-
Και παραπάνω αρκει η μεταφορά να ειναι με Ταχυδρομίο USPS και όχι άλλο κουριερ γιατγι αυτοί εχουν δικό τους εκτελωνιστή και τα περνάει όλα απο κόσκινο.
-
Έστειλα ένα πακέτο Γερμανία με Γενική Ταχυδρομική. Λογική η καθυστέρηση ή το κάνω track από αλλού (λ.χ. Deutsche Post);
Ημερομηνία Ώρα Σημείο Πληροφορίες
Τρίτη 01/10/13 14:26 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Καταχώρηση στοιχείων αποστολής
Τρίτη 01/10/13 14:28 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Καταχώρηση στοιχείων αποστολής
Τρίτη 01/10/13 14:48 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Αναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης
Τετάρτη 02/10/13 2:07 ΑΘΗΝΑ Κ.Δ. Αναχώρηση από κέντρο διαμετακόμισης
Τετάρτη 02/10/13 13:24 ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Άφιξη σε σημείο εξυπηρέτησης
Τετάρτη 02/10/13 17:08 ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Αναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης -
αφου ειναι πακετο τσεκαρε στο http://www.dhl.de/ που ειναι υπεύθυνο για πακετα στη γερμάνια (βεβαια τώρα αν η γεν ταχ συνεργάζεται με καποια αλλη εταιρία κουριερ ειναι αλλο ζήτημα)
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Eκανα bid σε μια δημοπρασία στο ebay που τελικά κέρδισα. Δεν είδα όμως οτι ειναι απο Αμερική . Ειναι μια θήκη κινητού με κόστος 4.99 δολλάρια. Λέτε να υπαρξει πρόβλημα με τελωνειο?Ετοιμάσου να πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις.
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
αφου ειναι πακετο τσεκαρε στο http://www.dhl.de/ που ειναι υπεύθυνο για πακετα στη γερμάνια (βεβαια τώρα αν η γεν ταχ συνεργάζεται με καποια αλλη εταιρία κουριερ ειναι αλλο ζήτημα)Dpd τελικά. Thnx
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Eκανα bid σε μια δημοπρασία στο ebay που τελικά κέρδισα. Δεν είδα όμως οτι ειναι απο Αμερική . Ειναι μια θήκη κινητού με κόστος 4.99 δολλάρια. Λέτε να υπαρξει πρόβλημα με τελωνειο?
Ετοιμάσου να πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις.
Στειλτους μυνημα να στο στειλουν σε συσκευασια δωρο. Δεν θα πληρωσεις τπτ..
-
- Έτσι κι αλλιώς δεν θα πληρώσει τίποτα.
- Στο τελωνείο είναι ακαμάτηδες, όχι βλάκες.
-
http://www.dutycalculator.com/
Σύμφωνα με αυτό,για εισαγωγές USA-GREECE ,αν τα προιόντα έχουν αξία χαμηλότερη από 150€ (Insurace-shipping included),δεν πληρώνεις Duty μόνο το VAT (ΦΠΑ).
Ισχύει για όλα τα προιόντα αυτό?Ή μόνο για μερικά που έψαξα?
Όσο για τα handling fees υποθέτω ότι είναι 0 αν είναι USPS-ΕΛΤΑ?
-
Ο χρήστης GranTurismoOmologato έγραψε:
http://www.dutycalculator.com/Σύμφωνα με αυτό,για εισαγωγές USA-GREECE ,αν τα προιόντα έχουν αξία χαμηλότερη από 150€ (Insurace-shipping included),δεν πληρώνεις Duty μόνο το VAT (ΦΠΑ).
Ισχύει για όλα τα προιόντα αυτό?Ή μόνο για μερικά που έψαξα?
Προσωπικα δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη καθοτι αυτα αλλαζουν,αλλα νομιζω οτι επι του παροντος ειναι οπως ακριβως το εγραψες.Ισχυει για ολες τις χωρες εκτος ΕΕ.
Με αλλα προιοντα επισης ισχυει το ιδιο οριο,αλλα αν τυχον παρεις βιταμινες κτλ μπορει να μπλεξεις με ΕΟΦ κτλ -
Την πατησα με το Ebay... μετα απο τοσα χρονια χρησης, πρωτη μπανανοφλουδα...
Αγοραζω αντικειμενο Ιουλιο.. επειδη το βιαζομουνα, λεω να το παρω απο Γερμανια να ερθει γρηγορα αντι απο Κινα που συνηθως αγοραζω... (το εβρισκα το ιδιο -20%)
Τελη Αυγούστου και μετα απο παραπονα στον seller (ανοιγω case στο eBay) μου στελνει φωτο το αντικειμενο με σφραγιδα ΕΛΤΑ returned as unclaimed!!! Οση φασαρια και να εκανα στα ΕΛΤΑ γιατι ποτε δε με ειδοποιησανε το δικιο μου δε το βρηκα.. προσπαθησα να κανω επισημο γραπτο παραπονο, αν δειτε ποια ειναι η διαδικασια... ντροπη.. απλα δε γινεταιΜε την ουρα στα σκελια του λεω γινεται να μου το ξαναστειλεις, μου λεει οκ, στο στελνω ξανα Free of charge αλλα κλεισε το case. To κλεινω.... περασε 1.5 μηνες και item πουθενα. Ε λοιπον δεν μπορω να κανω τιποτα... το eBay εχει policy οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα report αν εχεις ανοιξει ΚΑΙ κλεισει case για αντικειμενο.. μα τιποτα λεμε! O seller με γειωνει .. τον ηπια... Προσπαθησα μεσω PayPal να ανοιξω dispute, τσοουυπ, το καταλαβε μεσω eBay οτι ειχε ανοιχθει case, δε γινεται οιυτε απο εκει...
Βεβαια, μου εχουνε μπει ψυλλοι στα αυτια οτι κατι δεν παει καλα με τα ΕΛΤΑ μου πλεον, ενω τοσα χρονια δεν ειχα παραπονο (ιδια διευθυνση, καμια αλλαγη).
Μια αποδεδειγμενη πετσα ηταν το πρωτο πακετο. Αλλο πακετο απο Κινα, απο 3/Σεπ , για το οποιο εχω tracking number φαινεται οτι δεν εχει παραληφθει ποτε απο Ελλαδα (εφυγε απο Κινα 5/9)
Αλλο πακετο παλι απο Κινα, εφυγε 23/9, παρεληφθη 3/10 απο το υποκαταστημα διαλογης κοντα και εκτοτε (μια εβδομαδα) δεν εχω λαβει καμια ειδοποιηση... το βλεπω χαλαρα να το γυρνανε as unclaimed σε λιγο καιρο οποτε με βλεπω απο Δευτερα να αρχιζω τα τηλεφωνα κτλ...Δεν θελω να αποδεχθω οτι εχασα την δυνατοτητα παραγγελιας ψιλοκοκο απο Ebay λογω ΕΛΤΑ, γιατι ειναι φρικη
-
Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που γνωρίζω, τα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα από το καλοκαίρι και μετά. Από εκεί που είχαμε μια εξαιρετική ταχυδρόμο το προηγούμενο διάστημα, ο ταχυδρόμος πλέον περνάει από εμάς μόνο Τετάρτη μεσημέρι και Σάββατο
Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που δέμα μου χάθηκε και βρέθηκε ευτυχώς σε ΕΛΤΑ άλλης περιοχής, ύστερα από αρκετό ψάξιμο. Τα ίδια παράπονα έχω ακούσει και για άλλες περιοχές, οποτε υποψιάζομαι πως το πρόβλημα είναι γενικευμένο.
Σχετικά με τον τύπο από την Γερμανία, για να σου έχει βγάλει και φώτο από το δέμα, θεωρώ πως τελικά μάλλον στα ΕΛΤΑ είναι το θέμα και όχι σε αυτόν δυστυχώς.
Σε ότι αφορά τις αγορές από Κίνα, δε ξέρω τι ακριβώς έχεις παραγγείλει, αλλά διάβασα πως έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια σχετικά με προϊόντα με μπαταρίες λιθίου κλπ και λόγω του μεγάλου αριθμού ελέγχων οι χρόνοι παράδοσης έχουν αυξηθεί. Έχω παραγγείλει δύο δέματα από Κίνα από τις 04/09 και ακόμη περιμένω. Την ίδια στιγμή παρείγγειλα προϊόν από ΗΠΑ στις 30/09 με απλό ταχυδρομείο και το έχω ήδη παραλάβει.
Τσέκαρε το ταχυδρομείο σου. Πάνε αρχικά στο τοπικό υποκατάστημα να ρωτήσεις αν υπάρχουν δέματα για σένα στα αζήτητα και αν δε βγάλεις άκρη πάνε στα κέντρικά από όπου γίνεται η διανομή.
-
δεν ενημερώνουν πάντα το σύστημά τους. Έχει τύχει αρκετές φορές να βλέπω το tracking number να είναι στα κεντρικά ή καθόλου και να μου 'χει έρθει το δέμα
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Την πατησα με το Ebay... μετα απο τοσα χρονια χρησης, πρωτη μπανανοφλουδα...Mου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό πριν χρόνια με δέμα από την Ισπανία. Είχα το νούμερο του συστημένου και πήγαινα από το ταχυδρομείο στους διανομείς και από τους διανομείς στο ταχυδρομείο και κανείς δεν ήξερε τίποτα. Μετά από δύο μήνες μου έστειλε ο Ισπανός φωτογραφία του δέματος με φαρδιά-πλατιά γραμμένο Ελληνικά ΑΝΕΠΙΔΟΤΟ - ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ !! Ευτυχώς δέχτηκε να μου το ξαναστείλει και να μοιραστούμε το κόστος και τη δεύτερη φορά ήρθε κανονικά.
-
Ιταλός έχει ανταλλακτικό που με ενδιαφέρει αλλά το πόσταρε σε σχετικό γκρουπ του ΦΒ. Δεν είναι στο ebay ούτε έχει Paypal.
Υπάρχει τρόπος να γίνει η συναλλαγή με ασφάλεια (ήτοι να του στείλω τα φράγκα αλλά να είμαι σίγουρος ότι θα το στείλει);
Αυτός προτείνει να τον πληρώσω μέσω postepay που, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι ενός είδους Ιταλική πιστωτική κάρτα.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ιταλός έχει ανταλλακτικό που με ενδιαφέρει αλλά το πόσταρε σε σχετικό γκρουπ του ΦΒ. Δεν είναι στο ebay ούτε έχει Paypal.Υπάρχει τρόπος να γίνει η συναλλαγή με ασφάλεια (ήτοι να του στείλω τα φράγκα αλλά να είμαι σίγουρος ότι θα το στείλει);
Αυτός προτείνει να τον πληρώσω μέσω postepay που, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι ενός είδους Ιταλική πιστωτική κάρτα.
Αν εχεις ορεξη για ρισκο, δοκιμασε!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που γνωρίζω, τα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα από το καλοκαίρι και μετά. Από εκεί που είχαμε μια εξαιρετική ταχυδρόμο το προηγούμενο διάστημα, ο ταχυδρόμος πλέον περνάει από εμάς μόνο Τετάρτη μεσημέρι και ΣάββατοΕπίσης, ήταν η πρώτη φορά που δέμα μου χάθηκε και βρέθηκε ευτυχώς σε ΕΛΤΑ άλλης περιοχής, ύστερα από αρκετό ψάξιμο. Τα ίδια παράπονα έχω ακούσει και για άλλες περιοχές, οποτε υποψιάζομαι πως το πρόβλημα είναι γενικευμένο.
Σχετικά με τον τύπο από την Γερμανία, για να σου έχει βγάλει και φώτο από το δέμα, θεωρώ πως τελικά μάλλον στα ΕΛΤΑ είναι το θέμα και όχι σε αυτόν δυστυχώς.
Σε ότι αφορά τις αγορές από Κίνα, δε ξέρω τι ακριβώς έχεις παραγγείλει, αλλά διάβασα πως έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια σχετικά με προϊόντα με μπαταρίες λιθίου κλπ και λόγω του μεγάλου αριθμού ελέγχων οι χρόνοι παράδοσης έχουν αυξηθεί. Έχω παραγγείλει δύο δέματα από Κίνα από τις 04/09 και ακόμη περιμένω. Την ίδια στιγμή παρείγγειλα προϊόν από ΗΠΑ στις 30/09 με απλό ταχυδρομείο και το έχω ήδη παραλάβει.
Τσέκαρε το ταχυδρομείο σου. Πάνε αρχικά στο τοπικό υποκατάστημα να ρωτήσεις αν υπάρχουν δέματα για σένα στα αζήτητα και αν δε βγάλεις άκρη πάνε στα κέντρικά από όπου γίνεται η διανομή.
Καταθέτω τις (πρόσφατες) δικιές μου εμπειρίες, από Κίνα και Χονγκ-Κονγκ:
- Μπαταρία για laptop (από Κίνα). Shipped την 14/08. Μήνυμα από τον seller την 26/08, σύμφωνα με το οποίο, το αντικείμενο δεν έχει ακόμα εξαχθεί από Κίνα, λόγω αυστηρότερων ελέγχων στο τελωνείο. Περιμένεις όσο χρειαστεί ή full refund, μου έγραψε. Σε 2 μέρες μου είχε επιστρέψει το ποσό (κύριος ο seller).
- Καπάκι κλειδιού αυτοκινήτου (από Κίνα). Shipped την 25/08. Άφιξη την 28/09.
- Χειριστήριο air-condition (από Κίνα). Shipped την 01/09. Ακόμα να έρθει. Άνοιξα case για refund. Αναμένω.
- Μπαταρία για laptop (από Κίνα). Shipped την 30/08. Την 18/09 παρελήφθη (20 ημέρες... όχι και άσχημα).
- Γραφίδες για touch screen (από Χονγκ-Κονγκ). Shipped την 16/09. Άφιξη την 26/09 (10 ημέρες μόνο!!!!!).
- Κινητό τηλέφωνο (από Χονγκ-Κονγκ). Shipped την 11/09. Ακόμα τίποτα και το tracking number δεν φαίνεται πουθενά στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ., σε αντίθεση με την σελίδα της swiss-post, από την οποία προκύπτει αναχώρηση από την χώρα προέλευσης την 16/09.
- Καπάκι κλειδιού αυτοκινήτου (από Κίνα). Shipped την 26/09. Ήδη από την 02/10 το tracking number βγαίνει στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ., χωρίς να μου έχει παραδοθεί ακόμα.
Προσωπικά, έκανα επαφή και με τον διανομέα (στάνταρ ώρες άφιξης κάθε μέρα), ώστε αφενός μεν να μην τεθεί ζήτημα μη επίδοσης, αφετέρου δε για να χτυπάει το κουδούνι όταν παραδίδει τα απλά δέματα (πράγμα που ήδη το έκανε, προς τιμήν του).
-
Το όλο θέμα με τις καθυστερήσεις - με εξαίρεση τους νέους αυστηρούς κανονισμούς για την διακίνηση μπαταριών λιθίου - έχει να κάνει κυρίως με το τοπικό υποκατάστημα ΕΛΤΑ και το ανθρώπινο δυναμικό του το οποίο δυστυχώς έχει συρρικνωθεί. Παράλληλα η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει οδηγήσει σε τεράστιο αριθμό διακινούμενων πακέτων που με τις τρέχουσες υποδομές είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκπεραιωθεί γρήγορα
Προσωπικά σε σύνολο 85 παραγγελιών από Κίνα / Χονγκ Κόνγκ (ebay ή και άλλο internet-ομάγαζο) δεν έχω χάσει τίποτα. Ειδικά σε μικροπράγματα με ευτελές κόστος (1-10 Ευρώ) προτιμώ να περιμένω ή να επικοινωνώ κατευθείαν με τον πωλητή για να βρεθεί λύση παρά να καταφεύγω στην εύκολη διαδικασία του dispute η οποία όταν γίνεται μαζικά από συγκεκριμένους γεωγραφικούς προορισμούς νομοτελειακά οδηγεί σε exclusion της Ελλάδας από τη λίστα των εξυπηρετούμενων προορισμών.
Το έχω συζητήσει με 4-5 top sellers στο ebay και όλοι μου έχουν πει το ίδιο πράγμα. Ένας σοβαρός πωλητής στο ebay δεν θα ρισκάρει την φήμη του για μικροπράγματα.
(Δυστυχώς έχουμε κακή φήμη σαν αγοραστές.. και αυτό μαζί με το μικρό μέγεθος της Ελλ. αγοράς μας έχει οδηγήσει στο να φάμε πόρτα από σοβαρά Ευρωπαϊκά μαγαζιά). -
Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας.
Αν παραγγείλαμε κάτι, το πληρώσαμε και το παραλάβαμε αλλά τελικά δεν μας ικανοποιεί, τί μπορούμε να κάνουμε ;
Μπορούμε να το επιστρέψουμε ; -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Αν παραγγείλαμε κάτι, το πληρώσαμε και το παραλάβαμε αλλά τελικά δεν μας ικανοποιεί, τί μπορούμε να κάνουμε ;
Μπορούμε να το επιστρέψουμε ;Εξαρταται απο που το πηραμε, τι ειναι,ποσο καιρο το κρατησαμε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μπορούμε να το επιστρέψουμε ;Εξαρταται απο που το πηραμε, τι ειναι,ποσο καιρο το κρατησαμε.
Παραγγειλα μια μπαταρία για κινητό από Γερμανία πριν 20 ημέρες αλλά δεν πρέπει να είναι καινούργια και θέλω να ξέρω αν μπορώ να την επιστρέψω. Ο πωλητής πάντως υποστηρίζει επιστροφές από ότι λέει το ebay, απλώς δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)