-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το 13ρι ραλι το εκανε αυτο στους δεικτες θερμοκρασιας.Αυτό κανα bug στα ηλεκτρικά θα ήτανε μάλλον παρά να το είχανε σχεδιάσει επίτηδες
-
και ομως επιτιδες το ειχαν κανει (να σου πω την αληθεια και εγω προβλημα νομιζα οτι ηταν) η θερμοκρασια λαδιου μαλιστα σου εδειχνε ποσο λαδι εχεις μεσα αναλογα με το ποσο 'γεμιζε' πριν αρχισει να πεφτει. Ας μας πει κανενας 13ρακιας καλητερα ομως.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
ρε συ vas vas...για όνομα του θεού, trollareis σε όλα τα θέματα με alfa.και μη μου πείς ότι κάνεις πλάκα, γιατί αντί για τον μυστήριο κινέζο έπρεπε να βάλεις τα emoticons του v@sili πιο πάνω.
Εκφράζω απλά μια απορία μου σχετικά με διάφορα σχόλια που είχαν γίνει για τούρμπο κινητήρες στην ενότητα του golf και των tsi κινητήρων. Τώρα στην MiTo ξαφνικά άλλαξαν τα δεδομένα και έγιναν υπεραξιόπιστα τα μοτέρ αυτά;
Τελικά έχει όντως ο καιρός γυρίσματα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μου άρεσε καταρχάς που οι βελόνες πάνε μέχρι το τέλος και ξανά πίσω. Πολύ εφετζίδικο
Καλή φάση! Πάντα αναρωτιώμουν γιατί κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δέν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Άλλωστε τα ταχύμετρα και στροφόμετρα είναι ψηφιακά σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα οπότε δέν είναι κάτι δύσκολο να εφαρμοστεί.
Πολύ θα γούσταρα και το ψηφιακό ταχύμετρο στο C4 να πάει μέχρι το 299 και να γυρίζει στο 0 όταν το βάζω μπρός.
Αυτό το θυμάμαι και στο Lexus να γίνεται...
http://www.youtube.com/watch?v=Ij9bV6K_E9M
Δείτε στο 2:36 -
Καταπληκτικό τιμόνι όντως, αναλογία μυαλού και τροχών 1:1. Στο D πάντα... Ο λεβιές που με ψιλοχάλασε στο στατικό τεστ τελικά είναι λουκούμι, όπως και ο πίσω άξονας που συμμετέχει όσο χρειάζεται... Για το μοτέρ τι να πω, όντως καλύτερος ήχος από αυτόν που φοράει πχ το μπράβο, τράβηγμα και δύναμη πανταχού παρούσα. Με το εσωτερικό δεν ασχολήθηκα φυσικά...
Όλα αυτά θα τα έγραφα αν το είχα οδηγήσει τελικά, γιατί φαίνεται πως ο ερασιτεχνισμός της ΕΜΙΚΟ συνεχίζεται και στον Σφακιανάκη. Ξέχασαν (όπως ομολόγησαν) να με ειδοποιήσουν (στις 14 πήγα), όπως και έναν ακόμα που ήρθε λίγο μετά από εμένα, πως τα td μεταφέρθηκαν για άλλη μέρα, αφού σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη λόγω αδειών έχουν μείνει 2 πωλητές, οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί στα δύο καταστήματα. Φυσικά ασυνόδευτο δεν δίνουν, οπότε πάπαλα.
