-
Πολύ σωστά και τα δυο παραπάνω σχόλια .Εννοείται πως για σπίτι- δουλεια , πόλη και χαλαρό ταξίδι σε εθνική με 140 to normal είναι μια χαρά ,αν θες να πιέσεις το βάζεις στο D .Ίσως τελικά αυτός ο διττός χαρακτήρας να είναι κάτι καλό .Από γρανάζωμα δεν ξέρω ακριβώς αλλά είναι αλήθεια ότι η 6η είναι τελείως overdrive .Με χαλαρο cruising (120-130 km/h )το αυτοκίνητο σε ταξίδι θα γράφει 7lt/100km όπως φάνηκε από την πρώτη μου επαφή με το αυτοκίνητο
-
Καλο ομως ειναι να δουμε η ΜιΤο 155 ποιους εχει για αντιπαλους.
Αν και στο Μπαλοκο η ΜιΤο γυρισε πιο γρηγορα απο το RS αυτο δεν ειναι ο αμεσος αντιπαλος.
Θα ειναι η ΜιΤο GTA.
Αντιπαλοι της ΜιΤο λοιπον ειναι:
Grande Punto Abarth 155
Corsa GSi
Mini Cooper 1.6 120
207 GT 1.6T 150ps
Yaris T-Sport 1.8
Fiesta STΓιατι ειναι αδικο και για το Bravo και για το Leon να συγκρινονται με τη ΜιΤο.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Καλο ομως ειναι να δουμε η ΜιΤο 155 ποιους εχει για αντιπαλους.
Αν και στο Μπαλοκο η ΜιΤο γυρισε πιο γρηγορα απο το RS αυτο δεν ειναι ο αμεσος αντιπαλος.
Θα ειναι η ΜιΤο GTA.
Αντιπαλοι της ΜιΤο λοιπον ειναι:
Grande Punto Abarth 155
Corsa GSi
Mini Cooper 1.6 120
207 GT 1.6T 150ps
Yaris T-Sport 1.8
Fiesta STΓιατι ειναι αδικο και για το Bravo και για το Leon να συγκρινονται με τη ΜιΤο.
Χμμ...
Fiesta ST αρχαίο και μη τουρμπάτο, άντε γεια
Yaris Τ sport για κλάμματα, ειδικά τα λεφτά που ζητάνε για αυτό είναι κοροϊδία
Corsa GSi ελάχιστοι πρέπει να το αγοράζουν έτσι κι αλλιώς
Grande Abarth θα το πάρουν οι πιο σκληροπυρηνικοί ενώ οι γκλαμουράτοι που θα προτιμήσουν την Alfa
207 GT ναι, είναι σοβαρός αντίπαλος
Mini Cooper 120 μέρα με τη νύχτα σε επιδόσεις και ανέκαθεν πανάκριβο για αυτά που προσφέρει, με φανατικό κοινό όμωςΣε αυτά προσθέτουμε το CZT το οποίο εκτός του άξιου κινητήρα δεν έχει κάτι να πει σαν σύνολο.
Βλέποντας τους αντιπάλους - τις ακριβές εκδόσεις της B κατηγορίας δλδ - η MiTo δεν φαντάζει καθόλου κακή επιλογή.
ΟΜΩΣ όταν με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις εξίσου καλά εξοπλισμένο C-segment με τα ίδια άλογα... το σκέφτεσαι πολύ, ακόμα κι αν δεν χρειάζεσαι τους επιπλέον χώρους.
Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
ΟΜΩΣ όταν με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις εξίσου καλά εξοπλισμένο C-segment με τα ίδια άλογα... το σκέφτεσαι πολύ, ακόμα κι αν δεν χρειάζεσαι τους επιπλέον χώρους.
Εγώ τουλάχιστον αυτό έκαναΑυτο ειναι μια καλη σκεψη.
Σιγουρα ομως και τα B-seg σημερα ξεπερασαν τα 4 μετρα και εχουν διαστασεις και χωρους των C-seg μιας/δυο γενιες πισω. -
Κάτι που δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση για την ΜιΤο. Στους χώρους αναφέρομαι για να μην παρεξηγούμαστε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κάτι που δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση για την ΜιΤο. Στους χώρους αναφέρομαι για να μην παρεξηγούμαστε.Εισαι υπερβολικος. Σιγουρα η ΜιΤο μπροστα στο Cooper φανταζει λιμουζινα στο θεμα χωρων.
