-
Κάνεις λάθος. Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις αμέτρητους μικρομεσαίους ή γόνους μικροαστικών οικογενειών να έχουν γίνει μεγάλοι και τρανοί.
Το ότι οι κανόνες του παιχνιδιού παίζονται με τους όρους των ισχυρών, είναι δεδομένο. Κι εσύ, όσο σε παίρνει, υπαγορεύεις σε όσους βρίσκονται κάτω από 'σένα τι και πως θα κάνουν. -
Καλά όλα αυτά, αλλά με τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών ταξί τι σχέση έχουν;
-
Ναι βρε Νάσο το δέχομαι. Κι εγώ όμως έχω δεκάδες προβλήματα στο κεφάλι (και οικονομικά) μου αλλά δε τα μεταφέρω μέσω της συμπεριφοράς μου, στους πελάτες μου.
-
Σήμερα ήρθα με ΚΤΕΛ από Αθήνα-Πάτρα. Μέσα στο ΚΤΕΛ άκουσα τη διπλανή μου που έπαιρνε τηλέφωνα και έψαχνε πού μπορεί να κάνει καταγγελία ένα ταξιτζή. Ακούστε λοιπόν τι έπαθε. Μπήκε στο Πειραιά μαζί με άλλα 3 άτομα (όλοι άγνωστοι, άρα τετραπλή κούρσα) με προορισμό τα ΚΤΕΛ.
Ο ταξιτζής ποτέ δεν ενεργοποίησε το ταξίμετρο και φτάνοντας τους ζήτησε 12 -
Κλασσική ελληνική νοοτροπία απο τους μαντράχαλους...
Περιπολικό δεν υπάρχει στα ΚΤΕΛ? Γιατί εδώ ( Θεσσαλονίκη ) υπάρχει πάντα, το μεγάλο πάρτυ γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό.... -
[quote='aserf']Σήμερα ήρθα με ΚΤΕΛ από Αθήνα-Πάτρα. Μέσα στο ΚΤΕΛ άκουσα τη διπλανή μου που έπαιρνε τηλέφωνα και έψαχνε πού μπορεί να κάνει καταγγελία ένα ταξιτζή. Ακούστε λοιπόν τι έπαθε. Μπήκε στο Πειραιά μαζί με άλλα 3 άτομα (όλοι άγνωστοι, άρα τετραπλή κούρσα) με προορισμό τα ΚΤΕΛ.
Ο ταξιτζής ποτέ δεν ενεργοποίησε το ταξίμετρο και φτάνοντας τους ζήτησε 12 -
Μόνο προσοχή στην 'αλληλεγγύη' των ταξιτζήδων γιατί αν μαζευτούν 5-6 συνάδερφοι-λαμόγια για βοήθεια μπορεί να βρεθείτε στο νοσοκομείο αντί για το αστυνομικό τμήμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Περιπολικό δεν υπάρχει στα ΚΤΕΛ? Γιατί εδώ ( Θεσσαλονίκη ) υπάρχει πάντα, το μεγάλο πάρτυ γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό....εχει παντα 3 'αστυνομικους' (ντυμενους εννοω οχι κανονικους)...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μόνο προσοχή στην 'αλληλεγγύη' των ταξιτζήδων γιατί αν μαζευτούν 5-6 συνάδερφοι-λαμόγια για βοήθεια μπορεί να βρεθείτε στο νοσοκομείο αντί για το αστυνομικό τμήμα.αυτο θα χε πολυ ενδιαφερον...ειδικα απο τη στιγμη που πολλοι τους αντιπαθουν...
αυτη ειναι καλη πρακτικη αμα εχει γινει πραγματικη στραβη με καποιον ταξιτζη..πχ να χει παθει κατι σοβαρο..με απλους πελατες δε νομιζω....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
απ την αλλη ξερετε μεσα σ ενα 12ωρο βαρδια ποσα ατομα μπαινοβγαινουν σ ενα ταξι κ εχουν διαφορετικα χουσουρια η κακη ορεξη?
αντε να μεινει νορμαλ ο ταριφας μετα.Κάτσε ρε Νάσο, σε ένα μαγαζί με... κυλότες ας πούμε, πόσες πελάτισσες με κουσούρια μπαίνουν στο 8ωρο; Τι πάει να πει αυτό, ότι η πωλήτρια πρέπει να κυκλοφορεί με το Smith & Wesson στη ζαρτιέρα και να τις πυροβολεί;
ποσες φορες γυρνουσα σπιτι κ δεν ηθελα να δω κανεναν.κλεινομουν στο δωματιο εβλεπα ενα dvd μετα συνοδιας ιωαννη περπατητη κ ηρεμουσα.
