-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Να προσθέσω και κάτι νέο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟΥΠΕ!
Τον Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση, η μοναδική εταιρία που είχε κλειδωμένα τα
αυτοκίνητα και δεν μπορούσες να δείς ούτε να μπείς μέσα ήταν η Renault (Robo?)Μπήκα σε ford, skoda, bmw, mercedes, fiat, citroen και ότι άλλο γινόταν επιτέλους από
κοντά, για να συγκρίνω ποιότητα κατασκευτής στα 'ζεστά', και οι κύριοι είχαν lagunes
και megane κλειδωμένα για 7 ημέρες!. Δεν ξέρω αν τα ξεκλείδωναν κατ' απαίτηση,
αλλά εμένα μου έκανε την χειρότερη εντύπωση!Λαμβάνοντας υπόψιν τα συγκεκριμένα σχόλια του Zardoz, αλλά και άλλων, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον υπάρχει μια σχετική αλλαζονεία της εδώ αντιπροσωπείας, η οποία λόγω της πολύ καλής βαθμολογίας της Renault στην προστασία των επιβατών (βλ. 5 αστέρια) και ξεπερνώντας τα όρια του μέτρου, καβαλόντας το καλάμι με κλισέ του τύπου 'δημιουργοί και όχι κατασκευαστές' και κάτι τέτοια, απαξιούν κατά κάποιο τρόπο να μας εξυπηρετήσουν ουσιαστικά! Σωστά ?
Μάλλον δεν επενδύουν στο μέλλον τους, πιστεύοντας ότι ίσως γυρίσουν τις
αντιπροσωπείες και τα συνεργεία τους σε άλλη μάρκα σε λίγο καιρόΑυτό που αναφέρεις είναι τυχαίο/προσωπική σου άποψη ή όντως ετοιμάζεται τέτοια κίνηση?
Ειχα παρτίδες με δύο αντιπροσωπείες και στις δύο η συμπεριφορά τους ήταν απαίσια.....Στα πολλα προβλήματα που μου εμφάνισε το Laguna II, η συνήθης απάντησα που έπαιρνα απο το αφεντικό ήταν 'Τωρα μου το έφερες;; και τι να του κάνω εγώ';; το αυτοκίνητο βέβαια ήταν εντός εγγύησης....Επίσης, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης, την έκαναν 'γαργάρα', με αποτελέσμα να το μάθω από μια εταιρεία που έκανε έρευνα , περί ικανοποιημένων και μη αγοραστών.....
Λαμβάνοντας υπόψιν τα συγκεκριμένα σχόλια του TRAVELLER, αλλά και άλλων, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον και τα συνεργεία της Renault στην Ελλάδα, πάσχουν από καλούς τρόπους!
Εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα και θα θίξω το θέμα προσέγγιση του κοινού (ή αλλιώς marketing/advertising)!
Δεν θυμάμαι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ διαφήμιση της Renault που να με έχει πείσει ότι έχει γυριστεί στην Ελλάδα για τους Έλληνες καταναλωτές ή τουλάχιστον ότι έχει γυριστεί (όπου θες) με γνώμονα τα ερεθίσματα του Έλληνα οδηγού/καταναλωτή! Όλο κάτι Va-va-voom θυμάμαι και με πιάνουν υστερικά γέλια μέχρι δακρύων!
..Για να είμαι δίκαιος , αυτό που λέω είναι ότι μπορεί η Γαλλίδες να τον γουστάρουν τον άντρα soft και εκείνες να το παίζουν dominatrix! Μπορεί όμως αυτό ποτέ να συμβεί στην Ελλάδα, όπου ο άντρας οδηγός ύθισται να αποπνέει δυναμισμό, αντριλίκι και ολίγη βαρβατίλα ?!!! Πως να χωρέσει όλο αυτό το πακέτο δυναμισμού, αντριλικίου και ολίγης βαρβατίλας μέσα σ'ένα Va-va-voom concept ????? ...Δηλαδή, πιο πολύ σε διαφήμιση για πάνες ή αρωματικά μαντηλάκια με παραπέμπει το ύφος αυτής της διαφήμισης και λιγότερο σε αυτοκίνητο!
Μιλάω σωστά ή παρεκτρέπομαι???? Όχι, πείτε μου!
-
Φίλε cavallino, δεν είπε κανείς οτι όλα τα αυτοκίνητα με το σήμα Ρενώ θα βγάλουν βλάβες, αυτό θα ήταν πολύ απλοϊκό και θα αδικούσε την εταιρεία περισσότερο απ' όσο της αξίζει.
Το θέμα είναι, ότι αν ψάξεις λίγο ίντερνετ, θα δεις ότι οι περισσότεροι ευρωπαίοι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας (ακόμα και οι Γερμανοί πλέον). Σε μια πολύ σύντομη αναζήτηση, βρήκα το εξής :
http://www.whatcar.com/news-special-rep ... EL=3103322
(Είναι βέβαια του Νοεμβρίου 2004, το θέμα όμως είναι ότι δεν περιμένει κανείς πως μέσα σε ένα χρόνο ήρθαν τα πάνω κάτω. Εγώ άλλα έχω καταλάβει απ' τα σέρβις (που επισκέπτομαι συχνά) και συζητώ με άλλους παθόντες.)Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι παίζεις με τις πιθανότητες. Αν ένα Ρενώ έχει 20-25% και βάλε να βγάλει βλάβη, ένα Τογιότα έχει το μισό. Τί μου λέει αυτό? Στη μεν πρώτη περίπτωση ότι είμαι ένας απ' τους 4-5 που θα την πάθουν (ενώ εσύ προφανώς ανήκεις στους υπόλοιπους που θα είναι αρκετά πιό ευχαριστημένοι), ενώ στη δεύτερη ότι θα είμαι ένας στους δέκα.
Και όλοι ξέρουμε βέβαια τί εστί σέρβις Toyota.Αν πάω τώρα να αγοράσω Golf, έχω ίσως τις ίδιες πιθανότητες να την πάθω (με τα χάλια της VW τελευταία). Όμως, η διαφορά είναι ότι άλλη αξία μεταπώλησης το Golf και άλλη το Megane που το έχει βγάλει στη γύρα η αντιπροσωπεία μπας και πουλήσει. Αν τώρα αγοράσω Αστρα ή Φόκους, έχω ένα ταληράκι και εξαράκι χρόνια (παρόλο που όπως έχω ξαναπεί, ξέρουμε ότι η εγγύηση της αντιπροσωπείας δεν καλύπτει όσα η εργοστασιακή) και θα είμαι σίγουρα περισσότερο καλυμμένος.
Δεν τίθεται λοιπόν θέμα καταστροφολογίας. Και λίγα λέω αν σκεφτεί κανείς ότι έχω χάσει τουλάχιστον 15 εργατοώρες για να τρέχω στα σέρβις και στη δουλειά μου πλέον με αντιμετωπίζουν σαν γραφικό μια και κάθε τρεις και λίγο 'ε,συγνώμη, θα αργήσω λίγο αύριο το πρωί, έχω να πάω το αμάξι στο σέρβις', ή 'ε, φεύγω για λίγο, πάω να πάρω το αμάξι'.
Σιγά μην έχει όρεξη κανείς να κάτσει να ασχοληθεί με τη Ρενώ. Κάθε φορά που γυρνάω απ' το σέρβις λέω 'άντε, πάει κι αυτό, δεν θα υπάρξει επόμενη, πού να τρέχεις τώρα να το πουλάς'. Μ' αφήνει όμως ο κουβάς ν' αγιάσω? Δε μ' αφήνει.
-
...Γιατι προσφερουν αυτοκινητα του μεσου όρου σε τιμες πάνω από τον μέσο όρο (την αισθητική την αφηνω απ' εξω, αν και, προσωπικα, το Μεγκαν με χαλάει και που το βλέπω)
Εμπειρια οδηγού εχω από ενα Κλιο και δυο Μεγκαν (Ι και ΙΙ). Το κλιακι (Ι)μου αρεσε στο δρομο. Τιμια επιλογη και προς το τελος της καριερας του φτηνο. Φιλοι μου που το εχουν το αγαπανε παρα τα προβληματακια που τους κερνάει Τα Μεγκαν αν τα αντιπαραβαλω με το Φοκους μου γελάω. Στο δρόμο από στήσιμο ΟΚ, αλλα απο τιμόνι (κυρίως), κιβωτιο κι αξιοπιστια.... Η αδερφη μου ειχε το κουπε μολις δυο βδομαδες πριν μεινει από πολλαπλασιαστες..... Και μετα συνεχεια για 2 χρονια και 15000 χλμ. Δεν αντεξε άλλο... Το πήρε ενας τυχερακιας Φιλος μου εμεινε από δεικτη βενζινης (μεταξυ άλλων) και του ζητανε 800 ευρώ για καινούριο πινακα οργάνων!!! Τα παραθυρα του χαλασανε σε 2 μηνες, οι πολλαπλασιαστες τα γνωστα, ευτυχως ο εγκεφαλος τον αφησε εντος εγγύησης... Κι οι τιμες του service, ΑΛΗΤΕΙΑ
Εκτοτε, στην οικογενεια, μακριά από Ρενο.... -
Όσων αφορά την αξιοπιστία των Renault , η άποψη μου μετά από 4 μοντέλα είναι ότι βρίσκονται πάνω από τον Μέσο Όρο
Μάλιστα είναι αρκετά καλύτερα ποιοτικώς και αξιόπιστα από μερικά δήθεν 'καλά' αυτοκίνητα
Ο φίλος μας ο Cavallιno δεν είναι ο μόνος με Renault χωρίς πρόβλημα αλλά είναι ο μόνος που το έγραψε -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Ώρες ώρες σκέφτομαι πόσο καλό κάνουν στις επιλογές μας τα forum του internet και πόσο καλό είναι το ότι επιτέλους αναπτύχθηκε το Ελληνικό internet προς όφελος του πελάτη/καταναλωτή... (πέραν των άλλων θετικών)
.
Σωστό ως ένα βαθμό.Μήπως έχουμε φτάσει όμως στο απέναντι άκρο μεγαλοποιώντας και μικροπροβλήματα που πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν επειδή διακατεχόμαστε από μια προκατάληψη βάσει αυτών που διαβάζουμε;
-
Τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από τ' αρνητικά. Ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση των πελατών από συγκεκριμένους επαγγελματίες, είναι πολύ καλό για τον καταναλωτή να μαθαίνει διάφορα. Εγώ πχ έθαψα συγκεκριμένη αντιπροσωπεία Opel που με τυράννησε αρκετά. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα (δύσκολο κλείσιμο πορτμπαγκάζ λόγω κακής ρύθμισης μεντεσέ) έμαθαν και αρκετοί άλλοι, ώστε να μην κάνουν τα ίδια και σ'αυτούς.
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
- 10 months ago, during start and while I was putting the 1st gear in order to move, the engine stopped. I managed to start it after several tries and with the help of the clutch, and noticed that in the road everything was ok but the problem appeared when I stopped the engine and tried to start it again. The guys in the service told me (after 2 days they hold it for testing) that this was due to a malfunction between a sensor and the camshaft, or something like that (I’m just a driver with small knowledge of engineering).
Το γνωστό πρόβλημα...
Το είχε και φίλος μου όσο καιρό ήταν στην εγγύηση έκαναν την πάπια μετά που πήγε με οδηγίες που βρήκε απο΄το αγγλικο forum για τα megane πάλι τον έγραφαν και στο τέλος αφού έληξε η εγγύηση αποφάσισαν να του το φτιάξουν με κόστος 800 -
Σαν κάτοχος clio μκ2 μπορώ να πω πως πάντα υπήρχε μια σχέση love it or hate it για το συγκεκριμένο μοντέλο.. πλέον με το καινούργιο clio υπάρχει μόνο hate it.. Τι να πεί κανείς για τα williams, clio 172,182;
Όλα τα υπόλοιπα δεν με καλύπτουν τόσο από θέματα επιδόσεων όσο και κομψότητας σχήματος αμαξώματος. Το μόνο μοντέλο που ξεχωρίζει είναι το laguna αλλά και εκεί έχεις δυνατούς αντιπάλους (mazda κυρίως).
Στο θέμα των βλαβών γενικά αν δεν πέσεις σε κάποιο monday car (που διστυχώς παίζουν σε όλες τις εταιρίες) πιστεύω ότι το αντιπαρερχεσαι αν σε καλύπτει οδηγικά η εμφανισιακά ένα αυτοκίνητο.. αλλά αν δεν σου κάτσει στο μάτι από την αρχη... χμμ...
Με βλέπω να τα ακουμπάω για το λαγό...
-
.
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Σωστό ως ένα βαθμό.Μήπως έχουμε φτάσει όμως στο απέναντι άκρο μεγαλοποιώντας και μικροπροβλήματα που πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν επειδή διακατεχόμαστε από μια προκατάληψη βάσει αυτών που διαβάζουμε;Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καταναλωτής/πελάτης αποκτά μια πιο σφαιρική άποψη για ένα προϊόν, ένα κατασκευαστή.
Μπορεί με λίγη ενασχόληση να δει και κάποια αρνητικά σχόλια και στην τελική να μάθει που 'πονάει' ένα μοντέλο και που πονάει η αντιπροσώπευσή και εμπορική διάθεσή του.
Αν κάθε κουβέντα που ακούει κάποιος την παίρνει τοις μετρητοίς και όχι συμβουλευτικά τότε δεν του φταίει το internet και τα fora του, παρά το μυαλό και η κρίση του...
.
-
Και μια που το θεμα είναι η πτώση των πωλήσεων, μήπως έτυχε να δει κανείς που βρισκόταν η Ρενο τον Ιανουάριο; στο νο. 20 πίσω από chevrolet (17), bmw (18) και honda (19). Α, και με 573 τεμάχια, σχεδόν τα μισά από τον Ιαν. 2005 (1098)
(σύμφωνα με το Autoτρίτη) -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Όσων αφορά την αξιοπιστία των Renault , η άποψη μου μετά από 4 μοντέλα είναι ότι βρίσκονται πάνω από τον Μέσο Όρο
Μάλιστα είναι αρκετά καλύτερα ποιοτικώς και αξιόπιστα από μερικά δήθεν 'καλά' αυτοκίνητα
Ο φίλος μας ο Cavallιno δεν είναι ο μόνος με Renault χωρίς πρόβλημα αλλά είναι ο μόνος που το έγραψεΚ εγω το εχω γραψει σε αλλο τοπικ οτι απο το προηγουμενο (1,4 16ν) εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος κατω απο βαναυσες συνθηκες(οδηγικα) ουτε πολλαπλασιαστες,ουτε παραθυρα,ουτε ηλεκτρολογικα μου εβγαλε.Ελαχιστες μικροβλαβες σε 5 1/2 χρονια...Ο επομενος που το πηρε μιλαμε κ δεν του εχει βγαλει τιποτα εως τωρα...
Χλμ 90κ+ με ολα τα σερβις στην ωρα τους.
Το νεο ειναι ερωτας απο την πρωτη στιγμη και ελπιζω να ειναι το ιδιο καλο(καλυτερο θα ειναι αλλα λεμε τωρα)
Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι δεν καταλαβαινω απολυτα τους φιλους που ειχαν προβληματα με τα δικα τους...παλι ερχομαστε σε αυτο που ειπαμε μερικοι απο την πρωτη στιγμη...στην αντιπροσωπεια....
-
Κάθε αγοραστής ΄χει τα δικά του κρητήρια. Άλλοι αγοράζουν αυτοκίνητο με γνώμονα τα εγγυήσιμα χρόνια, άλλοι με τη σχεδίαση και άλλοι μ ετην γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας. Η ρενω αναμφισβήτητα έχει μια κουλτούρα και μια φιλοσοφία στην Ευρωπαϊκή αγορά η οποία έχει καλλιεργηθεί κατόπιν πολλών καινοτομιών και παράτολμων σχεδιαστικά project. Παρόλαυτα, στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν κορυφαία εταιρία αναφορικάμε τις πωλήσεις. Όμως, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια εποχή που η ρενω έκανε κάποια προσφορά ή κάτι που να μαρτυρά προσπάθεια αυξήσεως των πωλήσεων. Ίσως γιατί πάντα είχε εμπιστοσύνη στα προϊόντα της ή στην κληρονομιά απο τους αγώνες. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η προσφορά της στους ελληνικούς αγώνες είνι πολύ μεγάλη. Γιαυτό θα παρακαλούσα τους συμφορουμίστες να μην χλευάζουν και να μην αντιμετωπίζουν τα δρώμενα με ειρωνεία και χλευασμό. Προς θεού δεν υποστηρίζω την επιλογή μου , αλλά σαν ευρωπαίος πολίτης έχω το δικαίωμα της γνώμης μου, ακόμα και απέναντι σε μεγαθήρια αξιοπιστίας όπωσ το impreza του πατέρα.
-
Από περιέργεια και μόνο δοκιμάστε να κάνετε test drive σε Clio III 1.6, Megane RS ή Laguna GT
Να μην γράψω για σχέσεις με τον ειδικό τύπο -στην πλειοψηφία- Θυμάμαι ακόμα έγγυο υπάλληλο των 4Τ να πηγαίνει με τον 'άντρα' της για να οδηγήσουν -μετά από προσπάθειες- Laguna 1.8, επειδή δεν υπήρχε δημοσιογραφική
Ξεκινούν οι πωλήσεις του μοντέλου και μετά από κάνα μήνα βγαίνουν και τα δημοσιογραφικά (αυτά που θέλουν)
-
@ meco
Πες το στην τραγουδίστρια του γκρουπ μας, που όταν την αφήνει το Polo, έρχεται με το mini της μητέρας της. Εκεί να δεις δούλεμα που πέφτει. Ψάχνεται να το στείλει πάντως.
@ Asimov
Κι εγώ θα γελούσα αν είχα πάρει στα 1.6 focus, να μου παίζουν τα φώτα τα 1400άρια. Λυπάμαι, αλλά μεγάλη ιδέα έχεις για το focus, ίσως φταίει και το Drive σε αυτό, αλλά θα υπενθυμίσω πως προ- Χαρίτου, είχαν βγάλει το 307 πάνω από το focus σε συγκριτικό που έγινε.
Μετά βέβαια θυμήθηκαν τι καλό που είναι, με εξαίρεση έναν συντάκτη που έθαψε γιατί ήταν αργοοοοοοοοοό και έσβηνε πάνω στις στροφές. Αλήθεια, δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο να προτιμούσα ένα focus, άσε που οι ράβδοι στρέψης είναι άλλο πράγμα- άλλο αν δεν έχουν εμπειρία ορισμένοι. Και καλύτερα αν είχα πάρει το 106, αλλά τεσπά, δε μετρά μόνο η συμπεριφορά. Όπως επίσης +2 αερόσακοι, καλύτερα αποτελέσματα στα crash test, trip computer κτλ- ε, αλήθεια, γιατί να έπαιρνε κανείς το focus I πριν 4-5 χρόνια? Α, ξέχασα, το είπε το Drive, και είναι πιο αξιόπιστο. Εμένα δε μου έφτανε πάντως αυτό.
Άρα, καλό είναι να προσέχουμε τα λόγια μας, και να μην προσβάλλουμε τους κατόχους άλλων αυτοκινήτων, γιατί, όπως προείπα, στο δρόμο φαίνονται όλα. Και αφού κάνω 35000-40000 χιλιόμετρα το χρόνο χωρίς ποτέ να μείνω και να καλέσω οδική- μια χαρά είναι. Ας με βγάλει και το επόμενο μου αυτοκίνητο τόσο άνετα 5 χρόνια, και ευχαριστημένος θα είμαι.
Εσύ γουστάρεις focus, και μαγκιά σου, αλλά μην πας να επιβάλλεις την επιλογή σου.@ IKE
Έχω ανέβει με Yaris τη Λίμνη Πλαστήρα. Ακόμη και το Hyundai Excel με το απαράδεκτο του κράτημα είχε πλάκα- το yaris ήταν τόσο άγευστο που παράτησα την προσπάθεια, απλά τράβηξα 3-4 χειρόφρενα για τους τύπους. Ο οδηγικός χαρακτήρας είναι σπουδαίο πράγμα- μη το αμελείς αυτό. Αν δε σε νοιάζει, πάω πάσο!
Τεσπά, μην παραμυθιάζεστε χωρίς να ξέρετε, γιατί μου θυμίζετε κάτι τύπους που παίζουν φώτα και στις πρώτες στροφές μένουν κανά χιλιόμετρο πίσω. Αν δεν ξέρεις κάτι, μη βιάζεσαι να το προκαλέσεις... ιδίως σε ένα forum που τίποτε δε μένει αναπάντητο.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ meco
Πες το στην τραγουδίστρια του γκρουπ μας, που όταν την αφήνει το Polo, έρχεται με το mini της μητέρας της. Εκεί να δεις δούλεμα που πέφτει. Ψάχνεται να το στείλει πάντως.Mη φοβάσαι και έχω και για polakia να πω όχι και λίγα. Ξέρεις όμως υπάρχει μία διαφορά. Πρώτον τα polo και τα Golf (δεν θα το κρύψω) παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που στην αντιπροσωπία ξέρουν να τα λύσουν και πίστεψέ με τα λύνουν. Δε σε δουλεύουν ψιλό γαζί όπως κάνουν στη renault και όπως έκαναν και στο φίλο μου. Επίσης μερικές φορές σε εξυπηρετούν με εγγύηση ακόμα και αν είσαι εκτός. Τέλος δεν μπορείς να συγκρίνεις τον αριθμο των polo που έχουν πουληθεί με αυτό που αντιστοιχεί στις laguna. Λογικό είναι στα 10000polo που έχουν πουληθεί να έχουν πρόβλημα τα 100. Στην περίπτωση της laguna και του megane όμως τα πράγματα αλλάζουν. Δεν είναι τυχαίο που το megane πλέον στην Αγγλία οι ίδιοι οι κάτοχοί του το αποκαλούν migrain.
Και το leon οι 4Τροχοί καλύτερο είχαν πει ότι είναι από το focus I.
Kαι gia το Golf IV oi 4Tροχοί πάλι είχαν πει ότι είναι καλύτερο από το focus I. Δε σημαίνει κάτι αυτό. Ανάλογα τις προτεραιότητες.Μια και το ανέφερες. Eίσαι σίγουρος πως το megane σου έχει ράβδους στρέψης?? Γιατί εγώ έχω δει megane coupe (σαν και το δικό σου) από κάτω και έχει ένα ημιάκαμπτο ΝΑ μετά συγχωρήσεως... Βέβαια ήταν f/l μοντέλο.
-
Ναι βρε... χωρίς ελατήρια. Απλά μοιάζει με ημιάκαμπτο από πίσω. Πίστεψε με, έχω δει και από την καλή και από την ανάποδη (σβούρα με κατάληξη σε παρκόμετρο) τα των ράβδων.
Όσο για το Golf, για σένα και ίσως για μένα είναι καλύτερο από το focus. Αυτό ακριβώς θέλω να πω, γιατί θεωρώ πως δεν είσαι χαζός που πήρες Golf αντί για Megane ή Focus. Ήξερες τι ήθελες και το υπερασπίζεσαι. Μην προσβάλλεις όμως (γενικά, όχι εσύ) άλλους που επίσης είναι ικανοποιημένοι.
Καλό είναι να σεβόμαστε τις επιλογές των άλλων, γιατί ειδάλλως γινόμαστε προκλητικοί και ως συνέπεια προκαλούμε εκνευρισμό. Αυτή είναι η θέση μου, και ίσως κακώς που απαντώ με το ίδιο ύφος σε όποιον θεωρώ πως γράφει απόλυτα.
-
Γιατί ρε Μέκο λίγα Clio έχουν πωληθεί; Δεν μπορεί το best seller Clio να συγκριθεί με το Polo...τι λες;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ AsimovΚι εγώ θα γελούσα αν είχα πάρει στα 1.6 focus, να μου παίζουν τα φώτα τα 1400άρια. Λυπάμαι, αλλά μεγάλη ιδέα έχεις για το focus, ίσως φταίει και το Drive σε αυτό, αλλά θα υπενθυμίσω πως προ- Χαρίτου, είχαν βγάλει το 307 πάνω από το focus σε συγκριτικό που έγινε.
Μετά βέβαια θυμήθηκαν τι καλό που είναι, με εξαίρεση έναν συντάκτη που έθαψε γιατί ήταν αργοοοοοοοοοό και έσβηνε πάνω στις στροφές. Αλήθεια, δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο να προτιμούσα ένα focus, άσε που οι ράβδοι στρέψης είναι άλλο πράγμα- άλλο αν δεν έχουν εμπειρία ορισμένοι. Και καλύτερα αν είχα πάρει το 106, αλλά τεσπά, δε μετρά μόνο η συμπεριφορά. Όπως επίσης +2 αερόσακοι, καλύτερα αποτελέσματα στα crash test, trip computer κτλ- ε, αλήθεια, γιατί να έπαιρνε κανείς το focus I πριν 4-5 χρόνια? Α, ξέχασα, το είπε το Drive, και είναι πιο αξιόπιστο. Εμένα δε μου έφτανε πάντως αυτό.
Άρα, καλό είναι να προσέχουμε τα λόγια μας, και να μην προσβάλλουμε τους κατόχους άλλων αυτοκινήτων, γιατί, όπως προείπα, στο δρόμο φαίνονται όλα. Και αφού κάνω 35000-40000 χιλιόμετρα το χρόνο χωρίς ποτέ να μείνω και να καλέσω οδική- μια χαρά είναι. Ας με βγάλει και το επόμενο μου αυτοκίνητο τόσο άνετα 5 χρόνια, και ευχαριστημένος θα είμαι.
Εσύ γουστάρεις focus, και μαγκιά σου, αλλά μην πας να επιβάλλεις την επιλογή σου.Did what?
Ακου φίλε μου. Εγω δεν ειμαι φανατικος και δογματικος με τίποτα. Γουσταρω Φοκους (που το οδήγησα και γι' αυτό το πήρα - οσο για τα περι Drive κλπ. δεν εχω ιδεα, δεν ασχολουμαι με το τι γραφουν τα περιοδικα οταν μπορω να εχω ιδία άποψη). Γουσταρω τελευταια το GTI που πήρε ενα φιλαράκι μου, το κλιάκι (το είπα!) μου φανηκε πολύ ενδιαφερον, μ' αρεσουν κανα-δυο γιαπωνέζοι κ.ο.κ. Ούτε που ξερω τί μαρκα θα είναι το επόμενό μου αμάξι.
Μεγκαν είχαμε και δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Αυτό εγραψα. Αν θες το κρατάς, αν θες το προσπερνάς. No harm done
Γιατί χαλιέσαι, δεν καταλαβαίνω. Μαλλον ψηνεσαι για ταδε vs ταδε, αλλά δεν τσιμπάω...
Τα περι προσβολής κλπ. ειναι αστεία βεβαια. Από που φαινεται αυτό; Εκτος αν εχεις μετοχες της ρενο οπότε εξηγειταιΘελω να ελπίζω οτι εχεις οδηγησει Φοκους και δε σ' αρεσε (καθ' ολα θεμιτό) κι οτι δε βασιζεσαι στο Drive, στους 4Τ κλπ..... αν με καταλαβαίνεις
Α! Αυτό με τους καθρέφτες ήταν αστείο φαντάζομαι... Σταματησαν εδω και καμια δεκαρια χρόνια να είναι οι καγκουριές προτεραιότητά μου στην οδήγηση. Προτιμώ στριφτερες διαδρομές, μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου. Ετσι δοκιμάζω και τ' αμάξια μου
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ο οδηγικός χαρακτήρας είναι σπουδαίο πράγμα- μη το αμελείς αυτό. Αν δε σε νοιάζει, πάω πάσο!Φυσικά και είναι σημαντικό πράγμα ο οδηγικός χαρακτήρας και φυσικά και με νοιάζει, το τι ορίζουμε οδηγικό χαρακτήρα ειναι κάτι πολύ σχετικό όμως.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί ρε Μέκο λίγα Clio έχουν πωληθεί; Δεν μπορεί το best seller Clio να συγκριθεί με το Polo...τι λες;2000
7081-4644
2001
5644-4470
2002
7283 - 3836
2003
7492 - 4735
2004
6867 - 4623
2005
5420 - 2348
τα μεγαλύτερα νούμερα για το Polo (39787 - 24656 στην τελευταία πενταετία, 15.000 περισσότερα Polo ή περίπου 60%)
ακόμα και το 2006 λιγότερα Clio θα πουληθούν. Ποιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο δεν τίθεται θέμα (και δεν είναι το Polo)
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?