-
μα κοιτα να δεις,ενα γρηγορο αμαξι ειναι γρηγορο σχεδον παντου και στο 0-100 και στο 0-400 και στο 0-1000.
μπορει να υπαρχουν καποιες διαφορες λογω σαζμαν αλλα περιπου το ιδιο ειναι το αποτελεσμα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι να σου πω ρε αδερφέ, εγώ βλέπω να ασχολούμαστε με αυτοκολλητάκια και μ@λακίες μετρήσεις (ελπίζω να συμφωνούμε ότι το 0-100 έχει ελάχιστη πρακτική σημασία), λες και οι ar είναι αμαξάκια της ευθείας...Φαντάζεσαι δούλεμα που θα έπεφτε αν πριν από μερικά χρόνια γινόντουσαν τέτοιες κουβέντες;
Eιναι θεμα ουσιαστικου επαγγελματισμου το να κανεις ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ μετρησεις
και οχι μετρησεις στο ποδι ομως, και δυστυχως ειναι κατι που δεν περιμενα οτι
θα συμβει στο συγκεκριμενο περιοδικο το οποιο διαβαζω ανελλιπως 25χρονια τωρα.
Δεν ειναι το θεμα για αυτο καθε αυτο το 0-100km/h. Δεν παιζουμε υπερατου χαρτακια.
Ειναι ομως μια ΠΡΩΤΗ (με οτι συνεπαγεται αυτο και για τους μη 'ψαγμενους' στο χωρο)
ενδειξη-εντυπωση σχετικα με τις επιδοσεις ενος αυτοκινητου και ειδικα οταν
προκειται για την συγκεκριμενη hot-hatch κατηγορια που προσελκυει πολλους πιτσιρικαδες
(στην ψυχη...) και οχι μονο.
Οταν λεω ΠΡΩΤΗ ενδειξη εννοω οτι ειναι ενα μετρο συγκρισης των περισσοτερων που δεν ασχολουνται ιδιαιτερα με τον χωρο της αυτοκινησης αλλα παραμενει βασικο κρητηριο
στην αγορα ενος μικρου γρηγορου αυτοκινητου για αυτους, επηρεαζει ιδιαιτερα δηλαδη τουλαχιστον σε ψυχολογικο παραγοντα την τελικη κριση για επιλογη αυτοκινητου, κατι που σαφως και δεν αποτελει σοβαρο παραγοντα για χρηστες σαν και εμας στο forum, αλλα δυστυχως στην χωρα μας τουλαχιστον ΙΣΧΥΕΙ και λειτουργει.
Παραλληλα ειναι λυπηρο για το πρωτο Ελληνικο περιοδικο σε αναγνωσιμοτητα και το πλεον εμπειρο σε μετρησεις με μια ιστορια συνολικα 40ετων, να παρατηρουνται τετοια φαινομενα ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ειτε προκειται για εναν ασχετο πχ συνεργατη, ειτε για μια συμβαση-διαφημιση με χρηση μετριου τυπου βενζινης, ή οτιδηποτε αλλο... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μονο στο αλφιστι γινεται αυτοξερεις γιατι υποθετω
Ασύμμετρη απειλή;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
:yahoo: >Παντως το ιταλικο φαινεται νορμαλ σε ολες τις μετρησεις, οχι μονο της QV αλλα και των αλλων δυο.
Το DS3 πρεπει να κανει τρομερη εκκινηση διοτι 1η κοφτη 74, 2α κοφτη 109 !!!
το είχα γράψει και πιο πριν ότι το καλό 0-100 τουds3 βασίζεται στην μια αλλαγή σχέσης που χρειάζεται...
Το μοτέρ του είναι λιγότερο δυνατό το 155αρη της φιατ...Δεν ειναι απαραιτητο η οποια αισθηση που ειχες, να φερει τα ιδια αποτελεσματα
σε δυναμομετρηση.
Εχεις δει καποιο διαγραμμα?, γιατι το λες με βεβαιαοτητα...εδώ έχεις δίκιο ... Την αίσθηση μου σου μεταφέρω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ενταξει ολα εχουν την σημασια τους οπως και το 0-100 αλλα μονο οταν υπαρχει αισθητη διαφορα.
δεν ξερω αν η αλφα ρομεο ειναι αμαξια της ευθειας η των στροφων ,μαλλον και τα δυο μαζι συνδιαζουν χωρις να κερδιζουν πουθενα ,αυτο που ξερω ειναι οτι δεν βγαινουν τα νουμερα των επιδοσεων στους αλφιστι και ασχολουνται με ζαντες,σηματακια κτλ
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια ουσία. Να μου πεις για ένα 60-160, να πάει στο καλό, εκεί φαίνονται αρκετά πράγματα.
Έχει και η στάση την γοητεία της Ντίνε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ελπίζω να συμφωνούμε ότι το 0-100 έχει ελάχιστη πρακτική σημασίαΣυμφωνούμε στις διαφορές 8,5' με 9,2'...
Μη μου πείς όμως οτι δεν θα σου κέντριζε το ενδιαφέρον (ή δεν θα έβγαζες συμπεράσματα) έαν άκουγες για 0-100 ένα 4,2'... -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Παντως το ιταλικο φαινεται νορμαλ σε ολες τις μετρησεις, οχι μονο της QV αλλα και των αλλων δυο.
Το DS3 πρεπει να κανει τρομερη εκκινηση διοτι 1η κοφτη 74, 2α κοφτη 109 !!!
Εκ της καλής αφορμής που δίνεται εξ' υμών με τις συγκρίσεις χρόνων, θα έλεγα πως αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός, και όχι κουτοπόνηρος βλάχος που όλους τους θέλει ευχαριστημένους, στήνεις δοκιμές με απ'ευθείας ανταγωνισμό και όχι με 'έτσι και αλλιώς' προκρούστιους αντιπάλους
Εξηγούμαι:
Βάσει χαρακτήρα (niche sport μικρό) και τιμής, ο ανταγωνισμός έχει ως εξής:- Mito QV
- DS3 THP
- Abarth Punto
- Abarth 500
- Mini Cooper (όχι S)
αν θέλεις τώρα σώνει και καλά να το τραβήξεις βάσει επιδόσεων-τιμής, εκεί είναι και τα 207 gt/rc, corsa gsi,ibiza fr/cupra, polo gti κλπ
Τι δουλειά εχει να συγκρίνεται η Μιτο 135 με τη σπορτ DS3 ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω..
Και πάμε στο προκέιμενο
Προ ολίγων ωρών έπεσε στα χέρια μου το τελευταίο τεύχος του εξαιρετικού SPORT AUTO, το οποίο έχει συγκριτικό ΜΙΤΟ QV - DS3 THP (όπως θα έπρεπε δηλαδή...)
Να σημειώσω ότι το περιοδικό όταν δεν έχει να κάνει με Porsche (που τις λατρεύει...), είναι αντικειμενικότατο και 'Γερμανικά' επαγγελματικό στη μεθοδολογία μετρήσεων και κρίσεων.
Επομένως το πιστεύω πέρα από κάθε Ελληνικό εκδοτικό 'μαγαζί'Στις μετρήσεις τώρα
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η DS3 έριξε 1.2 sec στη Μito QV στο μικρό Hockenheim των 2.6 χλμ!!
δηλαδή **
DS3 1.21.6 Mito QV 1.22.8DS3 Mito QV
0-100 7.9 8.1
[b] 0-160** 19.9 ** 21.1**Tελική 214 219
18m
Slalom 66.6 km/h 66.9 km/hΡεπρίζ με 4η
80-100 2.8 2.7
80-120 5.9 5.6
80-140 9.7 9.0
80-160 14.7 14.0Ρεπρίζ με 5η
80-100 3.6 3.6
80-120 7.7 7.5
80-140 12.3 11.6
80-160 18.4 16.9Ρεπρίζ με 6η
80-100 4.3 4.3
80-120 9.5 9.3
80-140 15.7 14.9
80-160 23.4 21.1Φρένα
100km-0km
κρύα 37.5μ 36.4μ
ζεστα 38.0μ 38.4μ160km-0
ζεστά 91.5m 100.8mBάρος αυτοκινήτων δοκιμής
DS3 THP 1181kgr
Mito QV 1254kgr[/b]Για το χειρότερο γυρολόγιο της Μιτο το περιοδικό αιτιολογεί την επίδοση λόγω του μη απενεργοποιούμενου ΕSP της Μito ,αλλά και του ουδέτερου στησίματος της DS3 ,που τους άρεσε εν τέλει λίγο περισσότερο
Φαίνεται λοιπόν ότι η πολύ καλή Μιτο QV (ήταν ήδη καλό αυτοκίνητο η 155...) βρήκε αναπάντεχο ανταγωνιστή στην υλοποίηση της DS3!
Aναμένω αντιπαραθέσεις από τα Ελληνικά περιοδικάΜε καμια παναγια δεν κανει η MiTo τοσο αργο 0-160, για το γυρο πιστας δεν αμφιβαλλω αλλα για το 0-160 σε καμια περιπτωση.
Προσθηκη:
Το Drive εγραψε 0-160: 19.7, οι 4Τ δεν εγραφε νομιζω, ενα ιταλικο που εβαλε ο Alba μερικες σελιδες πισω εγραψε 0-160: 18.3 για την QV και 18.8 για το DS3. Τα δυο τελευταια νουμερα τα θεωρω αισιοδοξα αλλα τουλαχιστον μας δειχνουν οτι QV και DS3 ειναι κοντα και σε καμια περιπτωση δεν δικαιολγειται το 0-160:21.1 του γερμανικου περιοδικου.Θεωρω πολυ ρεαλιστικα αυτα τα δυο link απο site που βγαζει τους μεσους ορους των περιοδικων.
Επειδη αν τα βαλεις duel δεν βγαζει ολους τους συγκρινομενους χρονους βαζω εδω τα δυο link ξεχωριστα.http://www.zeperfs.com/en/fiche3048-alf ... -verde.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche3263-citroen-ds3-thp.htm
Θεωρω οτι με βαση την ιπποδυναμη, το βαρος και τα δυο πολυ καλα μοτερ ειναι οτι πιο ρεαλιστικο μπορεις να δεις.
Δηλαδη
QV 0-160: 19.4 απολυτα λογικο βαση τεχνικων χαρακτηριστικων.
DS3 0-160: 20.2 επισης απολυτα λογικο βαση τεχνικων χαρακτηριστικων.Για το DS3 πλην του αισιοδοξου ιταλικου περιοδικου που το εβγαλε στο 18.8 (αντιστοιχα αισιοδοξο το 18.3 της QV) οι χρονοι ειναι εκει γυρω στα 20 με ελαχιστο πανω ή κατω. Νομιζω οτι η λογικη λεει πως η MiTo με το προβλημα στην εκκινηση και το κακο 0-100 ειναι λογικο να γραφει 0-160 γυρω στο 19.5, ο χρονος δηλαδη του link (βγαζει μεσους ορους) αλλα και του Drive. Απλα δυσκολα θα δεις τη MiTo στο 0-100 κατω απο 8 δευτερα λογω του μη απενεργοποιουμενου ASR και της κοντης κλιμακωσης που απαιτει δυο αλλαγες μεχρι τα 100.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
ελπίζω να συμφωνούμε ότι το 0-100 έχει ελάχιστη πρακτική σημασία
Συμφωνούμε στις διαφορές 8,5' με 9,2'...
Μη μου πείς όμως οτι δεν θα σου κέντριζε το ενδιαφέρον (ή δεν θα έβγαζες συμπεράσματα) έαν άκουγες για 0-100 ένα 4,2'...εμενα προσωπικα οχι.
-
Χτες πέρασα από μια αντιπροσωπεία ALFA ROMEO που είχε μέσα μια ΜΙΤΟ QV την οποία είπα να δω από κοντά. Είχα να μπω σε ALFA ROMEO από τότε που στην ευρύτερη οικογένεια μου υπήρχε μια Αλφέτα και αργότερα μια Alfasud sprint και μια 33.
Κατ΄ αρχή (και εδώ δεν νομίζω να υπάρχει ένας που να έχει διαφορετική άποψη) το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο! Εντύπωση μου έκανε που ακόμα και οι 18αρες πανέμορφες ζάντες φαντάζουν μικρές για τους θόλους των τροχών!Στο εσωτερικό τώρα. Εντύπωση μου έκανε η καταπληκτική θέση οδήγησης μεγάλο κριτήριο για μένα για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Έχω ύψος 1,85 και πραγματικά ένοιωθα να 'χάνομαι' μέσα στο κάθισμα, με την καλή έννοια πάντα. Ακόμα και γίγαντες χωράει εκει μέσα. Παλιά για να οδηγήσεις Αλφα έπρεπε να είσαι πίθηκος (δηλαδή κοντά πόδια και μακριά χέρια) τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, (και να με συγχωρέσουν οι Αλφίστι) η θέση οδήγησης έγινε 'Γερμανική' με ότι καλό αυτό σημαίνει (και πάλι συγνώμη φίλοι Αλφίστι). Φυσικά για πίσω θέσεις δεν μιλάμε, απλώς ανύπαρκτες, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Τι δεν μου άρεσε τώρα.Η ποιότητα των πλαστικών στο ταμπλό και στις πόρτες που έδειχνε πολύ φτηνιάρικη. Ακόμα δεν μου άρεσε η υφασμάτινη επένδυση (ύφασμα δεν ήταν ή κάνω λάθος) του ταμπλό και των πλαϊνών θυρών. Στην δική μου περίπτωση ήταν χρώματος κεραμιδί με γκρίζο και είχε σχέδιο πλεγμένου ανθρακονήματος. Δεν ταίριαζε ρε γαμώτο με τίποτε αυτό το πράγμα με το υπόλοιπο πανέμορφο σύνολο. Επίσης δυσαρμονικός και εργονομικά αλλά και αισθητικά είναι κατά την γνώμη μου ο λεβιές ταχυτήτων. Εργονομικά γιατί έχει νομίζω μικρό 'σκουφάκι'. Αισθητικώς γιατί το γυαλιστερό αυτό 'σκουφάκι' του λεβιέ μου θύμισε απαστράπτων τελείωμα πατριαρχικής ποιμαντορικής ράβδου!Πολύ γυαλάδα ρε παιδί μου!
Τέλος πάντων, με τούτα και με τ΄ άλλα η ΜΙΤΟ είναι το πιο όμορφο μικρό αυτοκίνητο και θα την ήθελα σαν τρελλός. Αν μάλιστα σύντομα εφοδιαστεί και με το σασμάν διπλού συμπλέκτη όπως λένε οι πληροφορίες θα είναι πραγματικά όνειρο. Ποιοτικά, καμιά σχέση με το παρελθόν, αν μάλιστα δείξει και αντοχή στον χρόνο τότε και η ΜΙΤΟ και η νέα Ιουλιέτα είναι η πρώτη και θα είναι η δεύτερη επιλογή πολλών μερακλήδων και όχι άδικα!
-
Οι πίσω θέσεις είναι χαλαρά Απο τις μεγαλύτερες της κατηγορίας...
Μεγαλύτερες Απο πόλο/mini/207/Ibiza...
Το πορτπαγκαζ τώρα πρέπει να είναι το μικρότερο και πιο αβολο της κατηγορίας...Για τον λεβιε συμφωνώ και επαυξανω... Τελείως αταιριαστος με το υπόλοιπο εσωτερικό και αρκετά κιτς για τα ιταλικά στανταρτς...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μεγαλύτερες Απο πόλο/mini/207/Ibiza...Προσυπογράφω. Μάλιστα, για κάποιο μυστήριο λόγο τις βρήκα πιο μεγάλες και από του Punto Evo, ρυθμίζοντας πάντα το εμπρός κάθισμα στα μέτρα μου.
-
Το πορτπαγκαζ τώρα πρέπει να είναι το μικρότερο και πιο αβολο της κατηγορίας...Για τον λεβιε συμφωνώ και επαυξανω... Τελείως αταιριαστος με το υπόλοιπο εσωτερικό και αρκετά κιτς για τα ιταλικά στανταρτς...
Δεν αντιλέγω για τις πίσω θέσεις. Απλώς και μόνο από αίσθηση και μόνο νομίζω ότι όταν ένας οδηγός από 1.85 και πάνω εκμεταλευτεί πλήρως τις τέλειες δυνατότητες που του δίνουν όι ρυθμίσεις καθισμάτων και τιμονιού δεν δίνει περιθώρια σε κάποιον αντίστοιχου ή και λίγο μικρότερου ύψους επιβάτη να καθίσει τουλάχιστον πίσω του. Και μιλάω για ρυθμίσεις σπορτίβ-ραλιτζίδηκες (κοντά στο τιμόνι για καλύτερο μοχλισμό) και όχι Ελληνικές του φραπέ και της ξάπλας.
Τέλος πάντων, τα πίσω καθίσματα εδεν νομίζω ότι είναι κριτήριο για να αγοράσει κάποιος την ΜΙΤΟ. -
κανεις πλακα εε?
πρωτα απο ολα το mini ειναι αλλη κατηγορια, αλλα στη συγκεκριμενη για μπες σε clio ή corsa να δεις τι παει να πει χωρος πισω
και στη μπροστα του συνοδηγου να μην ξεχναμε τον γιγαντιο θολο που δεν αφηνει τα ποδια σου να απλωθουν και φυσικα το κατωφλι του χωρου αποσκευων το οποιο αναφερεις
καλη , χρυση η μιτο , αλλα σε χωρους ειναι στριμωξιδι για τους υπολοιπους εκτος του οδηγουη 33 με την οποια συγκριθηκε ειναι σαφως ανωτερη σε χωρους , αν και η πολυ χαμηλη της θεση οδηγησης αγγιζει τα ορια του επικινδυνου, δεν ειναι θεμα γερμανικης θεσης.. ο οδηγος πρεπει να μπορει να βλεπει τι γινεται 3-4 αυτοκινητα μπροστα
(βεβαια υπαρχουν τα suv που οσο ψηλα και να εισαι στο γ@μανε το θεμα )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κανεις πλακα εε?
πρωτα απο ολα το mini ειναι αλλη κατηγορια, αλλα στη συγκεκριμενη για μπες σε clio ή corsa να δεις τι παει να πει χωρος πισω
και στη μπροστα του συνοδηγου να μην ξεχναμε τον γιγαντιο θολο που δεν αφηνει τα ποδια σου να απλωθουν και φυσικα το κατωφλι του χωρου αποσκευων
καλη , χρυση η μιτο , αλλα σε χωρους ειναι στριμωξιδιΔεν έχεις δίκιο, πρώτος εγώ είχα δηλώσει τον ενθουσιασμό μου για τους χώρους της MiTo εμπρός-πίσω σε άλλο thread, και μάλιστα είχα και δύο συμφορουμάδες μαζί που με έβλεπαν να κάθομαι πίσω, με τον εμπρός κάθισμα ρυθμισμένο στα μέτρα μου, και δεν το πίστευαν. Το 207 πχ είναι πολύ πιο στενάχωρο για τα μέτρα μου τόσο στη θέση του οδηγού όσο και πίσω. Το Polo, από την άλλη, έχει καλούς χώρους μπροστά, βοηθούμενο από τη σχεδίαση του ταμπλώ, αλλά χειρότερους από τη MiTo πίσω.
Πρόσεξε, αναφέρομαι πάντα σε εκτιμήσεις με βάση τις διαστάσεις μου κι έχεις διασπιτώσει ιδίοις όμμασι σε ποια κατηγορία βρίσκομαι.
-
το 207 οντως ειναι ακομα πιο στριμοκωλο (απαραδεκτο για γαλλικο ) , αλλα και η mito πασχει σε σχεση με το ομοσασο κορσα επιμενω , καμια σχεση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το 207 οντως ειναι ακομα πιο στριμοκωλο (απαραδεκτο για γαλλικο ) , αλλα και η mito πασχει σε σχεση με το ομοσασο κορσα επιμενω , καμια σχεσηΙσως γιατι οι πισω κολωνες του corsa ειναι πιο ψηλες, στο εσωτερικο υψος να κερδιζει
λιγο, αλλα στον διαθεσιμο χωρο για τα ποδια των πισω επιβατων, προσωπικα (εχω κατσει δοκιμαστικα και στο μεν και στο δε), τα βρηκα παρομοια, και σχετικα ανετα για την κατηγορια. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ποιοτικά, καμιά σχέση με το παρελθόν, αν μάλιστα δείξει και αντοχή στον χρόνοΜπες σε 147, GT, 159 κλπ και θα πάθεις πολιτισμικό σοκ με το πόσο χαμηλή μοιάζει και είναι η ποιότητα της Mito....Αχ όλα αυτά τα χρόνια τι έχασες να ήξερες
Και με αντοχή στο χρόνο....όποιος τις προσέχει -
Σε συναρμογή (το σημαντικότερο δηλαδή), καλύτερη η 147 της MiTo?
-
γιατι οχι? προκειται για αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας
καλα η 159 ειναι κλασεις ανωτερη (αλλα αυτο εννοειται, σε ολες τις εταιρειες αυτο συμβαινει πηγαινοντας σε μεγαλυτερο μοντελο)
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ποιοτικά, καμιά σχέση με το παρελθόν, αν μάλιστα δείξει και αντοχή στον χρόνο
Μπες σε 147, GT, 159 κλπ και θα πάθεις πολιτισμικό σοκ με το πόσο χαμηλή μοιάζει και είναι η ποιότητα της Mito....Αχ όλα αυτά τα χρόνια τι έχασες να ήξερες
Και με αντοχή στο χρόνο....όποιος τις προσέχειΗ gt δεν ειναι πολυ ποιοτηκη απο την αποψη του πλαστικου στο ταμπλο το οποιο δεν ειναι πορωδες αλλα ενα διαφορετικο υλικο καπως γιαλιστερο και ''θαμπο''.
Οπως και καποια προβληματα στα κουμπια της κονσολας τα οποια εχουν κακο feedback σε συγκριση με ενα c4 π.χ
η Gt που λεω ειναι προ face lift ...
η 159 ειναι πολιτισμικο σοκ γενικα σαν αλφα και πολυ πιο μπροστα απο την gt
Το καλυτερο αυτοκινητο της εταιρειας ...πραγματικα το καλυτερο αυτοκινητο της...το υποστηριζω ως η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη στν αγορα με κινηση εμπρος.
η mito εχει πολυ καλη ποιοτητα (μαλλον κορυφαια) ..με αυτο το ταμπλο copetzi...κατι αλλα και παλι τα κουμπακια δεν εχουν καλο feedback οπως σε γερμανια-γαλλια
Alfa Romeo Mi.Τo 2008