-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
η διασταση μου ειναι πολυ δυσκολη (215-55-17) και μετα τη φυγη της Νokian απο την ελλαδα οι επιλογες μου ειναι μονο σε YOKOHAMA Geolader που βγαινουν γυρω στα 700€
οποτε ψαχνω ενα λαστιχο 'βροχης-χιονιου' με το οπ
σε χωματοδρομο πανε ολα, για κατσαβραχα και σπασμενες πετρες δε βλεπω να πηγαινω πια...το αυτοκινητο το πηρα με τα Geolander G51 (αν θυμαμαι καλα) και τωρα εχω τα Nokian WR2
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε 225/55/17. Μένεις εντός ορίων και ψηλώνεις και λιγάκι.
Στη κατανάλωση δε νομίζω να δεις σημαντικές διαφορές ενώ έχεις σημαντικά περισσότερες επιλογές σε ελαστικά. -
παιδιά εχω ενα samurai του 2001. το πηρα με 60.000 χλμ εχω κανει αλλα 30.000 χλμ κ νομιζω οτι ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα γιατι στο νερο δεν κρατανε καθολου. θελω να βαλω 50/50. διαστάσεις ειναι 205/70/15 . μ ειπαν σε μαγαζια που ρώτησα για yokohama geolander k bridgestone 694 . τι απο τα 2 να βαλω στο σαμυραι για αυτες τις διαστασεις κ για να εχω καλουτσικο κράτημα στο βρεγμένο οδοστρομα( βασικα το σταματιμα με ενδιαφέρει) κ να μπορω να πηγενω κ λιγο σε λασπουρα ??
-
To κρισιμο του θεματος ειναι τι ΕΣΥ εννοεις λιγο....
παρεπιπτοντως το σαμι δεν φυμιζεται και για το κρατημα του στην ασφαλτο με 2 αξονες και φυλλα σουστας, ετσι κι αλλιως...
για το 'εκτος' εχει γινει διασημο.... -
βασικα το σταματιμα με ενδιαφερει γτ ετσι κ αλλιως δεν πηγενω κ με μεγαλες ταχύτητες. με τα matador 60/40 που εχει πανω πραγματικα κανει πατιναζ οταν παω να φρεναρω ή να ξεκινισω σε βρεγμενο δρομο. για την λασπη θα ελεγα σαν αυτην π εχεις στις φοτο στην προηγουμενη σελιδα. μ ειπαν οτι το yokohama ειναι πιο μαλακο αρα κ καλητερο στην ασφαλτο. αλλα εκτοσ πανω κατω τα ιδια. αρα να μεινω στο yokohama? ετσι κ αλλιως η διαφορα τους ειναι μονο 30 euros
-
θεωρητικά ναι.
αλλα το προβλημα σου κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κυριως τα λαστιχα. Απλά οσο ειναι τοπ 'κουκουλωνουν' το εγγενες προβλημα του συγκεκριμενου μοντελου. Δεν ειναι τυχαιο οτι στο κατ' ουσιαν ιδιο jimny η μονη βασική αλλαγη ειναι οτι του εβαλε ελατηρια αντι σουστες...
Μηπως και τα αμορτισερ σου ειναι 'αντε γεια' με συνεποια να μην 'παταει'??? -
απο κατω που το πηγα σε μαστορα πλην του σταβρου απο μπροστα(που ακουγοταν) ηταν κομπλε, ετσι μ ειπε τουλαχιστον. τα λαστιχα παντος ειναι πολυ ζορισμενα , ταλαιπορημενα, καμενα, ολα μαζι. οποτε σαν λαστιχα καλητερα να παρω τα yokohoma? ετσι κ αλλιως το αμαξι ειναι μαμα τελειως, κ ετσι θα μεινει προς το παρον. τα BFgoodrich a/t ειναι πολυ πιο ακριβα?? (τα γιοκο πανε στα 380) ξερεις μηπως πανω κατω τιμες για τα BF?? στο νερο ειναι καλα ???
-
ειναι απο οτι νομιζω - γυρω στο 500αρικο στην διασταση που θες.
