Με το Suzuki έκανα 2000Km το καλοκαίρι στην κεντρική Ευρώπη. 2 άτομα με αποσκευές 2 εβδομάδων είμασταν και το πορτ μπαγκαζ αναστέναζε. Οι συνολικές εντυπώσεις μου όμως από το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλές σε όλα τα επίπεδα πλην των χώρων.
Το Grande Punto δεν το έχω οδηγήσει. Έχουμε το Punto που κυκλοφορούσε ως τώρα με τον 95άρι κινητήρα. Ακόμα και αυτό είναι πολύ ανώτερο σε χώρους, πιο αθόρυβο, καλύτερα εξοπλισμένο, πιο άνετο και πιο γρήγορο.
Αν τα ίδια χαρακτηριστικά μείνουν και στο Grande, τότε το Swift θα υπερέχει σε αίσθηση τιμονιού, οπωσδήποτε στην τιμή, στην πρακτικότητα μέσα στην πόλη και πιθανόν στην αξιοπιστία.
Πιστεύω λοιπόν με βάση τα παραπάνω ότι η... μισή κατηγορία που χωρίζει τα δύο αυτοκίνητα, διαχωρίζει και το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Το Swift είναι ένα αυτοκίνητο πρακτικό μέσα στην πόλη και σπορτίβικο στο δρόμο. Το Punto θα πιάσει πιο πολύ αυτόν που δεν θέλει μεγάλο αυτοκίνητο αλλά δεν κάνει παραχωρήσεις στους χώρους (και δεν μένει στην Κυψέλη). Αυτό το κάτι παραπάνω όμως θα το πληρώσει.
Σαν πρώτο αυτοκίνητο προσωπικά θα επέλεγα το Punto. Έξι χρόνια έβγαλα με ένα από δαύτα και άλλο 1 χρόνο έχει η γυναίκα μου το τωρινό μοντέλο. Σαν δεύτερο οικογενειακό όμως η επιλογή μου πλέον (από τα δύο πάντα μιλάμε) θα πήγαινε προς το Suzuki.
Αυτά!