-
Καλά μια κουβέντα είπε ο άλλος ο Μπούσος και το δέσατε σκοινί κορδώνι λες και εκπροσωπεί την FAH σχετικά με το aftersales της Mito.
-
Το πιθανότερο είναι η αντιπροσωπία να ακυρώνει την εγγύηση μόνο όταν διαπιστώνει ακραίους βανδαλισμούς και όχι απλούς κόφτες κλπ. Και με το launch control του GT-R κάτι ανάλογο έγινε, κάποιος σιδεροφάγος το έλιωσε και η αντιπροσωπεία αρνήθηκε να καλύψει το κόστος του βανδαλισμού.
Δεν έχω ακούσει ποτέ και σε καμία εταιρία να ακυρώνεται η εγγύηση επειδή κάποιος πίεζε (και αρκετά) το αμάξι. Τώρα αν στη ΜιΤΟ (ή οπουδήποτε) θέλετε να χτυπάτε απανωτούς κόφτες με -5C και με το καλημέρα καλά θα κάνει να ακυρώσει την εγγύηση.
-
τα πραγματα εχουν ως εξης(προσωπικη εμπειρια με citroen)...αν εισαι καφρος θα σε καλυψουν τη πρωτη φορα,θα σε καλυψουν και τη δευτερη,ισως και τη τριτη...
Μετα ακόμα κι αν δε φταις θα παρεις τα @@δια μου(εκτος αν προκειται για ηλεκτρικα).
Θα σου κανουν το πολυ απλο που εκαναν και σε μενα, θα σου βγαλουν το δισκο, θα δουν οτι ειναι πυρακτωμενος και παραμορφωμενος, θα στον βγαλουν μια φωτο,θα στη δειξουν και θα σου πουν: 'σορρυ, αλλα το ταλαιπωρειτε!! παρτε τα παπαρια μας!!! '
θα πεις εσυ: ' μα δε λετε στην εγγυηση και στις οδηγιες να μην πηγαινω κοφτες, τι φταιω γω αν εσυ το βαλατε να κοφτιαζει στις 7200??? '
θα σου πουν: ' να αλλα η κεντρικη αντιπροσωπεια λεει να παρετε τα παπαρια μας!!! '
θα πληρωσεις και θα ηρεμισεις...
Υποτροπους κανεις δεν καλυπτει πανω απο 3 φορες..
-
Βασικά θυμάμαι την περίπτωση με το Impreza του Evo που είχε διαλυθεί το κιβώτιο, πήγε δικαστικά το θέμα και τελικά επειδή απεδείχθη ότι η ζημιά έγινε από κακή χρήση των συντακτών του περιοδικού, η αντιπροσωπεία δεν πλήρωσε τίποτα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το πιθανότερο είναι η αντιπροσωπία να ακυρώνει την εγγύηση μόνο όταν διαπιστώνει ακραίους βανδαλισμούς και όχι απλούς κόφτες κλπ. Και με το launch control του GT-R κάτι ανάλογο έγινε, κάποιος σιδεροφάγος το έλιωσε και η αντιπροσωπεία αρνήθηκε να καλύψει το κόστος του βανδαλισμού.Δεν έχω ακούσει ποτέ και σε καμία εταιρία να ακυρώνεται η εγγύηση επειδή κάποιος πίεζε (και αρκετά) το αμάξι. Τώρα αν στη ΜιΤΟ (ή οπουδήποτε) θέλετε να χτυπάτε απανωτούς κόφτες με -5C και με το καλημέρα καλά θα κάνει να ακυρώσει την εγγύηση.
Το manual του GTR λέει ότι σε περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη με το Launch Control ενεργοποιημένο τότε η εταιρία δεν το καλύπτει στην εγγύηση αλλά ο άλλος τα βάζει όλα από την τσέπη του. Έτσι συνέβη και με το περιβόητο GTR που δεν τον κάλυψαν. Απλά ο τύπος δεν είχε διαβάσει το manual και πήρε τα παπάκια του.
Τώρα αν η Nissan πράττει σωστά ή όχι, είναι άλλο, τεράστιο θέμα..
-
Στα περισσότερα νέα μοντέλα ο εγκέφαλος έχει μνήμη, δεν το έβγαλε τώρα η AR στη ΜΙΤΟ. Κύριος σκοπός του είναι να Βοηθά στη διάγνωση βλαβών και όχι η κάλυψη της εγγύησης. Σε ακραίες περιπτώσεις βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι έτσι (και απο τιν ιδιοκτήτη) για να αποδειχτεί ότι το αυτοκίνητο λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια που αναφέρει το owners handbook.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το manual του GTR λέει ότι σε περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη με το Launch Control ενεργοποιημένο τότε η εταιρία δεν το καλύπτει στην εγγύηση αλλά ο άλλος τα βάζει όλα από την τσέπη του. Έτσι συνέβη και με το περιβόητο GTR που δεν τον κάλυψαν. Απλά ο τύπος δεν είχε διαβάσει το manual και πήρε τα παπάκια του.Τώρα αν η Nissan πράττει σωστά ή όχι, είναι άλλο, τεράστιο θέμα..
Στην πράξη όμως έπρεπε να βρεθεί ο συγκεκριμένος σιδεροφάγος που πραγματικά το έσπασε το αμάξι για να του πουν όχι δεν σε καλύπτουμε. Προφανώς δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποίησε το launch control. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως πρεπει να υπάρχει πραγματικά καννιβαλισμός και όχι απλά σκληρή χρήση για να σου πουνε πως η εγγύηση ακυρώνεται.
-
ρε παιδια μην τρελαινεστε η μιτο ειναι ενα πολυ καλο αμαξι και οσοι εχουν μιτο ασ την χαρουν(και εγω μεσα σε αυτους και με πολυ περηφανεια το λεω)ανεβαστε καμια φωτο να γουσταρουμε μεχρι να ανεβασω τισ δικεσ μου και αφηστε τισ αντιπαλοτητες..........
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το manual του GTR λέει ότι σε περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη με το Launch Control ενεργοποιημένο τότε η εταιρία δεν το καλύπτει στην εγγύηση αλλά ο άλλος τα βάζει όλα από την τσέπη του. Έτσι συνέβη και με το περιβόητο GTR που δεν τον κάλυψαν. Απλά ο τύπος δεν είχε διαβάσει το manual και πήρε τα παπάκια του.
Τώρα αν η Nissan πράττει σωστά ή όχι, είναι άλλο, τεράστιο θέμα..
Στην πράξη όμως έπρεπε να βρεθεί ο συγκεκριμένος σιδεροφάγος που πραγματικά το έσπασε το αμάξι για να του πουν όχι δεν σε καλύπτουμε. Προφανώς δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποίησε το launch control. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως πρεπει να υπάρχει πραγματικά καννιβαλισμός και όχι απλά σκληρή χρήση για να σου πουνε πως η εγγύηση ακυρώνεται.
[off topic]
το ολο θέμα με το launch control του GTR (και σε οτιδήποτε παρόμοιο) είναι IMO μέγιστη μαλακία των μηχανικών
δεν νοείτε να βαζεις ένα feature, αυτό να 'καταστρέφει'/βγάζει εκτός εγγύησης το αυτοκίνητο και να περιμένεις απο τον οδηγό/χρήστη να μην το χρησιμοποιήσει
-
Πέρασα έξω από Παζαρόπουλο και είχε ένα κόκκινο 500 δίπλα σε μια Μίτο με το Rosso Alfa. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο χρώμα με το κόκκινο του 500.
-
ναι ειναι ολοιδιο και το δικο μου το μιτο ροσο αλφα ειναι.και απο το 500 ειχα δει για να δω πως θα ειναι το χρωμα του για να διαλεκσω
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
το περιβόητο σύστημα που έχει η mito είναι ίδιας λογικής με το EDL που βάζει η VW εδώ και χρόνια;
Ω! Ναι!!Το Ibiza μου π.χ. το εχει απο 2002...
Και πριν το 2002 υπήρχε
Οπότε όντως το σύστημα δεν απαιτεί φρενάρες για να δουλέψει -
καλησπερα παιδες! προσφατα απεκτησα κ εγω την mito απο παζαροπουλο. στην αρχη μου ειχαν πει οτι η παραδοση θα γινοταν αρχες του 09 αλλα τελικα εγινε στον μισο χρονο κ την πηρα πριν 1 βδομαδα! μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος! αν κ δεν το τρεχω βλεπω οτι εχει αρκετο γκαζι. ειδικα οταν το βαζω στο D (dynamic) ειναι ολα τα λεφτα!!! πολυ περισσοτερο γκαζι, τιμονι μακραν καλυτερο σε αισθηση, ενας ηχος μπασος και μια καταναλωση στα υψη!!!
