-
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι γεια σας..
Υστερα από πολύ ώριμη σκέψη τελίκα επέλεξα το Q5 2.0TFSI Stronic από το volvo xc60 ( 2.4 diesel).
Τώρα ήρθε η στιγμή να 'φτιαξω' το αυτοκίνητο. Επειδή από 47.000 που έχει μπορεί να φτάσει και 147.000 με τα εξτρα ( χωρις πολυ δυσκολία...) θα ήθελα να μου προτείνετε ποια εχτρα θα πρέπει να βάλω που πραγματικά να αξίζουν.Οδηγόντας το Q5 κατέληξα στα:
UH2 Auto Hold: Έξυπνο και φτηνό.
8N7 Auto deep-lights: Πολύ καλό και χρηστικό με 10 € παραπάνω!
PX1 Φώτα XENON: Εννοείται...
α και 4L6 Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματα αντιθαμβωτικός που πάει μαζί με το 8N7
αλλά και πολλά άλλα που θα εκτοξεύσουν την τιμή του... -
dsg
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
dsgStronic = dsg
-
-
Καλησπέρα σε ολους. Είμαι νεός χρήστης του forum, εαν και παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις μεταξύ σας συζητήσεις. Είμαι κάτοχος ενός 2.0TFSI manual Q5 εδώ και 1,5 μήνα περίπου και έχω κάνει 4400χλμ χωρίς να έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από όσα έχεται αναφέρει. Παρόλα αυτά όμως σήμερα σε ένα ταξίδι μου στην πόλη των Ιωαννίνων χρειάστηκε να κάνω όπισθεν στο κέντρο της πόλης σε μια ανηφόρα με 'σχετικά' μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να γίνει έντονα αισθητή η οσμή του καμμένου δίσκου. Όπως ήταν φυσικό ταράχθηκα, πόσο μάλλον όταν στον συγκεκριμένο δρόμο υπήρχαν παρκαρισμένα αρκετά αυτοκίνητα όλα με μονό διαφορικό κ τα περισσότερα από αυτά 'τσίγκινα'! Έτσι λοιπόν κατέφυγα απορημένος στην Audi για μια ερώτηση σχετικα με τον δίσκο. Η απάντηση του μηχανικού ήταν χαριτολογώντας 'κ σε' μενα έχει συμβέι αρκετές φορές καθώς βγάζω κάποιο Q5 από το γκαράζ επάνω στην αντιπροσωποία, έχουν ευαίσθητο δίσκο'. . . Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, είμαι 38 ετών και τα τελευταία 11 χρονια εργάζομε ως δάσκαλος σε σχολή οδηγών ενώ γενικά πάνω σε τιμόνι απαριθμώ τουλάχιστον 28 χρόνια(ο πατέρας μου ήταν αγρότης).
Τα συμπεράσματα δικά σας. -
Τι εννοεις 'τσιγκινα'? Το δικο σου απο τι ειναι φτιαγμενο?
-
Ορείχαλκο.
-
Ο χρήστης ΔημήτρηςΚ. έγραψε:
Καλησπέρα σε ολους. Είμαι νεός χρήστης του forum, εαν και παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις μεταξύ σας συζητήσεις. Είμαι κάτοχος ενός 2.0TFSI manual Q5 εδώ και 1,5 μήνα περίπου και έχω κάνει 4400χλμ χωρίς να έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από όσα έχεται αναφέρει. Παρόλα αυτά όμως σήμερα σε ένα ταξίδι μου στην πόλη των Ιωαννίνων χρειάστηκε να κάνω όπισθεν στο κέντρο της πόλης σε μια ανηφόρα με 'σχετικά' μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να γίνει έντονα αισθητή η οσμή του καμμένου δίσκου. Όπως ήταν φυσικό ταράχθηκα, πόσο μάλλον όταν στον συγκεκριμένο δρόμο υπήρχαν παρκαρισμένα αρκετά αυτοκίνητα όλα με μονό διαφορικό κ τα περισσότερα από αυτά 'τσίγκινα'! Έτσι λοιπόν κατέφυγα απορημένος στην Audi για μια ερώτηση σχετικα με τον δίσκο. Η απάντηση του μηχανικού ήταν χαριτολογώντας 'κ σε' μενα έχει συμβέι αρκετές φορές καθώς βγάζω κάποιο Q5 από το γκαράζ επάνω στην αντιπροσωποία, έχουν ευαίσθητο δίσκο'. . . Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, είμαι 38 ετών και τα τελευταία 11 χρονια εργάζομε ως δάσκαλος σε σχολή οδηγών ενώ γενικά πάνω σε τιμόνι απαριθμώ τουλάχιστον 28 χρόνια(ο πατέρας μου ήταν αγρότης).
