-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Γεια σου φιλε meco,φιλια στην ομορφη Κρητη..Λοιπον ειναι το παλιο σανταφε απλα εχω βαλει τα ζαντολαστιχα του καινουργιου απο ενα φιλο που τα αλλαξε..τωρα ηλθε η ωρα για αλλαγη..235-65-17 λοιπον..ενταξει το θηριο παει πολυ καλα και με τις νεες διαστασεις..το καρε ειναι ολοιδιο με του νεου σανταφεΕυχαριστώ για τους χαιρετισμούς!
Με τα 225/65/17 θα πηγαίνει πολύ καλύτερα.
Βάλε Michelin LATITUDE TOUR HP ή Michelin latitude cross αν θέλεις και λίγο χώμα. -
Έχω ένα Nisan X-Trail T30 και είναι η ώρα αλλαγής ελαστικών (215/65/14). Τα εργοστασιακά Bridgestone 689 (80-20) σε γενικές γραμμές καλά. Δεν ξέρω αν ο θόρυβος για παράδειγμα αν ήταν πολύς ή όχι γιατί δεν έχω μέτρο να συγκρίνω. Αλλά μέχρι τώρα δεν με ενόχλησε.
Δεν έχω πολλές απαιτήσεις, το αμάξι κατά βάση κινείται στην πόλη (Θεσσαλονίκη) με 5-6 αναβάσεις το χειμώνα (3-5 πηγάδια) και το καλοκαίρι καμμιά δεκαριά φορές στη Χαλκιδική σε ένα βαρβάτο χωματόδρομο (ανάβαση με πολλές λακούβες).
Διάβασα και τις 28 σελίδες με πολύ ενδιαφέρον κι έχω καταλήξει στα εξής:- Αν παραμείνω σε ασφάλτινα (80-20) να συνεχίσω σε Bridgestone (τα 684 έχει πια μόνο η αντιπροσωπεία) μια που από τα παλιά δεν είχα παράπονο, ή
- Σε ένα εκ των:
- Bridgestone A/T 694 (Για τα οποία έχω διαβάσει καλά σχόλια σε γενικές γραμμές απλά είναι λίγο παλιά λάστιχα-540€),
- Dunlop Grandtrek AT3 (Τα οποία μέλλον δεν έχει δοκιμάσει κανείς εδώ μέσα αλλά έχω ακούσει καλά λόγια-515€)
- Michelin Lattitude Cross (Τα οποία έχουν αποσπάσει πολύ καλά σχόλια από σας και είναι μάλλον τα πιο καινούρια σαν μοντέλλο από τα 3-520€).
Μάλλον κλίνω προς τα All Terrain αλλά έχω ακούσει γενικά για περισσότερο θόρυβο, μεγαλύτερη αστάθεια στην άσφαλτο και υψηλότερη κατανάλωση. Ξέρω φυσικά πως αυτά είναι θεωρητικά και ίσως να μην γίνουν ποτέ αντιληπτά από μένα, αλλά θα ήθελα και την άποψή σας. Ευχαριστώ.
-
Απο τα τρια που αναφερεις δεν αχω προσωπικη αποψη για κανενα.Εγω εχω βαλει τα CONTINETAL CROS CONTACT A/T και για την μερικες φορες σκληρη χρηση που τους κανω με ικανοποιουν απολυτα.Να ξερεις παντως οτι την ασταθεια (αν υπαρχει κιολας,εγω αμφιβαλω) δεν θα την αισθανθεις ποτε με λαστιχα τυπου Α/Τ,αλλα τον θορυβο θα τον εχεις συγουρα περισσοτερο απ οτι τα 80-20.(Εντος και εκτος δρομου).Προσωπικα παντως για την χρηση που θες,μαλλον τα MICELIN θα εβαζα.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχουμε ένα hilux '09 3.0TD Special Edition με 265/65 R17 (μαμίσιες) και κάποιο λάστιχο που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή M+S ( 80-20 αν δεν κάνω λάθος)
Το αυτοκίνητο είναι στα Γιάννενα (πολλή βροχή) και συχνά πυκνά ανεβαίνει σε χιονοδρομικά και χωματόδρομους.
