-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
εισερχομαι παλι στο θεμα εταιριων που ειπαν καποιοι παραπανω.
υπενθυμιζω για ακομα μια φορα οτι τα ραδιοταξι ειναι εταιριες με ΑΦΜ κοκ.
γι αυτο εχουν κ καποιο ονομα οπως ικαρος-λευκος πυργος κοκ.Είναι άραγε τυχαίο που όλοι οι προλαλήσαντες λένε πως τα ραδιοταξί είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερα από τα 'απλά' ? Αυτό αποδεικνύει πως η οργάνωση σε εταιρίες φέρνει τον επαγγελματισμό.
απελευθερωση ειπαν καποιοι παραπανω.
γιατι?
για να γινουμε 20πλασιοι κ οποιος αντεξει?Αν δεν το έχεις καταλάβει, έτσι λειτουργεί η οικονομία μας: οικονομία της αγοράς, καπιταλισμός, αυτό είναι το σύστημά μας. Και το 'όποιος αντέξει' έχει το νόημα: 'όποιος προσφέρει καλές υπηρεσίες' και 'όσοι χρειάζονται'. Δε χρειάζονται στην Αθήνα 18000 ταξί όταν η Νέα Υόρκη κάνει τη δουλειά της με 13000
κ πιστευετε οτι εαν γινει κατι τετοιο ειναι ευκολο το μελλον μετα?
Γιατί πρέπει να 'είναι εύκολο το μέλλον μετά' ? Για την εταιρία μου δεν είναι εύκολο το μέλλον, ούτε για καμία άλλη εταιρία, γιατί να είναι για τη δική σου ?
α)δικαιωμα λειτουργιας ενος αστικου μεσου μεταφορας ΕΔΧ
(μονο εντος περιμετρικου αξονα θα δωθουν αδειες,δηλ εαν για παραδειγμα στον κηφισο ζητηθει απο πελατη να μεταβει στην σπαρτη λογου χαρη δεν θα εχουν το δικαιωμα)Και αν θέλει κανείς να πάει από τον Κηφισσό στην Σπάρτη πως θα το κάνει ?
(μήπως η απάντηση είναι: 'να βγουν ειδικές άδειες για υπεραστικές διαδρομές', δηλ. και άλλες άδειες, ακόμα κλειστότερο επάγγελμα, λαμογιές κτλ. )α)τα αστικα μεσα μεταφορας θα λειτουργουν απο 6πμ εως 12μμ.
Ετσι αντιλαμβάνεσαι προφανώς τη λειτουργία της αγοράς...
(Οχι πως δεν είναι προφανές από τα άλλα που λες )
Και πως θα προστατεύσεις τους πελάτες από αθλιότητες όπως η επιλογή διαδρομής αν γίνει κάτι τέτοιο ? Θα τους 'αυτοπροστατεύσουν' οι 'επαγγελματίες' ?Ε ρε γλέντια...
(Εκανα παραπίσω κάποιες προτάσεις αλλά δεν είδα σχολιασμό... Ούτε καν ένα συγκαταβατικό 'nass ok' δεν είπες... Γιατί, ο kacey και ο leonp είναι καλύτεροι από μένα ? )
-
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο τα ραδιοταξι δολυευουν πολυ καλα.....πληρωνεις παραπανω αλλα εξυπηρετησε αψογα.
Χθες ηθελα να στειλω ενα ταξι να παει την οικογενεια απο φιλικο σπιτι στο Μπραχαμι με προορισμο στο Γαλατσι...τηλεφωνο σε ραδιοταξι κλεινεις ραντεβου 15,30 just τηλεφωνο ο ταριφας, σε επιβιβαζη και τσουπ στον προορισμό σου χωρις διπλες ταριφες και παρατραγουδα.... ολα ομορφα κα ωραια ...τον πληρωνεις(11 ευρω) οτι θελει σου λεει και ευχαριστώ ,ανταποδίδεις και τελος.
Αυτοι που κυνηγουν τον πελατη ειναι σκετη απελπισια....
-
Να σε ρωτήσω φίλε ταξιτζή κάτι εντελώς ενημερωτικά...λές ότι πολλοί απο επαρχία επενδύουν σε ταξί βάζοντας οδηγούς και αποκομίζουν μηνιαία κέρδη...μήπως μπορείς να μας πείς και πόσο είναι αυτά πάνω κάτω καθώς μπορεί να είναι μια καλή επένδύση !Δεν το λέω για πλάκα!Ευχαριστώ!
-
απ την μια πλευρα καποιοι θελουν λιγοτερα ΕΔΧ κ απ την αλλη
θελουν κι ενα ΕΔΧ μονο για τον εαυτο τους.Ποιός το είπε αυτό; ΕΓΩ θέλω ανθρώπινα ταξί που να με εξυπηρετούν όπως τα ραδιο-ταξί και ας πληρώνω 5 ευρώ σημαία ή όσο πληρώνω στο εξωτερικό που πηγαίνω.