Τα συμπεράσματα δικά σας.Φίλε Δημήτρη στο ίδιο θέμα είχα αναφερθεί και εγώ παλαιότερα (σήμερα πλέον έχω 9.200 χλμ). Με προβληματίζει και εμένα έντονα. Σε οποιοδήποτε παρκάρισμα με την ελάχιστη κλίση ή σε παρκάρισμα που χρειάζονται πολλές μανούβρες (κλειστό γκαράζ, ferry boat) ο δίσκος μυρίζει πολύ έντονα. Σε ερώτηση που έκανα και εγώ στην Audi μου είπαν ότι είναι 'λίγο ευαίσθητος' και ότι όλοι οι καινούργιοι δίσκοι είναι ευάισθητοι γιατί δεν έχουν αμίαντο! Βέβαια ούτε της γυναίκας μου, ούτε κάποιου φίλου ή γνωστού που έχει καινούργιο αμάξι δε μυρίζει ο δίσκος σε αντίστοιχες κινήσεις. Υπενθυμίζω επίσης την περίπτωση φίλου στο forum το οποίου ο δίσκος καταστράφηκε στα 5.000 χλμ. Βλέπω μία ανησυχητική ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και πολύ γρήγορτη αλλαγή χωρίς βεβαίως κάλυψη εγγύησης αφού θα σου πουν ότι ο δίσκος αποτελεί υλικό τριβής και δεν καλύπτεται. Οι υπόλοιποι φίλοι με μηχανικό κιβώτιο έχουν παρατηρήσει κάτι ανάλογο?
-
[quote='aris07']Νεώτερα:
Πήρα το αυτοκίνητο το μεσημέρι αλλά δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω λόγω έλλειψης χώρου στο δρόμο αλλά και χρόνου γιατί έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά..απ'ότι μου είπαν έγινε το update για το σασμάν και στη δοκιμή που έκανε ο μηχανικός δεν παρατήρησε κάτι ύποπτο..βέβαια και χθες που το δοκίμασε (πριν γίνει το update),δεν του το έκανε.
Αυτό όμως που θέλω να προσέξετε όλοι όσοι έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι οτι ο συγκεκριμένος μηχανικός πρότεινε να αλλαχθεί και η αντλία υψηλής πίεσης?? για να είναι σίγουρος.Συμφώνησα και την παρήγγειλε,και όταν έρθει θα με πάρουν τηλ. για ραντεβού.Η διαδικασία αλλαγής είναι 5-10 λεπτά.Αυτά προς το παρόν.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ - Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ , ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ 20% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ?
-
Ο χρήστης john74 έγραψε:
Τα συμπεράσματα δικά σας.Φίλε Δημήτρη στο ίδιο θέμα είχα αναφερθεί και εγώ παλαιότερα (σήμερα πλέον έχω 9.200 χλμ). Με προβληματίζει και εμένα έντονα. Σε οποιοδήποτε παρκάρισμα με την ελάχιστη κλίση ή σε παρκάρισμα που χρειάζονται πολλές μανούβρες (κλειστό γκαράζ, ferry boat) ο δίσκος μυρίζει πολύ έντονα. Σε ερώτηση που έκανα και εγώ στην Audi μου είπαν ότι είναι 'λίγο ευαίσθητος' και ότι όλοι οι καινούργιοι δίσκοι είναι ευάισθητοι γιατί δεν έχουν αμίαντο! Βέβαια ούτε της γυναίκας μου, ούτε κάποιου φίλου ή γνωστού που έχει καινούργιο αμάξι δε μυρίζει ο δίσκος σε αντίστοιχες κινήσεις. Υπενθυμίζω επίσης την περίπτωση φίλου στο forum το οποίου ο δίσκος καταστράφηκε στα 5.000 χλμ. Βλέπω μία ανησυχητική ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και πολύ γρήγορτη αλλαγή χωρίς βεβαίως κάλυψη εγγύησης αφού θα σου πουν ότι ο δίσκος αποτελεί υλικό τριβής και δεν καλύπτεται. Οι υπόλοιποι φίλοι με μηχανικό κιβώτιο έχουν παρατηρήσει κάτι ανάλογο?
Και εγώ εχω manual κιβώτιο,και μυριζει συχνα αλλα οχι και τόσο έντονα.[το καλοκαιρι ψιλοκόλησα στην αμμο,εκεί να δεις μυρωδιά!!!]
-
μυριζουν οι δισκοι της audi καμια φορα δεν ειναι τιποτα
επισης καμια φορα μπορει να λειανθουν (μετα απο τρελη πιεση ομως) και να παντιναρουν οσο ειναι κρυοι, αλλα μετα απο καποια χλμ επανερχονται στο φυσιολογικο (και κρυοι)
δεν ειναι τιποτα αυτα, απλα εχουν μαλακους δισκους
καλυτερα ομως να ζοριζεται ο δισκος παρα τα διαφορικα και η μεταδοση.
εμενα παντως ειναι ακομα πολυ καλα (40Κ χλμ) παροτι τον εχω κανει να μυρισει αρκετες φορεςστις ανηφορες παντως θα προτεινα να ξεκινατε με χειροφρενο.ο πατερας μου που δεν οδηγαει συχνα το δικο μου μπορει να το κανει πολυ ευκολα να μυρισει (θυμηθηκα τωρα ενα ξεπαρκαρισμα σε ανηφορα που εκανε ).εγω που το ξεκιναω με χειροφρενο εχω πολυ καιρο να κανω κατι τετοιο..
επισης αποφυγη στις εκκινησεις στα φαναρια -
+1000000000000000
-
Φίλε Δημήτρη στο ίδιο θέμα είχα αναφερθεί και εγώ παλαιότερα (σήμερα πλέον έχω 9.200 χλμ). Με προβληματίζει και εμένα έντονα. Σε οποιοδήποτε παρκάρισμα με την ελάχιστη κλίση ή σε παρκάρισμα που χρειάζονται πολλές μανούβρες (κλειστό γκαράζ, ferry boat) ο δίσκος μυρίζει πολύ έντονα. Σε ερώτηση που έκανα και εγώ στην Audi μου είπαν ότι είναι 'λίγο ευαίσθητος' και ότι όλοι οι καινούργιοι δίσκοι είναι ευάισθητοι γιατί δεν έχουν αμίαντο! Βέβαια ούτε της γυναίκας μου, ούτε κάποιου φίλου ή γνωστού που έχει καινούργιο αμάξι δε μυρίζει ο δίσκος σε αντίστοιχες κινήσεις. Υπενθυμίζω επίσης την περίπτωση φίλου στο forum το οποίου ο δίσκος καταστράφηκε στα 5.000 χλμ. Βλέπω μία ανησυχητική ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και πολύ γρήγορτη αλλαγή χωρίς βεβαίως κάλυψη εγγύησης αφού θα σου πουν ότι ο δίσκος αποτελεί υλικό τριβής και δεν καλύπτεται. Οι υπόλοιποι φίλοι με μηχανικό κιβώτιο έχουν παρατηρήσει κάτι ανάλογο?[/quote]
Λιπόν, και σε μένα ( 2.100 KM μέχρι τώρα) μυρίζει έντονα ο δίσκος και προσπαθώ να είμαι πολύ μαλακός και προσεκτικός όταν κάνω όπισθεν σε ανηφόρα.
-
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι γεια σας..
Υστερα από πολύ ώριμη σκέψη τελίκα επέλεξα το Q5 2.0TFSI Stronic από το volvo xc60 ( 2.4 diesel).
Τώρα ήρθε η στιγμή να 'φτιαξω' το αυτοκίνητο. Επειδή από 47.000 που έχει μπορεί να φτάσει και 147.000 με τα εξτρα ( χωρις πολυ δυσκολία...) θα ήθελα να μου προτείνετε ποια εχτρα θα πρέπει να βάλω που πραγματικά να αξίζουν.A. Θερμαινόμενους & αναδιπούμενους καθρέπτες.
Β. Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός&πίσω (εργοστασιακούς εννοείται)
Γ. ΧΕΝΟΝ
Δ. Συρόμενο πίσω κάθισμα
Ε. Πακέτο αποθηκευτικών χώρων
ΣΤ. Bluetooth interfaceΜε αυτά γίνεται αυτοκίνητο!
Τα υπόλοιπα είναι 'λούσα' -
Ο χρήστης KonstantinosA έγραψε:
Νεώτερα:
Πήρα το αυτοκίνητο το μεσημέρι αλλά δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω λόγω έλλειψης χώρου στο δρόμο αλλά και χρόνου γιατί έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά..απ'ότι μου είπαν έγινε το update για το σασμάν και στη δοκιμή που έκανε ο μηχανικός δεν παρατήρησε κάτι ύποπτο..βέβαια και χθες που το δοκίμασε (πριν γίνει το update),δεν του το έκανε.
Αυτό όμως που θέλω να προσέξετε όλοι όσοι έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι οτι ο συγκεκριμένος μηχανικός πρότεινε να αλλαχθεί και η αντλία υψηλής πίεσης?? για να είναι σίγουρος.Συμφώνησα και την παρήγγειλε,και όταν έρθει θα με πάρουν τηλ. για ραντεβού.Η διαδικασία αλλαγής είναι 5-10 λεπτά.Αυτά προς το παρόν.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ - Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ , ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ 20% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ?
Ναι ήταν ο ίδιος μηχανικός.Έχω ραντεβού αύριο για να αλλαχθεί η αντλία,μετά θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Νεώτερα:
Ναι ήταν ο ίδιος μηχανικός.Έχω ραντεβού αύριο για να αλλαχθεί η αντλία,μετά θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω
Ποια αντλία είναι αυτή ακριβώς?? Σου είπαν τι σχέση μπορεί να έχει με το πρόβλημα?
-
Είναι η αντλία υψηλής πίεσης του καυσίμου.Δεν ξέρω ποια η σχέση της με το πρόβλημα αλλά θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω
-
Καλησπέρα, μετά από 1μιση μηνα ως κατοχος Q5 2.0 TFSI S-tronic, εχω να επισημάνω:
- Τρεμουλο στο τιμόνι στα 100-115 km/h περίπου, ιδιαίτερα αυξανόμενο κατά τη διάρκεια φρεναρίσματος (μηπως δεν ειναι μονο θεμα ζυγοσταθμισης;;;;;;) Η αλήθεια είναι πως τωρα μετά απο 3500 km εχει μειωθεί αισθητά το τρέμουλο!
2)Εχει πιει πολύ λάδι μετα από 5 λεπτά αφημένο το oil level στο MMi δειχνει μισο, μετά από 10 λεπτα είναι στα 3/4 , οπότε χθες συμπλήρωσα σχεδόν 200ml (αν δεν κανω λάθος)
3)Το comfort key τελικά είναι πολύ βολικό (JamesBond ικό gadget που ελεγε και ο πωλητής)
4)Μεση Κατανάλωση στην πόλη γυρω στα 17lit/100 km, στον αυτοκινητόδρομο με 160km/h ειναι περίπου στο 13....
5)Οσοι ψαχνεστε τι extra να βάλετε, πιστεύω ότι εαν εχετε επιλ'εξει καποια μαυρη αποχρωση στο ταμπλό (εννοω αν δεν εχετε βαλει καποιο μπεζ χρωμα μεσα) ειναι παρα πολυ καλό εξτρα εμφανησιακά η οροφή σε μαύρη απόχρωση! Κυριολεκτικά το κανει πιο lux απο το να ηταν γκρι!
Κατα τα αλλα ειναι φοβερό αμάξι στην εθνικη αλλα και σε βατούς χωματόδρομους νιώθεις σιγουρια και ασφαλεια (δεν ειχα ποτε καποιο SUV και μου φαινεται εντυπωσιακός ο διττος χαρακτηρας sport και άνεσης) . Όσο για το S-tronic δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω, είναι εκπληκτικό τοσο στο S όσο και στο D, το μόνο που με απογοήτευσε είναι η διαφορά στον χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων στο manual (οπου ειναι πιο αργες από οτι στο D) δεν ξερω γιατι? μήπως στο manual δεν χρησιμοποιεί και τους δυο συμλέκτες???(βλακεία ειπα???)
Καλά χλμ σε όλους!
-
Ο χρήστης pavloskgr έγραψε:
το μόνο που με απογοήτευσε είναι η διαφορά στον χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων στο manual (οπου ειναι πιο αργες από οτι στο D) δεν ξερω γιατι? μήπως στο manual δεν χρησιμοποιεί και τους δυο συμλέκτες???(βλακεία ειπα???)για το πόσο γρήγορες αλλαγές κάνει, έχει σημασία και το πώς το οδηγείς.Αν πχ έτσι όπως οδηγείς με 3000rpm και πατήσεις τέρμα γκάζι (χωρίς να πατήσεις το kick down) και προσπαθήσεις να βάλεις την επόμενη ταχύτητα, λογικό είναι να αργήσει, αφού το φυσιολογικό θα ήταν να ζητούσες την προηγούμενη σχέση στο κιβώτιο και όχι την επόμενη.
Επίσης το ίδιο ισχύει και στο κατέβασμα των ταχυτήτων.
Μπορεί μόνο να αργήσει να βάλει την επιλεγμένη σχέση (κατά το 'κατέβασμα'), αν πχ έχεις 4η και πας σταθερά 2000rpm και θες να βάλεις 2α (χωρίς να κόψεις ταχύτητα όμως), αυτό σημαίνει ότι οι στροφές αυτόματα θα έπρεπε να είναι στις ~4500rpm, οπότε ψιλοκαθυστερεί να βάλει την 2α για να προστατεύσει το δίσκο και το σασμάν.Αυτό που θα ακούσεις και θα νιώσεις είναι σα να ψιλοπατηνάρει το συμπλέκτη.Δοκίμασε να ξεκινήσεις από φανάρι με το χειροκίνητο πρόγραμμα, βύθισε το γκάζι όσο θες και άλλαξε τις ταχύτητες κάπως πιο ψηλά (πχ 3000rpm ή 4000rpm) και θα δεις ότι τις αλλάζει πιο γρήγορα από ό,τι έχεις παρατηρήσει ως τωρα.
Γενικά οι ταχύτατες αλλαγές επιτυγχάνονται όταν επιλέξεις (εσύ ή ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σασμάν) κάποια ταχύτητα που είναι αναμενόμενη και όχι κάποια που αψυχολόγητα ζητήθηκε.
Αν γνωρίζεις πώς λειτουργεί το DSG/Stronic, είναι φανερό το γιατί. (αν πάλι δεν γνωρίζεις, δεν έχεις παρά να το google-έψεις ή απλά να ρωτήσεις εδώ και όλο και κάποιος που έχει όρεξη θα σου εξηγήσει )ΥΓ:δεν γίνεται να χρησιμοποιεί μόνο τον ένα δίσκο γιατί τότε θα μπορούσες να βάλεις μόνο 1η-3η-5η ή μόνο 2α-4η-6η-όπισθεν, οπότε, εντελώς φιλικά,ναι...αυτό που λες δεν παίζει να γίνεται με καμία δύναμη.Κι αυτό διότι ο δίσκος #1 διαχειρίζεται τις 1-3-5 ταχύτητες και ο δίσκος #2 διαχειρίζεται τις υπόλοιπες, δηλαδή τις 2-4-6-όπισθεν, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν χρησιμοποιούσε μόνο τον 1 από τους 2 δίσκους, δε θα μπορούσες να επιλέξεις όλες τις ταχύτητες.
-
Ο χρήστης pavloskgr έγραψε:
Καλησπέρα, μετά από 1μιση μηνα ως κατοχος Q5 2.0 TFSI S-tronic, εχω να επισημάνω:- Τρεμουλο στο τιμόνι στα 100-115 km/h περίπου, ιδιαίτερα αυξανόμενο κατά τη διάρκεια φρεναρίσματος (μηπως δεν ειναι μονο θεμα ζυγοσταθμισης;;;;;;) Η αλήθεια είναι πως τωρα μετά απο 3500 km εχει μειωθεί αισθητά το τρέμουλο!
2)Εχει πιει πολύ λάδι μετα από 5 λεπτά αφημένο το oil level στο MMi δειχνει μισο, μετά από 10 λεπτα είναι στα 3/4 , οπότε χθες συμπλήρωσα σχεδόν 200ml (αν δεν κανω λάθος)
3)Το comfort key τελικά είναι πολύ βολικό (JamesBond ικό gadget που ελεγε και ο πωλητής)
4)Μεση Κατανάλωση στην πόλη γυρω στα 17lit/100 km, στον αυτοκινητόδρομο με 160km/h ειναι περίπου στο 13....
5)Οσοι ψαχνεστε τι extra να βάλετε, πιστεύω ότι εαν εχετε επιλ'εξει καποια μαυρη αποχρωση στο ταμπλό (εννοω αν δεν εχετε βαλει καποιο μπεζ χρωμα μεσα) ειναι παρα πολυ καλό εξτρα εμφανησιακά η οροφή σε μαύρη απόχρωση! Κυριολεκτικά το κανει πιο lux απο το να ηταν γκρι!
Κατα τα αλλα ειναι φοβερό αμάξι στην εθνικη αλλα και σε βατούς χωματόδρομους νιώθεις σιγουρια και ασφαλεια (δεν ειχα ποτε καποιο SUV και μου φαινεται εντυπωσιακός ο διττος χαρακτηρας sport και άνεσης) . Όσο για το S-tronic δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω, είναι εκπληκτικό τοσο στο S όσο και στο D, το μόνο που με απογοήτευσε είναι η διαφορά στον χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων στο manual (οπου ειναι πιο αργες από οτι στο D) δεν ξερω γιατι? μήπως στο manual δεν χρησιμοποιεί και τους δυο συμλέκτες???(βλακεία ειπα???)
Καλά χλμ σε όλους!
Συγνώμη φίλε μου, αλλά αν μου έλεγε ο πωλητής κάτι τέτοιο για αγορά προϊόντος των 50000€, θα την 'έκανα' με ελαφρά ...
AUDI Q5