-
Δυστυχώς δεν έχω και τόσο καλές εμπειρίες από αγορές από εξωτερικό στο ίντερνετ.
Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω αγορές από το ίντερνετ.
Όποτε αγοράζω κάτι μέχρι να παραλάβω είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αποστολή δεν έχει όνομα παραλαβής. Έχει απλά το όνομα μίας εταιρείας και μία διεύθυνση. Θα έρθει το πακέτο στο κτίριο που εργάζομαι. Στο κτίριο ήμαστε 1000 άτομα. Η εταιρεία (δηλαδή τα άτομα στην ρεσεψιόν) δεν εξυπηρετεί τέτοιες περιπτώσεις αλληλογραφίας. Και οι κούριερ αποχωρούν.
-
Και παρολα αυτα το εστειλες εκει. Εισαι του ρισκου.
-
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία : ΕΛ.ΤΑ. και παραλαβή στο υποκατάστημα που θα υποδείξουμε. Και φθηνότερα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και παρολα αυτα το εστειλες εκει. Εισαι του ρισκου.Μπα, μπέρδεμα έγινε. Έχω παραλάβει ξανά αρκετές φορές στην εργασία μου. Αλλά στα στοιχεία παραλήπτη είχε το ονοματεπώνυμό μου, οπότε ήταν ποιο απλά τα πράγματα.
Το ρίσκο είναι στο σπίτι μου. Πετάνε τα δέματα όπου βρούνε, κολλάνε χαρτάκια για παραλαβή στα ποιο απίθανα σημεία, βαράνε όλα τα κουδούνια, οι γείτονες εκνευρίζονται ...κλπ...
Μόνο με τα ΕΛΤΑ δεν υπάρχει πρόβλημα. Είτε αφήνουν ειδοποίηση στο γραμματοκιβώτιο, πάω στα ΕΛΤΑ και παραλαμβάνω.
Αλλά τους τελευταίους μήνες μόνο από ΚΙΝΑ και Χονγκ Κονγκ παραλαμβάνω με ΕΛΤΑ.
-
Παραγγελία ενός ανταλλακτικού για αποχυμωτή την Πέμπτη βάρους λιγότερου από 500 γραμμαρίων και παράδοση με αντικαταβολή με ACS. Δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις με την ACS και τους ζήτησα να το στείλουν με γενική αλλα δεν μπορούσαν. Έρχεται λοιπόν το πακέτο με παίρνουν τηλέφωνο για παράδοση ( νέο κόλπο, παρκάρει στην πλατεία ο οδηγός και περιμένει τον κόσμο εκεί) οπότε σταμάτησα όπως πήγαινα στο μαγαζί. Τηλεφωνικά μου είχε πει την τιμή που κοστίζει το ανταλλακτικό και μου έκανε εντύπωση αλλα μόλις έφταςα μου λέει έχει και μεταφορικά 35€...
Του λέω δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω 35€ και μου λέει ο οδηγός να πάρω στην εταιρία να κάνουν κάτι με την τιμή.
Παίρνω τηλέφωνο και μου λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι, και ότι εγώ φταίω γιατί έπρεπε να της πω ότι βρίσκομαι σε δυσπρόσιτη περιοχή(αρνούμαι να το δεχτώ αυτό - 13 χλμ έξω από την πόλη ΔΕΝ είναι δυσπρόσιτη περιοχή και επίσης περίπου 4 χιλιόμετρα από το υποκατάστημα ACS). Της λέω έχεις στοιχεία της εταιρίας φαίνεται καθαρά που είναι η έδρα και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω 35€ και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι και από τις δυο πλευρές με αποτέλεσμα να της πω δεν παραλαμβάνω κάνε ότι θες.
Και τώρα βρέθηκα να ψάχνω πάλι για το ανταλλακτικό...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Δεν ήξερες εξ αρχής τα μεταφορικά;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν ήξερες εξ αρχής τα μεταφορικά;Όχι ήταν έκπληξη γιατί η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Κακώς δε ρώτησες. Θα έχεις θέμα με τον πωλητή, που θα πρέπει να πληρώσει την acs. Με κάποιον τρόπο η courier θα πληρωθεί, και έχει ξεκάθαρο τιμοκατάλογο(για αυτούς). Θεωρούν δυσπρόσιτο ότι τους βολεύει.
Την έχω πατήσει όπως και εσύ, με κάτι καπάκια για μπουκάλια... Κόστος από τα καπάκια 9€ και μεταφορικά 28€ -
Υπέθεσα ότι θα έχουν κάποιου είδους συμφωνία. Δεν περίμενα να αφήνουν χύμα στην ACS την χρέωση μεταφορικών και μετά να λένε ότι η ευθύνη δεν είναι δίκη τους.
-
Ήταν λάθος που δε ρώτησες το κόστος των μεταφορικών. Επικοινώνησε ξανά με τον πωλητή και ρώτα τον για το συγκεκριμένο κόστος. Επίσης αν δε κάνω λάθος κάπου θα πρέπει να υπάρχουν γραμμένες οι δυσπρόσιτες περιοχές.
-
Με 35 ευρώ έπρεπε να το παραδώσουν στην κορυφή του Ατταβυρου και να πουν και ευχαριστώ...
50 ευρω τροπετο kadett GSi Λαμια-Χαλκιδα, κλαψεεεε...
(Όχι με ACS, που να χωρέσει στο παπί) -
Δεν υπάρχει περίπτωση να τους πάρω τηλέφωνο. Όφειλαν να έχουν προσυμφωνημένη χρέωση με τον συνεργάτη τους και όχι να αδιαφορούν. Θα ήθελα να ήξερα αν η ACS θα τους χρεώσει 70€ για το πήγαινε έλα ή αν θα τους κάνει προνομιακή τιμή...Αν δεν βρω το ανταλλακτικό αλλού θα στείλω κάποιον να το πάρει από Αθήνα και να μου το στείλει...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Με 35 ευρώ έπρεπε να το παραδώσουν στην κορυφή του Ατταβυρου και να πουν και ευχαριστώ...50 ευρω τροπετο kadett GSi Λαμια-Χαλκιδα, κλαψεεεε...
Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάμε με αυτούς...
-
Τι βάρος/μέγεθος έχει αυτό το αντ/κο;
Εγώ έστειλα κάτι αμαξοζουμια (10lt) με μεταφορική Δωδεκανήσου (απέναντι από τα ΙΚΕΑ στον Κηφισό) με 6 ευραιους, απλά έπρεπε να τα πάρει ο παραλήπτης.
Άμα τα έστελνα με courier μπορεί να θέλανε κάνα νεφρό... -
Περίπου 500 γραμμάρια
-
Εβδομάδα παθών με τις υποτιθέμενες εταιρίες ταχυμεταφορών, ηλεκτρονική παραγγελία ανταλλακτικού το Σάββατο για την κλούβα που βρίσκεται στο συνεργείο με υποσημείωση να παραλάβω από το κεντρικό κατάστημα ΕΛΤΑ εγώ. Φτάνει το πακέτο την Τρίτη στη Ρόδο και πάω το απόγευμα στο γραφείο (franchise) να παραλάβω αλλα μου λένε ότι έχει μπει σε διαδικασία μεταφοράς για το τοπικό ταχυδρομείο όποτε υποτίθεται θα παραλάβω χθες. Αμ δε...
Ούτε σήμερα φάνηκε και η απόσταση είναι αστεία 13 χλμ από το κέντρο της πόλης και λιγότερα από 10 από το franchise ΕΛΤΑ courier!
Πήρα στην εταιρία που είχα παραγγείλει το ανταλλακτικό να τους πω να κοιτάξουν τι γίνεται και όντως με πήρε μετά από λίγο να μου πει ότι είναι στο κέντρο διαλογής αλλα δεν μπορούν να μου το παραδόσουν γιατί έχει αντικαταβολή και πρέπει να παραλάβω από κατάστημα, αλλα μου έδωσε το τηλέφωνο του υπευθύνου μήπως καταφέρω κάτι εγώ.
Στο τηλεφώνημα ακούω ότι το δέμα μου παραλήφθηκε εκεί σήμερα μετά οπως από την αποχώρηση του φορτηγού που κάνει την διανομή και θα το στείλουν Δευτέρα.Το δέμα δηλαδή ήταν στο κατάστημα ΕΛΤΑ courier από προχθές και : 1ον μου είπαν ψέμματα ότι έφυγε για διανομή 2ον δεν με ενημέρωσαν με sms ότι έφτασε και 3ον ήταν 2 1/2 μέρες εκεί άνευ λόγου.
Έμαθα επίσης ότι η έδρα της εταιρίας μου βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης της ΕΛΤΑ courier (franchise) και θα έπρεπε να κάνει διανομές με δικά του μεταφορικά μέσα στην περιοχή (εγώ παντως αυτοκίνητα δεν έχω δει να κάνουν διανομή) όμως εκείνος τα παραδίδει στο κέντρο διανομής ΕΛΤΑ και τα μεταφέρουν εκείνοι στο τοπικό υποκατάστημα ΕΛΤΑ.
Είναι προφανώς από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας ιδιώτης μπορεί να τα κάνει θάλασσα γιατί πριν μπει εκείνος και όσο είχαν ευθύνη
τα ΕΛΤΑ η υπηρεσία courier ΕΛΤΑ ήταν πολύ καλή.Αρ ες όπως λέει και ο γάτος
Έψαξα τον τιμοκατάλογο της ACS και βάση τιμοκαταλόγου δεν βγάζω ακτή πως η αποστολή μου έφτασε την εξωφρενική χρέωση των 35€...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Όσες ελάχιστες φορές είχα παραλαβή από ΕΛΤΑ courier είχα μπλέξει. Άλλες φορές τα περίμενα από εκείνους, άλλες φορές τα πήγαιναν στα ΕΛΤΑ.
Μία φορά δεν μου το έφεραν καθόλου και με τα κεντρικά στην Αγία Παρασκευή ψάχναμε να βρούμε που πήγε το δέμα. Και το δέμα το είχαν ξεχάσει μέσα σε ένα αυτοκίνητο διανομής... -
Εμένα οι τελευταίες 5-6 παραγγελίες από ebay δεν ήρθαν ποτέ. Σκέφτομαι να σταματήσω γενικότερα να αγοράζω.
Επίσης μία παραγγελία από tomshop ευτυχώς είχε tracking και μου έλεγε ότι είναι εδώ και μέρες στα ΕΛΤΑ και μου έχουν αφήσει και ειδοποίηση ( ). Πήγα σήμερα στα ελτα, το βρήκαμε οκ, αλλά και εκείνος έλεγε ότι άφησαν ειδοποίηση. Τι βιολί είναι αυτό τώρα... -
Και εμένα οι 2 τελευταίες παραγγελίες από eBay έχουν αργήσει. Μια άλλη πριν από αυτές έφτασε με αρκετή καθυστέρηση.
-
Περιμένω και εγώ 3 παραγγελίες από ebay Κίνα και από τα tracking numbers φαίνεται να έχουν κολλήσει στην Κίνα πάνω από 4 βδομάδες.
Ευτυχώς που είναι φτηνοπράγματα.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)