-
Η συγκριση με την 147 ειναι απλως συγκυριακη
Πιστευω οτι η mito θα εμφανιζει μεγαλυτερη σχεδιαστικη συγγενεια με την 149 (για καλο ή για κακο) και δε θα ξενιζει τοσο
-
Οι καθρέπτες της είναι ίδιοι με αυτούς των Brera/Spider; Είναι αρκετά πρακτικοί σε θέματα ορατότητας αλλά δείχνουν κάπως μεγάλοι και παράταιροι σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Το ξεχνάς αμέσως βέβαια με το πους μπείς στο εσωτερικό.
Υ.Γ. Αυτό που δε παρέλειψαν να κάνουν ,δυστυχώς, είναι να τοποθετήσουν τα πλαϊνά φλας της 147 πριν το facelft και στην MiTo μετά το Bravo. Δε θα ήταν κακή κίνηση (καλοδεχούμενη μείωση του κόστους μιας και αφορά στοιχείο μικρής σημασίας) αλλά το συγκεκριμένο φλας είναι μικρογραφία των εμπρός φαναριών της τότε 147 και δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του ομίλου.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ανοίγουν η πόρτες και... βζζζτ, κάτω τα παράθυρα. Αρκετά εφετζίδικο, αλλά δεν είναι η ουσία, οπότε πάμ' παρακάτ'.Δηλαδή;;
-
Με το άνοιγμα των θυρών τα παράθυρα κατεβαίνουν ελάχιστα και με το που κλείσουν ανεβαίνουν πλήρως. Όπως συμβαίνει σε αρκετά cabrio ή και coupe αν θυμάμαι καλά.
-
Σε όσα δεν έχουν πλαίσιο στα παράθυρα συμβαίνει αυτό.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Με το άνοιγμα των θυρών τα παράθυρα κατεβαίνουν ελάχιστα και με το που κλείσουν ανεβαίνουν πλήρως. Όπως συμβαίνει σε αρκετά cabrio ή και coupe αν θυμάμαι καλά.Δεν ταλαιπωρει το λαστιχο ετσι,ως συστημα το βαζουν μονο σε αμαξια που δεν εχουν τελαρο στις πορτες.
-
Την οδήγησα στην Καλαμάτα που βρισκόμουν διακοπές.
Την εκεί αντιπροσωπεία την έχει ένας φίλος..
Το αυτοκίνητο είναι Α-ΨΟ-ΓΟ και σε πολύ καλή τιμή. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε όσα δεν έχουν πλαίσιο στα παράθυρα συμβαίνει αυτό.Σωστά. Και το δικό μου το έχει.
Με το άνοιγμα των θυρών τα παράθυρα κατεβαίνουν ελάχιστα και με το που κλείσουν ανεβαίνουν πλήρως. Όπως συμβαίνει σε αρκετά cabrio ή και coupe αν θυμάμαι καλά.
Δεν ταλαιπωρει το λαστιχο ετσι,ως συστημα το βαζουν μονο σε αμαξια που δεν εχουν τελαρο στις πορτες.
Βασικά γίνεται για να ασφαλίσει καλύτερα το τζάμι.