πικρα..Πάσο. Κανείς δεν είπε ότι η δουλειά του ταξιτζή δεν είναι δύσκολη. Αλλά, θα το ξέρεις καλύτερα από μένα, σήμερα αν δεν είσαι αφεντικό ΚΑΜΙΑ δουλειά δεν είναι εύκολη.
κ μια μικρη ιστοριουλα..
ενας πρωην συναδελφος(ιδιοκτητης),ομορφο κ συμπαθητικο παιδι δουλευε ιδια βαρδια κ εμμεσα τον βοηθουσα ειτε στην πιατσα ειτε στα σημεια που δεν ηξερε.
καθημερινως επαιρνε μια καλη γκομενιτσα ταξι κ περιμενε αυτον.του εκανε καμακι γερο ωσπου μετα απο καμια βδομαδα κανανε κ σεξ.
την αλλη μερα το παιδι αυτοφωρο για βιασμο,τρεχει στα δικαστηρια ακομα μη χασει την αδεια κ η γκομενα για να αποσυρει θελει καποιο γερο ποσο..Άλλο καπέλο αυτό. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε, όχι μόνο σε ταξιτζή. Έπεσε σε πορνίδιο-φουαγκρά ο φίλος σου, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα που περπατάω στο δρόμο ας πούμε.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είμαι από τους φανατικά πολέμιους των ταξί. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να τα αποφύγω, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή 2-3 μέσων μαζικής μεταφοράς με 2-3 σάκους στο χέρι. Παρόλα αυτά πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων της Καρδίτσας, όπου βρίσκομαι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω στρατού. Επειδή το στρατόπεδο είναι σε ένα χωριό έξω από την πόλη, ανά δύο ημέρες (όταν έχουμε έξοδο) πηγαινοερχόμαστε στην πόλη με ταξί. Κανένας ταξιτζής δε μας έχει ζητήσει έστω κι ένα λεπτό περισσότερο απ' όσο αναγράφεται στο ταξίμετρο. Αντιθέτως, οι περισσότεροι μας 'χαρίζουν' 20-30 λεπτά . Επίσης, οι μισοί ταξιτζήδες φορούν ζώνη τουλάχιστον μόλις βγαίνουμε σε επαρχιακό δρόμο.
Μάλλον ο καθαρός αέρας της επαρχίας σε συνδυασμό με την ηρεμία που επικρατεί σε μία μικρή, μη-τουριστική πόλη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μη-επικράτηση του κλασικού ταριφο-χαρακτήρα.το ιδιο ισχυει και κατερινη.
δεν θελω να παινεψω τους ταριφες τους πολης μου,μιας και ειμαι και εγω πολεμιος των ταξι,
αλλα δεν εχω ακουσει σχεδον ποτε παραπονο απο φιλους και γνωστους που εχουν παρει ταξι στη κατερινη.και εγω οσες φορες πηρα,ενταξει ηταν ελαχιστες ηταν παντα αψογοι σε ολους τουν τομεις.
ισως επειδη ειναι μια σχετικα μικρη πολη και δεν εχει το κοσμο που εχει η αθηνα και η θεσσαλονικη και οι ταριφες ειναι σχετικα λιγοι.
επισης μπορω με σιγουρια να πω οτι κατερινη οσα χρονια οδηγαω, οι φορες που ειδα ταριφα να κανει μαλακιες στο δρομο ειναι μετρημενες στα δαχτυλα ενος χεριου.
φανταζομαι ομως οτι η κατασταση στην αθηνα ειναι οπως την περιγραφεται. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Περιπολικό δεν υπάρχει στα ΚΤΕΛ? Γιατί εδώ ( Θεσσαλονίκη ) υπάρχει πάντα, το μεγάλο πάρτυ γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό....εχει παντα 3 'αστυνομικους' (ντυμενους εννοω οχι κανονικους)...
Σήμερα δεν είχε...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα δεν είχε...
ειχε.. στο λεω επειδη τυχαια σημερα πηγα και κει και τους ειδα..φυσικα ηταν μεσα στον τερκενλη..
-
Ναι βρε Νάσο το δέχομαι. Κι εγώ όμως έχω δεκάδες προβλήματα στο κεφάλι (και οικονομικά) μου αλλά δε τα μεταφέρω μέσω της συμπεριφοράς μου, στους πελάτες μου.
γιεπ,συμφωνω.κι οσο για την αλλυλεγγυη που πε ο αλφιστας μπορω να πω οτι δεν ισχυει παντα.πληθος παραδειγματων στα 13 χρονια που εκανα αυτη τη δουλεια.
