-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Έχω το punto mk2 1.2 16V από τον Απρίλιο του 2000.Έχω κάνει 110.000 km και ήμουν υπερευχαριστημένος μέχρι τα 100.000 όπου έκαψε φλάτζα μεταξύ Ναυπάκτου-Άμφισσας Πάντως όσο περνάει ο καιρός του το συγχωρώ και αυτό, γιατί είναι πρακτικότατο και υπερ-οικονομικό
Κάτι περίεργο πρέπει να έχει αυτός ο δρόμος! Εμάς παραλίγο να καεί το Fiat Tipo (230.000 χλμ. έως τώρα) γιατί είχε βγει το καλώδιο απο το βεντιλατέρ και έκανε και ζέστη. Οπότε μπαίνοντας Ναύπακτο αρχίσαν να βράζουν τα ρεβίθια αφού πέσαμε στον συνηθισμένο μποτιλιάρισμα. Ευτυχώς το προλάβαμε.
Είναι σιδεροφάγος!!!Βασικά λόγω του ότι έχει ωραίες στροφές όσο να ναι το πιέζεις λίγο Εγώ το έπαθα με κατεύθυνση προς Άμφισσα.Πάντως Ναύπακτος καλοκαίρι είναι χειρότερα από κέντρο Αθήνας
-
Μπράβο ρε παιδιά!!! Χρειαζόταν ένα τέτοιο thread
Αν και πλέον οδηγώ Corolla, η ιστορία μου με τη Fiat είναι μεγάλη και δεν έχει τελειώσει ακόμα (και ούτε θέλω - πρόκειται να τελειώσει).
Ξεκίνησε το 1977 (εγώ 2 ετών τότε) με το 128 του πατέρα. Πουλήθηκε το 1994 και υπάρχει ακόμα κάπου στο Πήλιο.
Συνεχίστηκε το 1998 με το τότε Punto Sporting με τα 86 αλογάκια. Το πρώτο μου αυτοκίνητο. Έξι χρόνια και 105.000 Km χωρίς προβλήματα. Άψογο το αυτοκινητάκι.
Παράλληλα η γυναίκα πήρε ένα Seichento 900ράκι... Έξι χρονάκια και αυτό. Πρόβλημα ουδέν. Και τα δύο αυτά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί σε δικούς μας ανθρώπους που ακόμα μας ρωτάνε γιατί τα δώσαμε
Τώρα έχουμε την τελευταία έκδοση του προηγούμενο Punto με τον καλό 1.4 κινητήρα. Μετά από 30.000Km πλέον μόνο ένας τριγμός στο ταμπλό έχει εμφανιστεί και αυτό το δικαιολογώ στους δρόμους που κινείται...Μπράβο και πάλι για το thread
-
Αντε να συμετάσχω κι εγώ με το όχημα της δουλειάς!
πανευτυχής (ειλικρινά),
owner of a blue Ferrari F 1,2 challenge strada individual
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως μην περιμενετε να επιβιωσει ενα τετοιο τοπικ. Δυστηχως τα Fiat εχουν την ρετσινια ακομα και σημερα (ασχετα αν πλεον δεν το αξιζουν κατι τετοιο). Επιπλεον δεν ηταν αμαξια τα οποια απο την αλλη θα συγκινουσαν τους απαιτητικους οδηγους (υπαρχουν και οι εξαιρεσεις βεβαια) οποτε και το ενδιαφερον μοιραια θα ειναι μειωμενο. .
E καλά και να είναι μειωμένο το ενδιαφερον τί πειράζει;; Το άνοιξα γιατί όπως και οι κάτοχοι άλλων αυτοκινήτων θέλω να συζητώ και να μαθαίνω για το αγαπημένο μου φιατάκι (sic) με άλλους...συναδέλφους...!
