-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Aσχετο, τωρα έπαιξε διαφμιση για το 'νεο' Νissan Navara με 231 'εργοστασιακά' άλογα, 550 Nt ροπη και 14% πιο χαμηλή κατανάλωση.
Ουφ, τα θυμήθηκα όλαΕτοιμο για τα Λιμανάκια
Ωραια γιατι το το RS που εχω στο garage δε κανει αλλο για λιμανακια.
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Παιδιά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω... πως μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι το Ναβάρα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο... και πως μπορείτε να αποδείξετε ότι το hilux είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο όταν σε ολόλκηρο τον κόσμο θεωρείτε το πιο αξιόπιστο το D-max... δεν μπορώ να σας καταλάβω...Όσο για το Nαβάρα είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του... όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ παραπάνω η εργοστασιακή έκδοση βγει 170 ίππους στα 2500 κυβικά... Αυτό οι περισσότεροι το εκλαμβάνετε σαν επιτυχία της Nissan.. Αλλά το αποτέλεσμα είναι να ζορίζεται ο κινητήρας λόγο και τους βάρους του αμαξώματος με αποτέλεσμα αν τους κάνεις βαριά χρήση να σπάει καπάκι... Οι 170 ίπποι θα ήταν πλεονέκτημα αν ήταν 3000 κυβικά όπως τα Hilux και το Dmax που δεν ζορίζουν τόσο τον κινητήρα με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Το επιχείρημα ότι ζορίζεται να βγάλει 171 άλογα από 2500 κυβικά ενώ αν τα έβγαζε από 3.000 κυβικά δεν θα ζοριζόταν δεν το θεωρώ καν επιχείρημα, γιατί θα ανταπαντούσα ότι με την λογική σου θα έπρεπε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με 75 άλογα από 2.000 (πράγμα που συνέβαινε πριν από 20 χρόνια!!!!!). Η τεχνολογία δόξα τω Θεώ προχωράει και μας παρέχει σύγχρονους κινητήρες common rail με καλύτερη απόδοση και πιο οικονομικούς. Το δε Navara έχει και αυτό καδένα όπως και το Dmax που αναφέρεις σε προηγούμενο post.
Όσο για τις εκτός δρόμου δυνατότητες δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι το Navara είναι το χειρότερο στην κατηγορία του... Μιλάω πάντα για την εργοστασιακή έκδοση του Ναβαρα με τους 170 ίππους σε σύγκριση με το dmax με τα 3000 κυβικά και 163 ίππους... Οι τιμές που σας παραθέτω είναι εργοστασιακές τιμές και άρα δεν μπορεί να τις αμφισβητίσει κανένας...
Για τις εκτός δρόμου δυνατότητες (και όχι μόνο για αυτό!) όπως όλοι ξέρουμε, περισσότερο ρόλο παίζει η ροπή του κάθε κινητήρα και πόσο χαμηλά αποδίδεται και εδώ το Navara έχει ροπή 403 NM/2000 σαλ ενώ το 3λιτρο Isuzu 360nm/1800-2800 σαλ (με βάση τις εργοστασιακές ανακοινώσεις που αναφέρεις).
Και μην αρχίσετε να μου λέτε για την έκδοση με τους 200 ίππους γιατί εκεί και αν σπάνε καπάκια και κινητήρες... Άλλωστε δεν συγκρίνουμε βελτιωμένα αυτοκίνητα αλλά εργοστασιακές εκδόσεις... Η εκδοση με τους 200 ίππους δεν είναι εργοστασιακή αλλά της αντιπροσωπίας εδώ στην Ελλάδα...
.. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ότι λεώ θέλω να το τεκμηριώνω και να μην λεω λόγια του αέρα όπως οι περισσότεροι εδώ πέρα...
Συγνώμη, αλλά δεν βλέπω καμία τεκμηρίωση γιατί το navara έχει τις χειρότερες εκτός δρόμου δυνατότητες , γιατί είναι το χειρότερο της κατηγορίας του (!!!), ούτε για το πόσα καπάκια Navara γνωρίζεις οτι έχουν σπάσει (αριθμητικά ή ποσοστιαία σε σχέση με τα περίπου 11.000 navara που έχουν πουληθεί στην Ελλάδα).
