-
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε και για το πετρελαιοκίνητο Punto. Επίσκεψη στο συνεργείο, αλλαγή λαδιών και φίλτρου πετρελαίου, ΚΕΚ και ό,τι άλλο χρειάζεται. Κόστος 126 €, σε γνωστή αντιπροσωπεία νοτίων προαστίων. Παρατηρήσεις από εμένα: καμμία, όλα καλά και απροβλημάτιστα. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Panda!
-
Σε λίγες ημέρες το sei sporting 1.1 θα συμπληρώσει 14 χρόνια και ήδη έχει κάνει 160000. Για τα κατορθώματα του έχω αναφερθεί παλαιότερα στο νήμα αυτό. Όλα του δουλεύουν ρολόι ενώ κάποιοι τριγμοί έχουν προστεθεί στην πίσω πόρτα που κάνουν έντονα την εμφάνιση τους στο χωματόδρομο. Κατά τα άλλα ο κινητήρας του διατηρεί τη σπιρτάδα του ενώ εντός της καμπίνας οι φθορές είναι αμελητέες έως ανύπαρκτες. Βέβαια δεν είμαι και ο πιο αντιπροσωπευτικός σε αυτά τα θέματα καθώς η φροντίδα που περνούν τα οχήματα μου ξεπερνά τα συνηθισμένα στερεότυπα. Πάντως η ουσία είναι πως το sei δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου...
-
Άλλα τόσα και απροβλημάτιστα Σπύρε!
-
Μπα! Δεν πιστεύω να βγάλει άλλα τόσα Βασίλη, αλλά καθώς το χρησιμοποιούμε μόνο εντός της πόλης για μικρές κυρίως διαδρομές πέριξ του σπιτιού δεν βλέπω το λόγο να το σκοτώσω μιας και η τιμή του είναι το τίποτα ενώ τα κόστη συντήρησης είναι τουλάχιστον αστεία. Σε κάθε περίπτωση επειδή έχει κι αυτό τη θέση του εντός του γκαράζ οι φθορές που έχει υποστεί είναι περιορισμένες. Μόνο κάτι βαθουλωματάκια από καρότσια σουπερμάρκετ έχει σε δυο τρία σημεία
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σκέφτομαι σοβαρά να σπρώξω το Panda 1.2, 2005, με 152,000χλμ και μαζι με την πώληση της μοτοσυκλέτας να πάρω κάτι πιο φρέσκο.Το αυτοκίνητο είναι 3ο χέρι: τυπικά είμαστε οι 3οι ιδιοκτήτες αλλά ουσιαστικά το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τη γυναίκα μου το 2005, πωλήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2010 και ξανααγοράστηκε από εμένα πέρσι. Άρα αν τρέξει κάποιος τις άδειες θα δει 3 διαφορετικά ονόματα στο παρελθόν του.
Είναι κίτρινο με βασικό εξοπλισμό δηλαδή ηλ. παράθυρα και κλειδαριές, κεντρικό κλείδωμα, air condition, radiocd με bluetooth και USB, parking sensors, αντηλιακές μεμβράνες (όχι πολύ σκούρες) και ηλιοροφή η οποία όμως δεν δουλεύει.
Τρακαρίσματα δεν έχει κάτι σοβαρό. Έχουν αλλαχθεί και οι 2 προφυλακτήρες από μικροατυχήματα, αλλά δεν έχουν αλλαχθεί φτερά/καπώ/φανάρια κτλ. Εγώ το θεωρώ ατρακάριστο. Το εσωτερικό του είναι σε καλή κατάσταση. Έχει μια φθορά η εξωτερική μεριά του καθίσματος του οδηγού και λείπουν και 2 καπάκια αεραγωγών τα οποία θα τα αντικαταστήσω σύντομα για να μη δείχνει λειψό το εσωτερικό. Κάθε χρονιά γίνεται βιολογικός καθαρισμός και δείχνει αρκετά καθαρό (έχει και κίτρινο εσωτερικό).
ΑΠό πλευράς συντήρησης υπάρχει book service (μέχρι τα 100,000 σε εξουσιοδοτημένο, έκτοτε σε εξειδικευμένο). Πριν 10,000χλμ αλλάχθηκαν:
αναρτήσεις
ψαλίδια
μαρκούτσια φρένων εμπρός
ελαστικά
Δεν αναφέρω τα λάδια/φίλτρα τα οποία αλλάζονται κάθε 10 χιλ. χλμ όπως πρέπει.Γενικά το αυτοκίνητο με εξαίρεση την ηλιοροφή, δεν έχει κάποιο πρόβλημα και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Δεν καίει λάδι. Δεν θέλει κανένα μάζεμα.
Πόσο μπορεί να πιάσει ρεαλιστικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο κατά την πώληση σε ιδιώτη
Επαναφέρω.
Καθώς έκλεισα το καινούριο αυτοκίνητο, θα βάλω αγγελία το Πάντα.
Είχα σκοπό τα 3 χιλ. αλλά οι αρχικές τιμές στο Car είναι μεταξύ 3.5 και 4.0. Τί κάνω;
Να το βάλω 3.3 με σκοπό να πάμε στα 3.0 με 'παζάρι'; Μήπως το θέλει κάποιος από εδώ;
Θα κατέβω να το πλύνω το Σάββατο και θα στήσω αγγελία και φωτό. -
Καλημέρα. Μιλάμε για την έκδοση Dynamic; Αν ναι, θα σας επιτρέψει να επιτύχετε ελαφρώς υψηλότερη τιμή, απ' το το 'τελείως απλό'. Από εκεί και πέρα:
α) τα χιλιόμετρα δεν είναι απαγορευτικά πολλά, μιας που μιλούμε για ένα μικρό όχημα, με αστικό προσανατολισμό, 11 χρόνων (όπως ακριβώς και το δικό μου)
β) το γεγονός πως, στην άδεια αναγράφεται τρίτο χέρι, δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει, αφού ο κύριος κάτοχός του (έστω και σε 'δόσεις') είστε εσείς.
γ) Οι εργασίες συντήρησης, τουλάχιστον από εμένα, κρίνονται ως αρκούντως ικανοποιητικές, ιδίως αν συνοδεύονται και με κάποιο αποδεικτικό (προσωπικά, τηρώ αρχείο με φωτοτυπημένες αποδείξεις εργασιών, με ημερομηνία και χιλιόμετρα)
δ) το γεγονός πως, σε πρώτο χρόνο, δεν θέλει 'μάζεμα'
ε) το γεγονός πως, με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν είδα να πωλούνται αρκετά Panda, μιας που, πραγματικά, είναι ένα μικρό, εύχρηστο, αξιόπιστο, οικονομικό όχημα πόλης, με πολύ έξυπνη διάταξη χώρωνΌλα αυτά, νομίζω πως συνθέτουν λόγο για να αυξήσετε λίγο την τιμή πώλησης. Θεωρώ πως είναι μάλλον λίγα, για την πραγματική αξία του αυτοκινήτου, για την ευκολία που αυτό πρεσβεύει, αλλά και την έως τώρα χρήση του.
Αυτά ως προσωπική γνώμη και ελπίζω να σας βοήθησα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πόσο μπορεί να πιάσει ρεαλιστικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο κατά την πώληση σε ιδιώτηΤιμή αγοράς καινούριο το 2005 ? Μπορείς να βρεις στο περίπου το μέσο ποσό αν εφαρμόσεις μια τυπική απομείωση αξίας με ποσοστό χοντρικά ως 20-15-15-10-10-8-8-8-5-5 ή (20-15-15-10-10-5-5-5-5-5). Προφανώς αυτό είναι γενικό, δεν λαμβάνει υπόψη μάρκα, μοντέλο, χώρα, νόμισμα κλπ. Άρα αν υποθέσουμε ότι το αγόρασες 12.000€, τότε σήμερα μια λογική μέση τιμή θα ήταν περίπου στα 4000€-4400€....
-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Καλημέρα. Μιλάμε για την έκδοση Dynamic; Αν ναι, θα σας επιτρέψει να επιτύχετε ελαφρώς υψηλότερη τιμή, απ' το το 'τελείως απλό'. Από εκεί και πέρα:α) τα χιλιόμετρα δεν είναι απαγορευτικά πολλά, μιας που μιλούμε για ένα μικρό όχημα, με αστικό προσανατολισμό, 11 χρόνων (όπως ακριβώς και το δικό μου)
β) το γεγονός πως, στην άδεια αναγράφεται τρίτο χέρι, δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει, αφού ο κύριος κάτοχός του (έστω και σε 'δόσεις') είστε εσείς.
γ) Οι εργασίες συντήρησης, τουλάχιστον από εμένα, κρίνονται ως αρκούντως ικανοποιητικές, ιδίως αν συνοδεύονται και με κάποιο αποδεικτικό (προσωπικά, τηρώ αρχείο με φωτοτυπημένες αποδείξεις εργασιών, με ημερομηνία και χιλιόμετρα)
δ) το γεγονός πως, σε πρώτο χρόνο, δεν θέλει 'μάζεμα'
ε) το γεγονός πως, με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν είδα να πωλούνται αρκετά Panda, μιας που, πραγματικά, είναι ένα μικρό, εύχρηστο, αξιόπιστο, οικονομικό όχημα πόλης, με πολύ έξυπνη διάταξη χώρωνΌλα αυτά, νομίζω πως συνθέτουν λόγο για να αυξήσετε λίγο την τιμή πώλησης. Θεωρώ πως είναι μάλλον λίγα, για την πραγματική αξία του αυτοκινήτου, για την ευκολία που αυτό πρεσβεύει, αλλά και την έως τώρα χρήση του.
Αυτά ως προσωπική γνώμη και ελπίζω να σας βοήθησα.
Ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντηση.
Δυστυχώς για τις εργασίες που έγιναν πέρσι (αμορτισερ, ψαλίδια, ζαμφορ, μαρκούτσια) δεν υπάρχει απόδειξη καθότι έγιναν σε συνεργείο γειτονιάς (η μαύρη οικονομία καλά κρατεί). Αλλά με έναν έλεγχο μπορεί να το δει ο καθένας. Βεβαια καταλαβαίνω και την άλλη μεριά που θέλει να ξέρει ακριβώς σε πόσα χλμ αλλάχθηκε τι, αλλά that's the way it is.
Δεν ξέρω ποιά έκδοση είναι, το είχε αγοράσει η γυναίκα μου πριν ακόμα γνωριστουμε. Έχει πάντως το ταμπλό με το trip computer, ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές.
Εγώ θα είμαι χάπυ αν πάρω πάνω από 3, οπότε θα ξεκινήσω στα 3.3-3.5 και βλέπουμε. Θα ήθελα να φύγει ψιλοάμεσα (λείπω αρκετά από Ελλάδα, οπότε θα είναι ένας λιγότερος βραχνάς) οπότε θα χρησιμοποιήσω την τιμή σαν κράχτη. Αν δεν τα καταφέρω στο επόμενο 15νθήμερο, θα το αφήσω σε κατάστημα με car audio ενός φίλου, να το δείχνει αυτός... -
Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό, για να αναφέρω πως, στο Panda, μετά από σχετική ένδειξη στο λαμπάκι του κινητήρα, αλλάχθηκε σε πρώτη φάση ένα ζεύγος πολλαπλασιαστών, και σε δεύτερο χρόνο και ο εγκέφαλος, λόγω δυσλειτουργιών. Το αυτοκίνητο είχε το σύμπτωμα πως, μόλις ανέβαζε θερμοκρασία στα κανονικά επίπεδα, 'έκοβε' απότομα ισχύ και ρετάριζε. Κόστος συνολικά 568 € στην επίσημη αντιπροσωπεία, μιας που, ο εγκέφαλος (και όχι οι πολλαπλασιαστές) θεωρείται 'ανακατασκευασμένος' από το εργοστάσιο, παρέχοντας τις ίδιες ακριβώς εγγυήσεις. Πλέον, το αυτοκίνητο είναι όπως πρέπει, έτοιμο και κομπλέ. Τα παραπάνω προς ενημέρωση πιθανών ίδιων βλαβών.
-
Θεωρω πως με λιγο ψαξιμο του ανταλλακτικου και εκτος επισημου θα την ειχες γλιτωσει αρκετα φτηνοτερα. Βεβαια ο χρονος ειναι χρημα και ειναι πολυ κατανοητο οταν αυτος δεν υπαρχει. Περαστικα και μακρια απ ολους μας αυτα.
-
Νονέ, σ' ευχαριστώ!
Πραγματικά, όταν ο χρόνος δεν επαρκεί, είναι ένα (μεγάλο) θέμα.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! -
http://www.gocar.gr/test-drives/test/19 ... 95_PS.html
[spoiler=:2lfb5x4u]ΔΟΚΙΜΗ: FIAT Panda Cross 4x4 95 PS
Ανανεωμένο στα σημεία, αναβαθμισμένο σε συνδεσιμότητα και με 95 ντιζελάτους ίππους που συνδυάζονται με χαμηλό βάρος και τετρακίνησηΓιάννης Λημναίος στις 19.12.2016
Το Panda είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με την περιπέτεια, χάρη στις τετρακίνητες αλλά και τις Trekking εκδόσεις του. Στην τελευταία γενιά ωστόσο τα σκήπτρα ανήκουν στο Cross. Με 1.300άρη diesel 95 ίππων και όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ανακατευτεί με τα στοιχεία της φύσης, το FIAT Panda Cross διψάει για περιπέτεια.
Το πρωτοδοκιμάσαμε στις αρχές του 2015 με το μοτέρ των 80 ίππων και μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Εξωτερικά δεν αντιλαμβάνεσαι καμία διαφορά. Ακόμη και το χρώμα της δοκιμής είναι το ίδιο κίτρινο, με το οποίο κάνουν όμορφη αντίθεση τα μαύρα-γκρι προστατευτικά πλαστικά και οι κόκκινοι γάντζοι ρυμούλκησης. Στην καμπίνα από την άλλη υπάρχει ελαφρώς διαφορετικό τιμόνι με διπλό ασημί μπράτσο στο κάτω μέρος και βάση σύνδεσης smartphone στο επάνω μέρος του ταμπλό με θύρα USB για σύνδεση εξωτερικών πηγών ή φόρτιση συσκευών. Το σύστημα Uconnect περιλαμβάνει ράδιο, MP3, 6 ηχεία, Bluetooth και θύρα AUX. Μπορείς μάλιστα να κατεβάσεις το Uconnect app στο smartphone σου για να ακούς μουσική από το Deezer ή το TuneIn, να έχεις πρόσβαση στο Google Maps ή στο Waze, να ζητάς άμεση υποστήριξη από την Fiat όποτε χρειαστεί κλπ.
Κατά τα λοιπά, κάτω από την υπερυψωμένη κονσόλα υπάρχει μια όχι ιδιαίτερα ευπρόσιτη αλλά χρήσιμη θήκη, η θέση οδήγησης είναι ψηλή και προσφέρει καλή ορατότητα και η γενικότερη εικόνα είναι ευχάριστη. Στο τελευταίο συμβάλλει ο μοντέρνος διάκοσμος, η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τα καθίσματα με συνδυασμό δέρματος-υφάσματος και τον πλούσιο εξοπλισμό.
Οι χώροι βολεύουν με άνεση τέσσερις ενήλικες και το πορτμπαγκάζ χωράει 225 lt αποσκευών που επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες στην πόλη ή για τις μικρές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Στα μείον οι ποτηροθήκες, δυο στον αριθμό που είναι πολύ ρηχές και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον ρόλο τους.
Γενικά, η αίσθηση που σου δίνει το Panda Cross είναι αυτή ενός ιδιαίτερα ευχάριστου μικρού αυτοκινήτου με μεγάλους χώρους και πολλές ανέσεις και δυνατότητες. Αίσθηση που ενισχύεται στην οδήγηση. Κάτω από το καπό του Panda Cross τοποθετήθηκε η ισχυρότερη εκδοχή του μικρού πετρελαιοκινητήρα 1.3 με τους 95 ίππους και 200 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερες επιδόσεις, χάρη και στην κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου των 5 σχέσεων, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 12,7 sec (έναντι 14,3 του προηγούμενου με τους 80 ίππους) και την τελική ταχύτητα στα 167 km/h (από 160). Ο Multijet II ακούγεται και έχει μια μικρή υστέρηση στις χαμηλές στροφές. Είναι όμως ελαστικός χωρίς κομπιάσματα και κραδασμούς από τις 1.000 rpm και δίνει τον καλύτερο του εαυτό μετά τις 2.000 rpm, κρατώντας τις ορέξεις του για πετρέλαιο σε χαμηλά επίπεδα. Στο trip μπορείς να δεις τιμές που κυμαίνονται από 5 μέχρι 8 lt/100 km, αναλόγως του στιλ οδήγησης, με τη μέση κατανάλωση της δοκιμής να παίζει στα 6 lt/100 km (FIAT: 4,5).Στην άσφαλτο, το τετρακίνητο Panda σε εντυπωσιάζει με τη λειτουργία της ανάρτησης (γόνατα MacPherson εμπρός και καμπυλωτός ημιάκαμπτος άξονας πίσω). Η ρύθμισή της δείχνει αρχικά μαλακή αλλά τελικά προσφέρει πολύ καλή άνεση και άριστο κράτημα, με τις κλίσεις στις στροφές να διατηρούνται σε λογικά πλαίσια. Συμπεριφορά που δεν αλλάζει στο χώμα, όπου του Panda Cross αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Με εφόδια την τετρακίνηση, τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής (24, 21 και 34 μοίρες αντιστοίχως), τα 160 mm απόστασης από το έδαφος και τα χωμάτινα M+S ελαστικά, το μικρό FIAT μπορεί να αφήσει πίσω του βατούς χωματόδρομους και να αναμετρηθεί με δύσβατα περάσματα και τα στοιχεία της φύσης.
Σύμμαχος του οδηγού είναι και το Terrain Control με τον περιστροφικό διακόπτη στην κονσόλα που διαθέτει τρεις επιλογές: Auto, Lock και Hill Descent, ώστε να προσαρμοστεί το Cross ιδανικά στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Αξιοσημείωτη είναι και η αναρριχητική του ικανότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή, μπορεί να σκαρφαλώσει σε κλίσεις 31,5 μοιρών (70%) και να κινηθεί σε πλάγια κλίση 55%!
Τελικά, το Panda Cross συνδυάζει άνεση και κράτημα στην άσφαλτο με off road δυνατότητες και χωράει πολύ στιλ σε μικρό πακέτο, χωρίς συμβιβασμούς σε χώρους ή εξοπλισμό.[/spoiler:2lfb5x4u] -
Βασίλη είσαι πρώτος!! Thanks!!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Βασίλη είσαι πρώτος!! Thanks!! -
Fiat Panda
Snow-road animal !!!!!...Έδωσε ρέστα μέσα στο χιόνια το Παντάκι.
Δεν καταλάβαινε τίποτα.
Περνούσα από τα χιόνια αέρα-πατέρα... Φοβερή συμπεριφορά!!!!Χαλάνδρι... Κηφισιά το ευχαριστήθηκα πρωί-πρωί...!...!...
Είχα πολλά χρόνια να ευχαριστηθώ τόσο ένα αυτοκίνητο... -
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... rati-i-fca
Πουλάει τις Alfa Romeo, Maserati η FCA;
Φήμες θέλουν τη Fiat Chrysler Automobiles να πουλάει τις Alfa Romeo και Maserati για να καλύψει το χρέος που έχει.Πουλάει τις Alfa Romeo, Maserati η FCA;
Τα 7 δις δολάρια έφτασε το χρέος της Fiat Chrysler Automobiles για το τρίτο τρίμηνο του 2016 και η ιταλική εταιρεία αναζητά λύσεις, ώστε να το καλύψει.
Μία εξ' αυτών είναι να πουλήσει τις Alfa Romeo και Maserati, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Forbes, καθώς και τη Magneti Marelli, που έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για τα αυτοκίνητά της.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έρθουν και μεγάλα πρόστιμα από την κυβέρνηση για την FCA, κάτι που θα σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα υπάρχοντα κόστη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
:yahoo:
Fiat Panda
Snow-road animal !!!!!...Έδωσε ρέστα μέσα στο χιόνια το Παντάκι.
Δεν καταλάβαινε τίποτα.
Περνούσα από τα χιόνια αέρα-πατέρα... Φοβερή συμπεριφορά!!!!Χαλάνδρι... Κηφισιά το ευχαριστήθηκα πρωί-πρωί...!...!...
Είχα πολλά χρόνια να ευχαριστηθώ τόσο ένα αυτοκίνητο...Όλα τα αυτοκίνητα με στενά λάστιχα έχουν αυτό το πλεονέκτημα!το είχα δει με το ατος πριν χρόνια στην Πάρνηθα.....αν δεν το ζόριζα ώστε να χάσει πρόσφυση πήγαινε και έστριβε χαλαρά και το χιόνι στο δρόμο ήταν 10εκ!!!
-
Αυτό που λες για τα λάστιχα, μαζί με τα 16 εκατοστά ύψος από το οδόστρωμα, μαζί με το καλό στήσιμο του αυτοκινήτου ... κάνουν το Παντάκι να το ευχαριστιέσαι ρε παιδάκι μου!...
Και να προσθέσω και τρία άλλα χαρακτηριστικά που με έχουν 'τρελάνει' και πανηγυρίζω!
- Το αυτοκίνητο με -2 βαθμούς πήρε κατευθείαν μπροστά και ζεστάθηκε η μηχανή σχεδόν αμέσως.
- Τα τζάμια δεν θολώνουν μέσα!! Απίστευτο!
- Το σύστημα θέρμανσης τα σπάει! Ζέστη και θαλπωρή σε χρόνο dt!...!...!
Στο 207GT όλα αυτά απλά δεν υπήρχαν.
-
Storm ανταλλακτικά από που προμηθεύεσαι;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
limited_one , ... SOLO PER AUTO ITALIANE !
FIAT FORUM