κι επειδη στην τελικη ολα ειναι υποκειμενικά, ξεκινα με οτι ξεκινησεις και απο κει και περα βλεπεις και κανεις -
οκ σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου
-
Καποια γνωμη για 215/65/16 BARUM BRAVURIS? Tα βρισκω 380 ευρω. Τα εχει δοκιμασει κανεις?
-
Γεια σας, έχει κάποιος εμπειρία απο hankook A/T .Οι κριτικές είναι πολύ καλές για το συγκεκριμένο λάστιχο και υπάρχει το δίλημμα της αλλαγής των άριστων yokohama geolandar at/s με αυτά.
-
Αν εισαι ευχαριστημενος απο αυτα που εχεις γιατι να αλλαξεις μοντελο?? Αν το θεμα ειναι χρηματικο κι ειναι πολυ φθηνοτερα τα χανκουκ, δοκιμασε τα, κριτικες καλες εχουν οποτε γιατι οχι??
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Γεια σας, έχει κάποιος εμπειρία απο hankook A/T .Οι κριτικές είναι πολύ καλές για το συγκεκριμένο λάστιχο και υπάρχει το δίλημμα της αλλαγής των άριστων yokohama geolandar at/s με αυτά.Είναι αυτό που είπε ο Ευθύμης.Δοκιμασμένη καλή λύση δύσκολα την αλλάζεις,εκτός και αν είναι ο οικονομικός παράγοντας στη μέση.
-
Καλημέρα στο φόρουμ,
Κατ'αρχήν να συστηθώ. Ονομάζομαι Νίκος Δόρτης και δουλεύω στον Φ.Δ.Οροσειράς Ροδόπης ως Επόπτης-Φύλακας του εθνικού πάρκου. Σκοπός της επίσκεψής μου στην κοινότητά σας είναι η αναζήτηση συμβουλών ιδανικών ελαστικών για τα αυτοκίνητα της δουλειάς μου, της οποίας η φύση είναι αρκετά δύσκολη κι εκτελείτε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες καιρού κι οδοστρώματος. Κύριο αντικείμενο της δουλειάς μου είναι η εποπτεία και ο εντοπισμός ειδών χλωρίδας του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς της Ροδόπης, η οποία διενεργείται με αυτοκίνητα pick-up αλλά και κλειστού τύπου.
Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι έντονη βροχή, χιόνι, πάγος, λάσπη, δρόμοι με φυτεμένες πέτρες αλλά και χαλικόδρομοι. Ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, που οι συνθήκες χειροτερεύουν εντόνως, τα κύρια προβλήματα στον δρόμο είναι η λάσπη, το χιόνι κι ο πάγος.Μιας και για τον πάγο δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μιας και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ελαστικό που να 'πατάει' ιδανικά σε αυτόν, για τα υπόλοιπα τι είδους ελαστικά προτείνετε να βάλουμε; Τα αυτοκίνητα στα οποία αναφέρομαι είναι τα Ford Ranger (pick-up) και Toyota Hilux.
Στην παρούσα φάση έχουμε βάλει 'KOBRA MALATESTA 245/70/R16' 80/20 (off-road), τα οποία είναι ιδανικά για λάσπη και πετρώδες έδαφος, αλλά αντιμετωπίζουμε θέμα με την σωματική μας κούραση-καταπόνηση καθώς επίσης και με την πορεία που κάνουμε στην άσφαλτο (τα λάστιχα βουίζουν αν ξεπεράσεις το όριο των 80χλμ./ώρα).Υπάρχει η δυνατότητα για ελαστικά 70/30; Κι αν ναι, πιστεύετε ότι θα ανταπεξέλθουν στις συνθήκες οδήγησής μας;
Σε περίπτωση που έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα ή τύπο ελαστικού, παρακαλώ αιτιολογείστε την απάντησή σας.Σας ευχαριστώ,
ΝίκοςΥ.Γ. Να σημειώσω ότι το Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς Ροδόπης καλύπτεται περίπου κατά 90% από δασικούς δρόμους (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ορεινοί) και 10% από άσφαλτο.
