-
Ωραία, ιδού μερικές προτάσεις:
ο Κατάργηση της υποχρέωσης άδειας ταξί. Να ελευθερωθεί δηλ. το επάγγελμα. Για αποφυγή της 'πειρατείας', να υποχρεούνται όλα τα ταξί να ανήκουν είτε σε νόμικους συνεταιρισμούς / κοινοπραξίες ιδιοκτητών (όπως τα ΚΤΕΛ) είτε σε εταιρείες. H αγορά θα ρυθμίσει τον αριθμό των ταξί και οι κακοί επαγγελματίες θα φύγουν αναγκαστικά.
ο Καθορισμός του κόμιστρου από τις εταιρίες / συνεταιρισμούς, χωρίς παρέμβαση του κράτους (ελεύθερη αγορά). Τα ταξί ΔΕΝ είναι ΜΜΜ όπως τα λεωφορεία αλλά βασικά ιδιωτική μετακίνηση και άρα, σε σχέση με τα λεωφορεία, είδος 'πολυτελείας'. Σε πολύ ελάχιστες περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς ταξί.
ο Υποχρέωση άδειας οδηγού ταξί με φοίτηση σε κάποια σχολή
ο Υποχρεωτικές ελάχιστες προδιαγραφές ταξί (που να περιλαμβάνουν και σύστημα με GPS) και υποχρέωση (ιδιωτικού ) KTEO κάθε 2 χρόνια.
ο Κατάργηση της πολλαπλής μίσθωσης. Σε αντιστάθμισμα, να επιτρέπεται να μπαίνουν ταξί με επιβάτη (μόνο!) σε λεωφορειολωρίδες.
Και πείτε μου ποιά από τα παραπάνω θα δεχτούν οι ταξιτζήδες
-
Nass, συμφωνώ σε όλα, πλην της καταπάτησης των λεωφορειολωρίδων, με επιβάτη ή χωρίς.
Τα λεωφορεία εξυπηρετούν διψήφιο και τριψήφιο αριθμό ανθρώπων, ενώ τα ταξί =
-
Μα η πρόταση δεν πάει μόνη της, αλλά παρέα με όλα τα άλλα. Που συνεπάγονται: αύξηση κομίστρου, μείωση αριθμού ταξί (επειδή θα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες για ΤΑΞΙ, όχι και για λεωφορείο, όπως γίνεται τώρα), αλλαγή συμπεριφοράς (διότι επειδή θα απαγορεύεται η διπλή μίσθωση ΔΕΝ θα σταματάνε στις λεωφορειολωρίδες παρά μόνο για αποβίβαση του επιβάτη -ίσως και σε αυτό να πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη).
Αν είναι να γίνει μόνο αυτό, τότε αντίο λεωφορειολωρίδες, προφανώς
Εχω όμως σχετική πρόβλεψη: αλλαγή του ΚΟΚ ώστε στις λεωφορειολωρίδες τα λεωφορεία να έχουν απόλυτα προτεραιότητα, ακόμα και σε χτύπημα από πίσω Δηλ. αν είσαι με ΙΧ ή ταξί στη λεωφορειολωρίδα (εκτός μιας ζώνης πχ. 30 m πριν από διασταύρωση, για αυτούς που μπαίνουν νόμιμα για να στρίψουν δεξιά) και σε χτυπήσει από πίσω λεωφορείο, ΦΤΑΙΣ... Για να δούμε ποιός θα ξαναμπεί...
