Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Κι εγω Alba μου, με τη σειρα μου θα συμφωνησω οτι το εχουμε παραζαλισει το θεμα με τη ΜιΤο.
Ενταξει οπως το ειπες εβγαλε ενα αυτοκινητακι η Alfa Romeo.
Δεν εστειλε πυραυλο στον Αρη.
Σε οποιον αρεσει ας παει να το παρει. Ειναι εξαιρετικο και αν μαλιστα ο υποψηφιος ειναι φαν και λατρης της Alfa Romeo τοτε ενα παραπανω, θα το λατρεψει.
Σε οποιον οχι, υπαρχουν επιλογες με το τσουβαλι.
Κοίτα ingegnere.... το πρόβλημα τελικά είναι υπαρξιακό Δηλαδή τώρα που supercar έβγαλε μέχρι και η πάλαι ποτέ AU- DKW Gmbh,η Fiat (που η ρημάδα τελικά δεν γονάτισε όταν έπρεπε) και τα ορφανά που έχει περιμαζέψει,τί στο διάολο θέλει και δεν περιορίζεται στα φτηνά αυτοκινητάκια πόλης;Ούτε supercars (είπαμε τώρα τα φτιάχνει όποιος θέλει),oύτε μικρομεσαίες,ούτε μεγαλομεσαίες,ούτε μεγαλομικρές κατηγορίες.Οι δε ονειρώξεις περί premiumποιήσεως της AR πρέπει να απαγορεύτουν δια ροπάλου.
To παράδοξο είναι ότι το ευχολόγιο η κακομοίρα η MiTo να στρίβει,να 'γαζώνει',να καταναλώνει σαν χιλιάρι,να έχει χώρους(να πάμε και καμιά εκδρομούλα),μαλακά πλαστικά,να δημιουργεί εφέ,να παίζει Mp3,να φτιάχνει toast και να στίβει πορτοκαλάδα,προβάλεται μετ'επιτάσεως σε υποχρεωτικό συνδυασμό με 'κορεάτικη' τιμή.
Μάλιστα το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η χρήση γονάτων Mc Pherson ας πούμε και φρένων που καρβουνιάζουν στη σκληρή χρήση,σε υπεργρήγορες κατασκευές,μπορεί και λειτουργεί χωρίς να ενοχλείται κανείς.Ενοχλείται όμως από τον ελεεινό ημιάκαμπτο της MiTo,πριν καν την οδηγήσει.Αναλόγως το σκληρό πλαστικό του GPunto απαγορεύεται σε ένα B segment,ενώ επιβάλεται στο D & E segment η χρήση των χημικά (και όχι φυσικά) κατεργασμένων δερμάτων,δερματίνης,συνδυασμένης πάντα με χρήση πλαστικού στις περιφερειακές επενδύσεις,πλαστικών απομιμήσεων ξύλου και...... τιτανίου....ακόμα ακόμα και επενδεδυμένων με φτηνομοκέτα χαρτονιών.Βέβαια τα τελευταία ευγενή υλικά... έχουν καλύτερη συναρμογή και δεν τρίζουν,γι' αυτό και κοστολογούνται δεόντως.Εξάλλου απτή ποιότητα σημαίνει 'συμφοριασμένο' ύφασμα και γουρουνόδερμα (για να διατηρείται πάντα 'προσιτό' το δικαίωμα στο όνειρο για όσο το δυνατόν περισσότερο πόπολο).Ποιά napa,poltrona Frau και λοιπές τρίχες;
Χειμαρώδης θα έλεγα, απολαυστικός επίσης!
Χθες είδα την Mi.To. στο δρόμο, αλλά επειδή οδηγούσα, πάλευα να ...πλευρίσω ή να προσπεράσω για να πάρω μάτι!
Λοιπόν, θα έλεγα πως ΚΑΙ η Mi.To. δείχνει ΠΟΛΥ καλύτερη δια ζώσης, παρά φωτογραφημένη! Δεν ξέρω γιατί το καταφέρνουν αυτό οι Ιταλοί, αλλά μετά την Delta (που εκεί η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα ταπεινή μου άποψη) και η Mi.To δεν δείχνει στις φωτό!
Κατά τ'αλλα, το πίσω μέρος ιδιαίτερα εντυπωσιακό, τα φανάρια είναι αρκούντως μεγάλα για να την ξεχωρίζουν από οτιδήποτε άλλο, ενώ το σουλούπι έχει και κάτι από τα...σέξυ οπίσθια της Brera νομίζω, δείχνει μια σφαιρικότητα , και καταλήγει να ξεχωρίζει με ωραίο τρόπο.
Η μούρη μου φάνηκε για όσο πρόλαβα να δω, εξαιρετική, είναι από τα χαρακτηριστικότερα σημεία κι αποκλείεται αν την δεις στον καθρέφτη σου να μην καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
Τελικά η πιο συμβατική πλευρά είναι η πλαϊνή, όπου εκεί εν τέλει από απόσταση , ΝΑΙ, μπορεί να την μπερδέψεις με ένα Punto. Δεν έχει δηλαδή συνολικά την μοναδικότητα του σουλουπιού του ΜΙΝΙ, αν και δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό αυτό, απλά όσοι θέλουν να ξεχωρίζουν από ...πολύ μακριά, θα πρέπει να χώσουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
Εσωτερικό δεν είδα προφανώς, αλλά αν είναι καλύτερο του GPunto, έχει να φοβηθεί μόνον το 207, το οποίο δεν έχει και το ίδιο premium με μια Alfa Romeo.
Θεωρώ πως λίγοι μάλλον θα ενοχληθούν (εγώ ως γνωστόν είμαι μια περίεργη εξαίρεση, μιας και γέρασα πριν την ώρα μου ), γιατί κατά τ'άλλα, τηρουμένων των αναλογιών, η Mi.To. προσφέρει πολλά σε πολύ καλή τιμή. Δεν είναι ευκαιρία, αλλά ποτέ δεν φτιάχτηκε να είναι τέτοια. Αλλά και μοναδικότητα έχει, και τεχνολογία, και εμφάνιση, επιδόσεις, εξοπλισμό κλπ κλπ
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για την τιμή, ειλικρινά! Αν τους φαίνεται ακριβή, υπάρχει και το GPunto, να γλιτώσουν κάμποσα λεφτά. Αν πάλι τους χαλάει το σήμα της Fiat, τότε λυπάμαι, αλλά πρέπει να πληρώσουν το κατιτίς τους παραπάνω, για το σήμα της Alfa.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, σωστά;