Θα συμφωνεί και ο Giorgos φαντάζομαι..!! Νομίζω είναι πολύ παρεξηγημένη μάρκα αν και έχει ένδοξο παρελθόν...Τέλος πάντων,σήμερα πήρα και πάλι στα χέρια μου το Bravo μου..Τελικά ο ακαμάτης (πρώην!) μηχανικός μου μετά την αλλαγή φλάτζας είχε χρονίσει το μοτέρ τελείως ανάποδα..Πλέον στο ρελαντί δεν κάνει κιχ και το κουκλί μου είναι ετοιμοπόλεμο!!! Τελικά οι άνθρωποι στη Σπικάρ ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και μου έκανε εντύπωση η οργάνωσή τους!!!Αυτά... -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Παντως μην περιμενετε να επιβιωσει ενα τετοιο τοπικ. Δυστηχως τα Fiat εχουν την ρετσινια ακομα και σημερα (ασχετα αν πλεον δεν το αξιζουν κατι τετοιο). Επιπλεον δεν ηταν αμαξια τα οποια απο την αλλη θα συγκινουσαν τους απαιτητικους οδηγους (υπαρχουν και οι εξαιρεσεις βεβαια) οποτε και το ενδιαφερον μοιραια θα ειναι μειωμενο. .
E καλά και να είναι μειωμένο το ενδιαφερον τί πειράζει;; Το άνοιξα γιατί όπως και οι κάτοχοι άλλων αυτοκινήτων θέλω να συζητώ και να μαθαίνω για το αγαπημένο μου φιατάκι (sic) με άλλους...συναδέλφους...!
Θα συμφωνεί και ο Giorgos φαντάζομαι..!! Νομίζω είναι πολύ παρεξηγημένη μάρκα αν και έχει ένδοξο παρελθόν...Τέλος πάντων,σήμερα πήρα και πάλι στα χέρια μου το Bravo μου..Τελικά ο ακαμάτης (πρώην!) μηχανικός μου μετά την αλλαγή φλάτζας είχε χρονίσει το μοτέρ τελείως ανάποδα..Πλέον στο ρελαντί δεν κάνει κιχ και το κουκλί μου είναι ετοιμοπόλεμο!!! Τελικά οι άνθρωποι στη Σπικάρ ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και μου έκανε εντύπωση η οργάνωσή τους!!!Αυτά...Οχι ρε παιδι μου... καλα εκανες και το ανοιξες, ουδεις αντιλεγει. Και εγω θελω ενα τετοιο thread για να μπορω να καυχιεμαι για την ανωτεροτητα της Fiat
Παρεξηγημενη ειναι... ως ενα σημειο φυσικα γιατι δοξα τον θεο οι Ιταλοι εχουν μια ταση να βγαζουν τα ματια μονοι τους.
Πλακα πλακα, μιας και ειμαστε στο Fiat topic... ρε παιδια, τι γινετε με το Croma? Δεν εχουν σκοπο να το εισαγουν? Επισης θα θελα να μαθω γιατι διαολο η Fiat Hellas δεν φερνει το Punto με τον 1.9jtd... Μαλλον και οι 2 επιλογες εχουν να κανουν με το βγαλσιμο ματιων...
-
για το croma δεν ξέρω...
για τα 1.9jtd είχα ρωτήσει τι παίζει για stilo και μου είχαν πει ότι μπορούν να το φέρουν κανονικά...βέβαια θα κοιτούσαν είπαν κάτι με το πρόγραμμα γιατι τα πετρελαιά μας δεν είναι και ότι καλύτερο..
απο άλλη αντιπροσωπία είχαν πεί σε φίλο ότι δεν γίνεται....
ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν μου φαίνεται..
το κακό είναι ότι εμείς στην επαρχία μπορούμε να έχουμε diesel alla επειδή αθηνα-σαλονικα δεν μπορούν είναι να σαν να μην υπάρχουμε...
και ο νέος 1,9jtd βγαίνει με 150 άλογα..
-
Λοιπόν...Πρώην κάτοχος Punto ELX mk1,Barchetta,παραλίγο Stilo και νυν κάτοχος Punto Sporting Speedgear mk2 δηλώνω παρωνστο ιταλικό καλεσμα του forum! Η αγάπη μου για κάθε τι ιταλικό (σχεδόν!) δεν θα μπορούσε να με αφήσει ανεπηρεαστο και στην αυτοκίνηση!Forza Fiat!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πλακα πλακα, μιας και ειμαστε στο Fiat topic... ρε παιδια, τι γινετε με το Croma? Δεν εχουν σκοπο να το εισαγουν? Επισης θα θελα να μαθω γιατι διαολο η Fiat Hellas δεν φερνει το Punto με τον 1.9jtd... Μαλλον και οι 2 επιλογες εχουν να κανουν με το βγαλσιμο ματιων...
Με το Croma περίμεναν την 1.8 έκδοση γιατί η 2.2 θα πάει άκλαφτη με την φορολογία. Νομίζω οτι έρχεται αυτόν τον μήνα
Το Punto 1.9 JTD μπορούν το φέρουν, άλλοστε φέρνουν πολλά άλλα με αυτόν τον κινητήρα (e.g Crosswagon, 156 , 147)
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Λοιπόν...Πρώην κάτοχος Punto ELX mk1,Barchetta,παραλίγο Stilo και νυν κάτοχος Punto Sporting Speedgear mk2 δηλώνω παρωνστο ιταλικό καλεσμα του forum! **Η αγάπη μου για κάθε τι ιταλικό (σχεδόν!) **δεν θα μπορούσε να με αφήσει ανεπηρεαστο και στην αυτοκίνηση!Forza Fiat!Όπως τον...μαλεζάνι για παράδειγμα;;;!!! Ιtalia RULEZ!!!
Αυτό με τον 1.9 είχα ακούσει κι εγώ ότι μπορούν να το φέρουν αλλά θα αργούσε λίγο...Αλήθεια,ο 1.6 turbo εγκαταλείφθηκε σαν πρότζεκτ;;Ή απλά θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα;; Γιατί προβλέπεται νέα γενιά Punto Gtαδων..!!! -
Εγώ που έμαθα να οδηγώ σε Fiat Tipo 1.4 μπορώ να γράφω εδώ;
Απο τις 20 ώρες περίπου που οδήγησα το αυτοκίνητο μπορώ να πω οτι γενικά πρέπει να ηταν κορυφαίο για την εποχή του, απίστευτοι χώροι, όμορφο εσωτερικό και καλός κινητήρας. Το κιβώτιο ηταν το βασικό μείον του απ' όσο θυμάμαι. Βέβαια έχει σημασία ίσως οτι ηταν εκπαιδευτικό και πλήρως παραμελλειμένο απο τον ιδιοκτήτη. Επίσης μου είχε κάνει εντύπωση το επίπεδο του εξοπλισμού (φούλ ηλεκτρικά παράθυρα, πίνακας οργάνων με διαγνωστικό για λάμπες κ.λ.π., υδραυλικό τιμόνι και κόκκινη δερμάτινη επένδυση που μάλλον ηταν aftermarket).
Επίσης ενας πολύ καλός οικογενειακός φίλος (ο οποίος μας άφησε νωρίς... ), ήταν λάτρης των ιταλικών και είχε αρχικά το Πούντο με τα 70 άλογα με το οποίο είχα ζήσει τρομερά διασκεδαστικές εμπειρίες ως συνοδηγός και έπειτα μια 147, απο τις πρώτες που ήρθαν στην Ελλάδα και την οποία είχα την τύχη να οδηγήσω.
-
Fiat punto sporting 1.4 mkIIb, παρών!
-
@ charmakk66 Καλώς τονε κι ας άργησες!!!
@silencer51 Tipo 1.4 είχε οικογενειακός φίλος και θυμάμαι που πάντοτε το εξυμνούσε για την απαράμιλλη αξιοπιστία του...Σκυλί το αυτοκίνητο ώσπου του 'πέθανε' στα 320.000 χλμ!!!
Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν στο νετ φορουμ για πουντο μόνο..για μπράβο,τσίγκο κλπ δεν έχω βρει τπτ όσο κι αν έχω ψάξει γιατί άραγε;;
-
-
Είμαι ο ευτυχής ιδιοκτήτης ενός Fiat Tipo 1.4. Όχι ότι θα έλεγα και όχι στο να ήταν 1.8 ή 2.0 αλλά τι να κάνουμε
Το δικό μου πάντως δεν έχει 320.000 χλμ, έχει μόλις 67.000 χλμ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
για μπράβο,τσίγκο κλπ δεν έχω βρει τπτ όσο κι αν έχω ψάξει γιατί άραγε;;
Για το στιλο το ήξερα Για το τσικουε όχι Για μπραβο πάλι που με ενδιαφέρει τπ !!
aserf σου εύχομαι να φτάσεις τα 320.000 απροβλημάτιστα... Τα 67.000 χλμ που λες μου φαίνονται πολύ λίγα...Πόσο το πουλάς είπαμε;;;!!
