-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πολυ πετρελαιο ρε παιδια!
Με οικοπεδακι στη Θασο λεω να γινω σεϊχης.Οταν λετε (σοβαρα τωρα) οτι εχει πετρελαιο στην Ελλαδα τι εννοειτε; Γιατι πετρελαιο εχει και η σομπα μου...
Κάποια κοιτάσματα υπάρχουν σίγουρα και είναι γνωστά.
Πολλοί ειδικοί επί του θέματος πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα σε πολύ μεγάλα βάθη. -
στο θεμα μας
οταν η αστυνομια δεν μπορει να προστατεψει τους πολιτες και τις περιουσιες τους πχ. σε περιπτωση διαδηλωσης και αντιεξουσιαστων, σημαινει οτι δεν μπορει να επιτελεσει το εργο της. και οταν μου σπασουν το αμαξι ή μου βαλουν φωτια στη πολυκατοικια αυτους θα βρισω φυσικα γιατι αδυνατουν να κανουν αυτο που τους εχει ανατεθει.ΥΓ επιβαλεται συσκεψη μεταξυ random,1967, greo για να αποφασισουν για το πετρελαιο. pm me first
-
Πολυ πετρελαιο ρε παιδια!
Με οικοπεδακι στη Θασο λεω να γινω σεϊχης.Οταν λετε (σοβαρα τωρα) οτι εχει πετρελαιο στην Ελλαδα τι εννοειτε; Γιατι πετρελαιο εχει και η σομπα μου...
ειναι αυτο που λεμε 'πιανει πετρα στα χερια του και τη στυβει'
-
Υπάρχουν κοιτάσματα σε μεγάλο βάθος με αρκετές ανεπιθύμιτες προσμίξεις που το υποβαθμίζουν σε ποιότητα και κάνουν ασύμφορη την άντλησή του .
-
Υποδιευθυνση Ασφαλείας Ηρακλειου 16.1.07
Το καλοκαιρι που μας περασε εχασα το ενα κλειδι του Μεγκαν. Περνώντας απο την ασφαλειο λεω 'δεν παω να δω μπας και εχει βρεθει δεν εχω να χασω τιποτα' Αμ δε
Παω λοιπον στην οδο 'Ρολεν' που στεγαζεται η υπηρεσια. Μη φανταστειτε καμια λεωφορο μια ησυχη γειτονια ειναι με πολυκατοικιες και μαλιστα ο δρομος ειναι μονοδρομος. Δεν μπορεσα ομως να μπω στο δρομο γιατι γινοταν καποια εργα και ο δρομος ηταν κλειστος. Συνεχιζω λοιπον και στριβω απο το αμεσος επομενο στενο, φτανω στο υψος της ασφαλειας και μπαινω δεξια, ενταξει ηταν παρανομο θα μου πειτε, αλλα δεν το εκανα επιτηδες.
Εξω απο κτιριο ηταν δυο τυποι, ασφαλιτες φυσικα, οι οποιοι με κοιταουσαν καλα καλα. Παρκαρω, βγαινω εξω και πριν προλαβω να πατησω το σκαλοπατι για να μπω μεσα μου την πεφτει ο ενας απο τους δυο ασφαλιτες ο οποιος μου λεει
'ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;'
'Γιατι σας ενοχλει το αμαξι μου και δεν σας ενοχλουν ολα τα αλλα που ειναι εδω;' λεω εγω
'ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΚΑΙ... ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ'(Παιδια να πω την αληθεια χεστηκα απο το φοβο μου)
'Καλα συγνωμη' ηταν το μονο που μου ηρθε στο μυαλο.
Να πω επισης οτι ο τροπος πού μου μιλησε ο τυπος ηταν απεριγραπτος. Νομιζα οτι θα μου περνουσε χειροπεδες ή οτι θα τραβουσε οπλο. Βαλτε μαζι τσαμπουκα, ειρωνια, ψαροτικος, αποτομος, σαν να ειμουν ΣΚΑΤΑ μετα συγχωρησεως. Τετοιος ηταν ο τονος της φωνης του.
Μπαινω μεσα και βλεπω μια γκομενα σε ενα γραφειο η οποια εχει ακουσει το 'διαλογο' και μου λεει με το ιδιο ειρωνικο υφος' ....πεστε μας τωρα και τί θελετε;'
τελοσπαντον τα κλειδια δεν βρεθηκαν φευγω απο την ασφαλεια. Με δυσκολια κατεβηκα τις σκαλες το κεφαλι μου πηγαινε να σπασει και ζαλιζομουν. Μεχρι να φτασω σπιτι το μυαλο μου ειχε θολωσει ασε που δεν εβλεπα στα 50 μετρα απο το θυμο και τη σαστιμαρα μου.
Μπαινω μεσα σπιτι και ειμαι στα προθυρα εγκεφαλικου (χωρις υπερβολη)
Περνω το χρυσο οδηγο βρισκω το τηλεφωνο της ασφαλειας και περνω τηλεφωνο.
Ζητησα να μιλησω με τον Αξιωματικο Υπηρεσιας. Αφου του ειπα το ονοματεπωνυμο μου και τον αριθμο κυκλοφοριας του αυτοκινητου μου με πολυ εντονο υφος, δεν αντεξα αλλο και 'εσπασα'
Οι φωνες μου ακουγοταν μεχρι το δρομο ειμουνα εντελος εκτος εαυτου. Του ειπα τί εγινε, του ειπα οτι δεν γουσταρω να μου μιλανε ετσι και τον ρωτησα για ποιο λογο να με προσβαλει με αυτο το τροπο, για ποιο λογο να με κανει ανω κατω, αν με ξερει απο παλια και του εχω δωσει δικαιωμα. Του επαναλαμβανα συνεχεια οτι δεν πηγα εκει στη γειτονια γιατι ετσι μου την 'καρφωσε' ουτε γιατι ηθελα να πιω καφε σε καμμιας γκομενας το σπιτι και οτι ηθελα να παω στη δικια τους υπηρεσια σαν απλος πολιτης για να με εξυπηρετησουν. Του ειπα ακομα, φωναζοντας παντα, οτι 'ναι κατανοηση υπαρχει αλλα ολα εχουν ορια'.
Ο ΑΞΥΠ ειναι αληθεια, οτι μου ζητουσε να δειξω κατανοηση γιατι λεει η υπηρεσια τους ειχε μια δυσκολη μερα. Επισης σε καποια στιγμη που σταματησα τις φωνες και πηγα να παρω ανασα τον ακουσα να μου λεει οτι ' ε καλα δεν ειναι σιγουρο οτι ο εν λογω ηταν της υπηρεσιας ( ναι καλα εξω απο τα σκαλωπατια σιγα μην ηταν ζητιανος), αλλα το εκανε αμεσως γαργαρα γιατι συνεχισα να φωναζω. Στο τελος μου ζυτησε συγνωμη και μου ειπε οτι θα μιλουσε μαζι του για το θεμα.
Αρα χωρις να του περιγραψω πώς ηταν ο ασφαλιτης, μαλλον ηταν μπροστα στην ολη σκηνη και ειχε δει τί εγινε.Βεβαια απο ολα αυτα, το πιο εξοργιστικο ειναι οτι ο μαλακας (εγω) του ζητησα και ΣΥΓΝΩΜΗ του μαϊμουνιού.
Αντι να με εξυπηρετησουν με προσβαλουν και τους λεω και συγνωμη.
-
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μεγκάν98 μιλάς πάντα με ευγενικό-αφοπλιστικό υφος και έχοντας και μία ελαφριά ειρωνεία. Δεν ζητάς συγνώμη για κάτι τόσο ευτελές όπως και δεν παρεκτρέπεσαι. Λίγη ειρωνιούλα και άσε εκείνους με θολωμένο μυαλό.
α και την άλλη φορά ...φόρεσε μαύρο πουκάμισο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
α και την άλλη φορά ...φόρεσε μαύρο πουκάμισο...
Ναι, με 2-3 κουμπιά ανοιχτά, χρυσή αλυσιδίτσα, μούσι, και υποχρεωτικά αποχή από το μπάνιο για 6-7 μέρες.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ευχαριστω για τι δεν οφειλω σε κανενα τιποτα...
[/b]Ώραιος ο Random! Να που γι' ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την όποια persona υιοθετεί κάποιος σε ένα φόρουμ!
Εγώ έχω δηλώσει και παλιότερα πως σε πάω, κι ας μην συμμερίζομαι ακριβώς τις απόψεις σου για τα σώματα ασφαλείας, αλλά εγώ τα έζησα ως έφεδρος (δεκανέας παρακαλώ... ) και όχι σαν μόνιμος....Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σίγουρα δεν θα ζήλευα τη ζωή κάποιου που υπηρετεί σε σώματα ασφαλείας...Σε ευχαριστω που με πας...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ευχαριστω για τι δεν οφειλω σε κανενα τιποτα...
[/b]Ώραιος ο Random! Να που γι' ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την όποια persona υιοθετεί κάποιος σε ένα φόρουμ!
Εγώ έχω δηλώσει και παλιότερα πως σε πάω, κι ας μην συμμερίζομαι ακριβώς τις απόψεις σου για τα σώματα ασφαλείας, αλλά εγώ τα έζησα ως έφεδρος (δεκανέας παρακαλώ... ) και όχι σαν μόνιμος....Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σίγουρα δεν θα ζήλευα τη ζωή κάποιου που υπηρετεί σε σώματα ασφαλείας...Σε ευχαριστω που με πας...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Υποδιευθυνση Ασφαλείας Ηρακλειου 16.1.07Το καλοκαιρι που μας περασε εχασα το ενα κλειδι του Μεγκαν. Περνώντας απο την ασφαλειο λεω 'δεν παω να δω μπας και εχει βρεθει δεν εχω να χασω τιποτα' Αμ δε
Παω λοιπον στην οδο 'Ρολεν' που στεγαζεται η υπηρεσια. Μη φανταστειτε καμια λεωφορο μια ησυχη γειτονια ειναι με πολυκατοικιες και μαλιστα ο δρομος ειναι μονοδρομος. Δεν μπορεσα ομως να μπω στο δρομο γιατι γινοταν καποια εργα και ο δρομος ηταν κλειστος. Συνεχιζω λοιπον και στριβω απο το αμεσος επομενο στενο, φτανω στο υψος της ασφαλειας και μπαινω δεξια, ενταξει ηταν παρανομο θα μου πειτε, αλλα δεν το εκανα επιτηδες.
Εξω απο κτιριο ηταν δυο τυποι, ασφαλιτες φυσικα, οι οποιοι με κοιταουσαν καλα καλα. Παρκαρω, βγαινω εξω και πριν προλαβω να πατησω το σκαλοπατι για να μπω μεσα μου την πεφτει ο ενας απο τους δυο ασφαλιτες ο οποιος μου λεει
'ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;'
'Γιατι σας ενοχλει το αμαξι μου και δεν σας ενοχλουν ολα τα αλλα που ειναι εδω;' λεω εγω
'ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΚΑΙ... ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ'(Παιδια να πω την αληθεια χεστηκα απο το φοβο μου)
'Καλα συγνωμη' ηταν το μονο που μου ηρθε στο μυαλο.
Να πω επισης οτι ο τροπος πού μου μιλησε ο τυπος ηταν απεριγραπτος. Νομιζα οτι θα μου περνουσε χειροπεδες ή οτι θα τραβουσε οπλο. Βαλτε μαζι τσαμπουκα, ειρωνια, ψαροτικος, αποτομος, σαν να ειμουν ΣΚΑΤΑ μετα συγχωρησεως. Τετοιος ηταν ο τονος της φωνης του.
Μπαινω μεσα και βλεπω μια γκομενα σε ενα γραφειο η οποια εχει ακουσει το 'διαλογο' και μου λεει με το ιδιο ειρωνικο υφος' ....πεστε μας τωρα και τί θελετε;'
τελοσπαντον τα κλειδια δεν βρεθηκαν φευγω απο την ασφαλεια. Με δυσκολια κατεβηκα τις σκαλες το κεφαλι μου πηγαινε να σπασει και ζαλιζομουν. Μεχρι να φτασω σπιτι το μυαλο μου ειχε θολωσει ασε που δεν εβλεπα στα 50 μετρα απο το θυμο και τη σαστιμαρα μου.
Μπαινω μεσα σπιτι και ειμαι στα προθυρα εγκεφαλικου (χωρις υπερβολη)
Περνω το χρυσο οδηγο βρισκω το τηλεφωνο της ασφαλειας και περνω τηλεφωνο.
Ζητησα να μιλησω με τον Αξιωματικο Υπηρεσιας. Αφου του ειπα το ονοματεπωνυμο μου και τον αριθμο κυκλοφοριας του αυτοκινητου μου με πολυ εντονο υφος, δεν αντεξα αλλο και 'εσπασα'
Οι φωνες μου ακουγοταν μεχρι το δρομο ειμουνα εντελος εκτος εαυτου. Του ειπα τί εγινε, του ειπα οτι δεν γουσταρω να μου μιλανε ετσι και τον ρωτησα για ποιο λογο να με προσβαλει με αυτο το τροπο, για ποιο λογο να με κανει ανω κατω, αν με ξερει απο παλια και του εχω δωσει δικαιωμα. Του επαναλαμβανα συνεχεια οτι δεν πηγα εκει στη γειτονια γιατι ετσι μου την 'καρφωσε' ουτε γιατι ηθελα να πιω καφε σε καμμιας γκομενας το σπιτι και οτι ηθελα να παω στη δικια τους υπηρεσια σαν απλος πολιτης για να με εξυπηρετησουν. Του ειπα ακομα, φωναζοντας παντα, οτι 'ναι κατανοηση υπαρχει αλλα ολα εχουν ορια'.
Ο ΑΞΥΠ ειναι αληθεια, οτι μου ζητουσε να δειξω κατανοηση γιατι λεει η υπηρεσια τους ειχε μια δυσκολη μερα. Επισης σε καποια στιγμη που σταματησα τις φωνες και πηγα να παρω ανασα τον ακουσα να μου λεει οτι ' ε καλα δεν ειναι σιγουρο οτι ο εν λογω ηταν της υπηρεσιας ( ναι καλα εξω απο τα σκαλωπατια σιγα μην ηταν ζητιανος), αλλα το εκανε αμεσως γαργαρα γιατι συνεχισα να φωναζω. Στο τελος μου ζυτησε συγνωμη και μου ειπε οτι θα μιλουσε μαζι του για το θεμα.
Αρα χωρις να του περιγραψω πώς ηταν ο ασφαλιτης, μαλλον ηταν μπροστα στην ολη σκηνη και ειχε δει τί εγινε.Βεβαια απο ολα αυτα, το πιο εξοργιστικο ειναι οτι ο μαλακας (εγω) του ζητησα και ΣΥΓΝΩΜΗ του μαϊμουνιού.
Αντι να με εξυπηρετησουν με προσβαλουν και τους λεω και συγνωμη.
Καταρχήν έκανες μαλακία που μπήκες ανάποδα σε στενό, ειδικά μπροστά στους μπάτσους, δευτερον σου την λέει κάποιος με πολιτικά, έστω και έξω απο την ασφάλεια, του απαντάς μονολεκτικά πάρε την τροχαία, ο ασφαλίτης έτσι κα ιαλλιώς δεν μπορεί να σου βεβαιώση παράβαση, αν σου πει μαμού, του γαμάς την μάνα γιατί δεν σου έχει πει ακόμα την ιδιώτητά του, παραμέσα τα ίδια, είσαι ήρεμος κρύο βλέμμα, και μιλάς αργά κατανοητά και σε ήρεμο τόνο, απο εκεί και πέρα, όποιος σου κάνει μαγκιές, ζητάς τα στοιχεία του, και πράτεις ανάλογα (κάπου είχα βρει τα καθήκοντα των μπάτσων ρε γμτ αλλά δεν θυμάμαι που, ότι δλδ όταν έρχονται να σου μιλήσουν στο μπλόκο σε χαιρετάνε και σου αναφέρονται κλπ) τώρα εσύ, και το δίκιο σου έχασες που σε βρίσανε, αλλά μάλλον πήγενες γυρεύοντας!
-
Σε χαιρετάνε...δεν είναι υποχρεωμένοι να σου αναφερθούν ...δεν είμαστε αστυνομικοί διευθυντές...
-
Για να λέμε και τα καλά, όλοι όσοι με έχουν σταματήσει για τυπικό έλεγχο, αλκοτέστ ή βεβαίωση παράβασης ήταν ευγενικοί ενώ πολλοί εξ' αυτών μου μιλούσαν στον πληθυντικό παρά το νεαρό της ηλικίας μου.
Επίσης, μου έχει τύχει να με σταματήσουν ΟΠΚίτες (την εποχή εκείνη είχε αποδράσει ο Παλαιοκωστας), οι οποίοι φέρθηκαν ακριβώς όπως στην περίπτωση που αναφέρθηκε λίγες σελίδες πιο πίσω. Πιστεύω ότι ορθά έπραξαν διότι δεν είναι σε θέση να ξέρουν ποιος είμαι, ασχέτως αν εμένα έφτασε το σκ@τό στην κάλτσα από το φόβο μου.
Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΛΑΣ κάνει σωστά τη δουλειά της, αναλογικά με τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτει και πιστεύω ότι οι «μπάτσοι» αποτελούν μια ανάξια αναφοράς μικρή μερίδα. Ούτως ή άλλως σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο θα βρεις μια μικρή μερίδα ανάλογη με αυτή.
-
Μπρε συ, μπαίνεις ανάποδα σε μονόδρομο μπροστά σε αστυνομικό τμήμα και αντί να του εξηγήσεις το γιατί το έκανες του ζητάς κι εξηγήσεις.
Αφού δεν ήσουν έτοιμος να κοντραριστείς γιατί το ξεκίνησες;Δε του δίνω δίκιο για τον τρόπο του, θα μπορούσε να σε 'τρομάξει' με άλλο τρόπο, αλλά για αντέστρεψε τους ρόλους και δες πως θα αντιδρούσες εσύ σε μια τέτοια απάντηση.
-
Συμφωνώ απολύτως.Και αν θεωρήσουμε μια μικρή έπαρση (δικαιολογημένη εως ενα βαθμο κατ'εμε) ως αυτονόητη,πορευόμαστε ευγενικά.Οταν προσπαθεί ο αστυνομικός-ασφαλίτης-ζητας να σε ψαρώσει είναι σαν να σου λέει make my day ,δηλαδή απάντησε μου και εσύ σε ανάλογο ύφος να δεις τι έχει να γίνει.
Εσο προετοιμασμένος,αντίδρασε ευγενικά,και έχε τουλάχιστον 2 ευγενικές ...συνέχειες για παν ενδεχομενο.Με φωνές μάγκας δε γίνεσαι,γραφικός και αντιπαθητικός πανευκολα.
Και μη ξεχνάμε οτι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτια.Εστω εμμέσως.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε χαιρετάνε...δεν είναι υποχρεωμένοι να σου αναφερθούν ...δεν είμαστε αστυνομικοί διευθυντές...Θα ψάξω κάπου να βρω τα καθήκοντα τους.
-
Ναι ρε παιδια δεν λεω οτι εχετε αδικο. Προσωπικα 'κόμπλαρα' αφανταστα ετσι που μου την ειπε. Ομως, τί να του εξηγησω; Αφου 150 μετρα πιο πανω, το φορτηγο που ειχε κλεισει το δρομο εβγαζε ματι, λογικο δεν ειναι οτι μονο αν εμπαινα παρανομα απο την κατω μερια θα μπορουσα να παω στην ασφαλεια; Οι γειτονες παρανομα δεν θα εμπεναν για να παρκαρουν τα αμαξια τους;
Ομως το πιο ωραιο ειναι οτι, ηδη εχω καθυστερησει, η ταυτοτητα μου θελει αλλαγμα. Θα ξαναπαω καποια στιγμη και θα ειμαι πιο πρεοτοιμασμενος για υφακι και ειρωνια, αν προκληθω φυσικα. -
Ομως το πιο ωραιο ειναι οτι, ηδη εχω καθυστερησει, η ταυτοτητα μου θελει αλλαγμα. Θα ξαναπαω καποια στιγμη και θα ειμαι πιο πρεοτοιμασμενος για υφακι και ειρωνια, αν προκληθω φυσικα.Για την ταυτότητα που θέλει άλλαγμα, τι θα πας να κάνεις στην Ασφάλεια Μάνο;;;;
(btw, ας πάρκαρες λίγο παρακάτω, λύσεις υπάρχουν αν δεν θες να δίνεις δικαιώματα)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ομως το πιο ωραιο ειναι οτι, ηδη εχω καθυστερησει, η ταυτοτητα μου θελει αλλαγμα. Θα ξαναπαω καποια στιγμη και θα ειμαι πιο πρεοτοιμασμενος για υφακι και ειρωνια, αν προκληθω φυσικα.
Για την ταυτότητα που θέλει άλλαγμα, τι θα πας να κάνεις στην Ασφάλεια Μάνο;;;;
(btw, ας πάρκαρες λίγο παρακάτω, λύσεις υπάρχουν αν δεν θες να δίνεις δικαιώματα)
Γιατι στην ασφαλεια δεν βγαζουν τις ταυτοτητες; Εκει ειχα παει οταν την ειχα χασει πριν καμποσα χρονια
Ειναι αληθεια οτι εδωσα δικαιωματα, αλλα δικαιολογειται αυτη η συμπεριφορα απο τη μερια του; Τελοσπαντον...
-
Γιατι στην ασφαλεια δεν βγαζουν τις ταυτοτητες; Εκει ειχα παει οταν την ειχα χασει πριν καμποσα χρονιαΣτο τμήμα αλλοδαπών στο λιμάνι. Πολύ πιο πολιτισμένο περιβάλλον, δουλεύουν και Τετάρτες απόγευμα!
-
Ομως το πιο ωραιο ειναι οτι, ηδη εχω καθυστερησει, η ταυτοτητα μου θελει αλλαγμα. Θα ξαναπαω καποια στιγμη και θα ειμαι πιο πρεοτοιμασμενος για υφακι και ειρωνια, αν προκληθω φυσικα.
Για την ταυτότητα που θέλει άλλαγμα, τι θα πας να κάνεις στην Ασφάλεια Μάνο;;;;
Γιατι στην ασφαλεια δεν βγαζουν τις ταυτοτητες; Εκει ειχα παει οταν την ειχα χασει πριν καμποσα χρονια
Ειναι αληθεια οτι εδωσα δικαιωματα, αλλα δικαιολογειται αυτη η συμπεριφορα απο τη μερια του; Τελοσπαντον...
Άκουσε να δεις, δικαίωμα έδωσες και μαλακία έκανες, θα έπρεπε ο μπάτσος να φωνάξει ένα τροχαίο συνάδελφο και να σε γράψει, αφού σου μιλήσει στον πληθυντικό.....το @
Έντιτ
*Συμπεριφορά κατά την Αστυνομική Δράση (άρθρο 2)
Ο αστυνομικός :
Α) Υπόκειται στις αρχές της διαρκούς ετοιμότητας και της διαρκούς διατεταγμένης υπηρεσίας.
Β)Εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας που του παρέχεται. Όταν επεμβαίνει υποχρεούται να δηλώνει την ιδιότητα, την ταυτότητα και την Υπηρεσία του.
Γ) **Εκτελεί τα καθήκοντά του με **αμεροληψία, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, σύνεση, αυτοκυριαρχία, σταθερότητα, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια, προστατεύοντας, χωρίς διάκριση, όλους τους πολίτες από παράνομες σε βάρος του πράξεις.
Δ) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ε) Για την τήρηση και εφαρμογή του νόμου χρησιμοποιεί κατ΄αρχήν μη βίαια μέσα. Η προσφυγή στη βία επιτρέπεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία και στο μέτρο που προβλέπεται και απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου. Τηρεί πάντοτε με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της αναγκαιότητας, της προσφορότητας (καταλληλότητας) και της αναλογικότητας. Χρησιμοποιεί τα κατά το δυνατόν, ηπιότερα μέσα, αποφεύγοντας κάθε περιττή ενόχληση, σκληρότητα ή αδικαιολόγητη φθορά ιδιοκτησίας. Δεν προβαίνει σε καταχρηστική χρήση των χημικών και των άλλων διαθέσιμων μέσων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των πολιτών. Χρησιμοποιεί τα πυροβόλα όπλα μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο και αναφέρει αμέσως το συμβάν.
ΣΤ) Ενεργεί για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, με σκοπό τη διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και την απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποφεύγοντας συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση και επιβάλλει μόνον τους κατά περίπτωση αναγκαίους και προβλεπόμενους από το νόμο περιορισμούς δικαιωμάτων.*
πάρτε και το reference (μην μας πανε μέσα για plagiarism )
http://www.apodimos.com/arthra/05/Jul/A ... /index.htm
-
Προστασία και σε ψιλικατζήδικα!
Από 100 έως και 4.800 ευρώ η ταρίφα στα μαγαζιά, ανάλογα με την περιοχή
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ
Οκτώ μεγάλες συμμορίες «προστασίας» λυμαίνονται σήμερα τη νυχτερινή ζωή στην Αθήνα: για πολλά χρόνια ήταν αποκλειστικά προνόμιο των Ελλήνων νονών.
Με το άνοιγμα των συνόρων, στις αρχές του '90, ήρθαν στην Αθήνα Αλβανοί κακοποιοί που θέλησαν να αναλάβουν την «προστασία» καταστημάτων στη Λεωφόρο Συγγρού, στον Πειραιά και τα δυτικά προάστια. Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και συμμορίες ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που επεδίωξαν και αυτοί να αποσπάσουν μερίδιο από την «προστασία».
Ο άγριος πόλεμος των συμμοριών στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους μέσα σε μία πενταετία. Ανάμεσά τους ονόματα της νύχτας όπως του Θ. Καλαποθαράκου, του Κ. Δεληκάρη, του Β. Σούρλα, των αδελφών Γρηγοράκου και του Κ. Τσατσαρίδη.
Σήμερα τα μεγάλα αφεντικά είναι και πάλι οι Έλληνες, ενώ πολλά από τα πρωτοπαλίκαρά τους είναι ομογενείς, συνήθως από τη Γεωργία, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Οι συμμορίες στρατολογούν τους μπράβους τους από τον χώρο του αθλητισμού (πυγμαχία, πάλη, άρση βαρών μπόντι μπίλντινγκ) αλλά και - σύμφωνα με καταγγελίες - από τις τάξεις αστυνομικών και σεκιουριτάδων. Σημειώνεται ότι η νέα μόδα στον χώρο της προστασίας είναι ο νονός να ανοίγει μια εταιρεία σεκιούριτι, που νομότυπα «προστατεύει» το μαγαζί!
Οι τιμές για την «προστασία» διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή αλλά και ανάλογα με τον τύπο του μαγαζιού και το πόσα άτομα μαζεύει κάθε μέρα. Για ένα μπαράκι ή καφετέρια, ανεξάρτητα από την περιοχή όπου βρίσκεται και μαζεύει 100 με 200 άτομα την ημέρα, η ταρίφα είναι 100-200 ευρώ την εβδομάδα. Για ένα μπαρ ή καφέ που μαζεύει 400-500 άτομα την ημέρα η ταρίφα ανεβαίνει στα 500 ευρώ την εβδομάδα. «Το μπαρ μπορεί να βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Καλλιθέα, την Ηλιούπολη ή την Αγία Παρασκευή. Για τα κλαμπ και γενικά τα μαγαζιά που συγκεντρώνουν από 1.000 άτομα και πάνω η ταρίφα εκτινάσσεται στα 1.000 ευρώ την εβδομάδα». Αντίθετα, η ταρίφα για ψιλικατζήδικα και περίπτερα αρχίζει από τα 25 - 30 ευρώ την εβδομάδα και φτάνει μέχρι τα 1.000 τον μήνα, αν το περίπτερο βρίσκεται σε καλή πιάτσα.
«Στον Πειραιά, για παράδειγμα, το κουμάντο το έχουν Μανιάτες. Αυτοί μοιράζουν την πίτα και αυτοί επιτρέπουν σε κάθε συμμορία να μπαίνει στον Πειραιά» λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στη Δυτική Αττική κινούνται και άλλες μικρές ομάδες που αναλαμβάνουν τον έλεγχο μικρών μαγαζιών και συνήθως αποτελούνται από αλλοδαπούς. Πολλά από τα ξεκαθαρίσματα ανήκουν στις μικρές αυτές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στη νυχτερινή Αθήνα.
Λαθρεμπόριο πετρελαίου
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ δύο χρόνια στην Αθήνα δύο συμμορίες βρίσκονται σε διαρκή κόντρα: το αφεντικό της μιας βρίσκεται στη φυλακή, ενώ της δεύτερης - αν και έχει καταδικαστεί - κυκλοφορεί ελεύθερο, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Η κόντρα τους, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους, τους τελευταίους μήνες άρχισε από το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο το ένα αφεντικό, αλλά θέλησε να μπει και η δεύτερη συμμορία. Τη μεταξύ τους κόντρα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί μια τρίτη συμμορία, της οποίας ο αρχηγός αποφυλακίστηκε πριν από 6 μήνες και επιχείρησε να «εισχωρήσει» στην «προστασία» σε μαγαζιά στο Μπουρνάζι, στα Πατήσια και τη Φιλαδέλφεια. Την κίνηση αυτή δεν συγχώρεσαν οι άλλες συμμορίες, με αποτέλεσμα τρία από τα μέλη του κυκλώματος να δολοφονηθούν.ΤΑ ΝΕΑ , 29/01/2007 , Σελ.: N15
Κωδικός άρθρου: A18751N151
Περι Αστυνομιας και του ρολου της