απ την αλλη ξερετε μεσα σ ενα 12ωρο βαρδια ποσα ατομα μπαινοβγαινουν σ ενα ταξι κ εχουν διαφορετικα χουσουρια η κακη ορεξη?
αντε να μεινει νορμαλ ο ταριφας μετα.
ποσες φορες γυρνουσα σπιτι κ δεν ηθελα να δω κανεναν.κλεινομουν στο δωματιο εβλεπα ενα dvd μετα συνοδιας ιωαννη περπατητη κ ηρεμουσα.
πικρα..
κ μια μικρη ιστοριουλα..
ενας πρωην συναδελφος(ιδιοκτητης),ομορφο κ συμπαθητικο παιδι δουλευε ιδια βαρδια κ εμμεσα τον βοηθουσα ειτε στην πιατσα ειτε στα σημεια που δεν ηξερε.
καθημερινως επαιρνε μια καλη γκομενιτσα ταξι κ περιμενε αυτον.του εκανε καμακι γερο ωσπου μετα απο καμια βδομαδα κανανε κ σεξ.
την αλλη μερα το παιδι αυτοφωρο για βιασμο,τρεχει στα δικαστηρια ακομα μη χασει την αδεια κ η γκομενα για να αποσυρει θελει καποιο γερο ποσο..ρε συ μεγαλε, μεχρι την 'μικρη ιστοριουλα' που ανεφερες ολα οκ, δλδ μαυρο ΟΚ, αφου αυτες τις δκλγ τις επικαλουνται ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οταν θελουν να αιτιολογησουν του 'ω' συμπεριφορα , (αχ πως μου λειπει η υπογεγραμμενη απο το πληκτρολογιο)
Τωρα η ιστορια καθεαυτη επαυξανει τα περι ταριφοσκυλων επιχειρηματα, γιατι ποιος επαγγελματιας δεν διαφωνει οτι αλλο τα προσωπικα αλλο η δουλεια, για οποιον δεν καταλαβαινει νιμου και τιμονι δεν πανε , οπως και αλλα πραγματα, ο Krusenstern , λεγοντας 'αλλά το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα που περπατάω στο δρόμο ας πούμε' τραβα αλλου το οποιο επιχειρημα, ξεχνωντας το θεμα του topic,δεν ειναι αλλο καπελο ειναι το ιδιο παλιο μπερεδακι, που φορανε ολοι οι ταριφες απανταχου στο κοσμο , απλα εδω ελλαδα βρισκουν την καταλληλη κοπρια να μεγαλωσουν, αμποτε να λειψουν ολα αυτα τα σκατα, αν και δεν το νομιζω. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Σήμερα δεν είχε...
ειχε.. στο λεω επειδη τυχαια σημερα πηγα και κει και τους ειδα..φυσικα ηταν μεσα στον τερκενλη..
Eίχε ρε...αλλά δεν νομίζω οτι μιλάει για Θεσσαλονίκη ο άνθρωπος
Πάντως μου έχει κάνει μανούρα ταρίφας στο αερόδρομιο με βογγητά ψιθυριστά καντήλια κτλ...Οπότε του λέω έχεις 3 option α) φωνάζω την αστυνομία, β) ξεφορτώνουμε βαλίτσες άρχιζω να φωνάζω για άρνηση μίσθωσης κτλ πλακώνουν οι συνάδελφοι σου από πίσω και σε βρίζουνε γιατί τους χαλάς το όνομα και τους καθυστερείς και από πάνω γ) με πάς σπίτι μου, το βουλώνεις στην διαδρομή και τελειώνει εδώ το θέμα...Επέλεξε την κουρτίνα γ. Γενικά επειδή μένω σε μυστήρια γειτονιά που κανένας δεν θέλει να σε πάρει για πελάτη παρόλο που η αξία της διαδρομής είνα μικρότερη από την ελάχιστη μίσθωση και σε 2 λεπτά είσαι κέντρο ακόμα και αν δεν βρείς πελάτη έχω μάθει από μικρός να αντιμετωπίζω τις ψευτομαγκιές και τους τσαμπουκάδες όσων ανεγκέφαλων επιμένουν να δείχνουν το κακό πρόσωπο τους σε κάθε περίπτωση και να χαλάνε την πιάτσα στους σωστούς επαγγελματίες με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Τώρα που υπάρχουν και τα κινητά -
Στην Αθήνα, στα ΚΤΕΛ Κηφισού, σήμερα στις 8 το πρωϊ που έφευγα δεν είχε αστυνομία
-
γιεπ,συμφωνω.κι οσο για την αλλυλεγγυη που πε ο αλφιστας μπορω να πω οτι δεν ισχυει παντα.πληθος παραδειγματων στα 13 χρονια που εκανα αυτη τη δουλεια.
αντε να μεινει νορμαλ ο ταριφας μετα.
πικρα..
κ μια μικρη ιστοριουλα..
την αλλη μερα το παιδι αυτοφωρο για βιασμο,τρεχει στα δικαστηρια ακομα μη χασει την αδεια κ η γκομενα για να αποσυρει θελει καποιο γερο ποσο..Στη ροδο αν θυμαμαι καλα το νησι, οι Αγγλιδες οταν πηγαιναν εκαναν μυνηση για βιασμο απο ταριφα, παντα πριν φυγουν απο Αγγλια ειχαν κανει ασφαλεια για βιασμο, γενικα σε νησια δεν θα διακυνδηνευα να πηδηξω καμια σαν ταριφας.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στην Αθήνα, στα ΚΤΕΛ Κηφισού, σήμερα στις 8 το πρωϊ που έφευγα δεν είχε αστυνομίαΣτον Κηφισο συνηθως εχει αστ. διπλα στα ταξι. Στη λιοσιων παλι, ποτε...
-
**Πρόστιμο 600.000 ευρώ σε οδηγούς ταξί στην τριετία **
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 9/8/2007
Της Μαρίας Μόσχου
Σε περισσότερο από 600.000 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί ταξί στην Νομαρχία Πειραιά από το 2004 έως και σήμερα, για παραβάσεις αυθαιρεσίας και αισχροκέρδειας σε βάρος των επιβατών. Πρόκειται για συνολικά 845 παραβάσεις που έχει καταλογίσει η Νομαρχία Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 6.000 υποθέσεις εκκρεμούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η μεγαλύτερη «εκμετάλλευση» διαπιστώνεται σε επιβάτες από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κυρίως τουρίστες οι οποίοι χρησιμοποιούν ταξί. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στο 2007 η διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά επέβαλε 155 πρόστιμα συνολικού ύψους 78.466 ευρώ. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται κυμαίνονται μεταξύ 300 και 1.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και η προσωρινή συνήθως αφαίρεση της ειδικής άδειας αυτοκινητιστή ταξί.
Στοιχεία
Το 18% των παραβάσεων του 2007 αφορά στην επιλογή πελατών από τους αυτοκινητιστές, το 17% στην άρνηση μίσθωσης αλλά και στην υπερτιμολόγηση της διαδρομής, το 12% στην πολλαπλή μίσθωση, το 7,5% στην έλλειψη άδειας, το 4,3% στην έλλειψη τιμοκαταλόγου και το 2% στην ανακρίβεια της διαδρομής, καθώς το ταξίμετρο ήταν εκτός λειτουργίας. Το 17% των παραβάσεων παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκδίκασης Υποθέσεων Αυτοκινήτων ΕΔΧ της Διεύθυνσης Μεταφορών του Πειραιά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών, ενώ το 10% καταγράφηκε ύστερα από καταγγελίες πολιτών.Από την πλευρά τους οι αυτοκινητιστές ταξί υποστηρίζουν ότι η επιβολή υπερβολικού κομίστρου παρατηρείται σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι παραβάσεις. Πρώτος σε παραβάσεις οδηγών ΤΑΧΙ που υπάγονται στη Νομαρχία Πειραιά για το 2007 αναδεικνύεται ο χώρος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» με ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% (προέρχονται δηλαδή από το Τμήμα Τροχαίας Αερολιμένα) και ακολουθούν το Λιμάνι του Πειραιά (Λιμεναρχείο Πειραιά) σε ποσοστό 14 %, η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών με 13 % (Τμήμα Τροχαίας Αθηνών), του Περιστερίου με 5 % (Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου), του Πειραιά με 4 % (Τμήμα Τροχαίας Πειραιά).
Πηγή:
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=324029 -
Ένα πολύ χρήσιμο site που παρέχει πληροφορίες για τα πάντα περί TAXI, μισθώσεων, υποχρεώσεων οδηγών και επιβατών και καταγγελιών:
http://www.www.athensinfoguide.com/gr/g ... dtaxis.htm
Για τις καταγγελίες αναφέρει πως πρέπει να γίνονται εγγράφως στην
**Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών **
Δεληγιάννη 24-26 Μεταξουργείο
Τηλ. 210-5230111Είναι πολύ κοντά στο σταθμό 'Μεταξουργείο' του Μετρό.
Εκείνο που χρειάζεται είναι να έχετε συγκρατήσει αριθμό μητρώου που είναι σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό του ταξί, ημερομηνία και ώρα που έγινε το περιστατικό, τα στοιχεία των πινακίδων κυκλοφορίας και εαν είναι δυνατόν μάρκα και τύπο του οχήματος.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες