-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Μετρήσεις θορύβου σε συγκριτική δοκιμή των 4Τ μεταξύ mazda3 - focus - astra - corolla - golf:80km/h με 3η:
mazda3__67db
focus____65db
astra____66db
corolla___70db
golf______64db120km/h με 4η:
mazda3__72db
focus____70db
astra____72db
corolla___74db
golf______70db140km/h με 5η:
mazda3__73db
focus____72db
astra____74db
corolla___75db
golf______74dbνα σημειώσουμε μόνο ότι κάθε 3 dB ο θόρυβος διπλασσιάζεται μιας και η κλίμακα είναι λογαριθμική.
επίσης τα διάφορα περιοδικά έχουν βγάλει και διαφορετικές μετρήσεις-πιστεύω λόγω των διαφορετικών οργάνων ή μεθόδου που χρησιμοποιούν???
επίσης πχ τα 75 dB του γιάρις μου στα 140 με 5η δεν έχουν καμία σχέση με τα 75 dB του ραβ4. στο μεν πρώτο ολος ο θόρυβος είναι από τον κινητήρα ενώ στο δεύτερο λόγω κακής αεροδυναμικής.
τέλος δεν γνωρίζω αν σε όλα τα αυτοκίνητα τα 75 dB ακούγονται το ίδιο.δηλ αν πχ σε διαφορετικές συχνότητες υπάρχει και άλλη βαρύτητα στον ήχο.
στους πλαστικούς θόλους μπορείς να τους βγάλεις και να βάλεις πισόχαρτο από πάνω
στο ραβ4 πίσω είχα ξηλώσει όλα τα πλαστικά και γέμισα το χώρο με πετροβάμβακα αφού πρώτα κάλυψα τη λαμαρίνα με πισόχαρτο.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Μετρήσεις θορύβου σε συγκριτική δοκιμή των 4Τ μεταξύ mazda3 - focus - astra - corolla - golf:80km/h με 3η:
mazda3__67db
focus____65db
astra____66db
corolla___70db
mazda3__72db
focus____70db
astra____72db
corolla___74db
mazda3__73db
focus____72db
astra____74db
corolla___75db
golf______74dbΑπό τον δημιουργό του θέματος σε άλλο φόρουμ...
-
Ωραίο πινακάκι Σάββα !! (Χρόνια πολλά )
Αν και οι απόλυτες τιμές δεν αποτυπώνουν την χροιά του ήχου , όπως έφραψε ο Δημήτρης , είναι ένα μέτρο σύγκρισης.
-
Προφανως στο πινακάκι εννοεί Mondeo 1.8.
To τελευταίο στον πίνακα δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση.Απλά οι μετρήσεις μου θυμίζουν ότι μετά τα ταξίδια είχα ''ένα κεφάλι κουδούνι'' -
καλα αυτες τις μετρησεις ηχουν δεν ξερω τελικα ποιες να πιστεψω.......
οτι να ναι βγαζει ο καθενας (οχι συμφορουμιτης, περιοδικο)........για το φοκους 1 ειχανε βγαλει 140/5η==>64 DB καλο ε???
-
Popol@re, εμένα θα πιστέψεις!
...το καλό το αυτοκίνητο από το θόρυβο φαίνεται...και το Focus τα 160 τα έχει για πλάκα...τι είπες; Μιλάς για decibel και όχι για χιλιόμετρα; Ρε το Focus έχει τα πιο πολλά...χαζοί είναι οι ξένοι που το αγοράζουν;...
-
Βάλε heavy metal στο ραδιοCD
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
mazda3__67db
focus____65db
astra____66db
corolla___70db
mazda3__72db
focus____70db
astra____72db
corolla___74db
mazda3__73db
focus____72db
astra____74db
corolla___75db
golf______74dbΝα διευκρινήσω ότι οι παραπάνω τιμές για το focus αφορούν το focusI.