Απο κει και περα εχει μικροτερους χωρους απο το Punto το δε Punto ομως εχει τεραστιους χωρους.
Σιγουρα ομως και οι χωροι της ΜιΤο εναι πανω απο το μεσο ορο της κατηγοριας.Εξαλλου στο Centro Stile δεν σχεδιαζουν ποτε με βασει τους χωρους. Και καλα κανουν.
Η ΜιΤο εχει σχεδιο που ,παρολο πιο τετραγωνη απο μια 147, δειχνει σαν μικρο κουπε.
Και αυτο εχει τις θυσιες του φυσικα(χωροι). -
Με εξαίρεση το Cooper σε θέμα χώρων χάνει καθαρά από όλα τα SegB που αναφέρθηκαν παραπάνω, θεωρώ οτι είναι χειρότερη και απο τα περισσότερα SegC προηγούμενης και πρόπροηγούμενης γενιάς. Κατά τα άλλα συμφωνώ οτι ο σχεδιασμός των Alfa δεν γίνεται με κριτήριο τους χώρους κτλ.
-
Εξαλλου στο Centro Stile δεν σχεδιαζουν ποτε με βασει τους χωρους. Και καλα κανουν.
Η ΜιΤο εχει σχεδιο που ,παρολο πιο τετραγωνη απο μια 147, δειχνει σαν μικρο κουπε.
Και αυτο εχει τις θυσιες του φυσικα(χωροι).Θα διαφωνήσω ελαφρώς ως προς το αν κάνουν καλά ή όχι Αφήνοντας κατά μέρος τη MiTo,που είναι ένα αυτοκινητάκι του B segment,από τη στιγμή που το Centro Stile κλήθηκε να σχεδιάσει πάνω στην πλατφόρμα Tipo 2 (δηλαδή σχεδόν το σύνολο της παραγωγής του από το 1993 και εντεύθεν),μπορεί να έδωσε από ενδιαφέροντα μέχρι καταπληκτικά σχέδια,αλλά οι χώροι παρέμειναν κάπου στο μέσο όρο της κατηγορίας και συνήθως ελαφρώς χαμηλότερα από αυτόν.Γεγονός που δεν συνάδει με τους πλούσιους κατά κανόνα χώρους (επιβατών και αποσκευών)που παρείχαν όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα της AR του IRI (coupe & berline).Αυτό προφανέστατα είναι αναγκαστική επιλογή και όχι βίτσιο των σχεδιαστών,που πρέπει να το αποδώσουμε στις περιορισμένες διαστάσεις που προσέφερε η πλατφόρμα Tipo 2,τουλάχιστον για τη μεσαία κατηγορία (η 156 ακόμα και όταν εμφανίστηκε, ήταν οριακά από πλευράς διαστάσεων ένα D segment).Το φαινόμενο όμως επαναλήφθηκε (αν και σε μικρότερο βαθμό αυτή τη φορά)και με την 159,που χρησιμοποιώντας καινούριο και αποκλειστικό πάτωμα,μπορεί να μην είχε τα χάλια της 156/147 σε θέμα χώρων,αλλά δεν ήταν και κάτι το ιδαίτερα ευρύχωρο.
-
Κι εγω Alba μου, με τη σειρα μου θα συμφωνησω οτι το εχουμε παραζαλισει το θεμα με τη ΜιΤο.
Ενταξει οπως το ειπες εβγαλε ενα αυτοκινητακι η Alfa Romeo.
Δεν εστειλε πυραυλο στον Αρη.
Σε οποιον αρεσει ας παει να το παρει. Ειναι εξαιρετικο και αν μαλιστα ο υποψηφιος ειναι φαν και λατρης της Alfa Romeo τοτε ενα παραπανω, θα το λατρεψει.
Σε οποιον οχι, υπαρχουν επιλογες με το τσουβαλι. -
Κι εγω Alba μου, με τη σειρα μου θα συμφωνησω οτι το εχουμε παραζαλισει το θεμα με τη ΜιΤο.
Σε οποιον αρεσει ας παει να το παρει. Ειναι εξαιρετικο και αν μαλιστα ο υποψηφιος ειναι φαν και λατρης της Alfa Romeo τοτε ενα παραπανω, θα το λατρεψει.
