-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν μπορω να κανω οικονομια.......Oύτε και εγώ...
-
Punto 1.2 80HP Αθήνα-Πάτρα μέ μέση 3.8-3.9λ/100χλμ με 85 χλμ/ώρα και κολλήμενος πίσω από νταλίκα (φοβερή οικονομία).
Subaru Forrester Αθήνα-Μονεμβάσια 21-22λ/100χλμ...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Punto 1.2 80HP Αθήνα-Πάτρα μέ μέση 3.8-3.9λ/100χλμ με 85 χλμ/ώρα και κολλήμενος πίσω από νταλίκα (φοβερή οικονομία).Subaru Forrester Αθήνα-Μονεμβάσια 21-22λ/100χλμ...
To Punto 3L car? Poli kalos!
Me to forester prepi na to efharistithikes katitis parapano omos... -
Ο χρήστης BlueChim έγραψε:
Punto 1.2 80HP Αθήνα-Πάτρα μέ μέση 3.8-3.9λ/100χλμ με 85 χλμ/ώρα και κολλήμενος πίσω από νταλίκα (φοβερή οικονομία).
Subaru Forrester Αθήνα-Μονεμβάσια 21-22λ/100χλμ...
To Punto 3L car? Poli kalos!
Me to forester prepi na to efharistithikes katitis parapano omos...Ναι, αλλά με truck-tailing.. δηλαδή κολλήμενος πίσω από νταλίκα για να εκμεταλευτώ το slipstreaming.
αλλίως είναι γύρω στα 5λTo Forrester ήταν κολασμένο....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ναι, αλλά με truck-tailing.. δηλαδή κολλήμενος πίσω από νταλίκα για να εκμεταλευτώ το slipstreaming.
αλλίως είναι γύρω στα 5λIsos to monadiko advantage (pros tous allous xristes tou dromou) tou na iparhoun dalikes ston dromo!!
-
Η μικρότερη κατανάλωση που έχω μετρήσει μόλις μία φορά είναι 5,5λιτ / 100χλμ (από Πάτρα, στην εκδρομή του forum στη Λ. Πλαστήρα). Οι μικρότερες που έχω μετρήσει αρκετές φορές είναι 5,8 λιτ / 100χλμ σε διαδρομές Πάτρα-Πύργο, όπου έχω γεμίσει μέχρι και 40 λίτρα. Η μεγαλύτερη που έχω μετρήσει αρκετές φορές 7-7,2 λιτ/100χλμ. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για μωτ στις μετρήσεις αυτές.
Εκτός από την ταχύτητα (κατά κανόνα δεν πηγαίνω πάνω από το όριο που παίρνουν πινακίδες, δίπλωμα), μεγάλο ρόλο παίζει το βάρος και οι προσπεράσεις σε πυκνή κίνηση.
Ωπ! το αυτοκίνητο ... Ξέχασα ΤΟ αυτοκίνητο Clio 1.2 60HP.
Αμάν! Τώρα ξέχασα ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! Συγγνώμη, αλλά είναι η ώρα περασμένη ...
Εκδρομή το 2000 με το Renault5 947cc: Πάτρα - Έβρος - Σαμοθράκη. Γεμίζουμε στην Πάτρα και ξεκινάμε. Λίγο μετά τη Λάρισα αν θυμάμαι καλά νοιαζόμαστε να γεμίσουμε. Κοιτάζουμε, ξανακοιτάζουμε τίποτα. Λέμε: δε μπορεί ολόκληρη εθνική να μην έχει ένα βενζινάδικο. Έλα όμως που δεν είχε ... Καταλήξαμε να βάζουμε νεκρά στις κατηφόρες και μέγιστη ταχύτητα 70 -80 χλμ/ω. Μπαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και γεμίζουμε 35 λιτ (σε διαδρομή 500 χλμ περίπου). Διαβάζοντας αργότερα το βιβλίο του Haynes, αν θυμάμαι καλά είδα πως το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 35 λίτρα. Στο τσακ δηλαδή.
-
Καθημερινά για 2 μήνες έκανα τη διαδρομή Παλλήνη - Πειραιάς - Παλλήνη.
Αναχώρηση πρωί 7.45 Αττική Οδός --> 8.00 Αθηνών - Λαμίας --> Πειραιάς 8.30.
Επιστροφή 16.00: Πειραιάς --> Παραλιακή --> Συγγρού --> Καλλιρρόης --> Βασ. Σοφίας --> Μιχαλακοπούλου --> Μεσογείων --> Μαραθώνος --> Παλλήνη 17.00.Τις ώρες και τη διαδρομή τα αναφέρω για να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτές οι συνθήκες κίνησης.
Το αυτοκίνητο είναι ένα smart 4two και η μέση κατανάλωση γι αυτή τη διαδρομή είναι 5,44lt/100km. Ή αλλιώς, με 34 lt κάνει 625 χιλιόμετρα. Το max που έχω κάνει με το smart (σε απόσταση) είναι 711 χιλιόμετρα, με κίνηση κυρίως (αλλά όχι μόνο) σε ανοιχτό δρόμο και συντηρητική οδήγηση (και παρά λίγο να μείνω ).
