-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Alba μιας και έκανες την ανάλυση για τα χρώματα (ομολογουμένως ενδιαφέρουσα), έχω ένα ακόμα ερώτημα (απορία).
Ποια η διαφορά του λευκού παστελ χρώματος Biancospino που υπάρχει στο Μιτο με το λευκό παστελ που υπάρχει σε άλλα μοντέλα (π.χ. 159, 147 κτλ). Γιατί στο Mito έχει επιβάρυνση και στα άλλα όχι; Ποια η διαφοροποίησή του ως επίστρωση κτλ; Στο μάτι φαίνεται μια αναιπαίσθητη διαφορά, θα έλεγε κανείς πως κάνει λίγο πιο ζαχαρί (κρεμ) αλλά γιατί έχει παραπάνω κόστος;
Επίσης το ίδιο παρατηρείται και στη Fiat π.χ. ενώ έχει επιβάρυνση το λευκό παστελ στο 500, στα υπόλοιπα μοντέλα (Panta,G.Punto,Bravo) δεν χρεώνεται.
τώρα είδα την υπογραφή σου...
και σου μιλάω και σοβαρα...Είναι στο πνεύμα αντίστοιχων -ας πούμε χιουμοριστικών- υπογραφών που υπάρχουν από πολλούς χρήστες των 2 στρατοπέδων και μάλλον σιγα σιγά θα πρέπει να εξαφανίζονται. Νομίζω οτι υπερβάλεις
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Alba μιας και έκανες την ανάλυση για τα χρώματα (ομολογουμένως ενδιαφέρουσα), έχω ένα ακόμα ερώτημα (απορία).
Ποια η διαφορά του λευκού παστελ χρώματος Biancospino που υπάρχει στο Μιτο με το λευκό παστελ που υπάρχει σε άλλα μοντέλα (π.χ. 159, 147 κτλ). Γιατί στο Mito έχει επιβάρυνση και στα άλλα όχι; Ποια η διαφοροποίησή του ως επίστρωση κτλ; Στο μάτι φαίνεται μια αναιπαίσθητη διαφορά, θα έλεγε κανείς πως κάνει λίγο πιο ζαχαρί (κρεμ) αλλά γιατί έχει παραπάνω κόστος;
Επίσης το ίδιο παρατηρείται και στη Fiat π.χ. ενώ έχει επιβάρυνση το λευκό παστελ στο 500, στα υπόλοιπα μοντέλα (Panta,G.Punto,Bravo) δεν χρεώνεται.
τώρα είδα την υπογραφή σου...
και σου μιλάω και σοβαρα...Είναι στο πνεύμα αντίστοιχων -ας πούμε χιουμοριστικών- υπογραφών που υπάρχουν από πολλούς χρήστες των 2 στρατοπέδων και μάλλον σιγα σιγά θα πρέπει να εξαφανίζονται. Νομίζω οτι υπερβάλεις
Γενικά , απλά ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το πνεύμα...και από τις 2 πλευρές
Την μίζερη λογική του έλληνα ,'να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα '...Πόσο βαρετό καταντάει να μπάινεις στο υποφόρουμ του ενδιαφεροντός σου και να βλέπεις κακεντρεχή ποστ
Η κριτική είναι γόνιμη , τα κομπλεξ κουραστικά... -
Ποιο ακριβώς είναι το κακεντρεχές ποστ; Έγραψα κάτι προσβλητικό ή κάτι άκυρο;
Ειδικά αυτό που έκανες παράθεση, πέραν του ότι είναι ειλικρινής απορία, απευθύνεται σε Alba και όχι σε σένα.
Η υπογραφή έχει να κάνει με το γενικότερο πνεύμα των υπογραφών στα πλαίσια του 'πειράγματος'. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ξεκόλλα.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Αυτα ειναι για να 'γαργαλανε' τα αυτια των 'alfisti'.
Ας πανε να δουνε τι επιστρωσεις και τι διαδικασια εχουν στην βαφη της 'ταπεινης' (?) F599 Fiorano, ποσο χρεωνουν εκει τα μεταλλικα τους χρωματα, και μετα να πουνε για 'ψηγματα χρυσου'.Για το πρώτο θα μου επιτρέψεις να γελάσω.Αν δεις ποιά είναι η ποιότητα της βαφής και σε τι κατάσταση παραδίδονται στους dealers τα κόκκινα και μαύρα χρώματα της Ferrari.....θα φρίξεις.
Για το rosso competizione τώρα.To χρώμα αυτό προσφέρεται ΜΟΝΟΝ στην 8c και δεν μπορούσε να το παραγγείλει κανείς μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο.
Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ rosso competizione είναι 7 επιστρώσεων και κοστολογείται πολύ πάνω από τα 2000 euro.Το χρώμα που χρησιμοποιείται ως βάση πάνω στην οποία 'κατασκευάζεται'το rosso competizione,στοιχίζει στον κατασκευαστή 800 ευρώ το κουτί του μισού κιλού.Για την ολοκλήρωση δε της βαφής ενός ολόκληρου αυτοκινήτου,απαιτούνται 4 kg για να επιτευχθεί το οπτικό εφέ των 6/7 επιστρώσεων.Έχουν προσπαθήσει επί χρόνια να δημιουργήσουν μια εναλλακτική και οικονομική εκδοχή του rosso competizione(η οποία φυσικά θα είναι οικονομικότερη του original χρώματος,αλλά πολύ πιο ακριβή από ένα νορμάλ μεταλλικό χρώμα)με την έννοια της βιομηχανικής παραγωγής του χρώματος.Γιατί τελικά το κόστος του rosso competizione δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την αξία του βερνικιού,αλλά από την ένταξη της κατασκευής του και της βαφής στην μαζική παραγωγή .
Για παράδειγμα το κόκκινο μεταλλικό τριών επιστρώσεων του 500 δεν έχει καμία σχέση με το rosso competizione,καθώς το τελευταίο δημιουργεί μεταλλικές αντανακλάσεις (τη λεγόμενη και fiamma dorata),που αναδεικνύουν τις καμπύλες της καροσερίας.
Μια 'ανθρώπινη' εκδοχή του rosso competizione δεν θα είναι πολύ πιο περίπλοκη από το bianco perlato,που ήδη αναφέρθηκε.
Το opaco (ματ)από την άλλη πλευρά είναι πολύ απλούστερο και από τα δύο παραπάνω χρώματα,ακριβότερο από τα νορμάλ χρώματα,αλλά όχι και από το τριπλής επίστρωσης.Απαιτεί όμως να κατασκευαστεί με έναν ιδαίτερο τρόπο,διαφορετικά η καθημερινή φροντίδα του είναι εφιάλτης....Τέλος τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα σε χρώμα rosso competizione,που έχουν κάνει κατά καιρούς τις εμφανίσεις τους σε σαλόνια,διαφημισείς κλπ.αποτελούν εκθεσιακά κομμάτια και ανήκουν στην Alfa Romeo......και σίγουρα δεν έχουν βαφτεί ούτε στο Pomigliano ούτε στην Pininfarina.....
Eνταξει, μπορει η παρομοιωση να ειχε δοσεις υπερβολης αλλα απο την αλλη το να βασιζεται
μια(?) διαφημιστικη καμπανια σε ενα χρωμα το οποιο τελικα δεν προσφερεται, ακουγεται
και ειναι 'καπως' για τον εκαστοτε υποψηφιο αγοραστη.
Επιπροσθετως, το παραδειγμα μου παρακατω, αφορουσε τα μεταλλικα χρωματα της Ferrari και συγκεκριμενα την διαδικασια επιστρωσεων της Fiorano, μερος της οποιας αποτελεσε
και ενα ενδιαφερον ντοκυμαντερ που προβληθηκε προσφατα απο γνωστο τηλεοπτικο σταθμο στην εκπομπη 'Υπερκατασκευες', δειχνοντας το υψηλο ποσοστο παρεμβασης του ανθρωπινου παραγοντα στην γραμμη παραγωγης, και τους λεπτομερεις ελεγχους στην συναρμογη και στην βαφη αμαξωματος... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και το biancospino της MiTo και το bianco στο 500 είναι μεν pastel,αλλά διπλής επίστρωσης (σε αντίθεση με όλα τα άλλα παστέλ),η οποία συνεισφέρει στη μεγαλύτερη αντοχή της βαφής στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.Γι'αυτό και χαρακτηρίζονται από την εταιρεία extraserie.
-
Εγω εχω μια αλλη απορια. Απ'τη στιγμη που η fiat παρεχει τη δυνατοτητα να επιλεξεις για το abarth punto το κιτ αναβαθμισης SS, ωστε να το κανεις πιο σκληροπυρηνικο, δεν θα ηταν λογικο να παρεχει και η AR κατι αντιστοιχο για την mito QV? Για την 155αρα λογικα κατα την γνωμη μου δεν το εκανε αφου δεν πλασαριστικε σαν καθαρα σπορ εκδοση οπως το abarth punto, για την QV ομως?
-
Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία τα 2 αυτοκίνητα κάτι που φαίνεται και στο δρόμο και στην τιμή και στην αντιπροσώπευση. Το Abarth είναι πιο σκληροπυρηνικό ενώ η Alfa το παίζει πιο κυριλέ οπότε τέτοιου είδους βελτιώσεις μάλλον δεν της ταιριάζουν.
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
Εγω εχω μια αλλη απορια. Απ'τη στιγμη που η fiat παρεχει τη δυνατοτητα να επιλεξεις για το abarth punto το κιτ αναβαθμισης SS, ωστε να το κανεις πιο σκληροπυρηνικο, δεν θα ηταν λογικο να παρεχει και η AR κατι αντιστοιχο για την mito QV? Για την 155αρα λογικα κατα την γνωμη μου δεν το εκανε αφου δεν πλασαριστικε σαν καθαρα σπορ εκδοση οπως το abarth punto, για την QV ομως?Ίσως και γιατί θα έκοβε πωλήσεις απο την επερχόμενη(?) GTA, αν και όποτε εκείνη τελικά κυκλοφορήσει....
-
-
Σαν πολύ δεν τουρμπίζει το Mitoνι?? Δεν θυμάμαι η 155αρα να σφυράει τόσο...
Κροταλίζει κιόλας...σαν TS... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σαν πολύ δεν τουρμπίζει το Mitoνι?? Δεν θυμάμαι η 155αρα να σφυράει τόσο...Έχει να κάνει ταφές αυτή.....
Θα βλέπει τριφύλλια ο άλλος στο πλαί και θα αλλάζει δρόμο -
Το θέμα είναι να μην βλέπουν τριφύλλια οι γνωστοί αούγκανοι και κάνει χρυσές δουλειές μετά ο κάθε φαναρτζής! Πέρα από την πλάκα με DDCT θα είναι κοντά σε Cooper S (προ αναβάθμισης στα 184hp )...και αν στο facelift βάλουν και τη bi-link πίσω να σκάσουν οι ανίδεοι...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σαν πολύ δεν τουρμπίζει το Mitoνι?? Δεν θυμάμαι η 155αρα να σφυράει τόσο...
Κροταλίζει κιόλας...σαν TS...ακριβώς έτσι κάνει και η 155αρα...
και σε σκασίματα και σε μπάσο ήχο...
μετά τα 8500km τουρμπίνα κούγεται περισσότερο -
Αυτά θέλω!! Να περνάω από τα στενά της Ζυρίδη και της Λεβίδου στην Κηφισιά και να αναστατώνω τους αργόσχολους!!
-
Καλά αυτό γίνεται και με το φιατάκι μου με το σάπιο τελικό που και κροτάλισμα και μπάσο ήχο δίνει.
-
Καλησπερα παιδια.
Ενδιαφερομαι να αγορασω μεσα στις επομενες 15 ημερες το 1ο μου αυτοκινητο.Μεσα σε αυτα που σκεφτομαι ειναι κ το Μιτο με τα 105 αλογα κ την εκδοση progression μιας κ η distinctive ξεφευγει αρκετα.
Η αληθεια ειναι πως μου αρεσει πολυ σαν αυτοκινητο κ σαν εμφανιση αλλα μου αρεσει κ η αιγλη της φιρμας!!
Ωστοσο με φοβιζουν ολα αυτα που λεγονται για την alfa σχετικα με προβληματα και γενικα την αξιοπιστια της. Ενα αυτοκινητο -τουλαχιστον αυτο ισχυει για μενα- πιστευω οτι το κρατας μια 8-10 ετια.Σαν πρωτο αυτοκινητο δεν θελω να ειμαι συχνα στα συνεργεια.!Εχω ακουσει πολλα, πως 'μπαζουν ' νερα, προβληματα στα ηλεκτρονικα, κλπ.
Επισης οσο ψαχνω για αυτοκινητο ολο κ περισσοτερα ακουω, τις περισσοτερες φορες κ απο αντιπροσωπους αλλων αυτοκινητων. Καποιος πχ μου ειπε, 'Πολλοι λενε πως αν αγορασεις Alfa ειναι μια καλη ευκαιρια να αποκτησεις ενα χομπι'(μαλλον θα εννοει πως θα ασχολουμαι πολυ με την alfa στα συνεργεια).Αλλος μου ειπε 'πολυ καλο αυτοκινητο ,με πολυ καλο πατημα αλλα απο οτι ξερω πολλα προβληματα στα ηλεκτρονικα.Κ γενικα οι περισσοτεροι εχουν ενα φιλο που καποια στιγμη ειχε μια alfa και εβγαλε προβλημα κλπ κλπ κλπ........
Ειναι φυσικο λοιπον να εχω αγχωθει κ να τη σκεφτομαι εντονα την αγορα της.
Για να μην σας ζαλιζω αλλο ,αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι αν οι κατοχοι της Μιτο ειχαν καποιο σημαντικο προβλημα σχετικα.Παρακαλω πολυ να μην υπαρξουν εγωισμοι κ οσοι θελουν να απαντησουν ειλικρινα. -
μια χαρα ειναι, κοκκινο μονο μην το παρεις (γιατι ενδεχεται να σου ξεβαψει) και δε θα χεις και τα τρελα προβληματα που λενε καποιοι κακεντρεχεις vag-εληδες
ειναι αξιοπιστο οπως ολα -
@Dr_Tolis
Ριξε και μια ματια στο forum της AR...
www.alfisti.gr -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Dr_Tolis
Ριξε και μια ματια στο forum της AR...
http://www.alfisti.grΕισαι σωστος..Πρεπει να κανω μια επικολληση του μυνηματος κ εκει.
-
Τι budget διαθέτεις; Εγώ θα σου πρότεινα αν μπορείς να πας για την 120 έστω.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008