-
Για 28 χιλιομετρα κανεις ετσι; οι ενδειξεις στο τριπ μπορει να αλλαξαν οχι η πραγματικη ποσοτητα που καις
-
Ο χρήστης jean-zac έγραψε:
Οταν τα 45άρια θα πούν τα κάλαντα !!!Καλή Χρονιά σέ όλους. !!!
Νομίζω το ξέρω αυτό το αυτοκίνητο!
Για πες specs.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ο χρήστης jean-zac έγραψε:
Οταν τα 45άρια θα πούν τα κάλαντα !!!Καλή Χρονιά σέ όλους. !!!
Πω ρε φιλε τωρα το πηρα πρεφα αυτο, τρελα
-
καλησπερα σε ολους.εχω ενα renault megane 2 sedan 2005 και εχω θεμα με την θεση οδηγησης(ειναι ψηλα με αποτελεσμα να εχω πολυ ελαχιστο κενο απο τον ουρανο. υπαρχει καποια λυση???
-
Δημοσίευση από riverael1 » 17 Μαρ 2018 15:43
Για 28 χιλιομετρα κανεις ετσι; οι ενδειξεις στο τριπ μπορει να αλλαξαν οχι η πραγματικη ποσοτητα που καιςΚαλημέρα. Όταν προ σέρβις έκανα με 1 lt-->12-12,5χλμ και τώρα με 1lt-->9,5-10 χλμ κάνε την αναγωγή για πόσα χλμ μιλάμε και όχι 28... Όταν πρίν έκανα με γεμάτο ρεσερβουάρ πάνω απο 600 χλμ και τώρα φτάνει βία τα 540-550 χλμ δεν μιλάμε για 28 χλμ...
Δημοσίευση από mrclouzo » 17 Μαρ 2018 14:51
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το service αλλά με τις συνθήκες οδήγησης. Έτσι και αλλιώς κάνεις λίγα χιλιόμετρα οπότε μικρό το κακό. Είναι γνωστό ότι ο 1.2 tce δεν είναι πολύ οικονομικός, αν σε ενδιέφερε τόσο πολύ η οικονομία έπρεπε να πάρεις τον dci.
Γιατί σε παραξενεύει που πλησιάζεις την κατανάλωση του 307, το kadjar είναι ένα πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο αυτοκίνητο με ένα πολύ πιο δυνατό μοτέρ.Καλημέρα. Οι συνθήκες οδήγησης, οι αποστάσεις και οι διαδρομές είναι απόλυτα ίδιες... ο συγκεκριμένος κινητήρας , όσον αφορά την βενζίνη , είναι απο τους πιο οικονομικούς και δεν το λέω εγώ μόνο. Και φυσικά δεν πιάνομαι απο τις εργοστασιακές, μην τρελαθούμε... Ακόμα και το επίσημο συνεργείο δεν βρήκε κάτι και στις ηλεκτρονικές μετρήσεις..Παραδέχεται όμως ότι τιμές άνω του 9lt/100 είναι υπερβολικές για κινητήρα 1,2lt και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Κοίτα για εμένα που το οδηγάω 1 χρόνο που έχω το αυτοκίνητο και μέχρι το 1ο σέρβις δεν είχα δει καμία διαφορά σε όλο το σύστημα και την συμπεριφορά στην κατάναλωση ..μετά το σέρβις έχει παρατηρηθε'ι η διαφορά αυτό ειναι το περίεργο. Γιατί λοιπόν να μην πήγαινα στο επίσημο σέρβις απο την 1η μέρα και να πώ ότι έχω πρόβλημα? Επαναλαμβάνω ότι προ σέρβις έκανα με 1 lt-->12-12,5χλμ και τώρα με 1lt-->9,5-10 χλμ και όλα αυτά μετρώντας τι έχω πληρώσει σε βενζίνη και τι χιλιόμετρα έκανα μέχρι το σέρβις ... Όταν πρίν έκανα με γεμάτο ρεσερβουάρ πάνω απο 600 χλμ και τώρα φτάνει βία τα 540-550 χλμ , δεν φταίει το βάρος του αυτοκινήτου ...
-
-
Για κάποιο λόγο την εικόνα δεν την βλέπω. Από εκεί και μετά με δεδομένα τις ίδιες διαδρομές, συνθήκες και τρόπο οδήγησης παίζει να συμβαίνουν τα ακόλουθα:
- έλεγχος των πιέσεων στα ελαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα μη τυχόν έχεις απώλειες. 2) ελαττωματικός αισθητήρας λ 3)ελαττωματικός μετρητής μάζας αέρος 4)update που πιθανό έγινε στο service και επέφερε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης. 5) πρατήριο και είδος βενζίνης που βάζεις.
Με εξαίρεση το 1) όλοι οι λοιποί παράγοντες δεν εξαρτώνται από εσένα αλλά θα πρέπει να ελεγχθούν από εσένα στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
- έλεγχος των πιέσεων στα ελαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα μη τυχόν έχεις απώλειες. 2) ελαττωματικός αισθητήρας λ 3)ελαττωματικός μετρητής μάζας αέρος 4)update που πιθανό έγινε στο service και επέφερε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης. 5) πρατήριο και είδος βενζίνης που βάζεις.
-
Καλημέρα Σπύρο,
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Oi-pragmatikes-katanalwseis-280-montelwn_154781_31047.asp δες το εδώ. Λένε για τον καινούργιο τρόπο μέτρησης κατανάλωσης. Δεν λέω ότι αυτοί είναι 100% αξιόπιστοι, αλλά απέχει πάαααρα πολύ ...
Για τα 2,3 και 4 το επίσημο σέρβις που έλεγξε τον εγκέφαλο, είπε ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό πρόβλημα, αλλά όντως αυτή η κατανάλωση για αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι σωστή αλλά υπερβολική...
Για το 5 έχω προβεί σε διάφορες μετρήσεις καυσίμων απο διαφορετικά πρατήρια...
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΙΤΡΑ ΤΙΜΗ ΛΙΤΡΟΥ ΚΟΣΤΟΣ ΧΛΜ ΧΛΜ ΣΥΝΟΛΟ ΧΛΜ/LT μεση καταναλωση
5/1/2018 56,20 1,459 € ΕΛΙΝ 95OCT 82,00 € 552,00 552,00 9,82 10,18
31/1/2018 21,68 1,845 € SHELL 100OCT 40,00 € 223,80 775,80 10,32 10,04
9/2/2018 27,80 1,439 € AEGEAN 95OCT 40,00 € 266,20 1042,00 9,58 10,14
21/2/2018 28,07 1,425 € ΕΛΙΝ 95OCT 40,00 € 259,80 1301,80 9,26 10,27
3/3/2018 50,05 1,419 € AEGEAN 100OCT 71,02 € 267,40 1569,20 10,48 11,71
14/3/2018 25,52 1,411 € AEGEAN 95OCT 36,01 € 1569,20 9,54 -
Καλημέρα πατριώτη. Καταρχήν δέχομαι απόλυτα πως υπάρχει θέμα και για αυτό στα γράφω. Θα σου πω τώρα μια απίστευτη παπαριά που είχε συμβεί σε εμένα πριν χρόνια με την Αλφα ρομεο 146. Ενα χρόνο μετά την αγορά της δεν μπορούσα να βγάλω κάρτα καυσαερίων. Από το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας πρόβλημα δεν έβλεπαν. Μετά το πήγα στα κεντρικά της ΦΙΑΤ στην βουλιαγμένης να το δουν. Τα ίδια κι εκεί. Του άλλαξαν και πρόγραμμα ώστε να μειώνει τους ρύπους αλλά και τις καταναλώσεις. ΤΠΤ. Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια. Μια μέρα ήρθε και το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων (που δεν την είχα δηλαδή βγαλμένη ). Ψάχνω βρίσκω το πλησιέστερο συνεργείο της bosch μιας και τα προαναφερθέντα ανταλλακτικά ήταν αυτής. Μάντεψε. Αισθητήρας λ καμένος. Από τότε άλλαξα άλλους 2,3 και έναν μετρητή μάζας.
Σου τα γράφω γιατί το διαγνωστικό δεν είναι απαραίτητα πάντα σωστό στο τι αντιλαμβάνεται. Τους ρύπους στους έχουν τσεκάρει; -
Για αυτό και το συζητάω... Δεν είμαι τρελός και ξύπνησα ξαφνικά μετά το 1ο σέρβις και είπα το αυτοκίνητο καίει πολύ.. Πρίν γιατί δεν έκαιγε τόσο και δεν μου φαινόταν περίεργο σε συνθήκες πόλης το 8,5-8,7 lt μέση κατανάλωση ?
Και τους ρύπους μέτρησαν και τα βρήκαν όλα φυσιολογικά...
