-
χα χα ήσουν τελείως άδειος?
-
Ο χρήστης alfajuni έγραψε:
Ολοι ξερουμε οτι η χωρητικοτητα της δεξαμενης σε ολα τα μοντελα Χ3 ειναι 67 λιτρα. Εχτες πηγα σε βενζιναδικο και εβαλα πετρελαιο και μου εβαλαν 69,28 λιτρα.
Πως σας φαινεται αυτο ; Και δεν ειναι η πρωτη φορα.Νομιζω οτι η δεξαμενη ειναι 70 λιτρα, το μανουαλ τι λεει;
επισης δες αν αναφερεται καπου η 'κανονικη' χωρητικοτητα και η συνολικη.
Στο δικο μου η δεξαμενη χωραει 64 λιτρα, αλλα τα 4 τα θεωρει ρεζερβα και δεν τα χρησιμοποιει πουθενα.
Ο δεικτης και το τριπ μετρανε με βαση τα 60 -
γεια σας ενδιαφερομαι για μεταχειρισμενη Χ3 του 2006-2007 μπορειτε να μου πειτε πόσο είναι το νταβατζιλίκι κόστος για την εφορία ; δηλαδή πληρώνει φόρο πολυτελείας η όχι γιατι δε βρισκο πουθενα τα ακριβη κυβικα του οχηματος
ευχαριστω
-
ειμαι κατοχος Χ3 2000 κυβικα βενζινη απο το 2005
εχω κανει 205000 χιλ
πριν λιγο καιρο μετα τα 80 χιλ αρχιζει να ερχεται ενα βουητο στη καμπινα κυριως κατω απο τη θεση του οδηγου
το βουητο ειναι ανεξαρτητα απο το τι ταχυτητα εχω 3η πανω απο 80 χιλ αρχιζει 4τη το ιδιο 5η και 6η το ιδιο εως και 140 οπυ τεινει να χαμηλωνει λιγο.
το περιεργο ειναι οτι οταν αηνω το γκαζι εξαφανιζεται μολις παταω λιγο το γκαζι βουη και συντονισμος.σην αρχη πηγε το μυαλο μου μεταδοση καπου και σε λιγες μερες μαλλον θα παω να το τσεκαρω
εχι αντιμετωπισει καποιος παρομοιο προβλημα????
ευχαριστω
-
O τρόπος που το περιγράφεις παραπέμπει σε κάποιο 'χαλάρωμα' κάποιου εξαρτήματος και σε συντονισμό. Μετά από τόσα χλμ και χρόνια ένα τέτοιο πταίσμα δικαιολογείται ακόμη και σε ένα κατά τα άλλα υπέροχο αυτοκίνητο σαν το χ3. Τα πράγματα μπορεί να είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΆ όλα στη 'θέση τους', όμως τα υλικά πολλυμερίζονται, σκληραίνουν και οι αποσβέσεις των κραδασμών ελαττώνονται.
-
οπως το λες, κεντρικος αξονας, μεσσαια τριβη, σε κατι τετοιο παει η φαντασια μου.
-
Καλησπέρα στο forum.Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ανάρτησή μου πίστευα ότι το θέμα είχε σβήσει αλλά με χαρά βλέπω οτι σα να αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον!Ευκαιρία λοιπόν να σας θέσω το πρόβλημά μου μήπως και με διαφωτίσετε λιγάκι
!Η Χ3 μου είναι μοντέλο 02/2007 με τα 150ps, με 230000 km πλέον.
Κάπου στο φετινό Πάσχα για να σας δώσω λίγο το ιστορικό,σε υγρό καιρό με το που βάζω μπροστά τη μηχανή αιφνίδια δεν κρατάει τις στροφές και σβήνει.Ξαναβάζω και ο κινητήρας κροτάλιζε κάπως διαφορετικά,εντονότερα,πιο άρρυθμα!Ξεκινάω ταξίδι 600km, όπου όλα καλά.Τις επόμενες μέρες παρατηρώ ένα ήπιο κόμπιασμα και έλλειψη προοδευτικότητας μέχρι τις 2000, 2000 και κατι στροφες,μα αυτό όχι πάντα.Με τον καιρό το πρόβλημα επιδεινώνονταν.Με σταθερό γκάζι και προοδευτική επιτάχυνση στο ελάχιστο η χ3 κλωτσούσε, με μια αισθηση εκκίνησης πρωτάρη που δεν ελέγχει το συμπλέκτη.
Ρωτώ στην αντιπροσωπεία όπου η διάγνωση με τη μία σχεδόν ήταν αλλαγή τούρμπο.Με δεδομένο ότι 6 μήνες πριν μου αλλάξανε κεντρικό διαφορικό(άλλη ιστορία αυτή) ενώ τελικά υπήρχε και άλλη λύση,συν το γεγονός ότι το αυτοκίνητο διακοσάριζε χωρίς πρόβλημα,απευθύνθηκα και σε εξειδικευμένο της Θεσσαλονίκης για μια δεύτερη γνώμη.Το αυτοκίνητο ψάχτηκε αρκετά.Γίνανε αλλαγές σε κολάρα εισαγωγής και εξαγωγής turbo ,όπου υπήρχαν εμφανείς απώλειες, και ενώ ήλπιζα πως όλα θα πάνε καλά η αλήθεια ήταν πως διαφορά δεν βρήκα.
Ένα μήνα μετά το πρόβλημα χειροτέρευε,λαμπάκι κινητήρα δεν άναβε,ενώ έπρεπε να οδηγώ με φουλ επιτάχυνση στην αρχή ή να διατηρώ τις στροφές πάνω από 2000-2200. Ξαναψάχνω το αυτοκίνητο.Τί διαγνωστικά,τί τρομπάς για μπεκ και τούρμπο;Φτάνουμε στη διάγνωση για maf (αισθ. μάζας αέρα).Τον αλλάζω!
Και το αυτοκίνητο στρώνει...χαμηλά αλλά σαν να αδειάζει ψηλά!!!Με το ζόρι 190 στο κοντέρ,αν κατηφόριζε έπαιρνε τα πάνω του αλλά εύκολα πάλι τα έχανε τα έξτρα χιλιόμετρα!Όλα αυτά αρχές Ιούλη.Λόγω υποχρεώσεων φεύγω από την πόλη για ένα τρίμηνο.Σε αυτό το διάστημα μέχρι 15αύγουστο περίπου το αυτοκίνητο ενώ πήγαινε στρωτά,δε με ικανοποιούσε αρκετά σε απόδοση.Περίμενα την 'προσαρμογή' του νέου MAF,με βάση τα λεγόμενα του τεχνίτη.Και καπου εκεί μια ωραία πρωία νάτο πάλι το σκορτσάρισμα.Διστακτικά στην αρχή,επιδεινούμενο στην πορεία...μα ως εκ θαύματος το αυτοκίνητο ψηλά να ξαναπετάει (τηρουμένων των αναλογιών).
Την προηγούμενη εβδομάδα το αφήνω ξανά για έλεγχο.Κάνω και ένα σερβις λαδιών συν καθαρισμό πολλαπλής εισαγωγής συν επαναπρογραμματισμό ,και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ στρωτο x3 σε όλες τις στροφές,αλλά δυστυχώς με μια υποκειμενική αίσθηση άνευρου ψηλά...Όπως δηλαδή τον Ιούλιο...Έχει κανείς καμιά παραπλήσια εμπειρία ή ιδέα;
-
Φίλε μου καλημέρα. Καταρχήν πιστεύω πως ο κινητήρας σου δεν έχει πρόβλημα. Επίσης πιστεύω πως ούτε το τούρμπο χρειάζονταν αντικατάσταση. Όχι πως δεν έπρεπε και φυσικά έκανες πολύ καλά να καθαρίσεις τα μπεκ και την πολαπλή εισαγωγής. Ο μετρητής μάζας αέρος καλώς αντικαταστάθηκε μετά από τόσα χλμ, βέβαια πιθανό και να χρειάζονταν ένα απλό καθάρισμα τα ελάσματα του και έπειτα να ήταν εκ νέου έτοιμος για χρήση. Πολύ πιθανό όμως βλέπω εάν δεν το έχεις κάνει, να χρειαστεί να αλλάξεις την τρόπα πετρελαίου. Μετά από τόσα χλμ δεν θα μου φαίνονταν παράξενο να ετοιμάζεται να σε εγκαταλείψει. Όμως θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο. Η ποιότητα καυσίμου και οι ποσότητες που πέρασαν μετά από τόσα χλμ από το δοχείο καυσίμων, μπορεί να σου έχουν αφήσει μεγάλες ποσότητες βρωμιάς που ουσιαστικά ακυρώνουν όποια προσπάθεια βελτίωσης της τροφοδοσίας και καύσης εντός του κινητήρα. Κατά την γνώμη μου πριν προσπαθήσει ο μηχανικός σου να αντικαταστήσει εκ νέου οποιοδήποτε από τα εξαρτήματα όπως αισθητήρα, μετρητή μάζας κλπ, θα πρέπει να σου καθαρίσει σωληνάκια τροφοδοσίας, ακόμη και το ντεπόζιτο. Μπορεί να είμαι υπερβολικός. Βέβαια μια γνώμη ενός καλού επαγγελματία πχ. ταξιτζή, θα μπορούσε να σε βοηθήσει περισσότερο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η Χ3 με αυτά τα χλμ (λίγα είναι για τον κινητήρα...), έχει συμπεριφορά που δεν συνάντησε λόγω των παραπάνω κάποιος που με ντίζελ αυτοκίνητα μπορεί να έχει κάνει και εκ. χλμ.
-
Είναι ακριβώς η τελευταία σου πρόταση που με κάνει να εκνευρίζομαι με την όλη κατάσταση.Δε θεωρώ πολλά τα χιλιόμετρα για έναν πετρελαιοκινητηρα, όταν βλέπω υπερδιπλάσια σε ταξί και να δουλεύουν άψογα.Όπως και ναχει να σε διορθωσω στο ότι δεν άλλαξα τούρμπο.Δεν ξέρω αν έγραψα εκ παραδρομής κάτι τέτοιο στην προηγούμενη ανάρτηση.Δύο χρόνια πριν περίπου στις 160000 km είχα πάλι ένα πρόβλημα απόδοσης του κινητήρα αλλά διαφορετικής εικόνας.Το αυτοκίνητο εν κινήσει και ενώ κατέβαζα ταχύτητα για να το φέρω σε καλύτερο εύρος στροφών για προσπέραση,ξαφνικά κολλούσε στις 2500 και δεν ανέβαζε.Άφηνα το γκάζι ,ξαναέδινα και έστρωνε...Μου το πρωτοέκανε μάλιστα σε προσπέραση σε ανοικτό δρόμο και ήταν αρκετά άσχημη αίσθηση για να μην πω τρομακτική να σε κρεμάει με αυτόν τον τρόπο και απροειδοποίητα, μια και δεν το έκανε και πάντα.Στο ψάξιμο πάλι τότε,επίσημη αντιπροσωπεία,ανοίγουν το καπάκι του κινητήρα και με φωνάζουν να δω πόσο είχαν φρακάρει οι αυλοί από την πολλαπλή εισαγωγής μ μούργα (αν τη λέω σωστά).Μου λένε για αλλαγή και μου ζητάνε ένα διχίλιαρο.Ρώτησα για άλλη λύση και μου είπανε να την καθαρίσουν στο μέτρο του δυνατού χωρίς βέβαια να μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα της εργασίας.Να μην πολυλογώ το αυτοκίνητο έγινε με κανα χιλιάρικο , και πήγαινε καλά!
Στην προκειμένη περίπτωση τώρα ο τρομπάς που τα είδε όλα και μέτρησε πιέσεις είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αντλίες.Ποιος ξέρει αν ετοιμάζεται όπως μου είπες να με εγκαταλείψει; Θα δούμε.Αυτή τη στιγμή πάντως η x3 πάει καλά όσον αφορά την προοδευτικότητα στο ανέβασμα των στροφών,γεμίζει μέχρι 4500 στροφές, απλά δε νιώθω το ίδιο τίναγμα,την ίδια άμεση απόκριση σε νορμάλ ταχύτητες,και φυσικά όπως είπα και χθες δεν πιάνει τελική καθόλου άνετα... -
Μην νομίζετε πως τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα των ταξί και των επαγγελματικών είναι απροβλημάτιστα. Τούρμπο, αντλίες υψηλής, εγκέφαλοι κλπ είναι αρκετά συνηθισμένα προβλήματα στα 200-300 χιλ. χλμ.
-
Έχω ακούσει πολλούς ταξιτζήδες να λένε ότι βάζουν ενισχυτικά και καθαριστικά στο ντεπόζιτο τους για να διαλύεται η μούργα του diesel.
-
. Φίλε docoupe έχεις δίκιο για το τούρμπο. Όπως και να 'χει η πρόθεση μου δεν ήταν να σε εκνευρίσω. Παραμένω πιστός στην υπόθεση πως όσον αφορά τον κινητήρα θεωρώ λίγα τα χλμ σε σχέση με αυτά που μπορεί να δώσει. Τόσο η παρέμβαση του REALZEUS όσο και του limited_one συγκλίνουν σε θέματα που αφορούν κυρίως την τροφοδοσία του κινητήρα και την ποιότητα των καυσίμων. Έχω ανεφοδιάσει με καύσιμα το ρεζερβουάρ μόλις 13 φορές από τότε που πήρα το δικό μου αυτοκίνητο. Να φανταστείς ότι μόλις μετά την φαρμακερή ένατη φορά που γέμισα και μετά, ενώ το αυτοκίνητο δεν τράβαγε, κατόρθωσα να βρω ντίζελ της προκοπής και πλέον το ρελαντί μου ακούγεται όπως όταν το πήρα από την αντιπροσωπεία. Χρειάστηκε να γνωρίσω εντελώς τυχαία κάποιον μηχανολόγο που διατηρεί εταιρεία πώλησης και συντήρησης γεννητριών ντίζελ, για να μου πει πως η πρόσμιξη βιοντίζελ στο κανονικό ντίζελ οδηγεί σε δημιουργία μύκητα εντός του ντεπόζιτου που σταδιακά απλώνεται σε όλο το κύκλωμα. Τα πρόσθετα που υπάρχουν στο εμπόριο, έχουν σκοπό να σταματήσουν την εξάπλωση του. Δεν είναι όμως το ίδιο αποτελεσματικά να καθαρίσουν το κύκλωμα. Ετσι σε προχωρημένες περιπτώσεις το πρόσθετο μπορεί να καταστεί δώρο άδωρο ενώ χρειάζεται η επέμβαση έμπειρου μηχανικού.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ειλικρινά! Αυτή η ποιότητα καυσίμου μια ζωή θα μας κυνηγά σε αυτή τη χώρα!Πότε θα ανησυχούμε για νοθεία,πότε για πειραγμένες αντλίες...αλλά και όλα ναναι καλά και προβλεπόμενα έρχεται το βιοντίζελ κερασάκι στην τούρτα...!!!Τί να πω; Το εν λόγω πρόσθετο που αναφέρει φίλε spi duster εμπεριέχεται στο v power της shell?
-
Από ότι έχω αντιληφθεί τα πρόσθετα αυτού του είδους πωλούνται σε καλά ενημερωμένα βενζινάδικα και σίγουρα δεν εμπεριέχονται εντός σε κάποια ποιότητα από τις γνωστές μας. Όσον αφορά βέβαια το v-power εντάσσεται στα ποιοτικότερα της αγοράς ενώ έχει αρκετούς θιασώτες . Συνάδελφος στην εταιρεία που εργάζομαι έχει κάνει με την Χ1 (μοντέλο του 10)αρκετές χιλιάδες χλμ και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος με v-power . Εγώ πάλι ηρέμησα με ΒΡ.
-
Το απλό ή το καινούριο της;
Μπορείς να πεις κάποια μάρκα από αυτά τα πρόσθετα; -
Έχω την εντύπωση πως βρίσκεσαι κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό από προηγούμενο σχόλιο σου. Έτσι σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο top-mag. Η εταιρεία που έχει την αποκλειστική διάθεση του προϊόντος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στην διεύθυνση 'Αγ. Δημητρίου 45'. Το site της εταιρείας είναι (www.top-mag.gr) και τηλ. 2314315373. Επιπλέον σε πολλά βενζινάδικα βρίσκονται προϊόντα της redex. Τώρα για το καύσιμο ο συνάδελφος μου είπε το v-power το οποίο η shell έχει μάλιστα μια φορά την εβδομάδα σε προσφορά. Ελπίζω να βοήθησα. Αλήθεια, αν τελικά δοκιμάσεις το top-mag και δεις βελτίωση παρακαλώ να μας πεις κατά πόσο είναι εύκολο να το συναντήσουμε και εμείς εδώ κάτω στην Αθήνα. Φιλικά.
-
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά!
Μια πρώτη απορία ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα προιόντα αυτά είναι η εξής...Έστω ότι καθαρίζουν όπως υπόσχονται.Πού θα πάει όλη αυτή η μούργα,λάσπη,μαυρίλα;Θα φρακάρει το φίλτρο μικροσωματιδίων;Θα βγεί ως καπνιά από την εξάτμιση και μετά όλα καλά;Πρέπει πρώτα να καθαριστεί ό,τι είναι να καθαριστει από μηχανικό και μετά να χρησιμοποιηθούν πιο πολύ ως προληπτικά μέσα;
Θα περάσω κάποια στιγμή να τους ρωτήσω κάποιες λεπτομέρειες.Θα δω στο ενδιάμεσο και πώς πάει το αυτοκίνητο και ευχαρίστως να σας μεταφέρω εμπειρίες αν οδηγηθώ κατα εκεί!
Παρεπιπτόντως αν ο φίλος GTZ (Γιώργος) παρακολουθεί,ήθελα να τον ρωτησω αν έχει ακόμα εκείνο το τσιπ του αυστριακού στην X3 του (αν την έχει φυσικά ακόμα),και τις όποιες εντυπώσεις μετά από τόσα χρόνια! -
Ευλογες οι απορίες σου. Να σε ευχαριστήσω και εγώ καθώς με την κουβέντα μας δεν σου κρύβω πως μπήκα σε ένα τρυπάκι να ψαχτώ περισσότερο στο θέμα του καυσίμου αλλά και των πρόσθετων. Φιλικά.
-
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό. -
thanks!!!
BMW Χ3 (Ε83)