-
Mεγάλωσα μέσα σε ένα τέτοιο, και ήταν και το πρώτο που οδήγησα
Τα πρώτα μου μπαντιλίκια, με το 124 της μάνας ενός φίλου, όμοιο με αυτό της φωτό προηγούμενης σελίδας... είχαν ψυχούλα αυτά τα αυτοκινητάκια...
-
ευτυχεστατος πρωην κατοχος punto Hgt abarth,βελτιωμενου σε αναρτησεις,φρενα ,κινητηρα,εσωτερικο,εξωτερικο,με φωτογραφισεις για περιοδικα του εξωτερικου(ζουσα ιταλια),και γενικα υπερευχαριστημενος απο τις συγκινησεις που μου προσφερε.μαυρο χρωμα φυσικα.εξαιρετικο αυτοκινητο,το εδωσα με 72000χλμ σε ολοκαινουρια κατασταση.ηταν μοναδικο στην ευρωπη,πρωτη πανευρωπαικη παραγγελια στη supersprint για χταποδι,πρωτη και στη momo design για καλυμματα ασημι ματ καθρεφτων...ηταν απλα τελειο........δεν ηθελα να το δωσω αλλα χρειαζομουνα τα λεφτα για να αγορασω κατι αλλο....αξεχαστο αμαξι γενικως...
-
Tελικά βρε παιδιά,οι περισσότεροι από εμάς μόνο καλά έχουμε να θυμηθούμε από τα Φιατάκια μας...γιατί η Φίατ δεν χαίρει μεγαλύτερης εκτιμήσεως?
Υ.Γ Τάσσο,τον έδωσες τον Τσίγκο τελικά?
Τί προβλέπει το μενού?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Tελικά βρε παιδιά,οι περισσότεροι από εμάς μόνο καλά έχουμε να θυμηθούμε από τα Φιατάκια μας...γιατί η Φίατ δεν χαίρει μεγαλύτερης εκτιμήσεως?Υ.Γ Τάσσο,τον έδωσες τον Τσίγκο τελικά?
Τί προβλέπει το μενού?
Μην υποβιβάζεις τα αγαπημένα μας φιατάκια... Έχουμε και καλά να πούμε αλλά κια αρκετά άσχημα που δυστυχώς έχουν συμβεί με αρκετούς από εμάς...Όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά ορισμένων αντιπροσώπων...Από την άλλη όμως και η φιατ έχει κάνει τα δικά της λαθάκια με αυτοκινητα που σχεδιαστικά δεν μπορούν να κοντράρουν το δυνατό ανταγωνισμό..Βέβαια αυτό ας ελπίσουμε να αλλάξει με το νέο πούντο που όπως βλέπω από τα πολλά test drive cars θα πάει αν μη τι άλλο πολύ καλά... Μακάρι!
-
να σου πω,καλυτερα που δεν χαιρει εκτιμησεως μεγαλης..εχει γελιο να υποτιμουνε το punto οι διλιτρες 'εργαλειαρες',και μετα να ψαχνουν τα κυαλια για να δουν τι ειναι αυτο που τους ξεφτυλισε.ξεχασα να πω οτι εχω κρατησει και ενα θρυλικο uno ηδη με 202000χλμ,που πραγματικα δεν μασαει τιποτα...και κανει και κανενα κολπο αν θελω,οχι σαν κατι συγχρονα υπερμικρα που φοβασαι μην παρεις τουμπες αν τσιμπησεις λιγο φρενο στη στροφη...(πχ matiz,περασε και αυτο καποιο καιρο στην κατοχη μου)..δεν μιλαω για το τι παθαινει κανεις οταν υποτιμαει το coupe 20v turbo plus abarth limited edition του κολλητου μου ετσι??
ξεχασα να πω οτι ειναι στο προγραμμα η αγορα του νεου punto turbo σε 1 με 1μιση χρονο περιπου....φυσικα μαυρο...και abarth.
FIAT FORUM