-
80-20 το βλέπω...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλημέρα
Το 694 βγαίνει ακόμα; Αν ήταν παιδί θα είχε τελειώσει το δημοτικό. Εξαιρετικό λάστιχο πριν από 7-8 χρόνια όμως. Οι σύγχρονες γόμες τα καταφέρνουν καλύτερα και σε άσφαλτο και σε χώμα.
Γιατί να μην βγαίνει??έχω την εντύπωση πως το 693 σταμάτησε περίπου πριν 6 χρόνια.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Γιατί να μην βγαίνει??έχω την εντύπωση πως το 693 σταμάτησε περίπου πριν 6 χρόνια.'Όντως μετά από λίγο ψάξιμο διαπίστωσα ότι πρέπει να βγαίνει ακόμα. Επειδή πριν από 2 περίπου χρόνια είχα πετύχει το 695 προς πώληση σε αμερικάνικα site πίστευα πως θα απέσυραν σιγά σιγά το 694 (revo 2). Το 693 δεν θυμάμαι πότε σταμάτησε, αλλά το 694 πρέπει να πρωτοκυκλοφόρησε πριν το 2005. Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο πριν.
-
http://www.bridgestonetire.com/productd ... er_A/T_695 εμφανισιακά πάντως προτειμώ το 693!και έπειτα από δοκιμή καλό μου φάνικε.Τα 694 τα βλέπω επίσης σε πολλά αμάξια!Αναμένω για τα 695!
-
Ποιο λάστιχο θα προτείνατε για TOYOTA HILUX 2.5D 4X4 διπλοκάμπινο του 2004 ?
Στο εγχειρίδιο χρήσης γράφει 205R16 reinforced, αλλά δεν αναφέρει δείκτη φορτίου και ταχύτητας, ή αριθμό λινών.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα δύο κατηγορίες: 205/80R16 104T και 205R16 110/108S/8PR (8-λινο).
Οι διαστάσεις είναι ίδιες απ' όσο ξέρω, αλλά προφανώς η δεύτερη είναι πιο βαρέως τύπου.Κάποιοι τύποι που βρήκα στο διαδίκτυο:
205/80R16 104T:
- BRIDGESTONE DUELER H/T 689 RF
- CONTINENTAL CROSSCONTACT AT XL
- MICHELIN LATITUDE CROSS
- PIRELLI SCORPION ATR XL
- YOKOHAMA GEOLANDAR G012
205R16 110/108S/8PR
- BRIDGESTONE D694 A/T 110S
- CONTINENTAL CONTI4X4 110/108S
- GOODYEAR WRANGLER AT/S 110S/8PR
Τι θα προτείνατε ?
-
Αδερφέ για τι χρήση τα θέλεις??πρώτα αυτό να κοιτάς..
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Αδερφέ για τι χρήση τα θέλεις??πρώτα αυτό να κοιτάς..90% άσφαλτος - 10% χώμα/φυτεμένη πέτρα/3Α.
-
Κοίτα αφού δεν πηγαίνεις σε off-road διαδρομές θα σου πρότεινα να απορίψεις τα ΑΤ λάστιχα.Τα bridgestone H/T μου φάνικαν καλά,χωρίς βέβαια να έχω εμπειρία σε τέτοια ελαστικά.Εγώ στο ναβάρα μου φοράω τα lassa AT competus (χρειάζομαι ΑΤ) και μου φαίνονται άψογα.Για 90-10 πάρε ένα λάστιχο δρόμου και θα είσαι οκ.Όταν θα συναντάς φυτεμένη πέτρα(ο εχθρός των ελαστικών) τότε θέλει λίγη προσοχή και σχετικά χαμηλές ταχύτητες.Σε αυτή την περίπτωση μόνο τα ΜΤ(mud) λάστιχα θα ήταν πιο 'άνετα'.Αυτά από μένα..όπως είπα και πριν δεν έχω εμπειρία να σε πω πιο είναι πιο καλο.
-
Μια αλλαγη διαστασης απο 215/65/16 σε 235/60/16 τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει; Η χρηση του suv ειναι κυριως για ασφαλτο και ταξιδια. Ο κατασκευαστης εχεις ως προτεινομενες και τις 2 αυτες διαστασεις.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μια αλλαγη διαστασης απο 215/65/16 σε 235/60/16 τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει; Η χρηση του suv ειναι κυριως για ασφαλτο και ταξιδια. Ο κατασκευαστης εχεις ως προτεινομενες και τις 2 αυτες διαστασεις.Terios 1500 ή vitara; Όποιο και αν είναι από τα δύο καλύτερα με τα 215. Το 235 στα επιδρά αρνητικά στις επιδόσεις, στην κατανάλωση και στην άνεση. Θα έχεις λίγο καλύτερο τιμόνι σε αίσθηση (αν και σηκώνει συζήτηση ακόμα και αυτό) αλλά σε ένα αυτοκίνητο με φιλοσοφία SUV και πίσω άκαμπτο άξονα δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα εκτός από ένα βαρύτερο τιμόνι. Ακόμα και για αμιγώς ασφάλτινη χρήση η πρότασή μου είναι 215/65/16. Είναι και φθηνότερα.
-
hyundai tucson. τωρα φοραω τα michelin lattidute tour εξαιρετικη γομα στην ασφαλτο!!!!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
hyundai tucson. τωρα φοραω τα michelin lattidute tour εξαιρετικη γομα στην ασφαλτο!!!!Είχα ξεχάσει τα κορεάτικα. Δεν αλλάζει κάτι σημαντικά. Προτίμησε το 215.
-
UP για άλλη μια φορά, μήπως και με ξεχάσατε....
1ος υποψήφιος:
ContiCrossContact UHP
2ος:
Goodyear Efficient Grip SUVΕχει κανείς (προσωπική, καλύτερα) άποψη από αυτά τα λάστιχα?
-
Αυτο εδω το εχεις κοιταξει?
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/suv/s ... n_str.html -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/suv/s ... n_str.htmlειναι (ηταν;) το ελλαστικο πρωτης τοποθετησης στην Χ3.
Το φοραει ο κουνιαδος μου εδω και 3 χρονια στην Χ3 του, μετριο λαστιχο (που ομως τα κανει ολα) και σχετικα 'σκληρο'ειχα σκεφτει να τα φορεσω στο Βιταρα παλια, αλλα τελικα ειχα βαλει τα 694 σαν πιο χωματινα.
Τελικα πριν λιγες μερες αλλαξα λαστιχα στο Βιταρα (αφου ειπαμε να το κρατησουμε λιγο ακομα) και βρηκα στον λαστιχα μου μια τετραδα απο αυτα τα STR (215-65-16) για 80€
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ηταν κατασκευασμενα στα μεσα του 2011 και στις γωνιες και στα πλαγια εχουν ακομα τα 'μπιμπικια' τους.
Καποιος ηθελε να βαλει μεγαλυτερα λαστιχα και πετυχα στην περιπτωσηεπειδη το βιταρα κινειται πλεον σε χωματοδρομο και σε χωραφια (λασπη, χορτα) θα σας πω εντυπωσεις σε λιγο καιρο
Στην ασφαλτο φαινονται αρκετα καλα, αλλα ουτε το αυτοκινητο ειναι για ασφαλη συμπερασματα και τα προηγουμενα λαστιχα ειχαν φαγωθει και παλιωσει πολυ -
Ηταν σιγουρα τα M+S?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ηταν σιγουρα τα M+S?νομιζω ναι.
θα το ξανακοιταξω
(βγαινουν και χωρις M+S? ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/suv/s ... n_str.htmlειναι (ηταν;) το ελλαστικο πρωτης τοποθετησης στην Χ3.
Το φοραει ο κουνιαδος μου εδω και 3 χρονια στην Χ3 του, μετριο λαστιχο (που ομως τα κανει ολα) και σχετικα 'σκληρο'ειχα σκεφτει να τα φορεσω στο Βιταρα παλια, αλλα τελικα ειχα βαλει τα 694 σαν πιο χωματινα.
Τελικα πριν λιγες μερες αλλαξα λαστιχα στο Βιταρα (αφου ειπαμε να το κρατησουμε λιγο ακομα) και βρηκα στον λαστιχα μου μια τετραδα απο αυτα τα STR (215-65-16) για 80€
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ηταν κατασκευασμενα στα μεσα του 2011 και στις γωνιες και στα πλαγια εχουν ακομα τα 'μπιμπικια' τους.
Καποιος ηθελε να βαλει μεγαλυτερα λαστιχα και πετυχα στην περιπτωσηεπειδη το βιταρα κινειται πλεον σε χωματοδρομο και σε χωραφια (λασπη, χορτα) θα σας πω εντυπωσεις σε λιγο καιρο
Στην ασφαλτο φαινονται αρκετα καλα, αλλα ουτε το αυτοκινητο ειναι για ασφαλη συμπερασματα και τα προηγουμενα λαστιχα ειχαν φαγωθει και παλιωσει πολυΝαι, τα έχω δει. Είναι all-rounders, από ό,τι βλέπω, με υστέρηση στο βρεγμένο. Νομίζω ότι υστερεί ωστόσο απέναντι στους δυο 'φιναλίστ' (ContiCross & EfficientGrip). Το Conti υπερτερεί μακράν στο βρεγμένο, ενώ το EfficientGrip στη φθορά.
...Φυσικά αν τα έβρικα και εγω στην τιμούλα του bebes, μάλλον δε θα το συζητούσα ( ) -
Όχι το STR. Παλιό ελαστικό. Πρέπει να είναι το λιγότερο 8 χρόνια στην αγορά. Άσε που τα φορούσα και εγώ και δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος αν και για να μην είμαι άδικος ήταν πρώτης τοποθέτησης.
Διάλεξε ανάμεσα στο scorpion verde και στο latitude tour HP. Το πρώτο είναι καλό στον τομέα της οικονομίας και το δεύτερο πιθανότατα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Τα υπόλοιπα που έχεις βάλει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. -
Θενκς, αλλά ψώνισα χτες.
Αναφορικά με τα Scorpion Verde, πιάνουν καλές, ίσως τις καλύτερες επιδόσεις στη νέα 'πινακίδα' της ΕΕ για τα ελαστικά. Δεν τα διάλεξα γιατι, ΙΜΗΟ είναι πιο ασφάλτινα από ότι θα ήθελα. Το ίδιο ισχύει και για τα tour HP που νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθούν 100% ασφάλτινα. Αν πάλι κυκλοφορούσα σε καλούς ευρωπαϊκούς δρόμους θα πήγαινα για τα Conti. Αλλά τελικά κατέληξα στα effifient grip. Ίδωμεν.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.