-
ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ!
ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΑΠ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΔΧ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ. -
Νασο συναναστρέφομαι με ταξιτζηδες όλη μερα και ξερω πόσσα βγαζουν και αυτοι που δουλευουν πόλεμο και αυτοι που κανουν tranfers, αλλά και με φορτρηγατζήδες, επίσης ο πατερας μου είναι συνταξιούχος του ΤΣΑ. Το ταξί αφήνει λεφτά, το ΤΣΑ ειναι από τα χειρότερα ταμεία κατα την άποψη και απο αυτά που βλεπω.
Η άποψη μου είναι επίσης ότι είναι παράλογες οι τιμές των αδειών ταξί και να προστατευεται ο κλάδος σας ώστε να μην μπαινει οποιοσδηποτε θέλει να εργαστει σε αυτον, υποτίθεται ότι ζούμε σε ελευθερη αγορα.(την ίδια γνωμη την έχω για όλα τα κλειστα επαγγέλματα, έτσι?) -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
μην το λες αυτο.γιατι παραλογα κερδοφορος?
επειδη βγαζουν 1500ε καθαρα μηνιαιως?
κανε μου μια χαρη λοιπον..
ρωτα εναν ταριφα εαν του αρεσει το επαγγελμα που κανει?
το 80% θα σου πει οχι.
οπως κι εγω.
βρες μου μια μονιμη δουλεια μηνας μπει μηνας βγει με 1000ε κ αυριο το
πρωι την παραταω.
ειλικρινα....
ταξιτζηδες που βγαινουν σημερα συνταξη στα 65 ξερεις ποση παιρνουν?
455ε.
πολυ καλα διαβασες.455ε.κ τους δινω κ καθε μηνα στοTΣΑ 280ε.
ασε γιατι το ασφαλιστικο κ το συνταξιοδοτικο των αυτοκινητιστων ειναι για ουγκαντακ οχι για ΕΕ που θελουμε να αποκαλουμαστε..αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε επάγγελμα (θα χετε και καλύτερο ταμείο).-
και να βρείτε μόνοι σας νόμιμη δουλειά, δεν είμαστε ΟΑΕΔ
-
βρες μου μια μονιμη δουλεια μηνας μπει μηνας βγει με 1000ε κ αυριο το
πρωι την παραταω.
ειλικρινα....
ταξιτζηδες που βγαινουν σημερα συνταξη στα 65 ξερεις ποση παιρνουν?
455ε.
πολυ καλα διαβασες.455ε.κ τους δινω κ καθε μηνα στοTΣΑ 280ε.
ασε γιατι το ασφαλιστικο κ το συνταξιοδοτικο των αυτοκινητιστων ειναι για ουγκαντακ οχι για ΕΕ που θελουμε να αποκαλουμαστε..Ο πατέρας μου με ένσημα 30+ χρόνων στο ΤΣΑ (μικρό φορτηγό) θα πάρει 450 ευρώ περίπου σύνταξη...
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο και σε καταλαβαίνω...Όμως, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σην που έχεται στην δουλειά σας είναι ότι το χρήμα (το ημερομίσθιο) το έχετε ζεστό στην τσέπη και μετρητά με το τέλος της ημέρας φίλε.
Καθορίζεται εσείς πόσα θα βγάλετε, αφού μπορείτε να δουλέψετε όσο θέλετε ή όσο αντέξεται (σε περίπτωση που το ταξί το έχετε εξ ολοκλήρου δικό σας πάντα) από 5-6 ώρες την ημέρα μέχρι 18ωρο.
Από Δευτέρα, μέχρι και Κυριακή.Μπορεί το 1000ρικο σαν μισθός να σου φαίνεται καλό ΑΛΛΑ πρέπει να περιμένεις για να το πάρεις.
Και αυτό αν είσαι σε καλή εταιρεία, πολλά αφεντικά τα κρατάνε μέχρι και 1 εβδομάδα για να τα έχουν στην τράπεζα να τοκίζονται.Και άντε μετά εσύ να το απαιτήσεις, να δεις τί έχει να γίνει.
Και άντε να πεις και ότι βαριέσαι να δουλέψεις σήμερα...
Και άντε να πεις και όχι αν σου ζητήσει το boss να κάτσεις παραπάνω μετά το 8ωρο. (ειδικά τώρα με το διευθυντικό δικαίωμα).
Και άντε...Και άντε...Και άντε... -
προς ikar
οσο εισαι εριστικος κ ειρωνας απεναντι μου μην περιμενεις απαντηση απο εμενα.