Θα ξαναπεράσω μια απο εκεί να τους δώσω και τα στοιχεία να το δώ...
-
Εγω φιλε patriot75 θα σου ελεγα οτι ειναι λογω του τροπου οδηγησης. Μπορει εσυ να λες οτι εχεις τον ιδιο τροπο οδηγησης αλλα κανενας ανθρωπος δεν μπορει να πετυχει το ιδιο τροπο οδηγησης ακομα και σε ιδιες διαδρομες.. και παιζει πολυ μεγαλο ρολο το βαρος του ποδιου σου.. και εξαλλου μισο λιτρο αυξηση μπορει να ειναι εξαιτιας πολλων παραγοντων..
-
Μήπως απλά στο service έγινε update το firmware της ECU και πλέον δουλεύει διαφορετικά?
Έχεις καταλάβει διαφορά στην απόδοση, ή μόνο στην κατανάλωση?
-
Αγαπητέ μου Petran17,
με συγχωρείς αλλά διαφωνώ και πάλι σε αυτό που λές...διότι τώρα οδηγώ ακόμα πιο συντηρητικά απο ότι πρίν...το γκάζι ίσα που το χαιδεύω δεν το πατάω.. Πριν το πάταγα περισσότερο, τι να κάνουμε τώρα , δεν μπορείς να είσαι κάθετος και απόλυτος στο πως οδηγάω εγώ. Έχω αλλάξει το τρόπο οδήγησης μου α΄κόμα περισσότερο και οδηγάω ακόμα πιο επιφυλακτικά απο πρίν μην κάψω... Πριν δεν το έκανα αυτό...δεν πρόσεχα καν πως θα οδηγήσω και θα σου πώ ότι το πάταγα και έτρεχα περισσότερο , χωρίς να δίνω σημασία στην κατανάλωση...
-
Ο tce εχει λιγο 'ιδιοτροπη' συμπεριφορα,να το πω ευγενικα...
Για αυτο και πουλησα το Clio νυχτα...
Θα σου ελεγα να κανεις εναν καθαρισμο πεταλουδας,στο δικο μου εστρωναν πολλα μετα,κυριως το οτι δεν επαιρνε μπρος,οταν ηταν ζεσταμενο
Βγαλε τον πολο για 5-10 λεπτα,τετοια πραγματα.... -
Ο χρήστης patriot75 έγραψε:
Θεωρείται φυσιολογικό το γεγονός μετά το 1ο ετήσιο σέρβις, να έχει ανέβει η μέση τιμή κατανάλωσης της βενζίνης απο 8,7l/100 σε 9,2l/100.......Με ένα ρεσερβουάρ γεμάτο 55lt έβγαζα πάνω απο ένα μήνα διαδρομών και περίπου 580-620 χλμ . Στο τελευταίο γέμισμα , το 1ο μετά το σέρβις , με φούλ γέμισμα καταναλώθηκε σε 26 μερές διανύοντας 552 χλμ...Οι διαφορές που αναφέρεις, ειδικά τα χλμ (30-40χλμ διαφορά) είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, του λάθους οργάνου, ακόμα και διαφορών λόγω θερμοκρασίας ή καιρικών συνθηκών. Βασικά απορώ και πως το πρόσεξες, εγώ βλέπω μεγαλύτερες διαφορές αναλόγως αν κάποια μέρα νιώθω βαρεμάρα ή όρεξη για οδήγηση, και ούτε καν αυτές δεν παρατηρώ....
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για κάποιο λόγο την εικόνα δεν την βλέπω. Από εκεί και μετά με δεδομένα τις ίδιες διαδρομές, συνθήκες και τρόπο οδήγησης παίζει να συμβαίνουν τα ακόλουθα:- έλεγχος των πιέσεων στα ελαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα μη τυχόν έχεις απώλειες. 2) ελαττωματικός αισθητήρας λ 3)ελαττωματικός μετρητής μάζας αέρος 4)update που πιθανό έγινε στο service και επέφερε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης. 5) πρατήριο και είδος βενζίνης που βάζεις.
Με εξαίρεση το 1) όλοι οι λοιποί παράγοντες δεν εξαρτώνται από εσένα αλλά θα πρέπει να ελεγχθούν από εσένα στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Μετρητη μαζας αερος δεν εχει Σπυρο....
-
Μήπως απλά στο service έγινε update το firmware της ECU και πλέον δουλεύει διαφορετικά?