Παρακάτω οι τιμές σύμφωνα με τους 4Τ και πάλι για focusII και C4 απο δοκιμή μεταξύ C4 - focus - astra - golf:80km/h με 3η:
focusII____67db
C4________72db120km/h με 4η:
focusII____72db
C4________72db140km/h με 5η:
focusII____71db
C4________73dbκαλα αυτες τις μετρησεις ηχουν δεν ξερω τελικα ποιες να πιστεψω.......
οτι να ναι βγαζει ο καθενας (οχι συμφορουμιτης, περιοδικο)........Και εγώ αυτό νομίζω... είναι απλά ενδεικτικές και η μόνη λύση για ένα ασφαλές συμπέρασμα είναι το test drive.
-
Παιδιά το παλιό μου του-τού είναι ένα Citroen ZX 1.6i. Κλείνω τα
παράθυρα και στο ταξίδι είναι ακόμη εντυπωσιακά αθόρυβο, παρά τα 13
χρόνια του και τα χιλιόμετρά του. Ένας από τους λόγους που το πήρα
'τότε' ήταν η ηχομόνωση και το ακριβές υδραυλικό τιμόνι.Τώρα είμαι ακόμη 'κολλημένος' με την ηχομόνωση, αλλά δεν έχω
τα χρήματα να πάρω ένα Saab.Αν κάποιος οδηγήσει citroen ή το βρίζει, ή ξανα-αγοράζει citroen.
Είμουν έτοιμος για το C4 μέχρι που μου την έσπασαν... τεσπα.
Στο test drive μου έδωσαν ένα 3D 1.6 VTR που όπως είπα, στο θόρυβο
δεν είχε καμιά διαφορά (!!!!) από το ΖΧ μου, μέχρι τα 120 από τα οποία
και μετά είχε άπειρη διαφορά.Το MAZDA θα το οδηγήσω το Σάββατο. Παρόλλα αυτά, δεν εμπιστεύομαι
τα test drives και προτιμώ τις γνώμες όσων το έχουν. Στο εξωτερικό
βρίζουν το 3άρι για το θόρυβο, αλλα συνήθως εννοούν το diesel.Δυστυχώς το ζήτημα θορύβου είναι πολυ-παραμετρικό.
Τα μόνα αυτοκίνητα που έχω μπεί και έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί
είναι το Ford Mondeo (ηηηηηηηησυχο) και ... ένα Almera του 1997 που
με είχε τρελάνει - 160 και δεν άκουγες τίποτε!!!Απο τότε, αναζητώ κάποια λύση, κάποιο μοντέλο να αξίζει (και να
μπορεί να αγοραστεί με το πολύ 20.000). -
αλμερα και δεν ακουγες τιποτε????
παραξενο........ -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
πριν απο 6 μηνες που πηρα το 6αρι ειχε εκπτωση 2000 ευρω.
αν μου ελεγαν τοτε οτι βγαινει το καινουριο με πολυ μικρες διαφορες αλλα καλυτερα μονομενο απο το δικο μου θα τα εχεζ@ τα 2 χιλιαρικα και θα περιμενα.κανει αρκετο θορυβο για τα δεδομενα που ειχα στο μυαλο μου απο ενα αυτοκινητο της ταξης των 7500000 δρχ.δεν λεμε οτι σου περνει το κεφαλι αλλα δεν ειναι καλο ενα τετοιο αυτοκινητο να κανει θορυβο.και για αυτο βεβαια το εκαναν ανανεωση και το βελτιωσαν σε 70 σημεια οπως μου ιειπε ο υπευθυνος στην διεθνης εκθεση.συγκεκριμενα ειπε 'πολυ καλυτερη ποιοτητα κυλισης'.καταλαβατε .Μπορεις να γινει πιο συγκεκριμενος για τους θορυβους ....
Ειναι αεροδυναμικη θορυβοι, δλδ στροβιλισματα του αερα ,σε καποιες ταχυτητες και πανω??
Ακουγονται τα λαστιχα του??
Ακουγεται η αναρτηση στις ανωμαλιες??