συνδιαλεγομαι μονο με ατομα που εχουν αποριες κ πραγματικες εστω κ αεναες προτασεις περι ΕΔΧ.το χουν οι 'αλφίστι' τελικά, δεν εξηγείται αλλιώς
-
Ο χρήστης visconti έγραψε:
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.
Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΔΧ ΚΑΘΟΤΙ
ΚΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ
ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΟΣ,ΚΑΠΝΟ,ΒΡΩΜΙΑ,
ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.ο 'αξιοτιμος' συναδελφος εβρισε ΟΛΟΥΣ οσους τολμησαν να εχουν διαφορετικη αποψη απο εκεινον. Οσους δεν τους εβρισε, τους χλευασε. απο κει και περα, εσυ μπορει να θεωρεις οτι βριζουμε 57 χιλιαδες οικογενειες, εγω σου λεω οτι τελικα ή ολοι μας ειμαστε τρελλοι, ή εσυ εθελοτυφλεις και δεν δεχεσαι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων σας εχει τρομερα παραπονα για την συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων σου. Αμα γουσταρεις το καταλαβαινεις, αλλιως κανε την στρουφοκαμηλο και εσυ και λεγε οτι φταινε ολοι οι αλλοι.
-
lkar η ειρωνεία δεν είναι πάντα απαραίτητη!
Αν έχεις κάτι να πεις, πές το!
Αλλά μην ειρωνεύεσαι! -
..αν κρινουν απ τον αριθμο των ποστ σου κ των δη περιεχομενων τους σιγουρα δεν θα εξηγειται αλλιως η γνωμη τους..
οπου ακους πολλα....
μην στεναχωριεσαι ομως,ο ηλιος καιει για ολο τον κοσμο.όχι ότι περίμενα να καταλάβεις, αλλά λέμε τώρα.
Το 'επίπεδο' ορισμένων είναι προφανές
-
ωραια ακουγονται αυτα που λετε αλλα ξερετε τι πικρες εχει το ΕΔΧ?
ευχομαι να μην το συναντησετε ποτε.
συναδελφικα ριξιματα-πουστιες-παγαποντιες-βρωμια κ σιχασια-τσακωματα για μια κουρσα κοκ.
ειναι τοσο ψυχοφθορα τα αρνητικα που ακομα κ τρια χιλιαρικα να βγαζεις
τον μηνα στα 40 εισαι με lexotanil.
τι να το κανεις οταν κονομας μεν ρευστο αλλα πεφτεις ξερος κ ξυπνας την αλλη μερα για δουλεια παλι.
να μη πω κιολας τις υποχρεωσεις που σε καταντουν ζομπι κ βλεπεις το φως της μερας μονο σε διακοπες.Αυτά τα έχουν όλες οι δουλειές!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλλά μην ειρωνεύεσαι!ότι ήταν να γράψω το έγραψα. Σε όποιον δεν αρέσει το επάγγελμά του να το αλλάξει. Για την 'άτιμη κενωνία' μην διαμαρτύρεται.
Η κατάσταση με τα ποστς ορισμένων έχει ξεφύγει και δεν γίνεται τίποτα (και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ), αλλά τώρα σας πείραξε η ειρωνεία;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλλά μην ειρωνεύεσαι!ότι ήταν να γράψω το έγραψα. Σε όποιον δεν αρέσει το επάγγελμά του να το αλλάξει. Για την 'άτιμη κενωνία' μην διαμαρτύρεται.
Η κατάσταση με τα ποστς ορισμένων έχει ξεφύγει και δεν γίνεται τίποτα (και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ), αλλά τώρα σας πείραξε η ειρωνεία;
Τώρα δεν μας πείραξε τίποτα!
Οι παρατηρηση γίνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο μιας συγκεκριμένης συζήτησης!
Εχει σημασία κάτι άλλο? -
Προς όλους: προσωπικές αντιπαραθέσεις, βρισίδι και προσβολές, ΤΕΛΟΣ! Είδατε τι έγινε στο άλλο θέμα. Μείνετε στην συζήτηση για το επάγγελμα του οδηγού ταξί και για ό,τι έχει να κάνει με ΤΑΞΙ!!!
[moderator]
-
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.
Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΔΧ ΚΑΘΟΤΙ
ΚΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ
ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΟΣ,ΚΑΠΝΟ,ΒΡΩΜΙΑ,
ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.ο 'αξιοτιμος' συναδελφος εβρισε ΟΛΟΥΣ οσους τολμησαν να εχουν διαφορετικη αποψη απο εκεινον. Οσους δεν τους εβρισε, τους χλευασε. απο κει και περα, εσυ μπορει να θεωρεις οτι βριζουμε 57 χιλιαδες οικογενειες, εγω σου λεω οτι τελικα ή ολοι μας ειμαστε τρελλοι, ή εσυ εθελοτυφλεις και δεν δεχεσαι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων σας εχει τρομερα παραπονα για την συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων σου. Αμα γουσταρεις το καταλαβαινεις, αλλιως κανε την στρουφοκαμηλο και εσυ και λεγε οτι φταινε ολοι οι αλλοι.