Εκκρεμεί ακόμα ένα ταξίδι αποκλειστικά σε ανοιχτό δρόμο για να δω το μέγιστο που μπορεί να προσφέρει σε αυτονομία -
Αυτοκίνητο Toyota Corolla 1.3L. Φέτος το καλοκαίρι, σε εκδρομή με 4 ατομα και γεμάτο αποσκευές, για τη διαδρομή Αθήνα-Κέρκυρα έκανα το προσωπικό ρεκόρ των 5.95L/100km. Τα χιλιόμετρα που καναμε στην Κερκυρα μαζί με το Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα (περίπου) έδωσαν 6.07L/100 km. Το A/C ήταν ανοιχτό ένα 30% του χρόνου. Πολύ το χάρηκα, γιατί συνήθως κινούμαι στην πόλη με γύρω στα 7.5L/100km. Τουλάχιστον είναι σχετικά δυνατό για τα κυβικά και την ηλικία του το αυτοκίνητο! Ήθελα πάντως να δω πόσο θα έκαιγε σε cruising με 90-100 km/h, σε αυτοκινητόδρομο...
BTW, είμαι κι εγώ ένας από τους τρελάρες που κρατάνε spreadsheet με καταναλώσεις, service και ότι άλλη πληροφορία για το αμάξι -
Το ρεκόρ μου είναι 650 χιλιόμετρα με Ibiza 1.4 16v, καλοκαίρι με ανοιχτό ac συνεχόμενα και συνολικά δύο άτομα. Ρεζερβουάρ 45 λίτρα και μέγιστη ταχύτητα 140 αλλά την πιό πολύ ώρα πήγαινα με 120. Το προηγούμενο μου ρεκόρ ήταν 700 χιλιόμετρα με Ibiza 1.4 8v χωρίς ac, ρεζερβουάρ και ταχύτητα ίδια.
Βενζίνη πάντα ΕΠ.
-
Με Υ 16v , 5.5 λ/100 στη διαδρομή Αθήνα - Μονεμβάσια
Με Delta HF 7.5 λ/100 στην ίδια διαδρομή (2-3 φορές η κατανάλωση έχει πέσει κάτω από 10)
-
8.34 με MX5 1.8
10.6 με Suzuki Grand Vitara 2.5
αλλά και αναμμένο λαμπάκι στα 190 km από φουλάρισμα σε Impreza WRX μετά από μια κολασμένη νύχτα -
Με Saxo 1.4, γέμισμα στην Κατερίνη, Λάρισα, ξανά Κατερίνη, Βέροια, Καστοριά (River Party), και μετα Λάρισα μέσω Κοζάνης Ελασσόνας.
Τα χιλ γύρω στα 760, ο δείκτης χαμηλά λίγο πρίν το κόκκινο και αποφασίζω να βάλω βενζίνη στη Λάρισα μήπως και χάλασε ο δείκτης (ήταν και καινούριο το αμάξι...).
Πήρε 42 λίτρα περίπου, δηλαδή κάπου 5,5 lit/100km
Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, πολύ βροχή και κίνηση στην Καστανιά και δυο γενναία μποτιλιαρίσματα στο Νεστόριο
Το μόνο καλό οτι σε μεγάλα κομάτια της Εθνικής οδηγούσε η -τότε φίλη- νυν σύζηγος. Αυτό ηταν το ρεκόρ, αν και πολλές φορές κινιόμουν στα 6.5 λιτρα (είμαι κι εγώ μανιακός με τη στατιστική, τα γράφω όλα)
Με το Wagon R 1.3 έχω να πω οτι καίει πιο λίγο αν περάσω πχ την κατάρα παρά στην εθνική. Υστερεί τρομερά σε αεροδυναμική παρότι έχει οικονομικό κινητήρα. Στηνπόλη καίει 7.5 λίτρα μέσο όρο, όσο καίει και όταν πηγαίνει με 120+
Για τον βενζινοφωνιά το Vitara, έχω κάνει 10 λιτ/100χιλ πηγαίνοντας ταξίδι με 90-120. Στην πόλη πετίπου 14-15 λίτρα (είναι 2000κυβ)
Παντως έχω πάθει πλάκα με τα πετρελαιοκίνητα που οδηγώ κατα καιρούς έξω. 6,5 λιτ/100 την τελευταία φορά Α4 βάγκον με πολύ φαρδιά λάστιχα, τέσσερα άτομα με μπαγάζια και ταχύτητες 140+
Οπότε λογικό είναι να κοιτάμε για Diesel τώρα -
Με το Accent του πατερα μου πριν απο χρονια 505 χλμ, 7,3 lt/100, καλοκαιρι σε ανοιχτο δρομο (οχι ταξιδι) με full A/C.
