-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
H 'νικη' ειναι σχετικη. Κερδιζει η DS3 THP στα χρονομετρα στην συγκεκριμενη διαδρομη, ΑΛΛΑ...
Μα δεν υπαρχει φιλε μου αλλα...κερδισε? Τελος! Παμε για το επομενο συγκριτικο!
Κερδισε στο χρονομετρο, (διαφορες που σε πιστα του 1:25 για αυτα τα αυτοκινητα, τα 2 δεκατα, εγω, εσυ και οι περισσοτεροι ακομα και πολυ καλοι οδηγοι ΔΕΝ προκειται να αντιληφθουν, παρα μονο αν λιωσουνε αρκετες τετραδες λαστιχα), δεν σημαινει οτι κερδιζει και στην αισθηση, αυτο ηθελα να πω απο την αρχη, μιας και τυχαινει να εχω οδηγησει και τα δυο...
Σε δημοσιο δρομο, οπου και κυριως θα οδηγουνται -μην γελιομαστε-, το DS3 γλυστραει προς τα εξω πιο ευκολα. Ειναι μεν πιο παιχνιδιαρικο αν το ζητησεις, χαρις το πληρως απενεργοποιουμενο ESP και την πολυ παιχνιδιαρικη ουρα, αλλα λιγοτερο αποτελεσματικο
απο την MITO, με την οποια αισθανεσαι (στην θεση D των ηλεκτρονικων) οτι εχεις ενα ενδιαμεσο -χρυση τομη για τους δρομους μας- σταδιο σε λειτουργια ηλεκτρονικων, ΟΣΟ ομως ακριβως χρειαζεται παρεμβατικο για να σου φερει το επιθυμητο γρηγορο ασφαλες
περασμα, με ταυτοχρονη 'πικαντικη' οδικη συμπεριφορα.
Το DS3 THP σε αυτον το τομεα κινειται πιο ακραια. Δηλαδη ή τα εχεις on και πας αποτελεσματικα αλλα πιο αποστειρωμενα, ή τα εχεις ολα off και εχεις αρκετο παιχνιδι
αλλα εις βαρος ενος καλου, γρηγορου περασματος.
Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο για το DS3, απλα για να κινειθει καποιος ΕΞΙΣΟΥ γρηγορα με τα ηλεκτρονικα off , σε σχεση με την QV, θα πρεπει να εχει πολυ ανω του μεσου ορου οδηγικες ικανοτητες, κατι που στην MIto δεν απαιτειται... -
Όπως διάβασα στους τελευταίους 4Τ, η νέα Giulietta θα φοράει μία αναβαθμισμένη έκδοση του μοτέρ 1.4Τ με τα 120ΗΡ: Αλλαγές σε turbo, εισαγωγή, εξαγωγή, κλπ. Σύμφωνα με το άρθρο μάλιστα πρόκειται ουσιαστικά για νέο μοτέρ.
Γνωρίζει κανείς αν το μοτέρ αυτό φοριέται ή πρόκειται να φορεθεί στη ΜΙΤΟ ? -
γινεσαι λίγο τραγελαφικος ΕΣΥ τώρα...
Όσοι τα έχουν οδηγήσει ΚΑΙ τα 2 με εννοούν...OK
H 'νικη' ειναι σχετικη. Κερδιζει η DS3 THP στα χρονομετρα στην συγκεκριμενη διαδρομη, ΑΛΛΑ...
Μα δεν υπαρχει φιλε μου αλλα...κερδισε? Τελος! Παμε για το επομενο συγκριτικο!
ένα γλυφιζούρι στο πιτσιρίκι να μην γκρινιάζει...
-
Ευχαριστω...μπαμπακο!
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Όπως διάβασα στους τελευταίους 4Τ, η νέα Giulietta θα φοράει μία αναβαθμισμένη έκδοση του μοτέρ 1.4Τ με τα 120ΗΡ: Αλλαγές σε turbo, εισαγωγή, εξαγωγή, κλπ. Σύμφωνα με το άρθρο μάλιστα πρόκειται ουσιαστικά για νέο μοτέρ.
Γνωρίζει κανείς αν το μοτέρ αυτό φοριέται ή πρόκειται να φορεθεί στη ΜΙΤΟ ?το 120άρη της μίτο έχει καταργηθεί και την θέση του έχει πάρει ο 135αρης μουλτιαιρ...
-
:lol:Ευχαριστω...μπαμπακο!