-
Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι,λάστιχο και αυτοκίνητο το καθένα μόνο του ή και μαζί ταυτόχρονα,που να κάνει για όλες τις δουλειές δεν υπάρχει.Πάμε τώρα στο θέμα μας: κατά την άποψη μου θέλεις λάστιχα τρακτεροτά ή αλλιώς mud!Αυτά τα λάστιχα που έχεις τώρα μου φαίνονται αρκετά καλά.Βέβαια υπάρχουν και πιο σκληροπυρινικά τα οποία μάλλον τα απορρίπτεις γιατί θα είναι κουραστικά πολύ.Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο λάστιχο γιατί αυτό που πρέπει να φοράς το έχεις ήδη.Μια συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να έχεις πάντα μαζί σου πτυοσκάπανο, και αν μπορείς να προσθέτεις λίγο βάρος όσο πιο πίσω γίνεται στην καρότσα.
Υ.Γ έχεις πολύ ωραία δουλειά!Συγχαρητήρια και κοίτα να το απολαμβάνεις όσο πιο πολύ μπορείς!
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι,λάστιχο και αυτοκίνητο το καθένα μόνο του ή και μαζί ταυτόχρονα,που να κάνει για όλες τις δουλειές δεν υπάρχει.Πάμε τώρα στο θέμα μας: κατά την άποψη μου θέλεις λάστιχα τρακτεροτά ή αλλιώς mud!Αυτά τα λάστιχα που έχεις τώρα μου φαίνονται αρκετά καλά.Βέβαια υπάρχουν και πιο σκληροπυρινικά τα οποία μάλλον τα απορρίπτεις γιατί θα είναι κουραστικά πολύ.Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο λάστιχο γιατί αυτό που πρέπει να φοράς το έχεις ήδη.Μια συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να έχεις πάντα μαζί σου πτυοσκάπανο, και αν μπορείς να προσθέτεις λίγο βάρος όσο πιο πίσω γίνεται στην καρότσα.Υ.Γ έχεις πολύ ωραία δουλειά!Συγχαρητήρια και κοίτα να το απολαμβάνεις όσο πιο πολύ μπορείς!
+L200
Αν τα 80-20 κάνουν τη δουλειά σου γιατί να τα αλλάξεις? Έχεις ανάγκη να πηγαίνεις πάνω από 80 χ.α.ω? Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω πως όχι. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αν δουλεύεις ένα ελαστικό είσαι σε θέση να ξέρεις τι θα συμβεί αν κατέβεις ένα επίπεδο.
Για μένα δεν υπάρχει λόγος να να σκαλίζεις μια πετυχημένη συνταγή, εκτός και σου αρέσει το ρίσκο!!!
-
Γεια σας, λόγω αλλαγής τόπου διαμονής από Κοζάνη στην Αθήνα πουλάω 4 χειμερινά ελαστικά ΝΟΚΙΑΝ WR διαστάσεων 235/65/17 που φόρεσα στο Audi Q5 μου για 2 σεζόν. Τα λάστιχα έχουν DOT 47/10 και περίπου 5000 χλμ. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ας στείλει PM για να του στείλω φωτογραφίες.
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Γεια σας, έχει κάποιος εμπειρία απο hankook A/T .Οι κριτικές είναι πολύ καλές για το συγκεκριμένο λάστιχο και υπάρχει το δίλημμα της αλλαγής των άριστων yokohama geolandar at/s με αυτά.ειναι σχετικα πιο φθηνα και εξισου καλα αποψη μου
-
Pirelli Scorpion STR σε 205/65/16 παραγωγής 2012 μπορεί να φέρει ο Κυριαζής σε σχετικά καλή τιμή.
http://kyriazis-wheels.car.gr/contact/Αν ψάχνει κανείς αυτήν την διάσταση ίσως τον ενδιαφέρει (κανονικά βάζω 215/60/16)
-
Χαιρετώ τα παλιά μέλη και προχωρώ στο ερώτημά μου ως νεότερος. Έχω ένα mazda B2500 του 2002 με λάστιχα 205/70/16 (BRIDGESTONE A/T) θέλω να ανέβω σε διάσταση (πιθανόν και με αλλαγή ζαντών) και θα ήθελα τη γνώμη σας για την καταλληλότερη διάσταση. Το όχημα χρησιμοποιείται μόνο σαββατοκύριακο για αγροτικές εργασίες και σε εκτός δρόμου διαδρομές.
-
Γιατί να αλλάξεις διάσταση;
Σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την ασφάλτινη συμπεριφορά;
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.