-
.
Εμπρός για νέες σταυροφορίες...
Αέρααααα....
Το έχω πει και θα το λέω: Μερικές φορές απορώ πως κατάφερε ο άνθρωπος να προοδεύσει...
.
-
ποιο καλο παιδι θα βρει να ποσταρει την απαντηση των μουσουλμανων?
ακουσα στις ειδησεις οτι ολες οι εφημεριδες τους εχουνε πλεον σκιτσα 'χιουμοριστικα' απο το ολοκαυτωμα και αλλα ωραια ταμπου.
πολυ σωστοι κατα τη γνωμη μου!
αφου εμεις οι 'προηγμενοι' τους ειπαμε οτι κανουμε το μωαμεθ χιομοριστικο σκιτσακι στο ονομα της απολυτης ελευθεριας του λογου,
φτιαξανε κι αυτοι διαφορα σκιτσα και προκαλουνε τις 'προηγμενες' εφημεριδες να τα αναδημοσιευσουνε στο ονομα της ιδιας 'ελευθεριας του λογου'ας μην κοροιδευομαστε παιδες.. ελευθερια λογου ΔΕΝ υπαρχει στον δικο μας πολιτισμο.
ειμαστε ελευθεροι να λεμε οτι θελουμε, φτανει να μην θιγουμε τους αρχηγους, τους εβραιους, τους αμερικανους και διαφορους αλλους 'αρχηγους'
μας το λενε στα μουτρα οι ξενοι κι εμεις κανουμε οτι δεν τ'ακουσαμε..
ντροπη μας..Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το έχω πει και θα το λέω: Μερικές φορές απορώ πως κατάφερε ο άνθρωπος να προοδεύσει...
καπου εχω διαβασει οτι ειναι ευκολο να κρινεις την προοδο του ανθρωπου, αφου σε καθε πολεμο σε σκοτωνει με πιο νεα τεχνολογια.
αυτα τα 'πολιτες του κοσμου', 'κοινη προοδος' κλπ ΑΗΔΙΕΣ μπορειτε σιγα-σιγα μεγαλωνοντας να τα πεταξετε στα σκουπιδια.
δεν λειτουργει ετσι ο κοσμος, δυστυχως. -
συμφωνώ με τον pai mei (καλύτερα που τα'γραψε γιατί βαριόμουν να γράφω πολλά, και θέλω να γράψω κάτι άλλο )
Οι δογματικές θρησκείες και όποιος παίρνει απολύτως σοβαρά και τοις μετρητοίς κείμενα τα οποία γράφτηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο κόσμο, και κατά τη γνώμη μου, είναι μετρημένα τα ψωμιά τους, και είναι καταδικασμένοι στην αφάνιση, στο 'βωμό' της εξέλιξης. Γιατί, ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Πολλοί χριστιανοί είναι το ίδιο κολλημένοι και εκτός τόπου και χρόνου (απλά αυτοί που γράψανε τα δήθεν ιερά βιβλία γι'αυτούς είχαν λίγο διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με τις συνθήκες ζωής τους κλπ ), ακόμα και στη δύση. Γι'αυτό κάποιοι πονηροί έχουν πλουτίσει. Γιατί υπάρχει ακόμα ανόητος, αγράμματος με full προκαταληψεις και θρησκευτικά κολλήματα κόσμος, επειδή δε μπορούσε να την ψάξει λίγο παραπάνω ή δεν έχει το μυαλουδάκι να σκεφτεί λιγάκι. Ακόμα και ο Μπους έλεγε ότι κάνει πολέμους επειδή του το είπε ο Θεός ( ? ). Απλά η διαφορά είναι ότι ζουν/ζούμε σε μια κοινωνία που έχει θέσει άλλα status από αυτές τις κοινωνίες (πχ των αραβων ) , και δεν επιτρέπεται πλεον από την ίδια την κοινωνία να παίρνει κάποιος τόσο απόλυτα τις ανόητες γραφές... δηλαδή η πλειοψηφία θα το απορρίψει.. αν εγώ συμπεριφερθώ στη γυναίκα μου σύμφωνα με τα ιερά βιβλία της ορθοδοξίας.. όχι απλώς θα με εγκαταλείψει, αλλά μπορεί να μου τραβήξει και καμιά μύνηση αν το χοντρύνω.
Άποψή μου είναι ότι έρχεται, μάλλον υπάρχει ήδη, παρά τα προβλήματα, ένα δεύτερο κύμα διαφωτισμού στην Ευρώπη. Ο σκοταδισμός, ο μεσσαίωνας όλων των απόλυτων θρησκειών και γραφών, με απόλυτα κριτήρια ακόμα και για τότε, καταλαβαίνετε ότι δεν έχει θέση στο σημερινό κόσμο, και θα δώσει τη θέση του σε μία κοινωνία προόδου, σπουδών και επιστημονικής έρευνας και εξειδίκευσης, με τον ανθρώπινο παράγοντα να παίζει τον πρώτο λόγο βάση επιλογής, σε μια κοινωνία που σου δίνει το δικαίωμα να εξελιχθείς αλλά και να έχεις άμμετρη ελευθερία λόγου.
Θρησκευτικές γραφές = απόλυτα εγχειρίδια συμπεριφοράς.. του ΤΟΤΕ!
Η ζωή έχει εξελιχθεί απίστευτα.. η νοοτροπία έχει αλλάξει. ο Κόσμος έχει μορφωθεί..
Επιστρέφω στην πρώτη παράγραφο. Οι φανατικοί θρησκευόμενοι, όσοι δεν μορφωθούν και γενικά δεν ξεκολλήσουν τη ζωή τους, είτε θα μείνουν σε μία κοινωνία αδιάσπαστη που θα ζει 2000 χρόνια σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ( όχι απαραίτητα όσον αφορά τον πλούτο, αλλά όσον αφορά τη νοοτροπία, τον τρόπο ζωής, διασκέδασης κλπ), αποξενωμένη, μόνη, είτε θα αφανιστεί και θα της επιβληθεί να ζήσει με τα σημερινά δεδομένα.
Εκτός αν οι γραφές και τα θρησκευτικά πρακτικά ανανεωθούν βάσει των σημερινών δεδομένων. Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουν λίγα χρονάκια ζωής ακόμα οι θρησκείες στο μεγαλύτερο μέρος της γης (εννοώ με full επιρροή στο λαό, όχι ότι θα πάψουν τελείως να υφίστανται). Αλλά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, και ακόμα και αν γίνει, η μάζα που προκαλεί τα προβλήματα εξ'αιτίας του χάσματος που εξ'αιτίας του δημιουργούνται τα προβλήματα, δεν πιστεύω ότι θα δώσει βάση σ'αυτά τα 'νεα', 'αιρετικά' 'μέτρα'. -
skye, Pai Mei, Asimov: +1.
Και, μια φορά ακόμα: Σκίτσα, γελοιογραφίες κι ανέκδοτα με το Χριστό, το Θεό, το Διάβολο και όλους τους Αγίους κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν κατά κόρον στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
Ας αποφεύγουμε να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα... -
.
Θα διαφωνήσω σε ένα σημείο με τον skye.
Ο άνθρωπος δε θα σταματήσει να πιστεύει. Αν μέχρι τώρα πίστευε στο Ισλάμ, το Χριστό κλπ κλπ, αύριο θα πιστεύει σε κάθε ψευτο-είδωλο που του επιβάλλει η TV του.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Απλά φαίνεται να έφαγαν τα ψωμιά τους οι θρησκείες (με τα παραμυθάκια τους) και ή θα αναβαθμιστούν (σε έκδοση 2006 SP4 Build 02.1) ή τη θέση τους θα πάρει κάτι άλλο, το οποίο στοιχηματίζω ότι δε θα μας αρέσει περισσότερο από το τωρινό καθεστώς με το σκοταδισμό και το φανατισμό των θρησκειών.
.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
'Τουλάχιστον επτά είναι τα θύματα των βίαιων διαδηλώσεων μουσουλμάνων που κλιμακώνονται επικίνδυνα. Ενας 14χρονος σκοτώθηκε στη Σομαλία, ένα θύμα είχε την Κυριακή η επίθεση στη δανική πρεσβεία της Βηρυτού -διαδηλωτής πήδηξε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου- και στο Αφγανιστάν τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις'
και:
'Στο Πακιστάν, η μεγαλύτερη ένωση γιατρών ανακοίνωσε ότι αρχίζει μποϊκοτάζ των φαρμάκων που προέρχονται από Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία αναμένοντας δημόσια συγγνώμη για την προσβολή του προφήτη.'
Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ντροπή να χάνουν τη ζωή τους άνθρωπη για μερικά κ@λοσκιτσάκια...Τόση ασέβεια προς την ανθρώπινη ζωή;;;
Θα μου πείτε, αν είναι σίγουροι ότι θα πάνε στα πιλάφια, γιατί όχι;
ααα ωραία η φύση αρχίζει και μας λύνει τα προβλήματα!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οι δογματικές θρησκείες και όποιος παίρνει απολύτως σοβαρά και τοις μετρητοίς κείμενα τα οποία γράφτηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο κόσμο, και κατά τη γνώμη μου, είναι μετρημένα τα ψωμιά τους, και είναι καταδικασμένοι στην αφάνιση, στο 'βωμό' της εξέλιξης.
Καταδικασμένος είσαι εσύ και τα παιδιά σου,να γίνετε μουσουλμάνοι.
Γεννοβολάνε απο το πρωι μεχρι το βράδυ και το μονο που τους απασχολεί είναι ο Αλάχ,ενω εσυ γίνεσαι ολο και πιο global... -
Και η απάντηση της 'πολιτισμένης' δύσης:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=682777&lngDtrID=245
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Και η απάντηση της 'πολιτισμένης' δύσης:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=682777&lngDtrID=245
Οχι.
Αυτή είναι η απάντηση ενός εξίσου φανατικού με τους μουσουλμάνους που σκοτώνονται.
Μην τσουβαλιάζουμε όλους τους Δυτικούς.... -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=682777&lngDtrID=245Απίστευτος '
'!
-
Και η απάντηση της 'πολιτισμένης' δύσης:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=682777&lngDtrID=245
Τήν 'βάψαμε' άν αυτή είναι η απάντηση τής δύσης.
αν καί κατα τους μωαμεθανούς οι σταυροφορίες δέν έχουν σταματήσει. -
.
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
καπου εχω διαβασει οτι ειναι ευκολο να κρινεις την προοδο του ανθρωπου, αφου σε καθε πολεμο σε σκοτωνει με πιο νεα τεχνολογια.αυτα τα 'πολιτες του κοσμου', 'κοινη προοδος' κλπ ΑΗΔΙΕΣ μπορειτε σιγα-σιγα μεγαλωνοντας να τα πεταξετε στα σκουπιδια.
δεν λειτουργει ετσι ο κοσμος, δυστυχως.Το περί προόδου της ανθρωπότητος το είπα ειρωνικά βρε συ PetRaN...
Πως είναι δυνατόν δλδ με τέτοια μίση, προκαταλήψεις και έχθρες να προοδεύσαμε τόσο πολύ... (εκτός αν όλα αυτά ήταν και είναι για λαϊκή κατανάλωση - και μεταφορικά και κυριολεκτικά)....
**Εμπρός για νέες σταυροφορίες...
Αέρααααα....**
.
Πλάκα πλάκα...
.
-
Η καλυτερη λυση ειναι να σταματησει ο δυτικος κοσμος τα παρε-δωσε με δαυτους... Ασε τους να ζουν στον μεσαιωνα για αλλα 2000 χρονια και τελειωνει εκει η υποθεση. Ουτε πολεμοι ουτε λοιπα χαρωπα που προτειναν απερισκεπτα μερικοι αυρουπεοι... στο κατω κατω... τι να τους ισοπεδωσεις? Τα γκρεμουλια?
Να φτασουν η εστω να πλησιασουν το δικο μας επιπεδο ζωης μου κανει κατι σε επιστημονικη φαντασια...
Αμα ηταν με την δημοσιευση μιας αποψης, αρθρου, σατυρας, προσβολης να καθομαστε να τα σπαμε ολα... δεν θα ειχε μεινει τιποτα σε αυτο τον πλανητη και καλα θα κανουν οι Δανοι, Γαλλοι, Αγγλοι Πορτογαλλοι να μην ζητησουν καμια συγνωμη και να αξιωσουν οι ιδιοι συγνωμη για τις ζημιες που εχουν υποστει σε εδαφος τους (πρεσβειες).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η καλυτερη λυση ειναι να σταματησει ο δυτικος κοσμος τα παρε-δωσε με δαυτους...Ξεχνάς το πετρέλαιο.
-
Ας μην είμαστε και τόσο αρνητικοί στη συγκεκριμένη απάντηση. Η πραότητα και η ενδοτικότητα δεν είναι πάντα ενδεδειγμένες λύσεις ειδικά όταν κόσμος πεθαίνει χωρίς λόγο.
Δεν ξέρω πως ήταν τα πράγματα στην Ευρώπη πριν από 800~1000 χρόνια περίπου, αλλά δεν νόμιζω ότι κάποιος σκότωσε τον Καζαντζάκη για τα πάθη του Χριστού ή πριν 20 χρόνια όταν προβλήθηκε 'ο τελευταίος πειρασμός' να είχαμε θανάτους ή όταν ο Ανδρουλάκης έβγαλε το Μ εις την Ν (που στα Θεσσαλικά ακούγονται ως το αιδίο) να είχαμε νεκρούς μεταξύ των αγοραστών του βιβλίου (όπως εχθές όπου φανατικός μουσουλμάνος σκότωσε Ιερέα). Το πολύ κανένα αφορισμό και αυτό ήταν όλο. Εδώ οι άνθρωποι θίγονται γιατί κάποιος σκιτσογράφος τόλμησε να σκιαγραφίσει τον Μωάμεθ (καθώς είναι μεγάλη βλαστημία να σκιαγραφείς τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ) και έχουν ξεκινήσει όλα όσα συμβαίνουν. Δεν επικροτώ τις ύβρεις ενάντια σε μία θρησκεία (άλλωστε δεν σκοτώνουν οι ιδέες αλλά οι άνθρωποι) αλλά δεν επικροτώ και τη βία ως αντίδραση. Αν δε θεωρήσουμε ως ύβρη το μήνυμα σταματήστε να σκοτώνεστε ως ηλίθιοι (που αυτό εξέλαβα από το έξυπνο 'Σταματήστε ξεμείναμε από παρθένες') τότε ίσως να ήταν καλύτερο να ξεριζώσουμε το κακό πριν αυτό καταστρέψει τα πάντα.
Νομίζω ότι οι εν λόγω ισλαμιστές αποθρασύνονται και ήρθε η ώρα να θυμίσουμε στο Ισλάμ ότι εν έτει 2006 δεν μπορεί να ζεί όπως το 800 και 1500 με το λεπίδι για τον άπιστο. Ίσως ένα μικρό εμβόλιο (ειδικά στην Ευρώπη με μερικές χιλιάδες απελάσεις ισλαμιστών και ίσως μερικές δημεύσεις περιουσιών διαφόρων φανατικών ισλαμικών οργανώσεων που χρηματοδοτούν στο θεάρεστο έργο τους όλους αυτούς που καίνε και σκοτώνουν) θα ήταν απαραίτητο.
Τώρα βέβαια κάτι τέτοια βλέπει και ο απλός κόσμος και ανέχεται και το Ισραήλ με την 'Θεάρεστη' πολιτική του.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η καλυτερη λυση ειναι να σταματησει ο δυτικος κοσμος τα παρε-δωσε με δαυτους...
Ξεχνάς το πετρέλαιο.
Μην μασας.... εχουμε τα υβριδικα τωρα... και δυτικοποιησαμε και το Ιρακ Ποιος μας πιανει...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.............και ήρθε η ώρα να θυμίσουμε στο Ισλάμ ότι εν έτει 2006 δεν μπορεί να ζεί όπως το 800 και 1500 με το λεπίδι για τον άπιστο. Ίσως ένα μικρό εμβόλιο (ειδικά στην Ευρώπη με μερικές χιλιάδες απελάσεις ισλαμιστών και ίσως μερικές δημεύσεις περιουσιών διαφόρων φανατικών ισλαμικών οργανώσεων που χρηματοδοτούν στο θεάρεστο έργο τους όλους αυτούς που καίνε και σκοτώνουν) θα ήταν απαραίτητο..................Μήπως ήρθε κι η ώρα να σταματήσουμε να τους κλεβουμε το πετρέλαιο; Τότε να δεις πως θα σταματήσουν να ζουν όπως το 800 και το 1500
-
ε οχι και να σταματησουμε να κλεβουμε!!!
χωρις κλοπη και εκμεταλλευση, παει ο πολιτισμος μας τοτε!!
flintstones θα ξαναγινουμε κι εμεις..α ρε βρεμενη σανιδα που θελουνε μερικοι
-
Προς ολους εκεινους που βριζουν το μουσουλμανικο κοσμο και καταριουνται τους Αραβες.
Ξεχνατε μαλλον οτι το Ισλαμ, εκτος απο θρησκεια, ειναι και ενας κωδικας που καθοριζει σε οσους το ασπαζονται και τη πιο μικρη λεπτομερεια της ζωης τους.
Κανεις λοιπον, οσο πολιτισμενος και αν ειναι, δε μπορει να χλευαζει την πιστη και τον τροπο ζωης του αλλου, τη στιγμη που δεν τον ενοχλει αυτος ο αλλος.
Κατα τη γνωμη μου η Δανια θα επρεπε να ζητησει συγνωμη.Τα περι ελευθεριας του τυπου ειναι μ@λ@κιες στο πατερο.
Αν αυριο το πρωι βγει η Αλ Αχραμ του Κα'ι'ρου, η Χουριετ της Πολης, ή το Αλ Τζαζιρα και δημοσιευσει τη γελοιγραφια της Βασιλισσας της Δανιας πεσμενης στα τεσσερα να τη πηδανε δυο λυκοσκυλα και ταυτοχρονα να τη πιπωνει ενα (Αραβικο κατα προτιμηση) αλογο να δω τα μουτρα τους....Επισης μαλλον ξεχνατε τι εχει προσφερει ο Αραβικος Πολιτισμος ειδικα στις Θετικες επιστημες, και γενικοτερα στην προοδο της Ανθρωποτητας.
Οταν η Ευρωπη κυνηγουσε μαγισσες και εξοντωνε μαυρες γατες, οι Αραβες εχτιζαν την Αλαμπρα και το Αλκαζαρ στην Ισπανια η οποια μετα την εκδιωξη των Αραβων εγινε το πιο σκοταδιστικο κρατος στη Μεσαιωνικη Ευρωπη και η στυγνοτερη αποικιοκρατικη δυναμη (με εξαιρεση, ισως, τους Ολλανδους και ,φυσικα, τους Αγγλους)
Ο δε μεσαιωνας εγινε ακομα πιο βαρυς και σκοταδιστικος μετα τη μαχη του Πουατιε οποτε και σταματησε η επελαση των Αραβων.Και αν σημερα ο Μουσουλμανικος κοσμος ζει στη φτωχεια και την δυστυχια δε φταιει ουτε το Ισλαμ ουτε το Κορανι.
Καθε προοδος του Μουσουλμανικου κοσμου σταματησε με τη πρωτη σταυροφορια.
Και ο κατηφορος- αλλα και οι επεμβασεις των 'πολιτισμενων' Δυτικων - συνεχιζεται μεχρι σημερα.Γιαυτο και νομιμοποιουνται οι Μουσουλμανοι να υποστηριζουν οτι οι Σταυροφοριες δε σταματησαν ποτε....
Καλο θα ειναι να σεβονται οι 'πολιτισμενοι' Δυτικοι την κουλτουρα και το τροπο ζωης ολων των αλλων και να μη χλευαζουν με κανενα τροπο τα πιστευω τους.Ολα τα παραπανω βεβαια, δεν δικιολογουν καμμια μορφη βιας οπως βλεπουμε με τους εμπρησμους των πρεσβειων.
Πουθενα το Ισλαμ σα θρησκεια δε νομιμοποιει τετοιες μορφες βιας.Τωρα εμενα γιατι μου φαινεται ολο αυτο το σκηνικο με τις ταυτοχρονες δημοσιευσεις αυτων των σκιτσων σε μεγαλες ευρωπα'ι'κες εφημεριδες σαν μια πολυ καλοστημενη προβοκατσια ωστε να εξαγριωθουν οι καλοζω'ι'σμενοι ευρωπαιοι με τους 'απολιτιστους' Μουσουλμανους ειναι αλλο θεμα, αν και κατα τη γνωμη μου, ειναι η καρδια του ζητηματος....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τωρα εμενα γιατι μου φαινεται ολο αυτο το σκηνικο με τις ταυτοχρονες δημοσιευσεις αυτων των σκιτσων σε μεγαλες ευρωπα'ι'κες εφημεριδες σαν μια πολυ καλοστημενη προβοκατσια ωστε να εξαγριωθουν οι καλοζω'ι'σμενοι ευρωπαιοι με τους 'απολιτιστους' Μουσουλμανους ειναι αλλο θεμα, αν και κατα τη γνωμη μου, ειναι η καρδια του ζητηματος....Ολοι οι αλλοι βλεπουν το αντιθετο,την προβοκάτσια/εκμετάλλευση των φανατικων εξτρεμιστων που θελουν να υπάρχει ένταση με τους 'απιστους'.
Με κακους χειρισμους θα καταλήξουμε να εχουμε Δ' παγκόσμιο γιατί κάποιοι γελοιογράφησαν κάτι ανύπαρκτο,να δουμε τι θα λενε οι ιστορικοι του μελλοντος...
Σκίτσα του Μωάμεθ