-
Τελικά το έβαλα σήμερα σε μισό αδειο ρεζερβουάρ έκανα γύρω στα 10 χιλιόμετρα με 3-4 χιλιάδες στροφές και συνέχισα για άλλα 30 χιλιόμετρα.
Αύριο θα γράψω περισσότερα.
Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι placebo effect νιώθω το αμάξι να τραβάει καλύτερα και να φορτώνει πιο άνετα ακόμα και σε ανηφόρα.Μια άλλη ερώτηση τώρα.
Έκανα μια αμορτισέρομετρηση και τα μπροστά έβγαλαν 86 ενώ τα πίσω 47.
Ο προηγούμενος Μ είπε ότι είχε αλλάξει πρόσφατα τα μπροστινά.
Οπότε σκέφτομαι να αλλάξω τα πίσω..
Κάποια καλή επιλογή?και ένα μέσο κόστος για εργατικα?? -
Καλύτερος καθαρισμός της πεταλούδας γίνεται βγάζοντας την εισαγωγή του αέρα και ρίχνοντας καθαριστικό απευθείας επάνω της.Έπειτα μαζεύεις την μάκα με χοντρό απορροφητικό χαρτί κουζίνας πιέζοντας ελαφρά την πεταλούδα ώστε να ανοιγοκλείσει.
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Κάτοχος grande punto, εμφάνισε το γνωστό πρόβλημα στο τιμόνι.
Τριγμο στην κολώνα(?) όταν στριβω αριστερά, κυρίως στο παρκάρισμα όταν οι ροδες δεν τσουλουν.
Στο παρελθόν είχα 3-4 φορές κόκκινο λαμπάκι τιμονιού, κλείνοντας όμως τον διακόπτη και ξανά ανοίγοντας έφευγε και όλα ήταν καλά.
Αυτή τη στιγμή δεν έχω λαμπάκι και με εξαίρεση τον τριγμο δουλεύει κανονικά.
Στο εξουσιοδοτημενο της περιοχής μου είπαν πως ετοιμάζεται να τα φτύσει το μοτέρ υποβοήθησης.
Πρέπει να βγει ολόκληρη η κολώνα, να μπει ανακατασκευασμενο μοτερακι, καλιμπραρετε επάνω στην κολώνα και μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο.
Στο ανακατασκευασμενο μοτέρ δίνουν 1 χρόνο εγγύηση.
Η τιμή που ζητούν είναι 350€ συμπεριλαμβανομένης ανακατασκευής και εργασίας.Με δεδομένο πως δεν είναι κάτι βιαστικό και έχω(ελπίζω!) λίγο χρόνο να το ψάξω, το κόστος πως σας φαίνεται;
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τις εργασίες τους, όμως πόσο έχουν πληρώσει άλλοι για αυτή την επισκευή; αξίζει να ψαχτω για αλλά συνεργεία;Περιμένω γνώμες, ευχαριστώ!
-
Fiat 120 (Centoventi)
Η ιδέα για το επόμενο Panda (Mεταξύ άλλων λέει ότι έχει μπαταρία για 100km,αλλά με εύκολο τρόπο μπορούν να εισαχθούν άλλες δύο μπαταρίες με -θεωρητική- αυτονομία ως 500χλμ.) -
Το προβλημα με τα ηλεκτρικα ειναι οτι οπως ειπε και η BMW εδω στην Ελλαδα,οτι χλμ σου λεει ο κατασκευαστης,διαιρεις με το δυο,γιατι υπολογιζει με ιδανικες συνθηκες.Αν εσυ εισαι πηγμενος στη κινηση με aircondition,δεν ισχυουν τα νουμερα.
-
Μπαταρία με θεωρητική χωρητικότητα για 100χλμ πρακτικά δεν φτάνει ούτε μέχρι το σούπερ μάρκετ.
-
https://www.google.com/amp/s/www.bloomb ... renault-ft
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... ai-renault
Γουστάρω Micra να έχει δευτεροξαδερφη την Giulia! [emoji23]
-
Φαίνεται να επισημοποιείται το project της συγχώνευσης Fiat-Chrysler με τη Renault με συμμετοχή 50-50.
Η FCA πρότεινε στο Groupe Renault συγχώνευση 50:50. Για να γίνει αυτό θα συσταθεί μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου, με έδρα την Ολλανδία, που θα κατέχεται ισόποσα από τους μετόχους και των δύο μερών. Το διοικητικό συμβούλιο θα έχει έντεκα μέλη, πέντε από την FCA και έξι από τη Renault. Η εταιρεία θα είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Μιλάνου και του Παρισιού. Για να ευθυγραμμιστούν οι κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς, η FCA (η οποία αξίζει περισσότερο από τη Renault) προτίθεται καταρχήν να καταβάλει στους μετόχους μερίσματα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Περισσότερα για το deal και για το ρόλο της Nissan σ'αυτό, εδώ . -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Φαίνεται να επισημοποιείται το project της συγχώνευσης Fiat-Chrysler με τη Renault με συμμετοχή 50-50.Διαφαινόμενο ναυάγιο !
-
Κοιτούσα τις τιμές του 500L City Cross και τις τιμές του 500Χ Cross και City Cross.
Γιατί τόσο πολύ ανεβασμένες; Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτά τα αυτοκίνητα;
Και έχουν και ελλείψεις στον εξοπλισμό.Για αυτό δεν πουλάνε καθόλου;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κοιτούσα τις τιμές του 500L City Cross και τις τιμές του 500Χ Cross και City Cross.
Γιατί τόσο πολύ ανεβασμένες; Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτά τα αυτοκίνητα;
Και έχουν και ελλείψεις στον εξοπλισμό.Για αυτό δεν πουλάνε καθόλου;
Για το 500L δεν έχω ιδέα από τις τιμές του, αλλά το 500X προσφέρεται σε πάρα πολύ καλή τιμή, στα €22.000 με 150 άλογα, αρκετά καλό εξοπλισμό και αυτόματο κιβώτιο.
-
Εχουν ζητηση και γι αυτο πουλανε
Τα πιο παλια μοντελα της Fiat ειναι σε γελοιες τιμες,πχ Fiat Tipo παιρνεις ενα και το εχεις standby αν σου παθει κατι το βασικο -
Έχετε δει πουθενά 500L City Cross ή 500Χ Cross/City Cross;
Εγώ πάντως πουθενά.Θεωρώ τις τιμές τους πολύ υψηλές και επίσης το θέμα του εξοπλισμού τους μεγάλο μπέρδεμα.
-
Βλέπω πάρα πολλά 500Χ f/l...
Επίσης δε βλέπω που είναι το πρόβλημα στον εξοπλισμό του cross?
Oτι έχει σχεδόν τα πάντα? -
Που τον βρήκες τον εξοπλισμό; Ψάχνω και δεν μπορώ να εντοπίσω αναλυτική λίστα.
Εκεί που είδες τον εξοπλισμό είδες αν έχουν κόψει το υποβραχιόνιο που δείχνουν στις φωτογραφίες και τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Που τον βρήκες τον εξοπλισμό; Ψάχνω και δεν μπορώ να εντοπίσω αναλυτική λίστα.Εκεί που είδες τον εξοπλισμό είδες αν έχουν κόψει το υποβραχιόνιο που δείχνουν στις φωτογραφίες και τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες;
Για το υποβραχιόνιο έχω γράψει σε προηγούμενες σελίδες ότι κόπηκε λόγω συστήματος φορολογίας.Οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες μπαίνουν με παραγγελία ,αλλά μάλλον περνάς το όριο του φόρου.Προσωπικά δε τους χρειάστηκα ποτέ,ακόμα και στο Α5 στα στενά του Κολωνακίου... [emoji38]
Κατά τα λοιπά νομίζω οτι στα 22Κ το cross1,3 TCT(αυτόματο) 150ps είναι πολύ καλή πρόταση.
Θα σου βάλω απο κάτω το βασικό εξοπλισμό για να πάρεις μια ιδέα,όπως το πήραμε εμείς.Εγώ έβαλα μόνο πανοραμική οροφή και full LED.H προσφορά είναι για το diesel αλλά τελικά προτίμησα τη βενζίνη λόγω ισχύος , νέου κινητήρα και κίνησης σχεδόν αποκλειστικά εντός Αττικής.
Επίσης έχει όλα τα συστήματα ασφαλείας και το σύστημα αλλαγής λωρίδας είναι ενεργό,όπως και το ESP ,ενεργούν και στο τιμόνι.Επίσης έχει και αισθητήρες πίσω μαζί με τη κάμερα.Τέλος η πίσω ανάρτηση ΔΕΝ είναι ημιάκαμπτος
-
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Δεν είχα προσέξει την αναφορά σου για το υποβραχιόνιο.Πάντως στον configurator δεν δίνει καμιά δυνατότητα για optional υποβραχιόνιο και αναδιπλούμενους καθρέπτες.
Τέλος πάντων. Αυτό ήθελα να επιβεβαιώσω για να δω αν θα ασχοληθώ καθόλου με το μοντέλο αυτό. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Δεν είχα προσέξει την αναφορά σου για το υποβραχιόνιο.Πάντως στον configurator δεν δίνει καμιά δυνατότητα για optional υποβραχιόνιο και αναδιπλούμενους καθρέπτες.
Τέλος πάντων. Αυτό ήθελα να επιβεβαιώσω για να δω αν θα ασχοληθώ καθόλου με το μοντέλο αυτό.Eίχα ρωτήσει για το υποβραχιονιο αν μπαίνει μετά την αγορά και μου είχαν πει 700 euro γιατί αλλάζει η κονσόλα.Η γυναίκα μου δε το χρησιμοποιεί καθόλου οπότε δεν υπήρχε περίπτωση...
Δε ξέρω τι έχει γίνει πλέον,γιατί από το Φεβρουάριο που το παρήγγειλα δεν ξανασχολήθηκα...
Πάντως επίσης θυμάμαι ότι τα αυτόματα πχ δεν είχαν το διπλό πάτο στο πορτ μπαγκαζ , γιατί πάλι περνούσαν το όριο του ΛΤΠΦ.
Η αναδίπλωση των εξωτερικών καθρεπτών αναφέρεται και στο manual ,οπότε δε μπορω να σου απαντήσω γιατι δεν υπάρχει στον configurator.
Aν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου συστήσω ένα πωλητή στο Σφακιανάκη.
edit: Απο οτι εχω καταλάβει πάντως η αντιπροσωπεία μπορεί να προσθαφαιρέσει κάποια πράγματα για να ξεπεράσει το θέμα της ΛΤΠΦ,οπότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα απο το Φεβρουάριο... -
Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα έχω το νου μου να σε ρωτήσω για τον πωλητή. Θα πάω και από την FIAT για να δω τι γίνεται με τους εξοπλισμούς και μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
FIAT FORUM