-
Σήμερα πήγα στον Σφακιανάκη και είδα την τετράφυλλη από κοντά!!!!
Την είχε και σε αυτό το σπασμένο λευκό....
Αν είχε και τα πλαίσια των φώτων και τους καθρέπτες μαύρο opaque (κάπως έτσι).....
Μετά τις διακοπές θα την κάνω test drive και ποτέ δεν ξέρεις.....
Τελική τιμή (πινακίδες κτλ) 22100 ευρώ με απίστευτο επίπεδο εξοπλισμού (Bose ηχοσύστημα, Xenon τα πάντα!!!)
Άσχετο αλλά το sticker-budge something είναι ωραίο από κοντά.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Τελική τιμή (πινακίδες κτλ) 22100 ευρώ με απίστευτο επίπεδο εξοπλισμού (Bose ηχοσύστημα, Xenon τα πάντα!!!)
Μόνο??? http://cf.alfaromeo.gr/main/newshowpric ... ounter=315
-
δεν τα λές και λιγα τα 22.000
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
κάνει καλές εκπτώσεις η αλφα ρομέο...
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
δεν τα λές και λιγα τα 22.000ελα που δεν ειναι λιγα...ουτε γκολφ δεν παιρνεις.....
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κάνει καλές εκπτώσεις η αλφα ρομέο...
+1
Και πολυ καλα χρηματοδοτικα...
-
ε, για πες...
έμαθες τίποτα καλό;
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
ε, για πες...έμαθες τίποτα καλό;
Αν αναφερεσαι σε εμενα, ειχα πει ηδη μετα απο το test drive με την
Giulietta 170, για τα δωρα που μου εκαναν μετα απο προτιμηση μου
(4πιστονα φρενα συν σπορ αναρτηση)
συνολικης αξιας 700ευρω, αν γινοταν αποπληρωμη τοις μετρητοις.
Παντως γενικα για αγορα καινουργιου, υπομονη 2-3μηνες, θα ακολουθησουν
καλυτερες εκπτωσεις πιστευω... -
Ξεκίνησα την κουβέντα με τον πωλητή για την 135 Multiair διότι θεώρησα υπερβολή την QV...
Στην έκδοση distinctive έβγαινε 19600 ευρώ με το κλειδί στο χέρι (χωρίς παζάρια)
Όπως πάμε έξω να δούμε μία 135άρα από κοντά αρχίζει να μου εξηγεί τα extra της QV η οποία βρίσκονταν παρά δίπλα και του ανταπαντώ ότι με τέτοιο επίπεδο εξοπλισμού (sport πακέτο, xenon, bose, brembo και δε συμμαζεύεται) θα κάνει μία περιουσία!!!!
Εντελώς τυχαία είχε και το κλειδί της QV (κουφ@λ@!!!) με βάζει μέσα (άλλη φάση το carbon look ταμπλό, η μαύρη οροφή, τα καθίσματα με τα λογότυπα κτλ.) και μου σκάει το παραμύθι... 22100 με το κλειδί στο χέρι...
Πρώτα μου ήρθε μία και έπειτα άλλη μία (διότι το streetka τον 11/2003 μου βγήκε τελική 19800 ευρώ) με αποτέλεσμα να αρχίσω να αναθεωρώ για την ''υπερβολικότητα'' της QV.
Και στο τέλος δίχως να το έχω κάνει θέμα μου προτείνει και ανταλλαγή με ακριβές αντίτιμο που θα καθοριστεί μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου όσο εγώ θα βολτάρω με την QV. Φαντάζομαι ότι το τελευταίο σας φάνηκε άσχετο αλλά οφείλω να σας επισημάνω ότι σχεδόν σε καμία από τις αντιπροσωπείες που έχω επισκεφθεί δε γνωρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Και στο τέλος δίχως να το έχω κάνει θέμα μου προτείνει και ανταλλαγή με ακριβές αντίτιμο που θα καθοριστεί μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου όσο εγώ θα βολτάρω με την QV. Φαντάζομαι ότι το τελευταίο σας φάνηκε άσχετο αλλά οφείλω να σας επισημάνω ότι σχεδόν σε καμία από τις αντιπροσωπείες που έχω επισκεφθεί δε γνωρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο.
φίλε streeka2 θέλω να σου πω ότι ο Σφακιανάκης έχει και ford οπότε λογικό να γνωρίζει το streetka
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
δεν τα λές και λιγα τα 22.000
ελα που δεν ειναι λιγα...ουτε γκολφ δεν παιρνεις.....
Πάντως για να το πάρεις το αμάξι όπως πρέπει, δηλαδή με premium pack, visibility pack και ανάρτηση (αφού θα πάρεις την qv είναι λίγο λαλακία να μην πάρεις την ανάρτηση), φτάνεις εύκολα στα 24000+. Καλύτερα για μένα να μην είχε bose και xenon και να είχε τα παραπάνω που είναι πιο βασικά..
Η ανάρτηση είναι βασικό εφόσον έχει όντως μεγάλη διαφορά από την normal, γιατί για τις mito 155 είχα διαβάσει οτι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η ανάρτηση, οπότε ίσως με την ενεργητική να φτιάχνει το πράγμα. Βέβαια δε ξέρω πόσα χρήματα θα θες όταν έρθει η ώρα να την αλλάξεις. Φαντάζομαι πάλι καμιά 700άρα ε? Μην είναι παραπάνω μόνο..
Δεν είναι και λίγα πάντως για ένα μικρό αμάξι σαν τη mito 24000+ ευρώ. To golf που ειπώθηκε παραπάνω είναι άλλη κατηγορία..
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κικιζα για δες στην προηγουμενη σελιδα. Αν εχεις τη διαθεση να αναλυεις για το υλικο, το σχημα και τη θεση του σηματος με το τετραφυλλο νομιζω πως θα εχεις λιγο χρονο να αφιερωσεις για να μας πεις τη γνωμη σου για τις εν λογω μετρησεις.
Διαβασα το αρθρο του περιοδικου, αλλα και την τοποθετηση σου σχετικα με τις επιδοσεις
της Mito 135 / GP 135 αντιστοιχα, και εχοντας πεσει προσφατα στα χερια μου, το τευχος του Drive με το συγκριτικο που συμπεριλαμβανει και την Mito 135 (τευχος 160 - CSI: Μεγαρα με 9 supermini), δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τα λεγομενα σου.
Γενικοτερα ο ενδεικτικος χρονος των 9,6sec για την 135αρα Mito δειχνει προκλητικα αργος,
γνωριζοντας και την πραγματικη -απο στοιχεια δυναμομετρησης- δυναμη του αυτοκινητου η οποια ουτε λιγο ουτε πολυ ειναι παρομοια με αυτη της 155αρας. Η μονη διαφοροποιηση εγκειται στην διαφορετικη μεταδοση των 5 αντι 6 πιο πυκνων σχεσεων που φερει η τελευταια, με δεδομενο οτι τα ηλεκτρονικα συστηματα κατα τα αλλα λειτουργουν επακριβως με τις ιδιες ρυθμισεις και στα δυο μοντελα, και παραλληλα, αυτα φορουν τις ιδιες διαστασεις τροχων, -τουλαχιστον τα αυτοκινητα της δοκιμης-, διαστασεων 215/45/17.
Ακομα και με την ουσιαστικη διαφορα να βρισκεται στο κιβωτιο 5 αντι 6 σχεσεων δυσκολα κατα την γνωμη μου δικαιολογειται διαφορα 1.3sec για τα 0-100km/h σε σχεση με την 155 (8.3sec συμφωνα με μετρησεις του περιοδικου 4τροχοι), και αντιστοιχα 0.8sec ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στα 100km/h για την 135αρα στις μετρησεις 4τροχων vs Drive.
Παραλληλα σε ενα συγκριτικο του Γερμανικου Auto-motor-und-sport, οι επιδοσεις της MIto
135 δειχνουν να επιβεβαιωνουν τις μετρησεις του drive, τουλαχιστον στο τυπικο 0-100km/h
το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο δηλαδη 8,8sec:http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 32718.html
(πατηστε την επιλογη 'fahrwerte' στον πινακα τεχνικων χαρακτηριστικων που βρισκεται λιγο μετα την μεση της σελιδας για να εμφανιστουν οι επιδοσεις)Για τις συγκεκριμενες αποκλισεις πιθανολογω οτι εχουμε διαφορετικους δοκιμαστες
στις δυο περιπτωσεις για τις μετρησεις των 4τροχων (Mito 155 vs Mito 135), συν ενδεχομενως την πραγματοποιηση δοκιμης με απλη αμολυβδη(?) απο την πλευρα των 4τροχων αντι super αμολυβδης(?) πχ για το αυτοκινητο δοκιμης του Drive, (και διαφορετικα αυτοκινητα, κοκκινη η Mito των 4τροχων, γκρι αυτη του Drive...) oπερ και η διαφορα στις μετρησεις να δημιουγει ευλογα αρκετα ερωτηματικα...Εχω αναφερθει και στα της δοκιμης της Mito QV που πραγματοποιησε το περιοδικο τον προηγουμενο μηνα, κανοντας συγκεκριμενες αναφορες στο αντιστοιχο thread,
viewtopic.php?f=5&t=8262&start=2910
(6ο Post απο το τελος)αλλα απαντηση δεν εχει υπαρξει, οποτε και δεν βλεπω το λογο να συνεχισω να αναζητω, καποιες διευκρινησεις σχετικα με το πως/γιατι προεκυψαν τα συγκεκριμενα αποτελεσματα μετρησεων.
Παρολα αυτα με λυπει το γεγονος των εμφανεστατων αποκλισεων σε τυπικες μετρησεις,
οι οποιες για πολλα χρονια αποτελουσαν -και εξακολουθουν σε μεγαλο βαθμο να αποτελουν χαρις σε συγκεκριμενους, αλλα δυστυχως οχι απο ολους τους συνεργατες του περιοδικου- σημειο αναφορας στα Ελληνικα αυτοκινητιστικα δρωμενα...Έχεις το link για του GP EVO τις επιδόσεις;
-
Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια... ήρθε η στιγμή να γράψω το πρώτο μου ποστ!
Λοιπόν, οδεύω προς αντικατάσταση του Αστρα μετά από μια ολόκληρη 10ετία (και βάλε) και ενώ μέχρι πρότινος το χα πάρει απόφαση και είχα τρελλαθεί για μια ΜΙΤΟ, βγήκε ο μικρός ΤSI στο Ροlo και με έβαλε σε σκέψεις... Απλά μαθηματικά: Το ΤΣΙ φουλ έξτρα και 5πορτο κάνει 16 χήνες και στα δίνει όλα, χώρους, χαμηλά τέλη, ποιότητα, αλλά δε χαίρεσε να λες ότι το χεις, ενώ η Μίτο στα αντίστοιχα χρήματα παίρνεις μόνο την 95αρα σε Dinstictive, άντε και την 105 σε Progression, αλλά αφενός χαίρεσαι να το χεις και να το οδηγάς (μετά από προσφατη εμπειρία σε Μιτο φίλου), αφετέρου στα 26 που έφτασα αισίως είναι μοναδική ευκαιρία να πάρω αυτό το αμάξι!
Τι λέτε κι εσείς βρε παιδιά? Να προσθέσω ότι η αγορά θα γίνει από την νέα χρονιά, μην πληρώνουμε κερατιάτικα τέλη για 3 μήνες!
-
Ο χρήστης astrageo έγραψε:
Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια... ήρθε η στιγμή να γράψω το πρώτο μου ποστ!Λοιπόν, οδεύω προς αντικατάσταση του Αστρα μετά από μια ολόκληρη 10ετία (και βάλε) και ενώ μέχρι πρότινος το χα πάρει απόφαση και είχα τρελλαθεί για μια ΜΙΤΟ, βγήκε ο μικρός ΤSI στο Ροlo και με έβαλε σε σκέψεις... Απλά μαθηματικά: Το ΤΣΙ φουλ έξτρα και 5πορτο κάνει 16 χήνες και στα δίνει όλα, χώρους, χαμηλά τέλη, ποιότητα, αλλά δε χαίρεσε να λες ότι το χεις, ενώ η Μίτο στα αντίστοιχα χρήματα παίρνεις μόνο την 95αρα σε Dinstictive, άντε και την 105 σε Progression, αλλά αφενός χαίρεσαι να το χεις και να το οδηγάς (μετά από προσφατη εμπειρία σε Μιτο φίλου), αφετέρου στα 26 που έφτασα αισίως είναι μοναδική ευκαιρία να πάρω αυτό το αμάξι!
Τι λέτε κι εσείς βρε παιδιά? Να προσθέσω ότι η αγορά θα γίνει από την νέα χρονιά, μην πληρώνουμε κερατιάτικα τέλη για 3 μήνες!
mito πάρε εάν πάρεις την progression βάλε ζάντες αλουμινίου και υποβραχιονιο(τεμπέλη) αν σε βολεύει, βάλε αυτά σαν έξτρα και θα είναι μια χαρά.Στο polo ποια έκδοση σε ενδιαφέρει?
Alfa Romeo Mi.Τo 2008