-
Fiat Grande Punto 1.4 (90ps) Vs. Suzuki Swift 1.3
Ποιο αμάξι προτείνετε για αγορά εν έτη 2006?? Μιλάμε για μια συγκριση γενικου περιεχομένου.Απο τιμη μέχρι ασφαλεια κ επιδοσεις ..
Ευχαριστω προκαταβολικα!
-
Ποιο αμάξι προτείνετε για αγορά εν έτη 2006?? Μιλάμε για μια συγκριση γενικου περιεχομένου.Απο τιμη μέχρι ασφαλεια κ επιδοσεις ..
Ευχαριστω προκαταβολικα!
-
Ευχαριστω προκαταβολικα!
-
Punto. Ομορφιά και χώροι κάνουν τη διαφορά.
Οι τιμές όμως πώς πάνε? Αν υπάρχει σημαντική διαφορά τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οι τιμές όμως πώς πάνε? Αν υπάρχει σημαντική διαφορά τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν...Ε ναι ειδα σε site οτι εχει γύρω στα 15Κ .αν εχει τοσο ειναι αρκετά για FIAT. δεν ξερω θα δειξει.
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Οι τιμές όμως πώς πάνε? Αν υπάρχει σημαντική διαφορά τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν...Ε ναι ειδα σε site οτι εχει γύρω στα 15Κ .αν εχει τοσο ειναι αρκετά για FIAT. δεν ξερω θα δειξει.
Μαζι με το clio έγινε και αυτό premium???
Me 15K λυπάμαι, αλλά θα προτιμήσω το Swift... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μαζι με το clio έγινε και αυτό premium???Δεν θα το έλεγα. Όμως μεγάλωσε σε διαστάσεις και χώρους και αυτό μοιραία θα έχει επίπτωση στην τιμή του. Πόσο μήκος έχει το Punto Και πόσο το Swift; Μήπως είναι τελικά σε λίγο διαφορετική κατηγορία;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Me 15K λυπάμαι, αλλά θα προτιμήσω το Swift...Βασικά δεν έχει καμία σχέση με το παλιό το Punto που ηταν πολύ πλαστικο κ φτηνο μπροστα (γνωμη μου), εχει μεγαλώσει το μεταξόνιο κ αυτο συνεπάγεται σε καλους χώρους.
Ετσι εχει βλεψεις + για οικογενειακό σκοπο, φτηνο κ πρακτικο κ για 1ο αμαξι ειναι πολυ καλη επιλογη. Το Swift πέρα απο την εξωτ ομορφια, τις καλές επιδοσεις κ τα καλα κρατηματα στις στροφες στην ασφαλεια ειναι με 4 αστερια ενω το πουντο με 5 πλεον. εχουν κανει προοδο οι fiatakides κ μπορουν να το θεωρουν καπως Premium το μοντελο τους. Για να δουμε τα test τι θα πουνε..
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν θα το έλεγα. Όμως μεγάλωσε σε διαστάσεις και χώρους και αυτό μοιραία θα έχει επίπτωση στην τιμή του. Πόσο μήκος έχει το Punto Και πόσο το Swift; Μήπως είναι τελικά σε λίγο διαφορετική κατηγορία;
Τελικά ναι! Στα χαρτιά είναι μόνο στην ιδια κατηγορία.
Αλλά με 15Κ αγοράζεις 1400άρι μικρομεσαίο και μην πει κανείς ότι θα είναι αργό γιατί με τέτοια αύξηση μεγέθους (λογικά και βάρους) και τα συγκεκριμένα 'μικρα' αργά θα είναι.
Με 15Κ λοιπόν προτιμώ corolla 1400, αντί για Punto και Clio... -
Το πούντο είναι 'μισή' κατηγορία μεγέθους πάνω από το Σουίφτ, εφάμιλλο με το νεό Κλιό. Πόσο κάνει το Σουιφτ?
-
'επικίνδυνο' τόπικ
Αν δεν έρθει ο 95άρης νομίζω του Grande και δεν μάθουμε -ακριβή- τιμή, δεν υφίσταται σύγκριση
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το πούντο είναι 'μισή' κατηγορία μεγέθους πάνω από το Σουίφτ, εφάμιλλο με το νεό Κλιό. Πόσο κάνει το Σουιφτ?καπου στα 13400 η GLA version..σιγουρα φτηνοτερο αλλα οχι καλύτερο σε ποιοτητα υλικών ειδικά στο ταμπλω κ το μεγεθος ειναι μικροτερο απο το GRANDE Punto
Αφηστε το COROLLA γιατι το 1400 μπορει να ειναι το καλύτερο στην κατηγορια του αλλα έχει κ ένα ΚΑΡΟ λεφτά.γυρω στα 17+ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το πούντο είναι 'μισή' κατηγορία μεγέθους πάνω από το Σουίφτ, εφάμιλλο με το νεό Κλιό. Πόσο κάνει το Σουιφτ?καπου στα 13400 η GLA version..σιγουρα φτηνοτερο αλλα οχι καλύτερο σε ποιοτητα υλικών ειδικά στο ταμπλω κ το μεγεθος ειναι μικροτερο απο το GRANDE Punto
Αφηστε το COROLLA γιατι το 1400 μπορει να ειναι το καλύτερο στην κατηγορια του αλλα έχει κ ένα ΚΑΡΟ λεφτά.γυρω στα 17+ -
Ποιο σωστα το εθεσε ο krusenstern. Το Punto οπως και τα περρισοτερα Ευρωπαικης κατασκευης κινουνται στο upper κομματι της κατηγοριας τους. Ειναι premium και με την βουλα... Και premium οχι μονο σαν τιτλος, αλλα γενικοτερα... ειναι ποιο προσεγμενα στις ταπετσαριες, στην χυτευση πλαστικων κλπ κλπ...
Απο εκει και περα, αποφασιζεις συμφωνα με το ποσα θες να δωσεις. Αν μπορεις να δωσεις και το κατι παραπανω τοτε Punto. Αν δεν σε νοιαζει τοσο πολυ το luxury και βολευεσαι και με λιγοτερα... τοτε swift.
Για μενα ειναι ποιο πολυ θεμα προτεραιοτητων του αγοραστη.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
'επικίνδυνο' τόπικΑν δεν έρθει ο 95άρης νομίζω του Grande και δεν μάθουμε -ακριβή- τιμή, δεν υφίσταται σύγκριση
Πες οτι έρχεται ο γνωστος βενζινοκίνητος με τα 95ps τον Μαρτιο Κ οτι κάνει η καλη εκδοση γύρω στα 15Κ εσυ τι προτείνεις?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν δεν έρθει ο 95άρης νομίζω του Grande και δεν μάθουμε -ακριβή- τιμή, δεν υφίσταται σύγκρισηΈτσι. Υπομονή μέχρι να έρθει ο Αι-Βασίλης.
-
Η τιμή για το νέο Πούντο θα αρχίζει ή απο 10.000 ή απο 11.000 δεν το θυμάμαι ακριβώς αυτό με καλό εξοπλισμό.
Είναι πολύ όμορφο! Με απίστευτους χώρους και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και με 5 χρόνια εγγύηση.Και το swift είναι όμορφο και δείχνει πολύ φρέσκο, ο σχεδιασμός του ταμπλό μου αρέσει αλλά τα πλαστικά του δεν είναι και πολύ καλά. Πολύ πιο μικροί χώροι απο το πούντο αλλά και σ' αυτό χωράω.
Εγώ σίγουρα το πούντο θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη κουβέντα.
-
Με το Suzuki έκανα 2000Km το καλοκαίρι στην κεντρική Ευρώπη. 2 άτομα με αποσκευές 2 εβδομάδων είμασταν και το πορτ μπαγκαζ αναστέναζε. Οι συνολικές εντυπώσεις μου όμως από το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλές σε όλα τα επίπεδα πλην των χώρων.
Το Grande Punto δεν το έχω οδηγήσει. Έχουμε το Punto που κυκλοφορούσε ως τώρα με τον 95άρι κινητήρα. Ακόμα και αυτό είναι πολύ ανώτερο σε χώρους, πιο αθόρυβο, καλύτερα εξοπλισμένο, πιο άνετο και πιο γρήγορο.
Αν τα ίδια χαρακτηριστικά μείνουν και στο Grande, τότε το Swift θα υπερέχει σε αίσθηση τιμονιού, οπωσδήποτε στην τιμή, στην πρακτικότητα μέσα στην πόλη και πιθανόν στην αξιοπιστία.Πιστεύω λοιπόν με βάση τα παραπάνω ότι η... μισή κατηγορία που χωρίζει τα δύο αυτοκίνητα, διαχωρίζει και το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Το Swift είναι ένα αυτοκίνητο πρακτικό μέσα στην πόλη και σπορτίβικο στο δρόμο. Το Punto θα πιάσει πιο πολύ αυτόν που δεν θέλει μεγάλο αυτοκίνητο αλλά δεν κάνει παραχωρήσεις στους χώρους (και δεν μένει στην Κυψέλη). Αυτό το κάτι παραπάνω όμως θα το πληρώσει.
Σαν πρώτο αυτοκίνητο προσωπικά θα επέλεγα το Punto. Έξι χρόνια έβγαλα με ένα από δαύτα και άλλο 1 χρόνο έχει η γυναίκα μου το τωρινό μοντέλο. Σαν δεύτερο οικογενειακό όμως η επιλογή μου πλέον (από τα δύο πάντα μιλάμε) θα πήγαινε προς το Suzuki.
Αυτά! -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Η τιμή για το νέο Πούντο θα αρχίζει ή απο 10.000 ή απο 11.000 δεν το θυμάμαι ακριβώς αυτό με καλό εξοπλισμό.
Είναι πολύ όμορφο! Με απίστευτους χώρους και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και με 5 χρόνια εγγύηση.Και το swift είναι όμορφο και δείχνει πολύ φρέσκο, ο σχεδιασμός του ταμπλό μου αρέσει αλλά τα πλαστικά του δεν είναι και πολύ καλά. Πολύ πιο μικροί χώροι απο το πούντο αλλά και σ' αυτό χωράω.
Εγώ σίγουρα το πούντο θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Το Punto θα φτηνότερο από το Clio κτλ.. αλλά μέχρι να υπάρξουν επίσημες ελληνικές τιμές... υπομονή αργότερα θα κάνουμε πολλές συγκρίσεις.
Το πραγματικό συγκριτικό είνια Punto-Clio-Yaris.. αλλά είναι κάπως νωρίς για να το κάνουμε
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Το Swift είναι ένα αυτοκίνητο πρακτικό μέσα στην πόλη και σπορτίβικο στο δρόμο. Το Punto θα πιάσει πιο πολύ αυτόν που δεν θέλει μεγάλο αυτοκίνητο αλλά δεν κάνει παραχωρήσεις στους χώρους (και δεν μένει στην Κυψέλη). Αυτό το κάτι παραπάνω όμως θα το πληρώσει.Θα πληρώσει επίσης τον (αναμενόμενο) όμορφο σχεδιασμο και τα καλύτερα υλικά στην καμπίνα. Είναι ολοφάνερο ότι οι Ιταλοί της Fiat έβαλαν στο στόχαστρο το Polo της VW...
Mπορεί οι ιταλόφιλοι να τη θάβετε, η εταιρεία σας όμως μάλλον πως θέλει να της μοιάσει. Και εδώ που τα λέμε αν το νέο Punto έχει όμορφο και με καλά υλικά εσωτερικό και με τη δεδομένη ελκυστική του εξωτερική εμφάνιση κα ιμε την επίσης δεδομένη τέλεια εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων, θα αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην μεσαία κατηγορία.Αυτός που θέλει να στρίβει βέβαια θα στραφεί σε Japan μεριά...
Αλλάζουν τα πράγματα...