Σε οποιον οχι, υπαρχουν επιλογες με το τσουβαλι.Κοίτα ingegnere.... το πρόβλημα τελικά είναι υπαρξιακό Δηλαδή τώρα που supercar έβγαλε μέχρι και η πάλαι ποτέ AU- DKW Gmbh,η Fiat (που η ρημάδα τελικά δεν γονάτισε όταν έπρεπε) και τα ορφανά που έχει περιμαζέψει,τί στο διάολο θέλει και δεν περιορίζεται στα φτηνά αυτοκινητάκια πόλης;Ούτε supercars (είπαμε τώρα τα φτιάχνει όποιος θέλει),oύτε μικρομεσαίες,ούτε μεγαλομεσαίες,ούτε μεγαλομικρές κατηγορίες.Οι δε ονειρώξεις περί premiumποιήσεως της AR πρέπει να απαγορεύτουν δια ροπάλου.
To παράδοξο είναι ότι το ευχολόγιο η κακομοίρα η MiTo να στρίβει,να 'γαζώνει',να καταναλώνει σαν χιλιάρι,να έχει χώρους(να πάμε και καμιά εκδρομούλα),μαλακά πλαστικά,να δημιουργεί εφέ,να παίζει Mp3,να φτιάχνει toast και να στίβει πορτοκαλάδα,προβάλεται μετ'επιτάσεως σε υποχρεωτικό συνδυασμό με 'κορεάτικη' τιμή.
Μάλιστα το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η χρήση γονάτων Mc Pherson ας πούμε και φρένων που καρβουνιάζουν στη σκληρή χρήση,σε υπεργρήγορες κατασκευές,μπορεί και λειτουργεί χωρίς να ενοχλείται κανείς.Ενοχλείται όμως από τον ελεεινό ημιάκαμπτο της MiTo,πριν καν την οδηγήσει.Αναλόγως το σκληρό πλαστικό του GPunto απαγορεύεται σε ένα B segment,ενώ επιβάλεται στο D & E segment η χρήση των χημικά (και όχι φυσικά) κατεργασμένων δερμάτων,δερματίνης,συνδυασμένης πάντα με χρήση πλαστικού στις περιφερειακές επενδύσεις,πλαστικών απομιμήσεων ξύλου και...... τιτανίου....ακόμα ακόμα και επενδεδυμένων με φτηνομοκέτα χαρτονιών.Βέβαια τα τελευταία ευγενή υλικά... έχουν καλύτερη συναρμογή και δεν τρίζουν,γι' αυτό και κοστολογούνται δεόντως.Εξάλλου απτή ποιότητα σημαίνει 'συμφοριασμένο' ύφασμα και γουρουνόδερμα (για να διατηρείται πάντα 'προσιτό' το δικαίωμα στο όνειρο για όσο το δυνατόν περισσότερο πόπολο).Ποιά napa,poltrona Frau και λοιπές τρίχες; -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σε οποιον οχι, υπαρχουν επιλογες με το τσουβαλι.Κοίτα ingegnere.... το πρόβλημα τελικά είναι υπαρξιακό Δηλαδή τώρα που supercar έβγαλε μέχρι και η πάλαι ποτέ AU- DKW Gmbh,η Fiat (που η ρημάδα τελικά δεν γονάτισε όταν έπρεπε) και τα ορφανά που έχει περιμαζέψει,τί στο διάολο θέλει και δεν περιορίζεται στα φτηνά αυτοκινητάκια πόλης;Ούτε supercars (είπαμε τώρα τα φτιάχνει όποιος θέλει),oύτε μικρομεσαίες,ούτε μεγαλομεσαίες,ούτε μεγαλομικρές κατηγορίες.Οι δε ονειρώξεις περί premiumποιήσεως της AR πρέπει να απαγορεύτουν δια ροπάλου.
To παράδοξο είναι ότι το ευχολόγιο η κακομοίρα η MiTo να στρίβει,να 'γαζώνει',να καταναλώνει σαν χιλιάρι,να έχει χώρους(να πάμε και καμιά εκδρομούλα),μαλακά πλαστικά,να δημιουργεί εφέ,να παίζει Mp3,να φτιάχνει toast και να στίβει πορτοκαλάδα,προβάλεται μετ'επιτάσεως σε υποχρεωτικό συνδυασμό με 'κορεάτικη' τιμή.
Μάλιστα το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η χρήση γονάτων Mc Pherson ας πούμε και φρένων που καρβουνιάζουν στη σκληρή χρήση,σε υπεργρήγορες κατασκευές,μπορεί και λειτουργεί χωρίς να ενοχλείται κανείς.Ενοχλείται όμως από τον ελεεινό ημιάκαμπτο της MiTo,πριν καν την οδηγήσει.Αναλόγως το σκληρό πλαστικό του GPunto απαγορεύεται σε ένα B segment,ενώ επιβάλεται στο D & E segment η χρήση των χημικά (και όχι φυσικά) κατεργασμένων δερμάτων,δερματίνης,συνδυασμένης πάντα με χρήση πλαστικού στις περιφερειακές επενδύσεις,πλαστικών απομιμήσεων ξύλου και...... τιτανίου....ακόμα ακόμα και επενδεδυμένων με φτηνομοκέτα χαρτονιών.Βέβαια τα τελευταία ευγενή υλικά... έχουν καλύτερη συναρμογή και δεν τρίζουν,γι' αυτό και κοστολογούνται δεόντως.Εξάλλου απτή ποιότητα σημαίνει 'συμφοριασμένο' ύφασμα και γουρουνόδερμα (για να διατηρείται πάντα 'προσιτό' το δικαίωμα στο όνειρο για όσο το δυνατόν περισσότερο πόπολο).Ποιά napa,poltrona Frau και λοιπές τρίχες;Χειμαρώδης θα έλεγα, απολαυστικός επίσης!
Χθες είδα την Mi.To. στο δρόμο, αλλά επειδή οδηγούσα, πάλευα να ...πλευρίσω ή να προσπεράσω για να πάρω μάτι!
Λοιπόν, θα έλεγα πως ΚΑΙ η Mi.To. δείχνει ΠΟΛΥ καλύτερη δια ζώσης, παρά φωτογραφημένη! Δεν ξέρω γιατί το καταφέρνουν αυτό οι Ιταλοί, αλλά μετά την Delta (που εκεί η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα ταπεινή μου άποψη) και η Mi.To δεν δείχνει στις φωτό!
Κατά τ'αλλα, το πίσω μέρος ιδιαίτερα εντυπωσιακό, τα φανάρια είναι αρκούντως μεγάλα για να την ξεχωρίζουν από οτιδήποτε άλλο, ενώ το σουλούπι έχει και κάτι από τα...σέξυ οπίσθια της Brera νομίζω, δείχνει μια σφαιρικότητα , και καταλήγει να ξεχωρίζει με ωραίο τρόπο.
Η μούρη μου φάνηκε για όσο πρόλαβα να δω, εξαιρετική, είναι από τα χαρακτηριστικότερα σημεία κι αποκλείεται αν την δεις στον καθρέφτη σου να μην καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
Τελικά η πιο συμβατική πλευρά είναι η πλαϊνή, όπου εκεί εν τέλει από απόσταση , ΝΑΙ, μπορεί να την μπερδέψεις με ένα Punto. Δεν έχει δηλαδή συνολικά την μοναδικότητα του σουλουπιού του ΜΙΝΙ, αν και δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό αυτό, απλά όσοι θέλουν να ξεχωρίζουν από ...πολύ μακριά, θα πρέπει να χώσουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
Εσωτερικό δεν είδα προφανώς, αλλά αν είναι καλύτερο του GPunto, έχει να φοβηθεί μόνον το 207, το οποίο δεν έχει και το ίδιο premium με μια Alfa Romeo.
Θεωρώ πως λίγοι μάλλον θα ενοχληθούν (εγώ ως γνωστόν είμαι μια περίεργη εξαίρεση, μιας και γέρασα πριν την ώρα μου ), γιατί κατά τ'άλλα, τηρουμένων των αναλογιών, η Mi.To. προσφέρει πολλά σε πολύ καλή τιμή. Δεν είναι ευκαιρία, αλλά ποτέ δεν φτιάχτηκε να είναι τέτοια. Αλλά και μοναδικότητα έχει, και τεχνολογία, και εμφάνιση, επιδόσεις, εξοπλισμό κλπ κλπ
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για την τιμή, ειλικρινά! Αν τους φαίνεται ακριβή, υπάρχει και το GPunto, να γλιτώσουν κάμποσα λεφτά. Αν πάλι τους χαλάει το σήμα της Fiat, τότε λυπάμαι, αλλά πρέπει να πληρώσουν το κατιτίς τους παραπάνω, για το σήμα της Alfa.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, σωστά; -
Μάλιστα το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η χρήση γονάτων Mc Pherson ας πούμε και φρένων που καρβουνιάζουν στη σκληρή χρήση,σε υπεργρήγορες κατασκευές,μπορεί και λειτουργεί χωρίς να ενοχλείται κανείς.Ενοχλείται όμως από τον ελεεινό ημιάκαμπτο της MiTo,πριν καν την οδηγήσει
για τα φρενα πλακα στην πλακα θα υπαρχει θεμα:λιγο το eq2,λιγο οι 4πιστονες,λιγο και τα συστηματα ευσταθειας και λογικα θα φθειρονται γρηγορα τα τακακια.Αλλα ειναι νωρις για να πουμε με σιγουρια
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για την τιμή, ειλικρινά! Αν τους φαίνεται ακριβή, υπάρχει και το GPunto, να γλιτώσουν κάμποσα λεφτά
Ακριβως!
Οπως λεει κι ενας γνωστος παντα θα υπαρχουν αυτοι που περνανε το ιδιο καλα σε συναυλια της Μαντονα και της Πεγκυς Ζηνα
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Μάλιστα το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η χρήση γονάτων Mc Pherson ας πούμε και φρένων που καρβουνιάζουν στη σκληρή χρήση,σε υπεργρήγορες κατασκευές,μπορεί και λειτουργεί χωρίς να ενοχλείται κανείς.Ενοχλείται όμως από τον ελεεινό ημιάκαμπτο της MiTo,πριν καν την οδηγήσει
για τα φρενα πλακα στην πλακα θα υπαρχει θεμα:λιγο το eq2,λιγο οι 4πιστονες,λιγο και τα συστηματα ευσταθειας και λογικα θα φθειρονται γρηγορα τα τακακια.Αλλα ειναι νωρις για να πουμε με σιγουρια
[quote]
Προτιμω να εχω φρενα αγκυρες με τετραπιστονες δαγκανες ακομα και αν φθειρονται τα τακακια πιο γρηγορα παρα φρενα που να τα παιζουν μετα απο δυο τρεις γυρους σε πιστα.Και εδω που τα λεμε η Alba Parietti εχει απολυτο δικιο: δεν εχω δει πιο σκληρη κριτικη σε αλλο αυτοκινητο της κατηγοριας... δεν ξερω αλλα γενικα στα Ιταλικα εδω στην Ελλαδα υπαρχει μια κακη αντιληψη(δικαιολογημενη κατα ενα βαθμο) αλλα μην ξεχναμε πως οι εποχες αλλαζουν... -
Παρακολουθώ το topic εδώ και καιρό και έχω να επισημάνω τα εξής :
- Είναι θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής. Αν το θες το παίρνεις εάν δεν θες όχι.
- Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι με 18.500 δεν μπορείς να έχεις όλα.
- Οι πολέμιοι του αυτοκινήτου χωρίς να το έχουν καν δοκιμάσει αρχίζουν και αναφέρουν πράγματα που
de facto δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στην τιμή του εξ αιτίας του προσανατολισμού του. Εάν η ΑR το φούσκωνε στα 25κ θα είχαν άλλο λόγο για να 'κράζουν' : Μα καλά 25κ και δεν έχει π.χ ενεργή ανάρτηση. Θα πάρω το ΜΙΝΙ COOPER!!!! Λές και το ΜΙΝΙ στα 27k έχει BREMBO και την υποθετική ενεργή ανάρτηση. - Παράδειγμα : Και το S2000 που κοστίζει 50.000 αλλά είναι εστιασμένο και με απίστευτο μοτέρ έχει ένα εσωτερικό για τα κλάματα. Προσοχή δεν συγκρίνω την Mito με το S2K απλώς αναφέρω παράδειγμα ακριβού
αυτοκινήτου που απλώς ποντάρει αλλού και όχι στα 'μαλακά πλαστικά' τον 'μικρο χώρο για μικροαντικείμενα' και τα 'όχι βολικά καθίσματα για sex'. - Προς μη ιταλόφιλους : ποια η μέση χρήση ενός Punto GT A΄ γενιάς π.χ και των αντίστοιχων 'αξιόπιστων' ανταγωνιστών του. Όσες φορές έφυγε με κόφτες από φανάρι το Punto σε μια μέρα τόσες θα έφυγε στην ζωή του όλη ο υποτιθέμενος ανταγωνιστής. Έχω ιταλικό και το προσέχω το μόνο που ζητάει είναι λίγο λαδάκι ( τσιμπάει ).
Μπράβο οπαδέ της 'αξιοπιστίας' εσύ είσαι ο έξυπνος και εμείς οι μ@λ@κες!!! Στην τελική μπορεί εγώ να είμαι βιτσιόζος και να γουστάρω κομμένους στροφάλους , χτυπημένα καπάκια και ηλεκτρικά που δεν λειτουργούν εσένα τι σε ενδιαφέρει???? Με την ίδια λογική και εγώ δεν γουστάρω την άσχημη και 'αξιόπιστη' μ@λ@κια που πήγες και αγόρασες
-
Να σημειώσω μόνο οτι ο αριθμός των εμβόλων της δαγκάνας είναι λίγο-πολύ χωροταξικό θέμα και απο μόνο του δέν επηρεάζει το πόσο γρήγορα φθείρονται τα τακάκια, πόσο καλά φρενάρει το αυτοκίνητο, αντοχή στο fading κτλ.
Δέν θέλω να γίνω κακός, αλλά μου θυμίζει παλιότερες συζητήσεις που κάποιοι λέγανε για άλλο μοντέλο οτι εφόσον έχει διπλά ψαλίδια στρίβει σαν τρένο. Τώρα που το νέο μοντέλο έχει γόνατα και ημιάκαμπτο μου φαίνεται ξεχάσαμε τις αναρτήσεις και πιάσαμε τα φρένα.
-
Ως πρώτο δείγμα γραφής στη κατηγορία ας είμαστε περισσότερο επιεικείς για να δούμε πως θα κυλίσει στην αγορά, ποιοί θα το αγοράσουν και ποιούς εν τέλει θα ικανοποιήσει. Η Alfa Romeo επέλεξε να ικανοποιήσει ένα ευρύτερο κοινό (οπότε με παραχωρήσεις σε μερικούς τομείς) υποψιαζόμενη πως ένα πιο εστιασμένο αυτοκίνητο θα αγοραζόταν από λιγότερους οδηγούς. Προσωπική μου άποψη είναι πως ,ειδικά στα χρήματα που απαιτούνται, είναι μια από τις κορυφαίες λύσεις μιας και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά έχει όπως και εξοπλισμό και δύναμη από τον 155άρη.
Φυσικά και θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον απαιτητικό (τιμόνι και γενικότερα πιο «κοφτερή» αίσθηση όπως του Fiesta π.χ.) ή τον πρακτικό (μεγαλύτερους χώρους ή πίσω θέσεις που δε προκαλούν κλειστοφοβικά συναισθήματα) αλλά προφανώς δεν ήθελαν να ικανοποιήσουν μια κατηγορία γούστων και μόνο. -
Άλλος κανείς το οδήγησε ?
Τι έγινε στερέψανε τα test drive ανά την ελλάδα ?
Γιατί άλλο είναι να μιλάς θεωρητικά και άλλο να έχεις προσωπική εμπειρία από το αυτοκίνητο
Καλό θα ήτανε να υπήρχανε πιό πολλά 'πραγματικά δεδομένα ' , βοηθάνε πιστεύω τον υποψήφιο αγοραστή η επικριτή καλύτερα
-
Χθες ήμουν Κρήτη για επαγγελματικό ταξίδι...και ο αντιπρόσωπος των Χανίων την είχε (σε κόκκινο).
Την είδα σήμερα στο δρόμο...φαίνεται κάπως περίεργη.
Έχει και daytime running lights...κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής πλέον για λόγους ασφαλείας!
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Γιατί άλλο είναι να μιλάς θεωρητικά και άλλο να έχεις προσωπική εμπειρία από το αυτοκίνητο
Άν εννοείς εμένα τότε...
Πάντως απο κοντά η Delta δειχνει αλλά αυτοκίνητο από τις φωτό...
Όπως και MiTo που είναι αρκετά πιο όμορφη σε σχέση με τις φωτογραφίες. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για εμένα και η έλλειψη πλαισίου στις θύρες με αποτέλεσμα μια από τις καλύτερες θέσεις για να την απολαύσεις οπτικά να είναι αυτή των 3/4 από πίσω και ανοικτή τη πόρτα του συνοδηγού. Βλέπεις και το εκπληκτικό πίσω μέρος ταυτόχρονα με το πολύ ωραίο εσωτερικό
Εντύπωση μου έκαναν τα βλέμματα των περαστικών όχι γιατί ήταν πολλά αλλά γιατί το ποσοστό των γυναικών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερο. Συν τοις άλλοις δεν έχουν το κόμπλεξ να καρφώσουν το βλέμμα τους.
Καλές και οι εντυπώσεις μου άφησε και στο δρόμο αλλά δυστυχώς δε με ενθουσίασε. Όχι γιατί δεν πράττει που κάτι αρχικά υπόσχεται αλλά γιατί θα πρέπει να μάλλον να αρχίζουμε να συνηθίζουμε στη νέα τάξη πραγμάτων. Η Mito είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά δε σου μεταφέρει 'αισθήσεις' που στη φάση του στριψίματος εκτιμάς δεόντως. Το τιμόνι σου παρέχει βάρος και αίσθηση περισσότερο ηλεκτρική από τι θα ήθελες ενώ και το εμπρός μέρος ελάχιστα σε πληροφορεί για το τι ακριβώς κάνουν οι τροχοί. Πράγματα που έχουν ξαναγραφτεί είναι αυτά αλλά κυρίως για μεγαλύτερης κατηγορίας γρήγορα αυτοκίνητα και όχι για ένα πιο εστιασμένο 'μικρό', για αυτό και η απογοήτευσή μου. Γενικότερα πάντως βάζει αποτελεσματικά τη δύναμη στο δρόμο ακόμη και με το γκάζι στο πάτωμα ενώ το πλαίσιο είναι ικανό να ακούσει κάθε προσταγή έως τα ηλεκτρονικά βοηθήματα επέμβουν ακόμη και με το DNA στην ένδειξη 'D'(με μεγαλύτερη καθυστέρηση βέβαια). Με τον διακόπτη στη θέση αυτή η απόκριση στο γκάζι είναι ιδανική ενώ στα 'N' και 'Α' φανερώνει κάποιο δισταγμό στις επιταχύνσεις. Μειονέκτημα του να κινείσαι συνεχώς στο 'D', η υψηλότερη κατανάλωση (όχι σε δραματικό επίπεδο φυσικά).
Τέλος, στο εσωτερικό τα καθίσματα με κρατούσαν μια χαρά στις στροφές ενώ το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα οδηγώντας τη είναι η κολόνα του οδηγού που στερεί ένα μεγάλο μέρος της ορατότητας. Οι θέσεις πίσω θα μεταφέρουν άνετα δυο άτομα δημιουργώντας τους ωστόσο κλειστοφοβικά συναισθήματα καθώς χάριν της σχεδίασης αλά 8C οι χώροι του G.Punto έχουν πάει περίπατο. Ποιος νοιάζεται όμως; -
Οχι δεν εννοούσα εσένα pavlos23 (το αντίθετο μάλιστα , με το post σου συμφωνώ απόλυτα) απλά έτυχε να είναι το post σου το αμέσως προηγούμενο , μιλησα γενικά οτι σε αυτό το thread υπήρχανε πολλοί που ενδιαφέρονταν για το αυτοκίνητο είτε για αρνητικά σχόλια είτε για θετικά αλλά πραγματική πληροφόρηση δεν υπάρχει ακόμα δυστυχώς .Το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον στα μελλοντικά μοντέλα και θα βοηθούσε περισσότερο να σχηματίσουμε άποψη για το πως είδαν το αυτοκίνητο κάποια μέλη του forum μέσα από τα δικά τους μάτια και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν τα περιοδικά (τα οποία φαντάζομαι έχεις προσέξει ότι τελευταια κάθε αρθρο τους μοιάζει με το press release της εκάστωτε εταιρείας)
Περιμένουμε με ανυπομονησία και άλλες εντυπώσεις
Alfa Romeo Mi.Τo 2008