-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν δεν βγάζεις το q5 εκτός θέλεις ένα σετ καλοκαιρινά σπορ και ένα σετ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ.
Χωρίς Χειμερινα και με το βάρος του q5 παίζεις με την τύχη σου στα χιόνια των ελληνικών δρόμων.
Το σύνηθες είναι τα suvlakia αλλά και κάτι θηρία με καλοκαιρινα να κάνουν πατινάζ και να έχουν επαφές η χαντάκια.Σωστός. Τσούζει λίγο στην τσέπη στην αρχή αλλά σίγουρα είναι φτηνότερα από το να έχεις κάποια επαφή.
-
-ενώ πριν με τα Michelin μεχρι τα 173 χλμαω ένιωθα απόλυτη ασφαλεια , αυτο το όριο μειώθηκε στα 160 τώρα .[/quote]
Αυτό το 173 πολυ μου άρεσε.... Καιρός για εκδρομή.... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν δεν βγάζεις το q5 εκτός θέλεις ένα σετ καλοκαιρινά σπορ και ένα σετ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ.
Χωρίς Χειμερινα και με το βάρος του q5 παίζεις με την τύχη σου στα χιόνια των ελληνικών δρόμων.
Το σύνηθες είναι τα suvlakia αλλά και κάτι θηρία με καλοκαιρινα να κάνουν πατινάζ και να έχουν επαφές η χαντάκια.Ακόμα και με αλυσίδες ήταν το χειρότερο αυτοκίνητο που πήγα ποτέ στα χιόνια.....
Τα χειμερινα είναι η μόνη λύση εκτός και εαν βασίζεσαι στον Άγιο Χριστόφορο... Βοηθειά μας.... -
Το F/L φοραει το νεο κεντρικο(crown gear) και οχι το Τορσεν πλεον?
-
Παιδιά εγώ που εχω τετράδα χειμερινά είμαι πολύ ευχαριστημένος
Δεν ξέρω εάν είναι ο συνδυασμός χειμερινά και τετρακίνηση το αυτοκίνητο γίνεται τόσο διαφορετικό?
Το πιο εντυπωσιακό στα χειμερινά που παθαίνεις πλακά είναι στο φρενάρισμα εκεί που λες πως τωρα αρχίζει
να γλιστράει εκείνο σταματά
Το ξαναλέω ποτέ δεν περίμενα να κάνει τόση διαφορά το λάστιχοΟ χρήστης Tasos510 έγραψε:
Αυτό το 173 πολυ μου άρεσε.... Καιρός για εκδρομή....
Για σου Τάσο υπομονή θα ξαναβρεθούμε σε εκδρομή
-
Ο χρήστης azor έγραψε:
Το πιο εντυπωσιακό στα χειμερινά που παθαίνεις πλακά είναι στο φρενάρισμα εκεί που λες πως τωρα αρχίζει
να γλιστράει εκείνο σταματάΣτο στεγνο βεβαια, με τα χειμερινα κανεις και μια προσευχη για να σταματησεις!
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Pirelli Scorpion Verde. Εξαιρετικό λάστιχο, δοκιμασμένο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Εναλλακτικά Continental ContiCrossContact UHP.
Μηπως εχει κανεις εμπειρια σε ..λιιιιγο πιο χειμωνιατικα ελαστικα; Οχι τιποτα αλλο,απλα να μπορουμε να ανεβουμε περιστασιακα σε κανα βουνο το χειμωνα χωρις κινδυνο να ρεζιλευτουμε (δε μιλαω για extreyme καταστασεις). Η μηπως δεν υπαρχει συμβιβαστικη λυση και πρεπει να παμε σε τετραδα χειμερινων ελαστικων;
Θάνο καλημέρα . Εγώ έβαλα τα continental
http://www.conti-online.com/generator/w ... lx-gr.html
Τα δοκιμάσα και στο χιόνι και ειναι καλά !
Παλιότερα είχα τα Michelin diamaris που ήταν 100% άσφαλτο και άκρως επικίνδυνα στο χιόνι .
+Τέλειο φρενάρισμα
Κρατημα στο κρύο , χιόνι
Καλή αίσθηση στις στροφές
-δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο αλλά δυσκολευτικα στην ευθυγραμμιση αφού τα έβαλα
-ενώ πριν με τα Michelin μεχρι τα 173 χλμαω ένιωθα απόλυτη ασφαλεια , αυτο το όριο μειώθηκε στα 160 τώρα .Λευτερη καλημερα. Πως σου φαινονται τα conti σου απο αποψη θορυβου και καταναλωσης; Εχεις δει σημαντικη διαφορα;Επισης αν θυμασαι ποσο σου στοιχισαν;
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
να γλιστράει εκείνο σταματάΣτο στεγνο βεβαια, με τα χειμερινα κανεις και μια προσευχη για να σταματησεις!