Θα το χρησιμοποιεί όποιος το χρειάζεται πραγματικά. Για τα άλλα Μetro, Τραμ, Προαστιακός, αστικά, τρόλεϋ.
H καραμέλα εδώ Αθήνα τουλάχιστον με τα ανεπαρκή ΜΜΜ έχει τελειώσει. Τρώμε τσιχλίτσα τώρα! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο τα ραδιοταξι δολυευουν πολυ καλα.....Ειναι γεγονος οτι δουλευουν αρκετα καλυτερα απο τα 'αλλα'
Βεβαια δε θα τους επαιρνε να μην ειναι συνεπεις στα ραντεβου Πληρωνονται γι αυτο!
Απο την αλλη παλι διαλεγουν τις 'κουρσες' τους Γινεται η κληση απο το κεντρο και ΑΝ του γουσταρει η 'κουρσα' απανταει στην κοπελα του κεντρου με το cb του και κλεινει το ραντεβου!
Ή μηπως δεν ειναι ετσι?Από την αλλη μην μου πειτε οτι απο ολα αυτα τα ταξι που γραφουν στα @@ τους τα δικυκλα, τους πεζους και γενικοτερα οποιονδηποτε αλλο κινηται στο δρομο, ειναι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια απο τα αλλα?
Δηλαδη τα ραδιοταξι επειδη ερχονται συνεπως στο ραντεβου τους ειναι καλα γενικοτερα?Και φυσικα μην ξεχνατε προσφατο ρεπορταζ στην τηλεοραση που αναφεροταν στην χρεωση καπελου 1€ (εκτος απο το δωρο εορτων) απο πολλα ραδιοταξι της Αθηνας
-
Επειδή:
- στη χώρα που ζούμε όποιος έχει κάμποσες ψήφους κατορθώνει να περνάει το δικό του.
- οι ταξιτζήδες παρανομούν συστηματικά εδώ και δεκαετίες και δεν είναι επαρκής ο έλεγχος από κρατικά όργανα.
- οι πολίτες δεν έχουν αρκετά λεφτά και αρχίζουν να σκέφτονται ακόμα και τα 2-3 ευρώ για μια διαδρομή.
- οι συντριπτικά περισσότεροι ταξιτζήδες δεν λειτουργούν ως επιχειρηματίες αλλά ως εραστές της αρπαχτής.
- τα ΜΜΜ επιτέλους βελτιώθηκαν και αναμένεται να βελτιωθούν και άλλο (επέκταση μετρό, προαστιακός, τραμ, τακτικότερα δρομολόγια λεωφορείων, καλούτσικα ΚΤΕΛ και κάπως βελτιωμένος ΟΣΕ).
- οι δρόμοι έχουν γίνει κόλαση για ΙΧ και ταξί.
- όλο και περισσότεροι αποκτούν ΙΧ.
Συμπεραίνουμε ότι:
- η οικονομική πίτα των ταξί θα μειώνεται διαρκώς.
- η υπερπροσφορά ταξί θα μειώνει τα κέρδη καθιστώντας τα κάποια στιγμή ασύμφορα για τους ιδιοκτήτες τους.
- πολλοί ταξιτζήδες θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα γιατί δεν θα βγαίνουν.
- θα επιβιώσουν όσοι προσφέρουν σωστές υπηρεσίες και όχι οι τυπικοί λιγδιάρηδες αγενείς.
- η αγορά θα κρίνει πόσα ταξί θα κυκλοφορούν.
- μακροπρόθεσμα θα εξορθολογιστεί η κατάσταση, όχι γιατί θα το θελήσει κάποιος γενναίος πολιτικός, αλλά γιατί θα το κάνουν από ανάγκη οι ίδιοι οι ταξιτζήδες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- θα επιβιώσουν όσοι προσφέρουν σωστές υπηρεσίες και όχι οι τυπικοί λιγδιάρηδες αγενείς.
Αυτό δεν καταλαβαίνω πώς θα γίνει. Όταν σταματάμε ένα ταξί δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν ο οδηγός του είναι από τους μεν ή τους δε.
-
@ manosk
νομιζω οτι τα συμπερασματα σου ειναι αρκετα αισιοδοξα.
πως θα επιβιωσουν μονο αυτοι που προσφερουν σωστες υπηρεσιες? Αν δεν μεινεις ευχαριστημενος απο τον τααξιτζη που σε μετεφερε σημερα, αυριο δε θα τον προτιμησεις? ? ?
(ρε kyan σταματα να λες ο,τι λεω και γω )
-
@kyan:
Τα ραδιοταξί, τα φροντισμένα καθαρά οχήματα νέας εσοδείας θα έχουν προβάδισμα. Εγώ πχ δεν θα έμπαινα με τίποτα (παρά μόνο αν ήμουν πολύ βιαστικός) σε κάτι Bluebird, Lada, Corona, τρακαρισμένα κλπ που περιφέρονται στην Αθήνα βρωμίζοντας τα πάντα.@SPITFIRE:
Αν μπω σε ένα ταξί και βγω αηδιασμένος, θα κάνω καιρό να ξαναμπώ. Αν αντιληφθώ ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, τότε μπορεί να το ξανατολμήσω. Έτσι λειτουργεί συνήθως ο καταναλωτής. -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
πως θα επιβιωσουν μονο αυτοι που προσφερουν σωστες υπηρεσιες? Αν δεν μεινεις ευχαριστημενος απο τον τααξιτζη που σε μετεφερε σημερα, αυριο δε θα τον προτιμησεις? ? ?Αυτό είναι πρόβλημα μόνο αν οι ταξιτζήδες είναι ιδιώτες.
Αν όμως είναι σε εταιρίες, πολύ απλά δεν ξαναπαίρνεις ταξί της ίδιας εταιρίας.
Πχ. όταν είχα παραγγείλει ράδιο-ταξί για αεροδρόμιο (μαζί με το 'η μηχανή στο συνεργείο για service', η μόνη περίπτωση να πάρω ταξί...) και 10 λεπτά πριν με πήραν για να μου πουν πως δεν υπάρχει , δεν ξανατηλεφώνησα στο συγκεκριμένο ράδιο ταξί
Επίσης η εξωτερική εμφάνιση του ταξί παίζει ρόλο: αν όλοι μας σταματούσαμε να κάνουμε νόημα σε ταξί παλιά, τρακαρισμένα, αφρόντιστα, που βγάζουν ντουμάνι, (που όλα αυτά είναι ένδειξη και του οδηγού / ιδιοκτήτη), πόσο καιρό θα επιζούσαν ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν μπω σε ένα ταξί και βγω αηδιασμένος, θα κάνω καιρό να ξαναμπώ. Αν αντιληφθώ ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, τότε μπορεί να το ξανατολμήσω. Έτσι λειτουργεί συνήθως ο καταναλωτής.Για να παρεις ταξι σημαινει οτι δε σε βολευει η συγκοινωνια ή δεν σε συμφερει να πας με το αυτοκινητο
Δηλαδη αν οι υπηρεσιες του ταξιτζη ειναι χαλια, θα αρχισεις να χρησιμοποιεις το αυτοκινητο σου (ακομη κι αν πληρωνεις 15€ παρκινγκ στο Κολωνακι) ή θα αποφασισεις οτι για να δωσεις ενα μαθημα στους ταξιτζηδες, θα ταλαιπωρηθεις αλλαζωντας 3 συγκοινωνιες για να πας απο Πετρουπολη στο Χαιδαρι? (που ειναι 8 λεπτα δρομος με ταξι)
Μπορεις να αλλαξεις μαγαζι απ οπου ψωνιζεις ρουχα, ή εστιατοριο που τρως, ή φουρνο που παιρνεις ψωμι... Αλλα ταξι??? Εκτος κι αν μιλας αποκλειστικα για ραδιο-ταξι. Εκει, αν δε σου αρεσει ο 'Παρθενων' για παραδειγμα, μπορεις να παρεις τον 'Ικαρο' κλπ κλπ κλπ
Προχθες για παραδειγμα, μπηκα σε εναν ΚΥΡΙΟ ταξιτζη με ενα καθαροτατο 407 που ηταν πιο καθαρο απο το δωματιο μου
ΦΟΡΟΥΣΕ ΖΩΝΗ και με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να βαλω κι εγω
Δεν ηταν γυφτος και μου εδωσε ΟΛΑ τα ρεστα απο τα 2€ (Συνηθως οι γυφτοι κρατανε το ταληρακι και σου χρεωνουν 1,80 την ελαχιστη αντι για 1,75 ΑΝ σου δωσουν βεβαια ρεστα απο το διευρο )Πες μου λοιπον αυτον το κυριο πως μπορουμε να τον επιβραβευσουμε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης η εξωτερική εμφάνιση του ταξί παίζει ρόλο: αν όλοι μας σταματούσαμε να κάνουμε νόημα σε ταξί παλιά, τρακαρισμένα, αφρόντιστα, που βγάζουν ντουμάνι, (που όλα αυτά είναι ένδειξη και του οδηγού / ιδιοκτήτη), πόσο καιρό θα επιζούσαν ?Με τους ΟΑ αλλαξαν σχεδον ολα τα παλια ταξι σε καινουρια.
Ξερεις σε ποσα ολοκαινουρια Vectra εχω μπει που βρωμανε τα αυτοκινητα και οι οδηγοι τους?
Θελεις να σου πω περισσοτερες λεπτομερειες? Δε νομιζω... Θα με βριζει ολο το φορουμ οτι τους εκανα να ξερασουν μεσημεριατικα -
σημερα παλι χρησιμοποιησα ταξι για μια μικρη διαδρομη (σας το εχω πει βεβαια οτι χρησιμοποιω καθε μερα, εστω για μια μικρη διαδρομη)
ο οδηγος ηταν ενας απο τους 3/10
-δεν εβριζε
-δεν ειχε φαγουρα στα γεννητικα του οργανα, ωστε να εχει το ενα χερι του στο τιμονι και το αλλο ή στις ταχυτητες ή στα....
-δεν οδηγουσε αγνοωντας ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους που βρισκονταν γυρω του
-οδηγουσε παρα πολυ καλα. Σβελτα, προσεκτικα και εξυπνα
-το αμαξι ελαμπε εξωτερικα και δε βρωμαγε το εσωτερικο του
-μου εδωσε ρεστα
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ααα, ξεχασα ηταν γυναικα -
Εδώ και μερικές σελίδες συζητάμε τα αυτονόητα! Αυτό μου αρέσει στη χώρα μας!
Διαπραγματευόμαστε τον επαγγελματισμό, τα εισοδήματα, τα 'προνόμια', τις φορολογίες, τα μέτρα του ΚΟΚ, κλπ.!
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο διαφοροποίησης (της ισχύουσας διαφοροποίησης) των συνθηκών εργασίας μερικών κοινωνικών ομάδων. Ειδικά όταν αυτές οι ομάδες ΔΕΝ έχουν ειδικές ανάγκες, που να δικαιολογούν διαφορετική αντιμετώπιση και σαφέστατα ΔΕΝ προσφέρουν στην κοινωνία κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
-
Γιατί πρέπει να 'είναι εύκολο το μέλλον μετά' ? Για την εταιρία μου δεν είναι εύκολο το μέλλον, ούτε για καμία άλλη εταιρία, γιατί να είναι για τη δική σου ?
εχει διαφορα απο εταιρια σε εταιρια.
τι θελω να πω..
ενας νεος στο επαγγελμα του ταξι κ ιδιαιτερα αν ερθει με τρατο του κρατους απ την απελευθερωση θα τον γονατισω.
θα μπει μεσα 100%.
θα βλεπει τα ταξι μου φορτωμενα πανω κατω κ θα περιμενει ενα παρεακι που θα βγαινει απ τα village cinemas να φορτωσει.αυτη η απαντηση μου θυμιζει απαντησεις που δινουν οι βουλευτες την προεκλογικη περιοδο μιλωντας στα καναλια
πολλα λογια χωρις καμμια σχεση με το θεμα της ερωτησηςαπο την αλλη σε ρωταω εγω γιατι θα το 'γονατισεις' το παληκαρακι?
αυτος φταιει που τα εκατομμυρια που εδωσες καποτε (και οι στερησεις που εκανες) θα εχουν γινει καπνος μετα απο μια ενδεχομενη αποφαση απελευθερωσης του επαγγελματος?
αυτος δε θα εχει στοματα να θρεψει? ? ? ? ? ?
εσενα θα σου αρεσε να στο κανουν αυτο οταν ξεκινουσες?αυτος που ψωνιζει στη μαυρη αγορα, δε νομιζω οτι δικαιουται να διαμαρτυρεται αν η τιμες πεσουν μετα; η μαυρη αγορα εχει παντα τα ρισκα της (σε οποιοδηποτε προιον ) εσυ που εισαι της πιατσας, επρεπε να το ηξερες
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ΖΩΟΝ ο ταρίφας που με ανεβασμένη την σημαία μου είπε ότι αν δεν πάω βόρεια δεν με παίρνει..Nasos/156ti μπορείς να μου πεις τι γνώμη έχεις για τον συγκεκριμένο συνάδελφο σου?
-
Ο καλύτερος ταξιτζής είναι ο Ντανιέλ Μοράλες από τις ταινίες του Λυκ Μπεσσόν...
-
oui
-
NASO TI ΜΑΡΚΑ ΕΧΕΙΣ ΑΜΑΞΙΑ?
-
το 94 σε MERC E 250D οπου κ αυτη
με την σειρα της το 01 σε MERC E 270cdi.
τελη 99 PASSAT 1.9tdi κ εδωσε το 03 την θεση του σε PASSAT 2.4tdi.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες