-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ok. ευχαριστώ!...Απλά ρώτησα επειδή δύο φορές που έχω μπει σε ταξί οκτάβια με πολλά χιλιόμετρα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η στιβαρότητα και η ποιότητα κατασκευής. Έχω μπει και σε κάποια άλλα ταξί π.χ. mercedes, toyota αλλά δεν μου άφησαν την ίδια εντύπωση.
?
Όλα είναι θέμα συντήρησης: αμορτισέρ, βάσεις αντιστρεπτικών και ψαλιδιών, βάσεις μηχανής και silent block.
Στο σκόντα όλα αυτά είναι ιδιαίτερα πιο φτηνά από ότι στα τουότα και τις μερτσέντες. -
Για τον επαγγελματια μετρανε πραγματα τα οποια δεν εχουν την ιδια βαρυτητα για τους ερασιτεχνες.
Το πρωτο πραγμα που μετραει ειναι να ακινητοποιειται το αυτοκινητο του οσο το δυνατο λιγοτερο.
Το δευτερο ειναι τα κοστη συντηρησης-ανταλλακτικων.
Ενα τριτο ειναι η οικονομια στα καυσιμα.
Η τιμη αγορας παιζει φυσικα σημαντικο ρολο αλλα δεν κατα κανονα δεν ειναι ο πρωταρχικος παραγοντας επιλογης.
Πολυ πιο κατω ερχονται κριτηρια οπως στανταρ εξοπλισμος κλπ μπλιμπλικια, ονομα, ιματζ, κλπ.Φαινεται πως το Οκταβια τα καταφερνει παρα πολυ καλα στα τρια πρωτα (βλαβες-κοστη χρησης, συντηρησης) και παρ'ολο που δεν ειναι το φτηνοτερο της αγορας εχει καταφερει να ξεπερασει τα 'ιερα τερατα' στο κομματι αυτο της αγορας (τη Μercedes και τη Toyota) σε πωλησεις και αυτο κατι πρεπει να σημαινει σε οτι αφορα τη ποιοτητα του .
-
Tα ακριβά ταξί, τύπου Μερσεντές, τα έφαγε κυρίως ο νόμος περί υποχρεωτικής απόσυρσης λόγω ηλικίας και τα κοστολόγια. Ακόμα και σαν αγοραίο που παλιά δεν τόλμαγες στα βλαχοχώρια να βάλεις τίποτα λιγότερο από Μέρκα, και εκεί τα' φαγε η μαρμάγκα.Κάτι ο κυβισμός τους, κάτι τα κοστολόγια, κάτι η δραματική βελτίωση του ανταγωνισμού, και είναι πλέον η εξαίρεση.
Ποιός θα δώσει λεφτά για μια Ε ντιζελούμπα, όταν έπαιρνε Οκτάβια/Αβένσις/Βέκτρα κ.ο.κ. με ένα κλάσμα του ποσού αυτού, και είναι και 25% χαλαρά οικονομικότερος στο καύσιμο και στο σέρβις -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tα ακριβά ταξί, τύπου Μερσεντές, τα έφαγε κυρίως ο νόμος περί υποχρεωτικής απόσυρσης λόγω ηλικίας και τα κοστολόγια. Ακόμα και σαν αγοραίο που παλιά δεν τόλμαγες στα βλαχοχώρια να βάλεις τίποτα λιγότερο από Μέρκα, και εκεί τα' φαγε η μαρμάγκα.Κάτι ο κυβισμός τους, κάτι τα κοστολόγια, κάτι η δραματική βελτίωση του ανταγωνισμού, και είναι πλέον η εξαίρεση.
Ποιός θα δώσει λεφτά για μια Ε ντιζελούμπα, όταν έπαιρνε Οκτάβια/Αβένσις/Βέκτρα κ.ο.κ. με ένα κλάσμα του ποσού αυτού, και είναι και 25% χαλαρά οικονομικότερος στο καύσιμο και στο σέρβιςΜια γενια της μερσεντες (αυτη με τα διπλα φαναρια ,μεγαλο μικρο) εβγαλε και πολλα προβληματα,νομιζω οτι φτιαχνωνταν στην Τουρκια ;
-
Προφανως μιλας για αυτη (w210)
Καμμια Ε class δεν κατασκευαστηκε στη Τουρκια.
Eπι Ευρωπαϊκου εδαφους κατασκευαστηκε σε Graz,Sindelfingen,Bremen,ZuffenhausenΓενικα, η Μercedes μετα τη σειρα W123 εχει ενα θεμα με τους ντηζελ της οσον αφορα τα επιβατηγα/van που προοριζονται για επαγγελματικη χρηση.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Προφανως μιλας για αυτη (w210)
Καμμια Ε class δεν κατασκευαστηκε στη Τουρκια.
Eπι Ευρωπαϊκου εδαφους κατασκευαστηκε σε Graz,Sindelfingen,Bremen,ZuffenhausenΓενικα, η Μercedes μετα τη σειρα W123 εχει ενα θεμα με τους ντηζελ της οσον αφορα τα επιβατηγα/van που προοριζονται για επαγγελματικη χρηση.
Αυτο το μοντελο ,σωστα.Δικια μου πειρα δεν εχω,απλα μεταφερω τι εχω ακουσει,μπορει να ειναι φουμαρα.
-
Από όσο γνωρίζω από συζητήσεις με ταξιτζήδες τα διπλοφάναρα έγιναν πιο αναξιόπιστα όταν μπήκαν τα μοτέρ CDI επάνω που έχουν υψηλότερες αποδόσεις σε ροπή και ίππους στο λίτρο. O 5κύλινδρος ατμοσφαιρικός diesel που είχαν σε ατμοσφαιρικό 2,5 με 95 hp οι W124 ήταν θηρίο αξιοπιστίας, όπως και ο 5κύλινδρος 2,9 TD που φοράνε οι E290 TD W210 με τα 130 hp που φοράνε και οι διάσημες αυτόματες 'Καναδέζες' τελευταίας γενιάς του ΕΣ. Συγκεκριμένα ταξιτζής στην Ξάνθη με μία Ε290 TD W210 μου τα έλεγε αυτά με 180 km/h( και είχε και αρκετά ακόμη να δώσει) στην Εγνατία υπερηφανευόμενος ότι το αμάξι του είχε κάνει 1.500.000 km χωρίς αλλαγή μοτέρ ενώ τα πιο καινούργια και πιο γρήγορα CDI τα έφτηναν από τα 500.000-600.000 km. Μου έλεγε μάλιστα ότι το περιμένει να σκάσει κάποια στιγμή και ότι στο γκαράζ του είχε ένα ίδιο μοτέρ καινούργιο (μόνο με 100.000 km ) για να κάνει την αλλαγή!!!
-
@BILL33:
Πληροφοριακα,οχι μονο η Εclass αλλα και κανενα επιβατηγο Mercedes που πωλειται στην Ευρωπαϊκη αγορα δε κατασκευαζεται στη Τουρκια.Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Συγκεκριμένα ταξιτζής στην Ξάνθη με μία Ε290 TD W210 μου τα έλεγε αυτά με 180 km/h( και είχε και αρκετά ακόμη να δώσει) στην Εγνατία υπερηφανευόμενος ότι το αμάξι του είχε κάνει 1.500.000 km χωρίς αλλαγή μοτέρ ενώ τα πιο καινούργια και πιο γρήγορα CDI τα έφτηναν από τα 500.000-600.000 km.Nα πεις στο ταξιτζη αυτο να παρατησει το ταξι και να ασχοληθει με το εμποριο φιδιων.
Περιπτωση να βγαλει 1,5 εκ. χλμ πετρελαιοκινητηρας επιβατηγου χωρις επισκευη υπαρχει μονο στη φαντασια φιδεμπορα. -
Χωρίς αλλαγή μοτέρ είπε, όχι χωρίς επισκευή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χωρίς αλλαγή μοτέρ είπε, όχι χωρίς επισκευή.Ενταξει, αν εχει μεινει μονο ο κορμος ιδιος, εχει κανει κανα δυο ρεκτιφιε και εχει αλλαξει μεταλλα στροφαλου, μεταλλα μπιελων, ελατηρια, βαλβιδες, πιστονια απο κανα δυο τρεις-φορες, τοτε μπορει να βγαλει αλλα 200 χιλ.χλμ πριν τρυπησει και ο κορμος απο ηλεκτρολυση...
-
Είναι γνωστό ότι αν έβγαιναν τακάκια από ρυζόχαρτο θα τα βαζαν, οπότε δεν θα με προβλημάτιζε κάτι τέτοιο.
-
Στο συνεργείο βλέπω αρκετά Μερσεντές ταξί που βγάζουν χωρίς επισκευή πάνω από 1.000.000 χλμ.
Δεν είναι σπάνιο. -
Ε, όχι και να βγάλουμε τα Μerc πιο αξιόπιστα από τα Skoda, είναι λογικό να συγχίζεται ο άνθρωπος!
-
Δε ξέρω για τα merc,
έχω ακούσει εντελώς διαφορετικές απόψεις απο επαγγελματίες.
προφανώς..λόγω εμπειριων.οι μεν λένε merc διοτι 'δεν την αλλάζεις εσύ αλλα αυτη αλλάζει ιδιοκτήτες', πιο φτηνά ανταλλακτικά απο toyota,
οι δε 'πανάκριβη συντήρηση και όχι ανάλογη της φήμης αξιοπιστία'.Οπως και να είναι...στο θέμα άνεση-αίσθηση πολυτέλειας-ποιότητα κυλισης οι merc με οποιοδήποτε άλλο ταξί να συγκριθεί..είναι σα να συγκρίνουμε τη λούτσα με τη ....*ούτσα!!
Τώρα σε ότι αφορά τις octy,
ναι είναι σκυλιά, εγώ στη synergy που πάω,έχω τύχει σε διάλογο ταξιτζή με το Χλέτσο, να παραπονιέται ο ταξιτζής γιατι τα έφτυσαν τόσο νωρίς τα πίσω ρουλεμαν τροχών.
Οταν τον ρώτησα στα πόσα χλμ τα έφτυσαν, είπε γεμάτος πικρία 'ούτε εκατομμύριο! 900.000 το δεξί, και λίγο λιγότερα το άλλο'.
Αλλα ο άνθρωπος μίλαγε...σε σχέση με ένα bluebird...που είχε ως πρότυπο.
Επίσης, και περιπολικά 1.8Τ 20v, απείραχτα βέβαια (όχι σα το δικό μου που είναι...τέζα ... ) είχανε βγάλει 300.000 χλμ χωρίς επισκευή μοτέρ/τουρμπίνας και ακόμη πηγαίνανε!!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο συνεργείο βλέπω αρκετά Μερσεντές ταξί που βγάζουν χωρίς επισκευή πάνω από 1.000.000 χλμ.
Δεν είναι σπάνιο.Όταν τα βενζινοκίνητα ταξι 323 και 626 έβγαζαν 1.000.000 χλμ χωρίς ρεκτιφιέ, δεν μου φαίνεται τόσο εντυπωσιακό αυτό το νούμερο για ντίζελ.
-
Exoυμε βγει και φταιω και εγω.
Ας ξαναγυρισουμε στο θεμα μας---> Skoda Octavia GT
-
Στο θέμα μας λοιπόν,
που είναι η σκοντάρα μου η GT193....!!!
Λοιπόν,
ένα άλλο θέμα που θέλω να αναφέρω με την εν λόγο ελληνική πατέντα της BIAMAR:
τριγμοι!
επειδή ήτανε σκληρότερο απο τα μαμά αμορτισέρ των 150ριων,
(έστω και με τα kw sport kit που δεν είναι koni ας πούμε ούτε PSS9)
οι τριγμοί πηγαίνανε σύννεφο.
Εγώ το έλυσα κατά ένα μεγάλο μέρος αυτό το πρόβλημα με την προσθήκη των πίσω θολομπαρων απο RS1.
θελει τις ειδικές 'ούπες' που φοράει και το μαμά RS, τρυπημα σε 8 σημεία αν θυμάμαι, φύτεμα οι ούπες, συμπίεση με το ειδικό εργαλείο, και τα εργοστασιακα μπουζονάκια και τριγμοι γιοκ.ειδικά εγω που έβγαλα και πάσης φύσεως αεροτομή (έχω δοκιμάσει και τη μικρή τη μανίσια όταν το πήρα, και τη φτερούγα WRC αλλα τη φτηνιάρα τη κομματιαστή με τα 4 κομμάτια που είναι θεόβαρη) δεν ακούω τσικ!
ούτε ταινίες στα πίσω καθίσματα, ούτε σιλικονούχα σπρέι, τίποτα λέμε.
εντάξει κάνα τσικι τσικι ακούω αλλα μπορεί να είναι και απο τα διαφορα πεταμένα που έχω μέσα στο αμάξι!
επίσης έχω κρεμάσει και 2 ναυτικά κλειδια πίσω για να κρεμάω στις σακούλες του σουπερμαρκετ και τρίζουνε οι άτιμες...οπότε ο θόρυβος που βγάζουν...καλύπτει το οτιδήποτε άλλο.και φυσικά το απόλυτο φαρμακο:
ένα καλό ηχοσύστημα...
αχαχαχαααααααααααααααααααα -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Τώρα μάλιστα....βρήκες άνθρωπο...να στείλεις χαιρετισμούς στο Θανάση & το Πέτρο...
Δεν είμαι...η συμπάθεία τους πάντως...και έχω φάει και ban...πριν κάποιους μήνες.
Ο λόγος;
άστο, μεγάααλη συζήτηση, αν ποτέ βρεθούμε για καφέ...θα έχουμε να λέμε για ώρες!!Πρόσεξε τι γράφεις, είναι γνωστό πως αν και έχουν αποχωρήσει κατά καιρούς από το 4tforum επειδή δεν το βρίσκουν αρκετά... Skodόφιλο, εντούτοις δεν το έχουν σε τίποτε να επιστρέψουν να μας τα πουν ένα χεράκι πάλι!
Επειδή δεν τους άρεσαν και τ' αστεία μου παλιότερα, είχα δεχτεί και τις σχετικές... φιλοφρονήσεις!
Μπα....
εγώ τουλάχιστον τους έδωσα τη δυνατότητα να μου τα πουν ένα χεράκι μετά το ban μου περνώντας και απο το μαγαζί τους,
αλλα...δεν είδα να μου πουν τίποτε (ο Πέτρος - Ο Θανάσης έλειπε)Τέλος πάντων,
δε θέλω να είμαι και άδικος...δεν ήμουν και αθώα περιστερά...έχω το κακό ελατωμα ότι σκέφτομαι να το λέω...και μάλιστα αφιλτράριστο... και η αλήθεια ενοχλεί αφόρητα...Και η ζωή...συνεχίζεται...
παρολα αυτα παραπανω αν δεν κανω λαθος μου προτεινες αναμεσα στα προγραμματα και το unitronic.
ναι γιατι εγώ δεν έχω εμπάθειες φίλε μου!
Και δε μπερδεύω το ένα με το άλλο ζήτημα.
Ναι...έχω κάποια θέματα με τη διοίκηση του skodaclub,
αλλα το καλό να λέγεται.
Οταν όλο το skodaclub φοράει unitronic και δεν έχει σπάσει κανένας εδώ και χρόνια,
και όταν γίνονται ανοίγματα και αποδεδειγμένα τα files αυτα συναγωνίζονται custom files που στο 99% έχουν πειραγμένη τη wg,
δε μπορώ να μη το προτείνω.οτι και να λεμε, είναι καλά files του Mike-Z (unitronic).
Δεν είναι εύκολο να βγάλεις με k03s και wg στη μαμά θέση (βασικό αυτό) με το stage II 250 στρόφαλο.
Ξέρω αρκετούς προγραμματιστές που σφίγγουν για να κρατανε 1 bar στο κοφτη αλλά και πάλι ιδρώνουν να βγάλουν 250 άλογα στο maha και το safe mode πέφτει σύννεφο. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γενικώς, δεν είναι ό,τι καλύτερο να θεωρείς το forum μαγαζάκι σου...τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι admin,
το κάνουν σχετικά κομψά. -
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Γενικώς, δεν είναι ό,τι καλύτερο να θεωρείς το forum μαγαζάκι σου...
τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι admin,
το κάνουν σχετικά κομψά.Εγώ μιλώ και για τούτο δω το φορουμ, στο skoda έτσι και τολμούσα να πατήσω το πόδι μου...
Skoda Octavia GT