εχω γινει τακτικος πελατης στο βενζιναδικο της περιοχης μου αφου την τρωει αμεσως!!! γιατι ομως βαλανε τοσο μικρο ρεζερβουαρ (αν δεν κανω λαθος 45λ)??? ανα 400 χλμ περιπου θελει κ γεμισμα. κ κατι αλλο, στην ενδειξη dynamic δεν μου εμφανιζει την μπαρα του τουρμπο. ξερει μηπως καποιος να μου πει πως το ρυθμιζω?το αμαξακι τραβαει τα βλεμματα και οι γκομενες το γουσταρουν τρελλα!!!
-
Ο χρήστης vagelis25 έγραψε:
καλησπερα παιδες! προσφατα απεκτησα κ εγω την mito απο παζαροπουλο. στην αρχη μου ειχαν πει οτι η παραδοση θα γινοταν αρχες του 09 αλλα τελικα εγινε στον μισο χρονο κ την πηρα πριν 1 βδομαδα! μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος! αν κ δεν το τρεχω βλεπω οτι εχει αρκετο γκαζι. ειδικα οταν το βαζω στο D (dynamic) ειναι ολα τα λεφτα!!! πολυ περισσοτερο γκαζι, τιμονι μακραν καλυτερο σε αισθηση, ενας ηχος μπασος και μια καταναλωση στα υψη!!!
εχω γινει τακτικος πελατης στο βενζιναδικο της περιοχης μου αφου την τρωει αμεσως!!! γιατι ομως βαλανε τοσο μικρο ρεζερβουαρ (αν δεν κανω λαθος 45λ)??? ανα 400 χλμ περιπου θελει κ γεμισμα. κ κατι αλλο, στην ενδειξη dynamic δεν μου εμφανιζει την μπαρα του τουρμπο. ξερει μηπως καποιος να μου πει πως το ρυθμιζω?το αμαξακι τραβαει τα βλεμματα και οι γκομενες το γουσταρουν τρελλα!!!
Καλοριζικο φιλε μου!Σου ευχομαι να κανεις παααααρα πολλα ομορφα χιλιομετρα!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ερωτηση..ποτε αναμενεται η MITO gta??
Παντως για τις μηχανικες λυσεις που λετε πολλοι καλυτερα να κρατατε μικρο καλαθι οταν εχει να κανει με ΑΡ
ειδικα κατι ανθρακονηματα που λεγατε, αντε καμια σε μικρουλα στρωση στο ταμπλο να παιξει, δεν ειναι αυτη η κατηγορια(σουπερμινι) για τετοια εξοδακαι δεν ειναι μηχανικη λυση το 'μπλοκε' που φρεναρει τους τροχους ...για αυτο εχει 4πιστονες η ΜΙΤΟ, για να μην ψηνονται τα φρενα απο το 'μπλοκε' και παει κανεις και τσακιστει πουθενα, ουτε αποφασισαν να ξηλωθουν ουτε και στα χαριζουν κωψοχρονια...
α) Την αναμενουμε μεσα στο 2009. Ισως το Q3-Q4 του 2009.
β) Για το μικρο καλαθι. Το μικρο σουπερμινι που λες εφοδιαζεται με την ψευτομηχανικη λυση των 4πιστονων φρενων της Brembo μαλιστα. Και μη μου πεις οτι εβαλαν 4πιστονα για να καταφερουν να την παλεψουν τα φρενα απο το ηλεκτρονικο ψευτομπλοκε γιατι αυτη ειναι το λιγοτερο γελοια δικαιολογια. Απλα δεν το εβαζαν το ψευτομπλοκε και δεν εβαζαν και 4πιστονη δαγκανα και ειχαν και τα ρεστα στην τσεπη....Απλα επειδη ηθελαν το κατι παραπανω εβαλαν σε 1400αρη 4πιστονα....
Επισης το αμαξωμα της 8C ειναι απο τα πιο ανθρακωνηματινα αμαξωματα παραγωγης(εστω και περιοσμενης) παγκοσμιως. Αρα η Alfa δεν λεει και τιποτα μουφες.
Για να μην πω για το φιασκο που ειχε ξεσπασει εδω μεσα οτι αποκλειεται η ΜιΤο 155 να φοραει διαφορετικη τουρμπινα απο τα αλλα τρια 150αρια μοτερ, και πλεον εγινε γαργαρα αυτο.....γ)Για το μπλοκε. Εδω μπερδευτηκες. Ανεφερα οτι η ΜιΤο θα φοραει πλεον μηχανικο μπλοκε στην εκδοση GTA. Δεν θα ειναι καποιο ηλεκτρονικο εξελιγμενο ESP που εξομοιωνει ενα μπλοκε. Επισης δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι αφου πιστευεις οτι την ακουνε τα φρενα δεν ηταν πολυ απλο να μην εβαζαν το ηλεκτρομπλοκε? Επισης ξερεις οτι η 120αρα ΜιΤο αλλα και η 95αρα επισης οτι εχουν STANDARD το DNA με απαραλλακτες τις λειτουργιες του που σημαινει οτι εχουν και αυτες το ψευτομπλοκε ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 4ΠΙΣΤΟΝΑ ΟΠΩΣ Η 155ΑΡΑ???????????
Τι ειναι πιο απλο/πιο οικονομικο στον κατασκευαστη? Το να προσθαφαιρεση ενα ηλεκτρονικο συστημα ή ενα μηχανικο?Συμπερασμα λοιπον ειναι οτι ειναι ατοπο αυτο που λες περι αντοχης.....
μήπως μπορείς να μας πείς (στο περίπου) πόσο θα κοστίζει η GTA?
240 άλογα δεν έχει?
καμία φωτογραφία?
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
ερωτηση..ποτε αναμενεται η MITO gta??
Παντως για τις μηχανικες λυσεις που λετε πολλοι καλυτερα να κρατατε μικρο καλαθι οταν εχει να κανει με ΑΡ
ειδικα κατι ανθρακονηματα που λεγατε, αντε καμια σε μικρουλα στρωση στο ταμπλο να παιξει, δεν ειναι αυτη η κατηγορια(σουπερμινι) για τετοια εξοδακαι δεν ειναι μηχανικη λυση το 'μπλοκε' που φρεναρει τους τροχους ...για αυτο εχει 4πιστονες η ΜΙΤΟ, για να μην ψηνονται τα φρενα απο το 'μπλοκε' και παει κανεις και τσακιστει πουθενα, ουτε αποφασισαν να ξηλωθουν ουτε και στα χαριζουν κωψοχρονια...
α) Την αναμενουμε μεσα στο 2009. Ισως το Q3-Q4 του 2009.
β) Για το μικρο καλαθι. Το μικρο σουπερμινι που λες εφοδιαζεται με την ψευτομηχανικη λυση των 4πιστονων φρενων της Brembo μαλιστα. Και μη μου πεις οτι εβαλαν 4πιστονα για να καταφερουν να την παλεψουν τα φρενα απο το ηλεκτρονικο ψευτομπλοκε γιατι αυτη ειναι το λιγοτερο γελοια δικαιολογια. Απλα δεν το εβαζαν το ψευτομπλοκε και δεν εβαζαν και 4πιστονη δαγκανα και ειχαν και τα ρεστα στην τσεπη....Απλα επειδη ηθελαν το κατι παραπανω εβαλαν σε 1400αρη 4πιστονα....
Επισης το αμαξωμα της 8C ειναι απο τα πιο ανθρακωνηματινα αμαξωματα παραγωγης(εστω και περιοσμενης) παγκοσμιως. Αρα η Alfa δεν λεει και τιποτα μουφες.
Για να μην πω για το φιασκο που ειχε ξεσπασει εδω μεσα οτι αποκλειεται η ΜιΤο 155 να φοραει διαφορετικη τουρμπινα απο τα αλλα τρια 150αρια μοτερ, και πλεον εγινε γαργαρα αυτο.....γ)Για το μπλοκε. Εδω μπερδευτηκες. Ανεφερα οτι η ΜιΤο θα φοραει πλεον μηχανικο μπλοκε στην εκδοση GTA. Δεν θα ειναι καποιο ηλεκτρονικο εξελιγμενο ESP που εξομοιωνει ενα μπλοκε. Επισης δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι αφου πιστευεις οτι την ακουνε τα φρενα δεν ηταν πολυ απλο να μην εβαζαν το ηλεκτρομπλοκε? Επισης ξερεις οτι η 120αρα ΜιΤο αλλα και η 95αρα επισης οτι εχουν STANDARD το DNA με απαραλλακτες τις λειτουργιες του που σημαινει οτι εχουν και αυτες το ψευτομπλοκε ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 4ΠΙΣΤΟΝΑ ΟΠΩΣ Η 155ΑΡΑ???????????
