώνουν και να μπαίνει η ταχύτητα σε ελάχιστο χρόνο χωρίς καμία μηχανική καθυστέρηση και να σε πετάει μπροστά...
πάντως συμφωνώ και καταλαβαίνω μερικούς να θεωρούν ότι ο 1,4 με το DSG είναι ιδανικός σνδυασμός. Εγώ όμως έβαλα μπροστά την οικονομία κι όταν είδα με το μικρό κάτι 5άρια μέγιστη κατανάλωση κατάλαβα ποίο θέλω... επίσης η δύναμη σε ένα αυτοκινητάκι πόλεως κάτω των 4άρων μέτρων νομίζω δεν έχει θέση... κάτι μινι ες με 200και άλογα που μπορούν να γυρίσουν σβούρα ανά πάσα στιγμή με έναν μέτριο οδηγό στο τιμόνι(κάτι σαν τα rallye που γύριζαν και μες την εθνική...) αλλά θα ανοίξω άλλο μέτωπο με αυτό οπότε το κόβω εδώ!
ειλικρινά πιστεύω ότι γενικότερα η τρέλα με τα άλογα προέρχεται συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν ή είχαν και τα βάζουν σαν πρώτη προϋπόθεση σε οποιανδήποτε μελλοντική επιλογή τους... εγώ απλά προσπαθώ να ταιριάζω ιδανικά το βάρος του οχήματος με την ροπή του κινητήρα έτσι ώστε να κινούμε σβέλτα. Τώρα αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σπορ κατασκευές πάλι δεν θα ρίξει το βάρος στην δύναμη αλλά στο πόσο ελαφρύ και γερό είναι το αμάξωμα και πόσο καλοστημένο σασσί έχει, έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως την όποια ροπή του προσφέρει ο κινητήρας κάτω από το καπό.
όλα αυτά όμως είναι εκτός δικού μου ενδιαφέροντος, ειδικά όταν μιλάμε για το Α1!
-
Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε γιατί το sport αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με τους πόσους ίππους έχει.
Και 250άλογα να έχει το Α1 sport δεν θα είναι. Ίσως γρήγορο στην ευθεία...Στο S-Tronic αν θέλει κάποιος τόσο πολύ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μην κρεμάει απο δύναμη (δεν παίζει αυτό) μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα paddles στο τιμονι (extra χρέωση).
Χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό αυτόματο (mercedes), και το dsg το βρίσκω πολύ καλύτερο.
Ωστόσο ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει τι πλεονέκτημα θα προσέθετε ένα manual ή ένα αυτοματο με μετατροπέα ροπής στο Α1. -
Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε γιατί το sport αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με τους πόσους ίππους έχει.
Και 250άλογα να έχει το Α1 sport δεν θα είναι. Ίσως γρήγορο στην ευθεία...**Στο S-Tronic αν θέλει κάποιος τόσο πολύ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μην κρεμάει απο δύναμη (δεν παίζει αυτό) μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα paddles στο τιμονι (extra χρέωση).
**
Χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό αυτόματο (mercedes), και το dsg το βρίσκω πολύ καλύτερο.
Ωστόσο ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει τι πλεονέκτημα θα προσέθετε ένα manual ή ένα αυτοματο με μετατροπέα ροπής στο Α1.Έχεις υπόψη σου πόσο lag έχουν οι αλλαγές από τα paddles στο s-tronic? Μην το ψάχνεις...είναι αδύνατο να έχεις απόλυτο έλεγχο σε ρυθμό κυνηγητού με οποιοδήποτε 'γήινο' αυτόματο ή double-clutch.
-
Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε γιατί το sport αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με τους πόσους ίππους έχει.δε αναφέρθηκα μόνο σε αυτό... διάβασε ξανά τα post μου
Και 250άλογα να έχει το Α1 sport δεν θα είναι. Ίσως γρήγορο στην ευθεία...το οδήγησες αγωνιστικά και γνωρίζεις τα shortcomings του? γιατί προσωπικά το βρήκα ότι έχει τεράστια περιθώρια πρόσφυσης και ένα πολύ κοφτό τιμονάκι... επίσης κάποια περιοδικά συμφωνούν μαζί μου σε αυτόΣτο S-Tronic αν θέλει κάποιος τόσο πολύ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μην κρεμάει απο δύναμη (δεν παίζει αυτό) παίζει και παραπαίζει ακόμη και σε δίλιτρα τούρμπομοτέρ που έιχα την ευκαιρία να οδηγώ συχνά...μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα paddles στο τιμονι (extra χρέωση).
Ωστόσο ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει τι πλεονέκτημα θα προσέθετε ένα manual ή ένα αυτοματο με μετατροπέα ροπής στο Α1.έχω αρκετές εμπειρίες από ΜΒ και κιβώτια της και δεν συμφωνούμε σε αυτό...
πέραν τούτου όμως θέλω να απαντήσω στην ερώτησή σου πιο ξεκάθαρα για να μην νομίζεις ότι την αποφεύγω.... εάν κοιτάξεις παλαιότερα post μου όπου αναλύουμε τα πλεονεκτήματα των μεν και των δε, θα με βρεις στην πλευρά αυτών που υποστηρίζουν ακόμη τα χειροκίνητα σασμάν δυνατά. Οπότε κάθε νέο τέτοιο προϊόν δεν μου 'κάθεται' καλά, ειδικά όταν, όπως λέει και ο φίλος μας από πάνω, μόνο γρήγορα δεν είναι στην πραγματικότητα ή που αναγκάζουν σε συγκεκριμένους τρόπους οδήγησης σε αντίθεση με το manual με το οποίο ο κάθε έμπειρος οδηγός έχει πληθώρα περιπτώσεων να εκμεταλλευτεί την διαθέσιμη ροπή ή και πρόσφυση για να τοποθετήσει το αυτοκίνητο όπως του αρμόζει και όχι όπως ορίζει η αλλαγή του εκάστοτε αυτόματου κιβωτίου... οπότε εν ολίγοις πιστεύω ότι το χειροκίνητο και πιο πλάκα θα έχει, δηλαδή λιγότερο βαρετό θα είναι και, έχω μια υποψία, περισσότερο αξιόπιστο.
αυτά όμως είναι προσωπικά ζητήματα και δεν επιδέχονται πολλών μεταφράσεων...
ευχαριστώ πολύ που με διάβασες με τόση προσοχή και ελπίζω να ξανασυναντηθούνε οι πένες μας στο άμεσο μέλλον, όταν θα έχω και τις πρώτες μου εμπειρίες με το τουτού.
-
Νομίζω πως η καθυστέρηση στην αλλαγή απο τα paddles ελατώνεται όταν έχεις το κιβώτιο στην θέση S. Επίσης θα συμφωνήσω πως το 7άρι dry dsg δεν έχει την σπιρτάδα που έχει το 6αρι του GTi, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενοχλεί. Σίγουρα μετά απο 2-3 φορές στο manual το αφήνεις στο D και τελείωσε.
-
Αν ήμουν η μαμά σου, θα προτιμούσα το αυτόματο Smart από το χειροκίνητο Α1...
Αλλά δεν είμαι η μαμά σου και πιθανόν στην αρχή να σου κάνει το χατήρι και να το βολτάρει!
Άποψή μου, το αυτόματο, θα έπρεπε να είναι η πρώτη σου επιλογή. Ειδικά έναν μεγάλο άνθρωπο, δεν τον ξεβολεύεις εύκολα.
Έχεις κάνει την παραγγελία, αλλά μαμάτο μικρούλι με κορυφαίο εξοπλισμό και αυτόματο στάνταρντ είναι το Abarth 500c.
-
Να οδηγήσω το Α1 αγωνιστικά;
Δουλευόμαστε νομίζω! -
αμ εκεί είναι που δεν είναι ούτε κοντά στο τέλειο... στην άνεση. Είναι γεγονός ότι τα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια πάσχουν στην άνεση, στην ομαλότητα των αλλαγών, αφού δεν έχουν torque converter. Κανένας κατασκευαστής δεν τα χρησιμοποιεί για άνεση αλλά περισσότερο για σπορτίφ καταβολέςΔεν ξέρω τις προθέσεις των κατασκευαστών, αλλά οτι δεν είναι άνετο πρώτη φορά το ακούω... το 7άρι DSG στη θέση D είναι ο ύπνος ο ίδιος...
Με το καλό να το παραλάβετε και καλοτάξιδο να είναι.
-
εκανα τεστ σε ενα Α1 1,4 S-tronic χτεσ και επαθα πλακα.αρνητικα δεν βρηκα στο αυτοκινητο αν και το περιμενα πιο ησυχο στο δρομο.
βρηκα λοιπον ενα ετοιμοπαραδοτο το οποιο κοστιζει περιπου 31000 αλλα κανουν 4000 εκπτωση και εχω μπει σε πειρασμο να αντικαταστισω το smart μου με ενα Α1..
εσεις οι ιδιοκτητες εχετε εντοπισει προβληματα στο Α1? -
31.000.Ωχ θεε μου......
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
31.000.Ωχ θεε μου......31000 - 4000 = 27000.
-
27.000 για supermini 120 ίππων;
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
31.000.Ωχ θεε μου......
31000 - 4000 = 27000.
Εντάξει τότε είναι ευκαιρία
Audi A1