-
δηλαδη ειχαμε στατικο test drive...νομιζω οτι τα συμπερασματα ειναι τουλαχιστον ηχηρα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καταπληκτικό τιμόνι όντως, αναλογία μυαλού και τροχών 1:1. Στο D πάντα... Ο λεβιές που με ψιλοχάλασε στο στατικό τεστ τελικά είναι λουκούμι, όπως και ο πίσω άξονας που συμμετέχει όσο χρειάζεται... Για το μοτέρ τι να πω, όντως καλύτερος ήχος από αυτόν που φοράει πχ το μπράβο, τράβηγμα και δύναμη πανταχού παρούσα. Με το εσωτερικό δεν ασχολήθηκα φυσικά...Όλα αυτά θα τα έγραφα αν το είχα οδηγήσει τελικά, γιατί φαίνεται πως ο ερασιτεχνισμός της ΕΜΙΚΟ συνεχίζεται και στον Σφακιανάκη. Ξέχασαν (όπως ομολόγησαν) να με ειδοποιήσουν (στις 14 πήγα), όπως και έναν ακόμα που ήρθε λίγο μετά από εμένα, πως τα td μεταφέρθηκαν για άλλη μέρα, αφού σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη λόγω αδειών έχουν μείνει 2 πωλητές, οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί στα δύο καταστήματα. Φυσικά ασυνόδευτο δεν δίνουν, οπότε πάπαλα.
Με το συμπαθειο κιολας ρε φιλαρακι... αλλα και να τα εγραφες... τι σημασια εχει? Αφου εισαι αναρμοδιος να ουμε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όλα αυτά θα τα έγραφα αν το είχα οδηγήσει τελικά, γιατί φαίνεται πως ο ερασιτεχνισμός της ΕΜΙΚΟ συνεχίζεται και στον Σφακιανάκη. Ξέχασαν (όπως ομολόγησαν) να με ειδοποιήσουν (στις 14 πήγα), όπως και έναν ακόμα που ήρθε λίγο μετά από εμένα, πως τα td μεταφέρθηκαν για άλλη μέρα, αφού σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη λόγω αδειών έχουν μείνει 2 πωλητές, οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί στα δύο καταστήματα. Φυσικά ασυνόδευτο δεν δίνουν, οπότε πάπαλα.Σήμερα που τηλεφώνησα μου είπε ένας πωλητής (μάλλον) ότι μπορώ να το δω μεν και να μου δώσει πληροφορίες αλλά για test drive θα είναι διαθέσιμο απο Σεπτέμβριο με ραντεβού.
-
Τότε ρώτα τους για την περίφημη λίστα με τα κόκκινα βελάκια (αυτοί που μεταφέρθηκαν για πέμπτη).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τότε ρώτα τους για την περίφημη λίστα με τα κόκκινα βελάκια (αυτοί που μεταφέρθηκαν για πέμπτη).Συγνώμη ... βίσμα υπουργό βάζουνε για να κανονίσουν συντομότερο ραντεβού?
Μάλλον έκλεισαν ήδη της πωλήσεις της για φέτος και προορίζομαι για του χρόνου ...
-
Δεν ξέρω, μήπως μας πουλάνε όλοι μούσια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καταπληκτικό τιμόνι όντως, αναλογία μυαλού και τροχών 1:1. Στο D πάντα... Ο λεβιές που με ψιλοχάλασε στο στατικό τεστ τελικά είναι λουκούμι, όπως και ο πίσω άξονας που συμμετέχει όσο χρειάζεται... Για το μοτέρ τι να πω, όντως καλύτερος ήχος από αυτόν που φοράει πχ το μπράβο, τράβηγμα και δύναμη πανταχού παρούσα. Με το εσωτερικό δεν ασχολήθηκα φυσικά...Όλα αυτά θα τα έγραφα αν το είχα οδηγήσει τελικά, γιατί φαίνεται πως ο ερασιτεχνισμός της ΕΜΙΚΟ συνεχίζεται και στον Σφακιανάκη. Ξέχασαν (όπως ομολόγησαν) να με ειδοποιήσουν (στις 14 πήγα), όπως και έναν ακόμα που ήρθε λίγο μετά από εμένα, πως τα td μεταφέρθηκαν για άλλη μέρα, αφού σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη λόγω αδειών έχουν μείνει 2 πωλητές, οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί στα δύο καταστήματα. Φυσικά ασυνόδευτο δεν δίνουν, οπότε πάπαλα.
Εγώ πάντως το οδήγησα.
Ελάτε στην Αθήνα! Είναι πιο γρήγορο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τελικα το οδηγησες ή οχι?Οχι τπτ αλλο,αρχισες και με το 'καταπληκτικο τιμονι' και μπερδευτηκα λιγο
Η κατασταση που περιγραφεις ειναι σ'ολη την Ελλαδα αυτη την περιοδο.Εμενα για 4 μοντελα μ'εχουν κλεισει απο Σεπτεμβριο(και βλεπουμε)...Ακουσα και το κορυφαιο:'Τοτε θα ειναι και πιο φθηνο '
-
Όχι. Τέσπα, αν βρω κανένα κενό τις επόμενες μέρες θα τους κάνω ένα τηλ και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Λοιπόν...φρένο στα προσωπικά και επιστροφή στο αυτοκίνητο...Εχθές πήγαμε με το Velissarios, ο οποίος ενδιαφέρεται για αλλάγή της πολύ καλής 145 του, στην Spicar στον Άλιμο, όπου και την οδηγήσαμε σε ένα ιδιαίτερα σύντομο test drive
Τείνω να προσυπογράψω τις εντυπώσεις του cmarin στο 'oδήγησα...' σελ 17.viewtopic.php?f=15&t=31644&st=0&sk=t&sd=a&start=240' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
με την εξαίρεση του μπροστινού, το οποίο δεν με έφτιαξε, αλλά δεν με χάλασε κιόλας όπως στις φωτό, θα έλεγα ότι ο Μαρινάκης δίνει την ακριβή διάσταση του αυτοκινήτου
Γενικά είναι ένα καλό-πολύ καλό αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύω ότι αξίζει απόλυτα τα λογικά χρήματα που ζητά...
Το πρόβλημα για εμένα βρίσκεται αλλού....λέγεται Grande Punto Abarth, το οποίο επίσης είδαμε εχθές από κοντά, αλλά δεν το οδηγήσαμε
Θα πω τα υπόλοιπα στο αρμόδιο θέμα!
Γύρισα και εγώ απο διακοπές (καλώς σας βρήκα),
και άνοιξα το topic να διαβάσω καμια οδηγική (πλέον) εμπειρία και έπεσα πάνω στο -γνωστό- μπάχαλο....
ας είναι.... έχει γίνει πλέον συνήθεια....Συμφωνώ με τον Τρούλη (τον γνωστό και ως χαιτά ιατρό) και σίγουρα με τον Cmarin και τον Neos στις παρατηρήσεις τους. Περίμενα απο τον Νίκο120i να μην την συγκρίνει μόνο με την παλιά του 147. Θα έβρισκα ενδιαφέρουσες τις παρατηρήσεις του και σε σχέση με το Golf ή την 120 άσχετα αν και τα 3 δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Χωρίς να πω ότι τρελάθηκα (άλλωστε είμαι απο τους πρωτοπόρους στο κράξιμο), η Mito μου άφησε ένα γλυκό συναίσθημα.
Σίγουρα είναι πάνω απο την κατηγορία της σε πάρα πολλούς τομείς (το διαπίστωσα μπαίνοντας στην συνέχεια σε Bravo sport, Delta, GP Abarth, Getz, Polo), απο την άλλη όμως σίγουρα τα έξτρα τα πληρώνεις και μάλιστα καλά.
Δεν θα την έλεγα όμορφη αλλά δεν μου αρέσει και κανένα αυτής της κατηγορίας περισσότερο.
Δεν έχει τους χώρους ούτε την ορατότητα που έχω συνηθίσει στην 145 (4 μέτρα και αυτή), αλλά και κουπεδίζει ευχάριστα, και 5 αστέρα έχει και στην τελική ένα Bseg είναι.
Δεν θα την έλεγα πύραυλο στον δρόμο (άσχετα αν ο Τρούλης έκανε προσπάθειες να φάει τα λάστιχα με το καλημέρα) αλλά σίγουρα είναι φτιαγμένη για την κορυφή της κατηγορίας της σε επιδόσεις, φρένα, συμπεριφορά, άνεση και γενικά, αποτέλεσμα.
κλπ κλπΤελικά νομίζω ότι το κλειδί είναι 'η κατηγορία'. Οι Ιταλοί έφτιαξαν την Mito για την κορυφή της κατηγορίας της και νομίζω ότι το πέτυχαν.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Περίμενα απο τον Νίκο120i να μην την συγκρίνει μόνο με την παλιά του 147. Θα έβρισκα ενδιαφέρουσες τις παρατηρήσεις του και σε σχέση με το Golf ή την 120 άσχετα αν και τα 3 δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Χωρίς να πω ότι τρελάθηκα (άλλωστε είμαι απο τους πρωτοπόρους στο κράξιμο), η Mito μου άφησε ένα γλυκό συναίσθημα.
Σίγουρα είναι πάνω απο την κατηγορία της σε πάρα πολλούς τομείς (το διαπίστωσα μπαίνοντας στην συνέχεια σε Bravo sport, Delta, GP Abarth, Getz, Polo), απο την άλλη όμως σίγουρα τα έξτρα τα πληρώνεις και μάλιστα καλά.
Δεν θα την έλεγα όμορφη αλλά δεν μου αρέσει και κανένα αυτής της κατηγορίας περισσότερο.
Δεν έχει τους χώρους ούτε την ορατότητα που έχω συνηθίσει στην 145 (4 μέτρα και αυτή), αλλά και κουπεδίζει ευχάριστα, και 5 αστέρα έχει και στην τελική ένα Bseg είναι.
Δεν θα την έλεγα πύραυλο στον δρόμο (άσχετα αν ο Τρούλης έκανε προσπάθειες να φάει τα λάστιχα με το καλημέρα) αλλά σίγουρα είναι φτιαγμένη για την κορυφή της κατηγορίας της σε επιδόσεις, φρένα, συμπεριφορά, άνεση και γενικά, αποτέλεσμα.
κλπ κλπΤελικά νομίζω ότι το κλειδί είναι 'η κατηγορία'. Οι Ιταλοί έφτιαξαν την Mito για την κορυφή της κατηγορίας της και νομίζω ότι το πέτυχαν.
Δε τη σύγκρινα με την 120i γιατί δεν είναι δίκαιο και είναι λογικό να χάνει σε πολλούς τομείς, αλλά μπορώ να σου πω όμως τις διαφορές μιας και το ζήτησες.
Η BMW έχει BY FAR καλύτερο τιμόνι (αν και ηλεκτρικό). Πραγματικά οι Γερμανοί έχουν κάνει απίστευτη δουλειά εκεί, κάτι που δυστυχώς οι Ιταλοί δε το κατάφεραν, αλλά ίσως να φταίει το γεγονός ότι είναι μπροστοκίνητο. Δεν έχει το ζύγισμα της BMW και το συνολικό πάτημα, ούτε τη στιβαρότητα του πλαισίου και τη ποιότητα του εσωτερικού (10Κ κμ και δε κάνει κιχ) αλλά ούτε και τις επιδόσεις. Επίσης αν και η BMW έχει runflat και Μ ανάρτηση, είναι πιο άνετη και κοπανάει λιγότερο σε πληροφορώ από την Μίτο. Αυτό που έχει καλύτερο η Μίτο όμως από τη BMW είναι τα φρένα της. Όχι πως η BMW έχει χάλια φρένα, αλλά όπως και να το κάνουμε τα 4πίστονα είναι καλύτερα και μάλλον πιο ανθεκτικά.
Συγκρίσεις με το Golf έκανα, αλλά επικεντρώθηκα επίτηδες περισσότερο στην 147 μιας και θεώρησα ότι θα ενδιέφερε περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα γιατί λογικά αυτοί είναι ένα πολύ μεγάλο target group, οι οποίοι είναι κάπως μπερδεμένοι.
Περισσότερα σε σχέση με το Golf τώρα...τι να πω. Είναι άλλο αυτοκίνητο, σε αίσθηση, σε πάτημα, σε επιδόσεις, σε φρένα, σε 'χαρά'. Σπαρταράει...μιλάει...ενώ το Golf είναι 'βουβό'. Το τιμόνι του είναι χάλια, δε στρίβει το ίδιο καλά, οι επιδόσεις του είναι χάλια (ΟΚ είναι το 1.4 FSI) και οι πληροφορίες που δίνει στον οδηγό είναι λίγες. Το Golf είναι όμως ΠΟΛΥ πιο ποιοτικό, είναι μεγαλύτερο, έχει μεγαλύτερους χώρους, θεωρώ ότι έχει value for money και στο μέλλον θα έχει σίγουρα καλύτερη μεταπώληση.
Ποιο είναι πιο όμορφο? Μάλλον η Μίτο.
Αλλά, όπως είπα και στο 'Οδήγησα', εξαρτάται τι θέλεις και τι ψάχνεις. Αν θέλεις ένα άνετο αυτοκίνητο με χώρους αλλά και επιδόσεις, μη πάρεις τη Μίτο. Πάρε π.χ. το Bravo.
Στη δική σου περίπτωση που έχεις 145, μη το σκέφτεσαι καν! Να τη πάρεις!
Τώρα, αν θα ευχαριστήσει τους Αλφίστι? Θεωρώ ότι θα ήθελαν ένα υδραυλικό τιμόνι ή ένα τιμόνι με περισσότερη και πιο γεμάτη αίσθηση, αλλά ίσως έχει σημασία που έχουν θέσει το πήχη.
Πάντως θεωρώ ότι το βήμα από 147 (facelift) σε Μίτο, είναι downgrade.
-
Την είδα και εγώ εχτές το απόγευμα τελικά, στο Σφακιανάκη στη Μοναστηρίου.
Φτάνουμε 6 παρά 5 στο κατάστημα και.... κλειστό! Όχι ρε γμτ, τα κλείδωσαν και πήγαν για μπάνια! Τεσπα, στη χειρότερη θα τη δούμε απ' έξω.... Κόκκινο giulietta, μια χαρά. Αν και δίπλα στην κόκκινη 159 (κόκκινο Alfa ?) έχανε λίγο. Πρώτη εντύπωση η μούρη της. Καμία σχέση με τις φωτογραφίες, οι οποίες πράγματι την αδικούν. Δεν την , αλλά σε καμία περίπτωση δεν τη λες άσχημη.
Στις 6 ανοιγανε τελικά, οπότε 1-2 τσιγάρα μετά καταφτάνει και ο dealer όχι με καμια 159 ή έστω 147 αλλά με.... Bravo!
Μας κοιτάει λίγο περίεργος -σου λέει τι κάνουν αυτοί εδώ- και μας ανοίγει. Αρχίζουμε να τη γυροφέρνουμε. Πέραν της μούρης απο το πλάι είναι ποίημα. Το δε πίσω μέρος επίσης μου άρεσε, αλλά προσωπικά δε θα την έπαιρνα σε καμιά περίπτωση με τα χρωμιωμένους δακτύλιους.Ανοίγουν η πόρτες και... βζζζτ, κάτω τα παράθυρα. Αρκετά εφετζίδικο, αλλά δεν είναι η ουσία, οπότε πάμ' παρακάτ'. Η πρώτη εντύπωση απο το ταμπλό αρκετά ενδιαφέρουσα, με το πλαστικό αλά Bravo να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ωραίο και το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας.Η κεντρική κονσόλα αφήνει μεικτή γεύση.Στα του κλίμα όλα καλα κι όλα ωραία, αν και στη θέση που είναι μάλλον αντιεργονομικό (αρκετά χαμηλά), αλλά τα του ραδιο cd αφήνουν (λόγω βαμμένου πλαστικού) μια αίσθηση 'θα μπορούσαν να το κάνουν και καλύτερο'. Εκεί που παίρνει το αίμα της πίσω όμως η μικρή Άλφα είναι στα όργανα του ταμπλο. Πως το μεταμόρφωσαν αυτό από το GP είναι απορίας άξιον! Λίγο η γραμματοσειρά, λίγο η καμπύλη που κάνει πάνω απο αυτά, είναι χάρμα ιδέσθαι! Με λίγο περισσότερη προσοχή το μάτι πέφτει και στο DNA. Ο φίλος ρωτάει 'Τι ειν' τουτ'?' Εκείνη την ώρα σκέφτηκα να βάλω Αλφίστα Mode on και να εξηγήσω περί της τεχνολογικής υπεροχής της Alfa, αλλά λέω άσε να τα πει ο πωλητής... Τα φτηνά πλαστικά όμως του κάτω μέρους του ταμπλο δεν αφήνουν αντίστοιχα καλή εντύπωση και είναι κρίμα, γιατί, απο δεξιά κυρίως, μετριάζουν αρκετά την εικόνα.... Αντίθετα τα υφάσματα των καθισμάτων εντυπωσιακά και ειδικά με το σηματάκι πάνω αριστερά, άψογα! Η θέση οδήγησης πλήρως ρυθμίσιμη, έρχεται στα μέτρα σου εύκολα, αλλά περίμενα λίγο πιο επιθετική να είναι. Έστω κι έτσι όμως, no prob! Γενική εικόνα και ειδικά σε σχέση με το GP Tjet του bro είναι ένα κλικ πιο πάνω συνολικά η μικρή Άλφα τόσο ποιοτικά, όσο (και κυρίως) αισθητικά.
Πηγαίνοντας πίσω τα πράματα αρχίζουν και χαλάνε. Όχι τόσο γιατί είναι χαμηλό (επιβάτες άνω του 1.85 θα έχουν πρόβλημα), όπως προαναφέρθηκε, αλλά κυρίως γιατί ο 5ος, που χωράει πολύ άνετα σε GP, θα ζοριστεί πολύ να μπει. Και αν... Κατα τ' άλλα legroom στα πολύ καλά και γνωστά απο το GP επίπεδα. Χώρος αποσκευών τέλος με πολύυυυ ψηλό κατώφλι, και σχετικά μικρός, αλλά δε μπορεί να τα έχεις όλα....
Πάμε να βρούμε τον πωλητή τώρα, που μας παράτησε και άρχισε τα τηλέφωνα. Όχι ότι μας χάλασε βέβαια....
-Τιμή κλειδί-χέρι για το συγκεκριμένο, όπως είναι?
-Κάπου 20,5 ( το συγκεκριμένο είχε Sport pack, premium Pack και δε συμμαζεύεται, οπότε με την καμία....)
-Πότε έρχεται το 120άρι?
-Δεν έχουμε ενημέρωση...
-Τα υπόλοιπα χρώματα?
-Ας πούμε κατά τον Οκτώβριο...
Γενικά μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος. Κρίμα, γιατί σαν new entry θα έπρεπε να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες....Αν θα την αγόραζα? Την 155 και στην τιμή που δίνεται όχι. Ειδικά ενώ αναμένονται και τα Multiair. Για την 120 επιφυλάσσομαι.... Εξάλλου όπως έχω ξαναπεί υπάρχει στα ίδια περίπου λ7 το Bravo Sport, που περιπλέκει τα πράγματα. Αλλά εκεί χρειάζεται ενα test και των 2 αυτοκινήτων, να δει κανεις τι του ξενίζει κλπ.
Ελπίζω να κατατόπισα το φιλοθεάμον κοινό...
-
Μάλιστα.
Gilles_27 χαίρομαι που συγκλίνουν οι απόψεις μας.
-
Πάντως και εγώ διαπιστώνω μια έλλειψη ενημέρωσης (λογικό, το επίσημο λανσάρισμα απέχει), αλλά θα μπορούσαν να έχουν προσπέκτους τουλάχιστον.
-
Την ειδα απο κοντα ...
Στις φωτο ηταν πολυ καλυτερη απο κοντα χανει πολυ...
Το πιο βασικο αν την δεις διπλα σε 147 θα ζαχαρωνεις την κουκλα 147αυτα απο εμενα
Alfa Romeo Mi.Τo 2008