Τι ειναι πιο απλο/πιο οικονομικο στον κατασκευαστη? Το να προσθαφαιρεση ενα ηλεκτρονικο συστημα ή ενα μηχανικο?Συμπερασμα λοιπον ειναι οτι ειναι ατοπο αυτο που λες περι αντοχης.....
μήπως μπορείς να μας πείς (στο περίπου) πόσο θα κοστίζει η GTA?
240 άλογα δεν έχει?
καμία φωτογραφία?
Εδω δν εχει βγει τιποτα συγκεκριμενο για τη gta θες και φωτο? Τα μονα που εχουν ακουστει ειναι οτι θα φοραει εναν τουρμπο 1800 230 αλογων με ρεπριζ αναλογες της 8c(!) φωτο δν εχουν βγει μονο κατι φωτοσοπ κ απ οτι ξερω ουτε ημερομηνιες παρουσιασης,κυκλοφοριας ή εστω κονσεπτ του αυτοκινητου...οποτε να υπολογιζεις οτι ειμαστε εναμιση χρονο μακρια απο την κυκλοφορια ενος τετοιου μοντελου...
-
Δεν ξερω πως ακριβως ρυθμιζεται στην Μι.Το αλλα στα Φιατ γινεται μεσα απο το μενου.Το αναφερει και μεσα στο μανουαλι.Διαβασε λιγο...
Δεν το λεω με κακια μην το παρεξηγησεις -
δεν παρεξηγουμαι, μην ανησυχεις! να σου πω την αληθεια δεν το εχω κοιταξει. οπως επισης δεν μου εχουν ρυθμισει τους ηλεκτρικα ανοιγομενους καθρεπτες να ανοιγουν-κλεινουν με τον συναγερμο. μονο απο μεσα τους ανοιγοκλεινω. παντως πολλοι κωδικοι ειναι ακομα κλειστοι,ακομα και stickaki για επιτοπου βαφη στο χρωμα του αυτοκινητου που ρωτησα μου ειπαν μετα απο 4 μηνες!!!
alfista με εχει κανει ο πατερας μου, μπορω να ακουω και τα καλα και τα ασχημα (που πιστεψε με μεχρι κ πριν 10 χρονια ελεγαν πολλα ασχημα για την AR). η εταιρεια πλεον εχει γινει πολυ ανταγωνιστικη και αξιοπιστη αλλα πιστευω πως απευθυνεται σε ενα πιο εξειδικευμενο κοινο αγοραστων. επισης δεν ειναι σαν τουοτα,χιουνται ή vw που ανανεωνουν τα μοντελα τους καθε 4 χρονια. βγαζει ενα μοντελο ανα κατηγορια και το κραταει πανω απο 8 χρονια...φρεσκαροντας το με face lift. να δουμε αν θα βγαλει και την 169...απο φωτος που εχω δει φαινεται τουμπανο!!! στυλ maserati. -
επισης δεν ειναι σαν τουοτα,χιουνται ή vw που ανανεωνουν τα μοντελα τους καθε 4 χρονια. βγαζει ενα μοντελο ανα κατηγορια και το κραταει πανω απο 8 χρονια...φρεσκαροντας το με face liftΚαλα... ας μην ηταν στα προθυρα να φουνταρουν, ας ειχανε λεφτα και θα σου λεγα εγω αν θα κρατουσανε ακομα στις βιτρινες την 147 κλπ κλπ... Εκτος δηλαδη και αμα νομιζεις πως το κανουν εσκεμμενα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
επισης δεν ειναι σαν τουοτα,χιουνται ή vw που ανανεωνουν τα μοντελα τους καθε 4 χρονια. βγαζει ενα μοντελο ανα κατηγορια και το κραταει πανω απο 8 χρονια...φρεσκαροντας το με face lift
Καλα... ας μην ηταν στα προθυρα να φουνταρουν, ας ειχανε λεφτα και θα σου λεγα εγω αν θα κρατουσανε ακομα στις βιτρινες την 147 κλπ κλπ... Εκτος δηλαδη και αμα νομιζεις πως το κανουν εσκεμμενα...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008