Βέβαια παρακάτω βλέπω οτι αναφέρεις οτι με τα 200 άλογα σπάνε και κινητήρες ολόκληροι και όχι μόνο καπάκια οπότε φαντάζομαι οτι θα έχεις κάποια τεκμηρίωση και για αυτό.Τέλος, όλα τα παραπάνω αλλάζουν καθώς το facelift Navara με τα 2500 cc έχει πλεόν 190 άλογα εργοστασιακά, και 450nm / 2000 σαλ με 0-100 10,8 sec και τελική 180χαω. Η δε έκδοση V6 των 3.000cc όπως αναφέρθηκε παραπάνω φθάνει τα 231 άλογα με 550nm ροπή στις 1750 σαλ με 7αρι αυτόματο κιβώτιο και 0-100 9,3 sec! (πάντα εργοστασιακές τιμές)
Θα μου πείτε και τι νόημα ή αντίκρισμα έχουν όλα αυτά για τον μέσο αγρότη?
Δεν ξέρω να απαντήσω, ούτε το post μου έχει το νόημα να βγάλει το navara καλύτερο... Απλώς αντιπαρέθεσα κάποια στοιχεία και αναρωτήθηκα για την τεκμηρίωση των προαναφερθέντων από τον συμ-φορουμίτη! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η λίστα πλέον είναι ελλιπής επειδή δεν περιλαμβάνει το VW Amarok. Ισως όχι σαν το καλύτερο αλλά αρκετά υποσχόμενο.
Δεν ξέρω αν είναι αξονάτο αλλά έχει πχ πίσω μπλοκέΑπατω το βλεπω να πηγαινει σαν το Taro
Σε αυτή την κατηγορία οχημάτων, κάθε τι μη Ιαπωνικό δεν έχει καμμιά ελπίδα στις πωλήσεις.
το Taro δεν το εφτιαχνε η Toyota;
ειναι σαν τα μικρα τρακτερ, που λενε 'ford' κ ειναι shibaura.
Αν κ τελευταια κ οι Ιαπωνες τα φτιαχνουν αλλου (πχ Κορεα)... -
Ο χρήστης petrolhead έγραψε:
το Taro δεν το εφτιαχνε η Toyota;
ειναι σαν τα μικρα τρακτερ, που λενε 'ford' κ ειναι shibaura.
Αν κ τελευταια κ οι Ιαπωνες τα φτιαχνουν αλλου (πχ Κορεα)...Και τα ford τα έφτιαχνε η mazda. Αλλά οι αγοραστές προτιμούν toyota, nissan, mitsubishi, isusu, mazda σε ποσοστό 95%.
-
και, αν δεν κανω πολυ λαθος, τα φτιαχνει ακομα.
Η ford, αλλωστε, εχει αγοράσει την mazda, δεν είναι έτσι; -
Δημήτρη Ραζη
Καταρχήν σε έναν κινητήρα μπορείς να δώσεις πολλούς ίππους ανεξάρτητα πόσα κυβικά εκτατοστά είναι. Αλλάζεις απλά την τουρμπίνα με μια πιο μεγάλη όπως έχει κάνει η Nissan ή βάζεις κανένα κιτ βελτίωσης ή κανένα τσιπάκι... Αλλά έχεις και μειονεκτήματα... Όπως ας πούμε την κατανάλωση βενζίνης και το σημαντικότερο η αξιοπιστία του κινητήρα. Δεν νομίζω ένας κινητήρας με 170 ίππους στα 2500 κυβικά να είναι πιο αξιόπιστος από έναν με 163 ίππους στα 3000 κυβικά...Και ειδικά το Navara που οι επιπλέον ίπποι έρχονται από την μεγαλύτερη τουρμπίνα είναι πιο επιβλαβής... Ελπίζω να γνωρίζεις ότι όσο πιο πολύ πιέζεις μια τουρμπίνα τόσο πιο πολύ αυξάνετε και η συμπίεση στους κυλίνδρους και για αυτό και τα σπασμένα καπάκια και στο Navara και στο Safari με τους 167 ίππους.. Στην περιοχή μου έχουν σπάσει καπάκι 1 Safari και 3 Navara. Άλλά αν δεν με πιστεύεις ρώτα και αλλού..Όλος ο κόσμος το λέει. Και οι ιδιοκτήτες τους τα πούλάνε και παίρνου hilux , ford, mazda, Isuzu και Mitsubishi... Η Isuzu είναι η πρώτη εταιρία σε παραγωγή diesel κινητήρων στον κόσμο... Κάτι θα ξέρει παραπάνω από τις άλλες εταιρίες... Επίσης η Ιsuzu κέρδισε το τελευταίο ράλυ dakar... Η Nissan νομίζω δεν έχει κερδίσει ποτέ κανένα... Επίσης το Isuzu Dmax είναι πρώτο σε πωλήσεις στην χώρα κατασκευής των περισσότερων Ιαπωνικών pick up η οποία είναι η Ταιλάνδη... Κάτι παραπάνω θα ξέρουν εκεί πέρα...
Τώρα για τον V6 κινητήρα του Navara τον κατασκευάζει η opel αλλά εκτός από αυτό είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορίσει Ελλάδα ...
Και στο offroad ναι μεν η ροπή είναι από τα πιο σημαντικά όσων αφορά τον κινητήρα(και δεν νομίζω ότι το Dmax υστερεί σημαντικά) αλλά πολύ σημαντικά είναι και οι γωνίες προσέγγισης, αναχώρησης, ράμπας καθώς και η τετρακίνηση που έχει και τα διαφορικά του...
Όσο για την αξιοπιστία των 2 αυτοκινήτων ρώτα όποιον θέλεις...
Και για το πoιο είναι πιο καλό αυτοκίνητο βάση χαρακτηριστικών της αντιπροσωπίας που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς δες εδώ Dmax
και εδώ
Navara
και σύγκρινε...Και μην κοιτάς μόνο τους ίππους και την ροπή αλλά δες και πως μεταφράζονται οι ίπποι σε χρόνους σε τελικές και σε κατανάλωση ... Δες και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως μέγιστο οφέλειμο φορτίο και φορτίο ρυμούλκησης, γωνίες προσέγγισης και φυγής... Κοίτα και την τιμή τους να δει το money for value...
Και μην μου λες για μελλοντικά μοντέλα γιατί δεν είναι μόνο η Nissan που ετοιμάζει καινούργιο μοντέλο αλλά και η Mitsubishi και η Isuzu οπότε δεν ξέρεις και οι άλλες εταιρίες τι ετοιμάζουν...
Και τελικά το μόνο που μου έχεις αποδείξει είναι ότι έχεις ένα αυτοκίνητο με περισσότερους ίππους και ροπή (και κατανάλωση) που και πάλι σε χρόνους δεν κερδίζεις τίποτα ούτε και σε ρυμούλκιση μιας και εκεί το Dmax έχει μεγαλύτερο επιτρεπόμενο βάρος ρυμούλκισης... Σε όλα τα υπόλοιπα μηδέν... Επομένως δεν μου αποδεικνύεις ότι έχεις καλύτερο αυτοκίνητο... Το αντίθετο μάλιστα...
Αλλά δεν προσπαθώ να πείσω ανθρώπους που το μόνο κρητήριο που βάζουν πριν αγοράσουν αυτοκίνητο είναι η ιπποδύναμη και η ομορφιά και η κυρίλα, αλλά προσπαθώ να βάλω σε σκέψεις αυτούς που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι αυτοκίνητο να αγοράσουν και θέλουν ένα καλό αυτοκίνητο να κάνουν την δουλειά τους οικονομικά και με αξιοπιστία.
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω κανένα κέρδος από καμία εταιρία και δεν κάνω διαφίμηση... Απλά παραθέτω την προσωπική μου γνώμη μιας και αυτό το θέμα με απασχολούσε και εμένα ένα ολόκληρο καλοκαίρι πριν αγοράσω αυτοκίνητο... Τελικά καταλάβατε όλοι σας που κατάληξα....
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Και τελικά το μόνο που μου έχεις αποδείξει είναι ότι ** έχεις ** ένα αυτοκίνητο με περισσότερους ίππους και ροπή...... Επομένως δεν μου αποδεικνύεις ότι ** έχεις **
καλύτερο αυτοκίνητο... Το αντίθετο μάλιστα...Ok τώρα κατάλαβα τι δεν κατάλαβες!
Όσα σου έγραψαν ΔΕΝ είναι για να σου αποδείξω ότι το δικό μου Navara είναι καλύτερο από το δικό σου D-Max γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ NAVARA!!! (και έχω τελειώσει το Δημοτικό εδώ και αρκετά χρόνια δυστυχώς)
Επίσης είναι φανερό ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις για να κρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά που εσύ ο ίδιος παραθέτεις ανακατεύοντας κυβισμούς ροπές ιπποδυνάμεις, τελικές ταχύτητες, διαφορικά, rally Dakar, «ρώτα και αλλού», «πουλάνε τα Navara και παίρνουν Hi Lux» κλπ κλπ. Δεν είναι κακό αυτό, ούτε σε μέμφομαι για αυτό, απλώς καλό θα ήταν να μην αναφέρεσαι με μεγάλη βεβαιότητα για πράγματα που δεν γνωρίζεις σε βάθος. Αλλά θα συμφωνήσεις ότι το «Κάτι παραπάνω θα ξέρουν εκεί πέρα...».. στην Ταϊλάνδη (!) δεν είναι και πολύ ισχυρό επιχείρημα (άσε που τα Navara δεν φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη).
Όσο για την τετρακίνηση του D-Max που εσύ θεωρείς ανώτερη από του Navara και την εκθειάζεις, εσύ ο ίδιος σε άλλο topic (viewtopic.php?f=10&t=45456) λες ότι δεν ξέρεις πως λειτουργεί!
Ο V6 κινητήρας είναι Nissan και πωλείται ήδη στην Ελλάδα – δεν είναι μελλοντικό μοντέλο όπως αναφέρεις.
Σου εύχομαι καλοτάξιδο το καινούριο σου αυτοκίνητο (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι μια χαρά αυτοκίνητο!) και να το χαρείς με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
καλημερα! ξερει κανεις σε ενα mazda bt 50 σε ποσα χιλιομετρα αλλαζει ο ιμαντας?
-
Αmarok.Αλλιως hilux
-
Άμαροκ, έτσι απλά.
Είναι VW, άρα εγγύηση. Απ' την Τουότα έμαθε να φτιάχνει αγροτικά. -
Γειά σας παιδιά.
θέλω την γνώμη σας για τα παρακάτω 4Χ4.
Hilux Cruiser 3.0L D-4D
και
vw amarok Highline.
Χρήση στην άσφαλτο, κρητικά βουνά (ελιές, κυνήγι), παραλίες βραχώδης. -
Φιλε μου οποιο και να παρεις θα μεινεις ευχαριστημενος γιατι ειναι και τα δυο πολυ καλα .Περνα πρωτα απο καμια αντιπροσωπεια να τα δεις και να ακουσεις τι εχουν να σου πουν οι πωλητες και αν μπορεις τσεκαρε τα σε κανα test drive και οποιο θεωρεις καλυτερο παρτο.Αυτη ειναι η γνωμη μου γιατι ειναι και τα δυο τερατα
-
πολύ ωραια η κρητη πολυ ωραιες και οι δραστιριωτητες!! εγω θα προτεινα d-max η wrangler 3d... αλλα δε ξερω ολο και καποιος εμπειρος θα απαντησει! το wrangler 3d δε θα σε βοηθαει υποθετω αφου ψαχνεις αγροτικο αλλα ολοι στο τοπο μου ΓΕΡΑ ΛΕΣΒΟΥ εχουν d-max ,navara klp...προτεινω το d-max που ειναι δοκιμασμενο και δυνατο..
-
Στην οικογένεια έχουμε δυο αγροτικά. Το ένα είναι ένα Toyota Hilux '06 με 102ps μονοκάμπινο. Το άλλο είναι ένα Mazda BT-50 FreestyleCab του '08. Το πρώτο είναι ό,τι πρέπει για φόρτωμα και αγροτικές δουλειές. Έχει πάρα μα πάρα πολύ κοντές αργές σχέσεις, κάτι που σου δίνει την δυνατότητα να κινηθείς μέσα σε χωράφια με μεγάλα φορτία και σε μεγάλες κλίσεις, χωρίς να ζορίσεις τον δίσκο, παρόλο την πολύ μικρή ιπποδύναμή του. Στον δρόμο έχει ένα τιμόνι με πολύ καλή αίσθηση στο τιμόνι και κράτημα, χάρη στην κρεμαγιέρα, αλλά ο κινητήρας του ακούγεται πολύ στην καμπίνα. Η κρεμαγιέρα, βέβαια, είναι αυτή που περιορίζει αρκετά το ωφέλιμο φορτίο (στα 1100 κιλά περίπου).
Από την άλλη πλευρά, το Mazda είναι ένα αυτοκίνητο που δεν θα σε προδώσει πουθενά εκτός δρόμου. Έχει έναν κινητήρα με πολλή δύναμη (φοράμε λάστιχα 265-65-17 και έχει 0-100 σε 11,5-12'' ) και με περίσσεια ροπής (330Nm). Οι αργές του σχέσεις έχουν σχετικά αραιή κλιμάκωση. Και εδώ είναι που κάνει την διαφορά. Γιατί, σε πολλή λάσπη και γενικά σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, όπου δεν θες να έχεις την ροπή κάτω, αλλά δεν μπορείς και να επιλέξεις πέρα από 1η ή στην καλύτερη περίπτωση 2α αργή, αυτό θα περάσει ενώ άλλα δεν θα τα καταφέρουν (μιλάω για το L200 Safari με ηλεκτρονικό μπλοκέ πίσω, για L200 με Locker, για Β2500 και για Hilux '03-'06), λόγω πολύ κοντών αργών σχέσεων. Πέρα από αυτό, όσον αφορά το ταξίδι στην άσφαλτο το αυτοκίνητο είναι πολύ άνετο, με τον κινητήρα σε μεσαίες ταχύτητες (80-100 χλμ/ώρα) να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου και την κατανάλωση να πέφτει και σε 6,8 λ/100 χλμ (διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους και Εθνική Οδό με 'ελαφρύ' πόδι!). Μόνο μειονέκτημα, είναι ότι το σύστημα διεύθυνσης είναι επανακυκλοφορούντων σφαιριδίων, με αποτέλεσμα το τιμόνι να χάνει σε αίσθηση. Αυτό βέβαια, του δίνει και πλεονέκτημα σε ωφέλιμο φορτίο, που αν και Freestyle Cab έκδοση είναι πίσω από το μονοκάμπινο Hilux για 50-60 κιλά (αυτό στην πράξη δεν λέει και πολλά, αφού η καρότσα του μονοκάμπινου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη). Όσον αφορά την επιλογή της τετρακίνησης είναι εντελώς μηχανική, χωρίς ηλεκτρονικό έλεγχο, με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης LSD. Το ότι είναι εντελώς μηχανική σημαίνει ότι για να βάλεις ακόμη και 4Η θα πρέπει να σταματήσεις τελείως, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα αγροτικά, που αυτό μπορεί να γίνει και εν κινήσει μέχρι και τα 100 χλμ/ώρα χάρη στο 'Shift on the fly', που διαθέτουν και η εμπλοκή της 4κίνησης γίνεται ηλεκτρονικά . Παρόλα αυτά, όσο λιγότερα ηλεκτρονικά, τόσο το καλύτερο. Σε λάσπη/χώμα/άμμο δουλεύει άψογα η 4κίνηση του Mazda και σε συνδυασμό με τον ροπάτο κινητήρα, το αυξημένο ύψος από το έδαφος και τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, κάνει θαύματα.
Πάντως αν κάποιος θέλει ένα αμάξι για να κινείται περισσότερο σε εντός δρόμου διαδρομές, να μην το φορτώνει πολύ και να μην έχει και πολύ έντονες 'εξερευνητικές ανησυχίες' (όχι ότι υστερεί), η καλύτερη επιλογή θα ήταν το L200 με την μετάδοση SuperSelect, που σου δίνει την δυνατότητα για μόνιμη τετρακίνηση, καθώς είναι το μόνο (μέχρι στιγμής) με 3 διαφορικά. Είναι ένα αυτοκίνητο που αν και έχει αρκετά άλογα τα 'διαχειρίζεται' τέλεια με την Μόνιμη 4κίνηση και τα ηλεκτρονικά του καλουδια (ASR, Anti-Spin...). Απορώ με τα υπόλοιπα, και κυρίως με το Navara που άργησε να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Το Tornado δε... Στο κάτω κάτω, όλα είναι σχεδόν ίδια στις επιδόσεις εκτός δρόμου. Την διαφορά την κάνουν τα Lockers, η διαδρομή της ανάρτησης και εννοείται και ο οδηγός. Έτσι λοιπόν, το κάθε αγροτικό είναι καλό ανάλογα με την δουλειά που το θες. Στον τομέα του δηλαδή. Ε δε θα πάρεις και το Navara να το φορτώσεις ελιές και ξύλα! Εγώ τουλάχιστον δε θα το κανα!
Εδώ θα εκφράσω και μια ένσταση για το όλο θέμα, που θεωρώ πως είναι υποκειμενικό. Το λέω αυτό γιατί δεν μπορεί κάποιος να επιλέγει το 'καλύτερο pickup' βάζοντας την αντίστοιχη κουκίδα στο δικό του (!) αυτοκίνητο. Το καλύτερο φαίνεται στην πράξη. Και οι παράγοντες είναι και πάλι αρκετοί. Καλό θα ήταν όποιος επέλεγε να έγραφε και τους λόγους.
-
σε ποιο διπλοκαμπινο μπορεις να φορτωσεις πραγματικα τα περισσοτερα?για ελιες και τετοια μιλαω φιλε Crecti απο ενδιαφερον εντονο...
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
....Πάντως αν κάποιος θέλει ένα αμάξι για να κινείται περισσότερο σε εντός δρόμου διαδρομές, να μην το φορτώνει πολύ και να μην έχει και πολύ έντονες 'εξερευνητικές ανησυχίες' (όχι ότι υστερεί), η καλύτερη επιλογή θα ήταν το L200 με την μετάδοση SuperSelect, που σου δίνει την δυνατότητα για μόνιμη τετρακίνηση, καθώς είναι το μόνο (μέχρι στιγμής) με 3 διαφορικά. Είναι ένα αυτοκίνητο που αν και έχει αρκετά άλογα τα 'διαχειρίζεται' τέλεια με την Μόνιμη 4κίνηση και τα ηλεκτρονικά του καλουδια (ASR, Anti-Spin...)......To L200 δεν είναι για πολλές απαιτήσεις και είναι καλύτερο για την άσφαλτο???????????????? Πού το είδες αυτό, απο πού έχεις σχηματίσει τέτοια άποψη θα ήθελα πολύ να μάθω. Κάνε το κόπο να διαβάσεις αυτά που έχω γράψει στο παρόν θέμα σε παρακαλώ. Ακόμα και αυτά τα ρημάδια τα περιοδικά μιλάνε για το καλύτερο εκτός δρόμου με δεδομένο τα 3 διαφορικά.
Τέλοσπάντον, είχα καιρό να γράψω αλλά προχθές έγινε κάτι καινούργιο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Εδώ και μέρες είμαι χαμένος στο χωριό προσπαθόντας να ρίξω λιπάσματα και να κλαδέψω τις ελιές. Αν δείτε πώς είναι ο 'Μήτσος' θα τρίβετε τα μάτια σας. Απο άσπρος είναι ... καφετί. Πήρα ανάποδες κι εγώ και είπα να πάω ένα σχετικά μακρινό ταξιδάκι προς τα δυτικά του νησιού. Πρώτη φορά σε πάνω απο 4 χρόνια που έχω το L200 που το έβγαλα στην εθνική. Του έκανα πάνω απο 400 χλμ. Πιο συγκεκριμένα πήγα απο Ηράκλειο στο Μπάλο κι απο εκεί στα Φαλάσαρνα και μετά απο μερικα χλμ δεξιά κι αριστερά επιστροφη στο Ηράκλειο. Έφυγα απο Ηράκλειο με τη μέση κατανάλωση να λέει 10,1 λίτρα στα 100. Οδηγούσα σε χαλαρούς ρυθμούς χωρίς να το ζορίζω. Έκανα βέβαια και κάποια 'κατεβάσματα' , έκανα και τις προσπεράσεις μου. Με την επιστροφή μου στο Ηράκλειο η μέση κατανάλωση έγραψε ........... (κρατηθείτε) 8,6 l στα 100 (Το μεγκάν μου με 1400 μηχανη γράφει 8,5)
Τί να πώ δεν το περίμενα, ακόμα το κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω.Δεν νπορώ να μην γράψω 2 λόγια για τον Μπάλο. Ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς, πρώτη φορά πήγαινα εκεί, φαντάζομαι τί γίνεται εκεί το καλοκαίρι. Άποψη μου ότι τα τελευταία 8 περίπου χλμ ΔΕΝ είναι για επιβατικά. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα πηγαίνουν εκει το καλοκαίρι με μικρά ή μεγάλα επιβατικά. Εγώ δεν θα έπαιρνα το δικό μου. Ειδικά για τα 16 χλμ του πήγαινε έλα. Τα Φαλάσαρνα επίσης όμορφο μέρος, μπήκα με το L200 σε κάτι κατσάβραχα και το κατευχαριστήθηκα!!!
-
Ο χρήστης PAKIS1887 έγραψε:
σε ποιο διπλοκαμπινο μπορεις να φορτωσεις πραγματικα τα περισσοτερα?για ελιες και τετοια μιλαω φιλε Crecti απο ενδιαφερον εντονο...Θεωρώ ότι ως διπλοκάμπινο εννοείς κάποιο με 4 πόρτες. Τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης (σαν χώρο και όχι σαν 'ωφέλιμο' φορτίο) τον έχει το Amarok. Είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν σκεφτείς τα συστήματα που σου δίνει και τα οποία σου κάνουν εύκολη την ζωή στον δρόμο (είναι το μόνο στην κατηγορία του με διαφορικό Torsen, διανομή 40-60 εμπρός πίσω). Σαν σύστημα τετρακίνησης έχει το ίδιο με τα τζιπ του ομίλου (4ΜΟΤΙΟΝ). Αν και δεν ξέρω κατά πόσο προσιτό είναι στην τιμή.
Το επόμενο σε χώρο φόρτωσης (και πάλι τονίζω, όχι φορτίο αλλά όγκο) είναι το L200 με την αυξημένη καρότσα. Και αυτό έχει από τα καλύτερα συστήματα στην κατηγορία. Οπότε αν το θες πιο πολύ για δρόμο, καλύτερα να επιλέξεις ανάμεσα σ αυτά τα δύο. Όσον αφορά το ωφέλιμο φορτίο ανάμεσά τους μπορείς να το ψάξεις. Βέβαια, να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο το έχει το Ford Ranger με δεύτερο το Mazda BT-50 με το ωφέλιμο φορτίο τους να ξεπερνούν τα 1150 κιλά! To Isuzu είναι κοντά με 1060 κιλά. Τα υπόλοιπα έχουν κάτω από 1000 κιλά, παρόλο που έχουν μεγάλη καρότσα σαν χώρο. Αυτό είναι λόγω κατασκευής του συστήματος διεύθυνσης. Πρέπει να σκεφτείς καλά αν το θες εξ ολοκλήρου για δουλειά. Γιατί αν είναι έτσι καλύτερα να πάρεις κάποιο με μια ή έστω 1,5 καμπίνα, όπου ο χώρος φόρτωσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
....Πάντως αν κάποιος θέλει ένα αμάξι για να κινείται περισσότερο σε εντός δρόμου διαδρομές, να μην το φορτώνει πολύ και να μην έχει και πολύ έντονες 'εξερευνητικές ανησυχίες' (όχι ότι υστερεί), η καλύτερη επιλογή θα ήταν το L200 με την μετάδοση SuperSelect, που σου δίνει την δυνατότητα για μόνιμη τετρακίνηση, καθώς είναι το μόνο (μέχρι στιγμής) με 3 διαφορικά. Είναι ένα αυτοκίνητο που αν και έχει αρκετά άλογα τα 'διαχειρίζεται' τέλεια με την Μόνιμη 4κίνηση και τα ηλεκτρονικά του καλουδια (ASR, Anti-Spin...)......
To L200 δεν είναι για πολλές απαιτήσεις και είναι καλύτερο για την άσφαλτο???????????????? Πού το είδες αυτό, απο πού έχεις σχηματίσει τέτοια άποψη θα ήθελα πολύ να μάθω. Κάνε το κόπο να διαβάσεις αυτά που έχω γράψει στο παρόν θέμα σε παρακαλώ. Ακόμα και αυτά τα ρημάδια τα περιοδικά μιλάνε για το καλύτερο εκτός δρόμου με δεδομένο τα 3 διαφορικά.
Τέλοσπάντον, είχα καιρό να γράψω αλλά προχθές έγινε κάτι καινούργιο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Εδώ και μέρες είμαι χαμένος στο χωριό προσπαθόντας να ρίξω λιπάσματα και να κλαδέψω τις ελιές. Αν δείτε πώς είναι ο 'Μήτσος' θα τρίβετε τα μάτια σας. Απο άσπρος είναι ... καφετί. Πήρα ανάποδες κι εγώ και είπα να πάω ένα σχετικά μακρινό ταξιδάκι προς τα δυτικά του νησιού. Πρώτη φορά σε πάνω απο 4 χρόνια που έχω το L200 που το έβγαλα στην εθνική. Του έκανα πάνω απο 400 χλμ. Πιο συγκεκριμένα πήγα απο Ηράκλειο στο Μπάλο κι απο εκεί στα Φαλάσαρνα και μετά απο μερικα χλμ δεξιά κι αριστερά επιστροφη στο Ηράκλειο. Έφυγα απο Ηράκλειο με τη μέση κατανάλωση να λέει 10,1 λίτρα στα 100. Οδηγούσα σε χαλαρούς ρυθμούς χωρίς να το ζορίζω. Έκανα βέβαια και κάποια 'κατεβάσματα' , έκανα και τις προσπεράσεις μου. Με την επιστροφή μου στο Ηράκλειο η μέση κατανάλωση έγραψε ........... (κρατηθείτε) 8,6 l στα 100 (Το μεγκάν μου με 1400 μηχανη γράφει 8,5)
Τί να πώ δεν το περίμενα, ακόμα το κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω.Δεν νπορώ να μην γράψω 2 λόγια για τον Μπάλο. Ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς, πρώτη φορά πήγαινα εκεί, φαντάζομαι τί γίνεται εκεί το καλοκαίρι. Άποψη μου ότι τα τελευταία 8 περίπου χλμ ΔΕΝ είναι για επιβατικά. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα πηγαίνουν εκει το καλοκαίρι με μικρά ή μεγάλα επιβατικά. Εγώ δεν θα έπαιρνα το δικό μου. Ειδικά για τα 16 χλμ του πήγαινε έλα. Τα Φαλάσαρνα επίσης όμορφο μέρος, μπήκα με το L200 σε κάτι κατσάβραχα και το κατευχαριστήθηκα!!!
Κοίτα το θεωρώ ως την καλύτερη πρόταση για τον δρόμο, χάρη στα τρία διαφορικά και την δυνατότητα να κινείσαι με μόνιμη τετρακίνηση. Επίσης έχει ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας και προστασίας από ανατροπή. Το θεωρώ ότι είναι μπροστά από το Navara και το Tornado, γιατί σ αυτά το ESP μπήκε τον περασμένο χρόνο. Είναι χαζό να οδηγείς αυτοκίνητο από 170 άλογα και πάνω χωρίς ESP. Εκτός δρόμου, όπως το χω δει εγώ αλλάζει. Τα περιοδικά, είμαι σίγουρος ότι θα αναφέρονται σε γρήγορες διαδρομές, όπου εκεί θα έχεις την μόνιμη τετρακίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα που βοηθούν στην απώλεια ελέγχου. Αλλά εδώ μιλάμε για ράλλυ ντακάρ και εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκα, ότι δεν τα καταφέρνει καλά σε απότομες κλίσεις με πολύ μειωμένη πρόσφυση. Εκεί το αντι-σπιν δεν βοηθά, γιατί θα σου σβήσει την μηχανή. Οι πολύ αργές κοντές του σχέσεις σε αναγκάζουν να πατάς σε λάσπη 'δουλεύοντας' με 410nm ροπής. Αν κινείσαι αργά; Μία μικρή ανωμαλία φτάνει για να αρχίσουν να σπινάρουν χιαστί οι τροχοί. Τώρα αν θες να χεις locker για να αποφύγεις εν μέρει το χιαστί, δεν θα χεις SuperSelect και άρα μόνιμη τερακίνηση... Το άλλο πρόβλημα είναι πως μετά από δύο πάρα πολύ κοντές σχέσεις έρχεται μια τρίτη που σε απότομη ανηφόρα δεν θα μπορεί να σηκώσει. Αποτέλεσμα είναι να σε αφήνει κρεμασμένο, έχοντας επιλογή ανάμεσα σε δύο μόνο σχέσεις... Έχω δει και το L200 με Locker στους πίσω τροχούς και χωρίς τσιπάκι. Πίστεψέ με είναι ανώτερο σε μια κατάσταση σαν την παραπάνω. Μάλιστα το βοηθά πολύ και η μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης (που να σημειωθεί, ότι είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία, κάτι που του δίνει την μεγαλύτερη διαδρομή πάνω σε ράμπα). Πιστεύω ότι ήμουν αντικειμενικός...
-
Θα μπορούσες να εξηγήσεις πώς και γιατί επηρεάζεται η ικανότητα φόρτωσης από το είδος του τιμονιού; Γιατί εγώ ήξερα ότι η κρεμαγιέρα αποφεύγεται στα εκτός δρόμου ώστε να μην τραυματιστεί ο οδηγός από απότομο γύρισμα του τιμονιού από χτύπημα του τροχού κλπ αλλά για το φορτίο δεν το ήξερα.
-
Φίλε Crektis μου μιλάς για ESP και anti spin και ακόμα δεν πολυκατάλαβα αυτά τί σχέση έχουν. Εγώ έχω το πιο αδύναμο μοτέρ με τα 136 άλογα και μπορώ να σου πώ ότι πάνω απο 4 χρόνια το έχω σκίσει σε απάτητα ανηφορικά χωράφια, κακοτράχαλους λασπόδρομους με καρότσα φορτωμένη απο 0 - 700, 800 ή και 900 κιλά ελιές, ξύλα, λιπάσματα κλπ κλπ. Δεν με έχει απογοητεύσει και μπορώ επίσης να σου πώ ότι με μια πιο εκτός δρόμου τετράδα ελαστικών - τώρα φοράω 50-50 - το αμάξι θα πετάει εκτός δρόμου. Όσο για τα περιοδικά θυμάμαι πολύ πρίν βγούν τα Safari κλπ άλλες εκδόσεις του L200 με γκάζια, όλα έλεγαν ότι το αμάξι υστερεί σε εντός δρόμου επιδόσεις και είναι καρυφαίο εκτός δρόμου κυρίως εξ αιτίας της ύπαρξης του τρίτου διαφορικού. Με αφήνουν παντελώς αδιάφορο τα γκάζια - είναι για μένα έγκλημα να δίνεις ένα κάρο λεφτά και να αγοράζεις αμάξια, για όλα τα pick-up μιλάω, που είναι ικανότατα εκτός δρόμου και να θέλεις να κοντράρεις 1400άρια, 1600άρια και 1800άρια επιβατικά στην εθνική.
Αλλά μιας και αναφερόμαστε σε αυτά τα γκάζια, να πώ ότι το L200 είναι το φορτηγάκι με τις πιο μαλακές αναρτήσεις και τις μεγαλύτερες κλίσεις στην άσφαλτο. Μπορεί να έχει επιλογη μόνιμης τετρακίνησης μπορει να έχει ESP και anti-spin αλλά έχει και το πιο αργό τιμόνι - 4 στροφές - και νομίζω ότι είναι και αυτα σημάδια του ότι το αμάξι είναι φτιαγμένο για οπουδήποτε εκτός απο την άσφαλτο.
Τώρα θα μου πείς 'άποψη μου και άποψη σου'. Σωστό κι αυτό.
FORUM "Αγροτων"