Όταν όμως βγάζεις τα ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ που έχεις συνηθίσει να τα στριβεις ακριβώς στο όριο και βάζεις τα καλοκαιρινα και τις μεγαλύτερες ζάντες πας ταπα
Έχω κάνει παρα πολλά χλμ σε κατάλευκα τοπία με ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ και Quattro ή 4matic και θεωρώ ότι αξίζουν μέχρι το τελευταίο euro.
Σου δίνουν την δυνατότητα να απολαύσεις την φύση σε μοναδικές στιγμές κατάλευκης ησυχίας γιατι οι πιο πολλοί κάθονται μέσα σε τέτοιες συνθήκες. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όταν όμως βγάζεις τα ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ που έχεις συνηθίσει να τα στριβεις ακριβώς στο όριο και βάζεις τα καλοκαιρινα και τις μεγαλύτερες ζάντες πας ταπα
Έχω κάνει παρα πολλά χλμ σε κατάλευκα τοπία με ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ και Quattro ή 4matic και θεωρώ ότι αξίζουν μέχρι το τελευταίο euro.
Σου δίνουν την δυνατότητα να απολαύσεις την φύση σε μοναδικές στιγμές κατάλευκης ησυχίας γιατι οι πιο πολλοί κάθονται μέσα σε τέτοιες συνθήκες.Αυτα που λες δημιουργουν το μεγαλο πειρασμο να βαλεις το χερι βαθια στην τσεπη και να αγορασεις χειμερινα. Και εδω μπαινει το ερωτημα : αγοραζεις μονο λαστιχα και ξεκινας το ζανταρισμα - ξεζανταρισμα η αγοραζεις και 4αδα ζαντες;
-
Το ιδανικό είναι τα χειμερινά να συνδυάζονται με τη μικρότερη δυνατή διάσταση ζάντας για το αμάξι. Δηλαδή τα χειμερινά σε 17αρες με 235 πέλμα και τα καλοκαιρινά σε 18-19 ίντσες.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το ιδανικό είναι τα χειμερινά να συνδυάζονται με τη μικρότερη δυνατή διάσταση ζάντας για το αμάξι. Δηλαδή τα χειμερινά σε 17αρες με 235 πέλμα και τα καλοκαιρινά σε 18-19 ίντσες.Και 'γώ αυτό έχω κάνει μόνο που τα καλοκαιρινά μου είναι σε 20άρες ζάντες
-
To 20' δεν το έγραψα γιατί το θεωρώ υπερβολή με το 255 για το αμάξι μας. Θα το χαντακώνει, εκτός κι αν παίζει με πρόγραμμα οπότε έχει την έξτρα δύναμη που χρειάζεται.
-
Σε όσους αγοράζουν ζάντες πολύ προσοχή να αγοραστούν οι σωστές που χωράνε τα φρένα.
Ευλαβικά ότι λέει ο κατασκευαστής.
Έχω περίπτωση που κάποιος άλλαξε ζάντες και χωρουσαν τα φρένα αλλα τον επόμενο χειμώνα άλλαξε τακακια και βγήκαν πιο έξω τα φρένα και δεν χωρουσαν οι ζάντες και ατυχησε. -
Υπόψιν οτι υπαρχουν και ειδικες ζαντες για χειμερινα,ειδικοτερα για sport μοντελα.
-
Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος με περισσότερες γνώσεις να βοηθήσει.
Είμαι σε αυτοκινητόδρομο με 120-130 χλμ .αφήνω το γκάζι και το αυτοκίνητο πάει μόνο του με την φόρα που έχει ,πατώ το γκάζι αρκετά βαθιά, και το αυτοκίνητο κάνει σαν να κλωτσά, κατεβάζει σχέση στο κιβώτιο αλλά το κλότσημα δεν είναι αντίστοιχο , έχει κανείς καμία ιδέα τι συμβαίνει ?
Εκ το προτέρων ευχαριστώ -
Ο χρήστης pakoko έγραψε:
Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος με περισσότερες γνώσεις να βοηθήσει.
Είμαι σε αυτοκινητόδρομο με 120-130 χλμ .αφήνω το γκάζι και το αυτοκίνητο πάει μόνο του με την φόρα που έχει ,πατώ το γκάζι αρκετά βαθιά, και το αυτοκίνητο κάνει σαν να κλωτσά, κατεβάζει σχέση στο κιβώτιο αλλά το κλότσημα δεν είναι αντίστοιχο , έχει κανείς καμία ιδέα τι συμβαίνει ?
Εκ το προτέρων ευχαριστώΛίγο περίεργα το περιγράφεις. Δεν εννοείς το 'κλωτσημα ' που κάνει το αυτοκίνητο και επιταχύνει γρήγορα όταν συμπλεξει τη μικρότερη ταχύτητα στο κιβώτιο;
-
Γειά σε όλους,
Πήγα το αυτοκίνητο για service (χρονικό και όχι χιλιομέτρων που ήταν στα 23.000Km). Ανοίγοντας το κάλυμμα ο τεχνικός, διαπιστώνει μεγάλη διαρροή λαδιού σε όλη την επιφάνεια απο το αλουμινένιο κάλυμμα του εκκεντροφόρου (ή κεφαλή ή όπως αλλιώς λέγεται). Αφού προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα για το εύρημα και αφού διαβεβαίωσα τον τεχνικό ότι δεν έχω συμπληρώσει ποτέ λάδια οπότε και μπορεί να χύθηκαν πέριξ της υποδοχής των λαδιών, αναίβηκε το αμάξι ώστε να αφαιρεθεί το κάλυμμα τη ς μηχανής από κάτω. Οι υποψίες του τεχνικού και οι δικές μου ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν. Υπήρχε εξίσου πολύ λάδι χυμένο πάνω στο κάλυμμα υποδηλώνοντας διαρροή λαδιού. Σημειώνω ότι η στάθμη του λαδιού μου πριν πάω για service ήταν πολύ χαμηλή, θεώρησα όμως ότι αυτό συνέβαινε στα πλαίσια του φυσιολογικού. Επειδή υπήρχε αρκετό λάδι παντού που καθιστούσε δύσκολη την ανεύρεση του σημείου της διαρροής, έπλινα την μηχανή σε ένα βενζινάδικο και αφού γύρισα στην αντιπροσωπεία το αποτέλεσμα ήταν λείαν διαφωτιστικό και εντυπωσιακό. Εντοπίσαμε το σημείο της διαρροής πάνω στο αλουμινένιο κάλυμμα του εκκεντροφόρου. Απίστευτο και όμως αληθινό. Προφανώς κάποιο μικροσκοπικό ράγισμα ή πόρος που δεν φαινόταν βέβαια με γυμνό μάτι ήταν η αιτία της διαρροής. Ευτυχώς είχα κάνει επέκταση εγγύησης (3ος χρόνος) και δεν τρελάθηκα. Μετά από 2 εργάσιμες ήρθαν τα ανταλλακτικά και πάω αύριο να αφήσω το αυτοκίνητο. Θα αλλαχτεί ολόκληρη η κεφαλή μου είπαν στο τηλέφωνο.
Σχόλια: 1) Η άψογη και γρήγορη εξυπηρέτηση του συνεργείου (Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Λάρισας). 2) Είναι τρελό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο να συμβαίνουν αυτές οι αστοχίες. Έχει ακούσει κανείς για κάτι παρόμοιο;;
Μπορεί να μου πει κανείς πως ανεβάζω φωτογραφίες για να σας δείξω που το πρόβλημα; -
Μαλιστα... Τι να πω τωρα?ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ!Ενταξει ολα τα αλλα που παρουσιαζουν στα περιφερειακα εξαρτηματα,αλλα να παρουσιαζονται τετοιου μεγεθους προβληματα και να χρειαζεται αλλαγη η κεφαλη?Στα 23000χμ...
Εχω ξανακουσει παρομοια περιπτωση σε Α5 στην Αγγλια ,αλλα η διαρροη δεν ηταν απο το καπακι... -
Τα χω πει και τα χω ξαναπει και με χουν βγαλει κομπλεξικο. Το αμαξι φωναζει φθηνια σε πολλα σημεια του.
Anyway...μια φωτο θα ηταν ιδιαιτερα διαφωτιστικη ειδικα για εμας που βλεπουμε μεγαλες καταναλωσεις λαδιου.
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου
-
Θεωρώ ότι αν κάποιος αγόραζε σήμερα q5 τα προβλήματα νεότητας δεν θα υπάρχουν. Νομίζω το vag group διορθώνει τα σφάλματα και αυτο είναι προς τιμήν τους.
AUDI Q5