Σκέφτομαι να πάρω και ένα δεύτερο σετ λάστιχα για το χειμώνα γιατί αυτά που έχει τώρα, αν και φρέσκα, έχουν θέμα στο χιόνι, ενώ και στο βρεγμένο αρκετές φορές έχουν τρομάξει τον πατέρα μου που το χρησιμοποιεί συχνά.Να κοιτάξω προς Michelin Alpin
ή
Michelin Latitude Cross που διάβασα κι εδώ πως τα πάνε αρκετά καλά στο χιόνι-βρεγμένο;Αργότερα θα κοιτάξω και θα ενημερώσω ακριβώς τι λάστιχα έχει τώρα.
Κοίταγα και για 15άρες με λεπτότερο πέλμα, αλλά δεν βρήκα διάσταση που να ταιριάζει σε ολική διάμετρο με το μαμά 265/65 R17
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Έχουμε ένα hilux '09 3.0TD Special Edition με 265/65 R17 (μαμίσιες) ...To έχουν χάσει στην Toyota...
Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτή τη διάσταση. -
Έχω ένα forester 2006 ατμόσφαιρα που φοράει ακόμα τα μαμά yokahoma σε 215/60 16 επειδή έχω κάνει λίγα χλμ (έχω και χειμερινά σε 15άρες). Κλείνω προς τα Scorpion STR σε 205/65 16 (δεν υπάρχει στο μαμά μέγεθος), κάποια αντίρρηση ή αντιπρόταση;
H χρήση είναι ήπια και ... οικογενειακή με λίγα χλμ ανα έτος, οπότε σκέφτομαι κάτι μαλακό. ευχαριστώ. -
@mesastou: τι ήπια ρε; Πες την αλήθεια στον κόσμο για να καταλάβει τι σκίστης είσαι...
ΥΓ: αυτά http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/suv/sheet/scorpion_verde.html φαίνονται να ΄χουν χαμηλότερη κατανάλωση πάντως.
-
Όταν υπάρχει κάποιος να με προκαλέσει μπορεί να το πατήσω λίγο, αλλά το όχημα αυτό δεν με εμπνέει όπως ξέρεις. Έχοντας δώσει και το Rallye πριν 3 χρόνια το μόνο ενδιαφέρον είναι πλέον για μένα το πλάγιασμα με 2 τροχούς.
Τέλος, τα verde τα είδα αλλά δεν μου κάνουν, 215/65 είναι πάνω από 3% σε διάμετρο.
-
Τα SUBARU εχου πολυ περίεργες διαστασεις στα λάστιχα
Εγω φοράω 215-55-17 και τετοια λαστιχα βρηκα μονο στα Geolander kai Nokian -
to site tirerack τα σπαει!Πολυ καλος συμβουλος
-
αυτή την στιγμή φοράω τα A/T της nokian.Το ελαστικό είναι άψογο στο χιόνι και στο βρεγμένο!Έπαθα την πλάκα μου!Μέχρι και με πίσω κίνηση με πήγαινε μια χαρά σε χιονισμένο δρόμο.Στην λάσπη ήταν μαύρο χάλι!Γλυστρούσε με το παραμικρό.Από όλα τα Α/Τ που έχω φορέσει για εκτός δρόμου καλύτερο ήταν το brigdestone(693).έχω βάλει και τα avon Α/Τ αλλά δεν λέγανε και πολλά.
-
Έχω για 3 σχεδόν χρόνια τα Pirelli ATR σε 235/65/17 ( οδηγώ το Cherokee KK 2.8 diesel) και μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Προχθές μου σκίστηκε ένα λάστιχο ενώ οδηγούσα σε χώμα και έμεινα και σε μέρος που δεν έπιανε κινητό! Τέλος καλό όλα καλά, αλλά πάμε για αλλαγή ελαστικών μιας και τα ' φτυσαν' αυτά. Σκέφτομαι ή να ξαναβάλω τα ίδια ή τα Cooper ATR. Τα έχει δοκιμάσει κανείς;
-
Ο χρήστης Phill έγραψε:
Έχω για 3 σχεδόν χρόνια τα Pirelli ATR σε 235/65/17 ( οδηγώ το Cherokee KK 2.8 diesel) και μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Προχθές μου σκίστηκε ένα λάστιχο ενώ οδηγούσα σε χώμα και έμεινα και σε μέρος που δεν έπιανε κινητό! Τέλος καλό όλα καλά, αλλά πάμε για αλλαγή ελαστικών μιας και τα ' φτυσαν' αυτά. Σκέφτομαι ή να ξαναβάλω τα ίδια ή τα Cooper ATR. Τα έχει δοκιμάσει κανείς;Τα cooper τα έχω βάλει σε τζίμνι.Καλό ελαστικό αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα.Αυτή την στιγμή έχω υπο δοκιμήν τα lassa At,πολύ ωραίο πέλμα κια ενισχυμένα.Γενικά σου προτείνω να ψάξεις περισσότερο.
-
....δυστυχώς μετά από έρευνα που ήδη έχω κάνει τα ΜΟΝΑ που βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις 235/65/17 για μεικτή χρήση (50/50 ή 60/40) είναι ( όλα πανάκριβα ..φυσικά!) τα :
- Cooper Discovere ATR ( τα βρίσκω 780€)
- Pirelli Scorpion ATR ( 760€)
- Yokohama G012 AT-S ( 800€!)
- Michellen Latitude Cross ( 680€)
( 5. βγαίνει και το Νοkian AT αλλά δεν το φέρνουν Ελλάδα!!!)
Δεδομένου ότι δεν θέλω να αλλάξω ζάντα/διάσταση, γνωρίζει κανείς κάποιο άλλο ελαστικό;
Αναγκαστικά η χρήση είναι περισσότερο άσφαλτο, μιας και είναι το μόνο αυτοκίνητο, και λιγότερο χώμα ( γι αυτό άλλωστε το πήρα το jeep). Χιόνι δεν με πολυενδιαφέρει ( μόνο αν τύχει αναγκαστικά δηλ.).
Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη, γιατί δεν βρίσκω και τίποτε άλλο.
-
Σε 245/65/17 εχω βάλει εδώ και δύο περίπου χρόνια τα goodyear wrangler. Είμαι κι εγώ για αλλαγή και θα βάλω τα ίδια αφού είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κι εγώ βασικά άσφαλτο και λίγο χώμα και άμμο με φορτίο έλξης
Μάλιστα είναι αυτά που συστήνει και η jeep για τα grandcherokee. -
Ο χρήστης Phill έγραψε:
....δυστυχώς μετά από έρευνα που ήδη έχω κάνει τα ΜΟΝΑ που βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις 235/65/17 για μεικτή χρήση (50/50 ή 60/40) είναι ( όλα πανάκριβα ..φυσικά!) τα :- Cooper Discovere ATR ( τα βρίσκω 780€)
- Pirelli Scorpion ATR ( 760€)
- Yokohama G012 AT-S ( 800€!)
- Michellen Latitude Cross ( 680€)
( 5. βγαίνει και το Νοkian AT αλλά δεν το φέρνουν Ελλάδα!!!)
Δεδομένου ότι δεν θέλω να αλλάξω ζάντα/διάσταση, γνωρίζει κανείς κάποιο άλλο ελαστικό;
Αναγκαστικά η χρήση είναι περισσότερο άσφαλτο, μιας και είναι το μόνο αυτοκίνητο, και λιγότερο χώμα ( γι αυτό άλλωστε το πήρα το jeep). Χιόνι δεν με πολυενδιαφέρει ( μόνο αν τύχει αναγκαστικά δηλ.).
Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη, γιατί δεν βρίσκω και τίποτε άλλο.
1)Ίσως να είναι το καλύτερο από αυτά που πρότεινες για την χρήση που θέλεις. 3)Μαλακή γόμα αλλά ωραίο λάστιχο. 4)Ακούω καλά λόγια.. 5)Τα φορούσα και αυτά!άποψη μου:το καλύτερο λάστιχο για χιόνι!!!Από εκεί και πέρα χ'ωμα,πέτρα κτλ θα στα σκίσουν!
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά παρήγγειλα τα ίδια, δηλ. τα Pirelli Scorpion ATR, θα τα έχω αύριο. Τα Cooper ATR μου είπαν κάποιοι ότι είναι πάρα πολύ καλά αλλά τον 1,5 πρώτο χρόνο, μετά γλιστράνε αρκετά στο βρεγμένο, τα δε Yokohama G012 μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά θα έφερναν σε 1 βδομάδα με 10 μέρες, και μιας και είμαι με την ρεζέρβα (ασφάλτινη...), είπα να μην περιμένω... Πάντως το σκίσιμο στο λάστιχο που είχα μάλλον ' φυσιολογικό' κρίνεται αν σκεφτεί κανείς ότι τα φορούσα 3 χρόνια ( από Ιούλιο του 2008) και έκανα και περίπου 45.000 χιλιόμετρα με δαύτα
υγ. Όποιος πάει προς Πανταβρέχει ( Καρπενήσι μεριά) ας μου πει αν θέλει πληροφορίες, πηγαίνω τα τελευταία 15 χρόνια (αρχικά με το Freelander, τώρα με το Cherokee- και παλιότερα σαν παιδί σε αγροτικό και σε κλούβα ) ). Τα τελευταία χρόνια - και ειδικά φέτος- είδα πολλές λέσχες 4χ4 εκεί. -
καλησπερα σε ολους!!!καινουργιο μελος στο forum παλιο στο στους 4 τροχους...!
ΒΟΗΘΕΙΑ ....εχω κουραστει να ψαχνω τι ελαστικα να βαλω...235\70\16....jeep cherokee 3,7 καθε λαστιχας μοθ προτεινει και κατι διαφορετικο.....ειμαι στην ιταλια και δεν γνωριζω καποιων εμπιστοσυνης εδω!οσων αφορα τις αναγκες μου τωρα...τακσιδευω πολθ σε ασφαλτο και επισησ πολυ σε χιονι....μερικεσ φορεσ σε λασπη και χωματοδρομο και σπανια σε πολυ extreme katastaseis....
ειμαι μετακσυ του
continental crosscontact a\t gia to opoio exw diavasei kale critics
yokohama geolandar a\t-s
michelin latitude cross
...mou exoun pei episis kai gia nokian kai gia cooper
κατηςσ επισησ οτι και το continental crosscontact lx που ειναι 80\20 θα με καλυψει πλυρως σε συνδιασμο με πολυ καλυτερη συμπεριφορα εντοσ δρομου και χαμιλοτερη καταναλωση....δεν με απασχωλει ιδιαιτερα ο θορυβος των ελαστικων...
πιστευω πωσ η εμπειρια σας θα με βοηθεισει να κανω την κανω μια σωστη αγορα...μιας και δεν εχω εμπειρια σε ελαστικα για 4χ4..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .. -
ΒΟΗΘΕΙΑ ....εχω κουραστει να ψαχνω τι ελαστικα να βαλω...235\70\16....jeep cherokee 3,7 καθε λαστιχας μου προτεινει και κατι διαφορετικο.....ειμαι στην ιταλια και δεν γνωριζω καποιων εμπιστοσυνης εδω!οσων αφορα τις αναγκες μου τωρα...τακσιδευω πολυ σε ασφαλτο και επισησ πολυ σε χιονι....μερικεσ φορεσ σε λασπη και χωματοδρομο και σπανια σε πολυ extreme katastaseis....
ειμαι μετακσυ του
continental crosscontact a\t gia to opoio exw diavasei kale critics
yokohama geolandar a\t-s
michelin latitude cross
...mou exoun pei episis kai gia nokian kai gia cooper
καποιοι επισης οτι και το continental crosscontact lx που ειναι 80\20 θα με καλυψει πλυρως σε συνδιασμο με πολυ καλυτερη συμπεριφορα εντοσ δρομου και χαμιλοτερη καταναλωση....δεν με απασχωλει ιδιαιτερα ο θορυβος των ελαστικων...
πιστευω πωσ η εμπειρια σας θα με βοηθεισει να κανω μια σωστη αγορα...μιας και δεν εχω εμπειρια σε ελαστικα για 4χ4..εχω κανει και δημοσιευση αλλα οπως βλεπω εδς συζιτιεται πολυ το θεμα των ελαστικων.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .. -
αφου θελεις κυριως ασφαλτο και χιονι, θα πας σε 80-20
τα α/τ ειναι συνηθως 50-50 και εκτος απο λασπη και κακο χωματοδρομο σε ολα τα αλλα δεν θα σου προσφερει κατι παραπανω ενω θα κανει πιο πολυ θορυβο και θα καιει λιγο παραπανω
- οι καλυτερες επιδοσεις των πιο ασφαλτινων ελαστικών στην ασφαλτο
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.