Η μικρότερη κατανάλωση που έχω μετρήσει μόλις μία φορά είναι 5,5λιτ / 100χλμ (από Πάτρα, στην εκδρομή του forum στη Λ. Πλαστήρα). Οι μικρότερες που έχω μετρήσει αρκετές φορές είναι 5,8 λιτ / 100χλμ σε διαδρομές Πάτρα-Πύργο, όπου έχω γεμίσει μέχρι και 40 λίτρα. Η μεγαλύτερη που έχω μετρήσει αρκετές φορές 7-7,2 λιτ/100χλμ. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για μωτ στις μετρήσεις αυτές.
Εκτός από την ταχύτητα (κατά κανόνα δεν πηγαίνω πάνω από το όριο που παίρνουν πινακίδες, δίπλωμα), μεγάλο ρόλο παίζει το βάρος και οι προσπεράσεις σε πυκνή κίνηση.
Ωπ! το αυτοκίνητο ... Ξέχασα ΤΟ αυτοκίνητο Clio 1.2 60HP.
Αμάν! Τώρα ξέχασα ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! Συγγνώμη, αλλά είναι η ώρα περασμένη ...
Εκδρομή το 2000 με το Renault5 947cc: Πάτρα - Έβρος - Σαμοθράκη. Γεμίζουμε στην Πάτρα και ξεκινάμε. Λίγο μετά τη Λάρισα αν θυμάμαι καλά νοιαζόμαστε να γεμίσουμε. Κοιτάζουμε, ξανακοιτάζουμε τίποτα. Λέμε: δε μπορεί ολόκληρη εθνική να μην έχει ένα βενζινάδικο. Έλα όμως που δεν είχε ... Καταλήξαμε να βάζουμε νεκρά στις κατηφόρες και μέγιστη ταχύτητα 70 -80 χλμ/ω. Μπαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και γεμίζουμε 35 λιτ (σε διαδρομή 500 χλμ περίπου). Διαβάζοντας αργότερα το βιβλίο του Haynes, αν θυμάμαι καλά είδα πως το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 35 λίτρα. Στο τσακ δηλαδή.