-
καταρχιν σε ευχαριστω περιμενα πωσ και πως μια απαντηση.....διλαδι κατα την γνωμη σου ενα ελαστικο 50\50 σε μια κατασταση με πολυ χιονι στο βουνο δεν θα μου προσφερει τιποτα παραπανω απο ενα 80\20?
καμια πρωτιμιση σε καπιο ελαστικο ?kamia gnwmi?αν επιλεξω 80\20 σκεφτομαι το continental crosscontact lx pou einai kai m+s -
μηπως εχει δοκιμασει κανεις τα nokian WRG2 SUV?....μου ελεγε ενα φιλος για τρομερες επιδωσεις....απλα νομιζω πωσ ειναι καθαρα χειμωνιατικο ελαστικο.....!λεω νομιζω γιατι το δινουν και σαν all weather....εχει και δεικτη ταχυτητασ V πραγμα που σημαινει οτι αντεχει και σε θερμοκρασιες υψηλες....
-
μηπως εχει δοκιμασει κανεις τα nokian WRG2 SUV?....μου ελεγε ενα φιλος για τρομερες επιδωσεις....απλα νομιζω πωσ ειναι καθαρα χειμωνιατικο ελαστικο.....!λεω νομιζω γιατι το δινουν και σαν all weather....εχει και δεικτη ταχυτητασ V πραγμα που σημαινει οτι αντεχει και σε θερμοκρασιες υψηλες....
-
Ο χρήστης farmakotriftis έγραψε:
μηπως εχει δοκιμασει κανεις τα nokian WRG2 SUV?....μου ελεγε ενα φιλος για τρομερες επιδωσεις....απλα νομιζω πωσ ειναι καθαρα χειμωνιατικο ελαστικο.....!λεω νομιζω γιατι το δινουν και σαν all weather....εχει και δεικτη ταχυτητασ V πραγμα που σημαινει οτι αντεχει και σε θερμοκρασιες υψηλες....τα allweather τα εχω Subarou.
Τα πηρα για ολο το χρονο, αλλα το πελμα ειναι σαν του χειμερινου.
Απλα (λενε) οτι αλλαζει η γόμωση και αντεχει σε θερμοκρασιες.Αν επαιρνα τωρα, θα επαιρνα τα Νοκιαν ΜΟΝΟ σε χειμερινα και ενα αλλο σετ για το καλοκαιρι.
Σε σχεση με τα Geolander που ειχα (που δεν ειναι και το καλυτερο λαστιχο) εχουν πιο πολυ θορυβο και ελαφρως αυξημενη καταναλωση.
Το χειμωνα ειναι πολυ καλα σε βροχη και χιονι, καλοκαιρι τα δοκιμασα λιγο.Απο αλλο χρηστη ομως εμαθα οτι δεν κανουν πολλα πραμματα στη λασπη
Γνωμη μου ειναι να μην τα παρεις για να τα φορας συνεχεια.
-
νομιζω πως εχω καταλιξει στα crosscontact lx......pia i gnomi sou file bebe....mias kai mou milas esu...!!!εδω στην σιενα τησ ιταλιας ποθ ειμαι εχω δει πολλα 4χ4 να φορανε ,nokian...wrg2 οπως επισις και pirelli scorpion str ..αλλα και εμενα μοθ φαινονται πολυ χειμωνιατικα....τα conti τα 650 μαζι με ευθιγραμμιση....!
-
δεν τα ξερω τα συγκεκριμενα, η τιμη ειναι πολυ καλη.
γιατι δεν κοιτας στο φορουμ που γραφουν οι Jeepοβιοι;
-
εγώ φορούσα αυτό το λάστιχο http://www.google.gr/imgres?q=nokian+WR ... 24&bih=629 για περίπου 2 χρόνια.άψογο σε χιόνι σε σημείο που δεν φαντάζεσαι αλλά σε λάσπη και χώμα δεν πάνε μία..Το καλοκαίρι φθείρονται γρήγορα!επίσης φθείρονται γρήγορα και σε πέτρες(σκησίματα),χωματόδρομους και τσιμεντόδρομους(έχω και τέτοιους!)Κατά τα άλλα σε βροχή και χιόνι είναι άψογα.αυτά που λες εσύ νομίζω πως είναι τα καινούργια..?