Α, στις προτάσεις μου ξέχασα και το αυτονόητα σωστό, να δημιουργηθούν και να αστυνομευθούν πιάτσες ταξί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχω όμως σχετική πρόβλεψη: αλλαγή του ΚΟΚ ώστε στις λεωφορειολωρίδες τα λεωφορεία να έχουν απόλυτα προτεραιότητα, ακόμα και σε χτύπημα από πίσω Δηλ. αν είσαι με ΙΧ ή ταξί στη λεωφορειολωρίδα (εκτός μιας ζώνης πχ. 30 m πριν από διασταύρωση, για αυτούς που μπαίνουν νόμιμα για να στρίψουν δεξιά) και σε χτυπήσει από πίσω λεωφορείο, ΦΤΑΙΣ... Για να δούμε ποιός θα ξαναμπεί...εγω προτεινω να υπαρχουν και ελευθεροι σκοπευτες στο πλαι του λεωφορειοδρομου και να συμαδευουν τον οδηγο που εχει μπει στη λεωφορειολωριδα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα η πρόταση δεν πάει μόνη της, αλλά παρέα με όλα τα άλλα. Που συνεπάγονται: αύξηση κομίστρου, μείωση αριθμού ταξί (επειδή θα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες για ΤΑΞΙ, όχι και για λεωφορείο, όπως γίνεται τώρα), αλλαγή συμπεριφοράς (διότι επειδή θα απαγορεύεται η διπλή μίσθωση ΔΕΝ θα σταματάνε στις λεωφορειολωρίδες παρά μόνο για αποβίβαση του επιβάτη -ίσως και σε αυτό να πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη).Και όπως καταλαβαίνεις φίλε μου nass, θα γίνει μόνο η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις λωρίδες και οι οδηγοί taxi μόλις θα έχουν ακυρώσει το μέτρο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αν κάτι δεν αυξάνει τα προνόμια των οδηγών taxi δεν περνάει ως μέτρο.
-
Γιατί θα πρέπει να δοθούν προνόμια σε κάποιους προκειμένου να τακτοποιηθεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους;
Παζάρια θα κάνουμε με δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου; Ας ανέβει το κόμιστρο αρκετά για 'να βγαίνουν', ας πληρώνουν όπως όλοι οι άλλοι φόρο εισοδήματος με ίδιες κλίμακες, ας τρώνε 10 κλήσεις την ημέρα εφόσον παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες και λύθηκε το ζήτημα. -
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δυστυχώς, αυτοί που πρέπει να λάβουν αποφάσεις δεν σε ακούν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί θα πρέπει να δοθούν προνόμια σε κάποιους προκειμένου να τακτοποιηθεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους;Γιατί η άναρχη κατάσταση είναι και ευθύνη του κράτους.
Το ό,τι το επάγγελμα είναι κλειστό και πρέπει να ανοίξει, δεν είναι προνόμιο αλλά αυτονόητο (εννοείται ότι την απαράδεκτη κατάσταση τη σιγοντάρουν οι ίδιοι οι τωρινοί ιδιοκτήτες, που δεν θέλουν να χάσει την αξία του ο 'αέρας' που έχουν στα χέρια τους).
Το ό,τι δεν υπάρχουν πια πουθενά πιάτσες ταξί, δεν είναι προνόμιο αλλά πρόβλημα του κράτους.Παζάρια θα κάνουμε με δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου; Ας ανέβει το κόμιστρο αρκετά για 'να βγαίνουν', ας πληρώνουν όπως όλοι οι άλλοι φόρο εισοδήματος με ίδιες κλίμακες, ας τρώνε 10 κλήσεις την ημέρα εφόσον παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες και λύθηκε το ζήτημα.
Προφανώς και πρέπει να πληρώνουν τους φόρους κτλ. κτλ. Νομίζεις πως αν έχουν εταιρίες ταξί θα είναι τόσο απλό να φοροδιαφεύγουν ?
Αλλά από την άλλη, αν τα ταξί γίνουν ταξί και όχι αυτό το μπάσταρδο πράγμα που είναι τώρα, ολιγοθέσια λεωφορεία, τότε προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες. Σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται αυτό.
Πάντα φυσικά υπό προϋποθέσεις...
-
Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι η εφαρμογή των λεωφορειολωρίδων είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει. Είναι κρίμα να καταπατηθεί αυτό το μέτρο (μην ξεχνάμε ότι εις τας Ευρώπας υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα που ελαφραίνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες).
Η άναρχη κατάσταση είναι ευθύνη του κράτους, από τη στιγμή που σε ό,τι πάει να εφαρμόσει, μπλοκάρει στις τρομερές (και με επιχειρήματα) αντιδράσεις των οδηγών taxi.
Μακάρι να μπορούσαν να κλειστούν όλα τα taxi από εταιρείες και όχι σε μορφή κοινοπραξίας (KTEΛ), γιατί τότε θα είναι 'μαύρο φίδι που μας έφαγε'. Στις εταιρείες ουσιαστικά θα μετατραπούν σε επαγγελματίες, οπότε ίσως και να γίνει κάνα βήμα μπροστά.
Α, και για να παραφράσω την πρόταση του nass...
'Το ό,τι το επάγγελμα είναι κλειστό και πρέπει να ανοίξει, δεν είναι προνόμιο αλλά ουτοπία!'
-
Επειδή κατάφερα να διαβάσω μιάμιση σελίδα από αυτό το θέμα και βλέπω ότι πάλι θα καταντίσει όπως και το προηγούμενο θα ήθελα να παραθέσω την άποψη μου πρίν το ξανακλειδώσουν.Οι αφορισμοί γενικός πρός το συγκεκριμένο επάγγελμα έχουν να κάνουν στο ότι ποτέ δεν φταίμε εμείς παρά πάντα οι άλλοι.Ο Έλληνας σε πολύ μεγάλο ποσοστό επειδή δέν είναι καταξιωμένος από την δουλειά του και τρώει σφαλιάρες το ρίχνει πάντα κάπου αλλού γιά να ξεσκάσει,κοινός τζάμπα μάγκας.Το ταξί επειδή στήν Αθήνα δέν είναι πολυτέλεια αλλά το παίρνει ο κάθε πικραμένος μπορεί και έχει γνώμη διότι το μισθώνει με 1,75!!δηλαδή θέλει να πληρώνει όσο ένα δωμάτιο σε sort time Hotell και έχει απαιτήσεις σαν το Μεγάλη Βρεττάνια.
Εδώ τα χώνουνε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι όπου φτάσει και θα κολύσουν στόν ''φουκαράκο τον ταρίφα''
Υ.Γ. Το καλό παράδειγμα το έχει δώσει και το περιοδικό 4τροχοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όποιοι άλλοι δημοσιογράφοι όποτε δέν έβρισκαν ταξί,διαφημίσεις,κλπ,κλπ τα χώνανε χωρίς φόβο και πάθος μην ξεχνάμε έχουμε Δημοκρατία. -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
εγω προτεινω να υπαρχουν και ελευθεροι σκοπευτες στο πλαι του λεωφορειοδρομου και να συμαδευουν τον οδηγο που εχει μπει στη λεωφορειολωριδαΠλάκα πλάκα, στο Βέλγιο δεν έχουν σκοπευτές αλλά κάμερες πάνω στα λεωφορεία.
Και μια ερώτηση: Γνωρίζει κανείς γιατί στη Θεσσαλονίκη η λεωφορειολωρίδα της Β. Όλγας / Β. Γεωργίου διακόπτεται στη διασταύρωση με Ν. Ζέρβα για να ξαναρχίσει στην Τσιμισκή; Μένω σε αυτή τη στάση κ αν θέλω να κατεβώ γρήγορα στο κέντρο σε ώρα αιχμής χάνω το πλονέκτημα..
Πόδια κ πάλι πόδια. -
Ο χρήστης esykas έγραψε:
Υ.Γ. Το καλό παράδειγμα το έχει δώσει και το περιοδικό 4τροχοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όποιοι άλλοι δημοσιογράφοι όποτε δέν έβρισκαν ταξί,διαφημίσεις,κλπ,κλπ τα χώνανε χωρίς φόβο και πάθος μην ξεχνάμε έχουμε Δημοκρατία.Τι ακριβώς θέλεις να πεις;
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Απάντηση ταξιτζή όταν του φώναξα γιατί είχε κοκκαλώσει για πελάτη:
'Τι κολλάς πίσω μου; Δεν ξέρεις ότι τα ταξί σταματάνε απότομα;'Ε αδικο ειχε ο ανθρωπος ????
Πηγες να του βγεις και απο πανωΝαι ρε φίλε, αφού έτσι τον βόλεψε να πλακωθεί στα φρένα.
-
ΖΩΟΝ ο ταρίφας που με ανεβασμένη την σημαία μου είπε ότι αν δεν πάω βόρεια δεν με παίρνει..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ΖΩΟΝ ο ταρίφας που με ανεβασμένη την σημαία μου είπε ότι αν δεν πάω βόρεια δεν με παίρνει..μπα! και που ηθελες να πας kid? τα ταξι ειναι για δουλεια, δεν ειναι για να πηγαινουμε βολτες!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΖΩΟΝ ο ταρίφας που με ανεβασμένη την σημαία μου είπε ότι αν δεν πάω βόρεια δεν με παίρνει..
μπα! και που ηθελες να πας kid? τα ταξι ειναι για δουλεια, δεν ειναι για να πηγαινουμε βολτες!
Σπίτι μου ήθελα να πάω.. Απαράδεκτος ε?
-
βρε ασε τα ψεματα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βρε ασε τα ψεματα!Μα αλήθεια λέω..
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα..
26χιλιαδες οδηγοι ταξι υπαρχουν στην αθηνα..
λετε να ειναι ολοι επαγγελματιες???απ την μια πλευρα καποιοι θελουν λιγοτερα ΕΔΧ κ απ την αλλη
θελουν κι ενα ΕΔΧ μονο για τον εαυτο τους.Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για παράδειγμα στα αεροδρόμια, κανένας δεν παραπονιέται που θα περιμένει 15 λεπτά μέχρι να έρθει η σειρά του να πάρει ταξί. Υπάρχει ουρά και δεν την παραβιάζει κανένας, επίσης υπάρχει και μπάτσος που υποχρεώνει το κάθε ταξιτζή να πάρει τη κούρσα που του έτυχε και να μη διαλέγει δρομολόγια.
Έχει κόσμο, θα περιμένεις τη σειρά σου και θα φύγεις. Όπως στη τράπεζα, δεν είσαι ευχαριστημένος όταν περιμένεις αλλά γίνεσαι έξαλλος όταν κάποιος αγνοεί την ουρά ή ο ταμίας προτιμήσει κάποιον άλλον αντί για σένα.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.
Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΔΧ ΚΑΘΟΤΙ
ΚΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ
ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΟΣ,ΚΑΠΝΟ,ΒΡΩΜΙΑ,
ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.ο 'αξιοτιμος' συναδελφος εβρισε ΟΛΟΥΣ οσους τολμησαν να εχουν διαφορετικη αποψη απο εκεινον. Οσους δεν τους εβρισε, τους χλευασε. απο κει και περα, εσυ μπορει να θεωρεις οτι βριζουμε 57 χιλιαδες οικογενειες, εγω σου λεω οτι τελικα ή ολοι μας ειμαστε τρελλοι, ή εσυ εθελοτυφλεις και δεν δεχεσαι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων σας εχει τρομερα παραπονα για την συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων σου. Αμα γουσταρεις το καταλαβαινεις, αλλιως κανε την στρουφοκαμηλο και εσυ και λεγε οτι φταινε ολοι οι αλλοι.
κοιτα αγαπητε μου,το μεγαλυτερο μερος των ποστ μου ειχε καθαρα χιουμοριστικο χαρακτηρα.
αν εσυ τα εκλαβες ως βρισια δικαιωμα σου!
αλλα
απ την στιγμη που αντιπροσωπευω εναν μεγαλο αριθμο ιδιοκτητων ΕΔΧ κ διαβαζα μπινελικια-λαθος τοποθετησεις κ κανιβαλισμους φυσικο ηταν κ να αντιδρασω.
κ φυσικα αντεδρασα οπως αρμοζει κατεμε.
τι ηθελες δηλ?να μας την λετε κ μεις να στηνομαστε?
φιλικα παντα.Για σενα πιο σημαντικο ειναι οτι χρησιμοποιουν εκφρασεις οπως 'βρωμιαρηδες', 'γαιδουρια', και ειδικα το 'χαος', ή οτι αυτη την αποψη την εκφραζει η συντριπτικη πλειοψηφια οσων εδω μεσα χρησιμοποιουν ταξι? Κακως βριζουν καποιοι τον κλαδο οταν τον βριζουν σχεδον ολοι? Και τελικα, πιο σημαντικος ειναι ο ακομψος χαρακτηρισμος, ή το οτι συμφωνουμε για αυτον σχεδον ολοι?
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες