-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φίλε Crektis μου μιλάς για ESP και anti spin και ακόμα δεν πολυκατάλαβα αυτά τί σχέση έχουν. Εγώ έχω το πιο αδύναμο μοτέρ με τα 136 άλογα και μπορώ να σου πώ ότι πάνω απο 4 χρόνια το έχω σκίσει σε απάτητα ανηφορικά χωράφια, κακοτράχαλους λασπόδρομους με καρότσα φορτωμένη απο 0 - 700, 800 ή και 900 κιλά ελιές, ξύλα, λιπάσματα κλπ κλπ. Δεν με έχει απογοητεύσει και μπορώ επίσης να σου πώ ότι με μια πιο εκτός δρόμου τετράδα ελαστικών - τώρα φοράω 50-50 - το αμάξι θα πετάει εκτός δρόμου. Όσο για τα περιοδικά θυμάμαι πολύ πρίν βγούν τα Safari κλπ άλλες εκδόσεις του L200 με γκάζια, όλα έλεγαν ότι το αμάξι υστερεί σε εντός δρόμου επιδόσεις και είναι καρυφαίο εκτός δρόμου κυρίως εξ αιτίας της ύπαρξης του τρίτου διαφορικού. Με αφήνουν παντελώς αδιάφορο τα γκάζια - είναι για μένα έγκλημα να δίνεις ένα κάρο λεφτά και να αγοράζεις αμάξια, για όλα τα pick-up μιλάω, που είναι ικανότατα εκτός δρόμου και να θέλεις να κοντράρεις 1400άρια, 1600άρια και 1800άρια επιβατικά στην εθνική.
Αλλά μιας και αναφερόμαστε σε αυτά τα γκάζια, να πώ ότι το L200 είναι το φορτηγάκι με τις πιο μαλακές αναρτήσεις και τις μεγαλύτερες κλίσεις στην άσφαλτο. Μπορεί να έχει επιλογη μόνιμης τετρακίνησης μπορει να έχει ESP και anti-spin αλλά έχει και το πιο αργό τιμόνι - 4 στροφές - και νομίζω ότι είναι και αυτα σημάδια του ότι το αμάξι είναι φτιαγμένο για οπουδήποτε εκτός απο την άσφαλτο.
Τώρα θα μου πείς 'άποψη μου και άποψη σου'. Σωστό κι αυτό.Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Πρώτα από όλα εγώ δεν μίλησα για κόντρες και ούτε για επιδόσεις (τελική ταχύτητα κλπ). Δεν μου είπες. Το δικό σου υποθέτω ότι έχει την Super Select μετάδοση... Ας επιστρέψω στο θέμα μας. Πιστεύω ότι το L200 είναι η καλύτερη επιλογή για την άσφαλτο, όχι για γκάζια, ούτε για στρίψιμο. Σου παρέχει την μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια εξαιτίας των συστημάτων που έχει. Και θα σου πω. Ένας φίλος μου έχει το Ναβαρα. Πήγαινε προς Ηράκλειο μια βροχερή μέρα με λάστιχα 80 άσφαλτο-20 χώμα. Κάπου κοντά στις Σίσσες σε μια στροφή του έφυγε με 4η (χωρίς να πηγαίνει πατητός) με καμιά 100στάρα. Έφερε 2 γύρες και έσκασε στην άκρη. Με μια μόνιμη τετρακίνηση δεν θα το πάθαινε αυτό. Καταλαβαίνεις τώρα πως σκέφτομαι; Στους δρόμους μας, που είναι χάλια από κατασκευής ό,τι παραπάνω σύστημα έχει το αμάξι είναι ευπρόσδεκτο. Μπορεί σε άλλες χώρες να μην χρειάζονται τετρακίνηση ή άλλα συστήματα ευστάθειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια υποτυπώδη σταθερότητα στον δρόμο, καθώς αυτήν τους την παρέχει η άσφαλτος. Αυτό το παρατηρώ και με το δικό μου. Όταν είμαι σε καλή άσφαλτο δε γλιστράει, παρά μόνο αν το πιέσεις πάρα πολύ. Στην κοινή άσφαλτο, όμως, με λίγο παραπάνω γκάζι 'φεύγεις'. Για φαντάσου και συνδυασμό με νερό. Τώρα για την ανάρτηση που λες. Μπορεί να είναι η πιο μαλακή, αλλά το βοηθάει αρκετά. Όμως αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω από τον νου μου. Αρκετά συχνά, μαζευόμαστε εδώ στην γύρω περιοχή και πάμε σε κάποια συγκεκριμένα μέρη. Εκεί το Safari του ξαδέρφου μου αποτυγχάνει. Έχω βίντεο (!) που το Safari προσεγγίζει μια ανηφόρα και δεν μπορεί να ανέβει σχεδόν καθόλου (πολλή λάσπη). Πηγαίνω το Mazda το σταματάω στην μέση, το ξεκινάω και ανεβαίνω... Τι φταίει σου είπα. Το Mazda έχει αρκετά πιο γρήγορη πρώτη αργή από τα άλλα και είναι πιο αποτελεσματικό σε πολλή λάσπη. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις αυτό: http://www.facebook.com/video/video.php ... 7&comments. Τα συμπεράσματα δικά σου...
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Το Mazda έχει αρκετά πιο γρήγορη πρώτη αργή από τα άλλα και είναι πιο αποτελεσματικό σε πολλή λάσπη. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις αυτό: http://www.facebook.com/video/video.php ... 7&comments. Τα συμπεράσματα δικά σου...φορανε ολα ιδιου τυπου λάστιχα;
το L200 μου φανηκε οτι γλυστρουσε πολυ και δεν δικαιολογειται αυτο απο την τετρακινηση του, σαν να φορουσε φαλακρα λάστιχαωραίο βιντεακι... ζηλεψα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα μπορούσες να εξηγήσεις πώς και γιατί επηρεάζεται η ικανότητα φόρτωσης από το είδος του τιμονιού; Γιατί εγώ ήξερα ότι η κρεμαγιέρα αποφεύγεται στα εκτός δρόμου ώστε να μην τραυματιστεί ο οδηγός από απότομο γύρισμα του τιμονιού από χτύπημα του τροχού κλπ αλλά για το φορτίο δεν το ήξερα.Αυτό που λες, μόλις το έμαθα και δεν το είχα σκεφτεί και ποτέ... Ο μόνος λόγος που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθάει στο παραπάνω ωφέλιμο φορτίο, είναι η χαμηλή τριβή που υπάρχει μεταξύ των σφαιριδίων και κατ επέκταση αυτού, η μεγαλύτερη αντοχή του σαν σύστημα. Γενικότερα, ο ατέρμονας με τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια είναι πιο ανθεκτικός από το όλο σύστημα μιας κρεμαγιέρας. Άλλωστε, το ωφέλιμο φορτίο είναι μια τιμή που σου δίνει ο κατασκευαστής όχι τόσο σαν όριο δυνατοτήτων του αυτοκινήτου, όσο σαν προστασία των συστημάτων του. Και από την στιγμή που ο ατέρμονας είναι πιο ανθεκτικός σαν κατασκευή, είναι επόμενο να ανεβαίνουν κάποια όρια. Όμως και αυτό που επισήμανες είναι από τα βασικά. Γι αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και σε πολλά τζίπ ( όπως το θηρίο G Wagen της Mercedes).
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Φίλε Crektis μου μιλάς για ESP και anti spin και ακόμα δεν πολυκατάλαβα αυτά τί σχέση έχουν. Εγώ έχω το πιο αδύναμο μοτέρ με τα 136 άλογα και μπορώ να σου πώ ότι πάνω απο 4 χρόνια το έχω σκίσει σε απάτητα ανηφορικά χωράφια, κακοτράχαλους λασπόδρομους με καρότσα φορτωμένη απο 0 - 700, 800 ή και 900 κιλά ελιές, ξύλα, λιπάσματα κλπ κλπ. Δεν με έχει απογοητεύσει και μπορώ επίσης να σου πώ ότι με μια πιο εκτός δρόμου τετράδα ελαστικών - τώρα φοράω 50-50 - το αμάξι θα πετάει εκτός δρόμου. Όσο για τα περιοδικά θυμάμαι πολύ πρίν βγούν τα Safari κλπ άλλες εκδόσεις του L200 με γκάζια, όλα έλεγαν ότι το αμάξι υστερεί σε εντός δρόμου επιδόσεις και είναι καρυφαίο εκτός δρόμου κυρίως εξ αιτίας της ύπαρξης του τρίτου διαφορικού. Με αφήνουν παντελώς αδιάφορο τα γκάζια - είναι για μένα έγκλημα να δίνεις ένα κάρο λεφτά και να αγοράζεις αμάξια, για όλα τα pick-up μιλάω, που είναι ικανότατα εκτός δρόμου και να θέλεις να κοντράρεις 1400άρια, 1600άρια και 1800άρια επιβατικά στην εθνική.
Αλλά μιας και αναφερόμαστε σε αυτά τα γκάζια, να πώ ότι το L200 είναι το φορτηγάκι με τις πιο μαλακές αναρτήσεις και τις μεγαλύτερες κλίσεις στην άσφαλτο. Μπορεί να έχει επιλογη μόνιμης τετρακίνησης μπορει να έχει ESP και anti-spin αλλά έχει και το πιο αργό τιμόνι - 4 στροφές - και νομίζω ότι είναι και αυτα σημάδια του ότι το αμάξι είναι φτιαγμένο για οπουδήποτε εκτός απο την άσφαλτο.
Τώρα θα μου πείς 'άποψη μου και άποψη σου'. Σωστό κι αυτό.Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Πρώτα από όλα εγώ δεν μίλησα για κόντρες και ούτε για επιδόσεις (τελική ταχύτητα κλπ). Δεν μου είπες. Το δικό σου υποθέτω ότι έχει την Super Select μετάδοση... Ας επιστρέψω στο θέμα μας. Πιστεύω ότι το L200 είναι η καλύτερη επιλογή για την άσφαλτο, όχι για γκάζια, ούτε για στρίψιμο. Σου παρέχει την μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια εξαιτίας των συστημάτων που έχει. Και θα σου πω. Ένας φίλος μου έχει το Ναβαρα. Πήγαινε προς Ηράκλειο μια βροχερή μέρα με λάστιχα 80 άσφαλτο-20 χώμα. Κάπου κοντά στις Σίσσες σε μια στροφή του έφυγε με 4η (χωρίς να πηγαίνει πατητός) με καμιά 100στάρα. Έφερε 2 γύρες και έσκασε στην άκρη. Με μια μόνιμη τετρακίνηση δεν θα το πάθαινε αυτό. Καταλαβαίνεις τώρα πως σκέφτομαι; Στους δρόμους μας, που είναι χάλια από κατασκευής ό,τι παραπάνω σύστημα έχει το αμάξι είναι ευπρόσδεκτο. Μπορεί σε άλλες χώρες να μην χρειάζονται τετρακίνηση ή άλλα συστήματα ευστάθειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια υποτυπώδη σταθερότητα στον δρόμο, καθώς αυτήν τους την παρέχει η άσφαλτος. Αυτό το παρατηρώ και με το δικό μου. Όταν είμαι σε καλή άσφαλτο δε γλιστράει, παρά μόνο αν το πιέσεις πάρα πολύ. Στην κοινή άσφαλτο, όμως, με λίγο παραπάνω γκάζι 'φεύγεις'. Για φαντάσου και συνδυασμό με νερό. Τώρα για την ανάρτηση που λες. Μπορεί να είναι η πιο μαλακή, αλλά το βοηθάει αρκετά. Όμως αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω από τον νου μου. Αρκετά συχνά, μαζευόμαστε εδώ στην γύρω περιοχή και πάμε σε κάποια συγκεκριμένα μέρη. Εκεί το Safari του ξαδέρφου μου αποτυγχάνει. Έχω βίντεο (!) που το Safari προσεγγίζει μια ανηφόρα και δεν μπορεί να ανέβει σχεδόν καθόλου (πολλή λάσπη). Πηγαίνω το Mazda το σταματάω στην μέση, το ξεκινάω και ανεβαίνω... Τι φταίει σου είπα. Το Mazda έχει αρκετά πιο γρήγορη πρώτη αργή από τα άλλα και είναι πιο αποτελεσματικό σε πολλή λάσπη. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις αυτό: http://www.facebook.com/video/video.php ... 7&comments. Τα συμπεράσματα δικά σου...
Δεν χρησιμοποίησες τη λέξη κόντρες αλλά μιλάς για ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθιας που προστατεύουν απο ανατροπές. Μιλάς για αναγκαιότητα ESP όταν οδηγάς πάνω απο 170 άλογα. Αυτά τα πράγματα παραπέμπουν σε γκάζια έτσι δεν είναι?
Όσο για τη λάσπη που λές και μάλιστα πολύ, επειδη κι εγώ οδηγάω σε τέτοιες συνθήκες, νομίζω ότι είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται. Όταν μιλάμε για ανηφορικό λασπωμένο δρόμο ή χωράφι δεν μπορούμε να κατηγορούμε το αμάξι που δεν μπορει να ανέβει. Σε τέτοιες συνθήκες δυσκολεύονται και τα τρακτέρ. Παίζουν και πολλοί παραγοντες. Τί λάστιχα φοράει (για μένα κορυφαίος παράγοντας), η γνώσεις του οδηγού κλπ κλπ
Αν κάτσω κι εγώ να τραβάω βίντεο τα μέρη που πάω με το αμάξι θα χρειαστούμε πολλά κιλά ξηρούς καρπούς, πατατάκια, φιάλες 'Μπέρμπον' και αρκετές μέρες για να τα παρακολουθήσουμε.Τέλοσπάντον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Μιας και μίλησα για βίντεο ιδού και ένα χθεσινό βίντεο απο την πρώτη συνάντηση του L200 club που έγινε στη Κρήτη. Δεν υπάρχουν μόνο L200 και είναι αρκετά όμορφο πιστεύω. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το Mazda έχει αρκετά πιο γρήγορη πρώτη αργή από τα άλλα και είναι πιο αποτελεσματικό σε πολλή λάσπη. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις αυτό: http://www.facebook.com/video/video.php ... 7&comments. Τα συμπεράσματα δικά σου...
φορανε ολα ιδιου τυπου λάστιχα;
το L200 μου φανηκε οτι γλυστρουσε πολυ και δεν δικαιολογειται αυτο απο την τετρακινηση του, σαν να φορουσε φαλακρα λάστιχαωραίο βιντεακι... ζηλεψα
Ευχαριστώ. Καλά έκανες και είπες για τα λάστιχα. Αλλά να πω πρώτα για τα 2 Mitsubishi. Το ασημί είναι με το κανονικό σύστημα τετρακίνησης (όχι SuperSelect), αλλά με Rear Dif. Locker (!!!). Φοράει Bridgestone 50-50 235/??/16 με πολύ ταλαιπωρημένα λάστιχα. Το μαύρο είναι το Safari. Στο βίντεο φοράει Yokohama 50-50 265/??/15. Το Mazda φοράει και αυτό τα Bridgestone 50-50 αλλά 265/65/17. Τα πιο καινούρια είναι του Safari. Παλιότερα φορούσαμε ακριβώς τα ίδια λάστιχα (265/65/17), αλλά τα άλλαξε . Το πρόβλημα δεν είναι εκεί όμως. Είναι στην ανομοιογενή και πολλή ροπή (λόγω τσιπαρίσματος) που έχει. Το άλλο που είναι στα 136ps είναι ανώτερο. Ειδικά σε φάσεις, όπου τα άλλα λόγω έλλειψης locker θα σταματήσουν, αυτό θα περάσει γιατί δεν θα κάνει χιαστί (φάνηκε σε μια φάση). Είναι κάτι που βοηθάει πολύ όταν ζυγίζει το αμάξι. Για το Safari δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Για παράδειγμα στην αρχή εκεί που έμεινε στην μέση, δεν το πιστεύαμε. Εκεί, αν και δεν φαίνεται στο βίντεο είναι ζόρικο σημείο, γιατί κάνει μια βαθιά λακούβα. Αλλά εγώ πέρασα και πήγα μέχρι τέρμα πάνω. Αυτό δεν μπορούσε να πάει παραπάνω. Μετά ήρθε και ένα Β2500 και ανέβηκε και αυτό πολύ πάνω, με την ανηφόρα να έχει γίνει χάλια και με ολόιδια λάστιχα και διαστάσεις με το Safari... Άρα το μόνο που μένει είναι η ανομοιογενής (γιατί το 'πολλή' δεν είναι πρόβλημα) εμφάνιση της ροπής.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν χρησιμοποίησες τη λέξη κόντρες αλλά μιλάς για ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθιας που προστατεύουν απο ανατροπές. Μιλάς για αναγκαιότητα ESP όταν οδηγάς πάνω απο 170 άλογα. Αυτά τα πράγματα παραπέμπουν σε γκάζια έτσι δεν είναι?
Όσο για τη λάσπη που λές και μάλιστα πολύ, επειδη κι εγώ οδηγάω σε τέτοιες συνθήκες, νομίζω ότι είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται. Όταν μιλάμε για ανηφορικό λασπωμένο δρόμο ή χωράφι δεν μπορούμε να κατηγορούμε το αμάξι που δεν μπορει να ανέβει. Σε τέτοιες συνθήκες δυσκολεύονται και τα τρακτέρ. Παίζουν και πολλοί παραγοντες. Τί λάστιχα φοράει (για μένα κορυφαίος παράγοντας), η γνώσεις του οδηγού κλπ κλπ
Αν κάτσω κι εγώ να τραβάω βίντεο τα μέρη που πάω με το αμάξι θα χρειαστούμε πολλά κιλά ξηρούς καρπούς, πατατάκια, φιάλες 'Μπέρμπον' και αρκετές μέρες για να τα παρακολουθήσουμε.Τέλοσπάντον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Μιας και μίλησα για βίντεο ιδού και ένα χθεσινό βίντεο απο την πρώτη συνάντηση του L200 club που έγινε στη Κρήτη. Δεν υπάρχουν μόνο L200 και είναι αρκετά όμορφο πιστεύω.Όντως πολύ ωραίο το βίντεο. Αν φίλε μου όλα τα συστήματα μας ήταν απαραίτητα μόνο για να κάνουμε κόντρες, ούτε τα Golf δεν θα είχαν ESP. Απλά έχουμε φτάσει σε μια εποχή, όπου τα 4χ4 προσπαθούν να γίνουν αντάξια ενός επιβατηγού, τόσο σε άνεση, όσο και σε ασφάλεια. Αλλά αυτό δεν γίνεται για κόντρες επί της ασφάλτου. Όποιος έχει να διαθέσει 25-30 χιλιάρικα για αμάξι και το θέλει για κόντρες, μόνο αγροτικό δε θα πάρει...
Όπως λες μερικές φορές δε μπορείς να κατηγορείς το αμάξι που δεν θα ανέβει. Όταν όμως είναι 2 αμάξια με ίδια λάστιχα (αρκετές φορές ολόιδια και πάντα ίδιου τύπου) και το ένα ανεβεί, ενώ το άλλο όχι, τότε δε σου είπα να το κατηγορείς... αλλά ούτε και να το θεωρείς ως το 'καλύτερο'... Προσωπικά. Δεν θεωρώ κανένα απόλυτα καλό. Καθένα έχει τα δυνατά του, αλλά και τα αδύνατα του σημεία... Απλά και μόνο αυτό.
-
Παιδια τι ξερετε για τα mahindra?Το εχει οδηγησει καποιος?Πως σας φαινεται?(απλα απο περιεργεια ρωταω)
-
δες εδω
http://www.tetrakinisimag.gr/mahindra_p ... on_t55.htm (παρουσιαση)
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
δες εδωhttp://www.tetrakinisimag.gr/mahindra_p ... on_t55.htm (παρουσιαση)
Thanks φιλε μου!
-
Την Παρασκευη ειχε ερθει για test drive στα καλαβρυτα η volkswagen με το Amarok...Δυστηχως δεν το οδηγησα αλλα το οδηγησε ενας φιλος μου και ημουν μεσα και παραλληλα ενας εκει που ηταν στην volkswagen (χερας μπορω να πω) μας εκανε μια επιδηξη των δυνατοτητων του αυτοκινητου.Πρωτα απ 'ολα εμενα με εντυπωσιασε η εξωτερικη του εμφανιση και νομιζω οτι ειναι το πιο ομορφο pick up της αγορας(καλα αυτο ειναι πολυ υποκειμενικο).Επισης το εσωτερικο ηταν παρα πολυ ποιοτικο και επισης καμια σχεση με τα γιαπωνεζακια του ανταγωνισμου.Και οι χωροι παλι καμια σχεση με τον ανταγωνισμο.....Τωρα παμε στις off road δυνατοτητες του: Μεσω τις επιδηξης του οδηγου που σας ειπα ειδα ολα τα συστηματα που εχει και δεν το περιμενα να πω την αληθεια.Το πηγε σε μερη που δεν πιστευα οτι παε αυτοκινητο και να πω και την αληθεια μου ΧΕΣΤΗΚΑ σε ενα σημειο λογω της κλισης του αμαξωματος σε ενα εμποδιο εβλεπα δεξια μου στο παραθυρο το εδαφος.Να πω κιολας οτι απ 'οτι ειδα δεν ειχε και πολυ καλα λαστιχα πανω. Επισης το hill Hold assist και το hill Descent Assist με εντυπωσιασαν!Την επομενη φορα ελπιζω να το οδηγησω!Εσεις εχετε καποια εμπειρια απο το αμαροκ?Για πειτε
-
Ε καλά τί να πεί κανείς για τους Γερμανούς? Όπως και να το κάνουμε ξέρουν να φτιάχνουν καλά αμάξια. Το συγκεκριμένο - απ ότι ακούω και διαβάζω - είναι κορυφαίο, αν όχι ΤΟ κορυφαίο. Όταν έχεις την ικανότητα, όταν παρακολουθείς τις εξελίξεις στην αγορά, όταν κοιτάζεις και αντιγράφεις τον ανταγωνισμό, τότε φτιάχνεις κορυφαία αυτοκίνητα.
-
-
Η έκδοση που θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα στο θέμα της τετρακίνησης θα είναι εκείνη που θα δανείζεται την τετρακίνηση από το Q7. Απ ότι φαίνεται σε διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν, έχει αρκετές δυνατότητες χάρη στο κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Καλή επιλογή το εξάρι κιβώτιο, αλλά γιατί 2000 κυβικά και γιατί bi-turbo; Νομίζω ότι δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το δυνατά 2,5άρια, τρίλιτρα και V6, γιαπωνέζικα... Ακόμη και η επιλογή στην υπερτροφοδότηση φαίνεται παρωχημένη. Ξεκινώντας από την Isuzu και έπειτα με τις Mazda-Ford και την Toyota (με το νέο σχετικά σύνολο VN Turbo των 144 ίππων) βλέπουμε ότι έφεραν μια νέα τεχνολογία υπερτροφοδότησης, αυτή των τουρμπίνων με πτερύγια μεταβαλλόμενης γεωμετρίας. Αυτό έχει πολλά προτερήματα σε σχέση με την κλασική λύση. Αλλά πέρα από αυτό. Εδώ υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση των εκδόσεων. http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ?aid=80487. Αναφέρεται σε τρεις εκδόσεις όσον αφορά την τετρακίνηση και τρεις όσον αφορά το κινητήριο σύνολο. Τετρακίνηση κατ επιλογή, σαν του Q7, καθόλου τετρακίνηση (σ.σ: στην μονοκάμπινη έκδοση) και για τον κινητήρα πάντα 2 λιτρος με 122, 163 (bi-turbo), 2.0TSI 160 ίππων.
Για την μονοκάμπινη έκδοση δεν μπορώ να σκεφτώ την απήχηση που θα έχει. Αλλά πιστεύω πως τον συγκεκριμένο χώρο (αναφέρομαι στην σκληρή δουλειά) τον κατέχει η Toyota. Στον χώρο των τετράπορτων τώρα, πιστεύω ότι λόγω δύναμης δεν θα μπορέσει να παλέψει με τον ανταγωνισμό... Αλλά όλα θα τα δείξει ο χρόνος, οπότε ας αναμένουμε. -
Είμαι στα σκαριά για να αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο,μεταχειρισμένο και δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.Ως κρητήρια επιλογής είναι:1)όσο πιο οικονομικό γίνεται από θέμα κατανάλωσης,2)να μην είναι ζημιάρικο στα σέρβις.Έχω ακούσεις πολλά πράγματα περί των αυτοκινήτων που υπάρχουν και από τις πρώτες επιλογές έχω το hilux,d-max.Εσείς τι εμπειρίες έχετε??τι προτείνετε με βαση αυτά που έγραψα??
-
Μεχρι ποσα λεφτα διαθετεις?Παντος σε οτι αν πας μεταχειρισμενο να πας ειτε σε hilux ειτε σε navara.
-
Περίπου 13000 με 1.5 καμπίνα.Το navara το φοβάμαι πολύ γιατί έχω ακούσει πάααααρα πολλα για αυτό το αμάξι,και από την άλλη για το hilux έχω ακούσει ότι είναι σκυλί μαύρο!
-
Καταρχην 4χ4 η 4χ2? diesel η βενζινη? Γιατι ακριβως χρηση το θελεις? Αυτα που εχεις ακουσει για τα ναβαρα ισχυουν για αυτους που τα φωρτονουν 800+κιλα και τα βγαζουν εθνικη με 130+++ χιλ. με πενταρι κιβωτιο και φορτωμενο τι περιμενεις να σου κανει το ναβαρα και καθε ναβαρα?
-
4χ4 και πετρέλαιο.Βγαίνουν και σε βενζίνη??
-
Ναι αλλα μετα το 2000 ειναι πιο σπανια και κυριως ασημφορα σε καταναλωση.Δεν μας ειπες για τι χρηση το θελεις
-
Θέλω να κάνω μανάβικο και να πηγαίνω στο βουνό!Από θέμα 4χ4 όλα με καλύπτουν.Το θέμα είναι στην κατανάλωση και στα σέρβις.Ένας φίλος είχε ένα navara με τα 133 και άλλαξε 3(!!!!!) φορές μηχανή!!!
FORUM "Αγροτων"