κοιτα αγαπητε μου,το μεγαλυτερο μερος των ποστ μου ειχε καθαρα χιουμοριστικο χαρακτηρα.
αν εσυ τα εκλαβες ως βρισια δικαιωμα σου!
αλλα
απ την στιγμη που αντιπροσωπευω εναν μεγαλο αριθμο ιδιοκτητων ΕΔΧ κ διαβαζα μπινελικια-λαθος τοποθετησεις κ κανιβαλισμους φυσικο ηταν κ να αντιδρασω.
κ φυσικα αντεδρασα οπως αρμοζει κατεμε.
τι ηθελες δηλ?να μας την λετε κ μεις να στηνομαστε?
φιλικα παντα.Κατ' αρχήν δεν 'στην λέει' κανένας εφόσον απλά λέει την γνώμη του!
Αν εσυ αυτό το βλέπεις σαν αφορμή για επίθεση, επιδή θίχτηκες, το λάθος είναι δικό σου. Και οδηγεί σε ακόμα χειρότερη άποψη τον άλλο!Απλό είναι!
Μπορείς να εξηγήσεις! Αλλά με την επίθεση τι περιμένεις? Να δεχθεί ο άλλος την αλήθεια των λόγων σου?
-
Μα ο ελιτισμός (που λές) είναι ακόμα χειρότερος!
Αν επιλέξεις αυτούς που εσυ θες ή προτιμάς, αυτόματα όλοι οι άλλοι είναι εχθροί σου!
Και αυτό δεν κάνει καλό σε κανένα επάγγελμα!Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία και ψυχραιμία.
Σκέψου ότι ο άλλος μπορεί να έχει δίκηο! Και να αντιδράει όπως εσυ, που επίσης νομίζεις ότι έχεις δίκηο! -
Συμφωνω με τον kouk
Δεν χρειαζονται ειρωνιες και πολυ περισσοτερο βρισεις κλπΛογω υποχρεωσεων μου αυτο το διημερο σημερα διαβασα τις τελευταιες σελιδες του προηγουμενου κλειδωμενου τοπικ.
Διαβασα επισης και τις πρωτες 5 αυτου εδω:1)Γιατί έπρεπε καποιοι να πεσουν τοσο χαμηλα με εκτοξευσεις προσβλητικων χαρακτηρισμων, ειρωνιες βρισιες και αλλα τετοια?
Δηλαδη μεχρι χθες καποιοι ηταν 'παιδακια' και δεν μπορουσαν να συζητησουν και σημερα μεγαλωσαν αποτομα αφου χρειασθηκε καποιος mod για να τους 'βαλει μυαλο'? ημαρτον ρε παιδια. προσβαλετε τοσο τη νοημοσυνη τη δικη σας οπως και ολους του υπολοιπους που συμμετειχαν στο τοπικ και δεν εφταιγαν σε τιποτα να βλεπουν χυδαιες εκφρασεις στην οθονη τους.
Κι εγω μπορει να βριζω στη καθημερινη μου ζωη πολυ χειροτερα μερικες φορες αλλα εδω μεσα....2)Ανηκω σε αυτους που πιστευουν οτι τουλαχιστον οι 7/10 ταξιτζηδες ειναι ακαταλληλοι γι αυτο το επαγγελμα και τα πραγματα θα ηταν καλυτερα χωρις αυτους. Παρ ολα αυτα πιστευω οτι ο elteo θα επρεπε να ειχε εναν πιο 'χαλαρο' τιτλο στο συγκεκριμενο τοπικ, ωστε να αποφευχθει να το αντιμετωπισουν με καχυποψια οι εκαστοτε συμμετεχοντες που τυγχανει να εχουν διαφορετικη αποψη απο εμας
3)Δε προσπαθω να κανω μαθηματα δεοντολογιας στον οποιονδηποτε... Αν το πηρατε ετσι... λυπαμαι
-
Καθε επαγγελμα εχει τους καλους και τους κακους.Ετσι και εδω, υπαρχουν οι αυτκινητιστες και οι ταριφες.
Οι ταριφες.
Σε ρωταν που θες να πας πριν μπεις στο αυτοκινητο να δουν αν βολευει ο δρομος τους.
Ειναι αγενεστατοι
Βρωμανε και αυτοι και τα αυτοκινητα τους.
Παιρνεις ταξι 11.30 το βραδυ απο Αγια Παρασκευη για Ραφηνα και σε χρεωνει διπλη παρολο που δεν πηγε 12.
Τα μπρικια τους καινε παντοφλες.
Και πολλα αλλα
Οι αυτοκινητιστες.
Ευγενικοτατοι
Πεντακαθαρα αυτοκινητα
Τι αλλο θελετε.Αποριες
Γιατι κανενας ταξιτζης δεν φοραει ζωνη?
Γιατι ελαχιστα ταξι γραφουν τα στοιχεια του οδηγου σε καρτελα στο ταμπλο?
Γιατι στο Ελ Βενιζελος 11.50 δεν υπαρχει τιποτε κιτρινο και 12.05 γεμιζει ο τοπος ταξι?
Γιατι σε πανε Αγια Παρασκευη-Χαλανδρι μεσω Ρουμελης?
Γιατι να ειναι οι περισσοτεροι ταριφες και οχι αυτοκινητιστες?
Γιατι σκεφτομαι ενα σκασμο γιατι που δυσφημουν τον κλαδο?Σκεφτειτε.
Οτι οδηγουν δωδεκα ωρες την ημερα μινιμουμ μεσα στο χαος
Οτι εδω εμεις που οδηγουμε λιγοτερο ξεχναμε καμια φορα τα αλαρμ
Οτι εχουν και αυτοι προβληματα -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Γιατι κανενας ταξιτζης δεν φοραει ζωνη?Οχι κανένας. Είναι δυο-τρεις που φοράνε. Ψάξε στο κλειδωμένο τοπικ και θα τούς βρεις.
Γιατι να ειναι οι περισσοτεροι ταριφες και οχι αυτοκινητιστες?
Αυτό το ερώτημα δεν το κατάλαβα. Εννοείς ότι κάποιος πρέπει να έχει το επάγγελμά του αναγκαστικά σαν κάτι παραπάνω από εργασία, σε επίπεδο π.χ. χόμπυ; Ξέρω πολλούς που δεν τούς αρέσει το επάγγελμά τους, και το κάνουν για καθαρά βιοποριστικούς λόγους.
Φυσικά αυτό δεν αλλάζει το ότι πρέπει να είναι επαγγελματίες...
Οτι οδηγουν δωδεκα ωρες την ημερα μινιμουμ μεσα στο χαος
Χάος το οποίο δημιουργούν κατά 80% οι ίδιοι.
Αν υπήρχαν σωστές πιάτσες με αυστηρή απαγόρευση της στάθμευσης εκεί, τότε θα μειωνόταν κάπως το χάος. Πιστεύω είναι το πιο σωστό από τα αιτήματα των οδηγών ταξί. (Το πιο λάθος είναι η είσοδος στις λεωφορειολωρίδες όταν δεν πρόκειται για επιβίβαση / αποβίβαση).
Οτι εδω εμεις που οδηγουμε λιγοτερο ξεχναμε καμια φορα τα αλαρμ
Speak for yourself.
Αλλωστε αυτοί που είναι επαγγελματίες, θα έπρεπε να ανάβουν πάντα το δεξί φλας (όχι και αλάρμ ρε παιδιά...) για να πάρουν / αφήσουν πελάτη, και αριστερό όταν ξαναμπαίνουν στη ροή. Ειλικρινά αν το κάνανε αυτό όλοι, δε θα με πείραζε να περιμένω από πίσω τους για μισό λεπτό. Αυτό που με εκνευρίζει είναι όταν δεν το ανάβουν και περιμένουν να μαντέψω ότι θα σταματήσουν, και απότομα κιόλας.
-
Απάντηση ταξιτζή όταν του φώναξα γιατί είχε κοκκαλώσει για πελάτη:
'Τι κολλάς πίσω μου; Δεν ξέρεις ότι τα ταξί σταματάνε απότομα;' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απάντηση ταξιτζή όταν του φώναξα γιατί είχε κοκκαλώσει για πελάτη:
'Τι κολλάς πίσω μου; Δεν ξέρεις ότι τα ταξί σταματάνε απότομα;'Ε αδικο ειχε ο ανθρωπος ????
Πηγες να του βγεις και απο πανω
-
Το ενθαρυντικο με τα ταξι ειναι οτι πλεον μπαινουν νεαροι στο επαγγελμα και φαινεται να εχουν αλλη νοοτροπια.....
Δεν ξερω αν θα αντεξουν στο χαος που επικρατεί στις μεγαλες πολης αλλα το ευχομαι, διοτι ο κοσμος εχει ασχημη εικονα για τον κλαδο τους, και αυτο για να αλλαξει θελει και πραξεις και οχι λογια.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες