-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Για άλλη μια φορά...τα 22.000 για σούπερμίνι είναι ΠΟΛΛΑ είτε αυτό λέγεται Ibiza, είτε Mito, είτε RC.
Καλο θα ηταν το αυτο να το επαναλαμβάνεις καμια φορά και σε κανα αλλο τοπικ περαν των Alfa, γιατι κολλανε ταμπελες... δικαια η αδικα.
Και μενα παντως μου δημιουργείτε η εντυπωση οτι γενικώς βλέπεις τα πράγματα με παραμορφωτικούς φακούς...
-
Τελικά μετά από 5 σελίδες, πάλι κάπου τα μπέρδεψα...μήπως είμαι χαζός τελικά???
Για να τα πάρουμε από την αρχή...
Μάλλον τι να πάρουμε από την αρχή???...
Θα κάνω μία παραβολή για να δείξω τι κατάλαβα...
Θα παντρευτείτε μιά κοπέλα που θα είναι πλούσια (μην κοιτάτε εμένα που παντρεύτηκα φτωχειά).
Μετά θα μετρήσετε τις προίκες, όσο πιο όμορφη είναι τόσο πιο μεγαλύτερη προίκα θα πρέπει να έχει...
Θα πρέπει να είναι νοικοκυρά και οικονόμα (και η δικιά μου νοικοκυρά είναι, αλλά δεν είναι οικονόμα, αλλά αυτό είναι άσχετο, μην ξεφεύγουμε από το θέμα).
Προς Θεού, μην σας αρέσει.
Μην μασάτε, στα περί καλού κρεββατιού και διάθεσης για σεξ, μπορεί να την πονέσει η μέση της...Προτιμήστε μία ανοργασμικιά (αφήστε που σπανίζει η πιθανότητα κερατώματος).Εγώ έχω γνώσεις Γυναικοερωτοπαντρολογίας και συμβουλεύω τόσο εσάς, όσο και τις μανάδες που θα αναθρέψουν κόρες, ώστε να μην μείνουν στο ράφι...Και μετά ρε αδερφέ, όλα είναι λογαριασμοί (μην πείτε τώρα για μένα...άλλο είναι το θέμα μας, μην ξεφεύγετε) και θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί.
Τελικά ούτε έτσι το πολυκατάλαβα...μάλλον μισογύνης θα πρέπει να είμαι...
Άβυσσος!!! -
μαλλον οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν ξερετε τι θα πει φθηνο και ακριβο.
ακουστηκε οτι η μιτο ειναι φθηνη επειδη εχει την ιδια τιμη πανω κατω με τα αλλα της ιδιας κατηγοριας.
μα και τα αλλα ακριβα ειναι αν το εχετε καταλαβει και ειναι ακριβα γιατι σαυτα τα λεφτα μπορω να παρω αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας δλδ καλυτερο.δεν ξερω ποια ειναι η οικονομικη κατασταση των ανθρωπων εδω μεσα αλλα 22000 ευρω ειναι περιπου 75000000 δρχ .
το χετε παρει χαμπαρι οτι ειναι πολλα τα λεφτα -
Νικος120@
Kοιτα τι εγραψα:
**Φιλοι μου μιλατε με τον Niko120
Mιλαμε για τον Aντι-Αλφιστα.
Γιατι Niko μου δεν λες τα ιδια για το Mini?
Γιατι Νικο μου δεν λες τα ιδια για το Peugeot 207 RC που κανει 22500?
Το οποιο βγαζει ''μονο'' 175 αλογα αλλα στην ευθεια παει το ιδιο γρηγορα με OPC ενω στις στροφες ακομα καλυτερα?Επιπλεον το Ibiza Cupra δεν κανει 19750.Αυτη η τιμη ειναι με την εκπτωση.Χωρις την εκπτωση κανει 22000.
Το οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας δεν λεει τιποτα απολυτος.Ασε που τα Leon Golf κλπ ειναι στις βασικες τους εκδοσεις με 16αρες στην καλυτερη περιπτωση ζαντες και χωρις δερματινες επενδυσεις , ουτε καν κλιματισμο.Για βαλε κανα εξτρα πανω και πες μου τιμες.Αλλο κοινο εχουν τα πρωτα αλλο τα δευτερα.Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι αυτο το ειπες μονο οταν βγηκε η Mito 170.Γιατι δεν το ειπες μολις βγηκε το Cupra / 207RC/OPC?
Μπορεις πολυ απλα φιλε Νικο να πεις οτι δεν μου αρεσουν οι Alfa και τελειωνει εδω το θεμα.
ΥΓ.Και αυτη τη φορα εσυ ξεκινησες την γκρινια για την Τιμη της Mito 170.Ετσι για να μην ξεχνιομαστε.**
Και εσυ μου απαντας με στοιχεια απο τις πωλησεις των Alfa.Μιλησε κανεις αγορι μου για πωλησεις?
Καταλαβαινεις τι γραφεις?
Ασχετο το ενα με το αλλο.Πρεπει να διαχωρισεις απο το μυαλο σου δυο εννοιες:
Αλλο πουλαει καλα και αλλο ειναι καλο αυτοκινητο και ανταγωνιστικο στην κατηγορια τουΕπιπλεον ποιος σου ειπε οτι ολοι σκεφτονται σαν και εσενα?(αλλη εννοια που δεν εχεις καταλαβει ακομα)
Γιατι δηλαδη πρεπει ντε και καλα ο αλλος να κοιταξει ολες τις κατηγοριες αυτοκινητων σε μια συγκεκριμενη κλιμακα χρηματων?
Μπορει καποιον να θελει να αγορασει μονο Supermini , καποιος αλλος μονο μικρομεσαιο και καποιος αλλος να τα κοιταξει ολα.Εσυ γιατι κολλας παντα στο τελευταιο?Με ποια λογικη?
Ο καθενας απο εμας που προκειται να αγορασει ενα αυτοκινητο εχει δικα του κριτηρια επιλογης εντελως διαφορετικα απο τους αλλους.Γιατι πρεπει δηλαδη να σκεφτονται ολοι με τον δικο σου τροπο?
Τελικα δεν μας ειπες γιατι η Mito δεν ειναι ανταγωνιστικη στην κατηγορια της , για εξηγησε μου λιγο σε παρακαλω.
Και μη μου αρχισεις παλι τις ιστοριες με τις πωλησεις και οτι η μικρομεσαια κατηγορια ειναι καλυτερη κλπες μουφες.
**Θελω ακριβη απαντηση.**Γιατι ''αυτο και αυτο''... -
εγω θα ελεγα να σταματησετε να ασχοληστε με τον Niko120.
ασε που πεταγονται και διαφορα σχολια αρνητικα προς την παρτυ του και απορω πως δεν εχουν σβηστει.α και σε αρκετα απο αυτα που λεει συμφωνω γιατι τα βλεπει ποιο αντικειμενικα τα πραγματα απο εμας που εχουμε ιταλικα και ειμαστε και λιγο αοματοι και πιο πολυ οι αλφιστι.
οι κατοχοι λαντσια φιατ ειναι πιο ωριμοι ,αποτι φαινεται στα αναλογα τοπικ,εκτος απτον πασχο
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία και κάτσε όλη μέρα να δεις πως αγοράζει ο κόσμος και τι ψάχνει και άσε αυτά που διαβάζεις σε φόρουμ και περιοδικά...η πραγματικότητα είναι ΑΡΚΕΤΑ πιο διαφορετική.
Tι ακριβως σημαινει αυτο?
Οι πωλησεις καθοριζουν τι ειναι καλο και τι οχι?Προσωπικα, αν ηθελα να αποκτησω μια μιτο, θα ενιωθα καλυτερα εαν ηξερα οτι δεν προκειται να τη βλεπω στο δρομο καθε τοσο...
-
Eddie ο μέσος καταναλωτής που πάει να αγοράσει αυτοκίνητο θα τα δώσει εκεί που θα πιάσουν τόπο και εκεί που θα πάρει τα περισσότερα για τα χρήματά του.
Για άλλη μια φορά...τα 22.000 για σούπερμίνι είναι ΠΟΛΛΑ είτε αυτό λέγεται Ibiza, είτε Mito, είτε RC.
Στα 22.000 η αγορά προσφέρει αρκετά πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα για τον ΜΕΣΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.
Δεν ξέρω τι με εκνευρίζει περισσότερο, το να διαβάζω τέτοιες 'απόψεις' ή το να ξέρω ότι υπάρχουν στην αγορά άνθρωποι με παρόμοιο τρόπο σκέψης που πληρώνονται κιόλας.
Νο οff, μην το πάρει κανείς προσωπικά, συνεχίστε τον εποικοδομητικό διάλογο.
ΥΓ. Μια χαρά είναι τα 22Κ για την ΜiTo, η τιμολόγησή της είναι σωστή.
-
Τι κάθεστε και ψάχνετε ρε παιδιά ?? Δεν ρωτάτε και κανένα κάτοχο ρχ 8 να σας πει πως νιώθει τώρα που θέλει να το πουλήσει . Ξέρετε για ποια λέω αυτά που κυριολεκτικα χάριζε η εταιρεία και η κουτσή Μαρία πήρε ένα. Φίλε Νίκο120 αν δεν κάνω λάθος έχεις στην κατοχή σου ένα 'συλλεκτικό' όχημα και κάπου πήρε το μάτι μου πως το έτερον ήμισυ έχει ένα 500 ... Και αναρωτιέμαι μετά από αυτά πως μπορεί να σου φαίνεται το mito ακριβό. Δηλαδή το 500 ήταν κελεπούρι ? Καλά έκανες και το πήρες αλλά κάποια πράγματα πρέπει και καλά κάνουν και είναι ακριβά κι ας μην αξίζουν και το τελευταίο σεντ ...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Η τιμή της μίτο είναι εξαιρετική αν αναλογιστούμε ότι φοράει τον πιο τεχνολογικά προηγμένο 1400άρη κινητήρα της αγοράς που ξεβρακώνει με τις επιδόσεις του τον ανταγωνισμό και βρίσκεται δυο γενιές μπροστά, μην τα ξεχνάμε αυτά.
Kαλά και η προηγούμενη Mi.To. υποτίθεται ότι θα ξεβράκωνε τον ανταγωνισμό με 155ps και το χαμηλότερο βάρος της κατηγορίας και τελικά έφτανε κόπιες χιλιόμετρο με 207 gt (που είναι και αρκετά κιλά βαρύτερο και με λιγότερα άλογα)...
Πιστεύω το μεγάλο στοίχημα είναι να είναι τουλάχιστον γρηγορότερη από το βαρύτερο αλλά όμοιας ιπποδύναμης golf gt... και τότε βλέπουμε...
Δεν εννοώ αν θα είναι γρηγορότερη ή όχι από ένα μοντέλο (απ' το gt είναι σίγουρο όσο και ο θάνατος ότι θα είναι) γιατί στην ταχύτητα παίζουν πολλά ρόλο και όχι μόνο ο κινητήρας. Στην τελική πάντα θα υπάρχει κάτι που θα είναι πιο γρήγορο.
Ο κινητήρας είναι αυτός που ξεβρακώνει τον ανταγωνισμό με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Δηλαδή αύξηση της ιπποδύναμης και ροπής με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει ξαναγίνει. Και είναι και ο τρόπος που η ιπποδύναμη και η ροπή αποδίδονται αλλά και η εν γένει εφεύρεση του τρόπου λειτουργίας του που τον κάνουν τεχνολογικά να είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.
υ.γ. 1 το gt είχε μεγαλύτερη ροπή αν δεν κάνω λάθος αλλά επειδή είναι βαρύτερο πηγαίναν κόπιες αλλιώς θα ήταν γρηγορότερο.
υ.γ. 2 γιατί τόσες σελίδες αυτή η ανούσια συζήτηση;;; Η μίτο έχει ξεσκιστεί να πουλάει!!!
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
υ.γ. 2 γιατί τόσες σελίδες αυτή η ανούσια συζήτηση;;; Η μίτο έχει ξεσκιστεί να πουλάει!!!
Καλά κόψε κάτι...
Αν έχει ξεσκιστεί να πουλάει τα υπόλοιπα μοντέλα που είναι πάνω από αυτή στις λίστες του ΣΕΑΑ τι πρέπει να λέμε ότι κάνουν;
Mito
Νοέμβριος 150 - Ετήσιες ταξινομήσεις 1485Scirocco
Νοέμβριος 246 - Ετήσιες ταξινομήσεις 1969 (φανταστείτε αν δεν είχε τόσο μεγάλη αναμονή τι θα γινόταν)Polo
Νοέμβριος 348 - Ετήσιες ταξινομήσεις 2311 (χωρίς τον 1.2 TSI που αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του μοντέλου από το νέο έτος)207
Nοέμβριος 163 - Ετήσιες ταξινομήσεις 2481Για να μη μιλήσουμε για Fiesta/Corsa/Yaris που παίζουν στα 3πλάσια νούμερα...
-
+1
-
Νομίζω ότι η παράθεση των πωλήσεων των Supermini είναι άτοπη. Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε τις πωλήσεις μόνο της Mito 155 έναντι των κορυφαίων τουρμπάτων εκδόσεων του Ibiza, του Corsa, των Abarth, των 207 Rallye/GT/RC κλπ. Μόνο έτσι θα έβγαινε κάποιο συμπέρασμα. Το να συγκρίνω τις πωλήσεις αυτοκινήτων που ο κύριος όγκος πωλήσεών τους είναι ατμοσφαιρικά 1200-1400 με τιμές κάτω από 15.000 με τη Mito που με 15.000 δεν καταδέχεται κανείς να την πάρει γιατί όλοι τη θέλουν πιο ξεχωριστή και γρήγορη μου φαίνεται κάπως...
Επίσης αρνούμαι να δεχτώ την έκφραση 'μέσος αγοραστής' για τα άτομα που αγοράζουν κορυφαία miniGTI, γιατί πολύ απλά ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει σαν σκοπό να καλύψει 'συναισθηματικές' ανάγκες με μία επικάλυψη χρηστικότητας. Ο μέσος αγοραστής ανάλογα με το budget του θα κινηθεί ακριβώς αντίστροφα. Θα αγοράσει κάτι χρηστικό με επικάλυψη ¨συναισθηματισμού'. -
http://www.youtube.com/watch?v=0l8WtDFF ... re=related
(Eίπα να τρολάρω με στυλ...)
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλά κόψε κάτι...
Αν έχει ξεσκιστεί να πουλάει τα υπόλοιπα μοντέλα που είναι πάνω από αυτή στις λίστες του ΣΕΑΑ τι πρέπει να λέμε ότι κάνουν;
Mito
Νοέμβριος 246 - Ετήσιες ταξινομήσεις 1969 (φανταστείτε αν δεν είχε τόσο μεγάλη αναμονή τι θα γινόταν)Polo
Νοέμβριος 348 - Ετήσιες ταξινομήσεις 2311 (χωρίς τον 1.2 TSI που αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του μοντέλου από το νέο έτος)207
Nοέμβριος 163 - Ετήσιες ταξινομήσεις 2481Για να μη μιλήσουμε για Fiesta/Corsa/Yaris που παίζουν στα 3πλάσια νούμερα...
Τα Polo, 207, fiesta, Corsa, Yaris ανήκουν σε γενικούς κατασκευαστές οπότε έχουν και εκδόσεις με πολύ χαμηλές τιμές που τις προτιμάει κάποιος που τα θέλει για δεύτερο αυτοκίνητο. Η χαμηλότερη τιμή της μίτο ξεκινάει πολύ ψηλά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των παραπάνω.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Eddie ο μέσος καταναλωτής που πάει να αγοράσει αυτοκίνητο θα τα δώσει εκεί που θα πιάσουν τόπο και εκεί που θα πάρει τα περισσότερα για τα χρήματά του.
Πώς φαίνεται ο παντρεμένος άνθρωπος... Νίκο είσαι ακόμα στα σορόπια. Σε 5-6 χρόνια που εσύ θα θες Ζ4 και να κρατήσεις την 320 και η σύζυγος θα θέλει τη νέα 5άρα εκεί να σε δω να αναλύεις συμπεριφορά καταναλωτή...
Ρε ποια σορόπια?? Η παντόφλα πάει σύννεφο....είναι φανερό!!
http://www.youtube.com/watch?v=KsbAqz_IeV0Cut them...(him basically)!!
-
Καλά μη το κάνουμε και Λαμπίρη εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλά μη το κάνουμε και Λαμπίρη εδώ μέσα...Η Λαμπίρη είναι ποιότητα (προσοχή στον τονισμό) σε σχέση με τις αρλούμπες και τις κορώνες που εκσφενδονίζονται...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλά κόψε κάτι...
Mito
Τι σχέση εχουν τα Polo και 207 που έχουν αρχικές τιμές από 10.000Ε;
Επίσης από πότε είναι ανταγωνιστικά σαν μοντέλα;
Κάποιος που θέλει κάτι τόσο βαρετό όσο το Polo που το βλέπεις και κλείνουν τα μάτια σου από τη νύστα δε θα κοιτάξει μία Alfa(που σύμφωνα με τον περίγυρο χαλάνε και καίνε λάδια). -
Συμφωνώ απόλυτα με Στεφάν. Και για το ποστ και για το άβαταρ.
-
εχω την εντυπωση οτι η αλφα με τη μιτο εκανε μια προσπαθεια να εκπροσωπηθει σε μια νεα για αυτην κατηγορια, αρα απο τη στιγμη που πουλαει, οτι και αν πουλαει ειναι κερδος για αυτη...
επισης η προσπαθεια της αυτη ηταν απο την αρχη ξεκαθαρο οτι θα αφορουσε ενα πιο ειδικο σουπερμινι κατι σαν το μινι κουπερ, αλλα οχι ακριβως για να ειναι και πιο φτηνο, οι εκδοσεις της εξαλλου το φανερωνουν
δεν υπαρχει καποιο μιτο χιλιαρι με αρχικη τα 10000 για να μπορει να συγκριθει σε πωλησεις με τα αλλα μικρα
για αυτο που ειναι πουλαει πολυ καλα και πιστευω στην εταιρια ειναι ευχαριστημενοι
πλεον με τις νεες εκδοσεις θα παει ακομα καλυτερα και αυτο ειναι κερδος για καθε καταναλωτη με την εννοια της προσφορας ενος ακομα αξιολογου μικρου
δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι ενοχλουνται απο αυτο ...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008