Οσο μπορεις γινε πιο συγκεκριμενος διοτι μου κανει εντυπωση αυτο το πραγμα.
ακουγονται και τα λαστιχα του,που ελπιζω να διορθωθει με την πρωτη αλλαγη αλλα ακουγεται και θορυβος αεροδυναμικος απο τους καθρεφτες.επισης ακουγεται θορυβος απο τις πορτες,δλδ σαν να μην κανει καλη εφαρμογη η πορτα πανω στο σασι.τα λαστιχα ας πουμε δεν πατανε καλα.βεβαια ολα αυτα που ειπα σε καπως υψηλες ταχυτητες(150 και πανω) αλλα δεν παυει να κανει θορυβο.οσο για την μηχανη δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα σημαντικο,η τουλαχιστον δεν ενοχλει εμενα.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ο κοφτης του διπλανου καθισματος χτυπαγε συνεχως
Δεν απενεργοποιειται, σαν το ESP ας πουμε;;;
δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα οχι.ουτε σαν εξτρα
δεν υπαρχει συγκεκριμενο οριο χιλιομετρων που ενεργοποιηται.σε εθνικη οδο και χωρις κινηση δεν ενεργοποιηται πριν τα 190. σε δρομο με στροφες ανεξαρτητου ταχυτητας ενεργοποιηται και μαλιστα ιδιαιτερα αποτομα σε σημειο που τρομαζει.οφειλω να πω ομως πως μετα απο 5 χρονια κοινης πορειας εχει μεγαλωσει ιδιαιτερως το περιθωριο που αφηνει πριν ενεργοποιηθει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μετρήσεις θορύβου σε συγκριτική δοκιμή των 4Τ μεταξύ mazda3 - focus - astra - corolla - golf:
Από τον δημιουργό του θέματος σε άλλο φόρουμ...dimitrios ευχαριστώ πολύ.
Υπόλοιποι: Παιδιά οι μετρήσεις αυτές δεν λένε πάντα την αλήθεια. Το passat π.χ. που εμφανίζεται πολύ ήσυχο, εξαιτείας της τραχιας λειτουργίας του κινητήρα, ο θόρυβός του είναι πιο ενοχλητικός σε σχέση με ένα άλλο αυτοκίνητο, που μπορεί να έχεί ακόμα και υψηλότερη στάθμη θορύβου. Το είχαν επισημάνει και οι 4Τροχοί αυτό...
-
Ολοκληρωμένο για τα μοντέλα που μας ενδιαφέρουν.
- με πράσινο η καλύτερη τιμή
** με κόκκινο η χειρότερη
Sorry στην 1η στήλη είναι το Astra με τα 66db καλύτερο.
- με πράσινο η καλύτερη τιμή
-
Ας πει την γνώμη του και ένας κάτοχος του αυτοκινήτου... Σε γενικές γραμμές έχω ακούσει και λιγότερο θορυβώδη αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά, πριν 1 χρόνο που έκανα έρευνα αγοράς και οδήγησα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, δεν διαπίστωσα μεγάλες διαφορές. Για τα καινούργια δεν μπορω να εκφέρω άποψη, εκτός από το C4 1.4 ενός φίλου, το οποίο δεν μου άρεσε προσωπικά, ειδικά το εσωτερικό του (γιατί ρε παιδιά βάζετε τα όργανα στο κέντρο της κονσόλας?).
Στον δρόμο μέσα στην κίνηση δεν το καταλαβαίνεις καθόλου. Στην εθνική οδό, όταν ανεβάζεις τις στροφές το ακούς σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι τόσο ευχάριστη η οδήγηση και με λίγη μουσική δεν ασχολείσαι καθόλου.... Και πίστεψέ με, κάνω δύο φορές τον μήνα την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Παρατήρηση: Μερικές φορές στην εθνική έχει κάποιες μεγάλες κατηφόρες στις οποίες μπορείς να 'αφεθείς' λίγο και να πιάσεις περισσότερα χιλιόμετρα από την τελική του αυτοκινήτου (που είναι κοντά στα 200, ανάλογα με το στρώσιμο). Σε κάποια από αυτές έπιασα περίπου 215χ/ω. Το σημαντικό είναι ότι μετά τα 210 άκουσα έναν αεροδυναμικό θόρυβο από την δεξιά πλευρα του αυτοκινήτου και το αφησα γιατι το ψιλοφοβήθηκα. Ενημερωτικά το λέω. Μετά βέβαια θυμήθηκα ότι και τα λάστιχα έχουν όριο τα 210χ/ω (ένδειξη Η νομίζω) και δεν με βλέπω να το ξανακάνω, έστω και αν τα 215 δεν ειναι πραγματικά, αλλά στο κοντέρ)
Κάτι τελευταίο: Το κοντέρ μέχρι τα 100 αντιστοιχεί σε 95 πραγματικά χιλιόμετρα και μέχρι τα 200 σε 190. Το έχω μετρήσει με στρατιωτικό GPS ενός φίλου μου.
-
οπως λεει και το πινακακι παραπανω ειναι μετρηση θορυβου κινητηρα.τους αεροδυναμικους θορυβους τους πιανει αυτη η μετρηση?
-
san katoxos mazda 3 na pw oti i ixomonwsi kinitira stin ethniki kai se kalo odostrwma kymainetai se epipeda kalytera tou mesou orou.na tin xe** tin ixomonwsi an einai na eixa to astra ...
oson afora ton thoryvo tou moter , mporei na se enoxlisei ligo stis ypsiles strofes alla egw proswpika den exw problem...entaksei fysika stin ixomonwsi den einai audi alla siga mi dwseis 10000 parapanw gia na exeis kalyteri kampina...apo aerodynamikous thoryvous ta pame ikanopoiitika... -
καλησπερα
επειδη ειμαι σε φορουμ της μαζντα και λογω του οτι ειμαι κατοχος ενος μαζντα 3 απο το οποιο ειμαι ενθουσιασμενος θ ηθελα να σας ρωτησω μηπως γνωριζετε το ποτε θα πρεπει να κανω το πρωτο σερβις και γενικα το προγραμμα των σερβις του συγγεκριμενου αυτοκινητου γιατι δεν με εχει ενημερωσει κανενας\πρεπει να αλλαξω λαδια στα 1000 χιλιομετρα?
|αν τα αλλαξω σε βενζιναδικο θα ακυρωθει η εγγυηση?
τι βενζινη απο bp ultimate kai shell v-power racing να βαζω?
\
\\σας ευχαριστω πολυ -
Ο χρήστης panasonic έγραψε:
καλησπερα
επειδη ειμαι σε φορουμ της μαζντα και λογω του οτι ειμαι κατοχος ενος μαζντα 3 απο το οποιο ειμαι ενθουσιασμενος θ ηθελα να σας ρωτησω μηπως γνωριζετε το ποτε θα πρεπει να κανω το πρωτο σερβις και γενικα το προγραμμα των σερβις του συγγεκριμενου αυτοκινητου γιατι δεν με εχει ενημερωσει κανενας\πρεπει να αλλαξω λαδια στα 1000 χιλιομετρα?
|αν τα αλλαξω σε βενζιναδικο θα ακυρωθει η εγγυηση?
τι βενζινη απο bp ultimate kai shell v-power racing να βαζω?
\
\\σας ευχαριστω πολυΘα σου ελεγα να αλλαξεις τα λαδια στα 7500 χλμ στην αντιπροσωπεια για να μην εχεις προβλημα με την εγγυηση.
Βενζινα... εχεις λεφτα για πεταμα?? το αμαξι αυτο δεν εχει αναγκη απο 100αρα βενζινα....απλη αμολυβδη και θα εισαι μια χαρα.
MAZDA 3 SEDAN - Ξέρετε τίποτε για το θόρυβο καμπίνας?