-
αυτα φοραω.
νομιζω στο cherokee λογω βαρους θα ταλαιπωρουνται ακομη περισσοτερο αποτι σε μενα
-
εγώ τα είχα σε τζίμνι πετρελαίου,οπότε δεν νομίζω οτι ήταν θέμα βάρους.Πάντως τώρα στο ναβάρα έχω τα lassa competus AT και μπορώ να πω ότι με εκπλήσουν!
-
μηπως εχει δοκιμασει κανεις τα nokian WRG2 SUV?....μου ελεγε ενα φιλος για τρομερες επιδωσεις....απλα νομιζω πωσ ειναι καθαρα χειμωνιατικο ελαστικο.....!λεω νομιζω γιατι το δινουν και σαν all weather....εχει και δεικτη ταχυτητασ V πραγμα που σημαινει οτι αντεχει και σε θερμοκρασιες υψηλες....Τα είχα σε 4κίνητο, τα είχα και σε προσθιοκίνητο.
Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ελαστικό, με την έννοια ότι το δίνουν για όλο το χρόνο, αλλά....
Αν περάσουν Ελληνικό καλοκαίρι, τον επόμενο χρόνο τα ξεχνάς για χειμερινά, αφού σίγουρα η απόδοσή τους θα έχει πέσει 70%, εκτός αν το καλοκαίρι τα χρησιμοποίησες για πολύ μικρές διαδρομές με πολύ χαμηλές ταχύτητες, οπότε θα έχεις μια πτώση του 40%.
Από την άλλη, αν το δεις καθαρά σαν χιονολάστιχο, λόγω της σκληρής γόμας ώστε να ''αντέχουν'' και καλοκαίρι, είναι στο μέσο όρο απόδοσης.
Ειδικά σε παγωμένο χιόνι, υστερούν αρκετά σε σχέση με τα αμιγώς χειμερινά.
Πολύ καλά είναι στο στεγνό (με χαμηλές θερμοκρασίες) και στη βροχή.
Προσωπικά δεν θα τα ξαναέβαζα ούτε για χειμερινά (υπάρχουν πολλά καλύτερα), ούτε σαν all-season.
Πρόσφατα τα συγκρίναμε με τα pirelli winter carving σε αυτοκίνητο φίλου και ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Προσθιοκίνητα και τα 2, εκεί που αυτός ξεκινούσε χωρίς σπινιάρισμα με τα G2 δεν υπήρχε καν πρόσφυση. -
stoli μιας και μου ησουν κατατοπιστικος οσων αφορα τα g2 εχεις να προτεινεισ κανα ελαστικο....με ενδιαφερει και η καταναλωση γιατι με 3.7 κυβικα και 1,78 η βενζινη στην ιταλια δεν ειναι να μην το σκεφτομαι και αυτο.....ειναι ενας απο τουσ λογους που δεν θελω να βαλω all tairain...!!pointer i draahtar???? :----})))))
-
το καλύτερο λάστιχο να βάλεις από θέμα κατανάλωσης,δεν θα την μειώσεις δραματικά.. αν δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα με τις βενζίνες απλά ψάξε για οικονομικότερο αυτοκίνητο. *pointer for ever!
-
stoli μιας και μου ησουν κατατοπιστικος οσων αφορα τα g2 εχεις να προτεινεισ κανα ελαστικο....με ενδιαφερει και η καταναλωση γιατι με 3.7 κυβικα και 1,78 η βενζινη στην ιταλια δεν ειναι να μην το σκεφτομαι και αυτο.....ειναι ενας απο τουσ λογους που δεν θελω να βαλω all tairain...!!pointer i draahtar???? :----})))))Έχω ακούσει καλά λόγια για τα cooper discoverer ATR.
-
Ο χρήστης stolis έγραψε:
stoli μιας και μου ησουν κατατοπιστικος οσων αφορα τα g2 εχεις να προτεινεισ κανα ελαστικο....με ενδιαφερει και η καταναλωση γιατι με 3.7 κυβικα και 1,78 η βενζινη στην ιταλια δεν ειναι να μην το σκεφτομαι και αυτο.....ειναι ενας απο τουσ λογους που δεν θελω να βαλω all tairain...!!pointer i draahtar???? :----})))))
Έχω ακούσει καλά λόγια για τα cooper discoverer ATR.
Τα φορούσα παλιότερα σε τζιμνι.Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστιμένος.
-
Καλημέρα
Εχω το CR-V mod.2005 και μένω Νότια Πελοπόνησσο που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Φοράω τα Geolandar 215/65/16 , αλλά δεν έχω εμπειρία από άλλα ελαστικά για να συγκρίνω.
Η χρήση που κάνω είναι κυρίως ασφάλτινοι επαρχιακοί δρόμοι με πολλές στροφές και σπάνια Εθνικές Οδοί σε υψηλές ταχύτητες.
Επίσης πηγαίνω αρκετά συχνά σε off διαδρομές, κυρίως πέτρα και σπάνια λάσπη, γρασίδι ή χιόνι.
Ψάχνοντας στο site και αλλού κατέληξα στα παρακάτω- Geolandar A/T-S G012
- Michelin Cross
- Maxxis
- Kumho
- General Grabber UHP
- Toyo open country
- Cooper Discoverer
- BF Goodrich A/T
- Bridgestone 694
Δεν έχω καταλάβει ποιο από τα παραπάνω είναι κατάλληλο για τις χρήσεις που ανέφερα.
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.
-
από όλα αυτά σου προτείνω το 9!τα bridgestone!έχω ακούσει πολλά καλά λόγια και τα βλέπω σε πολλά αμάξια.Τα goodrich είναι τα πιο άγρια ΑΤ που έβαλες και νομίζω πως δεν σου χρειάζονται και τόσο πολύ.Ψάξε και για τα Lassa competus AT,τα φοράω σε navara και προς έκπληξη μου(!) είναι άψογα!
-
ΕΧΩ ΤΟ BMW X3 ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΑΣΤΙΧΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 235/55 R 17.ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ PIRELLI SCORPION STR H CONTINENTAL CONTI CROSS TM UHP.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
-
Ο χρήστης gik έγραψε:
ΕΧΩ ΤΟ BMW X3 ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΑΣΤΙΧΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 235/55 R 17.ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ PIRELLI SCORPION STR H CONTINENTAL CONTI CROSS TM UHP.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.Michelin Tour HP. Ταιριάζουν καλύτερα στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης kypar έγραψε:
Καλημέρα
Εχω το CR-V mod.2005 και μένω Νότια Πελοπόνησσο που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Φοράω τα Geolandar 215/65/16 , αλλά δεν έχω εμπειρία από άλλα ελαστικά για να συγκρίνω.
Η χρήση που κάνω είναι κυρίως ασφάλτινοι επαρχιακοί δρόμοι με πολλές στροφές και σπάνια Εθνικές Οδοί σε υψηλές ταχύτητες.
Επίσης πηγαίνω αρκετά συχνά σε off διαδρομές, κυρίως πέτρα και σπάνια λάσπη, γρασίδι ή χιόνι.
Ψάχνοντας στο site και αλλού κατέληξα στα παρακάτω- Geolandar A/T-S G012
- Michelin Cross
- Maxxis
- Kumho
- General Grabber UHP
- Toyo open country
- Cooper Discoverer
- BF Goodrich A/T
- Bridgestone 694
Δεν έχω καταλάβει ποιο από τα παραπάνω είναι κατάλληλο για τις χρήσεις που ανέφερα.
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.
Σπάνια λάσπη ή χιόνι σημαίνει ότι χρειάζεσαι ένα ελαστικό 90-10 άντε 80-20 που το μόνο που θα ζητάς από αυτό είναι η αυξημένη αντοχή. Θα ήμουν ανάμεσα στο Michelin το οποίο όμως είναι 70-30 και στο General Grabber UHP το οποίο πιστεύω ότι θα σου ταιριάξει καλύτερα. Το 694 βγαίνει ακόμα; Αν ήταν παιδί θα είχε τελειώσει το δημοτικό. Εξαιρετικό λάστιχο πριν από 7-8 χρόνια όμως. Οι σύγχρονες γόμες τα καταφέρνουν καλύτερα και σε άσφαλτο και σε χώμα.
-
ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ VREDESTEIN QUATRAC 3 SUV.ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ROAD KAI OF ROAD.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ BMW X3.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.