-
Είμαι νέος στο Forum αλλά το παρακολουθώ τακτικά. Διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις για την ΜΙ.ΤΟ αποφάσισα να γράψω κάποια πράματα που διάβασα στο τελευταίο τεύχος των Ιταλικών τεσσάρων τροχών. Στο τεύχος αυτό παρουσιάζεται και αξιολογείται η ΜΙ.ΤΟ ενώ ταυτόχρονα συγκρίνεται με τον άμεσο ανταγωνιστή στην κατηγορία το Μινι Κουπερ. Η Άλφα με αυτό το αυτοκίνητο στοχεύει να πάρει μερίδιο από τις πωλήσεις του Μινι. Τα βασικά σημεία του άρθρου είναι τα εξής: Η Μι.Το οδηγικά είναι κάτι μεταξύ Αλφα 147 και Grande Punto με περισσότερο όμως να τείνει προς την 147 και λιγότερο προς το Punto. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ηλεκτρική υποβοήθηση επειδή με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεργάζεται με το σύστημα DNA. Για παράδειγμα γυρίζοντας το Manettino στην ένδειξη σπορτ αυξάνει το βάρος του κατά 30% και γίνεται περισσότερο προοδευτικό. Ωστόσο το τιμόνι εξακολουθεί να παραμένει ανακριβές (ασαφές θα λέγαμε στα Ελληνικά) όταν στρίβει σε μικρές γωνίες ενώ ταυτόχρονα σε αυτή την περίπτωση έχει αργή επιστροφή στην θέση της ευθείας. Τελικά η ΜΙ.ΤΟ είναι ευχάριστη στην οδήγηση λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ένα αυτοκίνητο με την κίνηση μπροστά. Όσον αφορά στο κινητήρα τα πράγματα είναι λιγότερο ενθουσιώδη. Στην ουσία ο κινητήρας είναι προοδευτικός χωρίς ξεσπάσματα (χαρακτηριστικό γιαπωνέζικων κινητήρων). Η μέγιστη ώθηση δίνεται μεταξύ 2000 και 5500. Ωστόσο ψηλά φαίνεται να χρειάζεται ακόμα 500 στροφές για να γίνει πραγματικά σπορτ. Στην ουσία τα 155 άλογα δεν κάνουν την διαφορά. Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να κινείται σε αστικούς ρυθμούς (γραφείο-σπίτι) στην ένδειξη νορμάλ και καμιά φορά με την ένδειξη σπορτ να γίνεται και σπορτ. Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ της οικονομίας καυσίμων. Συνοψίζοντας ένα αυτοκίνητο Grand Tourismo. Σε σχέση τώρα με το GP Abarth το τελευταίο είναι αισθητά πιο γρήγορο και πιο σπορτ. Σε σχέση τώρα με το ΜΙΝΙ αυτό είναι πιο γρήγορο στο γηρολόγιο κατά 3 δευτ. (βεβαια το ΜΙΝΙ έχει και 20 άλογα περισσότερα) αλλά η ΜΙΤΙ έχει πολύ καλύτερο κράτημα στις στροφές, συμπεριφορά πάνω στην στροφή και στην βρεγμένη άσφαλτο (αληθινή ΑΛΦΑ). Τα φρένα της όμως παραμένουν μέτρια. Με άριστα το 100 η ΜΙ.ΤΟ βαθμολογήθηκε με 85 ενώ σε πολλές υποκατηγορίες αξιολόγησης, τιμόνι, κράτημα στο δρόμο, μηχανή κλπ. βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια (άριστα τα πέντε) .
Ελπίζω να σας βοήθησα. Είμαι κάτοχος ενός Στιλο 1.8 (πολύ ευχαριστημένος) και σκεφτόμουν την ΜΙ.ΤΟ. Θα έλεγα να περιμένουμε την ΜΙΤΟ GTA με τον 1800 κινητήρα και τα 200 άλογα, την 149 του χρόνου (με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω) το καλοκαίρι και την καινούρια Giulia που θα αντικαταστήσει την 159.
-
Τελικά τα καταφέραμε και την οδήγησα...
Στο Ν την οδήγησα για 20 μέτρα. Παραπάνω δεν άντεξα, όχι τόσο λόγω τιμονιού (που είναι κάπως αναίσθητο) όσο απόκρισης στο γκάζι, που είναι υπερβολικά νωχελική.
Με το D αλλάζει όντως άρδην στους δύο τομείς: το τιμόνι σφίγγει αρκετά και η απόκριση γίνεται πολύ πιο άμεση. Από την άλλη, εμένα προσωπικά μου κάνει εντελώς για κόλπο του μάρκετινγκ η όλη φάση, κυρίως λόγω της ρύθμισης του Ν.Η θέση οδήγησης όπως είχα πει και στην άλλη δημοσίευση είναι πολύ καλή, με καλές ρυθμίσεις στο κάθισμα αλλά και στο τιμόνι. ΕΙδικά στο τελευταίο εγώ είμαι πολύ ψείρας, αλλά στην MiTo ικανοποιήθηκα αρκετά. Η θέση γενικότερα προδιαθέτει πολύ θετικά, και αυτό μόνο καλό μπορεί να θεωρηθεί. Το μόνο μελανό σημείο τουλάχιστον για τον δικό μου σωματότυπο είναι το υποβραχιόνιο σε σχέση με την θέση του λεβιέ. Δύσκολα τα πράματα, ίσως αν κατέβαινε λίγο χαμηλότερα να ήταν καλύτερα τα πράματα. Από την άλλη, έχω την εντύπωση πως ο λεβιές θα μπορούσε να είναι λίγο πιο μπροστά, ώστε να βολεύει περισσότερο. Περιφερειακή ορατότητα αρκετά καλή, πίσω μέτρια τα πράγματα όμως.
Μοτερικώς τώρα: καταρχήν αυτό που με απογοήτευσε είναι ο ήχος, κυρίως λόγω των αναφορών που έχουν γίνει για διαφορετική κατασκευή κτλ κτλ κτλ. Θόρυβος υπάρχει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Στο 150αρι bravo πχ τα πράγματα ήταν μάλλον καλύτερα λόγω ηχομόνωσης, ενώ καμία σχέση με τον ήχο των TS.
Από την άλλη, σε συνδυασμό με τις σχέσεις του κιβωτίου, το μοτέρ πάρει πάρα πολύ καλά... Πολύ καλές ρεπρίζ, δύναμη από αρκετά χαμηλά (όσο είσαι πάνω από τις 2k είσαι τζετ) αν και ψηλά μάλλον θα μπορούσε και καλύτερα. Αλλά no harm done, κατά τα άλλα έχει δύναμη και ροπή. Επίσης πολύ καλή κατανάλωση, η μέση του τεστ μου (που είναι σε τυποποιημένη διαδρομή ) ήταν στα 10,8 λίτρα. Το bravo σε σχεδόν παρόμοια είχε κάπου στο 1-1,5 λίτρο παραπάνω, ενώ το 207 GT κάπου στο μισό λίτρο παρακάτω.Τα φρένα επίσης πολύ καλά, με αρκετή δύναμη και καλή προοδευτικότητα. Αντοχή δεν ξέρω, δεν το πίεσα τόσο.
Στο handling τώρα... Εκεί ομολογώ ότι χαλάστηκα λιγάκι. Κυρίως από θέμα ελκτικής πρόσφυσης, ακόμα και σε καλό οδόστρωμα. Σε σημεία που με το 207 έμπαινα χωρίς παρατράγουδα, με την MiTo είχαμε φωτορυθμικά, χωρίς αναγκαστικά να πήγαινα πιο γρήγορα. Αρκετό torque steer με 1η και 2α, περισσότερο από όσο περίμενα. Πάντως στο D αφήνει αρκετό περιθώριο για παιχνίδια με την ουρά και ανάποδα. Το τιμόνι καλό σε αίσθηση (στο D πάντα), στα επίπεδα της 147 αλλά όχι καλύτερο. Δεδομένου όμως του hype για τα coilover, contractive κτλ τα περίμενα πολύ καλύτερα τα πράγματα από τους ανταγωνιστές.
Μερικές λεπτομέρειες τώρα:
-αρκετοί τριγμοί από τις πόρτες (μηχανισμοί παραθύρων) σε μόλις 2000 χιλιόμετρα.
-Η λιμνούλα ήταν από τα νερά του κλιματιστικού
-Έχουν ήδη αρκετές παραγγελίες, αλλά καμία (από όσο ξέρει ο πωλητής δλδ) δεν είναι για αντικατάσταση 147.
-Προσπέκτους από το επίσημο λανσάρισμα και μετά -
Και κάτι σημαντικό, που ξέχασα να γράψω:
όταν την κοίταζα στην έκθεση, μου έκανε εντύπωση το ότι τα λάστιχα φαινόντουσαν κάπως ξεφούσκωτα. Αλλά επειδή δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με τα PZerο δεν έδωσα σημασία. Από την άλλη, κάποια μαγουλιάσματα υπήρχαν, ενώ και η ποιότητα κύλισης και απόσβεσης ήταν ανέλπιστα καλή, για 17αρια χαμηλοπρόφιλα και σπορ ανάρτηση.Τα ίδια είχα παρατηρήσει και στην 147, με την λεπτομέρεια ότι όντως τα λάστιχα ήταν πολύ κάτω της ενδεικνυόμενης πίεσης (περίπου 1,2-1,3 bar γύρω γύρω). Ελπίζω να μην τα δίνουν με χαμηλότερες πιέσεις για να κολακεύσουν την άνεση. -
Αν την βαθμολογούσες κατά τα πρότυπα των περιοδικών (π.χ. αγγλικό Evo), στα 5 αστέρια πόσο θα της έβαζες;
-
Αν σου πω ότι δεν ξέρω; Από την μία έχει όλα τα φόντα να είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά κολλάω στα εξής: σύγκριση με την 147 και τιμή αν βάλεις μερικά πράγματα πάνω. Αν την πάρεις στην Distinctive χωρίς πολλά έξτρα μάλλον είναι καλή αγορά. Για τα δικά μου γούστα μάλλον 3 αστέρια, κυρίως γιατί δεν είναι αυτό το τόσο διαφορετικό που περίμενα. Από την άλλη 3 αστέρια θα έβαζα και στο Gt, κυρίως γιατί το ESP του δεν απενεργοποιείται.
-
http://www.abhd.nl/video/alfa-romeo-mito/
Αυτό το παιδί (ο Ολλανδός) ακόμα να κόψει τα ναρκωτικά; Τι βλέμμα είναι αυτό ρε παιδί μου...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.abhd.nl/video/alfa-romeo-mito/' target='_blankΑυτό το παιδί (ο Ολλανδός) ακόμα να κόψει τα ναρκωτικά; Τι βλέμμα είναι αυτό ρε παιδί μου...
Για όποιον έχει την υπομονή (τι γλώσσα είναι τούτη !!!), το τέλος είναι ....διαφορετικό.....
Την οδήγησα στην Καλαμάτα που βρισκόμουν διακοπές.
Την εκεί αντιπροσωπεία την έχει ένας φίλος..
Το αυτοκίνητο είναι Α-ΨΟ-ΓΟ και σε πολύ καλή τιμή.Παντέλη για γράψε περισσότερα !!! Πως φάνηκε σε έναν αμετανόητο πισωκούνητο ????
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το 13ρι ραλι το εκανε αυτο στους δεικτες θερμοκρασιας.Ρε γμτ σε καποιο αμαξι νομιζω το εχω δει αυτο με τις βελονες αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο.
To κάνουν όλα τα μοντέλα OPC επίσης.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Για όποιον έχει την υπομονή (τι γλώσσα είναι τούτη !!!), το τέλος είναι ....διαφορετικό.....
Πραγματικά, απαίσια γλώσσα !!
Μα να προσπερνάνε και τα 'γερμανά' από τη Λ.Ε.Α.; Τς, τς, τς... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το 13ρι ραλι το εκανε αυτο στους δεικτες θερμοκρασιας.
Ρε γμτ σε καποιο αμαξι νομιζω το εχω δει αυτο με τις βελονες αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο.
To κάνουν όλα τα μοντέλα OPC επίσης.
Toyota Celica και Honda CRX τελευταίας γενιάς αν θυμάμαι καλά.
-
Άντε, ξαναπροτείνετε χρώματα
-
Αυτή είναι η πρότασή μου:
Alfa Romeo Mi.Τo 2008