-
πονάνε κάπου συγκεκριμένα τα 500αράκια 1.2 και 1.4 ?
έχουμε καμία αξιόλογη πρόταση από το φορουμ ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πονάνε κάπου συγκεκριμένα τα 500αράκια 1.2 και 1.4 ?έχουμε καμία αξιόλογη πρόταση από το φορουμ ?
Για το 1.4, κοίτα για πιθανή διαρροή από το θερμοστάτη, συχνό πρόβλημα. Επίσης τα 1.4 γενικά καίνε λίγο λάδι.
-
πονάνε κάπου συγκεκριμένα τα 500αράκια 1.2 και 1.4 ?έχουμε καμία αξιόλογη πρόταση από το φορουμ ?
Για twinair δεν ψήνεσαι καθόλου; Ή πάει ψηλά;
-
Τα εχω οδηγήσει ολα και ξεκάθαρα το τουιν ειναι σε άλλη λίγκα, αλλα μάλλον θα χαραμίστει με τη δεδομένη χρήση...
Μεταξύ των 1.2 και του 1,4 προτιμώ ξεκάθαρα τον μικρό φαιερ...
Υπαρχει κάποιος χτυπητος αντίλογος ;
-
Αντίλογος υπέρ του ΤΑ ή υπέρ του 1.2 από 1.4;
Αν μιλάμε για το πρώτο, το επιχείρημα είναι απλό: Θα το οδηγάς κι εσύ καθόλου, ή όχι;Αν ναι, βρες ένα twinair για να το διασκεδάζεις. Αν όχι, παίρνεις το 1.2 για να έχεις χαμηλότερα κόστη. Το 1.4 δεν το συνιστώ γιατί αναγκαστικά θα είναι παλιότερο μοντέλο, και επιπλέον θα έχει ακριβότερα τέλη και βενζίνες.
Άρα για μένα το δίλημμα είναι μεταξύ 1.2 και ΤΑ, κι όχι 1.2 και 1.4, εκτός κι αν βρεις καμιά αχτύπητη ευκαιρία στο τελευταίο.
-
Πάντως ακόμα κι αν το αμάξι κινείται εντός πόλης το 1.4 τελικά είναι καλύτερη επιλογή. Το 1.2 μου χει βγάλει τα άντερα με το πόσο ΤΑΦΟΣ μπορεί να είναι ακόμα και για τέτοιου είδους αμάξι. Πραγματικά άδειο χαμηλά (όπου θα έπρεπε να δίνει ότι έχει για να κινείσαι σβέλτα στην πόλη) και με το μακρύ κιβώτιο να το χαντακώνει ακόμα περισσότερο. Είναι πολλές οι φορές που με ένα άτομο μέσα και σε χαλαρή ανηφόρα, θα φτάσεις στα μέσα της ανηφόρας και θα πρέπει να βάλεις 1η για να συνεχίσεις!
Κατά τα άλλα είναι σκυλί του πολέμου. Παρκάρει/χωράει παντού, ποιότητα υλικών και κατασκευής εξαιρετική για την κατηγορία, εξοπλισμός τα πάντα όλα. Συνίσταται, δε, έκδοση lounge μετά το 2009 που έχει αντιστρεπτική πίσω και βελτιώνει πολύ τα κοπανήματα του ημιάκαμπτου πίσω όπως και ανοιγόμενη οροφή που την έβαζαν πολλοί αφού σαν έξτρα είχε μονο 350€.
-
Τα εχω οδηγήσει ολα και ξεκάθαρα το τουιν ειναι σε άλλη λίγκα, αλλα μάλλον θα χαραμίστει με τη δεδομένη χρήση...Μεταξύ των 1.2 και του 1,4 προτιμώ ξεκάθαρα τον μικρό φαιερ...
Υπαρχει κάποιος χτυπητος αντίλογος ;
Έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα με ένα Lounge 1.4.
Πολύ καλά φρένα ( 4 δισκόφρενα, το 1.2 έχει 2 )
Εξάρι κιβώτιο σε συνδιασμό με τους 100 ίππους έχει δύναμη σχεδόν πάντα, πολύ καλή κλιμάκωση.
Αν και το τιμόνι έχει κάποια ασάφεια, και ο ημιάκαμπτος αντιδράει απότομα, αν το συνηθίσεις είναι εντυπωσιακά ικανό και διασκεδαστικό σε στροφές! Με 930 κιλά βάρος, 4 δισκόφρενα, εξάρι κιβώτιο και τα 100 ατμοσφαιρικά άλογα θυμίζει οδηγικά άλλες εποχές!
Κατανάλωση με κανονική οδήγηση, 7.5 εντός πόλης, 5 σε ταξίδι.
Θορυβώδης κινητήρας, πλεονέκτημα όταν θες να οδηγήσεις, μειονέκτημα όταν θες να μετακινηθείς.1.2 δεν έχω οδηγήσει, αλλά έχω οδηγήσει νέο Ypsilon με τον 1.2. το οποίο είναι κουραστικά αργό σε ανηφόρες. Σε ευθείες δεν έχει έντονο πρόβλημα.
Αν το θες απλά για μετακίνηση, το 1.2 έχει χαμηλότερα έξοδα. Αλλά το 1.4 είναι fun to drive! Προτείνω να προτιμήσεις Lounge έκδοση. Με το λευκό τιμόνι και την ηλιοροφή σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μπαίνεις! -
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας...
τον ατμοσφαιρικό 16β 1400αρη του γκρούπο να πω οτι τον φοβάμαι λίγο... τόσο στα πούντο όσο και στα γράντε είχε μερικά θεματάκια ειδικά με κατανάλωση λαδιού...
οτι είναι αργό το ξέρω (1.2), μου είχε κάνει -αρνητική- εντύπωση η αίσθηση σε σχέση με το επίσης μίνι παντα μκ2 σε όλο το φάσμα των στροφών... αλλά στην τελική δεν νομίζω να ενοχλήσει μιας και θα περάσει το 90% του χρόνου του στην πόλη και στα περίχωρα αυτής...
βλέπω οτι τα 1.2 κρατάνε καλύτερες τιμές από τα 1.4
δυστυχώς δεν είναι για εμένα αλλά για την μικρή, αν διάλεγα εγώ θα πήγαινα καρφί για το 2κύλινδρο που ακούγεται μοναδικά
επαληθεύεται και η γενικότερη εικόνα μου για καλή ποιότητα υλικών και συναρμογής...
-
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας...τον ατμοσφαιρικό 16β 1400αρη του γκρούπο να πω οτι τον φοβάμαι λίγο... τόσο στα πούντο όσο και στα γράντε είχε μερικά θεματάκια ειδικά με κατανάλωση λαδιού...
δυστυχώς δεν είναι για εμένα αλλά για την μικρή, αν διάλεγα εγώ θα πήγαινα καρφί για το 2κύλινδρο που ακούγεται μοναδικά
Ο Twinair όντως ακούγεται ωραία και ανεβάζει στροφές χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός!
Για τον 1.4 16v, έχουμε στην ευρύτερη οικογένεια με αυτόν ένα Grande Punto Sporting του 2008 με 100.000 χλμ. και ένα 500 Lounge του 2010 με 25.000 χλμ. Επιβλέπω τη συντηρησή τους, το Punto δεν έχει πάθει κάτι, το 500 έχει χρειαστεί θερμοστάτη ( μερικές φορές χάνουν από την πλαστική έξοδο του, εκεί που πιάνει το σωληνάκι και δυστυχώς δεν επισκευάζεται ). Αγορασμένα και τα δύο καινούργια, καίνε λάδι, περίπου 1 λίτρο από αλλαγή σε αλλαγή ( 10.000 χλμ. ).
Πολύ ευχαριστημένος από τα Fiat γενικά. Έχουμε και ένα Punto HGT 2001, έχει 155.000 χλμ, σχεδόν όλα στην πόλη, το πολύ να έχει κάνει πάνω από 5.000 χλμ. σε ταξίδια, το μόνο που έχει πάθει είναι βλάβη στο μηχανισμό της ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού, κόστισε 120 ευρώ η επισκευή. Πριν από αυτό είχαμε Punto GT του 1994, μέχρι το 2004 που κλάπηκε ( και δεν βρέθηκε και αντικαταστάθηκε από το HGT ), είχε 110.000 χλμ. και κανένα πρόβλημα.
-
προσωπικά, δεν έχει περάσει ιταλικό από την οικογένεια που να μας δημιούργησε θέμα σε αντίθεση με κάτι γερμανικά αστέρια και κάτι γαλλικά λιοντάρια που μας βγάλαν το λάδι
το οξύμωρο είναι οτι παρόλο που το 1400αρη ατμοσφαιρικό έχει θεματάκια με λάδια, τα 1400αρια φαιερ με συμπιεστή είναι αλεξίσφαιρα χωρίς την παρμικρή υποψία καμένου λαδιού .
-
Περιέργο, τι διαφορές έχουν οι δύο κινητήρες που να το δικαιολογεί; Έχουν διαφορετικά πιστόνια; Ή είναι θέμα καπακιού;
Για γαλλικά, η μόνη περίπτωση που ξέρω πλήρως την ιστορία του, είναι ένα Peugeot 307 1.6 του 2003, με 130.000 χλμ. έχει χρειαστεί μόνο μίζα. Πολύ ευχάριστο και άνετο αυτοκίνητο!
-
Το Ypsilon δεν της αρέσει?
-
Εμένα πάντως μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με το 500 (cabrio twinair) μου λέει πού και πού στο άσχετο 'είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου'
Γυναίκες...
-
εγώ έχω το GP T-JET 5 χρόνια και 70.000 χιλιόμετρα από βλάβες κάηκε το λαμπάκι του αναπτήρα
και μια ξένον,λάδια κάθε 7.000 χιλιόμετρα δεν καίει καθόλου! -
βέβαια ρώτησα συγκεκριμένα για το 500 και όχι για την γενικότερη αξιοπιστία του ομίλου
-
Να συμπληρωσω αν και λιγο καθυστερημενα οτι εχω το grande punto του 2007 το 1,4 και δεν μου καιει σταγονα λαδι. Το μοτερ εχει 115000χμ και αλλαζω καθε 5000χμ λαδια.
Επισης να συμπληρωσω οτι το 1,2 για πολη ειναι καλο και οικονομικο για την πολη. Δεν θα εχεις κανενα θεμα. Αν το θες για ποπη τσιμπα το. Και πολυ αξιοπιστο μοτερ επισης.
-
Γεια σας παιδια...εχω ενα seicento 900cc του 2000 το οποιο εχω βαρεθει να το πηγαινω στο συνεργειο το τελευταιο 1 χρονο...βεβεαια το εχω κανει και γυρο στα 13000 χλμ. μεσα σε αυτο το χρονο με χιονοδρομικα και τετοια μεσα..τωρα μου κανει ενα θορυβο στο καλοριφερ οταν αναβω το αυτοκινητο και ειναι ακομα κρυο,ετσι σαν χουρχουρητο,επισης παρατηρησα πως οταν κινουμαι και στριβω το τιμονι δεξια ο θορυβος ακουγεται πιο εντονα και οταν ισιωνω χαμηλωνει η ενταση του...σε καθε περιπτωση παντως ειναι ενοχλητικος και μου σπαει τα νευρα με αποτελεσμα να ανεβαζω την ενταση στο ραδιο για να μην τον ακουω.....οταν περασει λιγη ωρα και ζεσταθει το αυτοκινητο σταματαει να ακουγεται...εχει κανεις καποια ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτος ο θορυβος??σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
-
Πιθανότατα ηλεκτρικό θέμα.
-
Ο χρήστης stelioscupra έγραψε:
Γεια σας παιδια...εχω ενα seicento 900cc του 2000 το οποιο εχω βαρεθει να το πηγαινω στο συνεργειο το τελευταιο 1 χρονο...βεβεαια το εχω κανει και γυρο στα 13000 χλμ. μεσα σε αυτο το χρονο με χιονοδρομικα και τετοια μεσα..τωρα μου κανει ενα θορυβο στο καλοριφερ οταν αναβω το αυτοκινητο και ειναι ακομα κρυο,ετσι σαν χουρχουρητο,επισης παρατηρησα πως οταν κινουμαι και στριβω το τιμονι δεξια ο θορυβος ακουγεται πιο εντονα και οταν ισιωνω χαμηλωνει η ενταση του...σε καθε περιπτωση παντως ειναι ενοχλητικος και μου σπαει τα νευρα με αποτελεσμα να ανεβαζω την ενταση στο ραδιο για να μην τον ακουω.....οταν περασει λιγη ωρα και ζεσταθει το αυτοκινητο σταματαει να ακουγεται...εχει κανεις καποια ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτος ο θορυβος??σας ευχαριστω εκ των προτερων!!Ο ανεμιστηρας λογικα ...........συνηθες θεμα του γκρουπ
-
Υπαρχει περιπτωση να το ανοιξω μονος μου και να το φτιαξω η καλυτερα συνεργειο για να μην το κανω μεγαλυτερη ζημια?? GGAB μη βαρας...αχαχα...i am a new guy!!
FIAT FORUM