Με το 307 SW φετος το καλοκαιρι 738 χλμ, 8,0 lt/100 (7,4 στο trip computer), πηρε 59,2 lt (ρεζερβουαρ 60). Και παλι καλοκαιρι (διακοπες), φουλ AC, οχι σε ταξιδι (μεση ταχυτητα 55 χλμ). Εχω κανει αρκετα πιο κατω σε ταξιδι, αλλα δεν το ειχα καταγραψει.
Το Panda (dualogic) το μετρησα σε ταξιδι Θεσσαλονικη-Καστορια-Θεσσαλονικη 5,5 lt/100 (5,4 στο trip computer). Δεν κατεγραψα ποσα χλμ εβγαλε. Στην 'κατηφορα' (Καστορια-Θεσσαλονικη) εγραψε 5,2 lt/100 με 3 επιβατες και αποσκευες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι λέτε ρε παιδια; Εγω με το κορσάκι που ειναι 1000αρι κανω μόνο 500κμ με ενα ρεζερβουαρ.
Με Γιάρις χιλιάρι, 500 χμ με ένα ρεζερβουάρ, ΤΕΡΜΑ γκάζι!
Σπυρο τα δικά σου 500 είναι σε πόλη ή εκτός; Τα δικά μου είναι σε πόλη. Σε εθνική λογικά θα βγάζουμε περισσότερα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι λέτε ρε παιδια; Εγω με το κορσάκι που ειναι 1000αρι κανω μόνο 500κμ με ενα ρεζερβουαρ.
Σπυρο τα δικά σου 500 είναι σε πόλη ή εκτός; Τα δικά μου είναι σε πόλη. Σε εθνική λογικά θα βγάζουμε περισσότερα.
Στην εθνική, αλλά σεν πρόσεξες τα bold: ΤΕΡΜΑ γκάζι, ήτοι ΤΕΛΙΚΗ!
-
Το πλέον οικονομικό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει?
Ένα ΜΚ2 Polo 1.9d 54hp (νομίζω - δεν είχε turbo) μιάς φίλης μου στην Ισπανία. Δεν θυμάμαι ακριβώς κατανάλωση αλλά, πάντως, ή φίλη μου με εξέπλητε πάντα λέγοντάς μου π.χ. 'χμ, περίεργο, αυτό τον μήνα χρειάστηκε να βάλω βενζίνη' - και ας το χρησιμοποιούσε κάθε μέρα. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στην εθνική, αλλά σεν πρόσεξες τα bold: ΤΕΡΜΑ γκάζι, ήτοι ΤΕΛΙΚΗ!
Σε πόλη πόσα βγάζεις;
-
Χμμ, με το roadster και δυο άτομα αν προσέξω λίγο βλέπω έυκολα 4.7-4.9l/100Km. Η τιμή αυτή είναι εφικτή σχεδόν για οποιοδήποτε ταξίδι εθνικής και ένα άτομο. Στους επαρχειακούς δρόμους ανεβαίνει αλλά ελαφρώς (4.9-5.1 ακόμα και με AC αναμμένο). Αυτά με τα φώτα πάντα ανοικτά και μερικές φορές και την κουκούλα κάτω (πάει περίπατο η αεροδυναμική του). Πολύ οικονομικό, νομίζω! Σε λιώσιμο δεν έχω δει πάνω από 6.5...Το οικονομόμετρό του είναι ακριβές αν μετρηθεί σε απόσταση μεγαλύτερη των 100Km, μηδενιζόμενο εν κινήσει και ζεστό.
Στο 914 έχω δει τις τρελλές διακυμάνσεις. Σε ρυθμούς κονβόι στην αουτοστράντα έχει κάψει μέχρι και 7.3l/100km, μετά από προσεχτικό σέρβις, που είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ για αυτό το μοτέρ-αρχαιολογία, αλλά πατημένο έχει φτάσει για την πλάκα του τα 18λιτράκια.Ένα αξέχαστο σαββατο βράδυ έκαψε 22
Ο σκάθαρος δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 7.5, πάντως!7.5-11 το νορμάλ του..
Συμπαθώ ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα με πολύ χαμηλή κατανάλωση και τη θεωρώ βασικότατο πλεονέκτημα σε ένα μικρό αυτοκίνητο, όχι επειδη είμαι τσιγκούνης (καλά...όχι πολύ! ) απλά επειδή πιστεύω οτι αυτά τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι όσο γίνεται περισσότερο καθαρα! Μόλις επιτραπούν τα Diesel (γέρος..100 χρονών θα είμαι τότε έγω) θα πάρω ένα smart diesel που λένε οτι καίει χωρίς κόπο 3.5λιτράκια!! -
Προσωπικό ρεκόρ με το Avensis 1,6 φέτος το καλοκαίρι. Διαδρομή Κέρκυρα- Διακοφτό - Μαρούσι, γυρίζοντας από διακοπές, φορτωμένο με a/c συνέχεια... κατανάλωση 6,4 lt.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...Α, ναι..Αυτονομία...υπολογίστε με 34λίτρα ρεζερβουάρ το roadster, 46 h 914 και 36 το σκαθάρι.
Το ρεκόρ αυτονομίας σας?