Έχεις καταλάβει διαφορά στην απόδοση, ή μόνο στην κατανάλωση?
Καλημέρα Φάνη..καί στην κατανάλωση και στην απόδοση... έχω παρατηρήσει και διαφορά στον ήχο του turbo και πχ στην δευτέρα αργεί να τσιμπήσει και δώσει ταχύτητα..
από the_ace » 22 Μαρ 2018 11:18
Οι διαφορές που αναφέρεις, ειδικά τα χλμ (30-40χλμ διαφορά) είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, του λάθους οργάνου, ακόμα και διαφορών λόγω θερμοκρασίας ή καιρικών συνθηκών. Βασικά απορώ και πως το πρόσεξες, εγώ βλέπω μεγαλύτερες διαφορές αναλόγως αν κάποια μέρα νιώθω βαρεμάρα ή όρεξη για οδήγηση, και ούτε καν αυτές δεν παρατηρώ....Καλήμερα ace, επειδή κάθισα και υπολόγισα το κόστος βένζινης απο την ημέρα παραλαβής μέχρι και το σέρβις είναι πολύ παραπάνω τελικά.. 60 χλμ τουλάχιστον απώλεια στα 55lt δεν το λές και λίγο.. το παρατήρησα γιατί οδηγάω πολύ πιο συντηρητικά απο ότι πρίν... Πριν δεν υπολόγιζα τίποτα, οδηγούσα χωρίς να κοιτάω , το πάταγα το έτρεχα και γενικά το ευχαριστιόμουνα...
-
Ο χρήστης patriot75 έγραψε:
Αγαπητέ μου Petran17,με συγχωρείς αλλά διαφωνώ και πάλι σε αυτό που λές...διότι τώρα οδηγώ ακόμα πιο συντηρητικά απο ότι πρίν...το γκάζι ίσα που το χαιδεύω δεν το πατάω.. Πριν το πάταγα περισσότερο, τι να κάνουμε τώρα , δεν μπορείς να είσαι κάθετος και απόλυτος στο πως οδηγάω εγώ. Έχω αλλάξει το τρόπο οδήγησης μου α΄κόμα περισσότερο και οδηγάω ακόμα πιο επιφυλακτικά απο πρίν μην κάψω... Πριν δεν το έκανα αυτό...δεν πρόσεχα καν πως θα οδηγήσω και θα σου πώ ότι το πάταγα και έτρεχα περισσότερο , χωρίς να δίνω σημασία στην κατανάλωση...
Καλε μου φιλε Patriot75 με παρεξηγησες.
Προφανως και δεν σου λεω πως οδηγας.. ειπα μηπως.
Οσον αφορα το θεμα τωρα του συντηρητικου.. εχω προσεξει καμια φορα οτι αν θελω να πετυχω χαμηλες καταναλωσεις με ελαφρυ ποδυ και πολυυυυυ ομαλες επιταχυνσεις εχω λιγακι υψηλοτερη καταναλωση απ οταν δεν το σκεφτομαι. και κατι αλλο.. νομιζω πετυχαινεις χαμηλοτερες καταναναλωσεις αν επιταχυνεις σχετικα γρηγορα και διατηρεις ταχυτητα ρολαροντας παρα οταν επιταχυνεις συνεχως και ομαλα μεχρι την ταχυτητα που θες...
Γνωμη μου αυτο παντα και εντελως φιλικα. -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Για κάποιο λόγο την εικόνα δεν την βλέπω. Από εκεί και μετά με δεδομένα τις ίδιες διαδρομές, συνθήκες και τρόπο οδήγησης παίζει να συμβαίνουν τα ακόλουθα:
Μετρητη μαζας αερος δεν εχει Σπυρο....
Τότε θα είναι το πρώτο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που δεν έχει μετρητή μάζας από όσα γνωρισα.
https://www.euantallaktika.gr/exartimat ... uster-2010
Αλλα δεν νομίζω. - έλεγχος των πιέσεων στα ελαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα μη τυχόν έχεις απώλειες. 2) ελαττωματικός αισθητήρας λ 3)ελαττωματικός μετρητής μάζας αέρος 4)update που πιθανό έγινε στο service και επέφερε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης. 5) πρατήριο και είδος βενζίνης που βάζεις.
-
Τι εννοεις;
Αφου δεν εχει λεμε....
Ενα map εχει πριν την πεταλουδα και thats it...
edit,πανω στη πολλαπλη για την ακριβεια.
RENAULT FORUM